Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ερχεται συγκριτικο 808 Vs G2 ..... :)

Αναμένουμε!!! :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Αυτό είναι! - 1020 - πολύ καλή φωτογραφία..

στο 100% της χάνει κάπως βέβαια απο ανάλυση, αλλά λόγω high res και συνθηκών φωτισμού, νομίζω δικαιολογείται.

Ευχαριστώ,

ε, είπα ενω βρήκα ωραίο σκηνικό να μην πάει χαμένο.

Το δυνατό σημείο της πιστεύω ότι είναι ο τρόπος που έχει αποτυπωθεί ο φωτισμός και οι αντιθέσεις...

Illusionary profit !

Καλημέρα, όσον αφορά το Z3, το δοκίμασα τις προάλλες στο κατάστημα και μου άρεσε πολύ η κάμερά του. Κράτησα τα δείγματα και τα είδα σπίτι:

πολύ ρεαλιστικά χρώματα και ικανοποιητική ευκρίνια. Το θέμα είναι όμως ότι στο auto δεν πάιρνεις καλά αποτελέσματα, πρέπει να παίξεις με το exposure και το white balance.

Στέλνω και μια σε χαμηλό και.. περίεργο φωτισμό. Nokia Lumia 1020 όλα στο auto.

Την πρώτη μέρα που το πήρα, καλεσμένος σε γάμο και γω δοκίμαζα την κάμερα...

15535362650_435bb1bf9b_t.jpgWP_20141025_03_18_38_Pro__highres by Gerardus Mercator, on Flickr

Ωραίες φωτό! Είδα και τις υπόλοιπες στο flickr. Όλες με 1020? (δεν χρειάζεσαι ξεχωριστή κάμερα!) :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Ευχαριστώ,

ε, είπα ενω βρήκα ωραίο σκηνικό να μην πάει χαμένο.

Το δυνατό σημείο της πιστεύω ότι είναι ο τρόπος που έχει αποτυπωθεί ο φωτισμός και οι αντιθέσεις...

Έτσι ακριβώς...

Ωραίες φωτό! Είδα και τις υπόλοιπες στο flickr. Όλες με 1020? (δεν χρειάζεσαι ξεχωριστή κάμερα!) :)

Αν έχεις το 1020, τι να την κάνεις την κάμερα...

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Μετα απο συναντηση μου με τον εξαιρετικο Kυριο και φιλο Κωνσταντινο (Keras) αποφασισαμε να διαθεσουμε λιγο χρονο απο τον καφε μας για να σας παραθεσουμε μερικες συγκριτικες φωτογραφιες μεταξυ του 808 και του G2.

Ολες οι φωτο ειναι στο auto, με το 808 στην λειτουργια 8mp pureview, και αντιστοιχα στο G2 auto και 9mp. (μονο auto οχι night mode).

Tην γνωμη-αποψη μου κλασσικα θα την παραθεσω στο τελος.

ΜΕΡΟΣ 1ο

808

https://farm9.staticflickr.com/8128/15538546689_346ca82943_o.jpg2014-11-03 19.33.02 by drizosg, on Flickr

G2

https://farm8.staticflickr.com/7511/15539251117_8a862f02e1_o.jpg1 by drizosg, on Flickr

808

https://farm8.staticflickr.com/7515/15104482744_df4a49b0ff_o.jpg2014-11-03 19.33.58 by drizosg, on Flickr

G2

https://farm8.staticflickr.com/7539/15724433045_9286e2d059_o.jpg2 by drizosg, on Flickr

808

https://farm6.staticflickr.com/5607/15538999438_20257afb84_o.jpg2014-11-03 19.37.22 by drizosg, on Flickr

G2

https://farm4.staticflickr.com/3937/15725978352_cded13afe3_o.jpg4 by drizosg, on Flickr

808

https://farm4.staticflickr.com/3946/15724438355_21df26a959_o.jpg2014-11-03 19.38.52 by drizosg, on Flickr

G2

https://farm8.staticflickr.com/7559/15538536029_06dd6223c4_o.jpg5 by drizosg, on Flickr

Edited by navi55

Ο Κωνσταντίνος φοβήθηκε την σύγκριση και άφησε εκτός το 1020????☺ Edited by navi55
αφαίρεση τεράστιας παράθεσης

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Μπράβο παιδιά για το όμορφο συγκριτικό! :)

Φυσικά γνωρίζαμε εξ αρχής τον νικητή, αλλά μια σύγκριση για το πόσο κοντά ή μακριά βρίσκεται ο "χαμένος" πάντα χρειάζεται. Το G2 συνολικά έχει όμορφα αποτελέσματα, χωρίς πολύ θόρυβο κλπ, αλλά είναι σαφώς αρκετά κατώτερο του 808. Στο auto έχει σοβαρό πρόβλημα ο χρωματισμός του. Ροζίζει, (όπως κιτρινίζει το 1020, αλλά σε χειρότερο βαθμό), αλλιώνοντας τα χρώματα. Τώρα, από άποψη φωτεινότητας, τα πάει πολύ καλά, φωτίζει το περιβάλλον περισσότερο από την πραγματικότητα, ώστε να είναι αξιοποιήσιμες οι φωτό μετέπειτα. Στην λεπτομέρεια, και στην φυσικότητα το 808 δεν χάνει από κανένα (στην φυσικότητα ίσως μόνο από το Ν8), οπότε το G2 δεν είναι η εξαίρεση.

Πολύ καλό συγκριτικό. Όμορφο bokeh effect από το 808 στο ποτήρι, παραλείψατε μόνο το φλας νομίζω, αλλά το LEDάκι πάντα θα υστερεί από το φλας ξένου, οπότε περιττό. Περιμένω και γνώμες άλλων.

Το xenon του 808 θα δείξει τα δόντια του σε πιο μακρυνές φωτογραφίες (πχ μια παρέα σε ένα μαγαζί) ή σε νυχτερινή φωτογραφία με κίνηση. Μια χαρά το τεστ. Και συμπαθώ ακόμα περισσότερο το g2.

Έτοιμο και το 2ο μέρος???

Μπράβο παιδιά! Σε εξωτερικούς χώρους τα πάει καλύτερα το G2 σε σχέση με εσωτερικούς! Και τα χρώματα καλύτερα και η εικόνα σαν σύνολο. Το φλας όταν υπάρχει ήδη φως σε ξεγελάει, πάντως η ανωτερότητα του φλας ξένου φαίνεται (υπάρχει μεγαλύτερη αντίθεση ανάμεσα σε φωτισμένες και μη περιοχές). Ωραίες κι οι δύο φωτό. Με το LEDάκι πάντως μοιάζει σαν να φωτίζεται από το περιβάλλον περισσότερο, αλλά η ποιότητα της φωτό είναι πολύ καλύτερη, έστω και με το LED. Εξαιρετικές παιδιά! :)

Oι παρακατω τελευταιες φωτο οπως και η προηγουμενη (μηχανακι) ειναι για να δειξουμε την χρησιμοτητα του ois. Και τις 2 τις προσπαθησαμε εξισου με τον Κωνσταντινο με το 808 οσο πιο ακινητοι γινοταν ακουμπωντας καπου, και κρατησαμε τις καλυτερες. Στο g2 βγηκαν και οι 2 αμεσως.

808

https://farm6.staticflickr.com/5614/15539787360_4afa9c97bb_o.jpg2014-11-03 20.30.12 by drizosg, on Flickr

G2

https://farm8.staticflickr.com/7537/15700915556_bee2d871be_o.jpg14 by drizosg, on Flickr

Edited by navi55

Το xenon του 808 θα δείξει τα δόντια του σε πιο μακρυνές φωτογραφίες (πχ μια παρέα σε ένα μαγαζί) ή σε νυχτερινή φωτογραφία με κίνηση. Μια χαρά το τεστ. Και συμπαθώ ακόμα περισσότερο το g2.

Αν δεν σε πειράζει η παντοφλοποίηση, το G2 έχει όμορφη κάμερα με καλύτερα αποτελέσματα από το G3... Έχουν πέσει κι οι τιμές και θα έχεις ένα πιο σύγχρονο τηλέφωνο (αν κι εγώ το 808 δεν το αφήνω ακόμα από κύρια συσκευή!)

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Στο τελευταίο κομμάτι τα παιδιά δείχνουν το αυτονόητο. Το πόσο βοηθάει το OIS. Ρωτήστε κι εμάς που ξέρουμε τι δύσκολο είναι χωρίς σταθεροποιητή! Σαφώς και σου λύνει τα χέρια το OIS!!! Πάντως σχολιάζοντας και τις τελευταίες φωτό, αν και ελαφρώς κουνημένη του 808, είναι σαφώς ανώτερη, δεν το συζητάμε. Σε σημεία του G2 γίνεται σχεδόν ψεύτικη με την επεξεργασία, αλλά παραμένει πιο όμορφο το αποτέλεσμα από το S4 που βλέπαμε προηγουμένως...

1. Προσωπικα ειμαι καθετα αντιθετος με συγκριτικα που γινονται στο auto...ποσο δε se low light οπου εκει χρειαζονται manual settings και παιζουν ρολο κι αλλοι παραγοντες για ν'αναδειχθει η καθε συσκευη.

2. Δεν πιστευω οτι το LG G2 μπορει να βγαλει καλυτερη φωτογραφια απο το Νοκια 808 se low light.

τωρα για το πρωτο τεστ...θα πω οτι στις 2 πρωτες κερδιζει το Lg και στις αλλες το 808

Edited by paok4270

1. Προσωπικα ειμαι καθετα αντιθετος με συγκριτικα που γινονται στο auto...ποσο δε se low light οπου εκει χρειαζονται manual settings και παιζουν ρολο κι αλλοι παραγοντες για ν'αναδειχθει η καθε συσκευη.

2. Δεν πιστευω οτι το LG G2 μπορει να βγαλει καλυτερη φωτογραφια απο το Νοκια 808 se low light.

τωρα για το πρωτο τεστ...θα πω οτι στις 2 πρωτες κερδιζει το Lg και στις αλλες το 808

1. Όλα τα συγκριτικά χρειάζονται και το αυτόματο και με κοινές χειροκίνητες ρυθμίσεις. Το αυτόματο είναι για μια φωτό στα γρήγορα, όταν δεν έχεις αποθηκευμένες ρυθμίσεις (δεν νομίζω όλα τα κινητά να είναι σαν το 808 με 3 διακριτά σετ ρυθμίσεων).

2. Για το πρώτο μέρος της σύγκρισης, το G2 ροζίζει πολύ και με το υπερβολικό noise reduction χάνει λεπτομέρειες, είσαι σίγουρος ότι το προτιμάς από το 808?

Συγχαρητήρια για τον χρόνο και την υπομονή σου. Πληρέστατο το συγκριτικό.

@mivas κάποιες φωτο είναι τραβηγμένες με 920μου

Edited by agamithite
Illusionary profit !

Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ τον εξαιρετικό και φίλο Γιώργο (demon) που έκανε τον κόπο και βρεθήκαμε για να κάνουμε το συγκριτικό και ασχολήθηκε με το ανέβασμα, κλπ... :)

Η άποψή μου είναι οτι το συγκριτικό μπορεί να γίνει βασικά με αυτόματες ρυθμίσεις Κώστα (paok) διότι ο καθένας θα ρύθμιζε έτσι όπως ήθελε τη συσκευή του και κάποιος άλλος, όπως είναι φυσικό, θα είχε αντίθετες απόψεις για τις ρυθμίσεις που επελέγησαν, οπότε γίνεται μπαχαλο...

Τώρα, για το οτι μπορεί απο χρήστες να "εξαντληθεί" η συσκευή με χίλιες ρυθμίσεις, φυσικά και μπορεί και είναι πολύ καλό να το βλέπουμε, και αυτό είναι μεγάλο και ουσιαστικό μέρος του νήματος αυτού.

Οι ρυθμίσεις στο 808 ήταν "Δημιουργική", Pureview, 16:9, Ποιότητα συμπίεσης "Ελάχιστη", χρωματικοί τόνοι "Κανονικό", και τα υπόλοιπα αυτόματα, χωρίς φλας όλες εκτός απο μια φωτο.

Φίλε Κώστα (montoya) το έχω δώσει το 1020, εν όψει του 64, φυσικά και θα το είχαμε συμπεριλάβει αν μπορούσαμε :) . Πήρα το 808 για να το δοκιμάσω και μάλιστα το δίνω και αυτό (στις αγγελίες).

Και αυτό διότι βασικά στο 808 θέλει να ασχολείσαι με ρυθμίσεις για να βγάλεις καλές φωτο, ενώ εγώ προτιμάω αυτόματες λήψεις (με την δυνατότητα ρυθμίσεων όποτε θέλω), κάτι που το 1020 το κάνει πολύ καλά... Επίσης μου λείπει και το ΟΙS...

Νομίζω οτι μπορεί κάποιος να βγάλει συμπεράσματα απο το συγκριτικό, είτε νέος ενδιαφερόμενος χρήστης, είτε ακόμα περισσότερο για την εποικοδομητική μας συζήτηση και σχολιασμό, διότι συνέχεια μαθαίνουμε ο ένας απο τον άλλον

Βγάλαμε περισσότερες φωτογραφίες, επιλέξαμε τις πιο χαρακτηριστικές, οι συσκευές δεν είναι πρώτης γραμμής, αλλά τα σχόλια απο όλους που ασχολούμαστε εδώ ίσως τελικά είναι τα πιο σημαντικά και όχι οι συσκευές :)

Edited by keras

Εγώ παιδιά ταπεινός χρήστης χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις στη φωτογραφία βλέπω σε μια μάχη του γίγαντα 808 με τον νανο g2 στη έδρα του γίγαντα βραδυνές φώτο ισοπαλία,αν μπορούσατε παιδιά να κάνετε συγκριτικό ημέρα στην έδρα του νανου g2 θα είχαμε αποκαθήλωση σκηπτρων.:)

Γιώργο σου είχα πει στο νημα του g2 οταν ρώτησες ότι η βελτίωση του ειναι τεράστια πιστεύω να βγήκα αληθινός.

Edited by vag74

Καλά. Είπαμε στο αυτόματο οι καλές συσκευές είναι κοντά αλλά μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

Καλά. Είπαμε στο αυτόματο οι καλές συσκευές είναι κοντά αλλά μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

Φίλε μου γνώμη είναι αν θες γραψε την δικιά σου δημοκρατία έχουμε και αν εθιξα τον βασιλιά συγγνώμη.Αλλά νομίζω ότι στο auto φαίνονται οι καλές κάμερες γιατί δεν νομίζω να προλαβαίνεις να πεις στο παιδί περίμενε να αλλάξω τις ρυθμίσεις που έχω αποθηκεύσει γιατί έχουμε άλλο φωτισμό εδώ το πουλάκι θα εχει πετάξει και η στιγμή θα έχει χαθεί;)

Εγώ παιδιά ταπεινός χρήστης χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις στη φωτογραφία βλέπω σε μια μάχη του γίγαντα 808 με τον νανο g2 στη έδρα του γίγαντα βραδυνές φώτο ισοπαλία,αν μπορούσατε παιδιά να κάνετε συγκριτικό ημέρα στην έδρα του νανου g2 θα είχαμε αποκαθήλωση σκηπτρων.:)

Γιώργο σου είχα πει στο νημα του g2 οταν ρώτησες ότι η βελτίωση του ειναι τεράστια πιστεύω να βγήκα αληθινός.

Μην το λες...

Το 808 στις πρωινές τα πάει πολύ καλά. Έχω στείλει μερικά δείγματα στο Γιώργο.

Μην το λες...

Το 808 στις πρωινές τα πάει πολύ καλά. Έχω στείλει μερικά δείγματα στο Γιώργο.

Ποιό τα πάει καλύτερα θα ήθελα να δω;

Φίλε μου γνώμη είναι αν θες γραψε την δικιά σου δημοκρατία έχουμε και αν εθιξα τον βασιλιά συγγνώμη.Αλλά νομίζω ότι στο auto φαίνονται οι καλές κάμερες γιατί δεν νομίζω να προλαβαίνεις να πεις στο παιδί περίμενε να αλλάξω τις ρυθμίσεις που έχω αποθηκεύσει γιατί έχουμε άλλο φωτισμό εδώ το πουλάκι θα εχει πετάξει και η στιγμή θα έχει χαθεί;)

Δεν έθιξες τίποτα και όπως βλέπεις γενικολόγησα, δεν είπα κάτι προσωπικό. Και εγώ τη γνώμη μου είπα. Προσωπικά δε χρειάζεται να ρυθμίσω κάτι, έχω δύο στάνταρ ρυθμίσεις και μπάινουν σε 1 δευτερόλεπτο. Την τρίτη την έχω για να πειραματίζομαι. Ακόμα και στο αυτόματο δε φτάνουν την ποιότητα εικόνας του αισθητήρα του 808. Όποιος παίρνει όμως τέτοια συσκευή, παίζει με ρυθμίσεις, μαθαίνει γρήγορα, γιατί πάει να πει ότι νοιάζεται. Όπως και να έχει στο αυτόματο πχ βραδυνή μέσα σε κλειστό χώρο δεν έχει αντίπαλο το xenon πχ. Μέρα στο αυτόματο είπαμε, όλα κοντά. Αν και τα περισσότερα έχουν τόση επεξεργασία που το αποτέλεσμα στα μάτια μου δείχνει ψέυτικο. Όποιος θέλει κινητό με καλή φωτογραφική για να τις βλέπει στην οθόνη του κινητού του, είναι υπερκαλυμένος με σύγχρονες συσκευές των 250 ευρώ και άνω.

Τα έχουμε πει 100αδες φορές. Γινόμαστε γραφικοί με τις manual ρυθμίσεις, τις καμένες φωτό κλπ

Για μένα στις συγκεκριμένες φωτό το g2 έδωσε εύκολα και γρήγορα αποτελέσματα.

Το έχω ήδη προτείνει σε άτομο του οικογενειακού μου περιβάλλοντος.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Δεν έθιξες τίποτα και όπως βλέπεις γενικολόγησα, δεν είπα κάτι προσωπικό. Και εγώ τη γνώμη μου είπα. Προσωπικά δε χρειάζεται να ρυθμίσω κάτι, έχω δύο στάνταρ ρυθμίσεις και μπάινουν σε 1 δευτερόλεπτο. Την τρίτη την έχω για να πειραματίζομαι. Ακόμα και στο αυτόματο δε φτάνουν την ποιότητα εικόνας του αισθητήρα του 808. Όποιος παίρνει όμως τέτοια συσκευή, παίζει με ρυθμίσεις, μαθαίνει γρήγορα, γιατί πάει να πει ότι νοιάζεται. Όπως και να έχει στο αυτόματο πχ βραδυνή μέσα σε κλειστό χώρο δεν έχει αντίπαλο το xenon πχ. Μέρα στο αυτόματο είπαμε, όλα κοντά. Αν και τα περισσότερα έχουν τόση επεξεργασία που το αποτέλεσμα στα μάτια μου δείχνει ψέυτικο. Όποιος θέλει κινητό με καλή φωτογραφική για να τις βλέπει στην οθόνη του κινητού του, είναι υπερκαλυμένος με σύγχρονες συσκευές των 250 ευρώ και άνω.

Φίλε δεν λες τη γνώμη σου προσπαθείς την επιβάλεις:).Η άποψη μου είναι οτι όλα τα smartphone είναι στη φωτογραφία κατω του μετρίου ακόμα και το 808,1020 αλλά ρε παιδιά τα smartphone είναι υπολογιστές τσέπης και τηλέφωνα γαι πιο λόγο να πάρω το 808 που ειναι χρόνια πίσω σε όλα ή το 1020 που και αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο αφου μπορώ με 260 ευρώ να έχω το g2 με κορυφαία απόδοση,οθόνη,μπαταρία απίστευτη και κάμερα μέσα στις 3 πρώτες θέσεις αυτή τη στιγμή,πείτε μου ενα λόγο.

Sorry για ρο off topic.:)

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τα έχουμε πει 100αδες φορές. Γινόμαστε γραφικοί με τις manual ρυθμίσεις, τις καμένες φωτό κλπ

Για μένα στις συγκεκριμένες φωτό το g2 έδωσε εύκολα και γρήγορα αποτελέσματα.

Το έχω ήδη προτείνει σε άτομο του οικογενειακού μου περιβάλλοντος.

Συμφωνώ Κώστα 100% μαζί σου αν και έχουμε διαφωνήσει στο παρελθόν 2 τηλέφωνα φωτογραφίζουν εύκολα και γρήγορα αυτή τη στιγμή κάτω από οποιασδήποτε συνθήκες με αξιοπρεπεστατα αποτελέσματα g2 και m8.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...