Jump to content

Κλήσεις στο εξωτερικό με «κάρτες» σταθερής τηλεφωνίας

Κοινοποίηση

Recommended Posts

καταρχας σας χαιρετω ολους,ειμαι η νικολ και ειμαι καινουρια εδω στο φορουμ,μολις πριν λιγο εκανα την εγγραφη μου.

εχω προβλημα και θα ηθελα την βοηθεια σας.

χρειαζομαι καποια χρονοκαρτα για εξωτερικο,συγκεκριμενα ευρωπη και για ν αειμαι ακομα πιο συγκεκριμενη για γαλλια,γερμανια και φιλανδια

σε κινητα ομως πιο πολυ οι κλησεις.

για αμερικη,καναδα,μεξικο σε κινητα χρισημοπιω την talk talk των 5 ευρω η των 10 και εχω 3 ωρες χρονο ομιλιας και τις διπλασιες με των 10ευρω.

ομως οταν με την talk talk επιχειρω να παρω στην ευρωπη σε κινητο εχω το πολυ μιση ωρα.

σημερα πηρα μια χρονοκαρτα του οτε των 6 ευρω να δοκιμασω,μπορειται ν αμε βοηθησετε σας παρακαλω?

επισης με μια γρηγορη ερευνα στο νετ βρηκ αμια καρτα με το ονομα europe card των 4ευρω λεει οτι ο χρονος ειναι ενιαιος για γαλλια,γερμανια,αγγλια,κυπρο,ιταλια και καπου αλλου δε θυμαμαι,δεν ελεγε ομως στο site τους συνολικα ποσα λεπτα χρονο ομιλιας διαθεσιμα εχω και για κινητα/σταθερα αυτων των χωρων.

εχουνε σπασει τα νευρα μου:cry::blink:ας μου πει καπιος.

ευχαριστω εκ των προτερων παιδια,

νικολ

Για Γαλλία η Χρονοκάρτα είναι καλή η χρέωση είναι 0.30 . Με χρήση της κάρτας των 25 ευρώ + 5,5 δώρο κατεβάζεις το κόστος σου στα 24,5 λεπτά. Η πιότητα ομιλίας πολή καλή . Επίσης για Ηπα Καναδά η χρονοκάρτα έχει πολλή καλή χρέωση 200 λεπτά με την κάρτα των 6 ευρώ.

Για Γερμανία σου συστήνω να χρησιμοποιήσεις το Vodafone International με χρέωση 0,21 Η προσφορά ισχύει μέχρι 16 Δεκεμβρίου .

http://www.vodafone.gr/portal/client/news/announcementClient!pressReleaseDetails.action?pressReleaseId=10101&dateFrom=&dateUntil=

Επίσης υπάρχει η καρτοκινητή ΑΒ με χρέωση 0,25 σε όλη την ευρώπη και η Carrefour Champion με 0,25 σε πολλές χώρες αλλά όχι σε όλες της Ευρώπης

Για Μεξικό δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα.

• 4 weeks later...

^Οι κάρτες διεθνών συνδιαλέξεων είναι πολύ πιο συμφέρουσες.

Η χρονοκάρτα μπορεί να έχει καλύτερο ήχο αλλά όταν μιλάμε για φτηνές κλήσεις νομίζω εννοούμε μια χρέωση που να πλησιάζει αυτήν της αστικής κλήσης -τουλάχιστον για ΕΕ και ΗΠΑ.

Η Χρονοκάρτα όντως κάνει συχνά προσφορές περιορισμένης διάρκειας (3 μήνες νομίζω) με 6€ για 200 λεπτά προς συγκεκριμένους προορισμούς και συμφέρει πολύ. Ειδικά με αυτήν των 30,50€ [=1016 λεπτά με 25€, δηλαδή 0,0246€ το λεπτό].

Επίσης, όταν θέλω να μιλήσω πολύ με εξωτερικό και τυχαίνει να περνάω από Ομόνοια, πηγαίνω στα ανταλλακτήρια τα οποία πουλάνε και κάρτες, και ρωτάω τους υπαλλήλους ποια κάρτα συμφέρει για τη χώρα που με ενδιαφέρει.

Πολύ βολικό είναι επίσης το viva. Έχει "αστική" [=€0,03476 ανά λεπτό (με Φ.Π.Α) με χρέωση ανά δευτερόλεπτο] χρέωση για πολλούς "προορισμούς" και φτηνότερη από τον ΟΤΕ χρέωση για πολλούς ακομά. Πότε-πότε μου "κάνει νερά" και δεν πιάνει ή έχει κακό ήχο αλλά βασικά από viva μιλάω 3 χρόνια τώρα με την αδερφή μου που σπουδάζει στις ΗΠΑ και σώθηκα, ούτε χρεώσεις ΟΤΕ, ούτε να ξεχνάς να πάρεις κάρτα -και ο ήχος σχετικά καλός συνήθως.

http://www.viva.gr/phone/

Για κινητά εξωτερικού έχει χρεώσεις 0,12€ ή 0,25€, πρέπει να το κοιτάξει κατά περίπτωση κανείς.

Για κινητά Στην Ευρώπη Η Χρονοκάρτα είναι η πιό συμφέρουσα λύση .

Οι διάφορες άλλες κάρτες ίσως να δίνουν χρέωση 20% φτηνώτερα αλλά με τεράστια απώλεια πιότητας. Για κλήσεις σε σταθερά υπάρχουν πολλές άλλες κάρτες με καλύτερες τιμές.

Νομίζω πως πρέπει να το βλέπουμε κατά περίπτωση, έναν-έναν τον κάθε προορισμό κλήσης.

Εγώ για ΗΠΑ σας είπα τι κάνω, γιατί με ενδιαφέρει και το πόσο βολικό είναι, όχι μόνο η τιμή.

Και το viva με έχει βολέψει, κι εμένα και τον πατέρα μου -που δεν έχει όρεξη να κάνει περίπλοκα πράγματα.

Ας πούμε για ένα άλλο: για κλήσεις σε κινητό στην Κύπρο, συνήθως χρησιμοποιούσα το viva. Αλλά μου φαίνεται ότι είναι φτηνότερο να με καλέσει ο φίλος μου από το κυπριακό κινητό του στο ελληνικό σταθερό μου... σωστά; :-)

Για σταθερό στην Κύπρο έπαιρνα την phone home.

• 1 month later...

Φιλοξενώ για λίγες μέρες κάποιον στο σπίτι μου και για να μιλάει με Ρωσία που θέλει χωρίς να με χρεώνει, πήγε -κατόπιν συστάσεως μου στην Ομόνοια- και πήρε μια κάρτα διεθνών συνδιαλέξεων. Του είχα πει να πάρει την Phone Home, αν υπάρχει ακόμα αλλά αυτός το ξέχασε και πήρε μια που λέγεται "Over the Top" 5€ για 200' προς Ρωσία, με τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών το 210 2512102. Δεν γράφει κάποιο όνομα εταιρίας πάνω.

Το πρόβλημα είναι ότι διακόπτονται συνεχώς οι κλήσεις του, ανα 10'' (!!!) ή το πολύ ανά 3'.

Να πάρω την εξυπηρέτηση πελατών ή απλώς θα σπάσω τα νεύρα μου;

Και είπαμε, μακριά από την "Over the Top"... :lol:

• 10 months later...

Παιδιά αν και το topic είναι παλιό, σας συνιστώ να δοκιμάσετε και την go...talk!

Με 5€ 212 λεπτά κινητό Αμερικής και 212 λεπτά σταθερό Ευρώπης.

Την παίρνεις από περίπτερο αλλά και από internet στο http://www.xronokartes.gr

^ Ως εναλλακτική, γιατί η χρονοκάρτα του ΟΤΕ είναι φτηνότερη, και με πολύ καλή και "εγγυημένη" ποιότητα ήχου.

http://oteshop.ote.gr/storefront/-/k-internet/-/cos_cat_001-cos_subcat_002-cos_subcat_002002-p0.html

Να προσθέσω σχετικά με τη χρήση καρτών, ότι χρησιμοποίησα τον Ιούνιο την κάρτα 4four για κλήσεις προς την Ινδονησία και ενώ υποτίθεται ότι θα μπορούσα να μιλήσω ~200' (δεν θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα πλέον) εμείς μιλήσαμε σίγουρα λιγότερα από 100' και μηδενίστηκε.

Το τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών που έγραφε επάνω ήταν ένα αστείο, σε έβγαζε σε ένα μενού που ό,τι και να πατούσες κάποια στιγμή σου έλεγε "λάθος πληκτρολόγηση" και σου το έκλεινε ενώ δεν υπήρχε η δυνατότητα σύνδεσης με εκπρόσωπο.

Χρειάστηκε να πάω στο περίπτερο και να μου δώσει ο περιπτεράς το τηλέφωνο της εταιρείας διανομής. Τελικά δεν πήρα ποτέ τηλέφωνο γιατί έφυγα για διακοπές και το αμέλησα, οπότε δεν ξέρω να σας πω την τελική κατάληξη σχετικά με το τι συνέβη.

^ Ως εναλλακτική, γιατί η χρονοκάρτα του ΟΤΕ είναι φτηνότερη, και με πολύ καλή και "εγγυημένη" ποιότητα ήχου.

http://oteshop.ote.gr/storefront/-/k-internet/-/cos_cat_001-cos_subcat_002-cos_subcat_002002-p0.html

Να προσθέσω σχετικά με τη χρήση καρτών, ότι χρησιμοποίησα τον Ιούνιο την κάρτα 4four για κλήσεις προς την Ινδονησία και ενώ υποτίθεται ότι θα μπορούσα να μιλήσω ~200' (δεν θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα πλέον) εμείς μιλήσαμε σίγουρα λιγότερα από 100' και μηδενίστηκε.

Το τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών που έγραφε επάνω ήταν ένα αστείο, σε έβγαζε σε ένα μενού που ό,τι και να πατούσες κάποια στιγμή σου έλεγε "λάθος πληκτρολόγηση" και σου το έκλεινε ενώ δεν υπήρχε η δυνατότητα σύνδεσης με εκπρόσωπο.

Χρειάστηκε να πάω στο περίπτερο και να μου δώσει ο περιπτεράς το τηλέφωνο της εταιρείας διανομής. Τελικά δεν πήρα ποτέ τηλέφωνο γιατί έφυγα για διακοπές και το αμέλησα, οπότε δεν ξέρω να σας πω την τελική κατάληξη σχετικά με το τι συνέβη.

Eχω και εγώ πολύ αρνητικές εμπειρίες από πολλές από αυτές τις κάρτες προπληρωμένου χρόνου. Κάποιες από αυτές ενώ αναφέρουν ότι λήγουν στο τρίμηνο λήγουν πολύ νωρίτερα. Επίσης χρεώνουν τέλη σε κάθε κλήση που δεν ειναι σαφή στους τιμοκαταλόγους τους

• 4 weeks later...

Εχω μια χρονοκάρτα που ληγει σε 3 ωρες

αριθμός κλησης 8071122

πιν 0984 7365 4758

Όποιος θέλει μπορεί να την δοκιμάσει ελεύθερα

Θυμήθηκα και κάτι άλλο τώρα που είπατε "λήγει".

Είχα μια χρονοκάρτα των 25€ από τις συλλεκτικές του ΟΤΕ -την είχα αγοράσει γιατί είμαι γραμμένη στους συλλέκτες.

Αυτή η κάρτα είχε λήξει ενώ ήταν σφραγισμένη, δηλαδή είχε περάσει η ημερομηνία ενεργοποίησης κι εγώ την είχα ξεχάσει.

Πήρα τηλέφωνο στον ΟΤΕ στην ειδική υπηρεσία για τις χρονοκάρτες και μετά από μια διαδικασία απόστολής φαξ μέσω oteshop, η κάρτα ξαναενεργοποιήθηκε και την χρησιμοποιώ κανονικά.

Αν κάποιος, λοιπόν, έχει μια σφραγισμένη, μη ενεργοποιημένη χρονοκάρτα, της οποίας έχει περάσει η ημερομηνία ενεργοποίησης να μην την πετάξει!

Μπορεί να την ξαναενεργοποιήσει σχετικά εύκολα και σίγουρα αξίζει τον κόπο αν είναι των 13 ή των 25€!

Δεν θυμάμαι τώρα τα τηλέφωνα που πρέπει να καλέσει, αν κάποιος τα θέλει ας με ρωτήσει!

Να διευκρινίσω άλλη μια φορά ότι δεν μιλάω για ενεργοποιημένη χρονοκάρτα που έληξε, αλλά για ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ κάρτα.

• 2 weeks later...

Κλήσεις προς κινητό Ινδίας.

Πήγα στον Ινδό της γειτονιάς μου και μου έδωσε την Hello India για καλό ήχο.

Νομίζω πως υποτίθεται πως δίνει 140', για να δούμε..

Καμιά γνώμη;

Όταν του είπα τι είχε γίνει με την 4four και την Ινδονησία (βλέπε προηγούμενα ποστ) μου είπε "μας κλέβουν, λένε ότι έχεις 200' αλλά στην πραγματικότητα μιλάς μόνο 80 με 100'"!!! Και δεν γίνεται τίποτα!

Κλήσεις προς κινητό Ινδίας.

Πήγα στον Ινδό της γειτονιάς μου και μου έδωσε την Hello India για καλό ήχο.

Νομίζω πως υποτίθεται πως δίνει 140', για να δούμε..

Καμιά γνώμη;

Όταν του είπα τι είχε γίνει με την 4four και την Ινδονησία (βλέπε προηγούμενα ποστ) μου είπε "μας κλέβουν, λένε ότι έχεις 200' αλλά στην πραγματικότητα μιλάς μόνο 80 με 100'"!!! Και δεν γίνεται τίποτα!

θα σου πρότεινα να διαλέξεις μια πιο αξιόπιστη κάρτα που να μην έχει πάγια τέλη κλήσης, τέλη αποκατάστασης κλήσης κλπ κλπ. Μια που να χρεώνει απλά ανά λεπτό. Για παράδειγμα η ya ή η viva. Μπορεί η ονομαστική χρέωση να φαίνεται ακριβότερη αλλά τουλάχιστον δε θα σε χρεωνουν απίστευτα τέλη εκτός από την ανά λεπτό χρέωση.

Ευχαριστώ για την συμβουλή.

Την Ya την έχω ήδη χρησιμοποιήσει παλιότερα αρκέτες φορές για διάφορους προορισμούς.

Πάντως, ο ήχος της για Ινδονησία δεν ήταν καλός, ούτε και του Viva. Έχω μείνει με το άχτι που ήταν τόσο χάλια ο ήχος στις κλήσεις Ελλάδα-Ινδονησία. Ακόμα και με την πανάκριβη (1μιση+ ευρώ το λεπτό) Χρονοκάρτα, δεν μπορούσαμε να ακούσουμε ή να μας ακούσουν, έστω να καταλαβαινόμαστε.

Και όταν πήγα κι εγώ εκεί, μέσα στη χώρα, Ινδονησία-Ινδονησία, μιλούσαμε μια χαρά!

Τεσπά,

θα δοκιμάσω να δω αν "κλέβει" η Hello India πρώτα. Από ήχο ήταν καλή, πάντως, ευτυχώς!

Α! το αστείο είναι ότι το vodafone international χρεώνει τις κλήσεις προς κινητό Ινδίας 0,21€, όσο και τις εθνικές κλήσεις εντός Ελλάδας, δηλαδή! :-)

Α! το αστείο είναι ότι το vodafone international χρεώνει τις κλήσεις προς κινητό Ινδίας 0,21€, όσο και τις εθνικές κλήσεις εντός Ελλάδας, δηλαδή! :-)

Τα τέλη τερματισμού για Ινδία είναι πολύ χαμηλά και έτσι μπορεί να σου προσφέρει φτηνή ομιλία. Τα τέλη τερματισμού για κινητό Βουλγαρίας, Αλβανίας π.χ. είναι πολύ υψηλότερα!

• 6 months later...

Καλησπέρα,

Πρόκειται να ταξιδέψω στο τέλος της εβδομάδας στην Ισπανία. Θα μείνω εκεί για ένα μήνα. Υπάρχει κάποια φθηνή κάρτα που μπορώ να χρησιμοποιώ για κλήσεις στην Ελλάδα. Ψάχνω κάτι αρκετά οικονομικό....

Από τις ελληνικές, η χρονοκάρτα του ΟΤΕ λειτουργεί κι εκεί. Πάρε στο 8001197007 χωρίς χρέωση για να μάθεις χρεώσεις και τρόπο χρήσης. Αλλιώς, όταν θα πας εκεί θα αγοράσεις επιτόπου μια ισπανική κάρτα για διεθνείς κλήσεις.

Καλησπέρα,

η μοναδική αξιόπιστη υπηρεσία φθηνής κλήσης προς το εξωτερικό μέσω online αγοράς είναι το http://www.klisiexo.gr

Οι τιμές ειναι πολύ καλές, η ποιότητα άριστη, χωρίς εξτρα και κρυφές χρεώσεις. Επίσης έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την χρονοκάρτα και από το κινητό σας μέσω αριθμού πρόσβασης 211 ή αν έχετε απεριόριστες ή φθηνές κλήσεις προς σταθερά από το σταθερό σας τηλέφωνο θα πάρετε περισσότερα λεπτά χρόνου ομιλίας

Εχω μείνει πολύ ικανοποιημένος

• 2 weeks later...

Χρησιμοποιώντας την χρονοκάρτα του ΟΤΕ για κλήσεις προς κινητό στο Λίβανο, διαπίστωσα πολλά προβλήματα (χρεώσεις ενώ εδειχνε ακόμα να καλεί και να μην έχει απαντήσει ο καλούμενος, κακός ήχος) τα οποία πιθανότατα να οφείλονται στα λιβανέζικα δίκτυα.

Προσοχή, λοιπόν, δεν συνιστάται η κάρτα αυτή για κλήσεις στον συγκεκριμένο προορισμο!

εγω εχω παρει διαφορες καρτες απο περιπτερα της γειτονιας και παντα συμφερει... εγω κυριως παιρνω Αγγλια, Γερμανια, Πολωνια.. και ειμαι ευχαριστημενος, μονο μερικες φορες υπαρχει ενα μικρο προβλημα με τον ηχο που προσωπικα δεν με ενοχλει.

Είχα ρωτήσει και πέρσι στο άλλο θέμα που ξεχάστηκε ( http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=53136 ):

Για σταθερό Ν. Αφρικής ποιά κάρτα είναι πιο φθηνή; Αν έχει και σχετικά καλή ποιότητα ακόμα καλύτερα.

H χρονοκάρτα είναι φτηνή ίσως όχι η πιο φτηνή!

Δίνει 127 λεπτά με 6 ευρω. Πολύ καλή τιμή νομίζω. Φαντάζομαι θα εχει καλή ποιότητα αλλά μπορείς να δοκιμάσεις.

Αν πας σε αυτά τα κεντρικά μαγαζιά πχ Ομόνοια και πέριξ που είναι ανταλλακτήρια συναλλάγματος και πουλάνε και καρτες διεθνώ συνδιαλέξεων, μπορείς να ρωτήσεις τον πωλητή ποια κάρτα έχει τις καλύτερες χρεώσεις (οναμαστικές τιμές, γιατί μετά υπάρχει το θέμα αν όντως παίρνεις τα λεπτά που λέει ότι δίνει η κάθε κάρτα). Πιθανόν ο πωλητής να έχει και κάποια πληροφόρηση από άλλους χρήστες της ίδιας κάρτας για το αν είναι καλή κλπ. Δεν ξέρω στην πόλη σου αν υπάρχουν αντίστοιχα καταστήματα, όμως...

Είμαι κι εγώ της γνώμης να δοκιμάσεις την χρονοκάρτα του οτε.

Εμείς παίρνουμε την κάρτα των 25€ που έχει μέσα 30,5€ και έχουμε ακόμα καλύτερη τελική τιμή ανά λεπτό.

Αρκεί να μην χάσεις τον κωδικό :p και να μην σου λήξει η κάρτα -ισχύει για 12 μήνες από την ενεργοποίηση.

Αν πας σε αυτά τα κεντρικά μαγαζιά πχ Ομόνοια και πέριξ που είναι ανταλλακτήρια συναλλάγματος και πουλάνε και καρτες διεθνώ συνδιαλέξεων, μπορείς να ρωτήσεις τον πωλητή ποια κάρτα έχει τις καλύτερες χρεώσεις (οναμαστικές τιμές, γιατί μετά υπάρχει το θέμα αν όντως παίρνεις τα λεπτά που λέει ότι δίνει η κάθε κάρτα). Πιθανόν ο πωλητής να έχει και κάποια πληροφόρηση από άλλους χρήστες της ίδιας κάρτας για το αν είναι καλή κλπ. Δεν ξέρω στην πόλη σου αν υπάρχουν αντίστοιχα καταστήματα, όμως...

Είμαι κι εγώ της γνώμης να δοκιμάσεις την χρονοκάρτα του οτε.

Εμείς παίρνουμε την κάρτα των 25€ που έχει μέσα 30,5€ και έχουμε ακόμα καλύτερη τελική τιμή ανά λεπτό.

Αρκεί να μην χάσεις τον κωδικό :p και να μην σου λήξει η κάρτα -ισχύει για 12 μήνες από την ενεργοποίηση.

Οι πιο πολλλές από τις κάρτες που πουλιούνται στην Ομόνοια είναι απάτη.

Αυτό γιατί χρεώνουν κρυφές χρεώσεις (πάγια τέλη κλήσης, κλπ κλπ) με συνέπεια ο χρόνος ομιλίας να είναι μικρότερος εκτός ισως αν κάνεις μια κλήση και εξαντλήσεις το υπόλοιπο της κάρτας. Επίσης οι πιο πολλές από αυτές λήγουν στο τρίμηνο και δεν ξέρω καμια που να λήγει ένα χρόνο μετά, όπως η χρονοκάρτα

Συν ότι στην επαρχία δεν τις βρίσκεις αυτές τις κάρτες, συν ότι η ποιότητα συνδιάλεξης είναι άθλια συνήθως. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, θα προσανατολιστώ στη χρονοκάρτα!