Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Χθες από το google photos σήμερα από flickr δήγματα από το νέο αποκτηθέν G4

Το άλμπουμ https://flic.kr/s/aHskfjf9Yx

και μία για γεύση 19121503300_4ba7ed7e2f_c.jpg20150629_061345_HDR by Kostas Krith, on Flickr"]19121503300_4ba7ed7e2f_c.jpg20150629_061345_HDR by Kostas Krith, on Flickr[/url]

-> HTC Touch Cruise->Nokia 5310 ->HTC Desire ->LG optimus 4x ->Sony Xperia P -> HTC OneX-> iphone 4s -> Galaxy S4 -> lumina 1020 + Honor 6 -> Lumia 1020 + Meizu MX4 -> LG G4-> Galaxy S7 -> Galaxy S7 + Lumia950 -> Galaxy S7 + Nexus 5x -> HTC 10 -> S7Edge -> P20Pro -> S10 -> iPhone11

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Χθες από το google photos σήμερα από flickr δήγματα από το νέο αποκτηθέν G4

Το άλμπουμ https://flic.kr/s/aHskfjf9Yx

και μία για γεύση 19121503300_4ba7ed7e2f_c.jpg20150629_061345_HDR by Kostas Krith, on Flickr"]19121503300_4ba7ed7e2f_c.jpg20150629_061345_HDR by Kostas Krith, on Flickr[/url]

...φοβερο ειναι!

Τι f έχει; γιατί μαγικά δεν γίνονται σε manual.

Tι σε απασχολει το f? Παντα στο μεγιστο ειναι το διαφραγμα που θα πρεπει να χρησιμοποιειται στα κινητα.

Και το μεγιστο ειναι το f/2 (για το nubia). O μικρος αριθμος ειναι το μεγαλο διαφραγμα. Κλασμα ειναι.

Το κλειστρο σε νοιαζει και πως διαχειριζεται το θορυβο σε μεγαλα(μεγαλυτερα) iso

Οσο για τη φωτο του παοκ δεν αμφιβαλλω οτι αν δεν μπορει να τη βγαλει το ζ9 και το g4 τοτε δεν θα μπορει κανενα αλλο κινητο στη παρουσα φαση χωρις φλας.

Επισης σημαντικο απλα το αναφερω για οποιον ενδιαφερεται ...πολυ μεγαλο προτερημα να μη βιαζεσαι οταν παιρνεις φωτο.

Mεγειες @dreamw..

Edited by xteacher

Δεν εχω δωσει βαση στο background...το θεμα της φωτογραφιας ειναι το σκιαχτρο.Εκει θα επικεντρωθει και ο παρατηρητης.

Αμα ηθελα να βγαλω σωστα το κοριτσακι...θα χρησιμοποιουσα διαφορετικες τεχνικες, ρυθμισεις κ.τ.λ

........................................

Δεν αμφιβάλλω, μιλάω καθαρά με τη νοοτροπία μου που έχω να βγάζω γρήγορη και καλή φωτο και να "πιάνω" στιγμές :)

Έχει λοιπόν πλεονέκτημα και παίρνει περισσότερο φως.

Όμως θα πρέπει να αποδίδει καλύτερα στα πρόσωπα με "γενικές ρυθμίσεις " για τον φωτισμό που επικρατεί στον χώρο.

Δεν έχεις την πολυτέλεια να ψάχνεσαι οταν έχεις ένα παιδάκι. Θα βάλεις 1/10 με 600 και θα σουταρεις στα παιδάκια, στην τούρτα στο αρκουδάκι που έφεραν δώρο κλπ.

Ο Keras απλά θα ενεργοποιήσει το Xenon και θα τα έχει όλα, συν ένα καλό ζουμ για δωμάτιο στο Χ3 που δίνει το 1020.

Ακριβώς αυτό που αναφέρεις.. :)

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Tι σε απασχολει το f? Παντα στο μεγιστο ειναι το διαφραγμα που θα πρεπει να χρησιμοποιειται στα κινητα.

Και το μεγιστο ειναι το f/2 (για το nubia). O μικρος αριθμος ειναι το μεγαλο διαφραγμα. Κλασμα ειναι.

Το κλειστρο σε νοιαζει και πως διαχειριζεται το θορυβο σε μεγαλα(μεγαλυτερα) iso

Οσο για τη φωτο του παοκ δεν αμφιβαλλω οτι αν δεν μπορει να τη βγαλει το ζ9 και το g4 τοτε δεν θα μπορει κανενα αλλο κινητο στη παρουσα φαση χωρις φλας.

Επισης σημαντικο απλα το αναφερω για οποιον ενδιαφερεται ...πολυ μεγαλο προτερημα να μη βιαζεσαι οταν παιρνεις φωτο.

Mεγειες @dreamw..

Και τότε γιατί αγαπητέ μου έχεις φακό με f1.8 η και λιγοτερο στην dslr για φωτο σε εσωτερικούς χώρους και δεν χρησιμοποιείς τον βασικό που εμπεριέχεται στην συσκευασία με το σώμα της μηχανής?

Αν δεν παίζει ρόλο το f τότε θα έπρεπε σε manual με παρόμοιες ρυθμίσεις να έχουν τον ίδιο θόρυβο μια κάμερα με f2.2 και f2.0 η 1.8

Εδώ έχουμε ίδιους αισθητήρες και δεν μιλάμε για auto όπου παίζουν άλλοι παράγοντες.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Και τότε γιατί αγαπητέ μου έχεις φακό με f1.8 η και λιγοτερο στην dslr για φωτο σε εσωτερικούς χώρους και δεν χρησιμοποιείς τον βασικό που εμπεριέχεται στην συσκευασία με το σώμα της μηχανής?

Αν δεν παίζει ρόλο το f τότε θα έπρεπε σε manual με παρόμοιες ρυθμίσεις να έχουν τον ίδιο θόρυβο μια κάμερα με f2.2 και f2.0 η 1.8

Εδώ έχουμε ίδιους αισθητήρες και δεν μιλάμε για auto όπου παίζουν άλλοι παράγοντες.

To διαφραγμα δεν εχει σχεση με τον θορυβο.

Απ'οσο γνωριζω ο θορυβος σχετιζεται με

1. την επεξεργασια

2.μεγεθος Pixels

3.μεγεθος αισθητηρα

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν αμφιβάλλω, μιλάω καθαρά με τη νοοτροπία μου που έχω να βγάζω γρήγορη και καλή φωτο και να "πιάνω" στιγμές :)

Ακριβώς αυτό που αναφέρεις.. :)

Συμφωνω...ο καθενας εχει διαφορετικες προτεραιοτητες οσον αφορα την καμερα.Αλλος τραβαει τοπια αλλος τραβαει προσωπα.

Εγω εχω επιλεξει καμερα που να μου δινει οσο το δυνατον περισσοτερες manual ρυθμισεις.

Ευχαριστώ paok και xteacher , μαθαίνω την συμπεριφορά του Τώρα. Τις πρώτες στο Google τις έβγαλα βιαστικά γιατί ήταν η πρώτη μέρα και η μπαταρία είχε φτάσει στο 5%
-> HTC Touch Cruise->Nokia 5310 ->HTC Desire ->LG optimus 4x ->Sony Xperia P -> HTC OneX-> iphone 4s -> Galaxy S4 -> lumina 1020 + Honor 6 -> Lumia 1020 + Meizu MX4 -> LG G4-> Galaxy S7 -> Galaxy S7 + Lumia950 -> Galaxy S7 + Nexus 5x -> HTC 10 -> S7Edge -> P20Pro -> S10 -> iPhone11

Aς τα παρουμε τα πραματα ενα ενα για να τα ξεκαθαριζουμε...

Η μηχανη μου δεν ειχε ουτε ενα βασικο φακο οταν αγοραστηκε.

Οι φακοι που αγοραζονται ειναι της επιλογης μου και εφοσον με εξυπηρετουν σε κατι. (οτιδηποτε και αν ειναι αυτο το κατι..εφοσον παντα με ενδιαφερει).

Οπως ειπωθηκε και απο τον paok -αλλα ειχαμε και παρομοια συζητηση- το διαφραγμα δεν εχει σχεση με τον θορυβο στο απειροελαχιστο.

Το μονο που "εμποδιζει" (σε εισαγωγικα..το αναφερω μηπως και το προσπερασει καποιος) ειναι οτι παιζει να χρειαστει να ανεβασεις iso ΓΙΑ να βρεις φως εφοσον δεν μπορεις να πας σε πιο ανοιχτο διαφραγμα. ..και εφοσον δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις αλλο κλειστρο.

Εν ολιγοις το διαφραγμα δεν επηρεαζει..αλλα το iso.

Το βαθος πεδιου που θα επρεπε να ειναι το μονο που να προβληματιζει oσο αφορα το διαφραγμα, αλλα δεν αποτελει ποτε προβλημα σε τετοια κινητα.

Ειναι το ιδιο με το να εχω f13 -εννοειται @28mm- στη μηχανη μου. Θορυβο δεν βγαζει το f13...αλλα αν δεν εχω αρκετο φως να μεινω σε ανθρωπινα iso..θα πρεπει για να βρω "κλειστρο" να παω απο iso -ας πουμε απο το 800αρι του παοκ στην εικονα του- ~32000 (δεν ειναι τυπογραφικο...32 χιλιαδες).

Aλλιως αν εμενα σε iso800 και εγω, θα ειχα κλειστρο περιπου 1sec -για το f13- ...που με καθρεφτη και 28mm "χερατη"δεν βγαζεις ακουνητη που να προσπαθεις οσο θελεις με οτι is/os/vr.

Edited by xteacher
λιγο συνταξη παραπανω..

To διαφραγμα δεν εχει σχεση με τον θορυβο.

Απ'οσο γνωριζω ο θορυβος σχετιζεται με

1. την επεξεργασια

2.μεγεθος Pixels

3.μεγεθος αισθητηρα

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Συμφωνω...ο καθενας εχει διαφορετικες προτεραιοτητες οσον αφορα την καμερα.Αλλος τραβαει τοπια αλλος τραβαει προσωπα.

Εγω εχω επιλεξει καμερα που να μου δινει οσο το δυνατον περισσοτερες manual ρυθμισεις.

Όλα παίζουν ρόλο. Αν δεν βοηθούσε το f1.8 δεν θα το πρότειναν για χαμηλό φωτισμό.

Όταν περνά περισσότερο φως δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερο iso και έτσι έχεις λιγότερο θόρυβο χωρίς να φαίνεται θεοσκοτεινη η φωτογραφία σου.

Τα μεγαλύτερα pixel είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που βοηθά αλλά δεν νομίζω ότι το Ζ9 έχει κάτι τέτοιο.

Όπως έγραψα και προηγουμένως αν ίσχυε ότι το διάφραγμα δεν παίζει κανένα ρόλο τότε θα είχαμε παρόμοια αποτελέσματα ως προς τον θόρυβο σε συσκευές που φορούν πχ imx 234 χρησιμοποιωντας τις ίδιες manual ρυθμίσεις, παρά το διαφορετικό διάφραγμα.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Όλα παίζουν ρόλο. Αν δεν βοηθούσε το f1.8 δεν θα το πρότειναν για χαμηλό φωτισμό.

Όταν περνά περισσότερο φως δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερο iso και έτσι έχεις λιγότερο θόρυβο χωρίς να φαίνεται θεοσκοτεινη η φωτογραφία σου.

Τα μεγαλύτερα pixel είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που βοηθά αλλά δεν νομίζω ότι το Ζ9 έχει κάτι τέτοιο.

Όπως έγραψα και προηγουμένως αν ίσχυε ότι το διάφραγμα δεν παίζει κανένα ρόλο τότε θα είχαμε παρόμοια αποτελέσματα ως προς τον θόρυβο σε συσκευές που φορούν πχ imx 234 χρησιμοποιωντας τις ίδιες manual ρυθμίσεις, παρά το διαφορετικό διάφραγμα.

Δεν καταλαβες...επαναλαμβανω το διαφραγμα δεν παιζει κανενα ρολο στο θορυβο.

Με μια δεδομενη τιμη iso...ειτε τραβηξεις με f/1.8 ειτε με f/11...τον ιδιο θορυβο θα εχεις.

auto nubia z9 mini

18706049254_68a08da64f_c.jpg

Edited by paok4270

Aν δεν απατωμαι ομως imx234 φορανε μονο τα ζ9 (ολα) και το lg4.

Δεν ειναι τυχαιο που προς το παρων μονο αυτα ξεχωρισαν ως προς το ποια κινητα τραβανε καλυτερα σε iso1600 kai iso2200.. (δεν θυμαμαι να εχω δει μεγαλυτερο).

Με αλλα κινητα το 800αρι το σκεφτεσαι..

Eπισης

F/1.8 με f/2 ειναι μολις 1/3 ev stop.

Δεν παιρνεις θεοσκοτεινη εικονα απο αυτη τη διαφορα. Απο κλειστρο αντε να δεχθω οτι θα κερδισεις μια εικονα παραπανω στις οσες παρεις. Eιναι πχ απο 1/10 σε 1/12 ..ή ελαφρως πιο πανω απο 1/20 σε 1/25. Aυτες ειναι οι αντιστοιχες διαφορες (1/3εv) στο κλειστρο.

χαιρετω τον λαο να βαλω 2 φωτο μην ξεχνιομαστε :p

και οι 2 auto

ολοι σε κινηση, καθολου στημενη φωτο

https://c2.staticflickr.com/4/3935/19142937630_a3283ba2ef_b.jpg20150629_211429 by saleakos, on Flickr

αυτη τον επιασα στον υπνο :lol:

https://c1.staticflickr.com/1/377/18708065394_578b676dd4_b.jpg20150629_182005 by saleakos, on Flickr

Edited by navi55

χαιρετω τον λαο να βαλω 2 φωτο μην ξεχνιομαστε :p

και οι 2 auto

ολοι σε κινηση, καθολου στημενη φωτο

https://c2.staticflickr.com/4/3935/19142937630_a3283ba2ef_b.jpg20150629_211429 by saleakos, on Flickr

αυτη τον επιασα στον υπνο :lol:

https://c1.staticflickr.com/1/377/18708065394_578b676dd4_b.jpg20150629_182005 by saleakos, on Flickr

το χω ξαναγραψει αλλα θα το ξαναγραψω...η καλυτερη καμερα ever

nubia z9 mini

19309298816_fdb897835f_c.jpg

Edited by navi55

Φιλοι συμφορουμιτες

Λογω της καταστασης που επικρατει και του πολυ σοβαρου προσωπικου προβληματος που αντιμετωπιζω λογω αυτης, θα αποχωρησω προσωρινα απο το νημα. Θα ειμαι ειλικρινης, δεν ειναι θεμα χρονου αλλα μηδενικης διαθεσης.

Οπως ολοι ειμαι φοβερα προβληματισμενος για το τι θα ακολουθησει στην χωρα μας, αν και ειμαι πεπεισμενος πλεον οτι τιποτα δεν θα ειναι οπως παλια...

Θα παρακολουθω σιγουρα σε διαφορες στιγμες το νημα, εξαλλου η αγαπη και η τρελλα που εχουμε για την φωτογραφια δεν αλλαζει.

Σας ευχομαι καλη συνεχεια και δεν μπορω παρα να ελπιζω να βγουμε απο αυτη την κατασταση το συντομοτερο δυνατον....

Φιλικα

Γιωργος

Φιλοι συμφορουμιτες

Λογω της καταστασης που επικρατει και του πολυ σοβαρου προσωπικου προβληματος που αντιμετωπιζω λογω αυτης, θα αποχωρησω προσωρινα απο το νημα. Θα ειμαι ειλικρινης, δεν ειναι θεμα χρονου αλλα μηδενικης διαθεσης.

Οπως ολοι ειμαι φοβερα προβληματισμενος για το τι θα ακολουθησει στην χωρα μας, αν και ειμαι πεπεισμενος πλεον οτι τιποτα δεν θα ειναι οπως παλια...

Θα παρακολουθω σιγουρα σε διαφορες στιγμες το νημα, εξαλλου η αγαπη και η τρελλα που εχουμε για την φωτογραφια δεν αλλαζει.

Σας ευχομαι καλη συνεχεια και δεν μπορω παρα να ελπιζω να βγουμε απο αυτη την κατασταση το συντομοτερο δυνατον....

Φιλικα

Γιωργος

Φίλε Γιώργο, με το ειλικρινές, πραγματικό και ουσιαστικό μήνυμά σου, έβαλες πολλές ώρες "σιγής εις μνήμην των καλών εποχών που μάλλον πέρασαν και πιθανόν να μην ξαναέρθουν" στο νήμα και δεν είχες καθόλου άδικο...

Φιλικά

Κων/νος

παιδια ολοι συμπασχουμε...δυσκολες ωρες για ολους..μακαρι να περασει οσο πιο ανωδυνα γινεται και για μας αλλα οσοι ειμαστε γονεις κυριως για τα παιδια μας

το χω ξαναγραψει αλλα θα το ξαναγραψω...η καλυτερη καμερα ever

Για πιο κινητό λες τώρα γιατί έχω μπερδευτεί... :lol:

Ισχύει αυτό που είπες Keras για το φίλο Γιώργο .. Συμφωνώ και με το Saleakos για τα άτομα που είναι παντρεμένοι έχουν παιδιά κτλ(ακόμα πιο δύσκολα) ..

Μάγκες υπομονή και δύναμη ψυχική και πνευματική ..Είναι δύσκολα για όλους , αλλά πάνω από όλα πρέπει να έχουμε πίστη στον ευατό μας ...

για να σπάσει ο πάγος 18729306403_614b68059d_h.jpgIMG_20150701_105623 by Vagos Geo, on Flickr

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

Σκεφτόμουν πριν από μερικές ημέρες να κάνω κανένα μίνι Versus, αλλά με αυτά τα δεδομένα δυστυχώς, το παρακάτω είναι το μόνο Versus που μπορούσα να κάνω...

Εθνική Vs Πειραιώς 2015...

19167883478_4d5a913b32_b.jpgWP_20150702_001 by Mivas Collections, on Flickr

19169330449_d390a8311e_b.jpgWP_20150702_002 by Mivas Collections, on Flickr

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Έχω 5 Τράπεζες δίπλα μου:

19172250239_5a19e773de_b.jpgA part of the Greek Drama 1 by keras, on Flickr

19332311076_80e59df7dc_b.jpgA part of the Greek Drama 2 by keras, on Flickr

19332304536_872b77552b_b.jpgA part of the Greek drama 3 by keras, on Flickr

18737765163_1490206b0d_b.jpgA part of the Greek Drama 4 by keras, on Flickr

18737757543_b3c5180c24_b.jpgA part of the Greek Drama 5 - Out of order by keras, on Flickr

Εγώ θα προτιμούσα να αλλάξουμε θεματολογία καλύτερα. : )

Συμφωνώ :(

Δύσκολα παιδιά. Ήρθα μόνο και μόνο για να ψηφίσω από το εξωτερικό. Όλοι μας έχουμε χάσει τον ύπνο μας με όλα αυτα... και το καλύτερο τρολάρισμα που βίωσα στο αεροδρόμιο στο Λονδίνο πριν έρθω Ελλάδα.... Σε κουτί κατάθεσης υπερ των απόρων

19172217568_a6da88e173_c.jpgIMG_20150628_152054 by Petros Kyrkilis, on Flickr

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Δύσκολα παιδιά. Ήρθα μόνο και μόνο για να ψηφίσω από το εξωτερικό. Όλοι μας έχουμε χάσει τον ύπνο μας με όλα αυτα... και το καλύτερο τρολάρισμα που βίωσα στο αεροδρόμιο στο Λονδίνο πριν έρθω Ελλάδα.... Σε κουτί κατάθεσης υπερ των απόρων

19172217568_a6da88e173_c.jpgIMG_20150628_152054 by Petros Kyrkilis, on Flickr

Ναι αλλά θα διαφωνήσουμε πολιτικά και είναι κρίμα να χαλάσουμε αυτό που φτιάξαμε εδώ μέσα με τόσο κόπο, μετά από άπειρους τσακωμούς. Γι αυτό το λέω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...