Jump to content

Εσωτερικός σκληρός δίσκος

niknik
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με τον πόνο μου παίζεις! WD σκληρός χτύπησε μετά από τρια χρόνια λειτουργίας σε υπολογιστή ο οποίος δεν τραβάει και πολλά ζόρια μιας και είναι dedicated για χειρισμό μηχανήματος. Τρεις μέρες πάλευα για να τα ξανά στήσω όλα από την αρχή!

Καλημερα...

Θα επεσες στην περιπτωση :rolleyes:

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

• Απαντήσεις 50
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εδώ και αρκετό καιρό βλέπω στο computing αρκετά posts για προβλήματα σε δίσκους WD, ώστε να σκεφτώ ότι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να χαλάσει τέτοιος δίσκος, το αντίθετο.

Εδώ και αρκετό καιρό βλέπω στο computing αρκετά posts για προβλήματα σε δίσκους WD, ώστε να σκεφτώ ότι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να χαλάσει τέτοιος δίσκος, το αντίθετο.

Ισως αρα ειμαι εγω τοτε ο τυχερος που εδω και 2 χρονια με WD 640GB και εδω και 4 χρονια με 160GB δεν εχω αντιμετωπισει το παραμικρο προβλημα :lol:

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Τελικά το πήρα http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=134003229#msg:1227905500453

πρέπει να συνδέσω τον σκληρό και με ρεύμα έτσι δεν είναι? Μην κάνω κανένα λάθος.

Λοιπόν θεωρητικά θέλει και ρεύμα ο δίσκος οπότε το έκανα. Όμως όταν τον συνδέω μου κόβει τη σύνδεση internet, κάνει παρεμβολές στα ηχεία (ίσα που ακούγεται, σαν να περνάει ρεύμα) και κάνει ένα τικ ανά δευτερόλεπτο ο δίσκος. :wacko:

Πήγα Disk Management και δεν τον βλέπω πουθενά.

1. Είναι φυσιολογικά αυτά?

2. Πώς βλέπω το νέο δίσκο?

3. Θέλει διαμόρφωση? Και αν ναι σε Fat32 ή όχι?

Μία δύο φορές θα χρησιμοποιήσω αυτή τη λύση σύνδεσης για να κάνω μεταφορά δεδομένων. Μετά θα τον κάνω εσωτερικό.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Για να μην ανοιγω νεο θεμα,κανω την ερωτηση μου εδω!

Σημερα ανοιξα το πολυ παλιο μου pc και εβγαλα τους 2 δισκους που ειχε μεσα.

τωρα θελω να παρω ενα κουτι και να τους κανω εξωτερικους.

αλλα το προβλημα μου ειναι αμα βρω κουτι για τοσο παλιο δισκο.

τα χαρακτηριστικα των δισκων ειναι 40GB ATA/133 HD,με την διαφορα οτι ο 1 ειναι λιγο μεγαλυτερος σε ογκο απο τον αλλον!

http://www.imageshack.gr/files/0ft02vpikroeekwy5bjd_thumb.jpg http://www.imageshack.gr/files/g6k0lj5z2v5d0niiav5u_thumb.jpg http://www.imageshack.gr/files/xauqs7wryaawix7yujzb_thumb.jpg

οι φωτογραφιες δεν ειναι καλες,αλλα φαινεται αυτο που λεω παρα πανω.

μπορω να βρω κουτι για τοσο παλιο δισκο?? για προτεινετε κανενα κουτι.

ευχαριστώ :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Λοιπόν θεωρητικά θέλει και ρεύμα ο δίσκος οπότε το έκανα. Όμως όταν τον συνδέω μου κόβει τη σύνδεση internet, κάνει παρεμβολές στα ηχεία (ίσα που ακούγεται, σαν να περνάει ρεύμα) και κάνει ένα τικ ανά δευτερόλεπτο ο δίσκος. :wacko:

Πήγα Disk Management και δεν τον βλέπω πουθενά.

1. Είναι φυσιολογικά αυτά?

2. Πώς βλέπω το νέο δίσκο?

3. Θέλει διαμόρφωση? Και αν ναι σε Fat32 ή όχι?

Μία δύο φορές θα χρησιμοποιήσω αυτή τη λύση σύνδεσης για να κάνω μεταφορά δεδομένων. Μετά θα τον κάνω εσωτερικό.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Σαφέστατα θέλει ρεύμα για αυτο σου έχει και τα ανάλογα καλώδια

Εγώ τον συνδέω παντα με κλειστό τον υπολογιστή (δεν έχω πολύ επιστοσύνη στα hot swaps)

Όταν ανοίξω τον υπολογιστή μου τον δείχνει κανονικά σαν 3ο σκληρό χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο (εμένα ήταν φορμαρισμένοi από πριν)

Δοκίμασε να τον συνδέσεις πριν ανοίξεις το pc και μπες στην διαχείρηση συσκευών και κάνε φορματ σε NTFS.

Αυτά με τις παρεμβολές μου είναι άγνωστα δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο, ο σκληρός ήταν σε καλή κατάσταση πριν ?

• 2 weeks later...
Είχα και εγώ την ανάλογη "ανάγκη" και αγόρασα αυτο το gadgetάκι USB 2.0 TO SATA/IDE CABLE :

Εδώ είναι ένα παρόμοιο με το δικό μου (το δικό μου πήρα απο το e-bay) :http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=134003229#msg:1227905500453

Τελικά αποδείχτηκε εξαιρετικό εργαλείο, έχω χύμα τους σκληρούς και κοτσάρω πάνω του όποιον μου κατέβει στο κεφάλι :)

Ειναι συμβατο με ολες τις μαρκες;Το εχεις τεσταρει μηπως;:worry:

Εμένα μου έβγαλε πρόβλημα το πάω πίσω.

Ποιο ειχες παρει; :worry:

Καλά φαινόταν. Ηταν bulk από Πλαίσιο, ελπίζω να είναι ΟΚ. Θα τα δοκιμάσω σε ευχαριστώ!

Αυτο που λες οτι πηρες απο το πλαισιο ποιο ειναι; :confused:

Καλώδιο πήρα από plus4u, από Πλαίσιο πήρα το Seagate 750GB.

Α μαλιστα... τωρα το πιασα :happy:

Απ οτι εχω ακουσει ολα αυτα τα καλωδια/ανταπτορες δεν ειναι συμβατοι με την Seagate (κακο αυτο) :mad:

Αλήθεια? Δεν το ήξερα. Αλλά για ποιό λόγο, μου φαίνεται παράξενο?

Ψαχνω καιρο να βρω και εγω κατι τετοιο αλλα σε ολα τα σχολια/παρατηρησεις αναφερουν κυριως ειτε απο τηλεφωνικη επικοινωνια οτι δεν υποστηριζει την εταιρια Seagate σε σκληρους δισκους :(

Την πάτησα δλδ? Αποκλείεται να έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό?

Τι να σου πω τωρα...:worry:

Δεν μπορεις να μιλησεις με καποιον απο εκει που το πηρες; Μπορει να υποστηριζει αυτο και τους Seagate και να εχει οντως καπου αλλου το προβλημα :shifty:

Τελικά μου το άλλαξαν εχθές, αλλά αρνείται να 'δει' ο υπολογιστής οποιοδήποτε σκληρό (Seagate - WD). Οπότε ή ελλάτωμα έχει η παρτίδα ή δεν ξέρω τί άλλο να σκεφτώ. Δοκίμασα και τους δύο σκληρούς σε δύο διαφορετικούς υπολογιστές. Αλλά το καλώδιο SATA > USB δεν ΄παίζει' με τίποτα :(

Oύτε εμένα πάει το μυαλό μου τι μπορεί να φταίει.

Μπορείς να πας με τα καλώδια κλπ και τους σκληρούς σου στο μαγαζί να το δουν εκει live ?

Μπορεί να έπεσες σε γκαντεμοπερίπτωση και να είναι χαλασμένα.

Καλή τύχη πάντως.

Τελικά μου το άλλαξαν εχθές, αλλά αρνείται να 'δει' ο υπολογιστής οποιοδήποτε σκληρό (Seagate - WD). Οπότε ή ελλάτωμα έχει η παρτίδα ή δεν ξέρω τί άλλο να σκεφτώ. Δοκίμασα και τους δύο σκληρούς σε δύο διαφορετικούς υπολογιστές. Αλλά το καλώδιο SATA > USB δεν ΄παίζει' με τίποτα :(

Οποτε δεν αποκλειουμε αυτο που ανεφερα σε παραπανω ποστ οτι δεν ειναι συμβατα με δισκους Seagate :(:confused:

Αφού συνδέσεις τον δίσκο πηγαίνεις Control Panel->Administrative Tools->Computer Management->Disk Management να δεις τί γίνεται? Ίσως θέλει format ο δίσκος (για να στρώσει χαρακτήρα όπως λεω!!!)
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Τον έκανα format πρώτα (τοποθετώντας τον κανονικά, εσωτερικά). Παρόλαυτά δεν τον βλέπει με τίποτα με το καλώδιο.

Ναι αλλά ούτε και Western Digital ???

Για να ειμαι ειλικρινης με τον WD δεν ξερω τι μπορει να παιζει...:worry:

Εχω κανει κατι αναζητησεις παντως και εχω βρει κατι αλλες συσκευες παρομοιες αλλα με μεγλαυτερο κοστος...υποθετω πως θα ειναι συμβατοι ολοι οι σκληροι δισκοι αλλα παλι να σκεφτεις ειμαι στη φαση να το παραγγειλω η οχι...:worry: