Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Εχει επιθετικο Noise reduction αλλα διατηρει αρκετες λεπτομερειες

Φίλε Κώστα, λυπάμαι, αλλά αυτή η φωτογραφία με απογοητεύει πολύ. Φαίνεται σαν ελαιογραφία σε πλήρη ανάλυση. Σαν ψεύτικη. Βγάλε με το 1020 ή το 808 και θα δεις πολύ περισσότερες λεπτομέρειες και σαφώς φυσικές φωτογραφίες. Στο G3 έβαλαν πιο "φυσικούς" αλγορίθμους, αλλά και πάλι απέχει από τα Nokia...

Και σχετικά με το θόρυβο και την αφαίρεση θορύβου-θολούρα, υπάρχει ο άτυπος κανόνας της φωτογραφίας, ότι πάντα είναι προτιμότερο να υπάρχει θόρυβος, αλλά να διατηρηθούν οι λεπτομέρειες, παρά να φύγει ο θόρυβος και να χαθούν... Υπάρχουν άφθονα προγράμματα για έξυπνη αφαίρεση θορύβου μετέπειτα στον υπολογιστή, αλλά κανένα για επαναφορά σήματος που δεν έχει αποθηκευτεί...

Οπότε το G2 είναι δεν είναι για όλες τις περιστάσεις σαν το 1020...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Φίλε Κώστα, λυπάμαι, αλλά αυτή η φωτογραφία με απογοητεύει πολύ. Φαίνεται σαν ελαιογραφία σε πλήρη ανάλυση. Σαν ψεύτικη. Βγάλε με το 1020 ή το 808 και θα δεις πολύ περισσότερες λεπτομέρειες και σαφώς φυσικές φωτογραφίες. Στο G3 έβαλαν πιο "φυσικούς" αλγορίθμους, αλλά και πάλι απέχει από τα Nokia...

Και σχετικά με το θόρυβο και την αφαίρεση θορύβου-θολούρα, υπάρχει ο άτυπος κανόνας της φωτογραφίας, ότι πάντα είναι προτιμότερο να υπάρχει θόρυβος, αλλά να διατηρηθούν οι λεπτομέρειες, παρά να φύγει ο θόρυβος και να χαθούν... Υπάρχουν άφθονα προγράμματα για έξυπνη αφαίρεση θορύβου μετέπειτα στον υπολογιστή, αλλά κανένα για επαναφορά σήματος που δεν έχει αποθηκευτεί...

Οπότε το G2 είναι δεν είναι για όλες τις περιστάσεις σαν το 1020...

Σε πληρη αναλυση τι εννοεις? στο 100% ?

εκει συμφωνω ναι χανει παρα πολυ και φαινεται σαν ελαιογραφια.

Μην το συγκρινεις με το 1020...το οποιο σε βραδυνα τοπια το θεωρω απαιχτο σε επιπεδο λεπτομερειας και θορυβου.Αλλου εχει θεματα.

Σε πληρη αναλυση τι εννοεις? στο 100% ?

εκει συμφωνω ναι χανει παρα πολυ και φαινεται σαν ελαιογραφια.

Μην το συγκρινεις με το 1020...το οποιο σε βραδυνα τοπια το θεωρω απαιχτο σε επιπεδο λεπτομερειας και θορυβου.Αλλου εχει θεματα.

Πιστέυω ότι εμάς που το ψάχνουμε λίγο παραπάνω δε μας νοιάζει πως θα δείχνει η φωτογραφία στην οθόνη του κινητού μας ή στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά μας νοιάζει πως θα δείχνει στην 40άρα τηλεόρασή μας ή στην οθόνη του pc.

Πολύ ωραίες φωτό! Και με τα περιστέρια και με την παγωμένη μύγα (δεν την έβλεπα αρχικά!) :)

Η ένστασή μου στο G2 είναι ότι χάνεται η φυσικότητα με την υπερβολική αφαίρεση θορύβου (χάνονται πολλές λεπτομέρειες) και με την όξυνση επίσης. Παρόλα αυτά σαν σύνολο οι αλγόριθμοί του βγάζουν όμορφες φωτογραφίες!

Σε ευχαριστω για τα σχολια.

Φανταζομαι αναφέρεσαι για το θεμα ελαιογραφιας στις βραδυνες γιατι στις ημερησιες ειναι πολυ καλο. Ναι στις βραδυνες δεν το συζητώ εχει επιθετικο noise reduction. Δεν μπορω να το συγκρινω με το 1020 στην τελικη ειναι λιγο ανισο. Με αλλα android βεβαια οφειλω να πω οτι ειναι απο τις καλυτερες καμερες που εχω δει σε συνολο. Αν ειχε τις βραδυνες του 808 η 1020 θα ηταν ισως η καλυτερη καμερα. Δυστυχως δεν μπορεις να τα εχεις ολα. Ομολογω οτι με εχει βγαλει ασπροπροσωπο σε indoor καταστασεις και στον τομεα του video ειναι αψογο. Αλλα μεχρι εκει. 1020 η 808 δεν μπορει να γινει.

Θα ηθελα το κατι παραπανω που ισως να το εχει το note 4. Σε βραδυνες s5 note 3 s4 ειναι αρκετα πισω σε σχεση με g2 δυστυχως. Οσο για το g3 εχουν τα ιδια οπτικα με διαφορα στους αλγοριθμους.

@Keras σε ευχαριστω Κωνσταντινε!!

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πιστέυω ότι εμάς που το ψάχνουμε λίγο παραπάνω δε μας νοιάζει πως θα δείχνει η φωτογραφία στην οθόνη του κινητού μας ή στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά μας νοιάζει πως θα δείχνει στην 40άρα τηλεόρασή μας ή στην οθόνη του pc.

Ειμαι ενας απο αυτους. Ολες τις φωτο τις βλεπω στην 42αρα 1080p. Εκει φαινονται τα παντα. Στην οθονη του κινητου ολες καλες φαινονται αλλα δεν μου αρκει.

----- προσθήκη μηνύματος 92 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

photostream

photostream

Δύο νυχτερινές με το meizu mx4. Πως σας φαίνεται ο κινέζος το βράδυ;

P50109-201217

P41215-203122

Στην οθονη που τις βλεπω του κινητου πολυ καλες. Καλυτερες απο g2

photostream

photostream

Δύο νυχτερινές με το meizu mx4. Πως σας φαίνεται ο κινέζος το βράδυ;

P50109-201217

P41215-203122

μας δουλευεις μου φαινεται...10 δευτερολεπτα χρονος εκθεσης και με τριποδα?

μας δουλευεις μου φαινεται...10 δευτερολεπτα χρονος εκθεσης και με τριποδα?

Νυχτερινές φώτο είναι σε σκοτάδι με πολύ λίγο φωτισμό, δε θα μπορούσε να βγούν αλλιώς....τρίποδα δε χρησιμοποίησα αλλά σαν σταθερό σημείο στήριξης έβαλα την αναδιπλούμενη θήκη του κινητού.

Νυχτερινές φώτο είναι σε σκοτάδι με πολύ λίγο φωτισμό, δε θα μπορούσε να βγούν αλλιώς....τρίποδα δε χρησιμοποίησα αλλά σαν σταθερό σημείο στήριξης έβαλα την αναδιπλούμενη θήκη του κινητού.

Για τέτοιο στήσιμο είναι αρκετά μέτριες οι φωτογραφίες. Χωρίς παρεξήγηση φυσικά, την άποψή μας λέμε έτσι?

Για τέτοιο στήσιμο είναι αρκετά μέτριες οι φωτογραφίες. Χωρίς παρεξήγηση φυσικά, την άποψή μας λέμε έτσι?

Θα συμφωνησω κι εγω...

Το καλό με το g2 είναι ότι υπάρχει ένα παλικάρι που ξεζουμίζει τις δυνατότητες της κάμερας, όποτε πλέον υπάρχει η δυνατότητα να βγει τελείως το nr, όπως επίσης και να χαμηλώσει η όξυνση, όπως επίσης και να σώσεις σε raw και άλλα πολλά καλούδια.

Θα συμφωνησω κι εγω...

Κι εγώ. Έκανε πολύ προσπάθεια ο φίλος εδώ και πάλι η συσκευή έδωσε μέτρια αποτελέσματα... Στην κάμερα είναι ακόμη πίσω οι Κινέζοι πλην λίγων εξαιρέσεων...

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το καλό με το g2 είναι ότι υπάρχει ένα παλικάρι που ξεζουμίζει τις δυνατότητες της κάμερας, όποτε πλέον υπάρχει η δυνατότητα να βγει τελείως το nr, όπως επίσης και να χαμηλώσει η όξυνση, όπως επίσης και να σώσεις σε raw και άλλα πολλά καλούδια.

Αν υπάρχει η δυνατότητα από προγραμματιστή να βελτιώσει τον αλγόριθμο σε κάποια εφαρμογή, σαφως και θα το βοηθήσει. Το Note 4 είναι όντως από τα καλύτερα ανδροειδή (το καλύτερο της Samsung) και θα μπορούσε να παλέψει με G2, G3 και CM1. Δυστυχώς όμως κανένα από αυτά δεν έχει αρκετά φυσικούς αλγόριθμους, ίσως κάπως το G3 και το CM1... Αν αξίζει πάντως βελτίωση αλγορίθμων σε κάποιο ανδροειδές, θα ήταν σίγουρα το CM1 με το μεγαλύτερο αισθητήρα, και το K zoom που πάσχει πολύ παρόλο που έχει τον 4ο μεγαλύτερο αισθητήρα (σαν το Ν8).

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Κι εγώ. Έκανε πολύ προσπάθεια ο φίλος εδώ και πάλι η συσκευή έδωσε μέτρια αποτελέσματα... Στην κάμερα είναι ακόμη πίσω οι Κινέζοι πλην λίγων εξαιρέσεων...

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αν υπάρχει η δυνατότητα από προγραμματιστή να βελτιώσει τον αλγόριθμο σε κάποια εφαρμογή, σαφως και θα το βοηθήσει. Το Note 4 είναι όντως από τα καλύτερα ανδροειδή (το καλύτερο της Samsung) και θα μπορούσε να παλέψει με G2, G3 και CM1. Δυστυχώς όμως κανένα από αυτά δεν έχει αρκετά φυσικούς αλγόριθμους, ίσως κάπως το G3 και το CM1... Αν αξίζει πάντως βελτίωση αλγορίθμων σε κάποιο ανδροειδές, θα ήταν σίγουρα το CM1 με το μεγαλύτερο αισθητήρα, και το K zoom που πάσχει πολύ παρόλο που έχει τον 4ο μεγαλύτερο αισθητήρα (σαν το Ν8).

Tις ειδα ξανα σε οθονη και οντως ειναι μετριες. Καλυτερη αυτη με τα σκαφη αλλα και παλι. Εχω την εντυπωση παντως οτι απο g2 τα πηγε καλυτερα σε τετοιες συνθηκες.

Το noise reduction υπαρχει ηδη τροπος να βγει, αλλα εχει αρκετο θορυβο και κυριως χρωματικο οποτε θελουν σιγουρα επεξεργασια και παλι αμφιβολα. Οπως και να χει ειναι μια πολυ καλη καμερα σε ολες τις συνθηκες φωτισμου. Δεν ειναι ουτε το super αποτελεσμα των samsung στις ημερησιες ουτε το super του 1020. Ειναι γενικοτερα ολα καπου στη μεση.

Το κακο με το g2 ειναι οτι δεν μπορεις να ρυθμισεις κλειστρο πανω απο 0.5 sec και εκει εχουμε θεμα στις νυχτερινες.

Οσο για το note 4 ειναι καλυτερο και απο g2 και g3. H samsung ανεκαθεν ηταν κορυφη στους αλγοριθμους για ημερησιες (εχουν δωσει ολο το βαρος εκει) αλλα s5-s4-note 3 σε χαμηλο φωτισμο και indoor συνθηκες ειναι πολυ πισω απο τον ανταγωνισμο. Εκει το note 4 κυριαρχει στην σειρα του με την προσθηκη ois και με πολυ καλυτερους αλγοριθμους για νυχτερινες.

Σε android μεχρι στιγμης τα καλυτερα δειγματα νυχτερινων τα εχω δει απο oppo n7 + note 4 μακραν.

Σε windows κλπ κορυφαιοι 1020+808. (δεν υπαρχει και ιδιαιτερος ανταγωνισμος)

Για κάποιον που δεν το έχει με της ρυθμίσεις για φωτογραφία, οπότε θα χρησιμοποιείται το auto ποιό προτείνετε Lumia 930 ή 1020 ?

Ευχαριστώ.

Για κάποιον που δεν το έχει με της ρυθμίσεις για φωτογραφία, οπότε θα χρησιμοποιείται το auto ποιό προτείνετε Lumia 930 ή 1020 ?

Ευχαριστώ.

Δεν ειχα την τιμη να εχω κανενα απο τα 2 αλλα απο αυτα που εχω δει θα σου προτεινα 930 για πιο "αυτοματες" καταστασεις. Το 1020 μπορει να αποδωσει καλυτερα υπο ρυθμισεις και σαφως σε σκοτεινες συνθηκες. Σε σκοτεινες με προσωπα με το xenon μακραν καλυτερα. Το 930 εχει την ταση των αλγοριθμων της σειρας 9 (920-925 κτλ) ενω το 1020 ειναι πιο "ωμη" κατασταση και ακομα πιο ωμη το 808.

Αυτα ολα αν τα δεις σαν σκετες καμερες. Σαν συσκευες (specs) φανταζομαι να καταλαβαινεις οτι το 930 ειναι σαφως ανωτερο σε ολα τα επιπεδα.

Ευχαριστώ.

Το 930 αν και έχει την κάμερα του 1520 που είναι η 2η καλύτερη στα Lumia, βγάζει πάντα σκούρα χρώματα, πιο γκρίζα και σκοτεινά. Το 1020 έχει κατηγορηθεί γιατί δίνει μια κίτρινη απόχρωση πολλές φορές στο αυτόματο για να δώσει υποθέτω πιο ζεστά χρώματα. Το 1520 θα σου πρότεινα που δεν έχει κανένα τέτοιο θέμα στο αυτόματο, αλλά είναι phablet 6 ιντσών, δεν ξέρω αν σε βολεύει... Ελπίζω να σου έδωσα μια ιδέα για το καθένα.

Όποιο κι αν πάρεις πάντως, τα Lumia, τουλάχιστον με την εφαρμογή Lumia Camera δεν έχουν και πολλές ρυθμίσεις, κι αυτές που έχουν εμφανίζονται στην οθόνη και τις επιλέγεις αμέσως, δεν είναι οι πολλές ρυθμίσεις που είχαν τα Symbian ή κάποια ανδροειδή... Οπότε εσύ επιλέγεις...

Εγω εαν επελεγα τωρα WP...θα διαλεγα χωρις ιδιατερη σκεψη το 930 γιατι

1.υπερεχει σε hardware

2.me Lumai Denim και lumia camera θα παρει 4κ video, HDR και διαφορα αλλα που το 1020 δεν προκειται να τα δει ποτε

3.εχει καλυτερο white balance απο το 1020 και γενικα καλυτερο software, αλγοριθμους.

4.μελλοντικη υποστηριξη λογω καινουριας συσκευης

5.πιο ομορφο και πιο μαζεμενο design

6.μοναδικη ελλειψη το xenon flash

Εγω εαν επελεγα τωρα WP...θα διαλεγα χωρις ιδιατερη σκεψη το 930 γιατι

1.υπερεχει σε hardware

2.me Lumai Denim και lumia camera θα παρει 4κ video, HDR και διαφορα αλλα που το 1020 δεν προκειται να τα δει ποτε

3.εχει καλυτερο white balance απο το 1020 και γενικα καλυτερο software, αλγοριθμους.

4.μελλοντικη υποστηριξη λογω καινουριας συσκευης

5.πιο ομορφο και πιο μαζεμενο design

1. συμφωνω

2. με την denim εχει και 4κ και hdr

3.+4.+5 συμφωνω

6. εχει και λιγοτερη αναλυση που αν κανεις crop η 100% φενεται δυστυχως...τα 41mp του 1020 δυσκολα αντικαθιστωνται.

Παρολα αυτα οπως ειπα και πριν θα προτεινα 930.

----- προσθήκη μηνύματος 79 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δε πιστευω οτι το note 4 μπορει να βγαλει καλυτερη βραδυνη απο αυτη

15621277653_18312db4b4_c.jpg

Μακαρι, αλλα ειναι πολυ δυσκολος αντιπαλος το note 4. Εχω δει φωτογραφιες που συγκρινονται με 1020...

Οσο για την φωτο σου, στο εγραψα και στο νημα του g2 την βρισκω εξαιρετικη ειδικα για τις δυνατοτητες του G2. Πιστευω οτι εχεις πιασει τα μεγιστα που μπορει να σου δωσει. Eπισης εχω γινει κουραστικος αλλα οφειλω να πω αλλη μια φορα οτι στα χρηματα του σαν συσκευη και σαν καμερα στο συνολο δεν υπαρχει αντιπαλος.

Edited by demon2411

ΠΑΟΚ ωραία κι η τελευταία, αν και πάλι χανονται πολλές λεπτομέρειες και μοιάζει σαν ζωγραφιά. Πάντως καλύτερη από την προηγούμενη. Νομίζω ότι το έχεις φτάσει στα όριά του! Χρειάζεται πιο φυσικό αλγόριθμο κι ας έχει λίγο θόρυβο.

Μοναδική έλλειψη? Πολύ θα ήθελε το 930 να έχει τον φακό του 1020.

Δε πιστευω οτι το note 4 μπορει να βγαλει καλυτερη βραδυνη απο αυτη

Paok, αν το δοκιμάσεις, τότε ναι. Το "δεν πιστέυω" δε μας λέει κάτι. Εγώ πιστέυω ότι επειδή είσαι ψείρας, θα πετύχεις πολύ καλύτερη φωτογραφία με τις ίδιες συνθήκες με το note4.

Μοναδική έλλειψη? Πολύ θα ήθελε το 930 να έχει τον φακό του 1020.

Μόνο τον φακό? Ο αισθητήρας? Αν τους συγκρίνεις είναι ο Δαυίδ κι ο Γολιάθ, εξ ού και το καρούμπαλο! Άμα βάλεις δίπλα και τους αισθητήρες του 808 και του CM1, τα τελευταία φαίνονται σαν Τιτάνες!

Ξεκάθαρα το lumia. Δείτε τα φώτα στα μαγαζιά... Το g2 δεν μπορεί να τα κρατήσει σε χαμηλό exposure. Το white balance όμως φαίνεται να πάει στο g2.

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Τις έχουμε ξαναδεί. Πολύ πιο φυσική του 1020. Αν του βάλεις 100 iso και παίξεις με κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις θα βγει πολύ καλύτερη. Και είπαμε, ή θα βγάλεις και τα δύο στο αυτόματο ή και τα δύο με ρυθμίσεις. Επίσης εσύ ξέρεις με ποιά έκδοση των wp είναι στα καλύτερά του το 1020.

Δεν μειώνω το g2, που είναι πολύ καλό για αυτό που είναι και έχεις βγάλει το 110% από μέσα του. Αλλά το καθένα στον τομέα του. Αν σου βγάλω την ίδια φωτογραφία με το 808 με τρίποδο που είμαι σίγουρος χρησιμοποιείς, θα το κάνεις θεό.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...