Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

βασικα αμα ψαξουμε ολες τις φωτο σπιθαμη προς σπιθαμη θα βρουμε και αλλα πολλα υπερ του ενος η του αλλου, παντως το note βγαζει πολυ καλες φωτογραφιες και το κυριοτερο πολυ ευκολα, σχεδον παντα παιρνεις αποτελεσμα χωρις να πολυ ασχοληθεις, για καποιον που θελει να βγαζει καλες φωτο χωρις να ψαχνει το ενα και το αλλο ειναι οτι πρεπει, και εσωτερικο χωρο και εξωτερικο, μενει ενα τεστ σε βραδινες εξω το οποιο θα γινει και αυτο μια απο τις επομενες μερες, και για να μην παρεξηγηθω δεν προσπαθω να βγαλω το meizu καλυτερο, πολυ απλα γιατι ολα καπου υστερουν, δεν υπαρχει τελειο, και δεν εχω κολλημα με εταιριες, γιατι συχνα αλλαζω συσκευες, τωρα ασχολουμε με το meizu σε 2-3 μηνες θα ασχολουμε με αλλο, παντως με εξεπληξε ευχαριστα αυτη η συσκευη στο θεμα της φωτογραφιας

Ημουν εκτος το σαβ/κο και παρακολουθουσα το θεμα οσο μπορουσα απο το κινητο αλλα δεν ειχα χρονο να γραψω.

Καταρχας να σε συγχαρω για το εξαιρετικο συγκριτικο σου. Κατατοπιστικο και πιστευω οτι βοηθαει αρκετα.

Κατα δευτερον, θα προτιμησω το note 4, αλλα με μικρη διαφορα. Δεν μπορω να πω οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα τοση ωστε να δικαιολογει τα εξτρα χρηματα που εχει το note. Βεβαια αναφερομαι καθαρα σε καμερα, γιατι αν το παμε σαν συσκευη τοτε το note υπερεχει σχεδον παντου και εκει δικαιολογει την τιμη του.

Μπραβο στο meizu, για αλλη μια φορα δειχνει ποσο καλα μπορει να σταθει σε μια ναυαρχιδα android συσκευη.

Επισης να σου τονισω μιας και το γνωρισα καλα το mx4 μεσω φιλου, οτι ενδεχεται να δεις λιγοτερα σημεια θολα στις ακρες τις φωτο.

Αυτο οφειλεται στον αισθητηρα που εχει αλλα με στενοτερο πεδιο. Ετσι αποσπα περισσοτερη λεπτομερεια παντου. Ειναι ενα πολυ εξυπνο "τρικ".

@xteacher θα προτιμησω την δικη σου την edited. Πολυ πολυ καλη....

@te salat Κωστα δεν θεωρω με τιποτα οτι η καμερα του s6 ειναι ανωτερη του note 4. Την βρισκω στα ιδια επιπεδα και απο αυτα που διαβαζω και απο αυτα που βλεπω.

Αν εχετε ορεξη δειτε εδω

http://www.androidcentral.com/photo-test-finds-sony-and-samsung-imaging-sensors-galaxy-s6-and-s6-edge-are-evenly-matched

@giannis12a Οι φωτογραφιες σου ειναι εξαιρετικες. 2 απο αυτες τις εβαζα ανετα wallpaper. Μπραβο!!! :)

edit: @navi αφου ποσταρα το παραπανω λινκ τωρα ειδα την δικη σου Ελληνικη version!! :lol:

Σας βαζω και μερικες τυχαιες απο το Σαβ/κο στους αγιους αποστολους Καλαμου. Ολες auto στα 5mp.

Στην πρωτη βλεπετε το pitbull με το λουρι για να μην μας φυγει στον κηπο και σκοτωσει κανεναν ανθρωπο.... :lol:

17492473296_3c94ac2337_h.jpgWP_20150509_16_55_33_Pro by George Drizos, on Flickr

16896292104_860d006e6e_h.jpgWP_20150510_14_20_38_Pro by George Drizos, on Flickr

17331434278_f3cfe5f7fa_h.jpgWP_20150509_12_59_39_Pro by George Drizos, on Flickr

Edited by demon2411

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

@demon

Γιώργο απαντώ πριν δω το link σου.

Η κάμερα του S6 υπερτερεί κυρίως όπου δεν επαρκεί ο φωτισμός.

Στα εξωτερικά πλάνα είχαν κάνει ένα συγκριτικό στο gsmarena αλλά τα αποτελέσματα που είχαν εξάγει δεν ήταν ακριβή.

Συγκεκριμένα έκαναν 100% crop σ ένα άγαλμα όπου το S6 έδινε πολύ καλύτερη ευκρίνεια.

Όμως το άγαλμα βρίσκονταν σε σκιασμενο σημείο όπου η καμερα του S6 λόγο του f1.9 αποδίδει καλύτερα.

Στα σωστά φωτισμένα σημεία το NOTE 4 τα πήγαινε λίγο καλύτερα σε ευκρίνεια.

Αυτά όμως λίγη σημασία έχουν.

Εκεί που πάσχει το NOTE 4 έναντι του S6, είναι στις φωτογραφίες σε κλειστούς χώρους όπου φωτογραφιζουμε πρόσωπα.

Αν ο φωτισμός δεν είναι αρκετά καλός, το NOTE 4 θα δώσει πολύ κοκο στα σκιές του προσώπου.

Με χαμηλότερο iso θα πάρεις μαύρα μάτια κλπ.

Φυσικά όταν τραβάς αντικείμενα στο δωμάτιο είναι μια χαρά.

Στα πρόσωπα όμως δεν χωράνε αστεία. Οπότε αν η απόσταση είναι μεγάλη και δεν φτάνει το φλας, θα βγει χάλια.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στις dslr για σοβαρά πορτρέτα με φωτισμό δωματίου χρειάζεσαι ειδικό φακό f1.8

Γι αυτό φωνάζω συνεχώς: όποιος θέλει να μας δείξει πως τα πάει η καμερα του το βράδυ, ας τραβήξει πρόσωπα. Τα διάφορα αντικείμενα δεν δείχνουν την αλήθεια.

Το Μ8 τα πάει καλύτερα στα πορτρέτα.

Με το note χρησιμοποιώ πάντα φλας.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

@demon

Γιώργο απαντώ πριν δω το link σου.

Η κάμερα του S6 υπερτερεί κυρίως όπου δεν επαρκεί ο φωτισμός.

Στα εξωτερικά πλάνα είχαν κάνει ένα συγκριτικό στο gsmarena αλλά τα αποτελέσματα που είχαν εξάγει δεν ήταν ακριβή.

Συγκεκριμένα έκαναν 100% crop σ ένα άγαλμα όπου το S6 έδινε πολύ καλύτερη ευκρίνεια.

Όμως το άγαλμα βρίσκονταν σε σκιασμενο σημείο όπου η καμερα του S6 λόγο του f1.9 αποδίδει καλύτερα.

Στα σωστά φωτισμένα σημεία το NOTE 4 τα πήγαινε λίγο καλύτερα σε ευκρίνεια.

Αυτά όμως λίγη σημασία έχουν.

Εκεί που πάσχει το NOTE 4 έναντι του S6, είναι στις φωτογραφίες σε κλειστούς χώρους όπου φωτογραφιζουμε πρόσωπα.

Αν ο φωτισμός δεν είναι αρκετά καλός, το NOTE 4 θα δώσει πολύ κοκο στα σκιές του προσώπου.

Με χαμηλότερο iso θα πάρεις μαύρα μάτια κλπ.

Φυσικά όταν τραβάς αντικείμενα στο δωμάτιο είναι μια χαρά.

Στα πρόσωπα όμως δεν χωράνε αστεία. Οπότε αν η απόσταση είναι μεγάλη και δεν φτάνει το φλας, θα βγει χάλια.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στις dslr για σοβαρά πορτρέτα με φωτισμό δωματίου χρειάζεσαι ειδικό φακό f1.8

Γι αυτό φωνάζω συνεχώς: όποιος θέλει να μας δείξει πως τα πάει η καμερα του το βράδυ, ας τραβήξει πρόσωπα. Τα διάφορα αντικείμενα δεν δείχνουν την αλήθεια.

Το Μ8 τα πάει καλύτερα στα πορτρέτα.

Με το note χρησιμοποιώ πάντα φλας.

Mηπως ειναι θεμα αλγοριθμων? γιατι σαν αισθητηρες ειναι πολυ κοντα...

Οσο για το πορτραιτο που λες, συμφωνω στα προσωπα βλεπεις τα παντα γιατι ξερεις πως ειναι στην πραγματικοτητα ενω ενα τοπιο ειναι παντα κατα προσεγγιση. Αν θες προσωπα (δεν ξερω βεβαια αν ενδιαφερει το 1020) μπορω να ανεβασω αλλα τα περισσοτερα ειναι με φλας. Στις παλιες μου συσκευες το φλας ηταν απαγορευτικο για μενα γιατι ηταν μπλε η αλλοιωμενα, ενω με το 1020 το χρησιμοποιω αρκετα συχνα.

Οσο για το πορτραιτο που λες, συμφωνω στα προσωπα βλεπεις τα παντα γιατι ξερεις πως ειναι στην πραγματικοτητα ενω ενα τοπιο ειναι παντα κατα προσεγγιση. Αν θες προσωπα (δεν ξερω βεβαια αν ενδιαφερει το 1020) μπορω να ανεβασω αλλα τα περισσοτερα ειναι με φλας. Στις παλιες μου συσκευες το φλας ηταν απαγορευτικο για μενα γιατι ηταν μπλε η αλλοιωμενα, ενω με το 1020 το χρησιμοποιω αρκετα συχνα.

Με φλας δεν έχω πρόβλημα. Δεν είναι xenon αλλά είναι δυνατό και δεν αλλοιώνει τα χρώματα.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Με φλας δεν έχω πρόβλημα. Δεν είναι xenon αλλά είναι δυνατό και δεν αλλοιώνει τα χρώματα.

Δεν εννοουσα το edge ρε συ...σαφως και τα νεα samsung θα ειναι πολυ σωστα. Στα g2+s4 το ειχα παρατηρησει αυτο...

Ημουν εκτος το σαβ/κο και παρακολουθουσα το θεμα οσο μπορουσα απο το κινητο αλλα δεν ειχα χρονο να γραψω.

Καταρχας να σε συγχαρω για το εξαιρετικο συγκριτικο σου. Κατατοπιστικο και πιστευω οτι βοηθαει αρκετα.

Κατα δευτερον, θα προτιμησω το note 4, αλλα με μικρη διαφορα. Δεν μπορω να πω οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα τοση ωστε να δικαιολογει τα εξτρα χρηματα που εχει το note. Βεβαια αναφερομαι καθαρα σε καμερα, γιατι αν το παμε σαν συσκευη τοτε το note υπερεχει σχεδον παντου και εκει δικαιολογει την τιμη του.

Μπραβο στο meizu, για αλλη μια φορα δειχνει ποσο καλα μπορει να σταθει σε μια ναυαρχιδα android συσκευη.

Επισης να σου τονισω μιας και το γνωρισα καλα το mx4 μεσω φιλου, οτι ενδεχεται να δεις λιγοτερα σημεια θολα στις ακρες τις φωτο.

Αυτο οφειλεται στον αισθητηρα που εχει αλλα με στενοτερο πεδιο. Ετσι αποσπα περισσοτερη λεπτομερεια παντου. Ειναι ενα πολυ εξυπνο "τρικ".

@te salat Κωστα δεν θεωρω με τιποτα οτι η καμερα του s6 ειναι ανωτερη του note 4. Την βρισκω στα ιδια επιπεδα και απο αυτα που διαβαζω και απο αυτα που βλεπω.

Αν εχετε ορεξη δειτε εδω

http://www.androidcentral.com/photo-test-finds-sony-and-samsung-imaging-sensors-galaxy-s6-and-s6-edge-are-evenly-matched

@giannis12a Οι φωτογραφιες σου ειναι εξαιρετικες. 2 απο αυτες τις εβαζα ανετα wallpaper. Μπραβο!!! :)

edit: @navi αφου ποσταρα το παραπανω λινκ τωρα ειδα την δικη σου Ελληνικη version!! :lol:

Σας βαζω και μερικες τυχαιες απο το Σαβ/κο στους αγιους αποστολους Καλαμου. Ολες auto στα 5mp.

Στην πρωτη βλεπετε το pitbull με το λουρι για να μην μας φυγει στον κηπο και σκοτωσει κανεναν ανθρωπο.... :lol:

17492473296_3c94ac2337_h.jpgWP_20150509_16_55_33_Pro by George Drizos, on Flickr

16896292104_860d006e6e_h.jpgWP_20150510_14_20_38_Pro by George Drizos, on Flickr

17331434278_f3cfe5f7fa_h.jpgWP_20150509_12_59_39_Pro by George Drizos, on Flickr

Εξαιρετικές οι φωτογραφίες σου φίλε George ..Μπράβο , άψογες είναι στα δικά μου μάτια .. Μήπως ψήνεσαι να κάνουμε ανταλαγή κινητών, αφού ψάχνεις για android ?χεχε :p

Τώρα σοβαρά... και να πάρεις android συσκευή για μένα κρατά το lumia 1020 να το έχεις μόνο για τηλέφωνα και πάνω από όλα σαν φωτογραφική μηχανή ..

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

Εξαιρετικές οι φωτογραφίες σου φίλε George ..Μπράβο , άψογες είναι στα δικά μου μάτια .. Μήπως ψήνεσαι να κάνουμε ανταλαγή κινητών, αφού ψάχνεις για android ?χεχε :p

Τώρα σοβαρά... και να πάρεις android συσκευή για μένα κρατά το lumia 1020 να το έχεις μόνο για τηλέφωνα και πάνω από όλα σαν φωτογραφική μηχανή ..

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου να σαι καλα. Δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο οι φωτο απλα αποδιδει καλα στο auto, ειναι φωτο πολυ ευκολες.

Τωρα οσο για την ανταλλαγη αμα ψηνεσαι σου δινω το κουνελι για το nubia...! :lol:;)

Αν εχετε ορεξη δειτε εδω

Πολυ ωραίες. Την macro πως την πέτυχες τόσο καλή (όσο την βλέπω από κινητό)? Εγώ δεν τα κατάφερα σε αυτές που ανέβασα πριν...

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Αισθητηρες ειναι οι ιδιοι...Sony IMX240.

Οι φακοι ειναι διαφορετικοι και το software.Η καμερα του S6 ειναι ανωτερη απο το note 4.

Στις ημερησιες ειναι ελαφρως καλυτερη αλλα σε Low light η διαφορα ξεφευγει.

Σε μια σκηνη που το S6 θελει iso 200...to Note 4 θα χρειαστει iso 800 οποτε εχουμε πολυ θορυβο.

Οι δυνατοτητες του S6 δεν εχουν φανει ακομα το βραδυ.

Μολις ερθει η 5.1.1 και ενσωματωθουν στη καμερα....manual shutter speed, RAW,κτ,λ....τοτε ξαναμιλαμε.

οχι και δυο στοπ διαφορα. Ουτε 2/3 δεν ειναι απο 1.9 εως 2.2 .

Απο 200ισο θα παει αντιστοιχα σε 320ισο.

βαλτε καποιος και το λινκ απο gsmarena αν δεν κανει κοπο.

ΠΕρι θολων σημειων @ακρες μονο ο saleakos μπορει να δει εφοσον κανει συγκεκριμενα τεστ και εχει ακομα τα κινητα στα χερια του.

Ρε Κωστα σταματα να ανεβαζεις φωτογραφιες.

Μη με ξενερωνεις να ουμε,δεν εχω λεφτα να το παρω... :lol:

Ρε Κωστα σταματα να ανεβαζεις φωτογραφιες.

Μη με ξενερωνεις να ουμε,δεν εχω λεφτα να το παρω... :lol:

πουλα το Note ρε συ...επενδυση θα κανεις.

πουλα το Note ρε συ...επενδυση θα κανεις.

Αν ειχα το note καπως θα τα εβρισκα,αλλα εχω το galaxy alpha κι απεχω πολλα ευρωπουλα την τυχη μου μεσα...

Πολυ ωραίες. Την macro πως την πέτυχες τόσο καλή (όσο την βλέπω από κινητό)? Εγώ δεν τα κατάφερα σε αυτές που ανέβασα πριν...

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο απλα touch k focus. Αν σε ζορίζει (γιατί το έχει το θέμα του με τα μακρο) απλά κάνε touch για να νεταρει μέχρι να στο βγάλει καθαρό ενώ ταυτόχρονα απομακρυνεσαι. Εκεί δώσε ένα zoom x2 και καθάρισες. Δεν έχει απώλεια στην λεπτομερεια είναι όντως lossless. Εγώ βγάλει πολύ πιο κοντινή αν έχω χρόνο θα σου βγάλω μια σημερινή με xenon γιατί νύχτωσε... ;)

ευχαριστω φιλε να σαι καλα, η διαφορα στο αποτελεσμα ειναι μηδαμινη, βεβαια στο note το αποτελεσμα το παιρνεις πανευκολα, και με ενα χερι τραβας :p τελικα μεγαλη δουλεια το ois, σε καποιες φωτο προτιμω το note, σε καποιες αλλες το mx4, και κατι offtopic σαν τηλεφωνα ειναι αλλη κατηγορια αλλα επειδη τα δουλεψα διπλα διπλα το υπερεχει ειναι σχετικο, καποιες φορες το Note αγκομαχαει (καθαρα θεμα λειτουργικου). Οσο για αυτο με την θολουρα ετσι ειναι, σχεδον ποτε δεν θα δεις θολα σημεια, πολυ σπανια εως καθολου

ps πολυ ωραιες οι φωτο σου, ειδικα η macro μου αρεσε παρα πολυ, και το κουνελακι δεν λεω παντως :lol:

HDR...Galaxy S6

16872325004_d9c56c3a7d_c.jpg

paok δεν ξερω αν εχει ξαναπαντηθει αλλα το real time hdr πως λειτουργει; εφοσον το βλεπεις στην οθονη το αποτελεσμα, τραβας και βγαινει η φωτο η οπως στα αλλα hdr περιμενεις 2-3 δευτερολεπτα;

ευχαριστω φιλε να σαι καλα, η διαφορα στο αποτελεσμα ειναι μηδαμινη, βεβαια στο note το αποτελεσμα το παιρνεις πανευκολα, και με ενα χερι τραβας :p τελικα μεγαλη δουλεια το ois, σε καποιες φωτο προτιμω το note, σε καποιες αλλες το mx4, και κατι offtopic σαν τηλεφωνα ειναι αλλη κατηγορια αλλα επειδη τα δουλεψα διπλα διπλα το υπερεχει ειναι σχετικο, καποιες φορες το Note αγκομαχαει (καθαρα θεμα λειτουργικου). Οσο για αυτο με την θολουρα ετσι ειναι, σχεδον ποτε δεν θα δεις θολα σημεια, πολυ σπανια εως καθολου

ps πολυ ωραιες οι φωτο σου, ειδικα η macro μου αρεσε παρα πολυ, και το κουνελακι δεν λεω παντως :lol:

paok δεν ξερω αν εχει ξαναπαντηθει αλλα το real time hdr πως λειτουργει; εφοσον το βλεπεις στην οθονη το αποτελεσμα, τραβας και βγαινει η φωτο η οπως στα αλλα hdr περιμενεις 2-3 δευτερολεπτα;

οχι βγαινει κατευθειαν ...σα να τραβας κανονικη φωτο.

low light, iso=200, no flash

http://i58.tinypic.com/21eattx.jpg

Edited by paok4270

Σε ευχαριστω για τα σχολια σου.

Τωρα για το Νote Για να λες οτι αγκομαχαει μερικες φορες ετσι θα ειναι, το εχω ακουσει και απο αλλου. Οφειλεται στο λειτουργικο οπως λες αλλα και στην 2k οθονη η οποια το ζοριζει. Αν ειχε 1080 οθονη τα πραγματα θα ηταν πολυ καλυτερα...Οσο για το ois ναι χρειαζεται το ρημαδι, αλλα αν μαθεις και χωρις αυτο δεν χαλασε ο κοσμος απλα θελει περισσοτερη υπομονη-επιμονη.

17311600429_5fef8ac711_c.jpg

Δοκίμασε να την επεξεργαστείς λίγο.

Το auto hdr δίνει περισσότερο φως απ ότι θα ήταν φυσικό υπό αυτές τις συνθήκες.

17311600429_5fef8ac711_c.jpg

Εξαιρετικό! αναρωτιεμαι ποσο shutter speed να δωσουν με το update που απο οτι εχω διαβασει ξεκινησε ηδη.

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Που το διαβασες? μιλας για 5.1.1?

ναι, αρχικα εδω αλλα τα περισσοτερα ξενα μεγαλα site μιλουν για σημαντικη αναβαθμιση στην καμερα http://www.sammobile.com/2015/05/05/exclusive-android-5-1-1-to-bring-new-camera-features-to-the-galaxy-s6-and-s6-edge/

edit: λαθος μου, update ξεκινησε για το S6 + S6 edge αλλα δεν ειναι η 5.1.1, ειναι performance & compatibility update.

Edited by SaintPetrouil

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Δοκίμασε να την επεξεργαστείς λίγο.

Το auto hdr δίνει περισσότερο φως απ ότι θα ήταν φυσικό υπό αυτές τις συνθήκες.

Δεν ειναι auto hdr...την εβγαλα κι ετσι αλλα ηταν πολυ σκοτεινη.

αυτη ειναι με hdr on

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...