Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Είχα στο μυαλό μου χρόνο έκθεσης... Κοιτάω φωτογραφίες του Ν8 τώρα και έχεις δίκιο, είναι από 1/33 μέχρι 1/50

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Με φλας και 1/5 η φωτο θα επρεπε να ειναι μονο ασπρη. Αυτη πρεπει να εχει ταχυτητα περιπου 1/25 γιατι βλεπω εχει και γλυκα χρωματα.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Χαμηλό είναι, όχι υψηλό. ;)

Με φλας συνήθως δεν χρησιμοποιείται τόσο χαμηλή ταχύτητα κλείστρου. Εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι δεν εμφανίζει το σωστό exposure. Στην πραγματικότητα δηλαδή πρέπει να είναι υψηλότερο.

Την φωτο την τραβηξα με manual ρυθμισεις.Εγω επελεξα δηλαδη iso 200, exp 1/5.

Οποτε δεν παιζει αυτο που λες...να δειχνει δηλαδη λαθος exposure

exp 1/5 :p

Πάντως κάτι έχει κάνει η nokia, δεν γίνεται με τέτοιο exposure να βγαίνουν τόσο σταθερές οι φωτογραφίες. Ο σταθεροποιητής κάνει δουλειά για το κουνημένο χέρι, αλλά το να βγαίνει και ο κόσμος τόσο σταθερά κάτι γίνεται, λες και βγάζει με 1/15 και πάνω. Τουλάχιστον εγώ με την ψηφιακή μου (fujifilm f60fd) δεν μπορώ να πετύχω τέτοιο αποτέλεσμα.

:shifty:

Ζεστά χρώματα , καλή διάχυση φωτός , λεπτομέρειες ακόμα και στο βάθος δεξιά στις πινακίδες , θόρυβος ανύπαρκτος ...

Για το S4 Zoom όσοι ξέρουν, το χαίρονται και κάνουν πολλά πράγματα μαζί.

Είμαι σε διακοπές και έχω τραβήξει φοβερές φωτο που χωρίς zoom δεν θα άξιζαν τίποτα γιατί απλά δεν θα έβλεπες τίποτα.

Και στις κοντινές όμως είναι πολύ καλό λόγο ois και ελάχιστου processing. Το φλας υποδειγματικό.

Κάποια στιγμή θα ανεβάσω φωτό.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Την φωτο την τραβηξα με manual ρυθμισεις.Εγω επελεξα δηλαδη iso 200, exp 1/5.

Οποτε δεν παιζει αυτο που λες...να δειχνει δηλαδη λαθος exposure

Το ξέρω ότι έχεις κάνει χειροκίνητη ρύθμιση ωστόσο αυτό δεν μου λέει κάτι. Εκτός αν έτυχε η ιδανική στιγμή που δεν κουνιόταν κανένας διότι με τόσο χαμηλή ταχύτητα είναι δύσκολο να μην βγει "κουνημένος" ο κόσμος. Και δεν μιλάω για τα άτομα που στήθηκαν στην φωτογραφία, αλλά για τους τριγύρω.

Με φλας και 1/5 η φωτο θα επρεπε να ειναι μονο ασπρη. Αυτη πρεπει να εχει ταχυτητα περιπου 1/25 γιατι βλεπω εχει και γλυκα χρωματα.

Ήταν χαμηλό το iso και σε τέτοιες περιπτώσεις μικραίνει ο φακός ώστε να περάσει λιγότερο φως.

Edited by navi55

Το ξέρω ότι έχεις κάνει χειροκίνητη ρύθμιση ωστόσο αυτό δεν μου λέει κάτι. Εκτός αν έτυχε η ιδανική στιγμή που δεν κουνιόταν κανένας διότι με τόσο χαμηλή ταχύτητα είναι δύσκολο να μην βγει "κουνημένος" ο κόσμος. Και δεν μιλάω για τα άτομα που στήθηκαν στην φωτογραφία, αλλά για τους τριγύρω.

Ήταν χαμηλό το iso και σε τέτοιες περιπτώσεις μικραίνει ο φακός ώστε να περάσει λιγότερο φως.

Οτι βρισκεται μεσα στην εμβελεια του φλας....λογικα το xenon θα το "παγωσει".

Ανεβαζω αλλη μια για να βγουν χρησιμα συμπερασματα.

Αυτη ειναι με ταχυτητα 1/2 σε πολυ χαμηλο φως

14456950530_f5afab2ba0_c.jpg

Για το S4 Zoom όσοι ξέρουν, το χαίρονται και κάνουν πολλά πράγματα μαζί.

Είμαι σε διακοπές και έχω τραβήξει φοβερές φωτο που χωρίς zoom δεν θα άξιζαν τίποτα γιατί απλά δεν θα έβλεπες τίποτα.

Και στις κοντινές όμως είναι πολύ καλό λόγο ois και ελάχιστου processing. Το φλας υποδειγματικό.

Κάποια στιγμή θα ανεβάσω φωτό.

Τι σχεση εχουν οι κοντινες με τον οπτικο σταθεροποιητη? Καμια απολυτως.

Το ois ειναι γαι το βραδυ.

Η μονη δικαιολογια για αυτο που γραφεις μπορει να ειναι οτι δεν εχεις δουλεψει τα zoom.

Σαφως και εχει σχεση και ειδικα στο K zoom φαινεται εντονοτατα οταν ζουμαρεις πως σταθεροποιει.

Ανεξαρτητως φωτισμου, πρωι η βραδυ.

Συμφωνω με τα γραφομενα του Κωστα, για το πλεονεκτημα του zoom ειδικα το εχω γραψει παλαιοτερα στο νημα, πως αλλαζει το ολο σκεπτικο μιας γρηγορης και καθημερινης αυθορμητης φωτογραφησης.

Εχω την εντυπωση μαλιστα πως το φλας του S4 zoom ειναι δυνατοτερο του K zoom, δινοντας καλυτερα αποτελεσματα.

Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

@keras

Κωνσταντίνε ο Paok έχει τρέλα με το σκοτάδι και δεν βλέπει τίποτα την μέρα :)

Αυτές τις μέρες τραβάω φωτογραφίες εκτός του S4 Zoom με iPhone 5s, OnePlus One και S4 Octa.

Κάμερα χωρίς zoom είναι σαν να διαβάζεις την περίληψη ενός βιβλίου.

Ακόμα και το 1020 απλά τα καταφέρνει καλύτερα από όλα τα άλλα smartphone. Μέχρι εκεί.

Προχτές ήμουν στην κορυφή ενός λόφου όπου είχαν μαζευτεί καμία 50αρια τουρίστες για να φωτογραφίσουν το ηλιοβασίλεμα στην θάλασσα. Καταλαβαίνετε ότι είχαν τέρατα μαζί τους καθώς πολλοί απ αυτός ασχολούνταν σοβαρά με την φωτογραφία.

Εγώ έβγαλα το μίνι τρίποδο των 20 εκατοστών :) το έστησα σ ένα βράχο και έκανα τις δοκιμές μου έχοντας ρυθμίσει οι φωτο να προβάλονται κατευθείαν στο tablet μου μέσω WiFi direct. Όσοι είδαν τις φωτο έμειναν έκπληκτοι με το αποτέλεσμα σε μια δύσκολη ώρα όπως είναι λίγο πριν την δύση.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

@keras

Κωνσταντίνε ο Paok έχει τρέλα με το σκοτάδι και δεν βλέπει τίποτα την μέρα :)

Αυτές τις μέρες τραβάω φωτογραφίες εκτός του S4 Zoom με iPhone 5s, OnePlus One και S4 Octa.

Κάμερα χωρίς zoom είναι σαν να διαβάζεις την περίληψη ενός βιβλίου.

Ακόμα και το 1020 απλά τα καταφέρνει καλύτερα από όλα τα άλλα smartphone. Μέχρι εκεί.

Προχτές ήμουν στην κορυφή ενός λόφου όπου είχαν μαζευτεί καμία 50αρια τουρίστες για να φωτογραφίσουν το ηλιοβασίλεμα στην θάλασσα. Καταλαβαίνετε ότι είχαν τέρατα μαζί τους καθώς πολλοί απ αυτός ασχολούνταν σοβαρά με την φωτογραφία.

Εγώ έβγαλα το μίνι τρίποδο των 20 εκατοστών :) το έστησα σ ένα βράχο και έκανα τις δοκιμές μου έχοντας ρυθμίσει οι φωτο να προβάλονται κατευθείαν στο tablet μου μέσω WiFi direct. Όσοι είδαν τις φωτο έμειναν έκπληκτοι με το αποτέλεσμα σε μια δύσκολη ώρα όπως είναι λίγο πριν την δύση.

@Te_salat

Εχω ανεβασει κι ενα καρο ημερησιες με το Lumia 1020...τσεκαρες τες.

Εγω το zoom στην καμερα το χρησιμοποιω οταν θελω να φωτογραφησω το φεγγαρι....πουθενα αλλου.

@Te_salat

Κωστα προφανως θα τους τρελανες ΚΑΙ με το wifi direct, θα εδειχναν αλλιως οι φωτο στο tablet :)

Αυτες τις ημερες ημουν σε αναζητηση νεας συσκευης, οπως κανω συχνα, και οσο και να το παλαιψα, εφ οσον πολυ βασικο μου κριτηριο ειναι η φωτογραφια μεταξυ των αλλων, δεν μπορουσα να καταληξω πουθενα εκτος των zoom η του 1020.

Το τελευταιο το απεφυγα στο τσακ επειδη θα με εκνευριζαν τελικα τα windows, σε συνδυασμο με την τελικη χρηση και αποθηκευση των φωτογραφιων οπως εχει γινει πολλες φορες. Επισης προφανως και της ελλειψης οπτικου καλου zoom.

Η επιλογη τελικα ηταν μονοδρομος... Τα Galaxy zoom.

Και μαλιστα παραγγειλα το S4 zoom και οχι το Κ zoom λογω τιμης, καλυτερου xenon, πιο μαζεμενου μεγεθους και της υπαρξης του δαχτυλιδιου που βρισκω σαφως χρηστικοτερο απο το κουμπι ηχου στο Κ.

Όποιος δε βαριέται, ας κάνει μια βόλτα στο θέμα φωτογραφιών από Symbian 3 συσκευές, να δει φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει κάποια παιδιά με το 808 και ειδικά απογευματινές η βραδινές ;)

Όποιος δε βαριέται, ας κάνει μια βόλτα στο θέμα φωτογραφιών από Symbian 3 συσκευές, να δει φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει κάποια παιδιά με το 808 και ειδικά απογευματινές η βραδινές ;)

καποιες ειναι οντως εντυπωσιακες...τελικα το 808 ειναι το ιδιο με το 1020 απλα χειροτερα σπεκς?

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Καλύτερος φακός, χειρότερο εσωτερικό, διαφορετικό εντελώς λειτουργικό, αλλά έχει το πλεονέκτημα 2ης κάρτας γραφικών μόνο για την κάμερα ;) το 1020 είναι απελπιστικά αργό στις φωτογραφίες

Καλύτερος φακός, χειρότερο εσωτερικό, διαφορετικό εντελώς λειτουργικό, αλλά έχει το πλεονέκτημα 2ης κάρτας γραφικών μόνο για την κάμερα ;) το 1020 είναι απελπιστικά αργό στις φωτογραφίες

Καλα το ξερα οτι εχει windows phone ;) σε φακο εννοω αφου ειναι και τα 2 camera phones. απο τα αποτελεσματα μου φαινεται πως το 808 που εχει και μια ηλικια δεν εχει και τιποτα να ζηλεψει, ειδικα με οσα ειδα στο thread του symbian.

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Το 808 είναι καλύτερο. Μεγαλύτερος αισθητήρας σε κινητό. Περισσότερη λεπτομέρια, λιγότερος θόρυβος κλπ.

Physics > software

Μόνο στο βίντεο χάνει λόγω OIS. Στον ήχο δεν ξέρω όμως τι παίζει με το 1020. Το 808 τραβάει με απίστευτης ποιότητας ήχο για κινητό.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Έχει μεγαλύτερο φακό το 808, και έχει πλεονέκτημα στις φωτογραφίες. Μόνο νύχτα χάνει ελαφρώς χωρίς φλας λόγω έλλειψης οπτικού σταθεροποιητη

Στο ζουμ ναι, δεν αντιλεγει κανεις... το S4zoom παιζει μπαλα μονο του.

Όταν τραβήξουμε την ίδια φωτό ομως, το 1020 με το Pureview που έχει θα καταγράψει πολύ περισσότερες λεπτομέριες λόγω του 41mp αισθητηρα.

Ξαναλέω, εννοώ κανονική φωτό χωρίς ζουμ , side by side τα δυο κινητά. Βάλτα και τα δυο στα 8mp για παραδειγμα... θα εχει μεγαλή διαφορά λόγω του Pureview (αν εχεις ψαξει να δεις τι παιζει με την τεχνολογια αυτη)

Καλά δεν συζητάω καν να βάλεις και τα δύο σε max αναλυση (16mp v 38mp)...

----- προσθήκη μηνύματος 82 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έχει μεγαλύτερο φακό το 808, και έχει πλεονέκτημα στις φωτογραφίες. Μόνο νύχτα χάνει ελαφρώς χωρίς φλας λόγω έλλειψης οπτικού σταθεροποιητη

Ναι αλλα αν το μαθεις μπορεις να βγαλεις πολυ καλες βραδυνες. Μπορει να ειναι πιο σκοτεινες απο το 1020 αλλα δύναται να βγουν πολυ δραματικες και με λιγοτερο θορυβο.

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Καλά το S4 zoom και το galaxy k Δε λένε ότι έχουν αντίστοιχα χειρότερα αποτελέσματα (ανεξαρτήτως του zoom) από το s4 και s5? Τι συγκρίνετε τώρα? Πολύ καλά στη φωτογραφία, αλλά τα άλλα είναι ένα ή και δύο κλικ πάνω, πως να το κάνουμε?

Εξαρτάται με το τι εννοείς "φωτογραφία"...

Δεν μπορείς να βάζεις στο καλάθι τις ανωτέρω συσκευές και να αναφέρεις "(ανεξαρτήτως του zoom)".

Όταν μιλάμε για φωτογραφία, λαμβάνουμε υπ' όψιν και ανάλυση, και zoom και xenon κλπ...

Αν είναι έτσι, θα μπορούσα να σε ρωτήσω, ποιό είναι ένα ή και δύο κλικ πάνω τα S4-S5 με LED ή τα S4 zoom-K zoom με xenon;

Εξαρτάται με το τι εννοείς "φωτογραφία"...

Δεν μπορείς να βάζεις στο καλάθι τις ανωτέρω συσκευές και να αναφέρεις "(ανεξαρτήτως του zoom)".

Όταν μιλάμε για φωτογραφία, λαμβάνουμε υπ' όψιν και ανάλυση, και zoom και xenon κλπ...

Αν είναι έτσι, θα μπορούσα να σε ρωτήσω, ποιό είναι ένα ή και δύο κλικ πάνω τα S4-S5 με LED ή τα S4 zoom-K zoom με xenon;

Εδώ λοιπον έρχεται η προσωπική χρήση. Αν εσυ πχ δεν βγάζεις ποτε βράδυ ή πχ βγάζεις το 90% με ζουμ τότε πας προς κορεα μεριά.....

Εγώ που χρησιμοποιώ ελάχιστα (εως καθόλου) το ζουμ, πήγα καρφί στο 1020. Αν θέλεις μια γενική σύγκριση τότε το 1020 (όπως και το 808) υπερτερούν μιας και "χάνουν" μόνο σε έναν τομέα. Αυτόν του ζουμ.

Γνώμη μου

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Δεν είναι γνώμη, είναι γεγονός ρε συ Montoya.

1020/808 a priori καλύτερα σχεδόν σε κάθε τομέα.

* :p You, sweet talker, you!

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Δεν είναι γνώμη, είναι γεγονός ρε συ Montoya.

1020/808 a priori καλύτερα σχεδόν σε κάθε τομέα.

Σου έχω πει πόσο μου αρέσεις???...:)

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...