mcde Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Για το GPS υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2651194#post2651194 Μάθετε να ψάχνετε! Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nectons Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Δείτε και τα πολύ χρήσιμα εδώ Omnia HD i8910 πρώτες απόψεις! Πως θα φλασάρετε το OMNIA i8910 HD Νέο firmware i8910XEIF4 για το HD H επίσημη ελληνική ιστοσελίδα Samsung Installserver_Samsung i8910 Αυτό είναι οκ http://www.bytheway.gr/portal2/forum/forumdisplay.php?f=149 Φίλε μου κάποιο πρόβλημα υπάρχει με τα λικς Ας το κοιτάξουν οι διαχειριστές. Έχει πρόβλημα ο EDITOR όταν πατάς στην αλλαγή συντάκτη για να πάρει και το κείμενο και το λινκ απευθείας. :) Βάζω τώρα τα σωστά. Omnia HD i8910 πρώτες απόψεις! Πως θα φλασάρετε το OMNIA i8910 HD Νέο firmware i8910XEIF4 για το HD H επίσημη ελληνική ιστοσελίδα Samsung Installserver_Samsung i8910 edit: Διόρθωσα όλα μου τα λινκς. Και στο quote το δικό σου. Αν θέλεις κάνε edit το κείμενό σου για να μην μπερδεύονται οι χρήστες. Τώρα είναι όλα οκ. Μπορούν να το σβήσουν και οι διαχειριστές. Ευχαριστώ. Παράθεση Διαφήμιση χωρίς άδεια/spamming απαγορεύεται από τους ΟΠΧ. Αν θέλετε διαφήμιση επικοινωνήστε με το marketing@myphone.gr. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nectons Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Αν πάρω το κινητό από Voda ως σκέτη συσκευή θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε άλλο δίκτυο ή θα είναι κλειδωμένο; Θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με οποιαδήποτε κάρτα εφόσον το κινητό θα είναι unbranded. Μην ανυσηχείς για αυτό. Παιδια πηγα στη Vodafone στον πειραια και μου ειπαν οτι το περιμενουν στις 16 Ιουλιου το κινητο και τον ρωτησα αν εχει επεμβει η vodafone στο λογισμικο του τηλεφωνου και το εψαξε και μου ειπε οχι ,ουτε λογοτυπα θα εχει πανω. Τιμη μου ανεφερε στα 599 το 8giga. Το επιβεβαιώνω και εγώ. Εκεί ήμουν σήμερα. :) Και η τιμή που θα το δίνουν είναι παραπάνω από τίμια για τέτοια συσκευή. Υποθέτω ότι θα μπορείς. Ρε παιδιά θέλω να το πάρω τώρα, αλλά πόσο σύντομα θα μπορέσω να του περάσω ελληνικά; Συντομότατα. Ήδη το 9volto στον Πειραιά υπόσχετε ότι έχει τα Ελληνικά για αυτήν την συσκευή :) σωστή η ερώτηση... γιατι καλό ειναι να έχουμε κ την εγγύηση!!! ποσα χρόνια εγγύηση άραγε δίνουν? 1 χρόνο υποτίθεται από την εταιρία αλλά ο νόμος μιλά για 2 χρόνια. Για οποιοδήποτε προιόν ηλεκτρικής / ηλεκτρονικής συσκευής ισχύει πλέον εγγύηση 2 ετών ανεξαρτήτως την εγγύηση που δίνει ο κατασκευαστής η το κατάστημα. Προσοχή λοιπόν. Σχετικά μπορείται α διαβάσετε >>ΕΔΩ<< Παράθεση Διαφήμιση χωρίς άδεια/spamming απαγορεύεται από τους ΟΠΧ. Αν θέλετε διαφήμιση επικοινωνήστε με το marketing@myphone.gr. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aldebaran_ Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Δεν άντεξα. Το παρήγγειλα ήδη και άυριο το πρωί θα το έχω στα χέρια μου. Μου είπαν ότι εκεί γύρω στα μέσα του Ιουλίου θα με πάρουν τηλέφωνο να τους το στείλω πίσω για να μου περάσουν Ελληνικά. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει; On Line αναβάθμιση είναι εύκολο να γίνει ή υπάρχει κανένας κίνδυνος να το κάψω; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 διαβασα το μηνυμα του mirror και περα απο τα εντυπωσιακα αποτελεσματα που περιμενα οτι οντως θα εχει χαλαστηκα για το θεμα του μεγεθους του,τοσο μεγαλο δηλαδη???πιο μεγαλο πολυ κι απο το iphone??? δε ξερω,το σκεφτομαι πολυ αυτον τον τομεα.του μεγεθους. Εμένα, μου φάνηκε πολύ μεγάλο και υπερβολικά βαρύ. Όμως, τόνισα ότι εμένα δεν με χαλάει και, αν αποφάσιζα να το πάρω, σε καμία περίπτωση το βάρος του και το μέγεθός του δεν θα με απέτρεπαν. Ήταν μια απλή διαπίστωση και δεν είπα ποτέ οτι θεωρώ μειονέκτημα τις διαστάσεις της συσκευής. Δηλαδη οταν λες πιο στενο?Το πλατος του ειναι μικροτερο του Ιphone..? Να ρωτησω και κατι ακομα...ποσο ευκολο ή δυσκολο ειναι να περασουμε εφαρμογές...στο κινητο...εφοσον ειναι symbian. Η εγκατάσταση εφαρμογών είναι απλούστατη διαδικασία. Δες εδώ. Εχω μεγάλες ενστάσεις φίλε mirrorofsorrow για το μίνι review σου. Μπαταρία. Μετά από ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΗ χρήστη το κινητό κρατά πάνω από 4 με 5 μέρες ανάλογα του τι του κάνουμε και πως. Οι 2 μέρες είναι απλές για αυτό το κινητό με πραγματικά βαριά χρήση και ώρες ομιλίας χρήσης ιντερνέτ και κάμερας. Δεν λέει να τελειώσει. Ένσταση είναι αυτό; Το ίδιο πράγμα λέμε. Είπα ότι με εντυπωσίασε η μπαταρία του, για το μικρό διάστημα που μου δόθηκε η ευκαιρία να το έχω στα χέρια μου. Οθόνη έναντι του 5800. Εννοείς την ευαισθησία touch στο κινητό η την ζωντάνια/καθαρότητα/χρώματα? Σε καμία περίπτωση από τις παραπάνω δεν συγκρίνονται οι 2 συσκευές. Το Omnia έχει την αίσθηση "χάδι και απόκριση" στην αφή του καλύτερη και από του iPhone! Μιλούσα για την απόκριση της οθόνης του HD. Όσο την είχα στα χέρια μου, είπα μεν ότι ήταν ταχύτατο αλλά, υπήρχαν μερικές περιπτώσεις που πατούσα κάτι, και απλά δεν έκανε τίποτα. Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει πως συμπεριφέρεται η συσκευή στα χέρια άλλου χρήστη, απλά γράφω τις εμπειρίες από την επαφή μου με την συσκευή, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Κάμερα. Προφανώς θα έλεγα εκ του ασφαλούς να μην κακό χαρακτηρίσω τους χαρακτηρισμούς σου, ότι μάλλον θα έχει "κακό" firmware η συσκευή. Απλώς ενίσταμαι γιατί θα έπρεπε να το τονίζεις σε κάθε φάση διότι αφήνετε η εντύπωση ότι το κινητό είναι αποτυχία ειδικά στον τομέα που δεν έχει αντίπαλο από καμία συσκευή αυτής της κάμερας. Τα πράγματα είναι απλά, είδα τις φωτο στον υπολογιστή μου, και απλά δεν με εντυπωσίασαν. Περίμενα κάτι περισσότερο από την 8άρα του. Το αν θα βελτιωθεί σε επόμενη έκδοση λογισμικού, δεν μπορώ να το ξέρω, προφήτης δεν είμαι. Όπως είπα, εγώ καταγράφω αυτά που βλέπω. Στο βίντεο τώρα. Ο ήχος δεν είναι ούτε πολύκάναλος ούτε DTS. Όμως από τα ηχεία του ακούγετε ΑΨΟΓΑ και κρυστάλλινα. Για να πούμε και να επιβεβαιώσουμε τα λεγόμενα ότι έχει κακό ήχο εγγραφής στο κινητό θα πρέπει να μεταφέρουμε τα βίντεο σε υπολογιστή και να τα ακούσουμε είτε από εκεί είτε σε μια (για παράδειγμα) 46άρα τηλεόραση με κάποιο συμβατό player. Τι από τα 2 έκανες και σε χάλασε ο ήχος του? ΝΑΙ δεν είναι ο καλύτερος. Αλλά μιλάς για "χάλια". Λάθος λοιπόν. Καθόλου χάλια και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποιος λόγος υπάρχει που είναι έτσι και θα διορθωθεί σύντομα με κάποιο firmware η κάποια εύκολη ρύθμιση στην registry όπως μας έχει συνηθίσει η samsung. Εδώ γελάμε. Υπάρχει λόγος που κάναν χάλια τον ήχο; Αν είναι δυνατόν. :wacko: Τα βίντεο που τράβηξα με το HD, τα είδα στον υπολογιστή. Έπαιζε μουσική από πίσω και εμείς μιλούσαμε σχετικά κοντά στο μικρόφωνο του HD. E, στα βίντεο δεν καταλαβαίνεις τι ακούς. Τράβηξα παρόμοια βίντεο σε όλες τις αναλύσεις μήπως και το πρόβλημα υπάρχει μόνο στο 720p αλλά σε όλες τις αναλύσεις ο ήχος ήταν απαράδεκτος. Καπάκι, έβαλα να δω ένα βίντεο τραβηγμένο από το ταπεινό 5800. Ο ήχος νόμιζες ότι είναι dolby σε σύγκριση με τα άλλα χάλια. Πάντως, το ξαναλέω, η ποιότητα εικόνας του HD, απλά είναι καταπληκτική. Πολύ κρίμα που το σκότωσαν. Μακάρι να κάνουν κάτι και γρήγορα. Κολλήματα στον browser και capasitive οθόνη. Το κινητάκι απλά δεν έχει καλό browser όπως δεν έχει κανένα symbian κινητό. Είναι απλό. Ως γνωστόν το HD Θα έχει σύντομα μελλοντικά και multitouch εφόσον το περιορίζουν μόνο το λογισμικό και εφόσον η οθόνη του είναι ήδη multitouch. Οπότε δεν με χαλά καθόλου που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω πενάκι. Το κινητό είναι καθαρά με την τεράστια οθόνη του fingertouch friendly και έτσι θα παραμείνει. ΑΝΑΜΟΝΗ και υπομονή να βγει ο καλύτερος browser σε κινητό SKYFIRE που αν παίζει στο HD όπως και στα συμβατά windows mobile το iphone θα βγει στην σύνταξη και σε αυτόν τον τομέα. Πάλι προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Τι να την κάνω τέτοια οθόνη που και καλά είναι fingertouch friendly αλλά, δεν μπορώ να κάνω σωστή πλοήγηση; Θέμα αναβαθμίσεων. Ποιο κινητό στον πλανήτη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δέχτηκε τόσες πολλές αναβαθμίσεις ΚΑΙ από την μαμά εταιρία ΚΑΙ από "μάγειρες" με καλομαγειρεμένες ρομς από το Omnia i900? ΚΑΝΕΝΑ. Οπότε μάλλον είναι λιγάκι άστοχο να λες ότι η Νοκια (η τραγική στον τομέα αυτό Νόκια) θα σου δώσει μεγαλύτερη υποστήριξη από την samsung στο HD. Εντελώς, μα εντελώς, άστοχο σχόλιο. Στις προηγούμενες symbian συσκευές της τι έκανε; Ούτε έναν σωστό updater δεν έχει ακόμα. Προσοχή τι λέμε και τι γράφουμε λοιπόν για να αποφεύγετε η παραπληροφορία. Ήδη με την BETA κυκλοφορία του έχουνε βγει μια ΝΤΟΥΖΙΝΑ roms για να μπορέσεις να του βάλεις διαφορετικών γλωσσών και τώρα μάλιστα που επίσημα έχουμε και την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής υποστήριξης για τα Samsung θα έλεγα ότι θα έχουμε μεγάλες εκπλήξεις στο μέλλον. Να κλείσω το μήνυμά μου. Δεν πρόκειται να το κρατήσω διότι είμαι φανατικός χρήστης των Windows Mobile και απλά με τα symbian πειραματίζομαι και παρακολουθώ τις εξελίξεις. Όμως μπαίνω σφήνα στο μίνι review Που έκανες όπως πάντα κάνω γιατί η παραπληροφόρηση και μάλιστα η άθελη (γνωρίζω πόσο έγκυρος είσαι) είναι το μόνο πράγμα που με εξάπτει. Δεν ξέρω πως αντιλαμβάνεσαι την έννοια της παραπληροφόρησης αλλάν το να λέει κάποιος τις εντυπώσεις του (θετικές ή αρνητικές είναι αυτές), σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παραπληροφόρηση. Από την άλλη, το να κάνεις προβλέψεις και να λες ότι η Samsung θα κάνει αυτό, θα κάνει το άλλο κοκ, πλησιάζει επικίνδυνα στον όρο αυτό. Αλήθεια, η ελληνική rom, και όχι αυτή της Vodafone, που έχει πετσοκόψει τα 3D γραφικά και την πολύ όμορφη και πρωτότυπη οθόνη του multitasking, ξερεις γιατί δεν έχει βγει ή πότε θα βγει; Όταν, με το κάλο, βγει λοιπόν, τότε τα ξαναλέμε και παίρνω πίσω τα λεγόμενα περι απαράδεκτης υποστήριξης από μεριάς samsung. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimaxin70 Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Παρόλο που μάλλον θα πάρω τη συσκευή, πρέπει να συμφωνήσω με τον mirror. Επίσης, η υποστήριξη αναβαθμίσεων στη samsung δεν ήταν η ενδεδειγμένη, μέχρι τώρα τουλάχιστον.Και η προηγούμενή μου εμπειρία με το INNOV8 δείχνει ότι η ποιότητα της κάμερας είναι λίγο καλύτερη από ένα Ν95 ενώ το video στον ήχο του είναι πολύ κακο. Ελπίζω στο ομνια hd να βελτιωθούν τα πράγματα. αλλά μέχρι να το δω δεν πιστεύω τίποτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niknikolas1 Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Πως θα τα περάσεις τα ελληνικά;:confused: απ το e-click που το πηρα. Παράθεση ...htc one... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
labrosargyrakis Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Είμαι κι εγώγια καινούριο κινητό μάλλον. Το προηγούμενο δυστυχώς δεν άντεξε πολύ. Θα περιμένω όμως μάλλον για το ομνια 2 ή για το pro. Απλά έχω συνηθήσει με τα windows mobile που έχουν τις απειρες εφαρμογές και έχω ήδη ένα μεγάλο αρχείο από αυτές και δε θέλω να ξαναασχοληθώ τόσες μέρες για να μάθω άλλα κόλπα με symbian. A παρεπιπτόντως καπου σε προηγούμενο ποστ διάβασα για τον skyfire για browsing στο ιντερνετ. Δε θυμάμαι τι ακριβώς έλεγε το παλικάρι αλλά νομίζω οτι έλεγε όταν βγει... Να πω λοιπόν οτι εγώ τον χρησιμοποιώ εδώ και 1 χρόνο περίπου ήδη και είναι πραγματικά ότι τελειότερο έχω δει σε κινητό για ίντερνετ αφού ανοίγει κυριολεκτικά τα πάντα όπως στο pc μου. Βλέπεις βιντεο απο youtube περιεχόμενο flash κτλ χωρίς τίποτε αλλο. Αν κάποιος το έχει δοκιμάσει ξέρει. Εκτός αν εννοούσε το να βγει για symbian. Τα windows mobile τα βριζουν αρκετοί, αλλά το θέμα είναι οτι απλά μπορείς να βρείς δωρεάν και πολύ εύκολα πληθώρα προγραμμάτων για όλα,σε οτι αφορά το user interface βέβαια που είναι πραγματικά άθλιο (τουλαχιστον των wm5 που έχω ως σήμερα) αυτό ΄λύνεται με άλλα πολύ χρηστικά και όμορφα άλλων εταιριων που επίσης βρισκει κανείς ελεύθερα αν ψάξει λίγο στο ίντερνετ όπως το spb mobile shell 3 κτλ. Σε αυτές τις σελίδες διάβασα για διάφορα πράγματα ήδη που με κάνουν να περιμένω για λίγο ακόμα για κάτι που ναι μεν θα κάνει γύρω στα 600+ ευρώ αλλά τουλάχιστον θα ικανοποιεί τις προσδοκίες μου για μια τιμή στην οποία θα μπορούσα να φτιάξω pc με intel core i7!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giorgegiap Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 καλησπερα σας. την παρασκευη πηρα στα χερια μου το ΗD. μου φανηκε λιγο μεγαλο αλλα με κερδισε η συνολική του παρουσια. εχω ομως ενα προβλημα. οταν παω στο μενου στο εικονιδιο του web παταω για να μπω στο ιντερνετ αλλα αντ' αυτού κολαει το κινητο και δεν αποκρινεται σε καμια εντολη. μονο οταν πατησω το μεσαιο απο τα τρια πληκτρα που ειναι κατω απο την οθονη ξεκολαει. Εχω συνδεση με τη wind για το ιντερνετ. ξερει κανεις πως αλλιως συνδεεται στο ιντερνετ? Ευχαριστω εκ των προτερων Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Καλορίζικο. :) Κάνε μια επανεκκίνηση και ξαναπροσπάθησε να μπεις από ο εικονίδιο του browser. Αν επιλέξεις να συνδεθείς μέσω wlan, πάλι κολλάει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giorgegiap Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 wlan το εχω απενεργοποιησει. θα δοκιμασω επαν/ση. για να δουμε..... οκ. επιασε το κολπο. ευχαριστω.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 To wlan, όταν δεν το χρησιμοποιείς, είναι απενεργοποιημένο. Όταν όμως σε ρωτήσει η συσκευή τον τρόπο σύνδεσης και επιλέξεις αναζήτηση wlan, ενεργοποιείται αυτόματα και ψάχνει για διαθέσιμα δίκτυα. Αν κλείσεις την πλοήγηση, απενεργοποιείται μόνο του. Δεν λειτουργεί δηλαδή σαν το ΒΤ που το ενεργοποιείς χειροκίνητα και μένει μόνιμα ανοιχτό. Αν θέλεις να προσθέτεις κάτι στα μηνύματά σου, να χρησιμοποιείς το πλήκτρο http://www.myphone.gr/forum/images/buttons3/edit.gif. Να αποφεύγεις να κάνεις συνεχόμενα μηνύματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nectons Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Εμένα, μου φάνηκε πολύ μεγάλο και υπερβολικά βαρύ. Όμως, τόνισα ότι εμένα δεν με χαλάει και, αν αποφάσιζα να το πάρω, σε καμία περίπτωση το βάρος του και το μέγεθός του δεν θα με απέτρεπαν. Ήταν μια απλή διαπίστωση και δεν είπα ποτέ οτι θεωρώ μειονέκτημα τις διαστάσεις της συσκευής. Η εγκατάσταση εφαρμογών είναι απλούστατη διαδικασία. Δες εδώ. Ένσταση είναι αυτό; Το ίδιο πράγμα λέμε. Είπα ότι με εντυπωσίασε η μπαταρία του, για το μικρό διάστημα που μου δόθηκε η ευκαιρία να το έχω στα χέρια μου. Διάβασες προσεκτικά το ποστ μου? Αναρωτιέμε :S Μιλούσα για την απόκριση της οθόνης του HD. Όσο την είχα στα χέρια μου, είπα μεν ότι ήταν ταχύτατο αλλά, υπήρχαν μερικές περιπτώσεις που πατούσα κάτι, και απλά δεν έκανε τίποτα. Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει πως συμπεριφέρεται η συσκευή στα χέρια άλλου χρήστη, απλά γράφω τις εμπειρίες από την επαφή μου με την συσκευή, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Τα πράγματα είναι απλά, είδα τις φωτο στον υπολογιστή μου, και απλά δεν με εντυπωσίασαν. Περίμενα κάτι περισσότερο από την 8άρα του. Το αν θα βελτιωθεί σε επόμενη έκδοση λογισμικού, δεν μπορώ να το ξέρω, προφήτης δεν είμαι. Όπως είπα, εγώ καταγράφω αυτά που βλέπω. Σε σχέση με ποιο κινητό για παράδειγμα το συγκρίνεις? Και το καταδικάζεις ταυτόχρονα δίχως να αναφέρεις ποια έκδοση firmware έχε να ξέρουμε τουλάχιστον εμείς που το έχουμε το κινητό γιατί είσαι τόσο αρνητικός με την κάμερά του :) Εδώ γελάμε. Υπάρχει λόγος που κάναν χάλια τον ήχο; Αν είναι δυνατόν. :wacko: Το να γελάς είναι καλό :D Αλλά το ότι κάνανε έτσι τον ήχο δεν είμαστε προγραμματιστές για να τους κρίνουμε. Και κρίνοντας από την άποψή σου για την ποιότητα των φωτογραφιών που τραβάει θα έλεγα ότι μάλλον δεν έχεις γούστο. Ας με διαψέυση κάποιος που το έχει βρε παιδιά μήπως δεν πάει κάτι καλά με εμένα και με όσους το έχουνε δει που το δοκιμάζουμε! Τα βίντεο που τράβηξα με το HD, τα είδα στον υπολογιστή. Έπαιζε μουσική από πίσω και εμείς μιλούσαμε σχετικά κοντά στο μικρόφωνο του HD. E, στα βίντεο δεν καταλαβαίνεις τι ακούς. Τράβηξα παρόμοια βίντεο σε όλες τις αναλύσεις μήπως και το πρόβλημα υπάρχει μόνο στο 720p αλλά σε όλες τις αναλύσεις ο ήχος ήταν απαράδεκτος. Καπάκι, έβαλα να δω ένα βίντεο τραβηγμένο από το ταπεινό 5800. Ο ήχος νόμιζες ότι είναι dolby σε σύγκριση με τα άλλα χάλια. Πες μου με ποιον player τα έπεξες τα βίντεο σημαντικό αυτό. Αλλά και πέραν αυτού για κανέναν λόγο δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις χάλια τον ήχο του στο βίντεο. "Χάνει" σε σχέση με άλλα κινητά αλλά όχι και χάλια. Υπερβολή ;) Πάντως, το ξαναλέω, η ποιότητα εικόνας του HD, απλά είναι καταπληκτική. Πολύ κρίμα που το σκότωσαν. Μακάρι να κάνουν κάτι και γρήγορα. Δεν σκότωσαν τίποτε. Οι εκφράσεις σου είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ. Θα βελτιώσουν σίγουρα το θέμα του ήχου στο βίντεο αλλά δεν είναι και κάτι που καίει το χρήστη πίστεψέ με. Πάλι προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Τι να την κάνω τέτοια οθόνη που και καλά είναι fingertouch friendly αλλά, δεν μπορώ να κάνω σωστή πλοήγηση; Τι σχέση έχει η οθόνη με το λογισμικό browsing στο internet ? ? :S :confused: Εντελώς, μα εντελώς, άστοχο σχόλιο. Στις προηγούμενες symbian συσκευές της τι έκανε; Ούτε έναν σωστό updater δεν έχει ακόμα. Ποιες προηγούμενες ? :) ... Έχει και άλλα 5th edition η samsung ? Πως κα μου ξέφυγε κάτι τέτοιο. Εγώ αναφέρομαι στις πραγματικές smartphone συσκευές. Και με το Omnia έδωσε ρέστα όπως κα λογικό ήταν να κάνει. Αναμένονται εξελίξεις. Και έχω τον λόγο μου που το λέω. Δεν ξέρω πως αντιλαμβάνεσαι την έννοια της παραπληροφόρησης αλλάν το να λέει κάποιος τις εντυπώσεις του (θετικές ή αρνητικές είναι αυτές), σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παραπληροφόρηση. Εάν φίλε μου καλέ αναφερόμεθα σε MODERATOR του μεγαλύτερου Ελληνικού φόρουμ κινητής τηλεφωνίας είναι ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. Οι χρήστες που διαβάζουν αυτές τις γραμμές έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στα λόγια σου παρά στα δικά μου. Το έργο επαναλαμβάνετε και δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσε τι λες. Από την άλλη, το να κάνεις προβλέψεις και να λες ότι η Samsung θα κάνει αυτό, θα κάνει το άλλο κοκ, πλησιάζει επικίνδυνα στον όρο αυτό. Αλήθεια, η ελληνική rom, και όχι αυτή της Vodafone, που έχει πετσοκόψει τα 3D γραφικά και την πολύ όμορφη και πρωτότυπη οθόνη του multitasking, ξερεις γιατί δεν έχει βγει ή πότε θα βγει; Όταν, με το κάλο, βγει λοιπόν, τότε τα ξαναλέμε και παίρνω πίσω τα λεγόμενα περι απαράδεκτης υποστήριξης από μεριάς samsung. Εγώ αγαπητέ μου γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι λέω. Δεν είπα τι θα κάνει. Είπα ότι η στρατηγική της εταιρίας έχει αλλάξει και γνωριζω καλά τον χώρο για να σου λέω με μεγάλη ευθύνη αυτά που λέω. Δεν γράφω ποτέ με ενθουσιασμό. Μην ξεχνάς ότι έχω και εγώ ιστοσελίδα πληροφόρησης και το μόνο που πρέπει να προσέχω είναι ΤΙ ΛΕΩ. Θα δεις με τα ίδια σου τα μάτια του λόγου το αληθές σε λίγο καιρό. Επαναλαμβάνω. Διάβασε με περισσότερη προσοχή το πόστ μου και στην σελίδα μου το μινι review Που έχω κάνει και δώσε προσοχή ότι ήδη προτού κυκλοφορήσει η συσκευή έχουν βγει ένα σωρό Updates και firmwares. Φιλικά Νεκτάριος Παράθεση Διαφήμιση χωρίς άδεια/spamming απαγορεύεται από τους ΟΠΧ. Αν θέλετε διαφήμιση επικοινωνήστε με το marketing@myphone.gr. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aris_21 Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 το τηλ. μεσο pc φορτιζει?? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aldebaran_ Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Ναι φυσικά. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kdgonida Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 http://www.phonearena.com/htmls/Information-on-upcoming-software-updates-for-the-Samsung-OMNIA-HD-i8910-article-a_5747.html Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nectons Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 http://www.phonearena.com/htmls/Information-on-upcoming-software-updates-for-the-Samsung-OMNIA-HD-i8910-article-a_5747.html :D :X Samsung Italy has published information regarding two upcoming updates for the Samsung OMNIA HD i8910, available on their Facebook page. The first is to come out next week and is expected to improve the overall performance of the handset. The second is to follow in two weeks and will replace the built-in codec, used for sound recording during HD video capture. The one in use now is AMR, but since it produces pretty bad results, it is to be changed with AAC. thanks man Παράθεση Διαφήμιση χωρίς άδεια/spamming απαγορεύεται από τους ΟΠΧ. Αν θέλετε διαφήμιση επικοινωνήστε με το marketing@myphone.gr. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aldebaran_ Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 Αν κάνω αυτές τις αναβαθμίσεις, και μετά περάσω ελληνικά, χάνω τις παραπάνω βελτιώσεις; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pneuma1629398144 Δημ. June 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2009 δεν νομιζω να τις χανεις!:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
R.I.P. Δημ. June 30, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2009 Εμένα, μου φάνηκε πολύ μεγάλο και υπερβολικά βαρύ. Όμως, τόνισα ότι εμένα δεν με χαλάει και, αν αποφάσιζα να το πάρω, σε καμία περίπτωση το βάρος του και το μέγεθός του δεν θα με απέτρεπαν. Ήταν μια απλή διαπίστωση και δεν είπα ποτέ οτι θεωρώ μειονέκτημα τις διαστάσεις της συσκευής. Η εγκατάσταση εφαρμογών είναι απλούστατη διαδικασία. Δες εδώ. Ένσταση είναι αυτό; Το ίδιο πράγμα λέμε. Είπα ότι με εντυπωσίασε η μπαταρία του, για το μικρό διάστημα που μου δόθηκε η ευκαιρία να το έχω στα χέρια μου. Μιλούσα για την απόκριση της οθόνης του HD. Όσο την είχα στα χέρια μου, είπα μεν ότι ήταν ταχύτατο αλλά, υπήρχαν μερικές περιπτώσεις που πατούσα κάτι, και απλά δεν έκανε τίποτα. Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει πως συμπεριφέρεται η συσκευή στα χέρια άλλου χρήστη, απλά γράφω τις εμπειρίες από την επαφή μου με την συσκευή, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Τα πράγματα είναι απλά, είδα τις φωτο στον υπολογιστή μου, και απλά δεν με εντυπωσίασαν. Περίμενα κάτι περισσότερο από την 8άρα του. Το αν θα βελτιωθεί σε επόμενη έκδοση λογισμικού, δεν μπορώ να το ξέρω, προφήτης δεν είμαι. Όπως είπα, εγώ καταγράφω αυτά που βλέπω. Εδώ γελάμε. Υπάρχει λόγος που κάναν χάλια τον ήχο; Αν είναι δυνατόν. :wacko: Τα βίντεο που τράβηξα με το HD, τα είδα στον υπολογιστή. Έπαιζε μουσική από πίσω και εμείς μιλούσαμε σχετικά κοντά στο μικρόφωνο του HD. E, στα βίντεο δεν καταλαβαίνεις τι ακούς. Τράβηξα παρόμοια βίντεο σε όλες τις αναλύσεις μήπως και το πρόβλημα υπάρχει μόνο στο 720p αλλά σε όλες τις αναλύσεις ο ήχος ήταν απαράδεκτος. Καπάκι, έβαλα να δω ένα βίντεο τραβηγμένο από το ταπεινό 5800. Ο ήχος νόμιζες ότι είναι dolby σε σύγκριση με τα άλλα χάλια. Πάντως, το ξαναλέω, η ποιότητα εικόνας του HD, απλά είναι καταπληκτική. Πολύ κρίμα που το σκότωσαν. Μακάρι να κάνουν κάτι και γρήγορα. Πάλι προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Τι να την κάνω τέτοια οθόνη που και καλά είναι fingertouch friendly αλλά, δεν μπορώ να κάνω σωστή πλοήγηση; Εντελώς, μα εντελώς, άστοχο σχόλιο. Στις προηγούμενες symbian συσκευές της τι έκανε; Ούτε έναν σωστό updater δεν έχει ακόμα. Δεν ξέρω πως αντιλαμβάνεσαι την έννοια της παραπληροφόρησης αλλάν το να λέει κάποιος τις εντυπώσεις του (θετικές ή αρνητικές είναι αυτές), σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παραπληροφόρηση. Από την άλλη, το να κάνεις προβλέψεις και να λες ότι η Samsung θα κάνει αυτό, θα κάνει το άλλο κοκ, πλησιάζει επικίνδυνα στον όρο αυτό. Αλήθεια, η ελληνική rom, και όχι αυτή της Vodafone, που έχει πετσοκόψει τα 3D γραφικά και την πολύ όμορφη και πρωτότυπη οθόνη του multitasking, ξερεις γιατί δεν έχει βγει ή πότε θα βγει; Όταν, με το κάλο, βγει λοιπόν, τότε τα ξαναλέμε και παίρνω πίσω τα λεγόμενα περι απαράδεκτης υποστήριξης από μεριάς samsung. Ρε συ mirror κατσε σε καποια πραγματα εχεις δικιο αλλα εχεις μια ταση οταν τα γραφεις να να ιδοπεδωνεις καπως . Υπερβολικα μεγαλο . Πολυ μεγαλο ναι ειναι , ενοχλητικα μεγαλο για καποιους ναι ειναι επισης , το υπερβολικα ομως δεν ειναι χαρακτηρισμος ανταξιος . Το υπερβολικα θα ταιριαζε σε μια συσκευη που δεν εχει καποιο λογο να ειναι μεγαλη , οχι σε μια συσκευη που το 80% της μεγαλης αυτης επιφανειας ειναι η οθονη του . Αν χαρακτηρισεις την οθονη υπερβολικα μεγαλη και ... ασκοπα μεγαλη ναι τοτε μπορεις να χαρακτηρισεις και ολοκληρη την συσκευη . Η αποκριση της οθονης ειναι θεμα συνηθειας σε μεγαλο βαθμο και εξαρταται και απο το τι εχει συνηθισει ο καθενας σε καθημερινη χρηση . Ναι θα συμφωνησω εδω μαζι σου οτι κατα στιγμες σου δινει την εντυπωση οτι δεν εχει ακουσει αυτο που πατησες ενω εσυ εισαι σιγουρος οτι το εχεις πατησει . Αλλες φορες μπορει οντως να μην το εχει ακουσει , αλλες φορες μπορει να μην το εχεις πατησει . Αν το αναγεις σε μετρο συγκρισης , για τα δικα μου δεδομενα ειναι το ιδιο responsive (βαριεμαι να γραψω ανταποκρισιμη :p ) με αυτη του 5800 , λιγοτερο απο αυτη ενος Pixxon , το ιδιο με αυτη ενος Diamond και πολυ λιγοτερο απο αυτη ενος diamond2 . Αν μη τι αλλο ομως , η ευκολια που δινει με το μεγεθος της στην ακριβη επιλογη του καθε στοιχειου που παρουσιαζεται μεγαλο στην οθονη λογω του φυσικου της μεγεθους ειναι αρκετη να αντισταθμισει τις οποιες αδυναμιες μπορει σε στιγμες να εχει στην αποκριση της . Μου ειναι πολυ μα πολυ πιο ευκολο να πλοηγηθω χωρις να δινω ιδιαιτερη προσοχη στο HD απο οτι μου ειναι στο 5800 . Για την καμερα να μου πεις οτι περιμενες κατι καλυτερο απο την Samsung να το συζητησουμε γιατι αναλογα με την συσκευη η αποδοση τους κειμενεται απο καλη σε αρκετα καλη και αθλια . Το οτι ειναι 8mpixel δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα εχει και καλυτερη αποδοση απο καποια αλλη ουτε οτι αυτοματως η συσκευη πρεπει να βγαζει καταπληκτικες φωτογραφιες . Αν κρινεις τις Multimedia δυνατοτητες που προσφερει η καμερα στο συνολο τους μαζι με το βιντεο και την ευχρηστια στην ρυθμιση και χρηση της το συνολο της βγαινει πολυ πανω απο αυτο ενος C905 για παραδειγμα (και που να δεις το αθλιο αποτελεσμα της καμερας του W995 για τα λεφτα και την κατηγορια του) Θα ειναι αδικο ομως απο μονο του να συγκρινεις την συσκευη σαν συνολο με βαση την καμερα και μονο με οποιαδηποτε αλλη συσκευη οποιασδηποτε φιλοσοφιας , form factor και λειτουργικου . Αν ξεκινησεις συγκριση με συσκευες με οθονη αφης και καμερα αναλογου ονομαστικου αριθμου Mpixel θα βρεις μπροστα σου μονο το Renoir της LG και το Pixxon επισης της Samsung . Απο το πρωτο ειναι καλυτερη και συνολικα και στα σημεια και απο το δευτερο χανει μονο σε λεπτομερειες απεικονισης σε καποια θεματα φωτογραφιων , το συνολο ομως παραμενει ανωτερο εστω αν η μονη τους διαφορα ειναι στην εγγραφη βιντεο . Καταληγεις παλι οτι για την κατηγορια των High end συσκευων με οθονη αφης σε κοστος και δυνατοτητες η καμερα του συνολικα ειναι πιθανον η καλυτερη προταση . Το Ν97 ναι βγαζει καλυτερες φωτογραφιες ισως αλλα στο συνολο της η εφαρμογη της καμερας ειναι συσχρηστη , λιγοτερο intuitive στην χρηση της και οσο για το βιντεο , το αποτελεσμα ειναι σαν αυτο του 5800 , αναμενομενο αφου προκειται για την ... ιδια συσκευη . Λογος για τον χαλια ηχο στο βιντεο δεν σημαινει απαραιτητα οτι το εκαναν και επιτηδες . Μπορει να μην εχουν φτασει ακομα το S60 στο επιπεδο optimization που απαιτει η πλατφορμα που χρησιμοποιουν ωστε να μπορει να γραψει βιντεο σε 720p με αξιοπρεπη frame rate και ηχο . Θυμιζω οτι η πλατφορμα στην οποια βασιζεται το 5800 και το Ν97 ξεκινησε την ζωη της χωρις το DM500 για image proccesing την εποχη του Ν71 και περιοριζοταν σε 352x288 με 15 καρε το δευτερολεπτο . Περασαν αρκετα χρονια για να φτασουν το επιπεδο προγραμματισμου που να επιτρεψει το VGA με 30 fps ( στον γκρεμο και μονο εκει ειναι 30 ....) και κρινεις την Samsung για ατελεια υπαρκτη μεν αλλα σε συσκευη που με την πρωτη εμφανιση του λειτουργικου απο την εταιρεια αυτη και την χρηση τεχνολογιας αγνωστης στην εταιρεια μεχρι πριν απο αυτη την συσκευη , καταφερε να φτασει την εικονα στο 720p . Η ιδια απαντηση για το optimization ισχυει και για τον browser . Το οτι το scrolling στο 5800 ειναι πιο "ομαλο" δεν σημαινει απαραιτητα οτι η συσκευη ειναι καλυτερη . Σιγουρα καμια απο τις εταιρειες που διαθετουν License για το S60 δεν θα καταφερει ποτε να παιξει ισαξια με την Νοκια σε οτι εχει να κανει με την οσο δυνατον καλυτερη εκμεταλευση των δυνατοτητων της καθε συσκευης . Η Samsung πηρε ενα λειτουργικο που δεν ειχε ξαναστησει σε συσκευη , επελεξε απο την αρχη νεο hardware , δεν χρησιμοποιησε τις πλατφορμες της Texas Instruments που χρησιμοποιουσε στα i8510 , i560 , i540 και i520 , καταφερε να το κανει να παιζει στο νεο αυτο χωρις προηγουμενη εμπειρια και η συσκευη κυκλοφορησε στην αγορα σε βαθμο ολοκληρωσης πολυ ικανοποιητικο με ελλειψεις μεν οι οποιες ομως δεν επιρεαζουν την καθημερινη χρηση της συσκευης . Μεχρι και με Qualcomm baseband proccesors εχει κανει το S60 να παιξει σε ολες της τις συσκευες με επιπεδο βελτιστοποιησης καλυτερο απο αυτο στο οποιο ειναι η HTC με την μεγαλυτερη εμπειρια της που προσπαθει το ιδιο υλικο να το στησει να παιξει σωστα σε WM συσκευες και μετα απο 3 χρονια σχεδον απο την εμφανιση της πρωτης HTC συσκευης με Application proccesor απο την Qualcomm ακομα δεν μπορει να εκμεταλευτει το λειτουργικο ουτε οι Player της HTC τον video accelerator της συσκευης και να παιξει αξιοπρεπως ενα βιντεο . 800MHz συχνοτητα λειτουργιας , 3d Accelerator με video και audio accelerator , 3.7 ιντσες οθονη . σταθερο λειτουργικο και αξιοπρεπεστατους χρονους αναμονης για αυτη την κατηγορια , απο μονα τους ειναι αξιοθαυμαστα κατορθωματα για μια εταιρεια που ξεκινησε πριν απο λιγοτερο απο δυο χρονια την σοβαρη προσπαθεια να φτιαξει S60 συσκευες . :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VirusSnake Δημ. June 30, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2009 ρε παιδια δυο σελιδες πισω εδωσα κωδικους για να μπειτε και να φτιαξετε την ενταση και την ποιοτητα του ηχου και οχι μονο μιας το admin mode εχει ενα καρο επιλογες και το περασατε στα ψιλα... προτεινω ανεπιφυλακτα σε καθε χρηστη i8910 εστω να δοκιμασει να παιξει με τις ρυθμισεις που εδωσα χωρις να φοβαται αν θα προκαλεσει κατι στη συσκευη του αφου οι ρυθμισεις επιστρεφουν στο default με ενα restart του κινητου εκτος αν πατησετε την επιλογη back up στο admin mode :up: Παράθεση Στο άδειο δωμάτιο και στον κρύο αέρα Να σ’ αγαπώ το μόνο που μου μένει Να ‘μαι για σένα η ζωή που περιμένει Να κλέψει να σου δώσει Να σε στείλει να σε νοιώσει... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kossat Δημ. June 30, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2009 μετατρέποντας το κινητό από αγγλικό σε ελληνικό ή αναβαθμίζοντάς το στο μέλλον με νέα πιο σταθερά firmware χάνονται τα υπάρχοντα δεδομένα κ ρυθμίσεις (πχ. τηλ.καταλαγος)? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gsa1967 Δημ. June 30, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2009 μετατρέποντας το κινητό από αγγλικό σε ελληνικό ή αναβαθμίζοντάς το στο μέλλον με νέα πιο σταθερά firmware χάνονται τα υπάρχοντα δεδομένα κ ρυθμίσεις (πχ. τηλ.καταλαγος)? ο καταλογος οχι, αλλα αν βαλεις καποιο λειτουργικο που δεν ειναι μεσω κωδικου ελληνικου, μαλλον θα χαθουν. θα περιμενεις να ερθει λογισμικο που να εχει τις αναβαθμισεις στον ελληνικο κωδικο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aldebaran_ Δημ. June 30, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2009 .Το Ν97 ναι βγαζει καλυτερες φωτογραφιες ισως αλλα στο συνολο της η εφαρμογη της καμερας ειναι συσχρηστη , λιγοτερο intuitive στην χρηση της και οσο για το βιντεο , το αποτελεσμα ειναι σαν αυτο του 5800 , αναμενομενο αφου προκειται για την ... ιδια συσκευη . Το Ν97 βγάζει καλύτερες φωτογραφίες;:worry: Το πήρα κι εγώ, μόλις τώρα μου το έφεραν σπίτι. Το ανοίγω και ξεκινάω φόρτιση....:) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nectons Δημ. June 30, 2009 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2009 ρε παιδια δυο σελιδες πισω εδωσα κωδικους για να μπειτε και να φτιαξετε την ενταση και την ποιοτητα του ηχου και οχι μονο μιας το admin mode εχει ενα καρο επιλογες και το περασατε στα ψιλα... προτεινω ανεπιφυλακτα σε καθε χρηστη i8910 εστω να δοκιμασει να παιξει με τις ρυθμισεις που εδωσα χωρις να φοβαται αν θα προκαλεσει κατι στη συσκευη του αφου οι ρυθμισεις επιστρεφουν στο default με ενα restart του κινητου εκτος αν πατησετε την επιλογη back up στο admin mode :up: Δεν περάσαμε τίποτε στα ψιλά. Το παραλαμβάνω από Θεσσαλονίκη τόχα στείλει σε ένα φιλαράκι να το χαρεί το σ/κ και μόλις το ξαναπάρω θα το τιμήσω με τις ρυθμίσεις σου :D Το Ν97 βγάζει καλύτερες φωτογραφίες;:worry: Το πήρα κι εγώ, μόλις τώρα μου το έφεραν σπίτι. Το ανοίγω και ξεκινάω φόρτιση....:) OXI.. δεν βγάζει καλύτερες φωτογραφίες. Τουλάχιστον αυτό που έχω εγώ. Παράθεση Διαφήμιση χωρίς άδεια/spamming απαγορεύεται από τους ΟΠΧ. Αν θέλετε διαφήμιση επικοινωνήστε με το marketing@myphone.gr. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts