Vassilis_1 Δημ. May 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2013 Είχα θέσει το εξής ερώτημα: Ενδέχεται στο μέλλον, δια της εξελικτικής οδού, να εμφανισθούν όντα διαφορετικής μορφής (έχοντα δηλαδή τη μορφή ορισμένων ζώων, εννοείται, εκτός των πιθηκοειδών) από τον άνθρωπο, να έχουν όμως, της ΑΚΡΙΒΟΥΣ ίδιας ποιότητας, λογική και ομιλία, με αυτήν του ανθρώπου; Η απάντησή σου Baator:«Ναι, φυσικά και ενδέχεται.» Δικαίως να ρωτήσω: Γιατί αυτό που περιμένεις να γίνει στο μέλλον δεν έγινε στο παρελθόν;;;!!! Έχει ήδη δεχθεί δύο βόμβες το εξελικτικό οικοδόμημα, με συνέπεια να καταρρεύσει. Υπάρχει βέβαια, ως σαβούρα στα μπάζα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hierophant Δημ. May 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2013 (edited) Είχα θέσει το εξής ερώτημα: Ενδέχεται στο μέλλον, δια της εξελικτικής οδού, να εμφανισθούν όντα διαφορετικής μορφής (έχοντα δηλαδή τη μορφή ορισμένων ζώων, εννοείται, εκτός των πιθηκοειδών) από τον άνθρωπο, να έχουν όμως, της ΑΚΡΙΒΟΥΣ ίδιας ποιότητας, λογική και ομιλία, με αυτήν του ανθρώπου; Η απάντησή σου Baator:«Ναι, φυσικά και ενδέχεται.» Δικαίως να ρωτήσω: Γιατί αυτό που περιμένεις να γίνει στο μέλλον δεν έγινε στο παρελθόν;;;!!! Έχει ήδη δεχθεί δύο βόμβες το εξελικτικό οικοδόμημα, με συνέπεια να καταρρεύσει. Υπάρχει βέβαια, ως σαβούρα στα μπάζα! Είναι εντελώς φιλοσοφικό το ερώτημα σου. Σκέψου ότι για να δημιουργηθεί ο άνθρωπος πέρασαν 13.7 δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης. Αν υποθέταμε οτι η γη θα ζήσει για άλλα 13.7 δις χρόνια, ίσως στο τέλος να είχε δημιουργηθεί ένα άλλο ον το ίδιο ή εξυπνότερο από τον άνθρωπο. Δεδομένου ότι ο άνθρωπος δεν θα υπήρχε.... Δες αυτό https://www.youtube.com/watch?v=qdLFCz1Y508&feature=youtube_gdata_player Έχει και υπότιτλους Edited May 3, 2013 by Hierophant Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
siciliano Δημ. May 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2013 Πίστη σημαίνει πιστεύω σε κάτι χωρίς καμιά απτή απόδειξη και ό,τι και να συμβεί η γνώμη μου δεν αλλάζει. Ξεκινάω και τελειώνω με αυτό που μου μάθανε μικρό και το πιστεύω. Είτε αυτό είναι φίδια που μιλάνε, είτε ότι όλα τα ζώα που υπάρχουν σήμερα στον πλανήτη ήταν κάποτε 2-2 σε μια κιβωτό, είτε είτε είτε. Η άλλη πλευρά που αναφέρεις δεν "πιστεύει". Ξεκινάει από το "δεν ξέρω", το ψάχνει και καταλήγει στην αλήθεια επειδή είναι η αλήθεια. Όταν κάποιος ξεκινάει με το "φέρτε μου αποδείξεις και αλλάζω γνώμη αμέσως" και η άλλη πλευρά λέει "βρε ό,τι και να λες εγώ δεν αλλάζω γνώμη, αυτά είναι του Σατανά, λαλαλαλαλαλλα!", είναι λίγο προσβλητικό να λες ότι και οι 2 πλευρές είναι ίδιες και ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ τις απόψεις τους. Αν σήμερα καταστρεφόταν ο κόσμος και ξεκινούσε αύριο από την αρχή, πάλι θα είχαμε θρησκείες μετά από κάποιο διάστημα, με την διαφορά ότι θα ήταν τελείως διαφορετικές από τις σημερινές. Η επιστήμη όμως πάλι στα ίδια συμπεράσματα θα κατέληγε μετά από καιρό. ΑΥΤΗ είναι η διαφορά ανάμεσα στις δυο πλευρές. Δεν συγκρίνω την επιστήμη με την θρησκεία, δεν είναι αυτό το θέμα, αλλά τους ανθρώπους, τα μέλη του φόρουμ, που υποστηρίζουν την επιστήμη ή την θρησκεία. Και οι μεν και οι δε, διάβασαν βιβλία. Δεν πήρα τον χάρακα να μετρήσω την απόσταση Γης - Σελήνης, ούτε είδα με τα ίδια μου τα μάτια, το πώς δημιουργήθηκε ο πρώτος οργανισμός και την όλη εξέλιξή του, μέχρι σήμερα. [sIGPIC][/sIGPIC] dum spiro, spero... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hierophant Δημ. May 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2013 Δεν πήρα τον χάρακα να μετρήσω την απόσταση Γης - Σελήνης, ούτε είδα με τα ίδια μου τα μάτια, το πώς δημιουργήθηκε ο πρώτος οργανισμός και την όλη εξέλιξή του, μέχρι σήμερα. Δηλαδή άμα μπεις σπίτι σου και τα δεις όλα ανάκατα, να σου λείπει η τηλεόραση και το στερεοφωνικό, να έχουν ανοίξει τα συρτάρια και να λείπουν τα πράγματα αξίας σου, δε θα σκεφτείς ότι σε κλέψανε; Φυσικά και θα το σκεφτείς χωρίς όμως να έχεις δει τους ληστές, γιατί έχεις στοιχεία. Τα στοιχεία που κάνουν τους επιστήμονες να κοιτάνε βαθιά το παρελθόν, όπως κοίταξες εσύ και είδες ότι σε κλέψανε, ονομάζονται απολιθώματα. Είτε ζώων είτε φυτών είτε άτυχων αντικειμένων. Πόσο πιο απλά πια... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. May 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2013 Μιας λοιπόν και είναι εορταστικές μέρες (συγνώμη αν προσβάλω τους φίλους μας τους άθρησκος ή άθεους ή αγνωστικιστές ή όπως θέλουν να λέγονται, αλλά τυχαίνει η πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας γιορτάζει, είτε το θέλετε είτε όχι), εύχομαι σε εμάς τους μεσαιωνικούς και χαζούς εγκεφάλους Καλή Ανάσταση. Δε μπαίνω καν στον κόπο συνεχίσω μία κουβέντα που με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξει στο κλείδωμα του νήματος. Καλή συνέχεια στον εποικοδομητικό και πολιτισμένο διάλογο. :rolleyes: Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. May 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2013 Δεν βλέπω το λόγο να ξεθάβεται ένα topic μετά από 4 χρόνια για να προκληθεί ένταση. Παρόλα αυτά έμεινε ανοιχτό για μερικές μέρες, ειπώθηκαν διάφορες απόψεις και τώρα κλειδώνεται. http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts