gmac Δημ. March 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2009 Έχεις δίκιο βρε συ ... αλλά και από την άλλη , από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε!:) Ξεκινάμε από το ότι όταν κάποιος θέλει να πάει σε μια δημόσια υπηρεσία αφήνει το σκύλο σπίτι και πηγαίνει. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. March 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2009 Σε πολλες δημοσιες υπηρεσιες δεν υπαρχει προβλεψη προσβασης για ατομα με ειδικες αναγκες και εμεις λεμε για κλουβια για τα ζωα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. March 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2009 Και επαναλαμβάνω... η επίσιμη απάντηση στο ερώτημα μου στο ΚΕΠ είναι πως μου επιτρέπεται η είσοδος με το σκύλο μου αν τηρούνται όλοι οι όροι. Κοντό λουρί, βιβλιάριο υγείας μαζί και ηλεκτρονική ταυτοποίηση. Εκτός και αν είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος (νοσοκομείο, χώρος εστίασης κοκ) ή αν το καταστατικό της υπηρεσίας το αναφέρει ότι απαγορεύεται(που απο τη νομική υπηρεσία των ΕΛΤΑ με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει). Τώρα αν εσύ το βλέπεις ότι ο νόμος δε στέκει επειδη δε το ξεκαθαρίζει απόλυτα είτε εσένα σου φαίνεται λογικό να υπάρχει απαγόρευση εγώ απαντώ πως αυτή είναι η επίσιμη απάντηση απο το ΚΕΠ σήμερα απο το χθεσινό μου αίτημα. Και ας το προχωρήσω... γιατί να απαγορεύονται? :s σκυλί είναι, μπαίνω μέσα 5' πληρώνω ένα λογαριασμό, στέλνω ένα γράμμα και φεύγω. Δηλαδή αν είχα ένα τσέπης που φαίνεται χαριτωμένο και το είχα στην αγκαλιά μου και όχι ένα απλό ημίαιμο γκριφόν... ο κόσμος θα το βλέπει μια χαρά. Καθαρά θέμα αντίληψης είναι Εγώ είπα οτι ο συγκεκριμένος νόμος δεν μιλάει για το θέμα που συζητάμε εδώ. 2 σειρές έγραψα και κατάφερες να παρανοήσεις τα λεγόμενά μου? όσο για τα ΚΕΠ όπως έχω γράψει και πιο πίσω είναι αναρμόδια για να σου απαντήσουν. Μπορεί η απάντηση που σου έδωσαν να είναι σωστή, μπορεί και όχι. Τώρα στο γιατί να απαγορεύονται ή γιατί όχι, κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να απαγορεύονται γιατί σέρνονται και αλλεργίες._ Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billyavl Δημ. March 29, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2009 Εγώ είπα οτι ο συγκεκριμένος νόμος δεν μιλάει για το θέμα που συζητάμε εδώ. 2 σειρές έγραψα και κατάφερες να παρανοήσεις τα λεγόμενά μου? όσο για τα ΚΕΠ όπως έχω γράψει και πιο πίσω είναι αναρμόδια για να σου απαντήσουν. Μπορεί η απάντηση που σου έδωσαν να είναι σωστή, μπορεί και όχι. Τώρα στο γιατί να απαγορεύονται ή γιατί όχι, κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να απαγορεύονται γιατί σέρνονται και αλλεργίες._ Μα νομίζω ήμουν ξεκάθαρος. Δεν παρανόησα κάτι... εξάλλου τα ΚΕΠ γιατί να είναι αναρμόδια; Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών λέγονται. Ρωτάς και σου απαντάνε αφου πρώτα κάνουν την ερευνά τους. Ρώτησα και "πιο αρμόδιους" και η απάντηση ήταν ίδια. Τώρα αν η απάντηση είναι λάθος... βρείτε μου μία πιο "σωστή" απάντηση απο "πιο αρμόδιους". Εγώ μέχρι να βρω μία άλλη που να αντικρούει αυτήν θα συνεχίζω να βασίζομαι στην απάντηση του ΚΕΠ, της Νομικής Υπηρεσίας των ΕΛΤΑ και δύο διευθυντών καταστημάτων ΕΛΤΑ (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Κατ'εμέ είναι αρκετό. Δεν βρήκα τον Πρόεδρο της δημοκρατίας στο τηλέφωνο να μου απαντήσει. Σου εξήγησα και εγώ και άλλα παιδιά εδώ μέσα - νομίζω - ότι κάποια πράγματα δεν είναι θέμα νόμων αλλά «κοινής λογικής» ή αλλιώς του τί είναι κοινά αποδεκτό. Άσχετα με το τι είπε το ΚΕΠ ή η νομική υπηρεσία των ΕΛΤΑ ή με το πως ερμηνεύει ο καθένας μας τον σχετικό νόμο (παρεπιπτόντως φίλε billyavl, ο ddr2 είναι νομικός αν δεν απατώμαι) θεωρώ ότι η θέα κατοικιδίων σε δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα του 2009 δεν είναι αποδεκτή. Ανέφερα ήδη μερικούς λόγους, ανέφερε και ο hasiotis_john και είμαι σίγουρος ότι ο καθένας μας θα μπορούσε να βρει και άλλους. ... Αν παρόλαυτά εσύ θέλεις να σταθείς στο γράμμα του νόμου, δεν έχεις παρά να παίρνεις μαζί το σκυλί σου στις δημόσιες υπηρεσίες που πηγαίνεις και αν σου κάνει παρατήρηση εργαζόμενος ή πολίτης να προσπαθείς κάθε φορά να βρεις άκρη. Πρόσεξε όμως, γιατί αφενός οι νόμοι πολλές φορές είναι θέμα ερμηνείας και αφετέρου όλο και κάποιος μπορεί να επικαλεστεί κάποιον άλλο νόμο που θα αντικρούει εσένα. Μα ο νόμος προφανώς υπερισχύει της κοινής λογικής! και άμα το πάμε έτσι... μπορεί η κοινή λογική να επιβάλει να πας σε ένα super duper trendy club με τουλάχιστον παπούτσι prada και burberry πουκάμισο. Είτε φοράς είτε όχι και πας στο κλαμπ και "φας πόρτα" γιατί δεν καλύπτεις το standar, δεν είναι παράνομο? η "θέα κατοικιδίων σε δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα του 2009" δηλαδή είναι εικόνα τριτοκοσμικής χώρας? Μάλλον εμείς είμαστε ανώτεροι απο τη μέση ευρωπαική χώρα... :X Εκτός και αν εννοείς ότι δεν έχουμε τη παιδεία και δεν είμαστε έτοιμοι στο να συνυπάρξουμε με τα ζώα. Κάτι που θα με βρεις σύμφωνο. Είμαι της γνώμης πως η συνύπαρξη ενός λάου με ζώα σημαίνει πολιτισμός. Και επίσης μακάρι να βρεθεί κάποιος να με αντικρούσει ουτως ώστε να ξέρω και εγώ τι να κάνω τη μοναδική μερα που έχω ρεπό και να πάω το σκύλο μου για εμβόλια. (Για παράδειγμα το λέω) Ι rest my case. Για εμένα το θέμα θεωρείται λήξαν μέχρι να βρεθεί κάποιος να αντικρούσει τον Ν 3170. Παράθεση http://img141.imageshack.us/img141/6228/myphonefgjc4.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2009 η "θέα κατοικιδίων σε δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα του 2009" δηλαδή είναι εικόνα τριτοκοσμικής χώρας? Μάλλον εμείς είμαστε ανώτεροι απο τη μέση ευρωπαική χώρα... :X Δεν ξέρω σε ποιες χώρες αναφέρεσαι, αλλά στην Αγγλία τουλάχιστον δεν μπαίνουν τα σκυλιά πουθενά εκτός από τους σκύλους-οδηγούς τυφλών. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billyavl Δημ. March 29, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2009 Γερμανία. Έτσι μου έχουν πει άτομα που ζουν εκεί. Άρα εγώ υποθέτω ότι θα συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Και άμα δε συμβαίνει λογικά θα έχουν προβλέψει να αφήνεις κάπου ασφαλές το σκύλο σου. Αλλά μη το αναλύσουμε γιατί θα ξεφύγουμε. Παράθεση http://img141.imageshack.us/img141/6228/myphonefgjc4.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. March 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2009 Μα νομίζω ήμουν ξεκάθαρος. Δεν παρανόησα κάτι... εξάλλου τα ΚΕΠ γιατί να είναι αναρμόδια; Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών λέγονται. Ρωτάς και σου απαντάνε αφου πρώτα κάνουν την ερευνά τους. Ρώτησα και "πιο αρμόδιους" και η απάντηση ήταν ίδια. Τώρα αν η απάντηση είναι λάθος... βρείτε μου μία πιο "σωστή" απάντηση απο "πιο αρμόδιους". Εγώ μέχρι να βρω μία άλλη που να αντικρούει αυτήν θα συνεχίζω να βασίζομαι στην απάντηση του ΚΕΠ, της Νομικής Υπηρεσίας των ΕΛΤΑ και δύο διευθυντών καταστημάτων ΕΛΤΑ (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Κατ'εμέ είναι αρκετό. Δεν βρήκα τον Πρόεδρο της δημοκρατίας στο τηλέφωνο να μου απαντήσει. Η νομικη υπηρεσια των ΕΛΤΑ, ναι, ειναι αρμοδια να σου απαντησει. Τα ΚΕΠ οχι. Δεν ειναι για να δινουν τετοιου ειδους πληροφοριες. Δεν ξερω αν επιτρεπεται η οχι. Δεν λεω αυτο. Λεω μονο οτι ο νομος που καποιος ανεβασε πιο πανω , δεν θυμαμαι ποιος, δεν αφορα το αν μπορουν να μπαινουν σκυλοι στις δημοσιες υπηρεσιες. Δεν μιλα για αυτο το πραγμα, ουτε το επιτρεπει , ουτε το απαγορευει,. Δεν μιαει για αυτο ο νομος, Και ειναι ξεκαθαρο, ο καθενας μπορει να το καταλαβει, αν τον κοιταξει εστω και βιαστικα, οπως εκανα εγω. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2009 Γερμανία. Έτσι μου έχουν πει άτομα που ζουν εκεί. Άρα εγώ υποθέτω ότι θα συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Και άμα δε συμβαίνει λογικά θα έχουν προβλέψει να αφήνεις κάπου ασφαλές το σκύλο σου. Αλλά μη το αναλύσουμε γιατί θα ξεφύγουμε. Δε νομίζω ότι ξεφεύγουμε λέγοντας τι ισχύει σε άλλες χώρες για το θέμα για το οποίο συζητάμε. :) Ωραία λοιπόν, υποθέτουμε προς το παρόν ότι στη Γερμανία επιτρέπεται και στο UK όχι. Άρα δεν υπάρχει στανταρ πρακτική η οποία να καθιστά τη χώρα μας είτε οπισθοδρομική είτε προχωρημένη. Και άμα δε συμβαίνει λογικά θα έχουν προβλέψει να αφήνεις κάπου ασφαλές το σκύλο σου. Και πάλι για UK, επειδή ζω εδώ, όχι δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billyavl Δημ. March 29, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2009 Δε νομίζω ότι ξεφεύγουμε λέγοντας τι ισχύει σε άλλες χώρες για το θέμα για το οποίο συζητάμε. :) Ωραία λοιπόν, υποθέτουμε προς το παρόν ότι στη Γερμανία επιτρέπεται και στο UK όχι. Άρα δεν υπάρχει στανταρ πρακτική η οποία να καθιστά τη χώρα μας είτε οπισθοδρομική είτε προχωρημένη. Και πάλι για UK, επειδή ζω εδώ, όχι δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη. λολ! θες να σου πω για πρακτικές που καθιστούν τη χώρα μας οπισθοδρομική? :confused: Σκυλιά δεμένα στα μπαλκόνια συνέχεια (που και αυτο είναι παράνομο) αδέσποτα σε τεράστιους αριθμούς, ιδιοκτήτες που βαρέθηκαν το σκυλί τους και απειλουν τον εκάστοτε φιλοζωικό σύλλογο πως άμα δε το πάρει θα το σκοτώσει(το έχω αντιμετωπισει αρκετές φορές) κοκ. EDIT Και έρχομαι εγώ ο ανόητος και ζητάω να εξυπηρετηθώ ενώ συνοδεύομαι απο το σκύλο μου! Πόσο αφελής είμαι. και να που ξέφυγα απο το θέμα. :p Παράθεση http://img141.imageshack.us/img141/6228/myphonefgjc4.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2009 Αναφερόμουν στο θέμα του αν επιτρέπονται τα σκυλιά στις δημόσιες υπηρεσίες. :) Στα υπόλοιπα συμφωνούμε (δυστυχώς :( ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. March 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2009 λολ! θες να σου πω για πρακτικές που καθιστούν τη χώρα μας οπισθοδρομική? :confused: Σκυλιά δεμένα στα μπαλκόνια συνέχεια (που και αυτο είναι παράνομο) αδέσποτα σε τεράστιους αριθμούς, ιδιοκτήτες που βαρέθηκαν το σκυλί τους και απειλουν τον εκάστοτε φιλοζωικό σύλλογο πως άμα δε το πάρει θα το σκοτώσει(το έχω αντιμετωπισει αρκετές φορές) κοκ. EDIT Και έρχομαι εγώ ο ανόητος και ζητάω να εξυπηρετηθώ ενώ συνοδεύομαι απο το σκύλο μου! Πόσο αφελής είμαι. και να που ξέφυγα απο το θέμα. :p Ναι, έχουμε λύσει όλα τα άλλα, και τώρα θα ασχολούμαστε με τα σκυλιά που είναι δεμένα στα μπαλκόνια. Ας κοιτάξουν τι θα κάνουν με τους χιλιάδες ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που είναι στα φανάρια και δεν έχουν να φάνε, με τους χιλιάδες ανέργους, με την Παιδεία που έχει τα μαύρα της τα χάλια και μετά συζητάμε και για τα συμπαθέστατα τετράποδα.... Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. March 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2009 Μα ο νόμος προφανώς υπερισχύει της κοινής λογικής! και άμα το πάμε έτσι... μπορεί η κοινή λογική να επιβάλει να πας σε ένα super duper trendy club με τουλάχιστον παπούτσι prada και burberry πουκάμισο. Είτε φοράς είτε όχι και πας στο κλαμπ και "φας πόρτα" γιατί δεν καλύπτεις το standar, δεν είναι παράνομο? Μα φυσικά και ο νόμος δεν υπερισχύει της κοινής λογικής ΠΑΝΤΑ. Κάποιες φορές ναι και κάποιες όχι. Επειδή ίσως ο όρος «κοινή λογική» είναι αδόκιμος, τι θα λεγες για «κοινή πρακτική»; Σε κάθε περίπτωση, εγώ τουλάχιστον κάθε μέρα βλέπω να μην εφαρμόζονται κάποιοι νόμοι 100%, για πολλούς και διάφορους λόγους. Μην ξεχνάς εξάλλου ότι οι νόμοι είναι ανθρώπινη δημιουργία, άρα κάτι το ατελές και όχι πάντα εφαρμόσιμο. η "θέα κατοικιδίων σε δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα του 2009" δηλαδή είναι εικόνα τριτοκοσμικής χώρας? Μάλλον εμείς είμαστε ανώτεροι απο τη μέση ευρωπαική χώρα... :X Εκτός και αν εννοείς ότι δεν έχουμε τη παιδεία και δεν είμαστε έτοιμοι στο να συνυπάρξουμε με τα ζώα. Κάτι που θα με βρεις σύμφωνο. Είμαι της γνώμης πως η συνύπαρξη ενός λάου με ζώα σημαίνει πολιτισμός. Δεν το είπα λέγοντας έμμεσα ότι το επιδοκιμάζω ούτε ότι το αποδοκιμάζω, απλά αποτύπωσα την πραγματικότητα. Ξέρεις, δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι σε όλα τα πράγματα είμαστε πιο πίσω σε σχέση με τις «ανεπτυγμένες χώρες» (και η Ελλάδα είναι εξάλλου, σύμφωνα με όλους τους διεθνείς οργανισμούς), ούτε ότι είμαστε η καλύτερη χώρα του πλανήτη, Απλώς έχουμε τα συν και τα πλην μας, όπως όλοι. Και ναι, η συνύπαρξη με τα ζώα μπορεί να είναι «δείγμα πολιτισμού», αλλά μην ξεχνάς ότι η κουλτούρα είναι κάτι υποκειμενικό. Στην Ασία σε κάποια μέρη τους σκύλους τους τρώνε, κάτι που εδώ είναι αδιανόητο. Ομοίως, εμείς εδώ δεν έχουμε τις αγελάδες σε ιδιαίτερη υπόληψη ενώ στην Ινδία είναι ιερές. Παραδείγματα άπειρα και όρεξη να χουμε να τα λέμε. Για μένα όμως, το τελικό συμπέρασμα είναι ότι καλό είναι να βάζουμε ένα μέτρο και να μην είμαστε απόλυτοι. Έτσι, για σένα ο σκύλος σου μπορεί να είναι ένα πλάσμα που αγαπάς περισσότερο και από ανθρώπους. Αυτό όμως δεν κάνει υποχρέωση όλων των υπολοίπων να τον ανέχονται σε κάποια δημόσια υπηρεσία, για ψυχολογικούς λόγους καθώς και για λόγους υγείας. Και επίσης μακάρι να βρεθεί κάποιος να με αντικρούσει ουτως ώστε να ξέρω και εγώ τι να κάνω τη μοναδική μερα που έχω ρεπό και να πάω το σκύλο μου για εμβόλια. (Για παράδειγμα το λέω) Ι rest my case. Για εμένα το θέμα θεωρείται λήξαν μέχρι να βρεθεί κάποιος να αντικρούσει τον Ν 3170. Μα το είπαμε, ο νόμος που ανέφερες δεν λέει τίποτα για δημόσιες υπηρεσίες. Τι να αντικρούσουμε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2009 Μα φυσικά και ο νόμος δεν υπερισχύει της κοινής λογικής ΠΑΝΤΑ. Κάποιες φορές ναι και κάποιες όχι. Επειδή ίσως ο όρος «κοινή λογική» είναι αδόκιμος, τι θα λεγες για «κοινή πρακτική»; Σε κάθε περίπτωση, εγώ τουλάχιστον κάθε μέρα βλέπω να μην εφαρμόζονται κάποιοι νόμοι 100%, για πολλούς και διάφορους λόγους. Μην ξεχνάς εξάλλου ότι οι νόμοι είναι ανθρώπινη δημιουργία, άρα κάτι το ατελές και όχι πάντα εφαρμόσιμο. Aυτό το "οι νόμοι δεν υπερισχύουν της κοινής πρακτικής" δεν το καταλαβαίνω ακριβώς. Στη χώρα μας είναι κοινή πρακτική η ανασφάλιστη εργασία και η φοροδιαφυγή, η παραβίαση αρκετών όρων του ΚΟΚ κ.ο.κ. Τι σημαίνει αυτό, ότι πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι ή απλά να μην εφαρμόζονται; Διευκρίνισε λίγο σε παρακαλώ, γιατί επισημαίνεις κάτι αλλά δεν καταλαβαίνω ποιο ακριβώς είναι το συμπέρασμα. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. March 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2009 Aυτό το "οι νόμοι δεν υπερισχύουν της κοινής πρακτικής" δεν το καταλαβαίνω ακριβώς. Στη χώρα μας είναι κοινή πρακτική η ανασφάλιστη εργασία και η φοροδιαφυγή, η παραβίαση αρκετών όρων του ΚΟΚ κ.ο.κ. Τι σημαίνει αυτό, ότι πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι ή απλά να μην εφαρμόζονται; Διευκρίνισε λίγο σε παρακαλώ, γιατί επισημαίνεις κάτι αλλά δεν καταλαβαίνω ποιο ακριβώς είναι το συμπέρασμα. :) Έχεις δίκιο, έτσι όπως το γράφω μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί αυτό που λέω και να νομίζει κανείς ότι είμαι υπέρ της ανομίας, κάτι που δεν ισχύει. Με πολύ απλά λόγια, προσπαθώ να πω ότι κάποιες φορές είναι καλό να κοιτάμε και αν ο Χ νόμος μπορεί να εφαρμοστεί. Ανέφερα ήδη το παράδειγμα των ΙΧ στην Αθήνα. Θεωρητικά, είναι παράνομο να παρκάρουμε στην μισή (κυριολεκτικά) Αθήνα. Πρακτικά, δεν γίνεται να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο και αν γινόταν προσπάθεια να γίνει αυτό, θα το θεωρούσα άδικο γιατί δεν φταίνε μόνο οι Αθηναίοι που γίνεται αυτός ο πανικός με τα αυτοκίνητα αλλά και το Κράτος που τόσα χρόνια δεν έχει χτίσει ανάλογες υποδομές αλλά και πολλοί ακόμα παράγοντες που θέλουμε πολλά posts για να τους αναλύσουμε. Θεωρώ ότι Δίκαιο και Νόμος δεν πάνε πάντα μαζί. Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός. Ιστορικά αν το κοιτάξεις, θα δεις ότι σε όλες τις χώρες έχουν υπάρξει και ακόμα υπάρχουν νόμοι που δεν τους λες και ακριβώς δίκαιους... Συμφωνείς; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billyavl Δημ. March 30, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2009 Ναι, έχουμε λύσει όλα τα άλλα, και τώρα θα ασχολούμαστε με τα σκυλιά που είναι δεμένα στα μπαλκόνια. Ας κοιτάξουν τι θα κάνουν με τους χιλιάδες ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που είναι στα φανάρια και δεν έχουν να φάνε, με τους χιλιάδες ανέργους, με την Παιδεία που έχει τα μαύρα της τα χάλια και μετά συζητάμε και για τα συμπαθέστατα τετράποδα.... Μα είναι παράνομο γιατί έχει να κάνει καθαρά με το σεβασμό του συμπολίτη μας. (Ώρες κοινής ησυχίας κοκ) Και σε τελική ανάλυση, μπορεί να είναι λιγότερο σημαντικό αλλά δε παύει να είναι παράβαση. Επίσης ξέχασες να αναφέρεις τα παιδάκια στην αφρική που επιζητούν λύση. (σόρρυ αλλά δε μπορώ να κρατηθώ... :Xαυτή η γνωστή καραμέλα με ενοχλεί αφάνταστα. Εγώ θα προσπαθήσω να λύσω/κατανοήσω αυτό το "πρόβλημα" και όποιο άλλο μπορέσω και προσπαθήστε εσείς να λύσετε τα υπόλοιπα.;)) Μα το είπαμε, ο νόμος που ανέφερες δεν λέει τίποτα για δημόσιες υπηρεσίες. Τι να αντικρούσουμε; Αναφέρει πως ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να έχει το ζώο συντροφιάς του (σκύλος) με κοντό λουρί σε όλους τους δημόσιους χώρους. Ή μάλλον λέει πως απαγορεύεται κάποιος να έχει το σκύλο του ΧΩΡΙΣ ΛΟΥΡΙ σε δημόσιο χώρο. Μέσα σε αυτούς είναι και οι δημόσιες υπηρεσίες, μαζί με τα πάρκα, δρόμους, πεζοδρόμια κτλ... Μέσα στα ζώα συντροφιάς συμπεριλαμβάνονται και σκύλοι-οδηγοί τυφλών. Και εννοείται τα παραπάνω δεν ισχύουν αν το καταστατικό της εκάστοτε υπηρεσίας απαγορεύει την είσοδο για οποιοδήποτε λόγο (πχ υπάρχει υγειονομικό θέμα. Πχ στα νοσοκομεία δε νομίζω πως άμα είναι κάποιος τυφλός του επιτρέπεται να έχει το σκύλο του) Θέμα ερμηνείας και μόνο είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα σας... Εγώ και κάποιοι άλλοι το αντιλαμβάνονται πως επιτρέπει την είσοδο. Κάποιοι άλλοι όχι. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ΚΕΠ δεν υπάρχει καμία απαγόρευση... Να ρωτήσω τώρα και κάτι άλλο? Τα ΚΕΠ ανήκουν το υπουργείο εσωτερικών έτσι? Γιατί είναι αναρμόδια να μου απαντήσουν για ένα θέμα που αφορά μια δημόσια υπηρεσία; Οι δημόσιες υπηρεσίες γενικά δεν υπάγονται και στο Υπ. Εσωτερικών? Ή είναι σε κάποιο άλλο υπουργείο; Και σε τελική ανάλυση άμα εγώ θέλω να κατανοήσω κάποιο νόμο που ρωτάω για μια πιο επίσιμη απάντηση, αν όχι στο ΚΕΠ; Μιας και κάποιοι νόμοι είναι θέμα ερμηνείας ένας δικηγόρος δεν μπορεί να μου απαντήσει καθώς μπαίνει το υποκειμενικό στοιχείο. Έτσι; Άρα η απάντηση πρέπει να προέρχεται απο κάποια υπηρεσία του κράτους. Έτσι; Μα φυσικά και ο νόμος δεν υπερισχύει της κοινής λογικής ΠΑΝΤΑ. Κάποιες φορές ναι και κάποιες όχι. Επειδή ίσως ο όρος «κοινή λογική» είναι αδόκιμος, τι θα λεγες για «κοινή πρακτική»; Νομίζω πως εδώ ταιριάζει η απάντηση του gmac... Για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, το να αερίζεσαι σε δημόσιο χώρο είναι κοινώς αποδεκτό από τη συντριπτική πλειοψηφία ότι δεν αποτελεί αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά. Όλοι νομίζω θα συμφωνούσαμε ότι (για να πω το λιγότερο) δεν αποτελεί καλούς τρόπους :D Στο θέμα των σκυλιών νομίζω δεν νομίζω ότι υπάρχει η ίδια κοινωνική συμφωνία, οπότε πρέπει κάπως να ρυθμιστεί το θέμα. Παλιά (πχ) νομίζω υπήρχαν πινακίδες "Μη πτύετε" ή κάπως έτσι, που τώρα δε χρειάζονται. ;) http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2740915#post2740915 Και όσο αφορά τον "φόβο κάποιων για τα σκυλιά"... θα μπορούσα να αναφέρω και εγώ ένα τυχαίο -ακραίο- παράδειγμα... πως η θεία μου η αντωνία τρέμει τους αλλοδαπούς απο τότε που της έκλεψαν το σπίτι και της έριξαν σπρέι για να κοιμηθεί... θα έπρεπε να απαγορεύσουμε την είσοδο σε κάθε μειονότητα ουτώς ώστε η θεία μου και η κάθε θεια να κοιμάται ήσυχη και να είναι άνετη στο ταχυδρομείο χωρίς να φοβάται; Νόμιζα ότι η δημοκρατία είναι η αναγνώριση των δικαιωμάτων ακόμα και σε αυτούς που δεν ανήκουν στη πλειοψηφία. Και στάνταρ θα πεταχτεί κάποιος και θα πει "τα δικαιώματα σου τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικά μου" και απαντώ και εγώ πως είμαι υπεύθυνος για το σκύλο μου σε περίπτωση που σε βλάψει, ότι και να είναι αυτό, απο μία τρίχα που θα πάει στα ρούχα σου, μέχρι που θα σε φάει ζωντανό. Ναι ναι ξέρω θα πείτε "πως τολμάς και κάνεις συγκρίσεις ζώου-ανθρώπου" και θα πω πως έχετε δίκιο... αλλά ξέρετε πως είναι αυτά... οι άνθρωποι είναι πολλές φορές πιο σκληροί με τους ανθρώπους. (σημ: πραγματικά κάνω τεράστια ποστ!) Παράθεση http://img141.imageshack.us/img141/6228/myphonefgjc4.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. March 30, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2009 Αναφέρει πως ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να έχει το ζώο συντροφιάς του (σκύλος) με κοντό λουρί σε όλους τους δημόσιους χώρους. Ή μάλλον λέει πως απαγορεύεται κάποιος να έχει το σκύλο του ΧΩΡΙΣ ΛΟΥΡΙ σε δημόσιο χώρο. Μέσα σε αυτούς είναι και οι δημόσιες υπηρεσίες, μαζί με τα πάρκα, δρόμους, πεζοδρόμια κτλ... Μέσα στα ζώα συντροφιάς συμπεριλαμβάνονται και σκύλοι-οδηγοί τυφλών. Και εννοείται τα παραπάνω δεν ισχύουν αν το καταστατικό της εκάστοτε υπηρεσίας απαγορεύει την είσοδο για οποιοδήποτε λόγο (πχ υπάρχει υγειονομικό θέμα. Πχ στα νοσοκομεία δε νομίζω πως άμα είναι κάποιος τυφλός του επιτρέπεται να έχει το σκύλο του) Θέμα ερμηνείας και μόνο είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα σας... Εγώ και κάποιοι άλλοι το αντιλαμβάνονται πως επιτρέπει την είσοδο. Κάποιοι άλλοι όχι. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ΚΕΠ δεν υπάρχει καμία απαγόρευση... Ο νόμος μιλάει για «κοινόχρηστους χώρους» και δεν ξέρω αν χρησιμοποιώντας αυτό τον όρο εννοεί και τις δημόσιες υπηρεσίες και αν ναι, ποιες. Σέβομαι την ερμηνεία που δίνεις εσύ στον νόμο, επέτρεψέ μου όμως και μένα να κρατήσω τις αποστάσεις μου. Και μην ξεχνάς ότι ούτε εγώ ούτε εσύ είμαστε νομικοί. Να ρωτήσω τώρα και κάτι άλλο? Τα ΚΕΠ ανήκουν το υπουργείο εσωτερικών έτσι? Γιατί είναι αναρμόδια να μου απαντήσουν για ένα θέμα που αφορά μια δημόσια υπηρεσία; Οι δημόσιες υπηρεσίες γενικά δεν υπάγονται και στο Υπ. Εσωτερικών? Ή είναι σε κάποιο άλλο υπουργείο; Και σε τελική ανάλυση άμα εγώ θέλω να κατανοήσω κάποιο νόμο που ρωτάω για μια πιο επίσιμη απάντηση, αν όχι στο ΚΕΠ; Μιας και κάποιοι νόμοι είναι θέμα ερμηνείας ένας δικηγόρος δεν μπορεί να μου απαντήσει καθώς μπαίνει το υποκειμενικό στοιχείο. Έτσι; Άρα η απάντηση πρέπει να προέρχεται απο κάποια υπηρεσία του κράτους. Έτσι; Κάνεις λάθος, δεν ανήκουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στο Υπουργείο Εσωτερικών. Για την ακρίβεια, κάθε δημόσια υπηρεσία υπάγεται σε διαφορετικό Υπουργείο. Επίσης, τα ΚΕΠ περισσότερο αρμόδια είναι για να απαλάσσουν τον πολίτη από γραφειοκρατεία παρά για να ενημερώνουν για νομικά και εξειδικευμένα θέματα. Πρόκειται δηλαδή για θεσμό-μεσάζοντα μεταξύ Κράτους και πολίτη. Όμως, από την στιγμή που πήρες απάντηση από την νομική υπηρεσία των ΕΛΤΑ, δεν βλέπω γιατί το αναλύουμε ακόμα. Σου είπα, ξαναπήγαινε στο συγκεκριμένο υποκατάστημα που πήγες, έχε και τον σκύλο σου μαζί και προσπάθησε να βγάλεις άκρη με τον υπάλληλο εκεί αν σου ξανακάνει φασαρία. Και όσο αφορά τον "φόβο κάποιων για τα σκυλιά"... θα μπορούσα να αναφέρω και εγώ ένα τυχαίο -ακραίο- παράδειγμα... πως η θεία μου η αντωνία τρέμει τους αλλοδαπούς απο τότε που της έκλεψαν το σπίτι και της έριξαν σπρέι για να κοιμηθεί... θα έπρεπε να απαγορεύσουμε την είσοδο σε κάθε μειονότητα ουτώς ώστε η θεία μου και η κάθε θεια να κοιμάται ήσυχη και να είναι άνετη στο ταχυδρομείο χωρίς να φοβάται; Νόμιζα ότι η δημοκρατία είναι η αναγνώριση των δικαιωμάτων ακόμα και σε αυτούς που δεν ανήκουν στη πλειοψηφία. Και στάνταρ θα πεταχτεί κάποιος και θα πει "τα δικαιώματα σου τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικά μου" και απαντώ και εγώ πως είμαι υπεύθυνος για το σκύλο μου σε περίπτωση που σε βλάψει, ότι και να είναι αυτό, απο μία τρίχα που θα πάει στα ρούχα σου, μέχρι που θα σε φάει ζωντανό. Ναι ναι ξέρω θα πείτε "πως τολμάς και κάνεις συγκρίσεις ζώου-ανθρώπου" και θα πω πως έχετε δίκιο... αλλά ξέρετε πως είναι αυτά... οι άνθρωποι είναι πολλές φορές πιο σκληροί με τους ανθρώπους. (σημ: πραγματικά κάνω τεράστια ποστ!) Φίλε μου, αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα, προσπαθώ να δίνω πρακτικές απαντήσεις και από την αρχή σου είπα ότι για μένα δεν έχει σημασία τόσο το νομικό μέρος της υπόθεσης αλλά η κοινή πρακτική/λογική/whatever. Κατά την γνώμη μου λοιπόν, εάν επιθυμείς να πατάς σε ένα αμφιλεγόμενο νόμο και να βάζεις το σκυλί σου μέσα σε δημόσιες υπηρεσίες, είναι δικό σου θέμα. Αφού όπως λες εάν βλάψεις κάποιον συμπολίτη σου θα αναλάβεις και την ευθύνη... go on. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts