Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

τι νοημα θα ειχε να τραβηξει στα 20ΜΡ? μονο για τη συγκριση ή το λες και για αλλο λογο?Εγω προσωπικα αν δεν ηθελα να κροπαρω δεν τραβουσα ποτε σε 20, δεν υπαρχει λογος.

Μπορει να τη βρισκεις -αν οχι εσυ αλλος- και με 1000χ600 για facebook πχ, αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να μας ενδιαφερει τι κανει το κινητο σε πληρη αναλυση.

Προσωπικα μιλωντας, παντα η πληρη αναλυση με ενδιαφερει και ειμαι σιγουρος οτι μπορω να διαχειριστω την αναλυση οπως με βολευει σε πολυ καλυτερο βαθμο απο οτι μπορει μια καμερα/κινητο/οτιδηποτε.

Απο εκει μπορω να εξαγω καλυτερα-σωστοτερα συμπερασματα σε συγκριση με αλλο κινητο/καμερα οσο και αν διαφερουν σε οτιδηποτε.

@καποια ποστ πιο πανω...

Mε το g4 να παιζει λιγο κατω απο 400€ ..το θεωρω ρισκο και λοταρια να ψαχνετε αλλο κινητο.

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μπορει να τη βρισκεις -αν οχι εσυ αλλος- και με 1000χ600 για facebook πχ, αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να μας ενδιαφερει τι κανει το κινητο σε πληρη αναλυση.

Προσωπικα μιλωντας, παντα η πληρη αναλυση με ενδιαφερει και ειμαι σιγουρος οτι μπορω να διαχειριστω την αναλυση οπως με βολευει σε πολυ καλυτερο βαθμο απο οτι μπορει μια καμερα/κινητο/οτιδηποτε.

Απο εκει μπορω να εξαγω καλυτερα-σωστοτερα συμπερασματα σε συγκριση με αλλο κινητο/καμερα οσο και αν διαφερουν σε οτιδηποτε.

@καποια ποστ πιο πανω...

Mε το g4 να παιζει λιγο κατω απο 400€ ..το θεωρω ρισκο και λοταρια να ψαχνετε αλλο κινητο.

Καλα ναι, για οσους εχουν ορεξη-χρονο να ασχοληθουν. Προσωπικα θελω να βγαζω μια φωτο το πολυ με καμια manual εκθεση και τελος.

Απο εκει και περα, για το g4 δεν ξερω αν αξιζει οταν και το S6 εχει πεσει τοσο. Ειναι και τι θελει ο καθε ενας συνολικα.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Mακαρι να ειχαν ολα τα κινητα τις δυνατοτητες του g4.

Και δεν αναφερομαι στο ποιο τραβαει καλυτερα αλλα τι δυνατοτητες προσφερει στο χειριστη.

Απο κει και περα για μενα g4 ειναι μονοδρομος για φωτοκινητο αυτη τη περιοδο ουτως η αλλως και σαν σενσορας απλα.

Mακαρι να ειχαν ολα τα κινητα τις δυνατοτητες του g4.

Και δεν αναφερομαι στο ποιο τραβαει καλυτερα αλλα τι δυνατοτητες προσφερει στο χειριστη.

Απο κει και περα για μενα g4 ειναι μονοδρομος για φωτοκινητο αυτη τη περιοδο ουτως η αλλως και σαν σενσορας απλα.

καλα για τις δυνατοτητες συμφωνω οτι σου δινει τα παντα και εφοσον μπορεις και ξερεις να τα εκμεταλλευτεις ειναι ενα μεγαλο πλεονεκτημα.

Ποσοι ομως υπαρχουν εξω που μπορουν? Και εγω που ασχολουμαι παιδες εχω βαρεθει να το ζαλιζω πολυ για μια φωτο, ειδικα οταν ειμαι με παρεα, βολτα κτλ. Θελω να βγαλω μια φωτο και να φευγω. Επομενως το G4 Που θες 2 χερια για να το χειριστεις δεν ειναι πρακτικο..

Κατα τα αλλα δε διαφωνω οτι βγαζει αρκετα καλα αποτελεσματα αν και στο βιντεο δεν....

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

22877148297_257e22ae9d_b.jpg by -NetRaider||-

iPhone...φωτομέτρηση όπως τη θες με ένα tap....απλά και όμορφα

Απο θεμα exposure την εχει πιασει πολυ καλα τη σκηνη...και τον ουρανο και μπροστα.

Κατω ομως στα σκοτεινα σημεια η επεξεργασια ειναι τραγικη.Εχουν φυγει ολες οι λεπτομερειες και υπαρχει αρκετος θορυβος...chroma noise...για iso 25.

Εγώ περίμενα να διαβάσω το αντίθετο...

Τα χρώματα του 808 δεν είναι σωστά;

Αντίθετα, την βρισκω πολυ καλή χρωματικά, ενώ του Ζ3c χρωματικά για εμένα είναι κακή...

Έτσι για την ιστορία, εδώ είναι η πραγματικότητα:

22650140064_e0f4b8d972_k.jpg808 auto night mode by tasos pap, on Flickr

Απο θεμα exposure την εχει πιασει πολυ καλα τη σκηνη...και τον ουρανο και μπροστα.

Κατω ομως στα σκοτεινα σημεια η επεξεργασια ειναι τραγικη.Εχουν φυγει ολες οι λεπτομερειες και υπαρχει αρκετος θορυβος...chroma noise...για iso 25.

To ιso25 ...δεν ειναι αυτο που φανταζεσαι. (κανενα iso δλδ).

Eκεινο που το """""χαλαει""""" ειναι η ανακλαση στα σιδερα πανω και εχει εκθεσει αρκετα καλα μεν αλλα τα σκοτεινα κατω παρα ειναι σε χαμηλα επιπεδα για να απεικονισθουν δεδομενου της συνολικης εκθεσης.

Αν ειχε εκθεσει πχ ενα στοπ (στο κλειστρο) παραπανω θα ειχε σαφως καλυτερο αποτελεσμα σε θεμα θορυβου εκει οπου εντοπιζεται με "μειονεκτημα" τον οχι και τοσο μπλε ουρανο και ελαφρως καμμενες σιδεριες.

Kαι το g4 δλδ μη νομιζεις οτι ξεφευγει του κανονα στην ιδια σκηνη. Νομιζω δεν εχει iso25 και ξεκιναει απο 50....αν αυτο σημαινει ιδιο επιπεδο ενισχυσης για τις δυο συσκευες (μη το θεωρησεις απιθανο απλα δεν μπορω να ειμαι και σιγουρος) τοτε μια απο τα ιδια θα επαιρνες +- ελαχιστες μικρες διακυμανσεις που συμπεριλαμβανουν και το φακο.

Αλλα προυποθετει αντιστοιχη σκηνη/ληψη και οχι παρεμφερη.

Edited by xteacher

To ιso25 ...δεν ειναι αυτο που φανταζεσαι. (κανενα iso δλδ).

Eκεινο που το """""χαλαει""""" ειναι η ανακλαση στα σιδερα πανω και εχει εκθεσει αρκετα καλα μεν αλλα τα σκοτεινα κατω παρα ειναι σε χαμηλα επιπεδα για να απεικονισθουν δεδομενου της συνολικης εκθεσης.

Αν ειχε εκθεσει πχ ενα στοπ (στο κλειστρο) παραπανω θα ειχε σαφως καλυτερο αποτελεσμα σε θεμα θορυβου εκει οπου εντοπιζεται με "μειονεκτημα" τον οχι και τοσο μπλε ουρανο και ελαφρως καμμενες σιδεριες.

Kαι το g4 δλδ μη νομιζεις οτι ξεφευγει του κανονα στην ιδια σκηνη. Νομιζω δεν εχει iso25 και ξεκιναει απο 50....αν αυτο σημαινει ιδιο επιπεδο ενισχυσης για τις δυο συσκευες (μη το θεωρησεις απιθανο απλα δεν μπορω να ειμαι και σιγουρος) τοτε μια απο τα ιδια θα επαιρνες +- ελαχιστες μικρες διακυμανσεις που συμπεριλαμβανουν και το φακο.

Αλλα προυποθετει αντιστοιχη σκηνη/ληψη και οχι παρεμφερη.

Ορίστε και μια πιο φωτεινή(HDR) αλλά προτιμώ την πρώτη που ανέβασα

23253800946_60fafd3291_b.jpg by -NetRaider||-

Δεν ειναι τοσο θεμα hdr..(δε ξερω και πως το επιτυγχανει βεβαια αλλα δεν ειναι καν το θεμα αυτο.)

Καθαρα για το θεμα "θορυβος στα σκοτεινα" ηταν το ποστ μου αν και φανταζομαι απλα το εβαλες για το "πιο φωτεινο".

Σαν εικονα/ατμοσφαιρα και εγω προτιμω τη πρωτη.

Αν και θα ηθελα να ειχες μια εικονα με 1/100 κλειστρο χωρις hdr κλπ..

(ειναι περιπου το μισο απο το 1/200κατι που ειχες στη πρωτη...το ενα στοπ στο κλειστρο που ανεφερα πιο πανω)

καλα για τις δυνατοτητες συμφωνω οτι σου δινει τα παντα και εφοσον μπορεις και ξερεις να τα εκμεταλλευτεις ειναι ενα μεγαλο πλεονεκτημα.

Ποσοι ομως υπαρχουν εξω που μπορουν? Και εγω που ασχολουμαι παιδες εχω βαρεθει να το ζαλιζω πολυ για μια φωτο, ειδικα οταν ειμαι με παρεα, βολτα κτλ. Θελω να βγαλω μια φωτο και να φευγω. Επομενως το G4 Που θες 2 χερια για να το χειριστεις δεν ειναι πρακτικο..

Κατα τα αλλα δε διαφωνω οτι βγαζει αρκετα καλα αποτελεσματα αν και στο βιντεο δεν....

Αν θες απο τα καλυτερα αυτοματα, το g4 ειναι μονοδρομος ειδικα σε indoor και low light. Το s6 ενδεχεται να εχει προβαδισμα σε ημερησιες με ερωτηματικο. Το αν ειναι πρακτικο η οχι προφανως σου πεφτει λιγο μεγαλο. Το s6 ειναι πιο μικρο και πιο μαζεμενο (5.1" vs 5.5") αλλα η κουρμπα που εχει στην πλατη το g4 το σωζει.

Οσο για τις φωτο τα 2 χερια ειναι must γενικοτερα, εκτος αν τραβας selfie.

Στον τομεα του video το g4 ειναι εξαιρετικο ειδικα στο 4k αλλα και στο 1080p. (υποψιν οτι εχει καλυτερο video απο το 1020 σε 1080p και τα 2). Αν θες να δεις lowlight s6 vs g4 εχω στο flickr μου αντιστοιχο vs.

@dgeorge εμενα προσωπικα μου αρεσει πολυ η πρωτη σου και δεν με ενοχλει ο θορυβος. Γενικα εχει μια ισορροπια σαν φωτογραφια. Σαφως θα μπορουσε να ηταν και καλυτερη αλλα την θεωρω αρκετα καλη.

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παιδια αυτη πως σας φενεται?

Μια χαρα ειναι και δεν την λες κακη. Καλο exposure και λιγο ατονα χρωματα. Λεπτομερεια θα ηθελα λιγο περισσοτερη στα αριστερα της φωτο

Edited by demon2411

Ορίστε και μια πιο φωτεινή(HDR) αλλά προτιμώ την πρώτη που ανέβασα

23253800946_60fafd3291_b.jpg by -NetRaider||-

οχι δεν την θεωρω καλη οσον αφορα το συνολικο exposure.

Ανεβασε τα shadows αλλα δεν μπορεσε να κρατησει χαμηλα τα highlights και ετσι εκαψε τον ουρανο.

αμα ειχε βγαλει τον ουρανο οπως την πρωτη θα ηταν τελεια.

Αλλα δυστυχως η ιστορια δεν γραφεται με "εαν":innocent:

Ευχαριστώ προσωπικά τον συμφορουμίτη dadalas για το πρώτο ουσιαστικά δείγμα MEIZU MX5 PRO, από χρήστη, το οποίο μάλλον πέρασε κάπως απαρατήρητο προς το παρόν. (#9256)

Δεν ξέρω τις συνθήκες φωτογράφισης αλλά πως το βλέπετε?

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Ευχαριστώ προσωπικά τον συμφορουμίτη dadalas για το πρώτο ουσιαστικά δείγμα MEIZU MX5 PRO, από χρήστη, το οποίο μάλλον πέρασε κάπως απαρατήρητο προς το παρόν. (#9256)

Μην τον ευχαριστεις...Απο αλλο κινητο εβαλε δειγμα :p

Lumia 950 HDR...δειτε τις σε φουλ αναλυση για να καταλαβετε τι φτιαξαν οι ανθρωποι

22658879684_dd48cf73b2_c.jpgRich-Capture-mode (6) by foxy4270, on Flickr

22660344863_b1f8745828_c.jpgRich-Capture-mode (7) by foxy4270, on Flickr

Δεν ειδες το θορυβο στη σκια κατω απο τη σκεπη?? Για iso50 και με τετοιο σενσορα? : p

Τι βλεπεις σε αυτες που δεν σου προσφερει το g4?

Μπας και δουμε και μεις τι φτιαξαν οι ανθρωποι.

Σαν μια ελαφρια πρωτη απαντηση ειναι περισσοτερο sharpenning το οποιο γενικα δεν ενοχλει ..αλλα ενοχλει στα artifacts που δημιουργει στο τελειωμα των κλαδιων.

Γενικα σε τετοιες εικονες δε νομιζω κανενας να δει διαφορα..Κατι χαζοαυτοματισμοι που υποτιθεται οτι προσφερει ειναι το θεμα. Να δουμε πως ποτε και σε τι βαθμο βοηθουν τον επιδοξο αμπαλο φωτογραφο.

Δεν ξέρω αλλά δεν με ενθουσιάζουν αυτές οι φωτογραφίες... Πολλή επεξεργασία και θόρυβο σε ηλιοφάνεια... Είναι too much... Σαν τα Note πάνω κάτω... Ίσως φταίει μόνο το Rich capture, τι να πω... Αν βγάζει έτσι το 950, δεν... Προτιμώ CM1 και G4 από τα πιο σύγχρονα...

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Νομίζω κι αυτό έχει επεξεργασία που χαλάει την εικόνα. Τα χρώματα ναι, μουντά, αλλά αυτά εύκολα διορθώνονται... Το MX4 έδειχνε καλύτερα δείγματα πιστεύω...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Εμένα πάντως οι φωτο του 950 μου αρέσουν, θα περιμένω να δω κι άλλες..

Μου δείχνουν χρώματα και λεπτομέρεια Nokia, γι αυτό άλλωστε χρησιμοποιώ και το 1020. Γούστα είναι αυτά :)

Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Kαλα δεν ειπα οτι ειναι και χαλια.. (τα περι θορυβου απλα υπο μορφη αστειου στα προηγουμενα ποστ).

Απλα για καποιον που εχει ενα συγχρονο κινητο απο αυτα που βλεπουμε κατα καιρους φωτογραφιες εδω μεσα, δεν εχει να επιδειξει κατι το ιδιαιτερο -προς το παρων- περα απο κατι "αυτοματισμους"που ουτε αυτους εχουμε δει σε "απλα" χερια.

Τελικα μαθαμε τι σοι σενσορα φοραει?(σονυ/τοσηιβα/κατι αλλο)

Εμένα πάντως οι φωτο του 950 μου αρέσουν, θα περιμένω να δω κι άλλες..

Μου δείχνουν χρώματα και λεπτομέρεια Nokia, γι αυτό άλλωστε χρησιμοποιώ και το 1020. Γούστα είναι αυτά :)

808 και 1020 δεν έχουν τέτοια επεξεργασία... Χρώματα και αντίθεση είναι εντάξει. Αλλά πολλή όξυνση για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον. Το G4 π.χ. μου φαίνεται πιο ήπιο. Θα περιμένουμε φυσικά και άλλα δείγματα, μιας και βλέπω υπάρχουν διαφορές σε αυτά που βλέπουμε μέχρι τώρα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Μην τον ευχαριστεις...Απο αλλο κινητο εβαλε δειγμα :p

Χαχα...δεν κοιτάω την λεπτομέρεια στην φωτογραφία,βγήκε στο αυτόματο και στα γρήγορα.

808 και 1020 δεν έχουν τέτοια επεξεργασία... Χρώματα και αντίθεση είναι εντάξει. Αλλά πολλή όξυνση για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον. Το G4 π.χ. μου φαίνεται πιο ήπιο. Θα περιμένουμε φυσικά και άλλα δείγματα, μιας και βλέπω υπάρχουν διαφορές σε αυτά που βλέπουμε μέχρι τώρα.

Τα περισσοτερα καινουργια εχουν επεξεργασια, μην περιμενεις να ξαναδεις 808 και 1020..Λιγο δυσκολο το κοβω.

Το g4 δεν το λες και ηπιο, παρολο που για μενα την παρουσα φαση σε σχεση με τον ανταγωνισμο εχει την καλυτερη καμερα σε συνολο στα σημεια. Εχει και αυτο την οξυνση του...

Τωρα οσο για το 950 μακαρι να κανει την διαφορα και πρεπει για να μπει γερα στον ανταγωνισμο μιας και σαν specs συσκευης το 950 ειναι υπερσυγχρονο. Οτι και να λεμε αμα δεν το πιασουμε στα χερια μας να το λιωσουμε.... ;) αν και προβλεπω να μας προλαβαινει ολους ο paok στην αγορα του.

@keras ημουν σιγουρος οτι θα σου αρεσαν μιας και εισαι βαμμενος nokiaκιας...:cool:

edit: της ειδα σε σωστη οθονη και θα συμφωνησω οτι η οξυνση του ειναι λιγο υπερβολικη.

Edited by demon2411

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...