neten Δημοσιεύτηκε November 2, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 2, 2008 Γεια σας. Θα ηθελα αν γνωρλιζει κάποιος να μου πει εν συντομία, τις διαφορές ανάμεσα στα 2 λειτουργικά, Microsoft Windows Mobile Standard και Microsoft Windows Mobile Professional. Ξέρω ότι το πρώτο χρησιμοποιείται απο smartphones, χωρίς touchscreen δηλαδή συσκευές. Είναι αυτή η μόνη διαφορά τους;;; Παράθεση wipe that tear.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Administrators athanaso77 Δημ. November 2, 2008 Administrators Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2008 Ξέρω ότι το πρώτο χρησιμοποιείται απο smartphones, χωρίς touchscreen δηλαδή συσκευές. Είναι αυτή η μόνη διαφορά τους;;; Λίγο το έχεις αυτό; Πρόκειται για εντελώς διαφορετικό λειτουργικό που προορίζεται για διαφορετικού είδους συσκευές (PDA Vs Smartphone). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
psybill Δημ. November 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2008 σίγουρα η οθόνη αφής είναι η μεγάλη διαφορά, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι για εντελώς διαφορετικό λειτουργικό. ειδικά οι εφαρμογές της MS όπως pocket outlook(επαφές, ημερολόγιο, εργασίες), media player κτλ είναι σχεδόν όμοιες. απλά η φιλοσοφία αλλάζει αφού στα μεν smartphones χειρίζεσαι το τηλέφωνο αποκλειστικά με τα softkeyes, το joystick και τα αριθμητικά πλήκτρα, στα δε pocketpc έχεις την οθόνη αφής. κάποιες διαφορές που μου έρχονται τώρα είναι: - η έλλειψη των σημειώσεων του outlook (notes) που η ms επιμένει να μην την ενσώματώνει στα smartphones, (λύνεται φυσικά με εμπορική εφαρμογή), - από το wifi των smartphone λείπουν κάποιες ρυθμίσεις για static ip, subnet mask κτλ. και γι αυτό όμως υπάρχει εφαρμογή. -στη διαχείρηση αρχείων δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης σε κοινόχρηστους φακέλους δικτύου για ανάγνωση, streaming κτλ -από την άλλη στα smartphones υπάρχουν στο λειτουργικό profiles , ενώ στα pocketpc έχουν μπει με προσθήκες των κατασκευαστών ή με άλλες εφαρμογές -μεγάλη διαφορά επίσης υπάρχει και στη διαχείριση της homescreen στα smartphone και της today στα pocketpc. στα μεγάλα ατού των pocketpc είναι οι αστείρευτες δυνατότητες, οι αμέτρητες εφαρμογές και ειδικότερα στον τομέα του gps. από την άλλη τα smartphones κατά την γνώμη μου υπερτερούν στην διαχείρηση των κλήσεων και γενικότερα σε λειτουργίες τηλεφώνου, και φυσικά στο μέγεθος και την αυτονομία μπαταρίας, χωρίς να στερούν από τον απαιτητικό χρήστη πολλές από τις δυνατότητες που έχουν τα pda. εγώ συμβιώνω αρμονικά και με τα δύο, και το ένα συμπληρώνει το άλλο:happy: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manan69t Δημ. November 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2008 Επισεις στα smartphone απουσιαζει η πολυ χρησιμη δυνατοτητα copy paste αδικαιολογιτα για λειτουργικο windows:p Παράθεση Παντα φιλικα Μανος Παρε το Nexus στα δικα σου χερια Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
neten Δημ. November 2, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2008 Thnx psybill και manan :) Παράθεση wipe that tear.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
psybill Δημ. November 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2008 Επισεις στα smartphone απουσιαζει η πολυ χρησιμη δυνατοτητα copy paste αδικαιολογιτα για λειτουργικο windows:p όχι πια!! στα 6.1 υπάρχει πλέον η δυνατότητα copy-paste. εννοείται δεν είναι τόσο εύκολο όσο με την οθόνη αφής αλλά είναι μια χαρά. αν και γινόταν και παλιότερα με κάποιες εφαρμογές, όντως η απουσία από το λειτουργικό ήταν αδικαιολόγιτη... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manan69t Δημ. November 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2008 όχι πια!! στα 6.1 υπάρχει πλέον η δυνατότητα copy-paste. εννοείται δεν είναι τόσο εύκολο όσο με την οθόνη αφής αλλά είναι μια χαρά. αν και γινόταν και παλιότερα με κάποιες εφαρμογές, όντως η απουσία από το λειτουργικό ήταν αδικαιολόγιτη... Ενδιαφερον,πες νεα γιατι καλοκοιταζα για βοηθειτικο τηλεφωνο το νεο S740 και κατι τετοιες σπαστικες μικροελλειψης με αποτρεπουν:) Παράθεση Παντα φιλικα Μανος Παρε το Nexus στα δικα σου χερια Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
psybill Δημ. November 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2008 Ενδιαφερον,πες νεα γιατι καλοκοιταζα για βοηθειτικο τηλεφωνο το νεο S740 και κατι τετοιες σπαστικες μικροελλειψης με αποτρεπουν:) εντάξει δεν έχω να πω πολλά!!:) το copy-paste είναι από τις σημαντικότερες προσθήκες. απο κει και πέρα: - έχουν προστεθεί τα λεγόμενα sliding panel στην homescreen που είναι αρκετά ενδιαφέρον αλλά προσωπικά θα ήθελα περισσότερες επιλογές και ευκολότερη παραμετροποίηση. αν έχεις δει το review του s740 θα ξέρεις τι εννοώ. -επίσης έχουν προστεθεί όπως και τα pocketpc τα threaded sms τα οποία τα απενεργοποιώ αμέσως. -καλύτερος ΙΕ με δυνατότητα zoom in-zoom out και καθορίσμο homepage χωρίς registry tweaks -με το πρώτο πάτημα του startmenu εμφανίζονται τα τελευταία προγράμματα που χρησιμοποιείς και με ακόμα ένα μπαίνεις σε όλα τα προγράμματα. αυτό απενεροποιείται από τις ρυθμίσεις. - περισσότερες ρυθμίσεις στο wifi όπως enrolling κτλ, Που έτσι κι αλλιώς δεν χρησιμοποιώ. αυτά νομίζω είναι τα βασικά. έχω το qtek 8310 και σκέφτομαι και γω για κάτι άλλο, αλλά δεν ξέρω ακόμα τι. προς το παρόν δοκιμάζω roms. σήμερα μάλιστα έβαλα μια από το s740 προσαρμοσμένη φυσικά στα μέτρα του 8310. αν βρω κάτι άλλο σημαντικό θα το αναφέρω!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Administrators athanaso77 Δημ. November 3, 2008 Administrators Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2008 Νομίζω ότι πρέπει να έχει καλυφθεί με το παραπάνω ο φίλος που ρώτησε για τις διαφορές! :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
neten Δημ. November 3, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2008 Και μια ακόμα ερώτηση. Το destinator λειτουργεί σε windows smartphones, έχει κάποια ειδική έκδοση ή οχι;; Παράθεση wipe that tear.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
psybill Δημ. November 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2008 Και μια ακόμα ερώτηση. Το destinator λειτουργεί σε windows smartphones, έχει κάποια ειδική έκδοση ή οχι;; υπάρχει μια Beta έκδοση ειδικά για smartphones, η οποία όμως κάνει τη δουλειά της παραπάνω από καλά!! το κακό με αυτή είναι ότι δεν δουλεύει σωστά σε συσκευές με qwerty πληκτρολόγιο. γράφει μόνο αριθμούς και όχι γράμματα οπότε η αναζήτηση διεύθυνσης γίνεται μαρτύριο όπως καταλαβαίνεις. υπάρχουν κάποια αρχεία που τροποποιούν το πληκτρολόγιο αλλά δεν μπορώ να σου περιγράψω πως ακριβώς δουλευει γιατί δεν έχω τέτοια συσκευή. άλλη λύση το κανονικό destinator 6 ή 7 για ppc με την χρήση του fakecursor, που είναι πρόγραμμα προσομοίωσης touch screen. το έχω δοκιμάσει και αυτό αλλά δεν συγκρίνεται με την έκδοση που είναι φτιαγμένη για smartphones. περισσότερα αε αυτό το θέμα. μετά την 5 σελίδα υπάρχουν σχόλια και screenshots της beta που περιγράφω παραπάνω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manan69t Δημ. November 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2008 Καλα νεα:) Αν και δυστυχως και τα smartphones θελουν δουλεια ακομα(και αρκετες εξτρα εφαρμογες) στη κατασταση για να δουλεψουν σωστα:( Παράθεση Παντα φιλικα Μανος Παρε το Nexus στα δικα σου χερια Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eyzhn Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 2 ερωτησούλες και από μένα..... Τα email συγχρονιζονται πλήρως? Τα notes, οπως γραφεται παραπάνω, δεν συχρονίζονται στα standard. Η εφαρμογή που υπάρχει στο εμπόριο, το επιτρεπει αυτό? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
psybill Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 2 ερωτησούλες και από μένα..... Τα email συγχρονιζονται πλήρως? Τα notes, οπως γραφεται παραπάνω, δεν συχρονίζονται στα standard. Η εφαρμογή που υπάρχει στο εμπόριο, το επιτρεπει αυτό? πρώτο post για το νέο έτος, οπότε καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους!!:) τα email δεν έχουν καμία διαφορά στα standard και τα pro. λειτουργούν όλα κανονικά, pop, imap, exchange. επίσης οι σημειώσεις με τις εφαρμογές τρίτων συγχρονίζονται με το pc. το smartphonenotes συγχρονίζει με το Outlook και είναι άπλή και ευκολη εφαρμογή όπως τη θέλω. υπάρχει όμως και το πιο "advance" phatnotes με περισσότερες δυνατότητες, συχρονισμό με δική του desktop εφαρμογή αλλά και με το outlook Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eyzhn Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts