Jump to content

[Carrier] Cosmote Blackberry Service

fwnakos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το ανάποδο κάνει, από vodafone σε cosmote πάει. Όπως το λέει ο dalton, ζητάς ενεργοποίηση bis, απλά θα έχει κάποια πάγια χρέωση που θα προστίθεται κάθε μήνα στον λογαριασμό σου.

Από κει και πέρα να ξέρεις ότι πλέον είσαι "νέος" συνδρομητής blackberry και θα πρέπει να κάνεις εξ αρχής τις ρυθμίσεις από το κινητό για τους λογαριασμούς email.

ευχαριστω πολυ dalton kai thief για την αμεση απαντηση.

Ακριβώς αυτο κανω, αλλα να πω οτι χρησιμοποιω εδω και ενα χρονο bis απο voda. θα υπαρχει προβλημα με το bb protect ? Αυτο το λεω γιατι ναι μεν θα εχω τον ιδιο αριθμο, αλλα η cosmote θα μου δωσει νεα sim. Η αληθεια ειναι οτι προβληματιζομαι με αυτα που διαβαζω εδω για κρυφες χρεωσεις μεσω wap και για ελλειψη εξιδεικευμενου τμηματος για BB , οπως εχει η voda ( οχι οτι χρειαστηκε ποτε να το χρησιμοποιησω). Και κατι ακομα, η sim της comote , θα λειτουργησει στο 9520 που το πηρα απο voda?

ευχαριστω και παλυ

Edited by lxias_pz
Ο καιρός γαρ εγγύς

• Απαντήσεις 292
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Στο blackberry protect δεν θα έχεις "πρόβλημα". Θα ρυθμιστεί εκ νέου. Το ΡΙΝ της συσκευής μένει ίδιο εξάλλου. Για τις χρεώσεις δεν γνωρίζω κάτι, δεν είχα ποτέ BIS με cosmote. Η sim θα λειτουργήσει κανονικά.

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

• 4 weeks later...
ρε παιδια να σας ρωτίσω κάτι. Σήμερα έκανα αίτηση για το πρόγραμμα pay and go cosmote blackberry. Μετά από λίγες ώρες πήρα τηλεφωνο στη cosmote να τους ρωτήσω πότε θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία στο κινητό μου. Η κοπέλα μου είπε ότι ήδη ενεργοποιήθηκε , κάτι που στο κινητό μου δε φαίνεται. (service status --> BIS: not connected). Εγώ της είπα ότι κάτι τλετοι δεν ισχύει και τότε μου απάντησε ότι έχουν από χθες κάποιο τεχνικό πρόβλημα στη cosmote. Γνωρίζω για το πρόβλημα της RIM sto H.B. από χθες, μήπως ενοούσε αυτό? Η μήπως κατα σύμπτωση εμφανίστηκε και πρόβλημα στη cosmote? Γνωρίζει κανείς?

ρε παιδια να σας ρωτίσω κάτι. Σήμερα έκανα αίτηση για το πρόγραμμα pay and go cosmote blackberry. Μετά από λίγες ώρες πήρα τηλεφωνο στη cosmote να τους ρωτήσω πότε θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία στο κινητό μου. Η κοπέλα μου είπε ότι ήδη ενεργοποιήθηκε , κάτι που στο κινητό μου δε φαίνεται. (service status --> BIS: not connected). Εγώ της είπα ότι κάτι τλετοι δεν ισχύει και τότε μου απάντησε ότι έχουν από χθες κάποιο τεχνικό πρόβλημα στη cosmote. Γνωρίζω για το πρόβλημα της RIM sto H.B. από χθες, μήπως ενοούσε αυτό? Η μήπως κατα σύμπτωση εμφανίστηκε και πρόβλημα στη cosmote? Γνωρίζει κανείς?

Μόλις είχα πρωτοπάρει ΒΒ έιχα την υπηρεσία αυτή. Δεν συμφέρει καθόλου!!. Παρόλα αυτά όντως υπα΄ρχει μεγάλο πρόβλημα με τους servers όπότε υπομονή. όταν σου ενεργοποιηθεί θα σου εμφανιστούν εφαρμογές όπως maps πχ και θα σου έρθει email ενεργοποίησης.

BB 9000 / 9780, Samsung Galaxy S III min, Samsung I9505 Galaxy S4, Note 8.0, Blackberry Z3

jopilot, πόσο ακριβώς χρεωνόσουν? να σου πω ότι έχω σκοπό να χρησιμοποιώ μόνο bbm,email κυρίως (και email να διαβιάζω μόνο). Την έβαλα για φτηνά αυτή την υπηρεσία γιατί δεν έχω ιδέα με τις χρεώσεις τι παίζει. Και κάτι άλλο: πρέπει να ξανακάνω σετθπ τους email λογαριασμούς μου? Γιατί έχω ήδη κάνει setup καθώς το κινητό αυτό το χρησιμοποιούσα αρκετούς μήνες στην αγγλία μέσω Ο2.

jopilot, πόσο ακριβώς χρεωνόσουν? να σου πω ότι έχω σκοπό να χρησιμοποιώ μόνο bbm,email κυρίως (και email να διαβιάζω μόνο). Την έβαλα για φτηνά αυτή την υπηρεσία γιατί δεν έχω ιδέα με τις χρεώσεις τι παίζει. Και κάτι άλλο: πρέπει να ξανακάνω σετθπ τους email λογαριασμούς μου? Γιατί έχω ήδη κάνει setup καθώς το κινητό αυτό το χρησιμοποιούσα αρκετούς μήνες στην αγγλία μέσω Ο2.

Πολύ παραπάνω απο τα 7 ευρώ που είναι το πάγιο για τα 100 MB. Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις λιγότερα απο 7 ευρώ το μήνα με την υπηρεσία pay and go Cosmote. Χρέωση ακριβώς δεν θυμάμαι με κάθε επιφύλαξη μου είχε έρθει κάπου 50. Σου προτέινω να δεις πως θα πάει το μήνα αυτό και βλέπεις...

Το πρόβλημα πάντως παραμένει. Κάτι email ήρθαν με καθυστέρηση 10 ωρών προς το παρόν...Ακόμα καμιά βελτίωση. Ελπίζω τώρα να μην είναι θέμα της cosmote...γιατι κάτι ανακοινώσεις της RIM κάνουν λόγο ότι έχουν αποκατασταθεί τουλάχιστον τα email πράγμα που δεν ισχύει τουλάχιστον για Ελλάδα

BB 9000 / 9780, Samsung Galaxy S III min, Samsung I9505 Galaxy S4, Note 8.0, Blackberry Z3

Η συζήτηση για το πρόβλημα των server μεταφέρθηκε σε ξεχωριστό θέμα.

Th|eF

Γνωριζει κανεις αν μπορω να ενεργοποιησω την υπηρεσια BIS στο προγραμμα cosmote internet on the phone extra ( http://www.cosmote.gr:80/cosmoportal/page/T15/xml/Personal__contractplans__contractplan_IOTP_Extra_2/section/CIOTPcontracts ) και να καταναλωνει δεδομενα απο αυτο το.προγραμμα;

Αυτό που ξέρω πως ισχύει (μέχρι πριν κάνα δίμηνο που το κοίταξα τελευταία φορά) είναι πως η κοσμοτέ δεν επιτρέπει να χρησιμοποιείς ένα γενικό πακέτο δεδομένων και να το μετατρέπεις σε BIS, δηλαδή απαιτεί να πάρεις επιπλέον πρόγραμμα BIS με έξτρα 15 περίπου ευρώ πάγιο. Δεν νομίζω να έχει αλλάξει, πάρε ένα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών για να το επιβεβαιώσεις όμως.

Th|eF

• 2 weeks later...

Iσχύει ότι στα Unlimited προγράμματα vodafone+wind σου προφέρουν δωρεάν το BIS?

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=319124

Γιατί αν είναι έτσι, τότε με την cosmote τί γίνεται? :(

"There's a story still unread"

Στη vodafone ισχύει, ναι. Για wind δεν γνωρίζω... Δεν είναι θέμα unlimited, σε οποιοδήποτε πακέτο που περιλαμβάνει και προπληρωμένο όγκο δεδομένων, μπορείς να ενεργοποιήσεις BIS χωρίς κάποια χρέωση (προφανώς όχι σε καρτοσυμβόλαια).

Th|eF

Στη vodafone ισχύει, ναι. Για wind δεν γνωρίζω... Δεν είναι θέμα unlimited, σε οποιοδήποτε πακέτο που περιλαμβάνει και προπληρωμένο όγκο δεδομένων, μπορείς να ενεργοποιήσεις BIS χωρίς κάποια χρέωση (προφανώς όχι σε καρτοσυμβόλαια).

Iσχύει δλδ ακόμη και για προγράμματα 25-30€ με δωρεάν όγκο δεδομένων?

Φαντάζομαι αν ισχύει, θα είναι το μικρό πακέτο BIS.

Δεν είναι θέμα μικρού και μεγάλου. Ενεργοποιεί υπηρεσίες BIS στον όγκο που παρέχει το πακέτο, είτε είναι 100ΜΒ είτε 2GB. Δεν μεταβάλλει τις παροχές του συγκεκριμένου πακέτου που έχεις επιλέξει. Για παράδειγμα θυμάμαι το vodafone οικονομικό που είχα κάποτε έδινε νομίζω 300ΜΒ και το BIS είχε ενεργοποιηθεί πάνω σε αυτά, ενώ τώρα που έχω αλλάξει σε unlimited, έχω BIS με τα 500ΜΒ που έχει το πακέτο μου.

Th|eF

Δεν είναι θέμα μικρού και μεγάλου. Ενεργοποιεί υπηρεσίες BIS στον όγκο που παρέχει το πακέτο, είτε είναι 100ΜΒ είτε 2GB. Δεν μεταβάλλει τις παροχές του συγκεκριμένου πακέτου που έχεις επιλέξει. Για παράδειγμα θυμάμαι το vodafone οικονομικό που είχα κάποτε έδινε νομίζω 300ΜΒ και το BIS είχε ενεργοποιηθεί πάνω σε αυτά, ενώ τώρα που έχω αλλάξει σε unlimited, έχω BIS με τα 500ΜΒ που έχει το πακέτο μου.

Σκέφτομαι σοβαρά να φύγω από cosmote, καθώς για απεριοριστα χρειάζεται +15€.

Δε λέω καλά τα απεριόριστες κλήσεις σε cosmote, αλλά, έχω ξεπεράσει 2 φορές τα 100ΜΒ με αποτέλεσμα να έχω σημαντικές χρεώσεις...

Θα πρότεινα να μη βιαστείς, μίλα με Cosmote, πες τους ότι από αλλού έχεις πολύ περισσότερο όγκο δεδομένων και 0 χρέωση για BIS και πολύ πιθανόν να λάβεις κάποια έκπτωση.

Th|eF

• 4 months later...

Γεια σας!

Πριν μισό μήνα έβαλα σύνδεση (Cosmote) στο Blackberry γιατί όπως ξέρετε χωρίς σύνδεση δεν ενεργοποιούνται κάποιες υπηρεσίες.Έχω το '25 απεριόριστα' και τα 100ΜΒ για το Blackberry.Μέχρι εδώ,οκ.Μου ήρθε όμως ο πρώτος λογαριασμός,και θα πρέπει να πληρώσω 210 ευρώ :wacko:.Και αυτό γιατί τον μισό αυτό μήνα είχα τα μισά ΜΒ του συμβολαίου και μου είπαν ότι έκανα χρήση 35 επιπλέον MB.Μου είπαν ότι η χρέωση μετά τα καθορισμένα MBs είναι 0,11 ευρώ περίπου ανά MB.Αλλά τη δεύτερη φορά (είχα καλέσει 2 φορές γιατί κάτι δε μου πήγαινε καλά) μου είπαν ότι η χρέωση μετά τα καθορισμενα ΜΒs στα ΜΒ του Blackberry είναι 0,0041ευρώ/ΚΒ.Κατ'αρχάς αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλη χρέωση και δεύτερον,δε μου το είχαν αναφέρει όταν έκανα τη σύνδεση.Επίσης,αν δεν επέμενα να τους ρωτάω,δε θα μου είχαν πει ούτε για την αμφισβήτηση λογαριασμού.Σας παραθέτω αυτά για 2 λόγους: α)να το σχολιάσετε,β)σκέφτομαι να το κάνω καρτοκινητό πάλι,μήπως ξέρετε πόσο θα κοστίσει αν θα λύσω το συμβόλαιο;

• 2 months later...

Παιδιά έχω πάνω από 5 χρόνια συμβόλαιο vodafone και σχεδόν 2 χρόνια που έχω ενεργοποιήσει bis στον αριθμό μου.

Απλά επειδή πλέον δεν έχω στον τηλεφωνικό μου κατάλογο αριθμούς vodafone, δεν με συμφέρει να μένω άλλο εκεί.

Το θέμα είναι πως στην cosmote πρέπει να πληρώσεις extra το πακέτο bis, το οποίο θα βάλεις πάνω από το πρόγραμμα συμβολαίου σου, σωστά;

Γνωρίζει κάποιος, ποια πακέτα bis έχει η cosmote, πόσο κοστίζουν και τι MB παρέχει το καθένα;

Γίνεται να διαλέξω εγώ, όποιο πακέτο bis θέλω να βάλω στο πρόγραμμα μου;

Νομίζω το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών Cosmote. Σίγουρα θα σου δώσουν πιο ακριβείς τιμές και θα σου αναφέρουν και πιθανή έκπτωση - ως πελάτης φορητότητας, θα τους πεις ότι θες ένα πρόγραμμα που να είναι αντίστοιχο με αυτό που έχεις τώρα στη Βόντα σε τιμές και παρεχόμενες υπηρεσίες.

Th|eF

• 3 months later...

Καλησπερα. Αρχικα θα ηθελα να σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας.

Θα ηθελα να ρωτησω και εγω μερικα πραγματα.

1) Χρησιμοποιω την υπηρεσια BIS μονο για τα email μου. Υπαρχει περιπτωση να εχω καποια παραπανω χρεωση απο αυτη των 100mb που εχω απο την cosmote;

2) Πιστευετε οτι θα ηταν σκοπιμο να απενεργοποιησω στη cosmote την υπηρεσια wap για να αποφυγω παραπανω χρεωσεις;

3) Οταν δε θελω να χρησιμοποιω τα mb του BIS και να χρησιμοποιω το wifi, μπορω να κλεινω τη κεραια 3g και να εχω μονο τη 2g; Με αυτο το τροπο θα κατευαζω δεδομενα μονο απο το wifi και οχι απο τη συνδεση μου; Υπαρχει καποιος αλλος τροπος για να γινεται αυτο;

Ευχαριστω πολυ.

1) Με χρήση μόνο email, είναι ουσιαστικά αδύνατον να ξεπεράσεις τα 100 ΜΒ.

2) Πολλοί το έχουν κάνει αυτό, δεν χάνεις και κάτι να το κάνεις για παν ενδεχόμενο...

3) Αρχικά να σου θυμίσω ότι στα blackberry έχεις κανονικά δεδομένα είτε σε 2G είτε σε 3G δίκτυο, επομένως δεν θα άλλαζε κάτι το να βάλεις 2G, εκτός βέβαια από πιο αργή ταχύτητα και μικρότερη κατανάλωση μπαταρίας. Από κει και πέρα όμως, το τηλέφωνό σου αυτόματα όταν συνδεθεί σε wifi δρομολογεί όλα τα δεδομένα μέσω αυτού και όχι μέσω δικτύου κινητής. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις αυτό και από το Service Status της συσκευής σου, όπου στο BIS θα σου αναφέρει το wifi δίκτυο που έχεις συνδεθεί και όχι mobile network.

Th|eF

Συνδεθηκα στο wifi του σπιτιου μου και παρολα αυτα στο services status - Blackberry internet service μου γραφει Mobile network.

Πως μπορω να το ρυθμισω αυτο;

Edited by mariosvoul

Όταν λες συνδέθηκες, τι εννοείς; Στις ρυθμίσεις του wifi σε δείχνει κανονικά connected; Το εικονίδιο του wifi έχει γίνει άσπρο από ξεθωριασμένο; Ρωτάω μήπως δεν έχει καταφέρει να πάρει IP από το ρούτερ σου.

Th|eF

Εχει παρει IP απο το router. Παρολα αυτα στο services status στο BIS μου λεει Mobile Network, αντι για ονομα του router.

Περίεργο αυτό, κανονικά γίνεται αυτόματα, δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι. Εάν κλείσεις το mobile network όταν έχει πια συνδεθεί στο wifi, σου επιτρέπει να ανοίξεις σελίδες ή facebook κλπ;

Th|eF

Ναι μου επιτρεπει. Μονο οταν εχω και τα δυο ανοικτα, δινει προτεραιοτητα στον mobile network.

Δε μπορω να καταλαβω γιατι συμβαινει αυτο.

• The title was changed to [Carrier] Cosmote Blackberry Service