Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς τη συνολική χρέωση που θα υπάρχει εάν, στον ελληνικό λογαριασμό μου paypal κάνω μεταφορά των χρημάτων από τον καταθετικό μου λογαριασμό αλλά σε διαφορετικό νόμισμα;

Δλδ. 1000€ από την τράπεζα μπαίνουν σε λίρες στο ελληνικό μου paypal κι από κει στέλνονται σε κάποιον άλλο χρήστη με αγγλικό paypal.

σημερινή ισοτιμία Paypal 100 euro = 819.68 GBP (1 EUR = 0.819680 GBP)

This rate is our wholesale cost of foreign currency plus a currency conversion fee. This fee depends on the currency you are converting into. See the “Fees” > “Additional Fees” > “Currency Conversion Fee” section of the User Agreement for details.

Για να καταλάβω .. Γιατί πάντα το paypal με μπέρδευε..

Μπορώ να κάνω top up αυτό το ποσό που θέλω(1000€), μέσω ebanking. Σωστά;

Η χρέωση θα εξαρτηθεί απ'την τράπεζα που έχω. Και σαν balance στο paypal θα βλέπω 1000€.

Εμένα το paypal μου, μου λέει 3 τύπους currency converter κ μπορώ να έχω κ λίρες αν θέλω.

Και βλέπω ότι αν κάνω μια αποστολή χρημάτων της τάξης των £1000 σε ένα λογαριασμό φίλου (που είναι αγγλικός) θα με χρεώσει +£5.που είναι οκ σαν χρέωση.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως θα γίνει το όλο conversion από euro σε GBP, και βασικά πιανού η συναλλαγματική αξία θα χρησιμοποιηθεί; Του paypal στην προκειμένη;

Τι με συμφέρει περισσότερο σε αυτή τη φάση, που μιλάμε για ένα μεγάλο ποσό που θέλω να μεταφέρω από ενα νόμισμα σε ένα άλλο;

Να το κάνω μέσω τραπέζης απευθείας σε άλλο λογαριασμό τραπέζης του εξωτερικού ή μέσω paypal?

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Το PayPal στην Ελλάδα δέχεται μόνο εμβάσματα σε ευρω , η ισοτιμία είναι αυτή που αναφέρω παραπάνω

Σε συμφέρει έμβασμα online από τράπεζα , η ισοτιμία του PayPal είναι κακή κρύβει μια προμήθεια 3-3,5 % ενώ στην τράπεζα είναι 2%

Καλησπέρα, οι όροι του PayPal άλλαξαν.

Αυτό που με απασχολεί είναι ότι πλέον δηλώνουμε τραπεζικούς λογαριασμούς κι όχι τις κάρτες.

Αυτοί οι όροι θα ξεκινήσουν από Φεβρουάριο του 2014.

Πάλι κρατάνε 1,5 ευρώ για επιβεβαίωση;

Πουθενά δε γίνεται λόγος για πλήρη αντικατάσταση των καρτών, παρά μόνο για ενεργοποίηση της δυνατότητας direct debit.

Άσε να δούμε πως θα υλοποιηθεί και πως θα κυλίσει, έχουμε καιρό μπροστά μας.

Από τώρα δε θα αγχωθούμε για το 1,5 ευρώ, έχουμε πιο σοβαρά θέματα.

Τι είναι αυτό το direct debit που λέτε ότι πρόκειται να μας ερθεί;

Απευθείας real time χρέωση του ελληνικού τραπεζικού ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ μας για αγορές στο paypal;

Δεν ακούγεται πολύ ασφαλές.... :worry:

Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του

Τι είναι αυτό το direct debit που λέτε ότι πρόκειται να μας ερθεί;

Απευθείας real time χρέωση του ελληνικού τραπεζικού ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ μας για αγορές στο paypal;

Δεν ακούγεται πολύ ασφαλές.... :worry:

Δεν είναι λιγότερο ασφαλές από το να βάζεις μια κάρτα με το ίδιο διαθέσιμο όριο / υπόλοιπο.

Επομένως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν λογαριασμό με μικρό υπόλοιπο.

Δεν φοβάμαι μην με κλέψει το paypal. Φοβάμαι μήπως υπάρξει unauthorized access στον ελληνικό λογαριασμό ταμιευτηρίου μου που έχω 10,000 ευρώ και τα κλέψει κάποιος απατεώνας σε ένα δευτερόλεπτο. Ο λογαριασμός ταμιευτηρίου δεν έχει ανώτατο όριο χρημάτων που μπορείς να έχεις μέσα του (μπορείς να έχεις και 1,000,000 ευρώ). Η κάρτα αντιθέτως έχει όριο 1000,2000,3000 άντε 10,000 ευρώ κάποιες gold/platinum πιστωτικές και υπάρχει και το σύστημα verified by visa ή το mastercard protect. Δεν αισθάνομαι πολύ βολικά με τη δυνατότητα direct debit.
Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του

Φτιάξε μέσω του ebanking έναν δεύτερο λογαριασμό τον οποίο να μην ξέρει κανείς πάρα μόνο εσύ.

Έτσι το έχω κι εγώ. Ένας σαν αποθήκη, κι ένας για αγορές.

Στον λογαριασμό για τις αγορές έχω γύρω στα 50 ευρώ, κι αν θέλω παραπάνω μεταφέρω στο δευτερόλεπτο όσα λεφτά από την αποθήκη μου χρειάζονται...

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Δεν φοβάμαι μην με κλέψει το paypal. Φοβάμαι μήπως υπάρξει unauthorized access στον ελληνικό λογαριασμό ταμιευτηρίου μου που έχω 10,000 ευρώ και τα κλέψει κάποιος απατεώνας σε ένα δευτερόλεπτο. Ο λογαριασμός ταμιευτηρίου δεν έχει ανώτατο όριο χρημάτων που μπορείς να έχεις μέσα του (μπορείς να έχεις και 1,000,000 ευρώ). Η κάρτα αντιθέτως έχει όριο 1000,2000,3000 άντε 10,000 ευρώ κάποιες gold/platinum πιστωτικές και υπάρχει και το σύστημα verified by visa ή το mastercard protect. Δεν αισθάνομαι πολύ βολικά με τη δυνατότητα direct debit.

Αυτό προϋποθέτει αλλαγή της Ελληνικής νομοθεσίας, η οποία ακόμα δεν έχει γίνει ,και ούτε καν συζήτηση δεν υπάρχεισ τον ορίζοντα..

Μέχρι να γίνει , κανείς δεν έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σου , εκτός από εσένα και όσους έχεις εξουσιοδοτήσει ,

Οπότε μην ανυσυχείς χωρίς λόγο .

Αυτό προϋποθέτει αλλαγή της Ελληνικής νομοθεσίας

Αν αναφέρεσαι στο direct debit, δεν χρειάζεται αλλαγή της νομοθεσίας για να εφαρμοστεί. Εφόσον δίνεις την εξουσιοδότηση σου στο μέρος που θέλεις να σε χρεώσει, είναι οκ.

Οι κάρτες μου εξοφλούνται ήδη με το συγκεκριμένο σύστημα...

Αν αναφέρεσαι στο direct debit, δεν χρειάζεται αλλαγή της νομοθεσίας για να εφαρμοστεί. Εφόσον δίνεις την εξουσιοδότηση σου στο μέρος που θέλεις να σε χρεώσει, είναι οκ.

Οι κάρτες μου εξοφλούνται ήδη με το συγκεκριμένο σύστημα...

Εννοείς , να δώσεις εξουσιοδότηση στην τράπεζα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος , Αυτό που λες το κάνω και εγώ στην Citibank μέσω Alphabank αλλά έδωσα όλα μου τα στοιχεία , διασταυρωμένα , και δεν το κάνει αυτόματα η CITI , κάθε φορά πρέπει να στέλνω μήνυμα .

Εννοείς , να δώσεις εξουσιοδότηση στην τράπεζα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος , Αυτό που λες το κάνω και εγώ στην Citibank μέσω Alphabank αλλά έδωσα όλα μου τα στοιχεία , διασταυρωμένα , και δεν το κάνει αυτόματα η CITI , κάθε φορά πρέπει να στέλνω μήνυμα .

Γίνεται και αυτόματα, χωρίς να στέλνεις μήνυμα. Και ισχύει από πολύ πιο πριν απ' ότι η υπηρεσία με τα sms...

Η εξουσιοδότηση δίδεται σε αυτόν που θέλει να σε χρεώσει. Για παράδειγμα, εσύ έχεις δώσει εξουσιοδότηση στην citi, όχι στην alpha. Το βλέπω λάθος?

Καλησπέρα. Οταν κανω μια αγορά από εξωτερικό που χρησιμοποιεί άλλο νόμισμα όταν γίνεται ισοτιμία σαν να κλέβει λιγο το PayPal μου φαίνεται..υπάρχει τρόπος να ορίσω ή μετατροπή να γίνεται απ τη τράπεζα και αν ναι καθυστερεί κάτι μετά στη συναλλαγή;

- Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi

- iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition 

- Oneplus 12

Καλησπέρα. Οταν κανω μια αγορά από εξωτερικό που χρησιμοποιεί άλλο νόμισμα όταν γίνεται ισοτιμία σαν να κλέβει λιγο το PayPal μου φαίνεται..υπάρχει τρόπος να ορίσω ή μετατροπή να γίνεται απ τη τράπεζα και αν ναι καθυστερεί κάτι μετά στη συναλλαγή;

Πας paypal--->profile--->my money--->my preapproved payments--->update--->set availiable founding sources--->conversion options--->bill me in the currency listed

LG G2 D802 32GB, NEU, S/N 309..., ROM: Google Edition 1.5, KERNEL: Xceed LP-prod-bld14-wpr, RECOVERY: TWRP 2.8.7.3

[sIGPIC][/sIGPIC]

μπορω να στειλω λεφτα απο pay pall σε pay pall λογαριασμο; επειδη εστειλα λεφτα απο την τραπεζα πειραιως σε ενα λογαριασμο eurobank και κρατησε η eurobank ευρω προμηθεια 3 ευρω δεν το ηξερα οτι κραταει τοσο για εισερχομενο εμβασμα. μπορω να στειλω μεσω pay pall σε pay pall χωρις προμηθεια; .

μπορω να στειλω λεφτα απο pay pall σε pay pall λογαριασμο; επειδη εστειλα λεφτα απο την τραπεζα πειραιως σε ενα λογαριασμο eurobank και κρατησε η eurobank ευρω προμηθεια 3 ευρω δεν το ηξερα οτι κραταει τοσο για εισερχομενο εμβασμα. μπορω να στειλω μεσω pay pall σε pay pall χωρις προμηθεια; .

Ναι μπορείς μόνο αν έχεις διαθέσιμα χρήματα στον λογαριασμό σου .

απλά πατάς send money και μετά επιλέγεις I'm sending money to family or friends

Αυτά πάνε χωρίς προμήθεια αν είναι στην ίδια χώρα , αλλιώς πληρώνεις 1% .

Αν δεν έχεις χρήματα στο λογαριασμό σου θα πληρώσεις έτσι κι αλλιώς.

Δεν γίνεται claim ούτε refund σε χρήματα που στέλνεις με αυτόν τον τρόπο .

Edited by Vasileios

Πας paypal--->profile--->my money--->my preapproved payments--->update--->set availiable founding sources--->conversion options--->bill me in the currency listed

ευχαριστώ πολύ! ειναι οκ να έχεις αυτο επιλεγμένο και όχι όπως το εχει αρχικα το paypal?

Edited by gsir

- iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition 

- Oneplus 12

Και εγω που ειχα διαβασει, πριν μερικες σελιδες, την αναφορα σας για την μετατροπη, το ρυθμισα να κανει η τραπεζα την μετατροπη της ισοτιμιας. Εχω ALPHA BANK, ξερει καποιος τι προμηθεια παιρνει; Μπηκα και στην εφαρμογη της ALPHA και ειδα τις 2 τελευταιες κινησης μου που ειχα κανει, με αλλαγμενη την ρυθμιση, αλλα δεν αναφερει κατι για προμηθεια.

Γι αυτό σε ρώτησα ποια τράπεζα έχεις. Γιατί κάποιες χρεώνουν πολύ για μια μετατροπή. Αν έχεις eurobank τότε η μετατροπή μέσω τράπεζας συμφέρει από ένα συγκεκριμένο ποσό και πάνω γιατί έχεις προμήθεια 0,5 επί του ποσού και 1,5 ευρώ ταρίφα για κάθε μετατροπή νομίσματος ανεξαρτήτου ποσού, ακόμα και ένα 2 λίρες να μετατρέψει θα σου κρατήσει ένα μισή ευρώ.

Την έχω πατήσει γι αυτό στο λέω.

Φίλε μου είσαι σίγουρος; Προχθές έκανα μια συναλλαγή με κάρτα της Eurobank. Το ποσό της συναλλαγής ήταν 2,92€ και μου κράτησε έξοδα συναλλάγματος 0,06€.

Αυτά είδα στο ebanking. Θα δω κάτι άλλο όταν εκδοθεί ο λογαριασμός;

Με πιστωτική Eurobank έγινε η συναλλαγή και μετά από δύο μέρες φάνηκε στο ebanking.

Παιδιά πρόσθεσα σήμερα μια κάρτα. Δείχνει ότι μου χει κρατήσει 1 ευρώ αντί για 1,5.

Και δεν με αφήνει να πάω στην οθόνη να βάλω τον τετραψηφιο αριθμό (δεν τον έχω ακόμα) ενώ στην προηγούμενη κάρτα με έβαζε στην οθόνη για να καταχωρήσω τον κωδικό κι ας μην τον είχα :-/ http://prntscr.com/1rzmz7

Και μάλιστα λέει ότι αν πατήσω continue θα χρεωθεί η κάρτα με ένα μισή ευρώ μπλα μπλα μπλα.

Αυτό το ένα ευρώ γιάτι το πήρε το PayPal?

Το 1 ευρώ δεν είναι χρέωση, είναι δέσμευση για τσεκάρει το PayPal την ορθότητα και τη δυνατότητα χρέωσης της κάρτας που εισηγαγες. Θα αποδεσμευθει από μόνο του κάποια στιγμή (όχι πριν την εβδομάδα). Δεν έχει να κάνει με την διαδικασία του 1,5 ευρώ.

Γι αυτό σε ρώτησα ποια τράπεζα έχεις. Γιατί κάποιες χρεώνουν πολύ για μια μετατροπή. Αν έχεις eurobank τότε η μετατροπή μέσω τράπεζας συμφέρει από ένα συγκεκριμένο ποσό και πάνω γιατί έχεις προμήθεια 0,5 επί του ποσού και 1,5 ευρώ ταρίφα για κάθε μετατροπή νομίσματος ανεξαρτήτου ποσού, ακόμα και ένα 2 λίρες να μετατρέψει θα σου κρατήσει ένα μισή ευρώ.

Την έχω πατήσει γι αυτό στο λέω.

Ωπ σορυ δεν το πρόσεξα..Πειραιώς έχω..

- Oneplus 12

οποτε βάζω να κάνει την ισοτιμια η τράπεζα και όχι το paypal

- Oneplus 12