hacker Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 Λοιμώδης μονοπυρήνωση.......τι γνωρίζετε για αυτήν?????:worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hasiotis_john Δημ. November 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2008 Λοιμώδης μονοπυρήνωση.......τι γνωρίζετε για αυτήν?????:worry: Βασικά πρόσεχε ποιες φιλάς .... :p Περισσότερα εδώ ....:google: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplip Δημ. November 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2008 ξαδερφη της ηπατιτιδας κολλαει απο σαλιο και φιλι φευγει αλλα σε πεθαινει και κραταει 3-4 βδομαδες αυτααααααααα Παράθεση :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. November 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2008 Λοιμώδης μονοπυρήνωση.......τι γνωρίζετε για αυτήν?????:worry: Από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω ότι είναι μεγάλη ταλαιπωρία, στο πρώτο στάδιο βασανίζεσαι από ξαφνικό χαμηλό πυρετό και έντονη κόπωση (κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα νιώθεις ότι δεν μπορείς να περπατήσεις -ξαφνική αδιαθεσία), υπάρχει πόνος στο σώμα, λίγες μέρες μετά παρουσιάζεται "πύον" στο λαιμό και ενώ νομίζεις ότι έχεις μια βαριάς μορφής αμυγδαλίτιδα (ακόμα και το νερό είναι αδύνατον να το πιεις από τον πόνο!), τελικά η διάρκεια της νόσου αλλά και το γεγονός ότι τα αντιβιοτικά δεν βοηθούν, σε κάνει να αναθεωρείς την κατάσταση -αν προταθεί αντιβιοτικό είναι για παράπλευρη προστασία από κάποια άλλη επιμόλυνση (μην κολλήσεις και τίποτε άλλο δηλαδή) όχι για να γιατρέψει την μονοπυρήνωση. Σε δεύτερη φάση, γίνεται εξέταση αίματος όπου υποβάλλεσαι σε δυο τεστ, το μονο-τεστ το οποίο είναι γρήγορο και δίνει άμεση ένδειξη για την ύπαρξη της ασθένειας αν και μπορεί να αστοχήσει, οπότε εκτός από γίνεται και ένα δεύτερο, το EBV-test το οποίο είναι χρονοβόρο αλλά πιο αξιόπιστο. Παράλληλα ο αιματολογικός έλεγχος (το πόσο τακτικά θα επαναλαμβάνεται εξαρτάται από τον θεράποντα ιατρό) προσφέρει πληροφορίες για την κατάσταση του συκωτιού καθώς η ασθένεια στα αρχικά στάδια μπορεί να το πρήξει (κοινός μου έπρηξες το συκώτι που λέμε :D). Παραδοσιακά μπορεί να γίνει και υπέρηχος στο συκώτι για καλό & κακό. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κριθεί απαραίτητη η εισαγωγή στο Νοσοκομείο. Από εκεί και πέρα, τα συμπτώματα στον λαιμό υποχωρούν μόνα τους σταδιακά με θεαματική ταχύτητα για τα χάλια που ήταν όμως (μπορεί να υπάρξει μια μικρή ενόχληση για καιρό), ύστερα θέλει προσοχή στην φάση της ανάρρωσης, γενικά αποφεύγουμε ότι μπορεί να μας κουράσει -σωματική άσκηση κτλ. ενώ αν ζούμε με άλλους τηρούμε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής -δεν μας φταίνε τίποτα. Μετά αποκτάς ανοσία σε δ' αυτό και τέλος. Πιθανός τρόπος μόλυνσης; .. μπορεί να σου έρθει από παντού διότι ο χρόνος επώασις στο σώμα είναι μεγάλος και ασυμπτωματικός οπότε δεν ξέρεις από που θα σου έρθει, μπορεί να είναι από ένα πλημμελώς καθαρισμένο ποτήρι σε κάποια καφετέρια, μπορεί να είναι από ένα φιλί που έδωσες, μπορεί να είναι από εκείνον τον τύπο δίπλα σου στην συγκοινωνία που νόμιζες και νόμιζε ότι είχε ένα κρυολόγημα. Αυτά. Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hacker Δημ. November 28, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2008 πότε θα ξαναγίνω όπως πριν,δηλαδή,σε πόσο χρονικό διάστημα θα ξαναμπορέσω να έρθω σε επαφή με άλλα άτομα??επίσης...έχω σχέση με μια κοπέλα 6 μήνες τώρα...παίζει να με κόλλησε και αυτή??αν και δεν είχε συμπτώματα...πάντως αυτή θα έχει κολλήσει σίγουρα εφ'όσον το μικρόβιο εισέρχεται 1-2 μήνες πριν εκδηλώσει τα συμπτώματά της Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YpNoS Δημ. November 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2008 Την ειχα περασει παιδι... μεσα σε κουκουλα με απιστευτη ζεστη (δεν το θυμαμαι αλλα ετσι μου το μετεφεραν οι γονεις) και ταλαιπωρια.. φανταζομαι οτι ειναι εντελως διαφορετικα τωρα και ιδιαιτερα για μεγαλυτερες ηλικιες.. :rolleyes: (αθανατη ιατρικη των 80s) Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hacker Δημ. November 28, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2008 Την ειχα περασει παιδι... μεσα σε κουκουλα με απιστευτη ζεστη (δεν το θυμαμαι αλλα ετσι μου το μετεφεραν οι γονεις) και ταλαιπωρια.. φανταζομαι οτι ειναι εντελως διαφορετικα τωρα και ιδιαιτερα για μεγαλυτερες ηλικιες.. :rolleyes: (αθανατη ιατρικη των 80s) ase file....thn exw 3anaperasei k egw 8 etwn k twra sta 17 mou 3anaxtyphse thn porta h atimh!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
poloman Δημ. November 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2008 ase file....thn exw 3anaperasei k egw 8 etwn k twra sta 17 mou 3anaxtyphse thn porta h atimh!!! Παιξε κανενα Lotto!! :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hacker Δημ. November 28, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2008 Παιξε κανενα Lotto!! :p λες να μου κάτσει!!:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Phaethon Δημ. November 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2008 Ειναι αρκετα σοβαση ασθενεια και θελει ειδικη αντιμετωπιση;) χωρις να θελω να σπειρω τον πανικο η ασθενεια αυτη αμα δεν αντιμετωπιστει γρηγορα υπαρχουν πιθανοτητες (ελαχιστες βεβαια) να μετατραπει σε λευχαιμια:( οποτε αν καποιος την εχει περασει θα πρεπει να κανει τις σχετικες εξετασεις αμα παρατηρησει περιεργα συμπτωματα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YpNoS Δημ. November 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2008 ase file....thn exw 3anaperasei k egw 8 etwn k twra sta 17 mou 3anaxtyphse thn porta h atimh!!! Χμμμ, δηλαδη εδω δεν ισχυει το "αφελες" του "αν την περασεις μια φορα, μετα δεν κινδυνευεις"? :rolleyes: Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
djuan1988 Δημ. November 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2008 Βασικά λίγο απίθανο να την ξαναπεράσεις με έντονα συμπτώματα. Υπάρχει περίπτωση να την ξαναπεράσεις αλλά θα είναι ασυμπτωματική. Όσον αφορά τις επιπλοκές μην είμαστε υπερβολικοί. Οι σοβαρές επιπλοκές είναι ρήξη του σπλήνα, σοβαρή απόφραξη του αεραγωγού, εγκεφαλίτιδα, ή καρδιακή ανακοπή. Έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις θανάτου σε ασθενείς που αναπτύσσουν παρατεταμένη, υπόστροφο νόσο συχνά με πνευμονίτιδα, ηπατίτιδα ή ανώμαλα αιματολογικά ευρήματα. Αλλά όλα αυτά είναι πολύ σπάνια και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η ασθένεια θα κάνει μόνη της τον κύκλο της και θα περάσει. Απλά να συμβουλεύεσαι τον γιατρό σου συνεχώς. Παράθεση مفاجأة Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doctorkostis Δημ. November 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2008 χωρις να θελω να σπειρω τον πανικο η ασθενεια αυτη αμα δεν αντιμετωπιστει γρηγορα υπαρχουν πιθανοτητες (ελαχιστες βεβαια) να μετατραπει σε λευχαιμια:( Αμα δε γνωριζουμε,να μη λεμε οτι μας κατεβει σε τετοια θεματα,νταξει? Παράθεση Screw you guys,I'm going home......... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris7_ Δημ. November 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2008 Αμα δε γνωριζουμε,να μη λεμε οτι μας κατεβει σε τετοια θεματα,νταξει? Αντε βρε γιατρε μου δωσε τα φωτα σου...:rolleyes: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hacker Δημ. November 29, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2008 όντως,τα συμπτώματα αυτά είναι πολύ σπάνια....ο γιατρός ούτε που μου τα ανέφερε γιατί δεν υπάρχει λόγος μου είπε....κάτι άλλο,πότε θα ξαναγίνω όπως πριν,δηλαδή,σε πόσο χρονικό διάστημα θα ξαναμπορέσω να έρθω σε επαφή με άλλα άτομα??επίσης...έχω σχέση με μια κοπέλα 6 μήνες τώρα...παίζει να με κόλλησε και αυτή??αν και δεν είχε συμπτώματα...πάντως αυτή θα έχει κολλήσει σίγουρα εφ'όσον το μικρόβιο εισέρχεται 1-2 μήνες πριν εκδηλώσει τα συμπτώματά της,άρα,θα μπορώ να έρθω σε επαφή μαζί της??:O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hasiotis_john Δημ. November 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2008 Φίλε hacker , για τέτοια σοβαρά ιατρικά θέματα ..... ρώτα τον γιατρό σου καλύτερα και άσε τα φόρουμ! Δεν ξέρεις τι μπορεί να σου πει ο κάθε άσχετος εδώ (και μένα βάζω μέσα φυσικά:p) και όχι μόνο μπορεί να τρομάξεις άδικα , αλλά και να κάνεις κακό στην υγεία σου , αλλά και στους γύρω σου! Ξαναλέω ....ΡΩΤΑ τους ειδικούς!!!;) Υ.γ. καλή ανάρρωση! "μπόρα" είναι , θα περάσει! :-) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hacker Δημ. November 29, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2008 Φίλε hacker , για τέτοια σοβαρά ιατρικά θέματα ..... ρώτα τον γιατρό σου καλύτερα και άσε τα φόρουμ! Δεν ξέρεις τι μπορεί να σου πει ο κάθε άσχετος εδώ (και μένα βάζω μέσα φυσικά:p) και όχι μόνο μπορεί να τρομάξεις άδικα , αλλά και να κάνεις κακό στην υγεία σου , αλλά και στους γύρω σου! Ξαναλέω ....ΡΩΤΑ τους ειδικούς!!!;) Υ.γ. καλή ανάρρωση! "μπόρα" είναι , θα περάσει! :-) σωστός,έχεις δίκιο σ'αυτό!!ευχαριστώ πολύ πάντως!!:happy: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
djuan1988 Δημ. November 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2008 Κοίτα φίλε μου όπως σου είπα και πιο πάνω να συμβουλεύεσαι το γιατρό σου. Τώρα για αυτά που ρωτάς. Αν δεν έχεις επιπλοκές (κατά πάσα πιθανότητα) τότε ο κύκλος του ιού κρατάει 4 εβδομάδες περίπου. Θέλει λίγη προσοχή και τίποτα παραπάνω. Παράθεση مفاجأة Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soularav Δημ. November 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2008 Αμα δε γνωριζουμε,να μη λεμε οτι μας κατεβει σε τετοια θεματα,νταξει? +1 έχεις δίκιο. Βλέπεις η άποψη ειναι σαν την κωλ..:X..πίδα. 'Ολοι έχουν απο μία!!:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. November 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2008 σωστός,έχεις δίκιο σ'αυτό!!ευχαριστώ πολύ πάντως!!:happy: Όπως σου είπαν και οι προηγούμενοι, ρώτησε τον γιατρό σου και τέλος, αν συζητήσεις την πάθηση αυτή με κόσμο θα ακούσεις πολλές ανοησίες, μπούρδες και υπερβολές, στα λέω διότι εγώ την πέρασα σχετικά πρόσφατα, το έχω ψάξει το ζήτημα υπερβολικά .. διότι με αφορούσε και φυσικά άκουσα και εγώ με την σειρά μου ένα σωρό αηδίες από άσχετους ;) - να θυμάσαι ότι λέγονται πολλά (δεν φαντάζεσαι ποσά), ο καθένας λέει ότι του κατέβει, πολλοί μπερδεύουν τα πράγματα και ακούς ένα σορό .. άντε να μην πω την έκφραση .. δεν το κάνουν επίτηδες βέβαια ...... αλλά ελάχιστα ευσταθούν. Ακολούθησε τις συμβουλές του γιατρού σου και όλα θα πάνε καλά ;) Περαστικά :) Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts