Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

1.Δε φαινεται απο ποιο κινητο ειναι

2. ειναι επεξεργασμενη

3.τραγικη...

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

1.Δε φαινεται απο ποιο κινητο ειναι

2. ειναι επεξεργασμενη

3.τραγικη...

δεν ξερεις απο φωτογραφια φιλε μου μαλλον..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

@fredo φανταστικη η φωτο σου @mivas επισης πολυ καλες

δεν ξερεις απο φωτογραφια φιλε μου μαλλον..

μονο ως trolling μπορω να δεχτω το σχολιο σου :lol:

Note 3....

Γνωμες δεκτες....:rolleyes:

http://i.imgur.com/BRJhYk4.jpg

ανεβασε την καπου που να φαινεται σε φουλ αναλυση

@fredo φανταστικη η φωτο σου @mivas επισης πολυ καλες

μονο ως trolling μπορω να δεχτω το σχολιο σου :lol:

Ο παοκ με τρολαρει με τη φώτο του Ζ5-G4.

Εγώ ανέβασα φώτο από instagram απλώς. Δεν κράτησα την αρχική κατά λάθος.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Εξαιρετικη η φωτο με τον σκυλο...μπραβο!!

Stock camera manual iso 100 + shutter 1 sec

23220843205_002d3468c9_k.jpg20151104_180336 by George Drizos, on Flickr

Πολύ Καλή μου αρέσει ο ουρανός,απλά μου φαίνεται λίγο κίτρινη ίσως όμως να είναι και τα πραγματικά χρώματα λόγο φωτισμού.

Λάϊκ.

Με τρίποδο ή έχεις τόσο σταθερά χέρια?

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Και μια ακόμα χωρίς instagram αυτή τη φορά. .

23191371516_fedc937896_k.jpg2015-11-22_09-13-36 by Nikos Bletas, on Flickr

BkkQM3

Frozen Forest..

Edited by Nikos_Mpl

οτι και να πεις γι αυτην τη καμερα ειναι λιγο...απιστευτη λεπτομερεια.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και μια ακόμα χωρίς instagram αυτή τη φορά. .

BkkQM3

Frozen Forest..

αυτη ειναι μια πολυ καλη φωτο για τον εξης απλο λογο...δεν ειναι απο το Z5

Πολύ Καλή μου αρέσει ο ουρανός,απλά μου φαίνεται λίγο κίτρινη ίσως όμως να είναι και τα πραγματικά χρώματα λόγο φωτισμού.

Αν υπήρχε πρασινάδα στο πλάνο θα ήταν διαφορετικά.

Μ αρέσει όμως γιατί από τέτοιες φωτογραφίες καταλαβαίνεις την αξία της εκάστοτε κάμερας.

Ένα όμορφο πλάνο τραβά την προσοχή μας σε αυτό και όχι στα τεχνικά στοιχεία της κάμερας.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Ευχαριστω Βαγγελη. Ναι ειναι πολυ κιτρινη, οχι λιγο, αλλα οι συνθηκες φωτισμου ηταν επακριβως οπως στην πραγματικοτητα. Δεν χρειαστηκε να παιξω με το wb, αν επαιζα θα την επαιρνα καλυτερη χρωματικα, αλλα δεν θα ηταν οπως τις πραγματικες συνθηκες.

----- προσθήκη μηνύματος 62 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λάϊκ.

Με τρίποδο ή έχεις τόσο σταθερά χέρια?

Χωρις τριποδο, απλα το κινητο κολλημενο πανω μου και κρατημενη αναπνοη. ;)

Nα πω και την αληθεια ομως, ηταν η καλυτερη απο τις 4 που πηρα. Οι αλλες 3 βγηκαν κουνημενες.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

οτι και να πεις γι αυτην τη καμερα ειναι λιγο...απιστευτη λεπτομερεια.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παραθετω και μια (λιγο πιο δεξια η ληψη) με την fv5.

Να τονισω οτι ο φυσικος-πραγματικος φωτισμος δεν ειναι αυτος αλλα αρκετα πιο σκοτεινος. Με γυμνο ματι δυσκολευεσαι να δεις στο βαθος.

Οποιος εχει σχεση με ζωγραφου-καισαριανη ειναι το παρκο απεναντι απο την πανεπιστημιουπολη. ;)

23235812735_d725f2d0b7_k.jpgDSC_0221 by George Drizos, on Flickr

Edited by demon2411

Χίλια μύρια κύματα..... (1)

https://farm6.staticflickr.com/5823/22921106850_98efe0337c_o.jpg WP_20151122_13_46_41_Pro by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr

και Χίλια μύρια κύματα..... (2)

https://farm6.staticflickr.com/5770/22822510457_38755f368a_o.jpgWP_20151122_13_46_48_Pro by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr

Παρουσιάστε.....

https://farm1.staticflickr.com/699/22589385053_9db3a8a9be_o.jpgWP_20151122_16_53_50_Pro by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr

Edited by impreza_sti
Αφαίρεση αδικαιολόγητα μεγάλου μεγέθους εικόνων

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Αν υπήρχε πρασινάδα στο πλάνο θα ήταν διαφορετικά.

Σε μια φωτογραφια που απεικονιζει δεντρα σε παρκο που ακριβως κολλαει το "αν υπηρχε πρασιναδα στο πλανο"??

Yποθετω αναφερεσαι στην ιδια φωτο που quotarισε o vag74 (για αυτο και κανω και εγω το ιδιο quote).

Miα χαρα πρασινο εχει...μια χαρα "λαθος" wb εχει ..το οποιο δεν με ενοχλει ουτε σε πρωτη ουτε σε καμμια φαση.

(αλλα ναι, θα το αλλαζα ,αλλαζει ευκολα ακομα και στο jpg που ασχοληθηκα)

Εκεινο που με """ενοχλει"""(σε πολλα εισαγωγικα) οτι διαχωριζετε (πλυθηντικος) τις συνθηκες οπως σας βολευει.

-Ετσι ηταν τα χρωματα-

-Δεν ηταν ετσι ο φωτισμος-

Δεν ειναι αυτοσκοπος ουτως η αλλως στη φωτογραφια η πραγματικη καταγραφη οποτε τσαμπα ασχολειστε με το ποσο "ιδια" με τα ματια σας πηρε το κινητο τη φωτογραφια.

Θα έλεγα οτι το τονίζουμε μερικές φορές οτι ήταν έτσι ο φωτισμός κλπ, διότι μιλάμε εδώ για τις φωτογραφικές δυνατότητες του κάθε κινητού, οπότε δείχνουμε τι κάνει χωρίς πολλές ρυθμίσεις, σύμφωνα με αυτά που έχουμε πει παλαιότερα για συγκρίσεις κινητών με αυτόματες ρυθμίσεις.

Βέβαια, σωστό επίσης είναι να δείχνουμε τι καλύτερο μπορούμε να καταφέρουμε με ρυθμίσεις, για να βλέπουμε τις δυνατότητες επίσης.

Στη φωτογραφία, προσωπικά εμένα μου αρέσει περισσότερο η αποτύπωση της πραγματικότητας αλλά φυσικά επίσης σωστό είναι και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν θα έλεγα οτι η "πραγματική καταγραφή" δεν είναι αυτοσκοπός, πολλοί τομείς της ζωής μας που απεικονίζονται με την φωτογραφία, βασίζονται ακριβώς στην αποτύπωση της πραγματικότητας. Η καλλιτεχνική ή τροποποιημένη, ή όπως θες πες την, φωτογραφία, είναι ένας απο αυτούς, αλλά δεν θα το έλεγα "αυτοσκοπό".

Τέλος, νομίζω οτι με τίποτα δεν ασχολούμαστε "τσάμπα"... :)

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Ωραια γενικη απαντηση...

Ας το κανω λιγακι πιο συγκεκριμενο...

Ποσο κλειστρο βλεπουν τα ματια μας?

Η χ ψ φωτογραφια να βγει με 1"-2"-5"-10" ή θα πρεπει να ακολουθησει την υποτιθεμενη κινηση -εφοσον υπαρχει προφανως- με 1/10 ...1/20 1/2000.

Οσο "εξωπραγματικο" σας μοιαζει μια σταγονα που αιωρειται με πολυ μικρο κλειστρο αλλο τοσο θα πρεπει να ειναι και η "εξαφανιση" της με καμποσα δευτερολεπτα.

Τι απο τα δυο βλεπεις με τα ματια σου που εχεις συνηθισει να βλεπεις τη κινηση ενος γεγονοτος και οχι το instant καρε. (βασικα με το μυαλο γινεται αλλα οκ).

Αν σε ενοχλει το θεμα "κινηση" να το αφησουμε στο θεμα "δεν ηταν ετσι το φως..δεν εβλεπες μεχρι εκει". Και f/22 να ειχε το κινητο αν το αφηνες καμποσα λεπτα περισσοτερα απο το ματι θα δει.(χωρια του οτι θα εξαφανισει οτι κινηση υπαρχει).

Πραγματικα δεν εχει νοημα να τονιζετε το wb περα απο το οτι το "διαλεξα εγω" ή "η μηχανη" και να μενουμε εκει χωρις να σχολιαζουμε το σωστο η το λαθος..οπως κανεις δεν ασχολειται με το κλειστρο το διαφραγμα κλπ κλπ που ολα διαφερουν με το τροπο που βλεπουν τα ματια μας.

Αν ψαχνετε κινητο με αυτοματες ρυθμισεις μη βγαινετε ποτε απο αυτες , ακομα και στο κλειστρο , ιsο.

Προσωπικα θα ηθελα να βλεπω πληρως τις δυνατοτητες του κινητου , απλα δεν εχει νοημα να επιλεγετε "εκεινο" ή το "αλλο" (οποιο και αν ειναι ) σε κατι που ουτως η αλλως μπορειτε να το αλλαξετε μεσω ρυθμισεων. Καλη ωρα επιλεχθηκε iso 100 και 1" εκθεση και μια ληψη στις 4...αλλα το wb "ενοχλησε".

Αν ενοχλει το αλλαζεις..δε το κατακρινεις ως λαθος εφοσον εχεις επιλεξει αλλα πραματα και εχεις αφησει το wb στο αυτοματο.

ανεβασε την καπου που να φαινεται σε φουλ αναλυση

Με imgur την ανεβασα......

υπαρχει καποιος αλλος τροπος...???

http://i.imgur.com/BRJhYk4.jpg

Edited by tarirs
android or ios or wm......who cares.....???

H τριτη φωτο δειχνει τις φοβερες δυνατοτητες του 1020...ας ειμαι καλα εγω που εντοπισα το προβλημα με το φακο κι εγινες ανθρωπος :X

H τριτη φωτο δειχνει τις φοβερες δυνατοτητες του 1020...ας ειμαι καλα εγω που εντοπισα το προβλημα με το φακο κι εγινες ανθρωπος :X

Πράγματι, μου ανοίξατε τα μάτια. Ειδικά εσύ με τον τρόπο σου....:)

Οι πρώτες μου άρεσαν περισσότερο.......

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

@keras, @saleakos, ευχαριστώ πολύ! :)

@demon, δεν ξέρω τι φωτισμό είχε στο πάρκο εκείνη την ώρα, αλλά για ISO100 και μόνο 1 δευτ. βγήκαν πολύ φωτεινές, υποθέτω χάρη στο μεγάλο διάφραγμα και φυσικά στους αλγορίθμους της LG που τείνουν στο πιο φωτεινό γενικά...

@montoya, που είσαι και σηκώθηκε τέτοιο κύμα???

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Ωραια γενικη απαντηση...

Ας το κανω λιγακι πιο συγκεκριμενο...

Ποσο κλειστρο βλεπουν τα ματια μας?

Η χ ψ φωτογραφια να βγει με 1"-2"-5"-10" ή θα πρεπει να ακολουθησει την υποτιθεμενη κινηση -εφοσον υπαρχει προφανως- με 1/10 ...1/20 1/2000.

Οσο "εξωπραγματικο" σας μοιαζει μια σταγονα που αιωρειται με πολυ μικρο κλειστρο αλλο τοσο θα πρεπει να ειναι και η "εξαφανιση" της με καμποσα δευτερολεπτα.

Τι απο τα δυο βλεπεις με τα ματια σου που εχεις συνηθισει να βλεπεις τη κινηση ενος γεγονοτος και οχι το instant καρε. (βασικα με το μυαλο γινεται αλλα οκ).

Αν σε ενοχλει το θεμα "κινηση" να το αφησουμε στο θεμα "δεν ηταν ετσι το φως..δεν εβλεπες μεχρι εκει". Και f/22 να ειχε το κινητο αν το αφηνες καμποσα λεπτα περισσοτερα απο το ματι θα δει.(χωρια του οτι θα εξαφανισει οτι κινηση υπαρχει).

Πραγματικα δεν εχει νοημα να τονιζετε το wb περα απο το οτι το "διαλεξα εγω" ή "η μηχανη" και να μενουμε εκει χωρις να σχολιαζουμε το σωστο η το λαθος..οπως κανεις δεν ασχολειται με το κλειστρο το διαφραγμα κλπ κλπ που ολα διαφερουν με το τροπο που βλεπουν τα ματια μας.

Αν ψαχνετε κινητο με αυτοματες ρυθμισεις μη βγαινετε ποτε απο αυτες , ακομα και στο κλειστρο , ιsο.

Προσωπικα θα ηθελα να βλεπω πληρως τις δυνατοτητες του κινητου , απλα δεν εχει νοημα να επιλεγετε "εκεινο" ή το "αλλο" (οποιο και αν ειναι ) σε κατι που ουτως η αλλως μπορειτε να το αλλαξετε μεσω ρυθμισεων. Καλη ωρα επιλεχθηκε iso 100 και 1" εκθεση και μια ληψη στις 4...αλλα το wb "ενοχλησε".

Αν ενοχλει το αλλαζεις..δε το κατακρινεις ως λαθος εφοσον εχεις επιλεξει αλλα πραματα και εχεις αφησει το wb στο αυτοματο.

Αυτο ειναι το αιωνιο ερωτημα που βασανιζει τους φωτογραφους.

Να αποδωσεις τη σκηνη οπως ειναι στη πραγματικοτητα η να φτιαξεις τη φωτο συμφωνα με τα γουστα σου?

Αυτο ειναι το αιωνιο ερωτημα που βασανιζει τους φωτογραφους.

Να αποδωσεις τη σκηνη οπως ειναι στη πραγματικοτητα η να φτιαξεις τη φωτο συμφωνα με τα γουστα σου?

Δεν ειμαστε καν εκει.

Χωρια του οτι μπορω ανετα να γραψω ενα κατεβατο για αυτο που ανεφερες θα αρκεστω στο οτι δεν εχει νοημα να επιλεγεις καποιες ρυθμισεις λεγοντας οτι "αυτες εβλεπα" και να αφηνεις αλλες στη τυχη λεγοντας "αυτο εβλεπε" (ή το αναποδο) σε κατι που ουτως η αλλως σου δινει πληρη ελευθερια δυνατοτητων ..ειτε λεγεται αφηρημενα "φωτογραφια" ..ειτε λεγεται συγκεκριμενα κινητο lg g4.

Και επειδη ειμαι σιγουρος οτι χαθηκε το νοημα..σαφως και ο καθενας εχει το δικαιωμα να κανει ο,τι θελει απλα εφοσον κατι "ενοχλει" και εχεις την ελευθερια να το αλλαξεις..τοτε εισαι απλα ευτυχης αν εχεις αυτη τη δυνατοτητα πριν τη ληψη. (ή και εκ των υστερων αν εχεις raw ή απλα ξερεις κατι παραπανω στο οποιο προγραμμα επεξεργασιας βολευει τον καθενα).

Επειδη διαβαζω αρκετα μετα την φωτογραφια με το παρκο, θα ηθελα πραγματικα να καταλαβω ποιο ειναι το προβλημα.

Επειδη αφησα το wb στο αυτοματο? επειδη ανεφερα τον φωτισμο οτι ηταν πιο χαμηλος? επειδη ηταν κιτρινη η φωτογραφια αλλα ετσι ηταν οι συνθηκες? Και εντελει ποιος ενοχληθηκε και γιατι ενοχληθηκε???

Εκτος αν εχω παρανοησει και δεν αναφερομαστε σε κατι συγκεκριμενο απλα μιλαμε αοριστα.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@keras, @saleakos, ευχαριστώ πολύ! :)

@demon, δεν ξέρω τι φωτισμό είχε στο πάρκο εκείνη την ώρα, αλλά για ISO100 και μόνο 1 δευτ. βγήκαν πολύ φωτεινές, υποθέτω χάρη στο μεγάλο διάφραγμα και φυσικά στους αλγορίθμους της LG που τείνουν στο πιο φωτεινό γενικά...

@montoya, που είσαι και σηκώθηκε τέτοιο κύμα???

Ναι οντως, φαντασου οτι η ταμπελα που βλεπεις αριστερα με γυμνο ματι δυσκολα φαινοταν. Προφανως το 1.8 κανει δουλεια, το εχω παρατηρησει αρκετες φορες βγαζοντας φωτο συγκεκριμενες, οτι χρειαζομαι λιγοτερη ωρα το κλειστρο ανοιχτο απο αλλα κινητα που ειχα.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...