DIAVOLIN82 Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Συγνωμη να τελειωσεις την νομικη και να γινεις υπαλληλος γραφειου στη εργατικη κατοικια τι νοημα εχει;Το λεω επειδη ολοι λενε πως εχεις πολλες επιλογες με το πτυχιο της νομικης...Αν εννουμε συμβολαιογραφους-δικαστικους-διπλωματες κτλ τοτε συγνωμη αλλα δεν ειναι μεσα στις "πολλες επιλογες" και δεν αφορα τους πολλους λογω πολυ δυσκολων και απαιτητικων εξετασεων.....Σε τραπεζα να ασχοληθεις ως τι;Ταμιας;Ως νομικος συμβουλος παλι δικηγορος εισαι.....Οποτε θεωρω οτι ειναι μυθος αυτο περι πολλων επιλογων.... Ε ναι δικηγορος εισαι αλλα δεν ασχολεισαι με δικες κτλ. Εγω π.χ. θέλω όταν με το καλό τελειώσω να ασχοληθώ με το νομικο κομματι των ΜΜΕ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kabamarou Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Νομιζω οτι και οι νομικοι συμβουλοι πανε σε δικαστηρια και εκπροσωπουν την εταιρια που εργαζονται σε αγωγες-μηνυσεις κτλ....Αλλα και αυτο να μην ισχυει ο νομικος συμβουλος σε μια καλη εταιρια ειναι συνηθως καποιος φτασμενος και μπαρουτοκαπνισμενος δικηγορος με μεγαλη εμπειρια στα δικαστηρια..... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 8, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2009 Αλλα και αυτο να μην ισχυει ο νομικος συμβουλος σε μια καλη εταιρια ειναι συνηθως καποιος φτασμενος και μπαρουτοκαπνισμενος δικηγορος με μεγαλη εμπειρια στα δικαστηρια..... Όχι απαραίτητα. Άλλα skills και γνώσεις χρειάζεται ο μεν και άλλα ο δε. ;) Άσε που σε θέματα οικονομικής/εμπορικής φύσεως τα περισσότερα ζητήματα είναι εξωδικαστηριακής φύσεως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kabamarou Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Καλα δεν παιρνω και ορκο μπορει να ειναι και ετσι:p Απλα μου φαινεται περιεργο πχ μια τραπεζα να εχει νομικο συμβουλο καποιον χωρις καμια εμπειρια σε δικαστηρια....:cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DIAVOLIN82 Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Καλα δεν παιρνω και ορκο μπορει να ειναι και ετσι:p Απλα μου φαινεται περιεργο πχ μια τραπεζα να εχει νομικο συμβουλο καποιον χωρις καμια εμπειρια σε δικαστηρια....:cool: Γιατί σου φαινεται περιεργο...? Καποιος γινεται δικηγορος μεσα απο τα δικαστηρια...? Ξερεις τι αθλιοι χασοδικες ασχολουνται με τις δικές...!!! Σε εχει επηρεασει η tv !:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Ξερεις τι αθλιοι χασοδικες ασχολουνται με τις δικές...!!! Κάτσε να το διαβάσει ο Spidey αυτό και θα έχουμε ... αντίλογο :lol::p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DIAVOLIN82 Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Κάτσε να το διαβάσει ο Spidey αυτό και θα έχουμε ... αντίλογο :lol::p Δεν ειπα οτι ειναι ολοι χασοδικες!! Εδωσα ενα παραδειγμα οτι δεν εχει να κανει η ποιοτητα ενος δικηγορου με την εμπειρια του στο δικαστηριο!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spidey Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Γιατί σου φαινεται περιεργο...? Καποιος γινεται δικηγορος μεσα απο τα δικαστηρια...? Ξερεις τι αθλιοι χασοδικες ασχολουνται με τις δικές...!!! Σε εχει επηρεασει η tv !:p Διαβάζω αυτό που γράφεις και γελάω..ναι , ο πραγματικός δικηγόρος γίνεται μέσα στα δικαστήρια, γιατί το δικαστήριο είναι το " σπίτι " του. Αν εσύ ακολουθήσεις δικηγορία εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου, ακόμη και οι άθλιοι χασοδίκες, στο κομμάτι της μαχόμενης δικηγορίας είναι πιο "δικηγόροι " από εσένα, διότι ακριβώς ασχολούνται με αυτά, συντάσουν αγωγές, μηνύσεις, καταθέτουν, ξέρουν που είναι τα συγκεκριμένα γραφεία κλπ κλπ. Το δικαστήριο είναι ο φυσικός χώρος του κάθε δικηγόρου. Οι άθλιοι χασοδίκες που αναφέρεις , μπορεί να είναι παιδιά που μόλις αρχίζουν και αναλαμβάνουν τα πάντα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα χάσουν.Νίκη για έναν άθλιο χασοδίκη μπορεί να είναι κ η μείωση ποινής στο εφετείο. Πρόχειρα μου έρχεται ένα παράδειγμα μεταξύ νομικού συμβούλου τραπέζης κ δικηγόρου μαχόμενου στο ακροατήριο. Η νομική σύμβουλος ήταν τόσο ψαρωμένη που μετά βίας ακουγόταν η φωνή της και μολονότι είχε δίκιο στην υπόθεση της τράπεζας, πρακτικά τις εντυπώσεις τις κέρδισε ο συνάδελφος. Υπάρχει επίσης μια άτυπη κόντρα στους βολεμένους με πάγια αντιμισθία νομ. συμβούλους και τους 'άλλους δικηγόρους, η μεγάλη πλειοψηφία δεν τους έχει και σε πολύ υπόληψη. Μπορείς να ακολουθήσεις το δρόμο που θα επιλέξεις και καλά θα κάνεις.Η τιβι τι σχέση έχει με άθλιους χασοδίκες , δεν το κατάλαβα.Να ξέρεις μόνο ότι όταν εσύ θα αποκαλείς κάποιους άθλιους χασοδίκες, κάποιοι άλλοι θα σε αποκαλούν "αποτυχημένη" δικηγόρο. Πάντα φιλικά , το θέμα δεν πρόκειται να γίνει vs, εξάλλου ακόμη είσαι φοιτήτρια. Παράθεση Ace of Hearts.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spidey Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Δεν ειπα οτι ειναι ολοι χασοδικες!! Εδωσα ενα παραδειγμα οτι δεν εχει να κανει η ποιοτητα ενος δικηγορου με την εμπειρια του στο δικαστηριο!!! Η εμπειρία στο δικαστήριο είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός δικηγόρου, γιατί ο πραγματικός δικηγόρος κρίνεται εκεί, στο ακροατήριο κ πουθενά αλλού.Κ φυσικά στη δουλειά που έχει κάνει πριν συζητηθεί η υπόθεση.Δουλεύοντας σε μια τράπεζα, ή κάπου αλλού, ακολουθείς κατά γράμμα το νόμο, εισηγείσαι κλπ κλπ.Στο ακροατήριο, βάζεις και την προσωπικότητα σου.Τεσπα, δεν είμαστε όλοι για δικαστήριο, πολύ λογικό. Αν δεν κάνω λάθος σπουδάζεις σε αγγλικό παν/μιο.Καλώς λοιπόν δε θα ακολουθήσεις τη μαχόμενη, γιατί θα συναντούσες πολλά προβλήματα.Καμία σχέση το νομικό τους σύστημα με το δικό μας. Παράθεση Ace of Hearts.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Η εμπειρία στο δικαστήριο είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός δικηγόρου, γιατί ο πραγματικός δικηγόρος κρίνεται εκεί, στο ακροατήριο κ πουθενά αλλού. Κάτσε ρε συ Spidey, δλδ ένας νομικός σύμβουλος που παίζει όλο το εμπορικό δίκαιο στα δάχτυλα και είναι αστέρι στις (οικονομικονομικές) διαπραγματεύσεις δεν πιάνει μία επειδή δεν ξέρει από ακροατήριο; Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο, ακριβώς επειδή χρειάζονται διαφορετικά skills όπως λες κι εσύ. Άσε που μια μεγάλη και σοβαρή εταιρία δε θα στείλει τον ίδιο το νομικό σύμβουλο να αγορεύσει, θα βάλει κάποιον ειδικό σε δίκες ;) Όλα αυτά με βάση τη δική μου εμπειρία από το χώρο των επιχειρήσεων - χωρίς καμία εμπειρία σε θέματα δικαστηρίου. Δεν είμαι νομικός. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spidey Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Κάτσε ρε συ Spidey, δλδ ένας νομικός σύμβουλος που παίζει όλο το εμπορικό δίκαιο στα δάχτυλα και είναι αστέρι στις (οικονομικονομικές) διαπραγματεύσεις δεν πιάνει μία επειδή δεν ξέρει από ακροατήριο; Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο, ακριβώς επειδή χρειάζονται διαφορετικά skills όπως λες κι εσύ. Άσε που μια μεγάλη και σοβαρή εταιρία δε θα στείλει τον ίδιο το νομικό σύμβουλο να αγορεύσει, θα βάλει κάποιον ειδικό σε δίκες ;) Όλα αυτά με βάση τη δική μου εμπειρία από το χώρο των επιχειρήσεων - χωρίς καμία εμπειρία σε θέματα δικαστηρίου. Δεν είμαι νομικός. :) Δε λέω αυτό φίλε μου.Μίλησα ότι ο φυσικός χώρος ενός δικηγόρου είναι τα δικαστήρια.Φυσικά αν κάποιος είναι αστέρι πχ στο εμπορικό δίκαιο, φυσικά και είναι άριστος στη δουλειά του ως νομικός.Δε μειώνεται η αξία του επ ουδενί. Άλλο όμως το να δουλεύεις πίσω απο ένα γραφείο εταιρίας κ άλλο να αγορεύεις, να εξετάζεις μάρτυρες κλπ κλπ. Η φυσική θέση του δικηγόρου είναι μέσα στην κοινωνία , να αφουγκράζεται κ να προστατεύει το δίκαιο κ αυτό το πετυχαίνει μαχόμενος , προστατεύοντας τον πολίτη από αυθαιρεσίες πολιτείας-δικαστή κλπ κλπ. Είχα προσωπικά πρόταση να εργαστώ σε ίδρυμα δημόσιο, τη δέχτηκα , έμαθα αρκετά (διοικητικό δίκαιο) κ μετά αποχώρησα γιατί δε με γέμιζε. Δε μειώνεται η αξία κανενός συναδέλφου, από τη στιγμή που είναι καλός στη δουλειά του. Παράθεση Ace of Hearts.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DIAVOLIN82 Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Δε λέω αυτό φίλε μου.Μίλησα ότι ο φυσικός χώρος ενός δικηγόρου είναι τα δικαστήρια.Φυσικά αν κάποιος είναι αστέρι πχ στο εμπορικό δίκαιο, φυσικά και είναι άριστος στη δουλειά του ως νομικός.Δε μειώνεται η αξία του επ ουδενί. Άλλο όμως το να δουλεύεις πίσω απο ένα γραφείο εταιρίας κ άλλο να αγορεύεις, να εξετάζεις μάρτυρες κλπ κλπ. Η φυσική θέση του δικηγόρου είναι μέσα στην κοινωνία , να αφουγκράζεται κ να προστατεύει το δίκαιο κ αυτό το πετυχαίνει μαχόμενος , προστατεύοντας τον πολίτη από αυθαιρεσίες πολιτείας-δικαστή κλπ κλπ. Είχα προσωπικά πρόταση να εργαστώ σε ίδρυμα δημόσιο, τη δέχτηκα , έμαθα αρκετά (διοικητικό δίκαιο) κ μετά αποχώρησα γιατί δε με γέμιζε. Δε μειώνεται η αξία κανενός συναδέλφου, από τη στιγμή που είναι καλός στη δουλειά του. Τι να σε πω, εμας εδω στην Αγγλια δεν μας μαθαινουν οτι η θεση του δικηγορου ειναι στα δικαστηρια επ ουδενι!!! Ο δικηγορος οπου κ αν ειναι σε οποια θεση κ αν βρισκεται παντα προστατευει καποιων ανθρωπων ή οργανωσης ή εταιριας τα δικαια...Επειτα συγνώμη ο επιτυχημενος δικηγορος πως φαινεται οτι ειναι αυτος που αγορευει στα δικαστηρια...?Μην τρελαθουμε τελειως...Εσυ μπορει να εχεις 10 δικες κ να αποτυχεις στις 8 κ εγω να κανω πολυ καλυτερη δουλεια στο γραφειακι μου οπως λες...Επειτα να πουμε κ κατι για τους υποψηφιους δικηγορους, οτι επιτυχημενος δεν γινεσαι μεσα απο τα δικαστηρια, χρειαζεται πολυ δουλεια κ πολυ υπομονη κ επιμονη για να αποκτησεις κ πολλες εμπειριες, ειτε επιλεξεις το δικαστηριο ή επιλεξεις το γραφειο...Επιτυχημενος δικηγορος δεν γεννιεσαι,γινεσαι... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spidey Δημ. February 9, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Τι να σε πω, εμας εδω στην Αγγλια δεν μας μαθαινουν οτι η θεση του δικηγορου ειναι στα δικαστηρια επ ουδενι!!! Ο δικηγορος οπου κ αν ειναι σε οποια θεση κ αν βρισκεται παντα προστατευει καποιων ανθρωπων ή οργανωσης ή εταιριας τα δικαια...Επειτα συγνώμη ο επιτυχημενος δικηγορος πως φαινεται οτι ειναι αυτος που αγορευει στα δικαστηρια...?Μην τρελαθουμε τελειως...Εσυ μπορει να εχεις 10 δικες κ να αποτυχεις στις 8 κ εγω να κανω πολυ καλυτερη δουλεια στο γραφειακι μου οπως λες...Επειτα να πουμε κ κατι για τους υποψηφιους δικηγορους, οτι επιτυχημενος δεν γινεσαι μεσα απο τα δικαστηρια, χρειαζεται πολυ δουλεια κ πολυ υπομονη κ επιμονη για να αποκτησεις κ πολλες εμπειριες, ειτε επιλεξεις το δικαστηριο ή επιλεξεις το γραφειο...Επιτυχημενος δικηγορος δεν γεννιεσαι,γινεσαι... Δεν έγραψα ποτέ "γραφειάκι", "γραφείο" έγραψα. Ούτε εδώ μας έμαθαν ότι πρέπει να είμαστε στα δικαστήρια. Ο κώδικας περί Δικηγόρων μιλάει για προστασία του ανθρώπου απο αυθαιρεσίες, εκεί αναφερόμουν. Τεσπα, δεν έχω να πω κάτι άλλο, είμαστε κ οφ τόπικ. Παράθεση Ace of Hearts.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. February 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2009 Άνετα μπαίνεις κ παρακολουθείς δίκη. Έχω πάει και δεν είχα σχέση με καμία υπόθεση. Όπως είπε κ κάποιος πιο πάνω, κρίμα που δεν μπορείς να πάρεις ποπ κόρν. Γιατι κριμα βρε παιδια;Δεν πας σε θεατρο ή σε σινεμα . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. February 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2009 Γιατι κριμα βρε παιδια;Δεν πας σε θεατρο ή σε σινεμα . γιατι νομιζουν πως οι δικες γινονται οπως στην λαμψη ή στις ταινιες του ξανθοπουλου. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. February 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2009 ... να αφουγκράζεται κ να προστατεύει το δίκαιο κ αυτό το πετυχαίνει μαχόμενος ... Να προστατεύει το δίκαιο ή τον πελάτη του...; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DIAVOLIN82 Δημ. February 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2009 Να προστατεύει το δίκαιο ή τον πελάτη του...; Εμας πάντως εδώ μας λένε να προστατευουμε τον πελατη μας...:lol:Ακομα κ ο πιο σκληρος εγκληματιας εχει τα δικαιωματα του...:X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
philip09 Δημ. June 13, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2018 Εγω ηθελα να ρωτήσω απο ποσο χρονων και μετα μπορεις να παρακολούθησης(πχ εγώ ειμαι 17 μπορω; ) Και αν εχει καποιο Dress Code για το ακροατηριο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mkaras Δημ. June 17, 2018 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2018 Oι δικηγόροι σίγουρα έχουν κάποιο κώδικα ντυσίματος .Οι υπόλοιποι μάλλον ανάλογα .Σε υπόθεση για μαλώματα σε πολυκατοικία ήταν όλοι χύμα .Και με αθλητικά παπούτσια,και παιδιά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts