Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Βασικα με καλυψες πληρως με αυτα που ειπες στο θεμα υπεροξυνσης.

Οπως υποσχεθηκα παρακατω θα δειτε σε ημιφως και πολυ χαμηλο φωτισμο με εντονες σκιες.Σημειωση οτι στην 3η φωτο το αριστερο μερος ειναι απολυτο σκοταδι. Βλεπετε το πανω μερος μιας ψευδοροφης και τον φωτισμο απο τα ντουι.! Δυσκολες φωτο. Mε εκπλησσει το lg με το ποσο καλα χειριστηκε (κατα την γνωμη μου) τον θορυβο αλλα και ταυτοχρονα χωρις να χανει λεπτομερεια. Το lumia απο την αλλη το περιμενα καλυτερο ειδικα σε low light οπου χανει σε λεπτομερεια αλλα και σε χρωματα. Το lg ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα εκτος απο την τελευταια φωτο με το μπουφαν οπου το lumia ειναι πιο σωστο χρωματικα. Ισως αν ρυθμιζα το lumia χειροκινητα να απεδιδε καλυτερα οπως και στο lg αν εβαζα night mode (πραγμα το οποιο δεν εγινε - και τα 2 στο auto). Απο την αλλη ομως ειμαι της αποψης οτι ενα κινητο πρεπει να αποδιδει σωστα χωρις αρκετες ρυθμισεις και να σου δινει οσο δυνατον καλυτερο αποτελεσμα. Εκει φαινεται το αν εχουν καλει καλη δουλεια στο auto processing και στα modes.

Π.χ. αυτο που μπορει να κανει το lumia με το κλειστρο (light trails) ΔΕΝ μπορει να το κανει το lg. Σε αντιθεση ομως το lg θεωρω οτι ανταποκρινεται καλυτερα σε καθημερινες συνθηκες. Βλεπω οτι ειναι απλα καλο σε ημερησιες και απλα καλο σε νυχτερινες. Ελπιζω να καταλαβαινετε τι θελω να πω. (π.χ. το note διαπρεπει σε ημερησιες αλλα δεν ειναι καλο σε ημιφως και βραδυνες).

Ζητω συγγνωμη για το περιεχομενο των φωτο αλλα ελπιζω να κατανοειτε οτι ειμαι στη δουλεια και δεν εχω την πολυτελεια να το παρω σπιτι μου με την ησυχια μου να τραβηξω καλυτερα πραγματα απο κουτες και παταρια...

Περιμενω τις εντυπωσεις σας!!!

Lumia 925

15650341195_79ea28579b_o.jpgWP_20141028_14_04_19_Pro by drizosg, on Flickr

G2

15029671784_60fb18e3cc_o.jpg20141028_140033 by drizosg, on Flickr

Lumia 925

15029582234_5832391f07_o.jpgWP_20141028_14_04_31_Pro by drizosg, on Flickr

G2

15650427975_bbbfba8091_o.jpg20141028_140044 by drizosg, on Flickr

Lumia 925

15463697299_b1d73d55e0_o.jpgWP_20141028_14_04_45_Pro by drizosg, on Flickr

G2

15029669244_0c9abdf6be_o.jpg20141028_140059 by drizosg, on Flickr

Lumia 925

15030180733_3df10e0b08_o.jpgWP_20141028_14_05_17_Pro by drizosg, on Flickr

G2

15651248792_78158c5425_o.jpg20141028_140130 by drizosg, on Flickr

Edited by demon2411

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Στην πρωτη με τον καφε κερδιζει το 925.Στο LG Μοιαζει σαν ψευτικη.

Στη δευτερη με το χαρτι...περισσοτερη λεπτομερεια εχει το Lg ενω του 925 μοιαζει out of focus.

Στην τριτη με το λουλουδι παλι κερδιζει το LG.

Τωρα στις εξωτερικες παρατηρω τα εξης. Οι φωτο απο το Lg εχουν υπερβολικο contrast, Οι σκιες εχουν βγει ακομα πιο σκοτεινες και ο ουρανος ειναι overxposed. επισης και τα χρωματα γενικα ειναι λαθος.Κατι εχεις κανει λαθος στις ρυθμισεις δεν εξηγειται αλλιως.

Βασικα τα Lumia 920, 925 πρεπει να χανουν σχεδον απο ολα τα κινητα σε ημερησιες φωτοφραφιες. Ο σχεδιασμος του φακου και της καμερας ειναι ξεκαθαρα για Night photography.

Πρώτα απ'όλα σε ευχαριστούμε για τα συγκριτικά!!! :) Κι ήσουν και στην δουλειά τέτοια μέρα...

Δεν έχει σημασία το αντικείμενο, και σκουπίδια να βγάλουμε, πάλι μετράει η σύγκριση όχι η ίδια η φωτογραφία! ;)

Λοιπόν, το πιο σημαντικό σχόλιο, που έχω ήδη ξαναπει, είναι το υπερβολικό processing της LG (όπως και της Samsung πλην του zoom), που ενώ βλέπεις καθαρή φωτογραφία, μοιάζει σχεδόν με ψεύτικη κάποιες φορές. Το 925 έχει θόρυβο, έχει όμως πιο ισοροπημένο processing και μοιάζει πιο πραγματική η φωτό.

Στα χρώματα μπερδεύτηκα! Πιο κοντά στην πραγματικότητα ποιο είναι; Το λευκό της LG ή το πιο σκοτεινό σαν πράσινο του 925??? (πάντως και τα 920 και 925 διαφέρουν στην απόδοση χρωμάτων από ό,τι θυμάμαι, όπως και σε άλλα, προσωπικά προτιμούσα το 920).

Στις τελευταίες πάντως το G2 μοιάζει να ροζίζει τα χρώματα και να τα αλλοιώνει, οπότε εκεί νικάει το 925.

Σε γενικές γραμμές, το LG αντέχει περισσότερο στο σκοτάδι, αλλά βγάζει σχεδόν ψεύτικες φωτό σε κάποιες περιπτώσεις λόγω επεξεργασίας, οπότε είναι η προτίμηση του καθενός.

Edited by Mivas

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Το συγκριτικό είναι άψογο γιατί πρώτα απ όλα είναι χωρίς πρόθεση υποστήριξης κάποιας εκ των συσκευών που δοκιμάζονται.

Απαιτείται πολύς χρόνος και κόπος.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Σχετικα με το τελευταιο συγκριτικο...το χω ξαναγραψει αλλα θα το ξαναπω.

Οσον αφορα τις Low light pics...οι καμερες των Lumia στο αυτοματο δεν δινουν καλα αποτελεσματα.Δινουν μετρια αποτελεσματα θα ελεγα.

Σε manual settings Ομως κανουν παπαδες...και γι αυτο αλλωστε ειναι σχεδιασμενη η Nokia camera ετσι μ'ενα καρο ρυθμισεις.Για να πετυχεις το βελτιστο. την ημερα αμα θες τραβα στο αυτοματο...δεν παιζει ρολο.

@paok συμφωνω στις παρατηρήσεις σου. Οσο για το θεμα που αναφέρεις το εγραψα από την αρχη ότι το g2 ειχε λαθος ρυθμιση στο contrast και ότι ισως κακως το ανεβασα γιατι δειχνει λαθος αποτέλεσμα. Αυτό δεν αλλαζει όμως το γεγονος ότι χρωματικα ηταν χειροτερο από το lumia. Στον τομεα της λεπτομέρειας είναι καλυτερο σε ολες το g2 και ας είναι ρυθμισμενο στα 9mp και όχι στα 13.

Στο τελευταιο σχολιο σου σου παραθετω την προηγουμενη παρατηρηση μου "Ισως αν ρυθμιζα το lumia χειροκινητα να απεδιδε καλυτερα οπως και στο lg αν εβαζα night mode (πραγμα το οποιο δεν εγινε - και τα 2 στο auto). Απο την αλλη ομως ειμαι της αποψης οτι ενα κινητο πρεπει να αποδιδει σωστα χωρις αρκετες ρυθμισεις και να σου δινει οσο δυνατον καλυτερο αποτελεσμα. Εκει φαινεται το αν εχουν κανει καλη δουλεια στο auto processing και στα modes."

Aυτο δεν σημαινει ότι το nokia δεν θα απεδιδε καλυτερα με ρυθμισεις. Πιστευω πως ναι θα απεδιδε καλυτερα χωρις να παιρνω ορκο. Εξαλλου στον τομεα ρυθμισεις το lumia είναι πολύ καλυτερο και πλουσιο από το g2. Από την άλλη αυτές είναι φωτο "στο ποδι" καθημερινες και όχι στημενες. Αφορουν τον μεσο χρηστη και όχι αυτόν που θα κατσει να ρυθμισει. Πιστευω ότι το εχουμε ξανασυζητησει και εξαντλησει το θεμα.

@Mivas δουλευω σε ζαχαροπλαστειο οποτε καταλαβαίνεις για την μερα...! :p

Στα χρωματα σε ολες που δειχνω την ψευδοροφή είναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα το g2. Στο lumia ηταν αυτό που αναφέρεις ένα πρασινο χρωμα. Στις λεπτομέρειες δεν ξερω αν το παρατηρησες αλλα στα ματια μου εχει αισθητη διαφορα υπερ του g2 σε ολες και εχει και λιγοτερο θορυβο. Το θεωρω αξιολογο μιας και δεν προτείνεται για νυχτερινες οσο το lumia. Στην τελευταια φωτο που δειχνει το μπουφαν όμως το χρωματικο μερος είναι υπερ του lumia.(όπως ειπες ροζιζει στο g2).

Και παλι όμως συμφωνω μιας και όπως ειπες είναι προτιμηση του καθενος.

@te_salat Σε ευχαριστω Κωστα. Σαφως και δεν υπαρχει προτιμηση αλλιμονο αν υπηρχε. Θα ηταν αναξιοπιστο και καθολου αντικειμενικο. ;)

Edited by demon2411

Το συγκριτικό είναι άψογο γιατί πρώτα απ όλα είναι χωρίς πρόθεση υποστήριξης κάποιας εκ των συσκευών που δοκιμάζονται.

Απαιτείται πολύς χρόνος και κόπος.

Επαυξάνω, θεωρώ σημαντική τη συμμετοχή του Γιώργου (demon) στο νημα, διότι όπως και άλλα παιδιά φυσικά, ασχολείται καιρό με τη φωτογραφία από κινητό, με άποψη :)

Σχετικα με το τελευταιο συγκριτικο...το χω ξαναγραψει αλλα θα το ξαναπω.

Οσον αφορα τις Low light pics...οι καμερες των Lumia στο αυτοματο δεν δινουν καλα αποτελεσματα.Δινουν μετρια αποτελεσματα θα ελεγα.

Σε manual settings Ομως κανουν παπαδες...και γι αυτο αλλωστε ειναι σχεδιασμενη η Nokia camera ετσι μ'ενα καρο ρυθμισεις.Για να πετυχεις το βελτιστο. την ημερα αμα θες τραβα στο αυτοματο...δεν παιζει ρολο.

Χαίρομαι που συμφωνώ μαζί σου :)

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

H LG παντως δειχνει να κινειται προς την σωστη κατευθυνση με ισσοροπια αναμεσα σε ημερησιες και βραδυνες φωτο.

Αρκετα καλες οι βραδυνες θα ελεγα με καλο αλγοριθμο και λιγο θορυβο. Εκει που υστερουν ειναι η αποδοση των χρωματων. Και βεβαια μην ξεχναμε την υπαρξη ois se G2, G3...πολυ σημαντικο.

Η Samsung απο την αλλη με Galaxy S5, Note 3...παρα πολυ καλες ημερησιες αλλα οι βραδυνες ειναι κατω του μετριου.

Επαυξάνω, θεωρώ σημαντική τη συμμετοχή του Γιώργου (demon) στο νημα, διότι όπως και άλλα παιδιά φυσικά, ασχολείται καιρό με τη φωτογραφία από κινητό, με άποψη :)

Να σαι καλα Κωστα σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Ανταποδιδω για το θεμα αποψης ξερεις τι πιστευω για σενα και το ποσο γνωστης εισαι μιας και εχεις αλλαξει και δοκιμασει ότι εχει βγει σε κινητο και εχει καμερα πανω του. :p

Στο θεμα που λετε με τον paok με τις ρυθμισεις, θα ηθελα πραγματικα να το ψαξω με ένα lumia στις νυχτερινες να δω τι θα πιασω αλλα όχι με 920 και 925 αλλα με ένα 1020. Θεωρω ότι δεν θα με καλυψουν. Τουλάχιστον το 1020 θα με καλυψει και στις ημερησιες κατι που ποτε δεν εκανε το 920-925.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

H LG παντως δειχνει να κινειται προς την σωστη κατευθυνση με ισσοροπια αναμεσα σε ημερησιες και βραδυνες φωτο.

Αρκετα καλες οι βραδυνες θα ελεγα με καλο αλγοριθμο και λιγο θορυβο. Εκει που υστερουν ειναι η αποδοση των χρωματων. Και βεβαια μην ξεχναμε την υπαρξη ois se G2, G3...πολυ σημαντικο.

Η Samsung απο την αλλη με Galaxy S5, Note 3...παρα πολυ καλες ημερησιες αλλα οι βραδυνες ειναι κατω του μετριου.

Εχεις δικιο καλη η κατευθυνση της αλλα και παλι καπου πασχει και αυτή (χρωματα). Ναι οι βραδυνες δεν είναι πολύ κακες για τα χαρακτηριστικα του φακου, οσο για το ois σε ημερησιες δεν παιζει πολύ ρολο αλλα σε χαμηλο φωτισμο συμφωνω ότι είναι πολύ πολύ σημαντικο. Και μετα από εξαντλητικες δοκιμες ομολογω ότι αν δεν το ειχε δεν θα επιανε μια στις βραδυνες και ερχόμενος από s4 μπορω να πω ότι δεν εχω πια τοσο κουνημένες φωτο. Το g3 επισης εχει οπτικο αλλα σε συνδυασμο με ψηφιακο σταθεροποιητή. Το laser focus όμως σε low light εχει θεμα.

----- προσθήκη μηνύματος 20 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σας παραθετω και 2 που εβγαλα πριν λιγη ωρα. Δεν ξερω αν είναι καλες η κακες απλα αποτυπωθηκε καλα η φλογα σε σχεση με το s4 που ποτε δεν καταφερα να την βγαλω, παντα εβγαινε μωβ και θολη.

Θα ηθελα τις εντυπώσεις σας αλλα και πιθανες προτασεις για τυχον βελτιωση

Auto mode manual exposure 1/9 & iso 800

15653254945_439f468efe_o.jpg20141028_191428 by drizosg, on Flickr

Auto Night mode

15654077612_be1d9ba8c3_o.jpg20141028_191006_Night by drizosg, on Flickr

Συμφωνώ με τον Demon για το θέμα του Auto.

Την σημερινή εποχή όταν τραβάμε φωτογραφίες με υπολογιστές τσέπης, είναι απαράδεκτο να πρέπει να καταφεύγουμε σε manual ρυθμίσεις.

Ένα σωστά φτιαγμένο πρόγραμμα θα έπρεπε με τους αισθητήρες να βρίσκει σε χρόνο dt την κατάλληλη ρύθμιση με μηδενική απόκλιση.

Στις ψηφιακές το καταλαβαίνω. Σε smartphones με τέτοια επεξεργαστική ισχύ το πρόβλημα βρίσκεται στους προγραμματιστές.

Ή Samsung για μένα έχει το καλύτερο software αλλά επιμένει σε λάθος επιλογή φακών και δεν τολμά να πάει στο f.2

Δίνει βαρύτητα στην ευκρίνεια των ημερήσιων φωτογραφιών γιατί όλα τα τεχνολογικά sites παρουσιάζουν αυτό το είδος σαν μέτρο σύγκρισης και δίνουν ελάχιστη σημασία στις φώτο εσωτερικών χώρων που περιλαμβάνουν και πρόσωπα.

Θυμάμαι παλιότερα κάποιο site έβαζε πάντα φωτογραφία προσώπου μέσα σε δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό.

Το πλαστικό παιχνίδι που χρησιμοποιεί το gsmarena σαν πλάνο, είναι ανεπαρκές.

Με το Μ8 καταφέρνω να βγάζω τρομερά εύκολα τέτοιες φωτογραφίες, που μπορεί να μην είναι άριστες, αλλά δεν χάνω πόζα.

Διαφορετικά μόνο xenon το οποίο είναι μαγικό και το χρησιμοποιώ πολλές φορές ακόμα και την μέρα σε περίεργα πλάνα όπως όταν έχω φως από μπροστά η σκοτεινά σημεία.

Ο συνδυασμός Μ8 και S4 Zoom μου έχει βγει.

Κάτι άσχετο τώρα.

Τι γνώμη έχετε για τα μπαστούνια αντί για τρίποδο?

Έχω τρίποδο και μάλιστα καλό παρότι είναι κινέζικο.

Αλλά εκτός ότι είναι μεγάλο, ντρέπομαι να το χρησιμοποιώ έξω με κινητό βιδωμενο πάνω του. Αν είχα dslr ok.

Το έχω κυρίως για γενέθλια κλπ οικογενειακές εκδηλώσεις.

Το μπαστούνι προσφέρει μερική σταθεροποίηση και μεταφέρεται εύκολα.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Αλλά εκτός ότι είναι μεγάλο, ντρέπομαι να το χρησιμοποιώ έξω με κινητό βιδωμενο πάνω του. Αν είχα dslr ok.

Πως?? Σε όποιον αρέσει. Με ένα μικρούλι έκανα παιχνίδι όλο το καλοκαίρι.

Να σαι καλα Κωστα σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Ανταποδιδω για το θεμα αποψης ξερεις τι πιστευω για σενα και το ποσο γνωστης εισαι μιας και εχεις αλλαξει και δοκιμασει ότι εχει βγει σε κινητο και εχει καμερα πανω του. :p

Στο θεμα που λετε με τον paok με τις ρυθμισεις, θα ηθελα πραγματικα να το ψαξω με ένα lumia στις νυχτερινες να δω τι θα πιασω αλλα όχι με 920 και 925 αλλα με ένα 1020. Θεωρω ότι δεν θα με καλυψουν. Τουλάχιστον το 1020 θα με καλυψει και στις ημερησιες κατι που ποτε δεν εκανε το 920-925.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εχεις δικιο καλη η κατευθυνση της αλλα και παλι καπου πασχει και αυτή (χρωματα). Ναι οι βραδυνες δεν είναι πολύ κακες για τα χαρακτηριστικα του φακου, οσο για το ois σε ημερησιες δεν παιζει πολύ ρολο αλλα σε χαμηλο φωτισμο συμφωνω ότι είναι πολύ πολύ σημαντικο. Και μετα από εξαντλητικες δοκιμες ομολογω ότι αν δεν το ειχε δεν θα επιανε μια στις βραδυνες και ερχόμενος από s4 μπορω να πω ότι δεν εχω πια τοσο κουνημένες φωτο. Το g3 επισης εχει οπτικο αλλα σε συνδυασμο με ψηφιακο σταθεροποιητή. Το laser focus όμως σε low light εχει θεμα.

----- προσθήκη μηνύματος 20 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σας παραθετω και 2 που εβγαλα πριν λιγη ωρα. Δεν ξερω αν είναι καλες η κακες απλα αποτυπωθηκε καλα η φλογα σε σχεση με το s4 που ποτε δεν καταφερα να την βγαλω, παντα εβγαινε μωβ και θολη.

Θα ηθελα τις εντυπώσεις σας αλλα και πιθανες προτασεις για τυχον βελτιωση

Auto mode manual exposure 1/9 & iso 800

15653254945_439f468efe_o.jpg20141028_191428 by drizosg, on Flickr

Auto Night mode

15654077612_be1d9ba8c3_o.jpg20141028_191006_Night by drizosg, on Flickr

H δευτερη με το Night mode ειναι εντυπωσιακη...ο αλγοριθμος εχει εξαλειψει το θορυβο, εχει κρατησει τις λεπτομερειες και γενικα η σκηνη ειναι αρκετα φωτισμενη.τα χρωματα ομωε ειναι τελειως off. Ενα ενιαιο χρωμα βλεπω σε ολη την φωτο και δεν μπορω να πω αν ειναι εγχρωμο η αχρωμο.

Ναι φιλε μου πολυ καλα θυμασαι. Τα πραγματα εχουν βελτιωθει αρκετα με την kitkat που πριν ενα χρονο δεν υπηρχε ΑΛΛΑ και παλι το κινητο στοκ ακομα και τωρα εχει θεμα. Η λυση ειναι root και περασμα μιας καμερας application. Το αποτελεσμα ειναι χαοτικα καλυτερο φαντασου οτι σε χαμηλο φωτισμο νεταρει τα ιδια και καλυτερα με το note 3. Εχει την μιση ταχυτητα απο τοτε. Ολη η ιστορια ηταν στο software δεν μπορουσε να ρυθμισει γρηγορα το exposure και σερνοταν. Και εγω μαζι σου το ειχα παρει την ιδια περιοδο και το κρατησα ενα 15μερο και το σουταρα. Επειτα διαβαζα μεσα στο νημα οτι εχει μεγαλη βελτιωση ε και ειπα να το διαπιστωσω και μονος μου. Ευτυχως ειναι ετσι οπως τα ελεγαν τα παιδια. Αν πας στο νημα φωτογραφιες με το G2 θα σου λυθουν ολες οι αποριες τα γραφω ολα αναλυτικα. (που να δεις το 4k video που τραβαει ειναι εξαιρετικα καλο..!)

Κατ αρχήν ο φίλος demon είναι άψογος και καθόλου μεροληπτικός, μπράβο φίλε :)

Κατά δεύτερον όπως μου απάντησε πριν μέρες (δυστυχώς τώρα το είδα) το LG G2 δεν είναι με μαμά κάμερα.

Οπότε αυτά που βλέπουμε και σχολιάζουμε δε θα τα δει ο απλός χρήστης που θα πάρει έστω και τώρα τη συσκευή (G2).

Επίσης είμαι κατά του πολύ manual ψαξίματος σε κινητά.

Ο λόγος... Αυτά είναι κυρίως για snap shots και συνήθως σε αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για πολύ manual setting.

Ούτε θα πω στο ανηψιό μου κάτσε ακίνητος να το ρυθμίσω.

Εδώ δε κάθονται οι φίλοι μου όταν είμαστε έξω βράδυ :)

Οπότε για μένα το manual έχει αξία για άλλες στιγμές που έχεις χρόνο, γνώσεις και καλιτεχνικές ανησυχίες.

Αλλά τότε ίσως καλυτερα είναι με μια κανονική κάμερα με optical zoom κ xenon flash.

Τα λέω αυτά γιατί έχω πάρει σχεδόν όλα τα καλά φωτο κινητά(εννοείται Ν8, 808,1020) ενώ τώρα έχω τα S5 k 1020.

Στο αυτόματο λοιπόν οι ουσιαστικές συγκρίσεις, να δούμε και τι ψάρια πιάνουν οι προγραμματιστές των εταιριών.

Γενικά να πω ότι τα (τοπ) Samsung μέρα είναι πολύ δυνατά, βράδυ με δυσκολεύουν, με καλύτερο έως τώρα το S5(note 4 θα πάρω σε λίγο καιρό).

Τα Lumia τα 920,925 καλά βράδυ, όχι καλά μέρα.

Τα 808,1020 καλά αλλά όχι τόσο διαφορά που αφήνει να εννοηθεί ο 41mpx αισθητήρας ούτε το xenon φλας (ψόφιο στο 1020).

Μιλάω πάντα στο αυτόματο και σε συνθήκες, σηκώνω τηλέφωνο βγάζω φωτο, ούτε προεργασία, ούτε manual, και πόσο μάλλον, ούτε τρίποδο.

Αυτά δεν αρμόζουν στη φιλοσοφία του snap shot.

Άλλωστε το τρίποδο δώρο απ το πρώτο μου 1020(expancys) ούτε το χρησιμοποίησα.

Αυτά τα "λίγα" από μένα :)

Keep on παιδιά, θα βάλω και εγώ κάποια στιγμή φωτός και ξανά μπράβο στο demon αλλά και στα αλλά παιδιά.:)

Παντα φιλικα Μανος

Παρε το Nexus στα δικα σου χερια

Απίστευτες!

Στο μέγεθος που τις βλέπουμε δεν φαίνεται ίχνος θορύβου και φαίνεται να υπάρχει αρκετή λεπτομέρεια. Αν μπορείς ανέβασέ τες κάπου να τις δούμε και σε πραγματικό μέγεθος.

Απίστευτες!

Στο μέγεθος που τις βλέπουμε δεν φαίνεται ίχνος θορύβου και φαίνεται να υπάρχει αρκετή λεπτομέρεια. Αν μπορείς ανέβασέ τες κάπου να τις δούμε και σε πραγματικό μέγεθος.

Προσθεσα links.

Στην τελευταία είναι η πεντάρα αλλά νομίζω είναι ενδεικτική..

Στις πραγματικές σίγουρα θα δεις θόρυβο αλλά μιλάμε για δύσκολες συνθήκες.

Στη τελευταία νομίζω έχω παίξει manual.

Edited by Jamesc
- There is no place like 127.0.0.1 -

Περίεργες ρυθμίσεις βλέπω..

Η πρώτη με iso 200 και ταχύτητα 1/50? Πόσο φως υπήρχε? Αντιπροσωπεύει δηλαδή την πραγματικότητα? Διότι μου φαίνεται υπήρχε περισσότερο φως απ' ότι βλέπουμε.

Η δεύτερη άντε οκ.. αν και θα μπορούσε να ήταν μικρότερο το iso.

Η τρίτη iso 800 και ταχύτητα 1/2. Νομίζω πως το 1/2 σου έκανε την εικόνα ελαφρώς θολή σε κάποια σημεία.

Η πρώτη με iso 200 και ταχύτητα 1/50? Πόσο φως υπήρχε? Αντιπροσωπεύει δηλαδή την πραγματικότητα? Διότι μου φαίνεται υπήρχε περισσότερο φως απ' ότι βλέπουμε.

Η τρίτη iso 800 και ταχύτητα 1/2. Νομίζω πως το 1/2 σου έκανε την εικόνα ελαφρώς θολή σε κάποια σημεία.

Να συμφωνήσω κι εγώ πολύ όμορφες φωτογραφίες!!! :) (Κι εγώ θέλω να ξαναπάω κάποια στιγμή Μιλάνο, μόνο για κάτι εξετάσεις πήγα και δεν το χάρηκα...)

Σχετικά με ISO και ταχύτητα, έχω να πω ότι στον δρόμο, χωρίς τρίποδο χωρίς στήριγμα, είναι προτιμότερο να ανεβάσεις την ευαισθησία και να μειώσεις τον χρόνο έκθεσης, ώστε να μην βγει κουνημένη. Καλύτερα με θόρυβο και καθαρή κατά τα άλλα, παρά θαμπή-κουνημένη να μην βγάζεις άκρη...! Τα lumia έχουν και σταθεροποίηση βέβαια, οποτε αυτό έπρεπε να βοηθήσει κάπως...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Στις δύο πρώτες είχα auto τότε δεν έπαιζα με manual ρυθμίσεις. Αυτά πήρε η κάμερα.

Για το 1020 άλλες δύο ενδεικτικές στο ίδιο μέρος

WP_20141027_21_24_34_Pro.jpg?psid=1

https://zpvjqq.bl3302.livefilestore.com/y2pY3nEh169b-qFpWu7OxRqL0qgIi7I-jArb2rtON8hay97iV4ISKE97s2n_nvde2-uNjOk2rQQJkTeupqpFKLoRa9KRAIw-qB9cUBm6uLbzss/WP_20141027_21_24_34_Pro.jpg?psid=1

WP_20141027_21_25_50_Pro.jpg?psid=1

https://zpvjqq.bl3302.livefilestore.com/y2pYx9ZuzKH4J9KTKYDfWWRytByhvl8VU27OObmyzJDf18XA5uAeBZViubclHVWX5-1Gozrj1kzoSLI3eH3duT9pfAAg-0U-ScrpvlM9cZ1deo/WP_20141027_21_25_50_Pro.jpg?psid=1

Να σε ρωτήσω φίλε James, οι δύο τελευταίες με το 1020 που έχουν κάποιες διαφορές στα χρώματα, άλλαξες κάτι;

Να σε ρωτήσω φίλε James, οι δύο τελευταίες με το 1020 που έχουν κάποιες διαφορές στα χρώματα, άλλαξες κάτι;

Δεν έχω πειράξει τίποτα περισσότερο από το να ανεβάσω το iso από 200 στα 400 με σταθερή τη ταχύτητα κλείστρου στο 1/4.

Edited by Jamesc

Καλορίζικο..ωραία χρώματα

να σαι καλα!

----- προσθήκη μηνύματος 44 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ρε paok θα μας τρελάνεις; Κάθε δυο βδομάδες αλλάζεις κινητό :lol:

τι να κανω ρε συ? ψαχνω το τελειο κινητο...

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...