Jump to content

test ram

navi55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με ποια επιλογή γίνεται να απενεργοποιήσω τον μετρητή για την ram που κάνει κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή? Μέσα από το bios δεν γίνεται? Το έψαξα αλλά.... :ninja:

μέσα απο το BIOS και μόνο απο εκεί, ψάξε καλύτερα φίλε μου...

η παιδεία απλά... https://www.ipedia.gr

η γνώμη σου μετράει... https://www.24net.gr

Έχει μια επιλογή που λέει AGP Fast Write το οποίο είναι απενεργοποιημένο. Fast Boot δεν βρήκα.. Θα δοκιμάσω μήπως είναι αυτό που βρήκα.

Μην αλλαζεις οτι ναι και σου βγαλει κανα προβλημα.

Εισαι σιγουρος οτι δεν λεει πουθενα Mem Test η κατι παρομοιο????

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τη μνήμη τη μετράει πάντα στο POST μετά από cold reboot ή power on. Απλά με ενεργή την επιλογή "Quick POST" ή όπως αλλιώς λέγεται αν υπάρχει, τη μετράει μία φορά και όχι τρεις.

Βασικά δεν πολυκατάλαβα τί ακριβώς εννοείς! :O

Με το που ανοίγω τον υπολογιστή κάθε φορά το πρώτο πράγμα που δείχνει είναι αυτό.. μετράει την ram. Μια φορά το κάνει αλλά κάνει γύρω στα 10 δευτερόλεπτα περίπου για να την μετρήσει.

Παλιά δεν το έκανε αυτό.. απλά λίγο πριν τα χριστούγεννα που είχε χαλάσει το pc μου και το είχα πάει να το δουν.. μου άλλαξαν τροφοδοτικό και από τότε κάνει αυτό το πράγμα. Αλλά τότε είχα μια ram και έκανε σχετικά πιο γρήγορα.. ενώ τώρα με 2 κάνει γύρω στα 10 sec.

Δεν υπάρχει επιλογή Mem Test ή κάτι παρόμοιο.. και το AGP Fast Write που δοκίμασα δεν έκανε τίποτα. Μήπως η επιλογή έχει τίποτα σχέση με flash? Γιατί όσο μετράει.. μου λέει αν θέλω να πατήσω del για να κάνει κάτι το flash (δεν θυμάμαι τί!) Πάντως με το del μπαίνει στο bios.

Θα το ψάξω πάλι αύριο γιατί σήμερα δεν προλαβαίνω..

Μήπως η επιλογή έχει τίποτα σχέση με flash? Γιατί όσο μετράει.. μου λέει αν θέλω να πατήσω del για να κάνει κάτι το flash (δεν θυμάμαι τί!) Πάντως με το del μπαίνει στο bios.

Θα το ψάξω πάλι αύριο γιατί σήμερα δεν προλαβαίνω..

OXI! Flash σημαίναι να φλασάρεις το bios με νέο firmware! Είναι επικίνδυνο αν δεν ξέρεις τι κάνεις!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καπου στο BIOS πρεπει να εχει μια επιλογή του τύπου Quick Post οπως λεέι και ο Elektrik Eye παραπάνω ή Quick Boot ... ή αλλιώς μια επιλογή Skip Memory Tests κάπως έτσι. Ενεργοποίησε το.

Απ'ότι βλέπω το BIOS σου δεν έχει επιλογή Quick POST ή Fast POST ή Fast boot. Δοκίμασε να πατήσεις ESC την ώρα που κάνει έλεγχο στην μνήμη.

Μιχάλης