Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Saint petrouil πολύ καλές αυτές με τον τροχό!

Βοηθησε ο φωτισμός, δυστυχώς ο μεγάλος μπεν είχε σβηστά φώτα. Ήθελα να βγάλω και όλο το συγκρότημα του. :)

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Βοηθησε ο φωτισμός, δυστυχώς ο μεγάλος μπεν είχε σβηστά φώτα. Ήθελα να βγάλω και όλο το συγκρότημα του. :)

Όλες με 808 και τριποδάκι??? Εξαιρετικές!!! Και χωρίς OIS τελικά με τρίποδο παραμένει champion!!! Μου φαίνεται με ψήσατε να πάρω κι εγώ τελικά κανένα τριποδάκι! :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Όλες με 808 και τριποδάκι??? Εξαιρετικές!!! Και χωρίς OIS τελικά με τρίποδο παραμένει champion!!! Μου φαίνεται με ψήσατε να πάρω κι εγώ τελικά κανένα τριποδάκι! :)

Mε τετοιες ρυθμισεις το τριποδακι ειναι must. Δεν ειναι και προβλημα μιας και ειναι μικρα και ευχρηστα αλλα χρησιμευουν πιστευω μονο σε συγκεκριμενες νυχτερινες φωτογραφισεις και οχι για καθημερινοτητα π.χ. να φωτογραφισεις ενα ατομο. Eιδικα για κινητα χωρις ois αλλα και με, θεωρω οτι ειναι χρησιμο.

Πολύ καλές και του paok πάντως απορώ μ αυτό το παιδί!! Με το Z3 χωρίς ois τέτοια σταθερότητα! paok νομίζω οτι αδικείσαι! Όσο για τους φακούς της σονυ όλοι ξέρουμε οτι είναι καλοί φακοί όταν θέλει να τους αξιοποιήσει όμως.. Πάντως αυτή τη πλατεία την έχω δει σε καλύτερες στιγμές σίγουρα με ois :)

Όσο για το 808 τι να πούμε. Εϊπαμε μαγεία! Και το τοπίο βοήθησε πλήρως ειδικά η ρόδα απίστευτη! Αλλά που να κουβαλάς τρίποδο μαζί σου!

Οπότε πάρτε μία από το ταπεινό μου 1020 σε πολύ δύσκολες συνθήκες όμως..

WP_20141031_18_24_29_Pro.jpg?psid=1

https://zpvjqq.bl3302.livefilestore.com/y2pVtkKa7I_iUa7rLmtufjqfVMsOdHpZzYTxlLpOgEzY53j8XfVpomPeocowe9NUMuhmblK1VsQHETUQ3T9OM41eTqW-TV-ERaQIaM0r0IFCvA/WP_20141031_18_24_29_Pro.jpg?psid=1

- There is no place like 127.0.0.1 -

Τι να πούμε για το 1020. Η καλύτερη λεπτομέρεια με OIS, κι αν βάλεις και την υπερδειγματοληψία στα 5 MP, η καθαρότητα αυξάνει κατακόρυφα! Το 1020 σίγουρα βγάζει τις πιο καθαρές νυχτερινές με OIS!

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Νεα δοκιμη σημερα 925 με g2. Εβγαλα την ψευδοροφη αλλα με δυσκολοτερες συνθηκες (ακομα λιγοτερο φως).

Στο auto μαυρο χαλι παλι. Ετσι Επαιξα λιγο με τις ρυθμισεις του 925. Εβαλα iso 100 και ανεβασα το κλειστρο. Το αποτελεσμα ηταν σαφως πολυ ανωτερο απο το auto. Εβγαλα και την ιδια με το g3 σε night mode. Πλεον η ζυγαρια κλινει προς το 925 με εξαιρεση την λεπτομερεια που σε καποια σημεια ειναι καλυτερο το g2. Xρωματικα το g2 ειναι καλυτερο το 925 εχει μια πρασινιλα αλλα εχει λιγοτερα artifacts απο το g2. Θεωρω οτι με ακομα καλυτερες ρυθμισεις το 925 θα βγει μπροστα ανετα.

Σε ημερησιες οσο και να το παιδεψα το g2 εβγαινε μπροστα με διαφορα, με εξαιρεση τα χρωματα που ηταν λιγο πιο σωστα στο 925.

Το συμπερασμα μου ειναι το εξης για το 925: Σε ημερησιες ειναι μετριο. Σε νυχτερινες ΜΟΝΟ με ρυθμισεις μπορεις να πετυχεις αποτελεσμα καλυτερο απο την πλειοψηφια των κινητων. Κακη δουλεια στο auto στις βραδυνες, δεν επεξεργαζεται-εκμεταλλευεται την καμερα οπως πρεπει. Για βραδυνες δεν θα το προτεινα σε εναν μεσο χρηστη αλλα σε καποιον που μπορει να ρυθμιζει. Για ημερησιες δεν θα το προτεινα. Eδω ισως ερθει και κλεισει το κενο με το 1020.

Οσο για το G2 που διαθετει μια καμερα σειρας, θεωρω οτι ειναι πολυ ισορροπημενο και εχει καλα αποτελεσματα μιας και εχει πολυ καλες ημερησιες και μετριες και εν μερει καλες βραδυνες για τα στοιχεια του φακου (f2.4 και μεγιστο κλειστρο 1/7 οταν τα lumia βαρανε ολοκληρα δευτερολεπτα). Δεν ειναι ουτε οι top ημερησιες στυλ galaxy σειρας, ουτε ομως και το χαλι στις βραδυνες.

Ειναι πιο "auto" καμερα και για πιο απλο χρηστη. Και το auto του δουλευει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ μερα - νυχτα για αυτο που μπορει να δωσει φυσικα!!

Σας παραθετω δειγματα αν και οπως λεω δεν ειναι αντιπροσωπευτικα μιας και το lumia με καλυτερες ρυθμισεις θα βγει μπροστα. Ολα τα λεφτα και η διαφορα ειναι το iso που φτανει τα 3200 αλλα κυριως η ταχυτητα κλειστρου.

Τονιζω οτι αυτο που βλεπετε με γυμνο ματι δεν εχει καμια σχεση. Ολο το αριστερο μερος ειναι πισσα σκοταδι και τα φωτεινα σημεια ειναι οι βασεις ντουι της λαμπας (πανω μερος ψευδοροφης).

Lumia 925

https://farm4.staticflickr.com/3945/15656897666_ab5b085010_o.jpgWP_20141101_13_15_26_Pro by drizosg, on Flickr

G2

https://farm4.staticflickr.com/3937/15656922236_c3fd542861_o.jpg20141101_131632_Night by drizosg, on Flickr

Edited by navi55

Νεα δοκιμη σημερα 925 με g2. Εβγαλα την ψευδοροφη αλλα με δυσκολοτερες συνθηκες (ακομα λιγοτερο φως).

Στο auto μαυρο χαλι παλι. Ετσι Επαιξα λιγο με τις ρυθμισεις του 925. Εβαλα iso 100 και ανεβασα το κλειστρο. Το αποτελεσμα ηταν σαφως πολυ ανωτερο απο το auto. Εβγαλα και την ιδια με το g3 σε night mode. Πλεον η ζυγαρια κλινει προς το 925 με εξαιρεση την λεπτομερεια που σε καποια σημεια ειναι καλυτερο το g2. Xρωματικα το g2 ειναι καλυτερο το 925 εχει μια πρασινιλα αλλα εχει λιγοτερα artifacts απο το g2. Θεωρω οτι με ακομα καλυτερες ρυθμισεις το 925 θα βγει μπροστα ανετα.

Σε ημερησιες οσο και να το παιδεψα το g2 εβγαινε μπροστα με διαφορα, με εξαιρεση τα χρωματα που ηταν λιγο πιο σωστα στο 925.

Το συμπερασμα μου ειναι το εξης για το 925: Σε ημερησιες ειναι μετριο. Σε νυχτερινες ΜΟΝΟ με ρυθμισεις μπορεις να πετυχεις αποτελεσμα καλυτερο απο την πλειοψηφια των κινητων. Κακη δουλεια στο auto στις βραδυνες, δεν επεξεργαζεται-εκμεταλλευεται την καμερα οπως πρεπει. Για βραδυνες δεν θα το προτεινα σε εναν μεσο χρηστη αλλα σε καποιον που μπορει να ρυθμιζει. Για ημερησιες δεν θα το προτεινα. Eδω ισως ερθει και κλεισει το κενο με το 1020.

Οσο για το G2 που διαθετει μια καμερα σειρας, θεωρω οτι ειναι πολυ ισορροπημενο και εχει καλα αποτελεσματα μιας και εχει πολυ καλες ημερησιες και μετριες και εν μερει καλες βραδυνες για τα στοιχεια του φακου (f2.4 και μεγιστο κλειστρο 1/7 οταν τα lumia βαρανε ολοκληρα δευτερολεπτα). Δεν ειναι ουτε οι top ημερησιες στυλ galaxy σειρας, ουτε ομως και το χαλι στις βραδυνες.

Ειναι πιο "auto" καμερα και για πιο απλο χρηστη. Και το auto του δουλευει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ μερα - νυχτα για αυτο που μπορει να δωσει φυσικα!!

Σας παραθετω δειγματα αν και οπως λεω δεν ειναι αντιπροσωπευτικα μιας και το lumia με καλυτερες ρυθμισεις θα βγει μπροστα. Ολα τα λεφτα και η διαφορα ειναι το iso που φτανει τα 3200 αλλα κυριως η ταχυτητα κλειστρου.

Τονιζω οτι αυτο που βλεπετε με γυμνο ματι δεν εχει καμια σχεση. Ολο το αριστερο μερος ειναι πισσα σκοταδι και τα φωτεινα σημεια ειναι οι βασεις ντουι της λαμπας (πανω μερος ψευδοροφης).

Lumia 925

G2

Αυτο ειναι το αυθεντικο τεστ για μενα...και οχι εκεινο που ειχεσ κανει στην αρχη auto vs auto.Σκοπος ειναι να δουμε τι μπορει να κανει ο καθε φακος οταν τον πας στα ορια του.Δηλαδη εχω εγω μια Ferrari που εχει τελικη 350km/h...τι θα κανω θα πηγαινω με 100km/h ?

Edited by navi55

Ειναι διαφορετικα πραγματα μην τα μπερδευεις το εχω ξαναπει αυτο.

Κανονικα οταν κρινουμε μια καμερα για τον μεσο χρηστη την κρινουμε στο auto και οχι με ρυθμισεις. Ειναι τελειως διαφορετικο αυτο, απο το τι πραγματικα μπορει να κανει η καμερα του καθε κινητου. Στο φιναλε τον μεσο χρηστη δεν τον ενδιαφερει αν η καμερα του μπορει να αποδοσει καλυτερα με ρυθμισεις αλλα απο μονη της με τα Χ modes που εχει.

Βγαζω κινητο, επιλεγω mode και βαραω γιατι δεν εχω την πολυτελεια χρονου. Και για να λεμε την αληθεια η nokia τα εχει κανει μανταρα σε αυτο. (δεν αναφερομαι στο 1020 δεν το εχω στα χερια μου για να εχω αποψη). Τωρα θα μου πεις μα καλα δυσκολο ειναι να βαλω χ iso και χ κλειστρο και x exposure? Για σενα και καποια ατομα εδω μεσα, συμπεριλαμβανομενου του εαυτου μου (δεν με ενοχλει) που εχετε λιωσει το χ - ψ κινητο οχι, αλλα ο αλλος μπορει να μην εχει την ιδια υπομονη. Στο φιναλε αυτη δεν ειναι η δουλεια των modes? Να επιλεγουν τις καταλληλες ρυθμισεις βαση συνθηκων. Π.χ. ενα iphone ενω εχει μεινει πισω στον τομεα καμερας, πιστευω οτι επιλεγει τις καταλληλες ρυθμισεις για να βγαλει μια φωτο. Το οτι δεν εχει το επιθυμητο αποτελεσμα του πολυ καλου, ειναι γιατι μπορει να αποδοσει μεχρι εκει. Ειναι τυχαιο που ολες οι φωτο του βγαινουν μετριες προς καλες σε διαφορες συνθηκες?? Απλα εχει σωστο software optimization. Ενω στην νοκια συμβαινει ακριβως το αντιθετο. Ειναι μια πολυ καλη καμερα αλλα manual.

Το καθε κινητο-καμερα απευθυνεται σε συγκεκριμενο κοινο. Αυτο πιστευω εγω. Συγγνωμη για την μακρυγορια.

Edited by demon2411

Mε τετοιες ρυθμισεις το τριποδακι ειναι must. Δεν ειναι και προβλημα μιας και ειναι μικρα και ευχρηστα αλλα χρησιμευουν πιστευω μονο σε συγκεκριμενες νυχτερινες φωτογραφισεις και οχι για καθημερινοτητα π.χ. να φωτογραφισεις ενα ατομο. Eιδικα για κινητα χωρις ois αλλα και με, θεωρω οτι ειναι χρησιμο.

Το τριποδακι ειναι κάτι σημαντικό για όλες τις συσκευές. Απλά ειναι πολύ μακριά από τα δικά μου "θέλω" που ειναι όλα σε ένα και τίποτα παραπάνω....;)

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Φεύγω για κέντρο Λονδίνου. Σάκος, τρίποδας, full φορτισμένο 808 και διάθεση.. Ευελπιστώ το πρωί να σας έχω όμορφα δείγματα :)

Καλή συνέχεια σε όλους :)

Η περιγραφή σου θυμίζει παιδί που ανακάλυψε το βάζο με τις καραμέλες....

Πραγματικά μου άρεσε πολύ ο ενθουσιασμός και η τρελα σου.....;)

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

925 μια συννεφιασμένη μερα στη λίμνη πλαστήρα

12392795343_b53db7bfb3_o.jpg

Και λίγο ρομαντισμός απο την ίδια συσκευή.

13904893027_e101d4e213_o.jpg

Edited by navi55

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Montoya, όμορφες κι οι φωτό από το 925, αλλά η κοντινή σαφώς ανώτερη από το τοπίο! Οι μικροί αισθητήρες με μεγάλα διαφράγματα είναι ιδανικοί για κοντινές φωτό ή νυχτερινές. Οι μεγάλοι π.χ. 808, Ν8, 1020 δυσκολεύονται σε κοντινές, βγάζουν πιο σκοτεινές low light, αλλά είναι μακράν καλύτεροι σε τοπία, λεπτομέρεια, μεγάλες αποστάσεις κλπ Ουδείς τέλειος!

Η περιγραφή σου θυμίζει παιδί που ανακάλυψε το βάζο με τις καραμέλες....

Πραγματικά μου άρεσε πολύ ο ενθουσιασμός και η τρελα σου.....;)

:) χαίρομαι που με καταλαβαίνεις. Απίστευτα όμορφη η κοντινή με το τριαντάφυλλο.

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Xperia Z3c...background defocus

Εξαιρετική δουλειά. Καλύτερο από το ίδιο feature της HTC, που χρειάζεται και 2ο αισθητήρα γι να πετύχει.

Edited by navi55

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Εγω από το 925 ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος το βράδι ειδικά χωρίς flash. Πάντα αυτόματο τότε αλλα παλιότερο firmware από τωρα φυσικά. Πάνε 8 μήνες. Γενικά ήμουν ικανοποιημένος αλλα με το 1020 άλλαξαν όλα. Πιο αργή κάμερα, αλλα άλλη ιστορία..

Εγω από το 925 ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος το βράδι ειδικά χωρίς flash. Πάντα αυτόματο τότε αλλα παλιότερο firmware από τωρα φυσικά. Πάνε 8 μήνες. Γενικά ήμουν ικανοποιημένος αλλα με το 1020 άλλαξαν όλα. Πιο αργή κάμερα, αλλα άλλη ιστορία..

Μα γι αυτή την "άλλη ιστορία" κάναμε την μετάβαση και βέβαια δικαιωθήκαμε πέρα για πέρα. Στολίδια πραγματικά.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Εγω που ειχα για αρκετο καιρο το 920 σε καθε αναβαθμιση χειροτερευε η καμερα για καποιο λογο με αποκορυφωση την black edition οπου και εκει χειροτερεψε πολυ και το εδωσα τοτε. Αλλο κινητο το 1020 και αλλο το 925 θεωρω οτι δεν εχουν καμια σχεση.

Σημερα πηγα σε μια κοινωνικη υποχρεωση και ενας πολυ φιλος μου ειχε το htc one (m7). Ε τι να εκανα?? συγκριτικες φωτο...:lol:

Σας ενδιαφερει να ανεβασω η οχι?

Εγω που ειχα για αρκετο καιρο το 920 σε καθε αναβαθμιση χειροτερευε η καμερα για καποιο λογο με αποκορυφωση την black edition οπου και εκει χειροτερεψε πολυ και το εδωσα τοτε. Αλλο κινητο το 1020 και αλλο το 925 θεωρω οτι δεν εχουν καμια σχεση.

Σημερα πηγα σε μια κοινωνικη υποχρεωση και ενας πολυ φιλος μου ειχε το htc one (m7). Ε τι να εκανα?? συγκριτικες φωτο...:lol:

Σας ενδιαφερει να ανεβασω η οχι?

Εννοειταιιιιιι!!!!!!

Δεν ξέρω αν ειμαι offtopic...αλλά μπορεί κάποιος να μου αναφέρει ποια κινητά έχουν ois?? Ευχαριστώ.
Realme X2 pro/Sam Note 9/Mate 20 pro/ Sam s9 plus/Mate 10 pro/Sam s7 edge/ZTE Axon 7/Huawei P9 Plus/Xiaomi Note 3 Pro/Galaxy Note 5/Mate 8/Meizu Pro 5/Nokia 950 XL/Oppo R7 Plus/Meizu MX5/LeTV LE1 X600/Meizu M1 Note/Lenovo K3 Note/Asus ZenFone 2/Jiayu S3 Advanced/Huawei Honor 6 Plus/Huawei P8/Galaxy S6 Edge/Lenovo Vibe Z2 Pro/LG G3/Mate 7/Xperia Z3/Oppo Find 7/Oneplus One/Galaxy Note 3/Galaxy s3/Xperia S

Δεν ξέρω αν ειμαι offtopic...αλλά μπορεί κάποιος να μου αναφέρει ποια κινητά έχουν ois?? Ευχαριστώ.

Aπο οτι θυμαμαι θα σου πω πρεπει να υπαρχουν και αλλα, htc one m7,nokia lumia σχεδον ολα (920-925-1020-930), lg g2, note 4,iphone 6 xperia z2 κτλ.

Δες ποιο σου κανει και google να δεις αν εχει.

Χτες οπως ειπα ειχα στα χερια μου ενα htc one m7. Δεν θα αναφερθω σαν κινητο ολοι ξερουν οτι ειναι διαμαντι. Στον τομεα της καμερας οι παρατηρησεις μου ειναι οι εξης.

Το εχω συγκρινει με το s4 που ειχα σε ημερησιες και ηταν πολυ πισω το one. Σε indoor καταστασεις και νυχτα ηταν καλυτερο το one.

Χτες το βραδυ το συγκρινα με το g2. Κλασσικα, Δεν θα πω την αποψη μου πριν τις δειτε και πειτε τις δικες σας. Αυτο που εχω σαν σημειωση ειναι οτι στο g2 το αφησα στο night mode σε ολες τις φωτο (δεν ασχοληθηκα) με αποτελεσμα σε ολες να εχω επιθετικο Noise reduction. Αν τις indoor τις ειχα στο auto θα εβγαζε ακομα καλυτερες. Στο one ασχοληθηκα περισσοτερο και τραβηξα τις διπλες φωτο με auto + night αντιστοιχα. Διαλεξα τις καλυτερες και σας τις ανεβαζω. Επισης πολυ πολυ πολυ αργο focus se night mode το htc. Μετρημενο εκανε 6-7 δευτερα οταν το θυμοταν....! Επισης ο οπτικος του με απογοητευσε γιατι οι περισσοτερες βγηκαν κουνημενες. Και οχι δεν ειμαι κουλος, εχω τραβηξει καθαρη στα χερια με lumia 3 sec κλειστρο. Νυχτα λοιπον οι φωτο εκει που το one εχει το δυνατο του χαρτι εναντι στο g2 που δεν φημιζεται για night photos.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ. Για να τις δειτε οπως πρεπει ανοιξτε σε full size, δεν μπορεις να κρινεις απο τα thumbnails...

1o MEΡΟΣ

https://farm4.staticflickr.com/3938/15689682222_d42b1d7d4f_o.jpgone 1 by drizosg, on Flickr

G2

https://farm8.staticflickr.com/7487/15664370526_65cc2501e5_o.jpgg2 1 by drizosg, on Flickr

ONE

https://farm4.staticflickr.com/3955/15688083435_cd2d41a757_o.jpgone 2 by drizosg, on Flickr

G2

https://farm6.staticflickr.com/5608/15503279210_e8730b328c_o.jpgg2 2 by drizosg, on Flickr

ONE

https://farm4.staticflickr.com/3944/15688083575_62316099ed_o.jpgone 3 by drizosg, on Flickr

G2

https://farm8.staticflickr.com/7518/15503284550_f06950436d_o.jpgg2 3 by drizosg, on Flickr

ONE

https://farm8.staticflickr.com/7555/15068745883_ae75ea2599_o.jpgone 4 by drizosg, on Flickr

G2

https://farm8.staticflickr.com/7500/15502717088_bac456d5b8_o.jpgg2 4 by drizosg, on Flickr

Edited by navi55

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...