Jump to content

Εσωτερικός σκληρός δίσκος

niknik
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θέλω να αγοράσω έναν εσωτερικό σκληρό για back up. Minimum χωρητικότητα τα 500GB και maximum τιμή τα 70€.

Ο υπολογιστής μου είναι Pentium HT 2.8GHz.

1. Έχω πάνω SATA, αν εγκαταστήσω SATA 2 θα έχω πρόβλημα?

2. Western Digital ή Seagate? Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η αξιοπιστία μιας και θα είναι για back up.

Σας ευχαριστώ!

• Απαντήσεις 50
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Οι Seagate 7200.11 είναι αρκετά γρήγοροι, οικονομικοί και έχουν 5 χρόνια εγγύηση. Έχω 2 τέτοιους και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Επίσης το Serial-ATA 2 είναι backwards compatible, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα.

Ποιά η γνώμη σας για αυτόν >>>

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1024507&page=2&HYSKLIROSDISKOSSYNDESH=SATA+II&category=69977741&catalog=20

να τον αγοράσω ???

Ποιά η γνώμη σας για αυτόν >>>

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1024507&page=2&HYSKLIROSDISKOSSYNDESH=SATA+II&category=69977741&catalog=20

να τον αγοράσω ???

xtupa ton alupita;)

Poli kalos fainete;)

Μέγιστο μέγεθος υπογραφής 16 kiB

Καλημερα...

Πολυ καλος ειναι και ο παρακατω...

Western Digital 640GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata, WD6400AAKS)

Αν και ειμαι αρνητικος σε WD και φανατικος σε Seagate τον προτιμησα ξανα (ειναι ο 2ος που παιρνω) λογω του οτι δινουν εγγυηση 5 ετη οπως και η Seagate

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Λοιπόν παιδιά θέλω να πάρω ένα καινούργιο σκληρό δίσκο γιατί αυτός που έχω είναι παλιός, σέρνεται, και έχει γεμίσει.. Όταν ανοίγω τον υπολογιστή και μπαίνει στα windows, φορτώνει για 3-4 λεπτά τα προγράμματα που τρέχουν στην αρχή και ακούγεται και ο ήχος "κρρ, κρρρρ, κρρρρρ" :mad: και γενικώς όταν μπαίνω σε φακέλους κλπ καθυστερεί αρκετά.

Σκέφτομαι να πάρω τον WESTERN DIGITAL 250GB WD2500AAJB CAVIAR SE ATA100. Τί λέτε? Είναι καλός?

Έψαξα για 160 gb western αλλά δεν βρήκα σε σύνδεση ATAPI. Ο σκληρός που έχω τώρα είναι με καλωδιοταινία και την άσπρη υποδοχή στα δεξιά (σύνδεση ΑΤΑΡΙ).. οπότε δε νομίζω να μπορώ να βάλω SERIAL ATA.

Έχω πάνω 2 σκληρούς οπότε (C,F) και τον καινούριο για να κάνω μεταφορά δεδομένων θα τον συνδέσω αρχικά με εξωτερικό κουτί (usb). Θα πάρει λογικά το γράμμα Η. Μετά θα βγάλω τον εσωτερικό (F) και θα τοποθετήσω τον καινούριο(Η). Θα πάρει αυτός το όνομα F αυτόματα ή θα πρέπει να αλλάξω εγώ το γράμμα χειροκίνητα? Θα έχω κάποιο πρόβλημα?

Παιδιά έχω μπερδευτεί λίγο με τους τύπους συνδέσεων και επειδή ο υπολογιστής μου είναι 7 χρονών δεν θέλω να πάρω σκληρό και μετά να μην συνδέεται.

Στο e-shop είδα έχει σύνδεση ATAPI και σύνδεση SERIAL ATA.

Στο πλαίσιο είδα έχει SATA και SATA 2.

Να υποθέσω οτι:

ATAPI = SATA και ?

SERIAL ATA = SATA 2 ?

Επίσης μόλις τώρα είδα και αυτό αλλά είναι serial ATA και δε νομίζω να είναι συμβατός στον υπολογιστή μου, απ' ότι κατάλαβα δηλαδή... Επίσης πως γίνεται να είναι φθηνότερος από αυτόν που έγραψα παραπάνω και να είναι διπλάσιος σε χωρητικότητα?

Έχω πάνω 2 σκληρούς οπότε (C,F) και τον καινούριο για να κάνω μεταφορά δεδομένων θα τον συνδέσω αρχικά με εξωτερικό κουτί (usb). Θα πάρει λογικά το γράμμα Η. Μετά θα βγάλω τον εσωτερικό (F) και θα τοποθετήσω τον καινούριο(Η). Θα πάρει αυτός το όνομα F αυτόματα ή θα πρέπει να αλλάξω εγώ το γράμμα χειροκίνητα? Θα έχω κάποιο πρόβλημα?
Το λειτουργικό (εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις) δίνει αυτόματα γράμμα στον δίσκο. Αν δεν γίνει αυτό, μπορείς να το κάνεις μόνος σου από το disk management.

Να υποθέσω οτι:

ATAPI = SATA και ?

SERIAL ATA = SATA 2 ?

SATA και Serial ATA είναι το ίδιο πράγμα. Το Serial ATA 2 είναι μετεξέλιξη του αρχικού και συμβατό με αυτό. To ATAPI είναι παλαιότερο πρότυπο και μη συμβατό με το Serial ATA.

Λοιπόν παιδιά θέλω να πάρω ένα καινούργιο σκληρό δίσκο γιατί αυτός που έχω είναι παλιός, σέρνεται, και έχει γεμίσει.. Όταν ανοίγω τον υπολογιστή και μπαίνει στα windows, φορτώνει για 3-4 λεπτά τα προγράμματα που τρέχουν στην αρχή και ακούγεται και ο ήχος "κρρ, κρρρρ, κρρρρρ" :mad: και γενικώς όταν μπαίνω σε φακέλους κλπ καθυστερεί αρκετά.

Σκέφτομαι να πάρω τον WESTERN DIGITAL 250GB WD2500AAJB CAVIAR SE ATA100. Τί λέτε? Είναι καλός?

Έψαξα για 160 gb western αλλά δεν βρήκα σε σύνδεση ATAPI. Ο σκληρός που έχω τώρα είναι με καλωδιοταινία και την άσπρη υποδοχή στα δεξιά (σύνδεση ΑΤΑΡΙ).. οπότε δε νομίζω να μπορώ να βάλω SERIAL ATA.

Καλημερα...

Προταση δικη μου :happy:

Εαν ο υπολογιστης σου εχει διαθεσιμη PCI τοτε μπορεις να τοποθετησεις εναν Controller Serial ATA και στη συνεχεια να "δουλεψεις" σκληρο δισκο Seagate 500GB HDD (32MB Buffer,7200 rpm, Sata, ST3500320AS) (ή οποια αλλη εταιρια επιθυμεις εσυ...και χωρητικοτητα) :)

* Να προσεξεις ομως οταν μιλας για παλιο "μηχανακι" αν μπορει να ανταποκριθει ("να σηκωσει" μεγαλης χωρητικοτητας δισκο...μιας και δεν γνωριζω γιατι υπολογιστη μιλαμε :p )

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Ο υπολογιστής είναι athlon στα 1700 ΜΒ. Βασικα τα 250 gb είναι υπεραρκετά για τον συγκεκριμένο υπολογιστή. Λέτε να έχει πρόβλημα με 250 gb? Επίσης δεν πιστεύω πως αξίζει να βάλω controller.. Ποιες είναι οι διάφορες atapi-sata?

Ο υπολογιστής είναι athlon στα 1700 ΜΒ. Βασικα τα 250 gb είναι υπεραρκετά για τον συγκεκριμένο υπολογιστή. Λέτε να έχει πρόβλημα με 250 gb? Επίσης δεν πιστεύω πως αξίζει να βάλω controller.. Ποιες είναι οι διάφορες atapi-sata?

Καλημερα...

Μια χαρα μηχανημα :) (τον ιδιο εχω και εγω :p )

ΚΑΝΕΝΑ προβλημα δεν θα αντιμετωπισεις μιας και πανω σε ιδιο "μηχανακι" εχω 7 εσωτερικους σκληρους δισκους SATA με Controllers (καλυτερη ταχυτητα :rolleyes: ) :p

Δεν πολυεμπιστευομαι της θηκες για τους σκληρους (εχω πικραν πηρα απο το παρελθον)

Θα μπορουσες να παρεις ομως με το ιδιο κοστος που θα σου φτασει αυτο που πας να κανεις αν επαιρνες εναν ετοιμο...π.χ. Seagate Free Desk External HDD (1TB, ST310005FDD2E1-RK) :rolleyes:

Εγώ πάλι δεν πολυεμπιστεύομαι τις έτοιμες λύσεις εξωτερικών δίσκων. Κι αυτό γιατί αν πάθει κάτι έχεις περισσότερες πιθανότητες να ανακτήσεις τα δεδομένα σου συνδέοντας τον δίσκο με ide ή sata (ανάλογα τι υποστηρίζει). Αν είναι κάποιος επώνυμος έτοιμος εξωτερικός δίσκος, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό γιατί θα πρέπει να ανοίξεις το κουτί και θα χάσεις την εγγύηση.

Εγώ πάλι δεν πολυεμπιστεύομαι τις έτοιμες λύσεις εξωτερικών δίσκων. Κι αυτό γιατί αν πάθει κάτι έχεις περισσότερες πιθανότητες να ανακτήσεις τα δεδομένα σου συνδέοντας τον δίσκο με ide ή sata (ανάλογα τι υποστηρίζει). Αν είναι κάποιος επώνυμος έτοιμος εξωτερικός δίσκος, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό γιατί θα πρέπει να ανοίξεις το κουτί και θα χάσεις την εγγύηση.

Χμμμ... μην ξεχναμε ομως πως η "ζημια" σε σκληρο δισκο ειτε μιλαμε για εσωτερικο ειτε για εξωτερικο ειναι 1/100 για να μην γινω ποιο υπερβολικος και πω 1/1000 :rolleyes:

Δεν "κρασαρουν" τοσο ευκολα οσο ακουγεται για να βγει εκτος λειτουργειας :cool:

Το κουτί το θέλω για να κάνω μεταφορά 1-2 φορές μετά θα τοποθετηθεί εσωτερικά. Προτείνετε pls κάποιο κουτί.

Καλημερα...

Μια χαρα μηχανημα :) (τον ιδιο εχω και εγω :p )

ΚΑΝΕΝΑ προβλημα δεν θα αντιμετωπισεις μιας και πανω σε ιδιο "μηχανακι" εχω 7 εσωτερικους σκληρους δισκους SATA με Controllers (καλυτερη ταχυτητα :rolleyes: ) :p

Μάλιστα! Με έβαλες σε σκέψεις..

Είδα και αυτόν τον σκληρό δίσκο

από την άλλη όμως είδα και αυτόν που έχει και βαθμολογία 10 (αν και δεν εμπιστεύομαι και πολύ αυτές τις βαθμολογίες) Επίσης αν αποφασίσω να πάρω controller ποιον απο αυτούς μου προτείνετε? Ο πρώτος για παράδειγμα είναι καλός? Και τέλος το καλώδιο για την σύνδεση του controller με τον σκληρό το έχει στην συσκευασία ή το αγοράζω εξτρά?

Έχω μπερδευτεί :(

Σόρρυ παιδιά, αλλά έχω μείνει αρκετά πίσω με το συγκεκριμένο θέμα.. :shifty:

Μάλιστα! Με έβαλες σε σκέψεις..

Είδα και αυτόν τον σκληρό δίσκο

από την άλλη όμως είδα και αυτόν που έχει και βαθμολογία 10 (αν και δεν εμπιστεύομαι και πολύ αυτές τις βαθμολογίες) Επίσης αν αποφασίσω να πάρω controller ποιον απο αυτούς μου προτείνετε? Ο πρώτος για παράδειγμα είναι καλός? Και τέλος το καλώδιο για την σύνδεση του controller με τον σκληρό το έχει στην συσκευασία ή το αγοράζω εξτρά?

Έχω μπερδευτεί :(

Σόρρυ παιδιά, αλλά έχω μείνει αρκετά πίσω με το συγκεκριμένο θέμα.. :shifty:

Καλημερα... :happy:

Κανενα προβλημα βρε , εξαλλου αυτο ειναι το νοημα του φορουμ , να ανταλλασουμε αποψεις /γνωμες/βοηθεια στους συμφορουμητες :p

Προταση δικη μου (σε σχεση παντα με αυτα που ηδη κανω χρηση και ο ιδιος) αν κρινω το κοστος των σκληρων δισκων που μας εδειξες :)

1.) Western Digital 640GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata, WD6400AAKS)

2.) Sunix PCI Serial ATA

Ανεπιφυλακτα :)

Καταρχήν οτι θα τον πάρω από το e-shop είναι το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής.. ;)

Δεύτερον με αυτά που μου δείχνεις προβληματίζομαι περισσότερο. Ξεκίνησα να βλέπω για 160gb και τώρα φτάσαμε στα 640!! :D (πάντως είναι πολλή καλή προσφορά αυτή που μου έδειξες.. μήπως έκαναν κανένα λάθος στην τιμή?)

Λοιπόν.. βασικά λέω να πάρω τον SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3250620A 250GB ATA-100 μόλις θα είναι πάλι διαθέσιμος, να ξεμπερδεύω! Φαντάζομαι δεν θα υπάρχει τεράστια διαφορά στην ταχύτητα σε σχέση με έναν sata!

Χμμμ... μην ξεχναμε ομως πως η "ζημια" σε σκληρο δισκο ειτε μιλαμε για εσωτερικο ειτε για εξωτερικο ειναι 1/100 για να μην γινω ποιο υπερβολικος και πω 1/1000 :rolleyes:

Δεν "κρασαρουν" τοσο ευκολα οσο ακουγεται για να βγει εκτος λειτουργειας :cool:

Με τον πόνο μου παίζεις! WD σκληρός χτύπησε μετά από τρια χρόνια λειτουργίας σε υπολογιστή ο οποίος δεν τραβάει και πολλά ζόρια μιας και είναι dedicated για χειρισμό μηχανήματος. Τρεις μέρες πάλευα για να τα ξανά στήσω όλα από την αρχή!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Το κουτί το θέλω για να κάνω μεταφορά 1-2 φορές μετά θα τοποθετηθεί εσωτερικά. Προτείνετε pls κάποιο κουτί.

Είχα και εγώ την ανάλογη "ανάγκη" και αγόρασα αυτο το gadgetάκι USB 2.0 TO SATA/IDE CABLE :

Εδώ είναι ένα παρόμοιο με το δικό μου (το δικό μου πήρα απο το e-bay) :http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=134003229#msg:1227905500453

Τελικά αποδείχτηκε εξαιρετικό εργαλείο, έχω χύμα τους σκληρούς και κοτσάρω πάνω του όποιον μου κατέβει στο κεφάλι :)

Nαι σαφέστατα, αλλά ψάξε να το βρεις σε διάφορα μαγαζιά γιατί έχω δει για το ίδιο ακριβώς τιμές από 12,00 μέχρι 50,00 ευρώ.

Στο e-bay το είχα πάρει πριν 6 μήνες, 8.00 ευρώ με τα μεταφορικά και 1,00 ευρώ ακόμα που έδωσα στο ηλεκτρονικάδικο της γειτονιάς για αντάπτορα στην πρίζα (είχε αγγλικού τύπου)