Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Φιλε manan καταρχας σε ευχαριστω για τα σχολια σου. Κατα δευτερον συμφωνω σε οσα γραφεις 100000% ισως γιατι εχουμε το ιδιο σκεπτικο.

Απο κει και περα θα ηθελα οταν βρεις χρονο να μας ανεβασεις κανα 2 δειγματα απο το s5 σε σχεση με το 1020 γιατι ομολογω οτι με ενδιαφερει παρα πολυ. Η να μας πεις την αποψη σου τι βλεπεις σε σχεση μεταξυ τους. Απο οτι καταλαβες σε χωνω :lol::lol:

Να τα χαιρεσαι και τα 2 ειναι εξαιρετικα κινητα

@paok αν το βρεις πεστο μου και μενα γιατι το ψαχνω αλλα δεν....

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σχετικά με ISO και ταχύτητα, έχω να πω ότι στον δρόμο, χωρίς τρίποδο χωρίς στήριγμα, είναι προτιμότερο να ανεβάσεις την ευαισθησία και να μειώσεις τον χρόνο έκθεσης, ώστε να μην βγει κουνημένη. Καλύτερα με θόρυβο και καθαρή κατά τα άλλα, παρά θαμπή-κουνημένη να μην βγάζεις άκρη...! Τα lumia έχουν και σταθεροποίηση βέβαια, οποτε αυτό έπρεπε να βοηθήσει κάπως...

Μα το θέμα είναι ότι το iso είναι χαμηλό πχ στην πρώτη η οποία είναι με iso 200. Επίσης η ταχύτητα 1/50 είναι μεγάλη για νυχτερινή. Άνετα βγάζεις στον δρόμο και με 1/25. Αν ήταν όντως δύσκολες οι συνθήκες πιστεύω θα είχε ανεβεί παραπάνω το iso..

Στις δύο πρώτες είχα auto τότε δεν έπαιζα με manual ρυθμίσεις. Αυτά πήρε η κάμερα.

Για το 1020 άλλες δύο ενδεικτικές στο ίδιο μέρος

Για να διατήρησε χαμηλά το iso μάλλον δεν ήταν και πολύ σκοτάδι. Αντίθετα σε αυτές του 1020 σίγουρα θα ήταν αρκετά σκοτεινά.

@paok καλορίζικο! Θέλουμε συγκριτικό με το oppo! :p

@paok καλορίζικο! Θέλουμε συγκριτικό με το oppo! :p

Παοκάρα καλορίζικο κι από μένα!!! Σύγκριση HDR των δύο επιβάλλεται!!! :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Xperia Z3 compact <HDR>

15473256307_23d88d37b9_c.jpg

Μου κάνει εντύπωση πως δεν έχει καεί ούτε ο ουρανός ούτε έχει βγει underexposed η σκεπη. Όμορφη φώτογραφια!

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

να σαι καλα!

----- προσθήκη μηνύματος 44 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

τι να κανω ρε συ? ψαχνω το τελειο κινητο...

Το τέλειο κινητό θα είναι ο αντικαταστάτης του 1020..

- There is no place like 127.0.0.1 -

Το τέλειο κινητό θα είναι ο αντικαταστάτης του 1020..

Ή ο διαδοχος του Panasonic CM1 (θα έλεγα του 808, αλλά είμαι ρεαλιστής...)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Ή ο διαδοχος του Panasonic CM1 (θα έλεγα του 808, αλλά είμαι ρεαλιστής...)

Καλύτερα να μείνεις ρεαλιστής για να έχεις ελπίδες :)

Και αφού ο paok το ριξε στα HDR και αλλάζει τα κινητά σα τα πουκάμισα ας κρατήσω εγώ τη σημαία ψηλά..

WP_20141028_00_29_14_Pro.jpg?psid=1

https://zpvjqq.bl3302.livefilestore.com/y2p7xCROcOtRxxOcgWWfASQMiKHFdO26Ek_zz-Gi2b3qaDvRMBhLDk_heh8mfLw05WG4UDTbRSipfOZ71M_8SJ45cTDAoysbPbxkHjtLMA-LXQ/WP_20141028_00_29_14_Pro.jpg?psid=1

James με 1020 η τελευταία; Αν και δεν βγάζει τις φωτεινότερες low light φωτό, έχει εξαιρετική λεπτομέρεια, θόρυβο δεν βλέπω σε αυτή την ανάλυση, μια χαρά! (Ψηλά ο πήχης!)

Παρόλα αυτά περιμένω καμιά σύγκριση με Panasonic CM1 από site του εξωτερικού να δούμε τι παίζει (από εμφάνιση, πάντως, πολυτελής συσκευή, πανέμορφη, ελπίζω ο διάδοχός του να έχει φλας ξένου και ίσως αξιοσημείωτο ζουμ). Η τιμή δυστυχώς στα ύψη...

Καλύτερα να μείνεις ρεαλιστής για να έχεις ελπίδες :)

Και αφού ο paok το ριξε στα HDR και αλλάζει τα κινητά σα τα πουκάμισα ας κρατήσω εγώ τη σημαία ψηλά..

WP_20141028_00_29_14_Pro.jpg?psid=1

https://zpvjqq.bl3302.livefilestore.com/y2p7xCROcOtRxxOcgWWfASQMiKHFdO26Ek_zz-Gi2b3qaDvRMBhLDk_heh8mfLw05WG4UDTbRSipfOZ71M_8SJ45cTDAoysbPbxkHjtLMA-LXQ/WP_20141028_00_29_14_Pro.jpg?psid=1

Στο κινητό με πολύ ζουμ ούτε ίχνος θορύβου! Καλή δουλειά.

could you do it again?

Γιατί ψάχνετε να βρείτε θόρυβο σε iso 200? Κοιτάτε την φωτογραφία και όχι τα χαρακτηριστικά της.. κάτι το οποίο είναι λάθος.

James με 1020 η τελευταία; Αν και δεν βγάζει τις φωτεινότερες low light φωτό, έχει εξαιρετική λεπτομέρεια, θόρυβο δεν βλέπω σε αυτή την ανάλυση, μια χαρά! (Ψηλά ο πήχης!)

Παρόλα αυτά περιμένω καμιά σύγκριση με Panasonic CM1 από site του εξωτερικού να δούμε τι παίζει (από εμφάνιση, πάντως, πολυτελής συσκευή, πανέμορφη, ελπίζω ο διάδοχός του να έχει φλας ξένου και ίσως αξιοσημείωτο ζουμ). Η τιμή δυστυχώς στα ύψη...

Ναι μόνο με 1020. Δεν είναι πολύ φωτεινή γιατί ήθελα να αποδώσω τη πραγματικότητα. Ήταν αρκετά σκοτεινά.

paok είσαι μεγάλος δάσκαλος να ξέρεις!

(Το 925 έχει φύγει εδώ και καιρό απλά και αυτό όπως είδες πριν έχει βγάλει καλά διαμαντάκια ειδικά στο σκοτάδι)

Άντε και μια 1020 μέρα να μη λέμε μόνο για βραδυνές.

WP_20141025_14_44_37_Pro.jpg?psid=1

https://zpvjqq.bl3302.livefilestore.com/y2pDZ-ON7_XHDP-RdwcmPSbY8eosyqC6OQGqkk2WrExRnwgLOGJPve-DYwbAoRcNiVHC6u7wkiRutlY5SHVciIX5d15L1oqonXb22u5VCxbIRw/WP_20141025_14_44_37_Pro.jpg?psid=1

Παιδια συγγνωμη αλλα οι τελευταιες φωτο θα με κανουν να γυρισω στα windows που αντιπαθω για να παρω το 1020.

Θελω να ρωτησω αν οι φωτο που ανεβαζετε βγαινουν με ευκολια (auto) η θα χρειαζεται να κανω αρκετες ρυθμισεις. Δεν ειμαι ανιδεος, ουτε τα θελω ολα ετοιμα, μπορω να ρυθμισω αλλα το αποτελεσμα που βλεπω και σε ημερησιες αλλα περισσοτερο βραδυνες ειναι στα επιπεδα που θελω.

Ας πουμε το 925 και 920 δεν με καλυψαν ποτε ουτε νυχτα ουτε μερα σε auto. Ηταν κατω του μετριου για τα δικα μου γουστα. Στο 1020 ειμαστε καλυτερα η κοντα?

π.χ. James η τελευταια ημερησια σου με εντυπωσιαζει. Καθως και η προηγουμενη βραδυνη. Ποια βηματα ακολουθησες για να βγουν?

Παιδια συγγνωμη αλλα οι τελευταιες φωτο θα με κανουν να γυρισω στα windows που αντιπαθω για να παρω το 1020.

Θελω να ρωτησω αν οι φωτο που ανεβαζετε βγαινουν με ευκολια (auto) η θα χρειαζεται να κανω αρκετες ρυθμισεις. Δεν ειμαι ανιδεος, ουτε τα θελω ολα ετοιμα, μπορω να ρυθμισω αλλα το αποτελεσμα που βλεπω και σε ημερησιες αλλα περισσοτερο βραδυνες ειναι στα επιπεδα που θελω.

Ας πουμε το 925 και 920 δεν με καλυψαν ποτε ουτε νυχτα ουτε μερα σε auto. Ηταν κατω του μετριου για τα δικα μου γουστα. Στο 1020 ειμαστε καλυτερα η κοντα?

π.χ. James η τελευταια ημερησια σου με εντυπωσιαζει. Καθως και η προηγουμενη βραδυνη. Ποια βηματα ακολουθησες για να βγουν?

Επειδή είχα το 925 για κάποιους μήνες και ο μόνος λόγος που έκανα τη μετάβαση σε 1020 ήταν η φωτογραφική την ημέρα, ναι το 1020 δεν έχει καμία σχέση με το φακό του 925. Το μόνο μειονέκτημα που θα δώσω στο 1020 είναι οτι είναι λίγο πιο αργή η κάμερα.

Στις τελευταίες δύο φωτό στη μεν βραδυνή απλά έβαλα manually το iso στο 200 και ταχύτητα κλείστου στο 1/4. Στην ημερήσια στο Mikel τίποτα όλα auto και νομίζω απλά έκανα focus με το δάχτυλο στο τραπέζι. Thats all.

Κι εγώ δεν είμαι απ αυτούς τους τρελαμένους με τις manual ρυθμίσεις. Ειδικά τη μέρα τραβάω μόνο auto και βγάζει διαμάντια.

Όμως να μη κοροϊδευόμαστε. Η φωτογραφία δεν είναι απλό πράγμα. Πρέπει να ξέρεις κάποια βασικά. Δε σημαίνει πως ότι τραβήξεις με όποιες συνθήκες θα βγει καλό.

ο paok πχ ότι και να του δώσεις θα σου κάνει παπάδες! Ο οδηγός του στο forum με βοήθησε πολύ. Τουλάχιστον έναν άσχετο όπως εμένα.

Πρόσεξε γιατί αυτό που γράφεις είναι πολύ σημαντικό.

Στις περισσότερες φωτογραφίες που τραβάμε, δεν έχουμε τον χρόνο δοκιμών η ρυθμίσεων.

Παράδειγμα ότι τηλέφωνο να πιάσει ο paok θα πάρει πολύ καλές φώτο.

Το θέμα όμως είναι μπορεί να γίνει από τον καθένα και κυρίως να γίνεται άμεσα.

Το να κατεβάσεις απλά το iso και να ρυθμίσεις το exposure, γίνεται απλά στις περισσότερες συσκευές. Όμως τις περισσότερες φορές δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία αν διαπιστώσεις ότι έπρεπε να έχει βάλει λίγο παραπάνω η παρακάτω.

Με το κινητό σπάνια βγάζω στατικά πλάνα που περιέχουν μόνο κτήρια η τοπία.

Συνήθως φωτογραφίζω ανθρώπους σε έκτακτες στιγμές.

Οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλά πολλά.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Απο τη χρήση αποκτάς εμπειρία ομως και ξερεις πανω κατω πως θα τραβηξεις φωτο

Συμφωνώ απόλυτα. Απλά η απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κάμερα να μπορεί να δώσει. Αν δε μπορεί, όση εμπειρία και να αποκτήσεις, αυτή προτελευταία σκοτεινή φωτογραφία στο κλειστό χώρο δε θα τη πάρεις..

Ο paok απλά θα αναδείξει την κάμερα του κάθε κινητού. Δεν είναι κακό αυτό, ίσα ίσα το αντίθετο. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι συσκευές έχουν το ίδιο αποτέλεσμα και την ίδια ποιότητα. Όποιος θέλει μόνο αυτόματες ρυθμίσεις ας χρησιμοποιεί μόνο αυτόματες. Στο θέμα βλέπουμε φωτογραφίες είτε με αυτόματη ρύθμιση είτε με χειροκίνητη. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε με ίδια σχόλια σε κάθε σελίδα.

Για το παραπάνω συμφωνώ απόλυτα ότι όταν αποκτάς εμπειρία η διαδικασία γίνεται πολύ γρήγορα στις ρυθμίσεις. Και με αυτόματες θα έχεις ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αλλά κάποιοι κοιτάνε το κάτι παραπάνω. ;)

Ο paok απλά θα αναδείξει την κάμερα του κάθε κινητού. Δεν είναι κακό αυτό, ίσα ίσα το αντίθετο. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι συσκευές έχουν το ίδιο αποτέλεσμα και την ίδια ποιότητα. Όποιος θέλει μόνο αυτόματες ρυθμίσεις ας χρησιμοποιεί μόνο αυτόματες. Στο θέμα βλέπουμε φωτογραφίες είτε με αυτόματη ρύθμιση είτε με χειροκίνητη. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε με ίδια σχόλια σε κάθε σελίδα.

Για το παραπάνω συμφωνώ απόλυτα ότι όταν αποκτάς εμπειρία η διαδικασία γίνεται πολύ γρήγορα στις ρυθμίσεις. Και με αυτόματες θα έχεις ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αλλά κάποιοι κοιτάνε το κάτι παραπάνω. ;)

Ακριβώς και εγώ αυτό λέω δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα.

Προσπαθείστε επί τέλους να αφήσετε τις προτιμήσεις σας έξω και δείτε το θέμα γενικά.

Όταν το 90% δεν ξέρει τι κάνει το iso κλπ, το auto πρέπει να είναι όσο γίνεται καλύτερο σ ένα smartphone-camera για να είναι ολοκληρωμένο.

Στον ΠΑΟΚ αναφέρθηκα για να δείξω τι μπορεί να κάνει κάποιος που έχει γνώσεις. Όταν όμως ο πολύς κόσμος δεν θα μπορέσει ποτέ να πάρει το ίδιο αποτέλεσμα, του δίνουμε εσφαλμένες εντυπώσεις.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Σου αρέσουνε paok?

Εμένα κάτι με τα χρώματα με ψιλοχαλάει. Αν και έχεις κόντρα τη λάμπα και δε ξέρω...

Σου αρέσουνε paok?

Εμένα κάτι με τα χρώματα με ψιλοχαλάει. Αν και έχεις κόντρα τη λάμπα και δε ξέρω...

Ενω δειχνουν καλες μου φαινονται oversaturated...

Ενω δειχνουν καλες μου φαινονται oversaturated...

Ακριβώς αυτό θα έλεγα και γω.

could you do it again?

Ακριβώς και εγώ αυτό λέω δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα.

Προσπαθείστε επί τέλους να αφήσετε τις προτιμήσεις σας έξω και δείτε το θέμα γενικά.

Όταν το 90% δεν ξέρει τι κάνει το iso κλπ, το auto πρέπει να είναι όσο γίνεται καλύτερο σ ένα smartphone-camera για να είναι ολοκληρωμένο.

Στον ΠΑΟΚ αναφέρθηκα για να δείξω τι μπορεί να κάνει κάποιος που έχει γνώσεις. Όταν όμως ο πολύς κόσμος δεν θα μπορέσει ποτέ να πάρει το ίδιο αποτέλεσμα, του δίνουμε εσφαλμένες εντυπώσεις.

Το λες αλλά δεν το κατανοείς εσύ ο ίδιος πρώτα. Κυρίως εσύ βλέπω έχεις μία τεράστια επιμονή και επαναλαμβάνεσαι συνεχώς κατακρίνοντας συνεχώς τις χειροκίνητες ρυθμίσεις, και όποιος θέλει επαγγελματικές φωτογραφίες να πάρει dslr κλπ.

Το θέμα δεν απευθύνεται μόνο στο 90%. Απευθύνεται και στο 10% που θέλει κάτι καλύτερο. Άλλωστε σύμφωνα με τον τίτλο ο καθένας κυνηγάει να πετύχει το καλύτερο δυνατό. Δεν θα ρίξουμε το επίπεδο φωτογραφιών για να είναι ικανοποιημένη η πλειοψηφία. Είπαμε υπάρχουν φωτογραφίες και με αυτόματες και με χειροκίνητες ρυθμίσεις. Ο καθένας ας δει αυτές που προτιμάει. Αν ο μέσος χρήστης δεν μπορεί να το ξεχωρίσει, τότε πιστεύω ότι δεν θα έχει και ιδιαίτερες απαιτήσεις στον συγκεκριμένο τομέα. Υποθέτω πχ ότι εσύ που προτιμάς τις αυτόματες ρυθμίσεις, γνωρίζεις μέσα σε αυτό το θέμα ποιες έχουν τραβηχτεί με χειροκίνητες ρυθμίσεις, όπως και γενικά όποιος άλλος διαβάζει το θέμα σίγουρα ξέρει ότι ο paok σε βραδυνές πάντα χρησιμοποιεί χειροκίνητες.

Xperia Z3c...low light

Καλή λεπτομέρεια, αλλά αρκετός θόρυβος για iso 200.

@navi

Το τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο φόρουμ το γνωρίζουν όλοι.

Ας το αφήσουμε καλύτερα.

Επίσης κάνεις λάθος στο ότι χρησιμοποιώ αυτόματο.

Και οι δύο συσκευές μου διαθέτουν εύκολη και άμεση πρόσβαση σε βασικές ρυθμίσεις.

Όταν χρειάζονται τις κάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποστηρίξω αυτό που κάνω εγώ.

Υπάρχουν ξέρεις και άτομα που είναι αντικειμενικά και δεν εκφράζουν μόνο απόψεις που ταιριάζουν στην συσκευή η τις προτιμήσεις τους.

Παοκάρα αρκετά αξιόπιστες οι φωτό του z3, όπως το περίμενα. Η κάμερά του είναι πολύ κοντά θα έλεγα (ανάλυση, αλγόριθμοι κλπ) στο Lumia 1520, που το θεωρώ το 3ο καλύτερο μετά το 808 και το 1020, οπότε αν βρεθεί κάποιος με 1520 αξίζει πραγματικά μια μάχη με το z3!!!

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...