Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Εχω στα χερια μου ενα lumia 930 για να κανω την μεταβαση απο το g2.

Κατεληξα οτι το 930 μονο υπο ρυθμισεις μπορει να αποδοσει σωστα.

Οι παρακατω φωτο ειναι συγκριτικες, ολες στο auto και στα 2 κινητα. Ομολογω οτι εχω μπερδευτει αρκετα, την αποψη μου θα σας την παραθεσω αργοτερα. Τραβηχτηκαν 60 φωτογραφιες και απο τα 2 κινητα και επελεξα μερικες στην τυχη για να τις δειτε.

Αναμεννω τις αποψεις σας.

https://www.dropbox.com/sh/golpunhm8zcgnrk/AACjBZ666FnLaKVSGGso0y0Qa?dl=0

Υποθέτω έχει πάρει κάποια αναβάθμιση το G2. Σωστά? Βλέπω αρκετή βελτίωση.

Σε όλες τις συγκριτικές φωτογραφίες προτιμώ το G2. Μόνο στην τελευταία φωτογραφία είναι ελαφρώς καλύτερο το 930. Στην τελευταία φαίνεται το G2 να έχει πιο ψυχρά χρώματα. Στην φωτογραφία με φλας το G2 μου κάνει εντύπωση που ανέβασε τόσο ψηλά το iso. Επίσης στις 2 πρώτες ημερήσιες το G2 έχει βγάλει λίγο σκοτεινά τα δέντρα.

Όπως και να 'χει στο συγκεκριμένο συγκριτικό προτιμώ το G2.

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

στο 808 ο τυπος εχει τραβηξει φωτο 34 mp..καλυτερα θα ηταν να τραβαγε 8 mp

ουτε εκανε συγκριση σε χαμηλο φωτισμο,την ημερα ολα τα κινητα καλα τραβανε...μετριο συγκριτικο

Θα ακολουθήσουν κι άλλα συγκριτικά. Πάντως 808 και CM1 έχουν αρκετές ομοιότητες (οι μεγαλύτεροι αισθητήρες, μεγάλες αναλύσεις, υψηλή καθαρότητα και λεπτομέρεια, αλλά και απώλεια OIS). Στο αυτόματο νικητής το 808, αλλά οι δυνατότητες του CM1 με κατάλληλες ρυθμίσεις μπορούν να το ξεπεράσουν πιστεύω. Τα μεγαλύτερα εικονοστοιχεία και ο μεγαλύτερος αισθητήρας πλεονεκτούν πιστεύω, αν και όχι κατά πολύ έναντι του 808. Πάντως είναι η κορυφαία κάμερα στα ανδροειδή, αυτό είναι σίγουρο!

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ενδιαφέρον!!! Συνήθως μένουμε στην φωτογραφία, αλλά σημαντικό είναι και το βίντεο. Πάντως η ηχογράφηση στο βίντεο πιστεύω είναι κατώτερη από το 808 (Nokia Rich Recording), αλλά για καλύτερη άποψη αναμένω κάποιο συγκριτικό των δύο. Δυστυχώς τέλεια κάμερα δεν υπάρχει... Όλα πλεονεκτούν σε κάποιους τομείς, αλλά χάνουν αλλού...

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Lumia 1020 max zoom

Γενικά ωραία καθαρή φωτεινή εικόνα, δεν ζητάς κάτι παραπάνω από μια κάμερα. Πάντως το 808 θα εξάλειφε και τον θόρυβο που βλέπω να έχει στο φόντο και ίσως έδειχνε και λίγο περισσότερες λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά το 1020 παραμένει χαλαρά στην τριάδα των καλύτερων καμεροτηλεφώνων (μαζί με 808 και CM1)!

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Εχω στα χερια μου ενα lumia 930 για να κανω την μεταβαση απο το g2.

Κατεληξα οτι το 930 μονο υπο ρυθμισεις μπορει να αποδοσει σωστα.

Οι παρακατω φωτο ειναι συγκριτικες, ολες στο auto και στα 2 κινητα. Ομολογω οτι εχω μπερδευτει αρκετα, την αποψη μου θα σας την παραθεσω αργοτερα. Τραβηχτηκαν 60 φωτογραφιες και απο τα 2 κινητα και επελεξα μερικες στην τυχη για να τις δειτε.

Αναμεννω τις αποψεις σας.

https://www.dropbox.com/sh/golpunhm8zcgnrk/AACjBZ666FnLaKVSGGso0y0Qa?dl=0

Το 930 έχει την denim? Αν οχι, πέρασέ την και επανέλαβε. Όπως σου είπα και στο άλλο, υπάρχει σημαντική βελτίωση (όπως αναφέρθηκε τουλάχιστον).

----- προσθήκη μηνύματος 30 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Lumia 1020

15656396364_73456e1825_c.jpg

16092689639_7b252d6274_c.jpg

15656411774_e534c5d662_c.jpg

Κουκλακια...

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Υποθέτω έχει πάρει κάποια αναβάθμιση το G2. Σωστά? Βλέπω αρκετή βελτίωση.

Σε όλες τις συγκριτικές φωτογραφίες προτιμώ το G2. Μόνο στην τελευταία φωτογραφία είναι ελαφρώς καλύτερο το 930. Στην τελευταία φαίνεται το G2 να έχει πιο ψυχρά χρώματα. Στην φωτογραφία με φλας το G2 μου κάνει εντύπωση που ανέβασε τόσο ψηλά το iso. Επίσης στις 2 πρώτες ημερήσιες το G2 έχει βγάλει λίγο σκοτεινά τα δέντρα.

Όπως και να 'χει στο συγκεκριμένο συγκριτικό προτιμώ το G2.

Οχι στο g2 ειναι στοκ αλλα με xcam. Δεν εχω περασει μεσα τα mods.

Επισης το 930 δεν φοραει την denim. Ψιλοαπογοητευτηκα με το 930 επρεπε να του αλλαξει τα φωτα του g2. Επισης οι φωτο στο 930 ειναι pureview 5mp δεν εχω την γραμμη για να ανεβασω τις 20αρες.

Σε ολες τις φωτο στα 20mp οταν ζουμαρεις αρκετα το 930 ειναι καλυτερο σε λεπτομερεια. Οι 5 αρες ομως στο 100% δεν εχουν διαφορα απο τις 20αρες. Ειναι αψογες.

Στον τομεα του video δινω ενα ελαφρυ προβαδισμα στο 930 λογω καλυτερου ηχου και λιγο καλυτερης εικονας. Ομως τα "σκαλοπατια" που κανει στις αλλαγες του exposure φαινονται ακομα οπως και στο 920-925 και ειναι ενοχλητικα.

Υπο ρυθμισεις το 930 πιστευω οτι ειναι η καλυτερη καμερα δεν το συζητω. Στο auto ομως δυστυχως τα πραγματα ειναι λιγο καλυτερα στο g2.

Denim δεν προλαβα να βαλω, δυστυχως το τηλεφωνο το εδωσα.

Σκεφτομαι πολυ σοβαρα το 1+1 αλλα με προβληματιζει η ελλειψη ois και οτι μερικοι λενε πως σαν καμερα ειναι χειροτερη απο αυτη του g3.

Επισης το 930 δεν φοραει την denim. Ψιλοαπογοητευτηκα με το 930 επρεπε να του αλλαξει τα φωτα του g2. Επισης οι φωτο στο 930 ειναι pureview 5mp δεν εχω την γραμμη για να ανεβασω τις 20αρες.

Σε ολες τις φωτο στα 20mp οταν ζουμαρεις αρκετα το 930 ειναι καλυτερο σε λεπτομερεια. Οι 5 αρες ομως στο 100% δεν εχουν διαφορα απο τις 20αρες. Ειναι αψογες.

Στον τομεα του video δινω ενα ελαφρυ προβαδισμα στο 930 λογω καλυτερου ηχου και λιγο καλυτερης εικονας. Ομως τα "σκαλοπατια" που κανει στις αλλαγες του exposure φαινονται ακομα οπως και στο 920-925 και ειναι ενοχλητικα.

Υπο ρυθμισεις το 930 πιστευω οτι ειναι η καλυτερη καμερα δεν το συζητω. Στο auto ομως δυστυχως τα πραγματα ειναι λιγο καλυτερα στο g2.

Σκεφτομαι πολυ σοβαρα το 1+1 αλλα με προβληματιζει η ελλειψη ois και οτι μερικοι λενε πως σαν καμερα ειναι χειροτερη απο αυτη του g3.

Μέσα απο την εφαρμογή "αρχεία" βλέπεις και ανεβάζεις την 20αρα.

Lumia 1020

Όταν ο φωτογράφος έχει έμπνευση! Πολύ ωραίες! :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Για το 930 ...γενικα ολα τα lumia sto auto δεν βγαζουν καλα.

Στις 2 βραδυνες εβγαλε με iso 800 kai 1000 γι αυτο βγηκανε ετσι...με iso 200 θα βγουν εντυπωσιακες.

Στις 2 στο μπαλκονι ηθελε λιγο χαμηλωμα το exposure.Τις 2 απογευματινες τις εβγαλε σωστα ενω το G2 τις εβγαλε σκοτεινες.

Το G2 υπερτερει στο auto...αλλα το 930 εχει σαφως καλυτερο φακο και pureview και manual Λογικα θα κανει παπαδες.

16279134621_840e22e37e.jpg

16093544260_2830d4f315.jpg

Παρόλη την συνεφιά και την σκοτεινιά, απέδωσε πολύ ζωντανά τα χρώματα. Τελικά έχω την εντύπωση ότι δίνει σχετικά εύκολα καλό αποτέλεσμα η κάμερα του Ζ3 και ότι δεν είναι κακή όπως άκουγα πριν το πάρω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Φίλε Γιάννη γενικά ωραίες εικόνες, αλλά για 20άρα κάμερα, έπρεπε να έχει πολύ καλύτερους αλγόριθμους. Ακολουθεί την τάση του overprocessing καταστρέφοντας την φυσικότητα της εικόνας. Παρόλα αυτά, δεν κατορθώνει να αφαιρέσει τον θόρυβο (Όπως το Note4 ή το G2), ο οποίος είναι υπαρκτός σε όλη την εικόνα. Επίσης, έχει θαμπάδα, σαν να είναι ελαφρώς κουνημένη. Αυτό δεν το συναντάς σε συσκευές με OIS. Επομένως, σαν σύνολο είναι αξιόλογη κάμερα αλλά οι αλγόριθμοι του το χαντακώνουν και το αφήνουν πολύ πιο πίσω από τον ανταγωνισμό...

Για τα Z έχω ακούσει ότι έχουν επιλογή για 8mpx φωτο και η οποία έχει πολύ καλύτερη λεπτομέρεια από την 20αρα. Και λογικότατο.

Για το 930 ...γενικα ολα τα lumia sto auto δεν βγαζουν καλα.

Στις 2 βραδυνες εβγαλε με iso 800 kai 1000 γι αυτο βγηκανε ετσι...με iso 200 θα βγουν εντυπωσιακες.

Στις 2 στο μπαλκονι ηθελε λιγο χαμηλωμα το exposure.Τις 2 απογευματινες τις εβγαλε σωστα ενω το G2 τις εβγαλε σκοτεινες.

Το G2 υπερτερει στο auto...αλλα το 930 εχει σαφως καλυτερο φακο και pureview και manual Λογικα θα κανει παπαδες.

Συμφωνω. Σαν καμερα το 930 ειναι καλυτερο και λογω οπτικων και τεχνολογιας. Αλλα στο auto το g2 θεωρω οτι ειναι καλυτερο, οχι σε ολες τις φωτο ομως. Για snapshots το g2 ισως ειναι καλυτερο.

Οπως ειπα και πριν η καμερα του 930 υπο ρυθμισεις μπορει να αποδωσει 200% καλυτερα. Το θεμα ειναι να τις κανεις.

Η καμερα του 930 ειναι πιο "φωτογραφικη" παρα κινητου.

Οσο για αυτο που αναφερεις περι iso 200 το δοκιμασα και απετυχα. Στηριξα το κινητο σε τραπεζι και σε καγγελο απολυτως ακινητο και παλι εβγαιναν θολες. Περιμενα λιγο καλυτερη συμπεριφορα απο το ois το οποιο θεωρω οτι ειναι καλυτερο απο αυτο του g2, το οποιο ομολογω οτι μεχρι στιγμης δουλευει υποδειγματικα.

Edited by demon2411

Lumia Cyan + Proshot Camera στα 8Mp

16095269710_487bcbe12d_c.jpg

----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Νόμιζα το Z3 έχει ois αλλά το compact όχι.

κανενα δεν εχει ουτε το μεγαλο

Lumia Cyan + Proshot Camera στα 8Mp

Ωραία κι αυτή η εικόνα. Τουλάχιστον στα 8 MP φαίνεται πολύ καθαρή με λεπτομέρεια. Πιστεύεις ότι το Pro Shot βγάζει καλύτερα αποτελέσματα από την Lumia Camera? Αν είναι να εγκαταλείψω την τελευταία, να σωθώ από την κιτρινίλα! Το Camera Pro, σε ένα συγκριτικό θυμάμαι έβγαζε κλασικά προς το κυανό, όπως στο Symbian, ελαφρώς πιο φωτεινές/καμμένες εικόνες και με λιγότερη αντίθεση. Το είχα δει σε άλλο συγκριτικό βέβαια, όχι δικό μου, οπότε ενδεχομένως με ρυθμίσεις να βγάζει αξιόλογα αποτελέσματα και στα WindowsPhone...

πολυ καλη...δεν ειναι hdr?

Hdr ειναι αλλα ειχα δωσει βαση πολυ στον ουρανο και δεν φωτισε πολυ το κατω μερος.

Καλη ειναι, οχι κατι το ιδιαιτερο απλα μου αρεσαν τα χρωματα του ουρανου.

Hdr ειναι αλλα ειχα δωσει βαση πολυ στον ουρανο και δεν φωτισε πολυ το κατω μερος.

Καλη ειναι, οχι κατι το ιδιαιτερο απλα μου αρεσαν τα χρωματα του ουρανου.

Δεν ξέρω πως τα παει απο λεπτομέρειες (στο κινητό που την βλέπω είναι λίγο σκοτεινό το έδαφος) αλλα αν δεν ήταν αυτές οι κολώνες της δεη θα ήταν απο τα καλύτερα wallpapers.....;)

Lumia 1020 + lumia Black + ProShot camera

Συγκλονιστικα επιπεδα λεπτομερειας, dynamic range, white balance.

Settings ProShot Camera

white balance=daylight

sharpness= + 1

saturation = +1

shadow recovery = +2

contrast = 0

resolution = 8mp, 16/9

16106015260_2b06bdce37_c.jpg

Θα με αναγκάσεις να αρχίσω τα πειράγματα με την proshot και δεν βγάζω άκρη.

Ετοίμασε σχετικό οδηγό......

Για τα Z έχω ακούσει ότι έχουν επιλογή για 8mpx φωτο και η οποία έχει πολύ καλύτερη λεπτομέρεια από την 20αρα. Και λογικότατο.

Δηλαδή λές να είναι καλύτερα στα 8 από τα 15 που είναι αυτές που ανέβασα?

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Ωραία χρώματα! Και ανύπαρκτος θόρυβος!! :)

Περιμένοντας καινούργιες συσκευές πριν μερικά χρόνια: πω πω, άραγε τι καινούριο θα έχουν!!

Αργότερα: άραγε ποια χρήσιμα χαρακτηριστικά θα κόψουν... 

Σήμερα: πςςςς νέο όνομα και νέα απόχρωση!

--Motorola M3588 > Ericsson T65 > Sharp GX25 > Sony Ericsson T650i > Samsung Jet > Samsung Galaxy S > OnePlus One > Samsung Galaxy S9+ > Samsung Galaxy S21FE > Pixel 9

--GPad 8.3 > Galaxy Tab S6

Δηλαδή λές να είναι καλύτερα στα 8 από τα 15 που είναι αυτές που ανέβασα?

ναι στα 8mp κανει oversampling....κατι σαν το PureView της Nokia

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...