Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Εμενα παντως δεν με προβληματιζει καθολου ο χρονος απο τη μια φωτο στην αλλη. Οταν βγαλεις μια ωραια φωτο σπανια να θελεις να τραβηξεις 2η αμεσως.

Αυτο που με ενοχλει ιδιαιτερα ειναι οτι δεν μπορω να δω ουτε να επεξεργαστω στο 1020 την 38αρα φωτο, ουτε να την στειλω, δεν μπορω να κανω τιποτα αν δεν βρεθω σε υπολογιστη, δεν μπορω να δω αν βγηκε καλη η οχι, δεν μου λεει τιποτα το οτι βλεπω την 5αρα με την οποια δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι πολυ πετυχημενη βασικα σε εστιαση κλπ.

Και σε τελικη αναλυση θελω να την στειλω με ενα email... και δεν μπορω..

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εμενα παντως δεν με προβληματιζει καθολου ο χρονος απο τη μια φωτο στην αλλη. Οταν βγαλεις μια ωραια φωτο σπανια να θελεις να τραβηξεις 2η αμεσως.

Αυτο που με ενοχλει ιδιαιτερα ειναι οτι δεν μπορω να δω ουτε να επεξεργαστω στο 1020 την 38αρα φωτο, ουτε να την στειλω, δεν μπορω να κανω τιποτα αν δεν βρεθω σε υπολογιστη, δεν μπορω να δω αν βγηκε καλη η οχι, δεν μου λεει τιποτα το οτι βλεπω την 5αρα με την οποια δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι πολυ πετυχημενη βασικα σε εστιαση κλπ.

Ψάξου για 808... :lol:

Μια χαρά μπορείς. Κοίτα στα σχετικά θέματα των WP και θα δεις πως όλα οσα ζητάς γίνονται....;)

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Κι εγώ αυτό πιστεύω. Η Sony πάσχει σε software κάμερας.

Δεν έχει δώσει την απαιτούμενη προσοχή στην έρευνα. Προσπαθεί εφαρμόζοντας τεχνικές που αποδίδουν σε compact κάμερες.

Η Nokia τόσα χρόνια έχει δώσει βάση αποκλειστικά στην εξέλιξη της κάμερας των smartphone παίρνοντας το maximum στα φωτογραφικά της τηλέφωνα.

Γι αυτό λέμε ότι πήγε χαμένη η pure view με το 1020.

Φανταστείτε να είχε τοποθετηθεί σε μια συσκευή με πολλά εκατομμύρια πωλήσεις και καλύτερο hardware ώστε να μην χρειάζεται να μεσολαβούν 5 δευτερόλεπτα από την μια φωτογραφία στην άλλη.

Επι εποχης Sony-Ericsson μια χαρα ηταν το software...τα τελευταια χρονια το χαλασε.Και μαλιστα στα κορυφαια κινητα της.

Επιτέλους, κάποιος μίλησε λογικά.-

;)

Βγάλε μας καμια φωτό απο την τούμπα σημερα

Τελικα απο Τουμπα δεν εχουμε καμια φωτο να θαυμασουμε δυσκολες μακρυνες επιδοσεις?!

Edited by user_pixon12

galaxy Κ zoom - white

Samsung galaxy s8 - black

Όλα αυτά που είπες γίνονται και με το παραπάνω :D

Μπορείς να δεις/επεξεργαστείς/στείλεις άνετα όλες τις 38άρες φώτο στο 1020...

Αλλά και οι 5άρες είναι πολύ αντιπροσωπευτικό δείγμα εκτός αν θες αν ζουμάρεις παραπάνω...

Powerd by OnePlus 7 Pro

Όλα αυτά που είπες γίνονται και με το παραπάνω :D

Μπορείς να δεις/επεξεργαστείς/στείλεις άνετα όλες τις 38άρες φώτο στο 1020...

Αλλά και οι 5άρες είναι πολύ αντιπροσωπευτικό δείγμα εκτός αν θες αν ζουμάρεις παραπάνω...

Για του λόγου το αληθές, αυτη την ανέβασα απευθείας από το κινητό μου. Την έβαλα και στο σχετικό θεμα

14957694725_cccf7a7398_o.jpg

Για του λόγου το αληθές, αυτη την ανέβασα απευθείας από το κινητό μου. Την έβαλα και στο σχετικό θεμα

14957694725_cccf7a7398_o.jpg

Πρώτα τις ανεβάζεις στο Flickr?

- There is no place like 127.0.0.1 -

Πρώτα τις ανεβάζεις στο Flickr?

Ναι

Μπορείς και με το imgur uploader.

Edited by montoya_42

Φωτογραφιες απο τα δυο κινητα παντα στο αυτοματο:

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/20140819_165237_zpslpni9ohp.jpg

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/WP_20140819_16_52_54_Pro__highres_zpslavzoi5x.jpg

Βραδυ:

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/20140816_213655_zps3rrjvl9z.jpg

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/WP_20140816_21_37_23_Pro__highres_zpsl0hxgtxg.jpg

Μεσημερι:

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/20140815_192737_zpscvxrnwka.jpg

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/WP_20140815_19_27_48_Pro__highres_zpstnpfp5xo.jpg

Απογευμα:

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/20140816_201137_zpstub2iwbn.jpg

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/WP_20140816_20_11_38_Pro__highres_zpsaxus1vip.jpg

Zoom στα 3.1 και οσο παει στο 1020

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/20140819_120947_zpso3o6yl32.jpg

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/WP_20140819_12_09_10_Pro_zpsnarenlko.jpg

Να και μια εμφανης περιπτωση που δεν μπορει να χειριστει καλα το 1020. Η πρωτη ειναι με αυτοματο φλας και εστιαση στη σκιασμενη φιγουρα και η δευτερη με υποχρεωτικο φλας με την ιδια εστιαση:

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/20140819_114431_zps0ijrzmjg.jpg

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/WP_20140819_11_43_48_Pro__highres2_zps6bqresaf.jpg

Μια βραδυνη απo το S4 zoom:

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/20140818_014716_LLS_zpsyolf0daj.jpg

Εχουν καμια σχεση αυτες οι φωτογραφιες που ανεβασες απο το 1020....με τις δικες μου η μ'αυτη που ανεβασε ο @montoya πιο πανω? Καμια απολυτως.

Το πιθανοτερο ειναι να εχεις ελλαττωματικη συσκευη

Edited by paok4270

Εχουν καμια σχεση αυτες οι φωτογραφιες που ανεβασες απο το 1020....με τις δικες μου η μ'αυτη που ανεβασε ο @montoya πιο πανω? Καμια απολυτως.

Το πιθανοτερο ειναι να εχεις ελλαττωματικη συσκευη

Η κακό πρόγραμμα επεξεργασίας και κουτσό τρίποδο :-) :D:cool:

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Ή για να βγάλεις φωτό ωστε να αναδείξεις τις δυνατότητες του 1020 πρέπει να κανείς το σταυρό σου πρώτα...όχι πως και ο keras δεν έκανε ότι μπορούσε για να το μειώσει πιστεύω :) Edited by dgeorge4

Α οκ! Απλα επειδη το διαβαζα ως προτροπη κ υπεθεσα οτι ισως ειχε αναφερθει κατι.

ΠΑΠΑΔΕΣ το ζουμ! Τωρα περι χαλασμενης συσκευης του 1020 να χαμε να λεγαμε, μονο εδω θα το διαβαζα αυτο, δλδ η μερα με την νυχτα πχ του φλας στο δεντρο ειναι απο χαλασμενο κινητο??? και δεν νομιζω ρε παιδια να εγινε προσπαθεια να το μειωσει ο φιλος,οπως καποιος ειπε. Με την ιδια λογικη οι κρυσταλλινες φωτο του 1020 που ολοι αναγνωριζουμε οταν ανεβαζετε, μπορει να ειναι επεξεργασμενες ή και τραβηγμενες απο καμμια επαγγελματικη μηχανη,εδω εχουμε τελοσπαντων συγκριση σε ιδιες συνθηκες με τα 2 κινητα πολυ πιο ολοκληρωμενο καμερο τηλ το ζουμ στα δικα μου ματια, αν ημουν δλδ σε διλλημα ποιο να αγορασω θα διαλεγα ζουμ που βαση του συγκριτικου υπερεχει στα περισσοτερα,ενω στα υπολοιπα απλα ειναι...ισαξιο. Περιμενω κ αλλα ομως, που μπορει να υστερει σε αλλες συνθηκες, και απορω πραγματικα πως ανεβαζετε φωτο που ειναι τοσο λαμπερες και τοσο αψεγαδιαστες που ουτε επαγγελματιες σε γαμο δεν καταφερνουν,ενω τωρα βλεπω το ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ για ενα κινητο..τελοσπαντων συγκριση θελαμε,οριστε!

Edited by user_pixon12

galaxy Κ zoom - white

Ή για να βγάλεις φωτό ωστε να αναδείξεις τις δυνατότητες του 1020 πρέπει να κανείς το σταυρό σου πρώτα...όχι πως και ο keras δεν έκανε ότι μπορούσε για να το μειώσει πιστεύω :)

Καλά σοβαρολογείς? Δίνει κάποιος χρήματα να αγοράσει μια συσκευή για να την μειώσει?

O ανθρώπος τράβηξε την ίδια στιγμή μια φωτογραφία στο auto με κάθε τηλέφωνο. Δεν έκανε ειδικές ρυθμίσεις, δεν χρησιμοποίησε εφέ, βελτιώσεις κλπ.

Κάνεις δεν αμφισβητεί ότι στην φωτογραφία το 1020 είναι καλύτερο από το S4 Zoom αν δεν χρησιμοποιήσεις zoom.

Στην βιντεοσκόπηση όχι.

Από εκεί και πέρα είναι τι αποτέλεσμα δίνει καθένα χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του.

Για μένα το S4 Zoom επειδή το έχω συγκρίνει με αρκετές συσκευές, δίνει στο auto, αυτό που βλέπεις σε χρώματα κλπ. Όπως θα έκανε μια compact camera.

Όλα τα άλλα smartphone χρησιμοποιούν αλγόριθμους που βελτιώνουν διάφορα.

Πχ το iPhone έχει με προρύθμιση αυξημένο contrast, κορεσμό στα χρώματα ώστε να δίνουν έντονο μπλε και πράσινο, φωτεινότητα στα σκιασμενα μέρη κλπ.

Όλα αυτά υπάρχουν στο iPhoto και μπορείς να τα εφαρμόσεις σε κάθε φωτογραφία.

Το S4 Zoom διαθέτει έτοιμα scenes για κάθε περίπτωση. Πχ αν τραβάς τοπίο θα κάνει αυτό που κάνει και το iPhone με το πράσινο και το μπλε.

Εν κατακλείδι αν υπήρχε το pure view σε άλλη πλατφόρμα, θα το προτιμούσα λόγο φορητότητας της συσκευής.

Το zoom δεν είναι για καθημερινή χρήση. Όπως έχω ξαναπεί είναι ιδανικό για εκδηλώσεις, εκδρομές και διακοπές ώστε να μην κουβαλάς 2 συσκευές.

Το Κ ναι με κάποιους συμβιβασμούς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις καθημερινά.

Θα προτιμούσα και μια έκδοση με zoom Χ5 ώστε να μην εξέχει καθόλου ο φακός όταν δεν τον χρησιμοποιείς.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Κι όμως οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν μοιάζουν καθόλου δείγματα που έχουμε δει από το 1020. Λες και έχεις κάνει blur σε ολόκληρη την φωτογραφία. Δεν υπάρχει καθόλου λεπτομέρεια. Δεν ξέρω αν είναι από εντελώς λάθος εστίαση ή από μετέπειτα επεξεργασία, αλλά πιστεύω κάνει μπαμ η διαφορά.

Όσο για το φλας.. το 1020 ρύθμισε ολόκληρη την φωτογραφία να έχει μία σωστή ισορροπία και όχι καμμένα μαξιλάρια και τοίχους όπως βλέπουμε στο zoom. Μόνο στην σύγκριση που υπάρχει ζουμ φαίνεται να είναι κάπως πιο κοντά τα πράγματα με την πραγματικότητα.

Συμφωνώ με το navi55, στη φωτό του 1020 απλά φαίνεται η έλλειψη HDR, τώρα το flash μεσημεριάτικο αναδεικνύει το zoom..και πριν te_salat εννουσα ότι αν βγάζει τέτοια φωτό το 1020 με αυτόματες ρυθμίσεις και μέρα μεσημέρι τότε οι άψογες φωτό που βλέπουμε αλλού τί ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν για να βγει της προκοπής; Χάνεται το νόημα point and shoot

Κι όμως οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν μοιάζουν καθόλου δείγματα που έχουμε δει από το 1020. Λες και έχεις κάνει blur σε ολόκληρη την φωτογραφία. Δεν υπάρχει καθόλου λεπτομέρεια. Δεν ξέρω αν είναι από εντελώς λάθος εστίαση ή από μετέπειτα επεξεργασία, αλλά πιστεύω κάνει μπαμ η διαφορά.

Όσο για το φλας.. το 1020 ρύθμισε ολόκληρη την φωτογραφία να έχει μία σωστή ισορροπία και όχι καμμένα μαξιλάρια και τοίχους όπως βλέπουμε στο zoom. Μόνο στην σύγκριση που υπάρχει ζουμ φαίνεται να είναι κάπως πιο κοντά τα πράγματα με την πραγματικότητα.

1) Tι θα πει οτι μπορει να ειναι απο λαθος εστιαση? οι συγκρισεις εγιναν ταυτοχρονα. Δηλαδη σκηνοθετη χρειαζεται καποιος για να βγαλει τις κρυσταλλυνες φωτο που αλλοτε εχουμε θαυμασει εδω?? Τελικα επεξεργαζονται ή οχι? κατι συμβανει,κ πρεπει να ειμαστε δικαιοι...

2) Σωστα τα λες με το φλας,αλλα καλως η κακως η δουλεια του ειναι για να αποτυπωνει την εικονα με ζωντανια,και ας εχει τα μαξιλαρια στην ακρη καμμενα. Εμενα με νοιαζει που δεν βλεπω καθολου θορυβο,ενω στο 1020...πηρα ντεπον σε ολες τις φωτο :lol:

Keras ευχαριστουμε για το συγκριτικο,εισαι ο μοναδικος που πραγματικα μπηκε στην ουσια του συγκεκριμενου θεματος χωρις να επικκεντρωθεις στην παλαμη του χεριου, στο ποτηρι και στο λουλουδι του καμπου..(κ βαζω κ τον εαυτο μου μεσα στους μη επαρκης )

Edited by user_pixon12

galaxy Κ zoom - white

Συμφωνώ με το navi55, στη φωτό του 1020 απλά φαίνεται η έλλειψη HDR, τώρα το flash μεσημεριάτικο αναδεικνύει το zoom..και πριν te_salat εννουσα ότι αν βγάζει τέτοια φωτό το 1020 με αυτόματες ρυθμίσεις και μέρα μεσημέρι τότε οι άψογες φωτό που βλέπουμε αλλού τί ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν για να βγει της προκοπής; Χάνεται το νόημα point and shoot

Ακριβώς. Πάντως το point and shoot εγγυώμαι ότι το S4 Zoom το έχει.

Στις διακοπές τράβηξα πολύ όμορφες φωτογραφίες περπατώντας με την οικογένεια στα σακάκια της Χώρας στην Ίο χωρίς να τους χάνω από την καθυστέρηση :)

Προσωπικά δεν μπαίνω στον κόπο να συγκρίνω φωτο αν δεν τις έχω αυτούσιες σε φάκελο στο dropbox.

Αν θέλουν ας κάνουν μια συνάντηση να βγάλουν μερικές φωτο να δούμε.

Όταν θέλω να συγκρίνω 2 κάμερες, στήνω τα κινητά σε τρίποδο και χρησιμοποιώ χρονοδιακοπτη για να εξασφαλίσω ότι δεν υπήρξε διαφοροποίηση από κούνημα κλπ.

Καλημερα.

Πριν φυγω διακοπες, οπου ειμαι ακομα, ξαναπηρα ενα καινουργιο (ημερων) 1020 για δυο λογους. Ο ενας διοτι μου αρεσει πολυ σαν συσκευη και ο δευτερος για να βγαλω συγκριτικες φωτο και με τα δυο και να τις ανεβασω να τις δουμε διοτι θεωρω οτι μονο ετσι γινεται συγκριση. Σημειωτεον οτι ειμαι σε διακοπες με την οικογενεια και ασχολουμαι και με αυτο...

Οποτε, οπως ειναι αυτονοητο, ειναι αστεια τα περι χαλασμενης συσκευης ή οτι θελω να μειωσω το ενα η το αλλο, αφου κι εγω θα αποφασισω ποιο θα κρατησω τελικα, συν το πιο βασικο, ποτε δεν εχω σκοπο να κοροιδεψω κανεναν γραφοντας εδω, ειμαι οσο πιο αντικειμενικος μπορω λογω νοοτροπιας και ηθικης μου. Αλλιως θα ημουν (σορρυ για την εκφραση) ηλιθιος!

Εχω βγαλει πολλες ακομα και θα ανεβασω, αν θελετε και ενδιαφερει καποιους, αλλιως αν ειναι να μην παιδευομαι, ουτε να καταναλωνω τα ΜΒ του προγραμματος μου..

Το μονο που δεν εχω στο 1020 ακομα ειναι η Nokia camera beta την οποια θα κατεβασω μεν, αλλα ειναι beta, οποτε κανονικα δεν μπορουμε να βασιζομαστε σε αυτο, παιζουμε με οτι εχουμε. Εχω 8.1.

Σε γενικες γραμμες, αυτο που ειδα εγω ειναι οτι, παρ ολο που επαναλαμβανω το 1020 μου αρεσει πολυ σαν συσκευη, το S4 zoom τα παει πολυ καλα παντου και κανει αυτο που θες πολυ καλα, εχοντας και σαφως πιο δυνατο xenon. Συν τη δυνατοτητα του 10χ την οποια δεν χρησιμοποιησα, για σωστη συγκριση.

@ navi55

Σορρυ, αλλα το θεωρω προσβλητικο να αναφερεσαι σε επεξεργασια, ειμαστε σοβαροι ανθρωποι...

Επαναλαμβανω το αυτονοητο: Εχω τις δυο συσκευες μαζι μου και τραβαω φωτο απο τα ιδια σημεια με εστιαση στο αντικειμενο, και οχι οπου να' ναι. Και απο το κινητο τις ανεβασα.

Edited by keras

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...