Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Samples απο nexus 6p σε περιπτωση που καποιος δεν τα ειδε, με μονο μειονεκτημα οτι δεν ειναι σε πληρη αναλυση και οτι λειπει το exif.

(μετακινηθειτε δεξια-αριστερα στο flickr για αλλες εικονες... Δεν ειναι δικες μου προφανως)

21822048795_1bc804afaa.jpgnexus6psample6 by Sample Pics, on Flickr

Edited by xteacher

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

To DXoMark γραφει τα εξης

-Impressive detail preservation in low light conditions, by far the best tested to date....

δεν εχω ξαναδεί να γίνεται τεστ κάμερας την επόμενη μερα της ανακοίνωσης του. Χωρις να εχει καν κυκλοφορησει!....ενω το lg g4 εκαναν μηνες να το τεσταρουν...μαλλον επεσε χοντρο χρημα απ'την γκουγκλ

δεν εχω ξαναδεί να γίνεται τεστ κάμερας την επόμενη μερα της ανακοίνωσης του. Χωρις να εχει καν κυκλοφορησει!....ενω το lg g4 εκαναν μηνες να το τεσταρουν...μαλλον επεσε χοντρο χρημα απ'την γκουγκλ

σωστο ειναι αυτο που λες...το Galaxy S6 το τεσταραν δυο εβδομαδες μετα την κυκλοφορια του.

Ενω το LG G4 το τεσταραν 4 μηνες μετα που βγηκε!

Kαι στη πρωτη θεση, με βαση το DxOMark παει πια το Z5 με σκορ 87. http://www.dxomark.com/Mobiles/Sony-Xperia-Z5-Mobile-review-Best-mobile-photo-video-scores-to-date

Εκανε τετοιο αλμα η Sony? :ninja:

Παιδιά πολλές φορές κάνουμε το λάθος (συμπεριλαμβανομενου και εμού) να βάζουμε φωτο χωρίς να γράφουμε από ποιο κινητό είναι, δεν είναι σωστό, για να μπορεί εύκολα κάποιος να βλέπει και από το κινητό του χωρίς να μπαίνει Flickr κλπ και να ψάχνει. :)
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Παιδιά πολλές φορές κάνουμε το λάθος (συμπεριλαμβανομενου και εμού) να βάζουμε φωτο χωρίς να γράφουμε από ποιο κινητό είναι, δεν είναι σωστό, για να μπορεί εύκολα κάποιος να βλέπει και από το κινητό του χωρίς να μπαίνει Flickr κλπ και να ψάχνει. :)

Καλημέρα. Σωστή παρατήρηση.

Κάτι άσχετο τώρα. Τις τελευταίες μέρες είδα πολλά συγκριτικά μεταξύ των πρόσφατων συσκευών. Σε όλα μα όλα υπάρχουν παρατηρήσεις σχετικά με την λάθος απόδοση των χρωμάτων στο G4.

Τελικά κάποια πράγματα φαίνονται μόνο αν δεις φωτογραφίες απο διάφορετικές συσκευές τραβηγμένες την ίδια στιγμή.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Κάτι άσχετο τώρα. Τις τελευταίες μέρες είδα πολλά συγκριτικά μεταξύ των πρόσφατων συσκευών. Σε όλα μα όλα υπάρχουν παρατηρήσεις σχετικά με την λάθος απόδοση των χρωμάτων στο G4.

Τελικά κάποια πράγματα φαίνονται μόνο αν δεις φωτογραφίες απο διάφορετικές συσκευές τραβηγμένες την ίδια στιγμή.

Κι εγω που εχω βγαλει απειρες φωτογραφιες με το G4 ...λεω οτι εχει την πιστοτερη αποδοση χρωματων ever.

ειδικα σε δυσκολες βραδυνες συνθηκες καταφερνει να διατηρησει τα χρωματα...ενω το Galaxy S6 τα βγαζει ολα καφε.

Ο ΠΑΟΚ έχει ανεβάσει τη γνωστή πια εκκλησία με διάφορες συσκευές. Γίνεται εύκολα ένα συγκριτικό. Αρκεί να καθίσεις να ανατρέξεις στο παρελθόν (αν σε ενδιαφέρει και έχεις χρόνο φυσικά)

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Ο ΠΑΟΚ έχει ανεβάσει τη γνωστή πια εκκλησία με διάφορες συσκευές. Γίνεται εύκολα ένα συγκριτικό. Αρκεί να καθίσεις να ανατρέξεις στο παρελθόν (αν σε ενδιαφέρει και έχεις χρόνο φυσικά)

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η φωτογραφία είναι φως. Η παραμικρή διαφορά στο φωτισμό μπορεί να δώσει εντελώς διαφορετική απόχρωση.

Τα συγκριτικά πρέπει να γίνονται την ίδια στιγμή και υπό την ίδια γωνία.

@@ΠΑΟΚ

Κώστα δεν κάνω Vs. Απλά μου έκανε εντύπωση ότι σε όλα τα συγκριτικά υπάρχει αυτή η παρατήρηση και το ανέφερα επειδή από τα δείγματα σας δεν έχω δει κάτι ενοχλητικό.

Δεν ξέρω τι κάνει το S6 αλλά θα ήθελα να δω ένα συγκριτικό με την διαδικασία που ανέφερα παραπάνω.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η φωτογραφία είναι φως. Η παραμικρή διαφορά στο φωτισμό μπορεί να δώσει εντελώς διαφορετική απόχρωση.

@@ΠΑΟΚ

Κώστα δεν κάνω Vs. Απλά μου έκανε εντύπωση ότι σε όλα τα συγκριτικά υπάρχει αυτή η παρατήρηση και το ανέφερα επειδή από τα δείγματα σας δεν έχω δει κάτι ενοχλητικό.

Δεν ξέρω τι κάνει το S6 αλλά θα ήθελα να δω ένα συγκριτικό με την διαδικασία που ανέφερα παραπάνω.

Μη δινεις σημασια σ'αυτα τα συγκριτικα.

Το DxoMark τεσταρε το Xperia Z5 πριν καν κυκλοφορησει και το εβγαλε πρωτο.

Τεσταρε το Nexus 6P την ημερα που κυκλοφορησε.

Για το LG G4 χρειαστηκε 4 ολοκληρουσ μηνες για να το τεσταρει

...χαιρετισματα.

Μη δινεις σημασια σ'αυτα τα συγκριτικα.

Θα συμφωνησω.

Μια μικρη ενδειξη θα μπορουσε να αποτελει αλλα μεχρι εκει.

Το DxoMark τεσταρε το Xperia Z5 πριν καν κυκλοφορησει και το εβγαλε πρωτο.

Τεσταρε το Nexus 6P την ημερα που κυκλοφορησε.

Για το LG G4 χρειαστηκε 4 ολοκληρουσ μηνες για να το τεσταρει

Χωρις να λεω οτι δεν μπορει να υπαρξει και δολος, πολλες εταιριες στελνουν samples για review/οτιδηποτε πριν τη πρωτη κυκλοφορια του προιοντος Το ποτε θα βγουν ειναι θεμα τακτικης της καθε εταιριας, αν θελει να βγουν την ημερα της κυκλοφοριας ή οχι και αλλες απλα δεν στελνουν ποτε.

Και το dxomark δεν ειναι blog καποιου καπου που ετυχε και βρηκε το κινητο.Ειναι απο τα πρωτα γνωστα sites για τετοια θεματα στο χωρο της φωτογραφιας.

Σωστό αυτό αλλά μια ιδέα την παίρνεις.....;)

Σωστό αυτό αλλά μια ιδέα την παίρνεις.....;)

Να σου πω την αλήθεια με το ίδιο κινητό να τραβήξεις σε διαφορετική ώρα θα έχει άλλο αποτέλεσμα.

Γενικά πάντως οι κάμερες των κινητών σπάνια αποδίδουν τα πραγματικά χρώματα αφού επεμβαίνουν ψηφιακά.

Άλλο τα ωραία χρώματα και άλλο τα αληθινά.

Με S4 zoom που έχει manual ρυθμίσεις και στα χρώματα, μπορώ να σου βγάλω το καλύτερο πράσινο στα δέντρα και στο γρασίδι, τον καλύτερο ουρανό κλπ. Όμως δεν θα είναι το αληθινό.

Εκεί που με χαλάει είναι στα πρόσωπα που σε κάποιες συσκευές βγαίνουν υπερβολικά κόκκινα, σε άλλες κίτρινα η πολύ λευκά.

Να σου πω την αλήθεια με το ίδιο κινητό να τραβήξεις σε διαφορετική ώρα θα έχει άλλο αποτέλεσμα.

Γενικά πάντως οι κάμερες των κινητών σπάνια αποδίδουν τα πραγματικά χρώματα αφού επεμβαίνουν ψηφιακά.

Με S4 zoom που έχει manual ρυθμίσεις και στα χρώματα, μπορώ να σου βγάλω το καλύτερο πράσινο στα δέντρα και στο γρασίδι, τον καλύτερο ουρανό κλπ. Όμως δεν θα είναι το αληθινό.

Εκεί που με χαλάει είναι στα πρόσωπα που σε κάποιες συσκευές βγαίνουν υπερβολικά κόκκινα, σε άλλες κίτρινα η πολύ λευκά.

Σε ημερησιες φωτο το S6 ειναι ελαφρως Undersaturated και το G4 ελαφρως Oversaturated.

Πιο ρεαλιστικα χρωματα που εχω δει ειναι Nokia N8 και Nubia Z9

Τα φοβαμαι λιγο αυτα τα τεραστια εντομα αλλά αφου πηρε ποζα θα ηταν αγενεια να μη το βγαλω φωτογραφια (πριν αρχισω να τρεχω μη με φαει :lol: )

Note 3 neo με a better camera και επιλογη macro

21858490206_8da35acd1b_k.jpg20151002_134012[1] by Alex Politis, on Flickr

Σωστός.

Αλλα ο παοκ έβγαλε πολλές βραδινές οπότε δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Το σκοτάδι είναι ίδιο, ο φωτισμός ίδιος κλπ. Ίσως βέβαια σε κάποιες υπάρχει φεγγάρι να φωτιζει ενώ σε άλλες όχι αλλα πιστεύω πως ο παοκ είναι ρομαντικός και δεν θα καθόταν να βγάζει φωτογραφίες αλλα θα έπαιρνε το κορίτσι του να καθίσουν κάπου ήσυχα να το απολαύσουν......:lol: :lol:

21701119038_cb421b3fb1_k.jpgstreet by takis glossidis, on Flickr καλησπέρα θέλω γνώμες για αυτή την φωτογραφία..Γιατί είναι η πρώτη μου απόπειρα σε αυτό το είδος και δεν είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα..Εντωμεταξύ έχω κάνει αρκετό crop για να την φέρω όπως την ήθελα, γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσα με το LUMIA να πάω πολύ κοντά στο θέμα..

Φοβερή είναι! Δεν ξέρω αν το καδραρισμα σου είναι το ιδανικό ή όχι πάντως από αισθητικής άποψης μου αρέσει πολύ

Ευγε:)

Ωραίο!

Σε είχε "φερμάρει" πάντως και ήταν έτοιμο...

Αλλοι πανε σαφαρι για να βγαλουν φωτογραφιες, δεν ξερουν οτι οι πραγματικοι κινδυνοι ειναι στα μπαλκονια μας! :lol: Thanks :)

καλησπέρα θέλω γνώμες για αυτή την φωτογραφία..Γιατί είναι η πρώτη μου απόπειρα σε αυτό το είδος και δεν είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα..Εντωμεταξύ έχω κάνει αρκετό crop για να την φέρω όπως την ήθελα, γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσα με το LUMIA να πάω πολύ κοντά στο θέμα..

Ωραια η φωτογραφια, προσωπικα θα εκανα λιγο πιο "σκληρο" το ασπρομαυρο για να δινει ενα πιο downιαρικο τονο στη φωτογραφια.

PS: Mηπως να ανοιξουμε κανενα θεμα με "αρτιστικ" φωτογραφιες μεσω κινητου? Δηλαδη φωτογραφιες που δεν ταιριαζουν εδω ειτε λογω επεξεργασιας ειτε επειδη δεν αναδεικνυουν τις δυνατοτητες του κινητου αλλά εχουν μια γοητεια.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...