Jump to content

Ασφάλεια σπιτιού και κλειδαριές

SuPeRsAyIaN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με μια μικρή αναζήτηση δεν βρήκα παρόμοιο θέμα!

Καταρχην καλησπέρα!Όπως όλοι ακούμε πλέον η εγκληματικότητα τον τελευταίο καιρό έχει φτάσει στο Ζενιθ της και όλο και περισσότερες ληστείες γίνονται!Ζω σε μια παλιά πολυκατοικία 35 ετών περίπου στο 2ο όροφο σε γωνιακό σπίιτι και δεν υπάρχει άλλος όροφος απο πάνω!Θέλω να θωρακίσω το σπίτι μου κάπως έτσι ώστε να είναι "ασφαλές". Ξέρω πως αμα το βάλει στο μάτι ένας επαγγελματίας οτι και να κάνω θα κάνει διάρρηξη αλλά φύλαγε τα ρούχα σου που λένε! Πριν καμια βδομάδα άνοιξαν το σπίτι του απο κάτω μου και έχω θορυβυθεί όσο να ναι!Βέβαια αυτός έχει παλιά πόρτα και απλά παράθυρα! Εγω στην εξωτερική πόρτα εχω μια πόρτα ασφαλείας με διπλή θωράκιση αλλά κάπως παλιά κλειδαριά είναι απ αυτές με το μεγάλο κλειδί και απο οτι εχω μάθε τώρα τις διαρυγνυουνε και αυτές(Την είχα αγοράσει πριν περίπου 5 χρόνια 1000ευρώ απο εταιρία Protecta)!Άκουσα στην tv πως έχει βγει μια νέου τύπου κλειδαριά με μικρό κλειδί και πλήρως ασφαλείς μάλιστα ο δημοσιογράφος πήρε ενα τρυπάνι και μια βαριοπούλα για να την ανοίξει και δεν άνοιγε με τίποτα και ο τυπάς εκει είπε πως είναι απο ατσάλι και δεν ανοίγετε με τίποτα και οι άλλες σαν την δικιά μου είναι ξεπερασμένες!Κ εδω θέλω να ρωτήσω ισχύουν στην πράξη αυτά ή είναι μπαρούφες γιατί θέλουν να μας πλασάρουν νέα έξοδα και πατάνε στο φόβο μας??επίσης κλειδαρίες σαν την δικιά μου ένας εθισμένος ναρκωμανής ή ένας απατεονάκος που του την βήδωσε και άρχισε να ληστεύει μπορούν να την διαρρήξουν πλέον ή ανοίγει μόνο απο επαγγελματίες??αξίζει τον κόπο να σπαταλήσω 300 ευρώ για να αλλάξω κλειδαριά?

Και τώρα όσων αφορά τα παντζόυρια έχω παλιά παραντζούρια που τυλίγουν προσ τα πάνω και ανοίγουν απο έναν ιμάντα στο πλάι τις πόρτας φαντάζομαι να μην είναι τόσο παλιά και να τα ξέρετε όλοι και εσωτερικά έχω παλιά αλουμίνια απ τα πρώτα που κυκλοφορούσαν γύρω στα 20 με 25 χρόνια εκεί υπάρχει η κλειδαριά τους και επειδη είναι σε δια φύλλα δεν είναι σαν τα καινούργια που μπαίνουν στον τοίχο ανάμεσα στα 2 φύλα εχω ανοίξει μια τρύπα και εχω τοποθετήσει ενα χερούλη με ενα κομμάτι σίδερο σαν έμβολο που μπαίνει και στις 2 πόρτες και δεν ανοίγει!ΠΑρέχουν κάποια ασφάλεια αυτά ή είναι κλάφτα Χαράλαμπε θα το εκτιμούσα πολύ να μου δίνατε κάποιες συμβουλές !Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντήσεις 61
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Νομιζω οτι τα 1000ευρω ειναι αρκετα λεφτα πρωτον γιατι εχεις ηδη πορτα ασφαλειας και 2ον για καθε τι που βγαινει υπαρχει και η απαντηση...

Επισης, με το 1/8 περιπου των χρηματων μπορεις να κανεις μια ασφαλεια και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, τουλαχιστον για τις περιπτωσεις που δεν εισαι στο σπιτι, αλλα και γενικα εισαι προφυλαγμενος απο φωτια σεισμους κτλ. (δεν ξερω γιατι αλλα στην Ελλαδα οταν ακουμε ασφαλεια κατι παθαινουμε...). Για μενα η καλυτερη λυση ειναι συναγερμος, και ασφαλεια κλοπης, και φυσικα καλες πορτες και κλειδωμα ακομα και οταν ειμαστε μεσα, και συρτη τα βραδια.

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies,

"Yeah, but a catholic or protestant atheist?"

κοιτα αν η κλειδαριά σου είναι securemme ή atra αλλαξε την αμμέσως, έχω φίλο κλειδαρα και μου πε οτι τις ανοιγουν για πλακα. Εγω έβαλα και έναν συναγερμό για περισσότερη ασφάλεια.

Και γω έχω βάλει πόρτα ασφαλείας (ένα χιλιαρικάκι μου κόστισε και μένα) και συναγερμό ... και όσο να ναι , νιώθω λίγο ήσυχος! Σίγουρα θα το σκεφτούν οι ερασιτέχνες "ποντικοί", αλλά και κάνας μεθυσμένος ή χασίκλας!

Τώρα αν πέσεις σε επαγγελματίες , με την ίδια ευκολία θα έμπαιναν και σε τράπεζα ή μουσείο! Οπότε δεν την γλυτώνεις!

Για μένα το μυστικό είναι να ΜΗΝ έχεις πολλά χρήματα στο σπίτι! Άστους να μπουν και να σου πάρουν τα τραπεζομάντιλα και κάνα πίνακα, άντε και 100 ευρώ!

Τώρα για αυτούς που έχουν σε κάθε συρτάρι 10.000 ευρώ και τα διαμάντια της γιαγιάς ... εε, τα θέλει το κ@λαράκι τους!

Έχω και ένα ρόπαλο του ράγκμπι πάντα δίπλα στο κρεβάτι μου ! Ποτέ δεν ξέρεις με ποιο ξένο κεφάλι θα "παίξεις" ...:rolleyes:

Δεν καταλαβαίνω γιατί αντί για θωρακίσεις, κλειδαριές ασφαλείας, μπαζούκας κτλ δε βάζετε απλά έναν καλο συναγερμό. Δε λέω ότι είναι 100% αποτελεσματικοί, αλλά από τις κλειδαριές δεν είναι;

Δεν καταλαβαίνω γιατί αντί για θωρακίσεις, κλειδαριές ασφαλείας, μπαζούκας κτλ δε βάζετε απλά έναν καλο συναγερμό. Δε λέω ότι είναι 100% αποτελεσματικοί, αλλά από τις κλειδαριές δεν είναι;

Γιατι το να βαλεις μια θωρακισμενη πορτα αποτρεπει τον κλεφτη (ή τον δυσκολευει) ενω ενας συναγερμος απλα χτυπαει αφου εχει μπει ο αλλος μεσα. Σημαντικη διαφορα :ninja:

Γιατι το να βαλεις μια θωρακισμενη πορτα αποτρεπει τον κλεφτη (ή τον δυσκολευει) ενω ενας συναγερμος απλα χτυπαει αφου εχει μπει ο αλλος μεσα. Σημαντικη διαφορα :ninja:

Δλδ αν αρχίσει να χτυπάει ο συναγερμός ο κλέφτης θα μείνει μέσα;

Επίσης, τι είναι πιο εύκολο (δεν ξέρω, ρωτάω πραγματικά) για έναν κλέφτη, να απενεργοποιήσει έναν high tech συναγερμό ή να παραβιάσει μια σουπερ-ντούπερ πόρτα;

Πάντως η καλύτερη λύση είναι ένας σκύλος ...

Εμενα με ενδιαφερει να μη μπει, οχι αν μπει τι θα παρει. Καθαρα για ψυχολογικους λογους, δε ξερω νομιζω θα νιωσω σαν "βιασμενος" :p αν μπει καποιος στο σπιτι μου, ποσο μαλλον ενω κοιμαμαι.

Εμενα με ενδιαφερει να μη μπει, οχι αν μπει τι θα παρει. Καθαρα για ψυχολογικους λογους, δε ξερω νομιζω θα νιωσω σαν "βιασμενος" :p αν μπει καποιος στο σπιτι μου, ποσο μαλλον ενω κοιμαμαι.

Το ζήτημα είναι, η κλειδαριά ασφαλείας και η θωρακισμένη πόρτα θα τον αποτρέψει από το να μπει; ;)

σπιτι μου μενει να βαλω ακομα πορτα ασφαλειας που σκοπευω και να κανω.

για ασφαλεια αυτη την στιγμη εχω βαλει καμερες σε μπαλκονι εισοδο κι απο την μερια του σπιτιου μου αλλα κι απο την μερια που ειναι το κατω σπιτι που ανηκει σε μενα απλα δε μενει κανεις κατω στο ισογειο,για τις καμερες που χω βαλει στο μπαλονι προς το παρον δε μου χει πει κανεις απο τους καλους και καλα γειτονες κατι και δεν νομιζω.και να πουν εγω θα υποστηριξω οτι θελω να παρεχω στο σπιτι μου την μεγιστη ασφαλεια και παρακολουθηση.

εχω και σκυλο εννοειται οποτε ειναι κι αυτο κατι.

τωρα για το αν θα τολμησει καποιος να μπει στο σπιτι αν θα ειμαι μεσα σε αυτο δυστυχως θα κανω τα παντα με τεχνικα και μη τεχνικα μεσα για να πεσει αυτος η αυτοι κατω.

τιποτα δεν αντικαθιστει την πονηρια και ταχυτητα σκεψης του μυαλου.

στον κοσμο που ζουμε θα πρεπε καποια πραγματα να επιτρεποντε,δεν μπορει ο αλλος να καταπατησει με κακο σκοπο την γη μου η το σπιτι μου κι αυτο να μεινει ετσι,δηλαδη τι πρεπει μηπως να τους φτιαξουμε και καφε?η θα μας κανουν και χατιρι αν δε μας σκοτωσουν?

εμενα το μυαλο μου παντα παει στα ακρα,το ενδιαμεσο ποτε δε μου φτανει κι απο την στιγμη που καταπατουν ξενο σπιτι δε θα διαστασουν να αφαιρεσουν και ζωη.

οσο για το αν θα νιωσω βιασμενος για το αν ποτε μπουν στο σπιτι μου?

χμ,μα γι αυτο παντα εχω κι εναν <<φιλο>> καλο διπλα στο κρεβατι μου σε ετοιμοτητα παντα.

η καταπατηση και η βια με το ιδιο νομισμα μονο μπορουν να πληρωθουν.κατα την γνωμη μου.

γινομαι καπως σπαστικος αλλα εκει που υπηρετησα αυτο μου εμαθαν,ασχετα οτι το χα κι απο μονος μου.να μην υποκυπτω ποτε οταν προκειται για θεμα προσωπικης σημασιας.στα υπολοιπα ειμαι αρνακι.

παντως η κλεψια εχει αρχισει για τα καλα κι εξαπλωνεται κι εδω.και φυσικα κανενας λογος για προστασια,μονο μπλοκα για αλκοοτεστ.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

σπιτι μου μενει να βαλω ακομα πορτα ασφαλειας που σκοπευω και να κανω.

για ασφαλεια αυτη την στιγμη εχω βαλει καμερες σε μπαλκονι εισοδο κι απο την μερια του σπιτιου μου αλλα κι απο την μερια που ειναι το κατω σπιτι που ανηκει σε μενα απλα δε μενει κανεις κατω στο ισογειο,για τις καμερες που χω βαλει στο μπαλονι προς το παρον δε μου χει πει κανεις απο τους καλους και καλα γειτονες κατι και δεν νομιζω.και να πουν εγω θα υποστηριξω οτι θελω να παρεχω στο σπιτι μου την μεγιστη ασφαλεια και παρακολουθηση.

εχω και σκυλο εννοειται οποτε ειναι κι αυτο κατι.

τωρα για το αν θα τολμησει καποιος να μπει στο σπιτι αν θα ειμαι μεσα σε αυτο δυστυχως θα κανω τα παντα με τεχνικα και μη τεχνικα μεσα για να πεσει αυτος η αυτοι κατω.

τιποτα δεν αντικαθιστει την πονηρια και ταχυτητα σκεψης του μυαλου.

στον κοσμο που ζουμε θα πρεπε καποια πραγματα να επιτρεποντε,δεν μπορει ο αλλος να καταπατησει με κακο σκοπο την γη μου η το σπιτι μου κι αυτο να μεινει ετσι,δηλαδη τι πρεπει μηπως να τους φτιαξουμε και καφε?η θα μας κανουν και χατιρι αν δε μας σκοτωσουν?

εμενα το μυαλο μου παντα παει στα ακρα,το ενδιαμεσο ποτε δε μου φτανει κι απο την στιγμη που καταπατουν ξενο σπιτι δε θα διαστασουν να αφαιρεσουν και ζωη.

οσο για το αν θα νιωσω βιασμενος για το αν ποτε μπουν στο σπιτι μου?

χμ,μα γι αυτο παντα εχω κι εναν <<φιλο>> καλο διπλα στο κρεβατι μου σε ετοιμοτητα παντα.

η καταπατηση και η βια με το ιδιο νομισμα μονο μπορουν να πληρωθουν.κατα την γνωμη μου.

γινομαι καπως σπαστικος αλλα εκει που υπηρετησα αυτο μου εμαθαν,ασχετα οτι το χα κι απο μονος μου.να μην υποκυπτω ποτε οταν προκειται για θεμα προσωπικης σημασιας.στα υπολοιπα ειμαι αρνακι.

παντως η κλεψια εχει αρχισει για τα καλα κι εξαπλωνεται κι εδω.και φυσικα κανενας λογος για προστασια,μονο μπλοκα για αλκοοτεστ.

Eixa enan gnwsto pou eixe enan filo panta mazi tou, mia mera vrethike me kapoion allon pou eixe k autos ton 'filo' tou mazi...h ******* htan oti eixe kai allous filous me pollous 'filous' kai kanan sourwtiri ton filo mou. Sthn khdeia akoma thumame to ptwma tou ,eutixws den tou riksan sto kefali ara den eixe aliwthei to proswpo tou, to swma tou den fenotan kai polu kala alla borouses na katalaveis. Dipla apo to ptwma den evale kaneis ton 'filo' tou, malista merikoi legan oti oi 'palioparees' ton fagan.

Ara sumfwnw mazi sou kala kaneis kai exeis ton 'filo' sou mazi...Se merikous tous aresei na phgainoun se khdeis...allwste oi khdeies einai oikonomiki drastiriotita (opws kai h asfaleia) kai sumbalei sthn megethunsi tis oikonomias kati pou einai vasiko twra..

λυπηρη η ιστορια και το συμβαν σου φιλε μου.

ομως με κακες παρεες δεν εχω παρε δωσε οποτε και δεν ανησυχω απο κατι τετοιο.

μιλαω απλα για εισβολη στο σπιτι μου κι οχι οτι εχω οργανωση της μαφιας.

και φυσικα μακρια απο μας οι εισβολες απο κλεφτες στα σπιτια μας η στην περιουσια μας.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Το κακό είναι παιδιά πώς αν έχουν αρκετό χρόνο στην διάθεσή τους,μπορούν να ανοίξουν τα πάντα.

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Οτι κλειδώνει ξεκλειδώνει....

Οτι κλειδαριά και να βάλεις φίλε μου αν σε βάλουν στόχο αστό απλά θα τους καθυστερήσεις λίγο παραπάνω!

Κάποια στιγμή θα πρέπει:

οι νομοθέτες να φτιάξουν νόμους που να μην αφείνουν 1002 παραθυράκια και να μήν βρισκουν αλλους 100 νόμους που να λένε τα ανάποδα.

Η αστυνομία να πάψει να τα πέρνει απο το οργανομένο έγκλημα για να κάνει πλάτες ή να φοβάται να επέμβει εκει που πρέπει ή να δέιχνει υπερβάλοντα ζήλο εκει που δέν πρέπει.

Οι δικηγόροι να πάψουν να υπερασπίζονται καθε κατακάθι της κοινωνίας.

Οι δικαστές να δικάζουν σωστά και να μην αθοωνουν λογο ελλλειψης στοιχέιων κάθε εγκληματία ή να τα πέρνουν για να βγάλουν έξω τις σπέιρες.

Τα ΜΜΕ να πάψουν να εμφανίζουν σαν λαικους ήρωες και ατυχους κάθε εγκληματία/δολοφόνο.

Τα λαμόγια οι πολιτικοί θα πρεπει να πάψουν να προσπαθουν να αθωοσουν εγκληματίες που τους χρηματοδοτουν τις αφίσες.

Τα σχολεία να γίνου εστίες μόρφωσης και παιδείας κι οχι γκέτο συμμοριών, εστίες βίας και διακρίσεων και ανάθρεψης μελλοντικών εγκληματιών.

Οι φυλλακές και οι ποινές θα πρέπει να εχουν εντελώς άλλο χαρακτήρα και να μήν ειναι κέντρο ναρκωτικών, βίας και περαιτέρω οργάνωσης/εξάπλωσης του εγκλήματος.

Μα πάνω από ολα εμέις σαν πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουμε τι ειδους κοινωνία θέλουμε... την κοινωνία της απόλυτης ελευθερίας /ασυδοσίας/ αναρχίας (για να μην μας πουνε φασιστες κι αλλα γραφικά και για να βολευουμε και τις δικές μας βρωμιες στα διάφορα παραθυράκια των νόμων) ή μια κοινωνία με ισχυρές αξίες που θα υπάρχει σεβασμός και αλληθινή δημοκρατία και ελευθερία.

ΥΓ. Πολυ μακρινα μου ακουγονται όλα αυτά για το Ελλαδιστάν μας, οπότε βουρ στον κλειδαρα και τους συναγερμούς!

ΥΓ.2 Τους τελευταιους μήνες η εγκληματικότητα (μικροκλοπές και δολοφονίες) εχει αυξηθεί 1000%.

Η ανυπαρξία μας σαν χώρα σε ολα τα παραπάνω που ανέφερα εχει δώσει την δυνατότητα σε κάθε ανώμαλο να κάνει οτι γουστάρει... όμως ας αλλάξω κανάλι.. εχει Πετρουλα το star... zzzzzz :cool: ;)

Δλδ ασφαλεια σπιτιου για κλοπη και λοιπες καταστροφες εχω μονο εγω?? (χμ, μαλλον κακο συνηθειο απο το εξωτερικο...)

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

Δλδ ασφαλεια σπιτιου για κλοπη και λοιπες καταστροφες εχω μονο εγω?? (χμ, μαλλον κακο συνηθειο απο το εξωτερικο...)

πόσο στοιχίζει μια τέτοια ασφάλεια;

(δεν ξερω γιατι αλλα στην Ελλαδα οταν ακουμε ασφαλεια κατι παθαινουμε...).

Μάλλον φταίει υποθέτω η αναξιοπιστία των ασφαλιστικών, που όταν ακούνε ότι πρέπει να πληρώσουν κάτι παθαίνουν...

πόσο στοιχίζει μια τέτοια ασφάλεια;

Βασικα συμφερει πολυ να το κανεις με την αγορα του σπιτιου, εφοσον τοτε το ασφαλιζεις ετσι και αλλιως για φωτια σεισμο κτλ στην τραπεζα που παιρνεις το δανειο, εφοσον το σπιτι ειναι υποθηκευμενο.

Αν κανεις ανεξαρτητη ασφαλεια το ποσο παιζει, αλλα ειναι περιπου 2 ευρω το τετραγωνικο. (Απο ασφαλιστικο προγραμμα τραπεζας).

@τρομποκοπ

Μονο στην Ελλαδα συμβαινει αυτο με τις ασφαλιστικες? Το προβλημα ειναι οτι ο Ελληνας ταπεριμενει ολα απο το κρατος. Δλδ, θα παισει χαλαζι θα με αποζημιωσει το κρατος, θα καει το σπιτι μου θα με απο ζημιωσει το κρατος (περιπτωση Ζαχαρως)

"What religion are you?"

Δεν ξέρω αν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα όμως συμβαίνει και δεν είναι περίεργο που ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τις ασφαλιστικές και είναι καχύποπτος.

Το κράτος πρέπει να αποζημιώνει σε έκτακτες και απρόβλεπτες καταστάσεις. Τους κατοίκους της Ζαχάρως (και της Έυβοιας και άλλων περιοχών) μπορείς να του κατηγορήσει μόνο για το ότι πολλοί όντας κάτοικοι Αθηνών, θυμήθηκαν ότι έχουν μια παράγκα εκεί κάτω και έσπευσαν να το παίξουν και καλά πυρόπληκτοι.

@τρομποκοπ

Μονο στην Ελλαδα συμβαινει αυτο με τις ασφαλιστικες? Το προβλημα ειναι οτι ο Ελληνας ταπεριμενει ολα απο το κρατος. Δλδ, θα παισει χαλαζι θα με αποζημιωσει το κρατος, θα καει το σπιτι μου θα με απο ζημιωσει το κρατος (περιπτωση Ζαχαρως)

Δεν ξέρω αν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα όμως συμβαίνει και δεν είναι περίεργο που ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τις ασφαλιστικές και είναι καχύποπτος.

Το κράτος πρέπει να αποζημιώνει σε έκτακτες και απρόβλεπτες καταστάσεις. Τους κατοίκους της Ζαχάρως (και της Έυβοιας και άλλων περιοχών) μπορείς να του κατηγορήσει μόνο για το ότι πολλοί όντας κάτοικοι Αθηνών, θυμήθηκαν ότι έχουν μια παράγκα εκεί κάτω και έσπευσαν να το παίξουν και καλά πυρόπληκτοι.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Diplomat και φυσικά θα διαφωνήσω απόλυτα με τον Trobocop®.....

Γι αυτό στην Ελλάδα τα έχουμε δυαλύσει όλα, επειδή το κράτος αντικαθιστά την ιδιωτική ασφάλεια. Βλάκας είναι ο άλλος να πληρώνει εξωτερική ασφάλεια;;; Αυτό που συμβαίνει με το κράτος σήμερα δεν έχει σχέση με το κράτος μέριμνας και φροντίδας, αλλά με το κράτος ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ ΜΠΑΡΜΠΑ, ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΕ ΜΕ ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ!!!:wacko:

Και όποιος λέει ότι αυτό είναι κρατική συμπεριφορά ΗΘΟΥΣ απέναντι στην καταχρεωμένη κοινωνία, τότε μάλλον κι αυτός τα έχει αρπαγμένα από κάποιο κατευθυνόμενο γεγονός (φωτιά, πλημμύρες, τρομοκρατική καταστροφή, κλοπή ή οτιδήποτε άλλο επιτηδευμένα επιδοτούμενο....):X

http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif

Παντως και για την Ελλαδα εχω επιφυλαξεις. Δυο φορες με εχουν τρακαρει και αποζημιωθηκα απο την ασφαλεια τους κανονικα, χωρις παρατραγουδα. Μια αλλη φορα που μου εσπασαν το τζαμι για κλοπη, εχει χρονια (τοτε που τα αυτοκινητα ειχαν αποσπωμενο ραδιο/cd:p), παλι με αποζημιωσε η ασφαλιστικη μου.

Το κράτος πρέπει να αποζημιώνει σε έκτακτες και απρόβλεπτες καταστάσεις. Τους κατοίκους της Ζαχάρως (και της Έυβοιας και άλλων περιοχών) μπορείς να του κατηγορήσει μόνο για το ότι πολλοί όντας κάτοικοι Αθηνών, θυμήθηκαν ότι έχουν μια παράγκα εκεί κάτω και έσπευσαν να το παίξουν και καλά πυρόπληκτοι

Ακομα και να μην λαβουμε υποψη μας αυτους που εκαναν "τσακπινιες", εφοσον ο μονιμος κατοικος δεν προνοησε ο ιδιος να προστατεψει την περιουσια του, δεν καταλαβαινω γιατι να το κανει το κρατος με τα λεφτα ολων των υπολοιπων....

"What religion are you?"

Σου εύχομαι τότε να μην καεί το σπίτι σου υπό τις ίδιες συνθήκες, ώστε να μπορέσεις να καταλάβεις.

Οι δικηγόροι να πάψουν να υπερασπίζονται καθε κατακάθι της κοινωνίας.

Και το τελευταίο κατακάθι έχει δικαίωμα στην υπεράσπιση,

Οι δικαστές να δικάζουν σωστά και να μην αθοωνουν λογο ελλλειψης στοιχέιων κάθε εγκληματία

Δλδ ακόμα και όταν δεν υπάρχουν στοιχεία, να καταδικάζονται με συνοπτικές διαδικασίες; Αυτό εννοείς ή δε σε κατάλαβα καλά;

Σου εύχομαι τότε να μην καεί το σπίτι σου υπό τις ίδιες συνθήκες, ώστε να μπορέσεις να καταλάβεις.

Με βάση αυτά που λέει αν έχει σπίτι που να κινδυνεύει να καεί, θα το έχει ασφαλισμένο, άρα και πάλι δε θα "καταλάβει". ;)

Με βάση αυτά που λέει αν έχει σπίτι που να κινδυνεύει να καεί, θα το έχει ασφαλισμένο, άρα και πάλι δε θα "καταλάβει". ;)

Και με βάση αυτά που λέω εγώ, δεν θα το έχει ασφαλισμένο, οπότε θα "καταλάβει". Με τον άσχημο τρόπο. ;)

Και δεν θα το έχει ασφαλισμένο, για τον απλούστατο λόγο ότι κάποιες καταστάσεις είναι απρόβλεπτες (το έγραψα παραπάνω αλλά το προσπεράσατε αμφότεροι). Μήπως πρέπει και οι κάτοικοι των παραθαλάσσιων περιοχών να έχουν ασφαλισμένα τα σπίτια τους ενάντια σε τσουνάμι ή οι κάτοικοι της Σαντορίνης να ασφαλίσουν τα σπίτια τους ενάντια σε ηφαιστειακή έκρηξη;

Δεν είναι εντελώς απίθανο, πού ξέρεις, μπορεί να συμβεί. :rolleyes:

Και το τελευταίο κατακάθι έχει δικαίωμα στην υπεράσπιση,

Άλλο πράγμα η υπεράσπιση, και άλλο πράγμα η αθώωση ενός ενόχου. Άσχετα εντελώς μεταξύ τους.

Από την άλλη όμως, δεν μπορεί κανείς να υποχρεώσει έναν δικηγόρο να μην υπερασπιστεί κάποιον ακόμα και αν ξέρει εκ του ασφαλούς ότι έχει διαπράξει τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται. Στο ηθικό μέρος δεν μπορεί να μπει νόμος.

Koίτα, καταρχάς το να καεί ένα σπίτι που είναι μέσα στα δέντρα προφανώς και δεν είναι το ίδιο με το να χτυπήσει τσουνάμι τη Σαντορίνη ή να κατέβουν εξωγήινοι και να ισοπεδώσουν όλα τα σπίτια στη Σταυρούπολο Θεσσαλονίκης. Και στην τελική αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα είμαι μαζί σου στο "να τους αποζημιώσει το κράτος".

Κατά δεύτερον, δλδ δεν υπάρχουν ασφάλειες ενάντια σε "φυσικές καταστροφές"; Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια για κάθε περίπτωση ξεχωριστά;