Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Πρεπει να εχω πειραξει το white balance...δεν ειναι στο auto

Αυτό πρέπει να φταίει γιατί δεν είναι λογικά τέτοια χρώματα .

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

@paok4270, πάντως το 1020 πρέπει να το άφησες στο auto. Εσύ σε manual θα έβαζες iso 100 τέτοια ώρα. ;)

@Moralas και εγώ προτιμώ αυτή του S4. Πιο ζωντανά χρώματα χωρίς να είναι πολύ ψεύτικα και περισσότερη καθαρότητα.

Πρεπει να εχω πειραξει το white balance...δεν ειναι στο auto

Κωστα εγώ σύμφωνα με αυτό που βλέπω, είναι καιρός να βάλεις στο συρτάρι το 1020 και να το χρησιμοποιείς μόνο στις βραδινές σου εξορμήσεις.

Συνέφερα λιγο το μπλε, αλλά πάλι δεν είναι απόλυτα φυσικό. Σιγουρα κάτι ξέχασες η σε παρέσυρε αυτό που έβλεπες στην οθόνη.

15688659066_f824561011_o.pngΧωρίς τίτλο by kostaskazeros, on Flickr

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Κάτι έχει το mac με τα nokia δεν εξηγείται αλλιώς...:lol:

tesalat πιο σοβαρή οθόνη από αυτήν που έχω δύσκολο :)

Κωστα εγώ σύμφωνα με αυτό που βλέπω, είναι καιρός να βάλεις στο συρτάρι το 1020 και να το χρησιμοποιείς μόνο στις βραδινές σου εξορμήσεις.

Συνέφερα λιγο το μπλε, αλλά πάλι δεν είναι απόλυτα φυσικό. Σιγουρα κάτι ξέχασες η σε παρέσυρε αυτό που έβλεπες στην οθόνη.

15688659066_f824561011_o.pngΧωρίς τίτλο by kostaskazeros, on Flickr

ναι το ειχα βαλει στο ψυχρο...φαινεται γι αυτο βγηκαν ολα μπλε.Σ 'αυτην την αναλυση παντως ο φακος της sony εχει καλυτερη αναλυση.

Θα δοκιμασω τωρα το PureView (5mp) , με το Xperia στα 8mp.

Βρε Νοκιακηδες θα μας τρελανετε.

Ο ΠΑΟΚ σου εξηγησε το λαθος σου και επιμένεις. Τι καμενος ουρανός. Το εχετε βρει τωρα και οταν οι φώτο δεν είναι θεοσκότεινες τις λέτε καμένες.

Δες τες σε καμια σοβαρή οθόνη και θα δεις οτι η φώτο είναι μια χαρά.

15713743422_d0ae36f8d3_o.pngΧωρίς τίτλο by kostaskazeros, on Flickr

15712244015_aa9c06d5ce_k.jpg20141104_163326 by kostaskazeros, on Flickr

H φωτο του S4 ειναι καλυτερη εδω.Δεν εχει καμμενο ουρανο.Σωστη εκθεση εχει, σωστο contrast, χρωματα, λεπτομερεια ...ολα ειναι πολυ καλα.

Θα πω κ εγω με την σειρα μου οτι καλυτερη ειναι του s4. Δεν θα επεκταθω παραπανω σε τεχνικες λεπτομερειες, με καλυψαν οι κυριοι παραπανω.

Ειχα πει προ ημερων κατι. Τα νοκια ειδικα 808 - 925 - 920 ΔΕΝ αποδιδουν καλα στο auto. Ειναι κινητα που απαιτουν ρυθμισεις. Το καταλαβα οταν επιασα στα χερια μου προσφατα ενα 808. (πλεον εχω μια μικρη αποψη για την καμερα του τα καλα και τα κακα που ειδα)

Το s4 το ειχα 1 μιση χρονο και αν εξαιρεσουμε τις low light ηταν αψογο. Στο auto εχει πολυ καλους αλγοριθμους. Εξαλλου ουτε το iso δεν μπορεις να αλλαξεις!! Δεν ειναι κακο σε καποιες φωτο να ειναι χειροτερο το 808, δεν ειναι η τελεια καμερα! η τελεια καμερα ακομα δεν υπαρχει.

(φαληρακι βλεπω, ποιος ειναι γειτονας?)

ρε παιδια του s4 η θαλασσα εχει γινει σαν πινακας ζωγραφικης. προτιμω το 808.

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Κι εμένα του S4 μ αρέσει πιο πολύ. Πολύ καθαρή. Του 808 δε ξέρω σα θολή μου φαίνεται. κακό focus; Κάτι με χαλάει. Είμαι σίγουρος αν τη ξανατραβήξει θα είναι καλύτερη.

Εσύ paok μας πέθανες! Έβλεπα του Z3 και τουρτούριζα!

Κάνε το και βράδι τώρα.

- There is no place like 127.0.0.1 -

Σαν ελαιογραφία θα έλεγα εγώ :D

Αλλά οκ. Γι'αυτό τις ανέβασα, για σύγκριση. Βασικά στο auto δε τραβάω σχεδόν ποτέ και ίσως κάτι να παίζει και με το focus που λένε γιατί ούτε καν προσπάθησα να εστιασω με touch πριν βγάλω, απλά πάτησα το κουμπί.

Δε λέω δικαιολογίες... Ειδικά στο crop τα φύλλα των δέντρων στο s4 δείχνουν σα να τα έχει πασσαλειψει ζωγράφος στα γρήγορα. Μη πω για τα πλακάκια.

αν τραβηχτηκε στο auto λογικο ειναι,το auto στo pureview ειναι κακο..μουντες φωτογραφιες,ξεπλυμενα χρωματα

αλλα και με manual δεν αποκλειεται να εβγαινε καλυτερο το s4..ετσι γινεται με τα κινητα,σε καποιες περιπτωσεις καποια θα βγαλουν καλυτερες φωτο,σε αλλες συνθηκες φωτος καποια θα ειναι καλυτερα κτλ.

και στα συγκριτικα που υπαρχουν στο ιντερνετ,δεν βγαινει σε ολες τις ληψεις καποιο καλυτερο..για παραδειγμα,το νοκια808 υστερει στο macro,σε εντονες συνθηκες φωτο,στις νυχτερινες που δεν εχεις σταθεροτητα κτλ. Αλλα overall θεωρειται το καλυτερο φωτοκινητο

Edited by alphonso79

αν τραβηχτηκε στο auto λογικο ειναι,το auto στo pureview ειναι κακο..μουντες φωτογραφιες,ξεπλυμενα χρωματα

αλλα και με manual δεν αποκλειεται να εβγαινε καλυτερο το s4..ετσι γινεται με τα κινητα,σε καποιες περιπτωσεις καποια θα βγαλουν καλυτερες φωτο,σε αλλες συνθηκες φωτος καποια θα ειναι καλυτερα κτλ.

και στα συγκριτικα που υπαρχουν στο ιντερνετ,δεν βγαινει σε ολες τις ληψεις καποιο καλυτερο..για παραδειγμα,το νοκια808 υστερει στο macro,σε εντονες συνθηκες φωτο,στις νυχτερινες που δεν εχεις σταθεροτητα κτλ. Αλλα overall θεωρειται το καλυτερο φωτοκινητο

Έτσι εξηγείται η τάση του συγκεκριμένου φόρουμ για εμμονή στις manual ρυθμίσεις ;) :)

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Δε συμφωνώ σε αυτό που λες..

- There is no place like 127.0.0.1 -

Συμφωνω με τα παραπανω. To καθενα εχει τα + και τα -. Απλα για μενα η καλυτερη καμερα ειναι πρωτα αυτη που "ταιριαζει" στα γουστα μας και μετα αυτη που εχει τα καλυτερα χαρακτηριστικα-φωτογραφιες. Παρατηρω παντως με τα lumiα και ειδικα με τις "παλιες" σειρες οτι εχουν πολυ λιγοτερο processing απο τα νεα κινητα. Τα νεα κινητα στην πλειοψηφια ακολουθουν την τακτικη μειωσης θορυβου αλλα και παστελ look, υπεροξυνσης και οξυτητας=πιο εντυπωσιακες αλλα και πιο ψευτικες φωτο.

Τα 2 αρνητικα που παρατηρησα στο 808 ηταν η ελλειψη ois (σε νυχτερινες συνθηκες με δυσκολεψε ακομα και στο auto) και στα macro επρεπε να παω αρκετα πισω απο το αντικειμενο σε σχεση με ενα κινητο που εχει μικροτερο φακο και ειναι λογικο και γνωστο σε ολους. Μεγαλος φακος=καλυτερα μακρινα=χειροτερη αποσταση macro.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δε συμφωνώ σε αυτό που λες..

Ουτε εγω θα συμφωνησω εδω μιας και εικονες pureview που εχω ειναι πολυ καλες και απιστευτα μικρες σε μεγεθος για την λεπτομερεια-αναλυση που εχουν.

----- προσθήκη μηνύματος 114 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έτσι εξηγείται η τάση του συγκεκριμένου φόρουμ για εμμονή στις manual ρυθμίσεις ;) :)

Ναι γιατι δεν αποδιδουν τα μεγιστα τους στο auto. Το ειδα με τα ματια μου δεν το αναφερω στην τυχη. Και με το 925 και με το 808.

Συμφωνώ, πολύ artificial έχει γίνει του S4 με το over-processing...

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παοκάρα, ωραίες οι φωτό, η ψυχρή απόχρωση του Z3 αν και μη ρεαλιστική, μου αρέσει αρκετά για χειμωνιάτικη! :)

Σε γενικές γραμμές, εδώ μου άρεσε αρκετά το Z3, αν και το 1020 βγάζει κάπως πιο φυσική φωτογραφία, με περισσότερη λεπτομέρεια. Το Ζ3 ενισχύεται βέβαια με την υπερόξυνση, αλλά βγαίνει λιγότερο φυσική φωτό. Θα έλεγα καλύτερο το 1020 από το Ζ3 εδώ, αλλά οι διαφορές δεν είναι τεράστιες...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Moralas είσαι σίγουρος ότι δεν θέλεις να ρεζιλέψεις την κάμερα της Σάμυ??? Πας και την συγκρίνεις με την κάμερα του βασιλιά 808! Θα το στείλεις πριν την ώρα του το S4! :lol:

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Moralas είσαι σίγουρος ότι δεν θέλεις να ρεζιλέψεις την κάμερα της Σάμυ??? Πας και την συγκρίνεις με την κάμερα του βασιλιά 808! Θα το στείλεις πριν την ώρα του το S4! :lol:

Καμία σχέση :)

Απλά έτυχε και το είχε πάλι φίλος και τράβηξα ξανά. Αυτή τη φορά έκανα σωστό focus. Αντίθετα το θεωρώ πολύ αξιόλογο το s4, πόσο μάλλον το s5. Για τα γούστα μου επεξεργάζεται πάρα πολύ τις φωτογραφίες, αλλά εγώ έχω καλομάθει. Βαστάει γερά πάντως και στο αυτόματο δε ζηλέυει και πολλά.

Αυτη ειναι η κανονικη pureview στα 8Mp...εκεινο το "πραγμα" που ανεβασες εκει στη θαλασσα ηταν κατι αλλο...παντως pureview δεν ηταν.

Πεζος εξω απο την βουλη εν κινησει περπατωντας γιατι με κοιταγαν καλα καλα οι αστυνομικοι και δεν μπορουσα να την βγαλω με την ησυχια μου. Auto mode, εβγαλα, νεταρε (κυριως στο κεντροδεξιο μερος της φωτο) και τραξηξα 2 φωτογραφιες. Η αλλη με night mode εβγαλε με 1600 iso και δεν μου αρεσε τοσο. Πειτε μου τι βλεπετε, τα καλα και κακα στοιχεια της φωτογραφιας αν και θεωρω οτι βλεπεται για τα specs της καμερας.

(το σιγουρο ειναι οτι δουλεψε πολυ καλα κατα την γνωμη μου το ois)

15533205990_a1f1c46002_o.jpgvouli by night by drizosg, on Flickr

Edited by demon2411

Εξαιρετική δουλειά το OIS της LG. Σειρά μου :)

Ξέρω ξέρω, τις βαρεθήκατε τις βραδινές :p , εγώ όμως ενώ μαγείρευα πέτυχα απέναντι το φεγγαράκι και έβγαλα μία με iso 100 και μία με 50. (Σαν ήλιος φαίνεται :p )

15098533764_2b0802c581_o.jpg2014-11-05-2394 by petkyrk, on Flickr

15533639810_fb5a065e96_o.jpg2014-11-05-2395 by petkyrk, on Flickr

τρίποδας φυσικά στο ίδιο σημείο, βάρεσα και τις 2 την μία μετά την άλλη.

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Και παλι καλα που στο εβγαλε! :)

Πολυ καλες οι φωτο σου! Προτιμω την πρωτη και ας ειναι πιο ρεαλιστικη η 2η

Πολύ όμορφες φωτό παίδες! Για την πρώτη στην βουλή νόμισα ήταν ακίνητη η φωτό, το OIS βοηθάει πολύ!

Οι άλλες με το φεγγαράκι επίσης εξαιρετικές αμφότερες!

Μιας και το αναφέρατε, έχετε δοκιμάσει να βγάλετε το φεγγάρι? Με το 808 έστω και με δυσκολίες, ξέρω τα κόλπα για να βγει, αλλά άλλες συσκευές?

Πέτρο στο iso 50 και αντιστάθμιση έκθεσης -1 και πιο κάτω (δοκιμές) και αποφέυγεις και το να σου λάμπουν τα φώτα σαν αστέρια.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...