Jump to content

Γιατί θα θέλατε να ζήσετε στο εξωτερικό;

Nathaniel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για όλα αυτά που είπες !!! Θα ήθελα να ζούσα στο εξωτερικό !!!! :):)

Κι εσύ στο εξωτερικό;

Αρχίζω να τρομάζω :lol:

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

• Απαντήσεις 121
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

εγω παντως αν εφευγαν ολοι οσοι μονιμως γκρινιαζουν για το ποσο χαλια ειναι στην Ελλαδα,το ποσο καλυτερα ειναι στο εξωτερικο,αλλα δεν κανουν τπτ για να αλλαξει κατι(πχ γκρινιαζουν για το οτι τους κλεβει ο ταξιτζης,αλλα και οι ιδιοι αν ηταν ταξιτζηδες θα εκαναν ακριβως τα ιδια) τοτε ΟΧΙ,δεν θα εφευγα με τπτ γιατι η χωρα μας θα ηταν ιδανικη.
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Ή καθηγητης:rolleyes:

Ναι δε μου πήγε στο μυαλό αυτό :)

Λίγο offtopic αυτό που θα πω αλλά παρατήρησα σε πολλά τόπικ ότι όλοι έχουμε αυτή την άποψη για την Ελλάδα, η οποία δεν είναι αβάσιμη προφανώς, αλλά έχουμε και την άποψη του 'έτσι είμαστε, μια ζωή κλέφτες, καλοπερασάκηδες κτλπ' και αναρωτιέμαι πώς περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα αν είμαστε έτσι. Αν εμείς δεν έχουμε αισιοδοξία πώς περιμένουμε από τους πολιτικούς, που καταρχήν στα χέρια τους είναι η βελτίωση των πραγμάτων, να έχουν? Εφόσον εμείς τους εκλέγουμε και είναι και αυτοί πολίτες προφανώς! Μια ζωή έτσι θα μείνουμε μαλλον

Εγώ πάντως έχω χάσει ένα μέρος της αισιοδοξίας που κάποτε είχα γιατί βλέπω ότι η νέα γενιά το μόνο που θέλει είναι να βολευτεί και δεν έχει καμιά διάθεση να αλλάξει τα πράγματα.

εγω παντως αν εφευγαν ολοι οσοι μονιμως γκρινιαζουν για το ποσο χαλια ειναι στην Ελλαδα,το ποσο καλυτερα ειναι στο εξωτερικο,αλλα δεν κανουν τπτ για να αλλαξει κατι(πχ γκρινιαζουν για το οτι τους κλεβει ο ταξιτζης,αλλα και οι ιδιοι αν ηταν ταξιτζηδες θα εκαναν ακριβως τα ιδια) τοτε ΟΧΙ,δεν θα εφευγα με τπτ γιατι η χωρα μας θα ηταν ιδανικη.

Μπα μη χαίρεσαι :p , αυτοί που αναφέρεις που γκρινιάζουν για τα κακώς κείμενα αλλά κάνουν ακριβώς τα ίδια δεν πρόκειται να το κουνήσουν ρούπι.

Δηλαδή εσύ έβγαλες το συμπέρασμα ότι όσοι εδώ μέσα έκραξαν για αναξιοκρατία, χαμηλά εισοδήματα κλπ. θα έκαναν ακριβώς τα ίδια...

Ο καθένας το κοιτάει από τη δική του πλευρά πάντα. Και κρίνει αναλόγως.

Δηλαδή εσύ έβγαλες το συμπέρασμα ότι όσοι εδώ μέσα έκραξαν για αναξιοκρατία, χαμηλά εισοδήματα κλπ. θα έκαναν ακριβώς τα ίδια...

Ο καθένας το κοιτάει από τη δική του πλευρά πάντα. Και κρίνει αναλόγως.

δεν εβγαλα κανενα συμπερασμα

δεν αναφερθηκα με βαση αυτα που ειπωθηκαν μεσα στο θεμα.

γενικα μιλησα:)

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Οκ τότε. Υπάρχουν και αυτοί που λες.

Και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τους διακρίνεις από τις πράξεις τους, ακόμα και από τον τρόπο που μιλάνε!

Άνετα θα ζούσα στο εξωτερικό κ θα το κάνω πολύ σύντομα για τους παραπάνω λόγους που αναφέρθηκαν.. Αλλά μην νομίζετε ότι κ στο εξωτερικό όλα είναι μέλι γάλα γιατί δεν είναι.. Κ ρατσισμός υπάρχει κ ανεργία .. Μπορεί όχι τόσο όσο στην Ελλάδα αλλά παντού υπάρχουν αυτά..

Για την κατάσταση που επικρατεί δεν φταίνε οι πολιτικοί αλλά η νοοτροπία του έλληνα πολίτη που δεν πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει..Τρελαίνομαι όταν ακούω τους γονείς στον χώρο που εργάζομαι να μου λένε οτι το όνειρο τους για τα παιδιά τους είναι μια θέση στο δημόσιο..Μήπως τελικά είμαστε λίγο εως πολύ τεμπέληδες κ καλοπερασάκιδες κ ζητάμε να είμαστε βολεμένοι απο πολύ μικρή ηλικία...? Μήπως τελικά ζούμε σε μια χώρα που έχει όλες τις προδιαγραφές να γίνει καλύτερη αλλά εμείς δεν την βοηθάμε...? Με την νοοτροπία που έχουμε κ τις συνηθειες όπου κ να πάμε ευχαριστημένοι δεν θα είμαστε...

Μήπως τελικά ζούμε σε μια χώρα που έχει όλες τις προδιαγραφές να γίνει καλύτερη αλλά εμείς δεν την βοηθάμε...? Με την νοοτροπία που έχουμε κ τις συνηθειες όπου κ να πάμε ευχαριστημένοι δεν θα είμαστε...

Στα λόγια μου έρχεσαι.Μπράβο σου, έχεις πιάσει την ελληνική νοοτροπία.

Αν δουλεύαμε όλοι σωστά, μιλάω για σωστά και υπήρχε αξιοκρατία, θα ήμασταν στις πρώτες θέσεις στον ευρωπαϊκό χάρτη.

Αυτό που μας λείπει είναι το attitude, από μυαλό δόξα το theo έχουμε μπόλικο.

From the child and from the fool, one learns the truth. :lol:

Γιατι καποιος να θελει να ζησειεξωτερικο?

Γιατι με την ιδια δουλεια που κανει εδω εκει παιρνει το λιγοτερο το μισθο του *2?

γιατι ο κοσμος δεν ειναι τοσο μιζερος ? γιατι υπαρχει σωστο συστημα υγειας, μεταφορων, ασφαλισης και γενικως ολα ειναι οργανωμενα?

Ειναι τυχαιο που φετος, το 2008 , συμφωνα με ερευνες ηταν η δευτερη χρονια μετα απο το 1941 που μεταναστευσαν οι περισσοτεροι ηλικιας 22 - 32 χρονων στο εξωτερικο? Δεν ειναι τραγικο αν το σκεφτεις καλα?

Και εγω θελω να φυγω. Και ισως το κανω αν καταφερω να αποτιναξω καποιες δεσμευσεις που ηδη υπαρχουν απο πανω μου

:X

εχω βαρεθει εδω την καθε πονηρη ιδεα του καθε τυπακου που καθεται σε μια πολυθρονα,ειτε πολιτικου ειτε εισαγγελεα και σκαρφιζεται οτι μπορει για να παρουν κι αλλα ευρω απο την τσεπη την δικη μου και του καθε πολιτη.

εχω βαρεθει τους νομους με τα παραθυρακια τους μαζι.

κι εχω βαρεθει γενικα να μου τα παιρνουν πασαροντας μου την ελλαδα για ευρωπαικη χωρα,αφου δεν μπορει τι μας τα περνετε ρε αδερφια???

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Έχω βαρεθεί να ακούω δεσμεύσεις για βελτίωση, οι οποίες δεν τηρούνται ποτέ.

Έχω βαρεθεί να δουλεύω και να παίρνω χρήματα 2-4 φορές λιγότερα απ'ότι θα έπαιρνα σε πιο προηγμένες χώρες.

Έχω βαρεθεί η αύξησή μου να είναι 3-5%, και να φτάνει το μισθωτικό ταβάνι πολύ γρήγορα.

Έχω βαρεθεί να δίνω το 17-18% του μισθού μου στο ΙΚΑ, και να μην παίρνω τπτ πίσω, ακόμα και όταν δικαιούμαι να το πάρω (ναι, πρόσφατα είχα θέμα υγείας και το ΙΚΑ μου κάλυψε μόλις το 20% του μισθού μου για τις 14 μέρες αναρρωτική που είχα :mad: Που πηγαίνουν τα 200 ευρώ/μήνα που μου παίρνετε χωρίς να με ρωτάτε καν κύριοι του ΙΚΑ???).

Έχω βαρεθεί να πρέπει να πηγαίνω 4 φορές στο ΙΚΑ για να τελειώσω 1 υπόθεση.

Έχω βαρεθεί την εχθρικότητα, το ξύσιμο και την κακή συμπεριφορά από οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, τη στιγμή που εγώ πληρώνω τους κερατάδες που με ταλαιπωρούν.

Έχω βαρεθεί να βλέπω κάθε χρόνο τα πάντα να ακριβαίνουν.

Έχω βαρεθεί να με κλέβουν από παντού, από την καντίνα που παίρνω τον καφέ μέχρι την εφορία που με φορολογεί ακόμα και για τον αέρα που αναπνέω.

Έχω βαρεθεί να ψάχνω μια ώρα για πάρκινγκ κάθε μέρα που γυρνάω σπίτι από τη δουλιά.

Fυck, έχω βαρεθεί ακόμα και τις χίλιες δυό λακούβες που πέφτω στους ελληνικούς δρόμους.

Μήπως πάσχω από κατάθλιψη γιατρέ? :p

welcome to Greece!!!

απλά αναρωτιέμαι μήπως και έξω σκέφτονται τα ίδια (ή παρόμοια)?

Ξέρεις πόσοι Άγγλοι (για παράδειγμα) θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα να ζήσουν εδώ μόνιμα (ή σε άλλες μεσογειακές χώρες); Φυσικά δεν είναι τρελοί να έρθουν για επαγγελματικούς λόγους, αλλά κυρίως το κοιτάνε σαν έναν προορισμό που θα έρθουν αφού πάρουν σύνταξη για να περάσουν τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους και να χαρούν τον ήλιο και τις φυσικές μας ομορφιές.

Για δουλειά ή να ανοίξει επιχείρηση σε διαβεβαιώ ότι δε θέλει να έρθει σχεδόν κανένας :lol:

Εγω εχω βαρεθει την μεμψιμοιρια των Ελληνων.

Δεν γινεται ρε παιδακι μου να σου φταινε τα παντα και εσυ να εισαι ο κακομοιρος που τα ανεχεσαι ολα,καθιμενος στον θρονο της ηθικης και του φιλοτιμου.

Αυτος που σε κλεβει και σε ταλαιπωρει τι ειναι?Απο αλλο πλανητη?Οχι!Ειναι ο οποιοσδηποτε!Ο γειτονας,ο πατερας,ο μπαρμπας,ο ιδιος σου ο εαυτος κλπ.

Ενταξει με αυτη η απαξιωση της Ελλαδας και των Ελληνων.....

Απλα ειμαστε κοτες και δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα για αυτο και κλεγ(β)ομαστε μεταξυ μας.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν γινεται ρε παιδακι μου να σου φταινε τα παντα και εσυ να εισαι ο κακομοιρος που τα ανεχεσαι ολα,καθιμενος στον θρονο της ηθικης και του φιλοτιμου.

Αυτος που σε κλεβει και σε ταλαιπωρει τι ειναι?Απο αλλο πλανητη?Οχι!Ειναι ο οποιοσδηποτε!Ο γειτονας,ο πατερας,ο μπαρμπας,ο ιδιος σου ο εαυτος κλπ.

Απλα ειμαστε κοτες και δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα για αυτο και κλεγ(β)ομαστε μεταξυ μας.

σεβαστο αυτο,κατι θα πρεπε να κανουμε αλλα δεν το βλεπω προς το παρον.και μιλαω για κατι δραστικο.

Ναι, επειδή όσοι μας κλέβουν κρύβονται πίσω από το σύστημα, και ο καθένας από εμάς μεμονωμένα δεν μπορεί να κάνει τπτ. Και είναι γνωστό πόση διάθεση έχουμε για να λειτουργήσουμε συλλογικά. :lol:

καλα αν περιμενεις ομαδικη κινητοποιηση τοτε σωθηκαμε.

δεν ειναι κακο ομως να λεμε και τα παραπονα μας.

...μπα...εξωτερικο δεν θελω...

γενηθηκα γερμανια εζησα πολλα χρονια εκει...εζησα και σε αγγλια, σουηδια, πηγαινοερχομαι ΗΠΑ....αλλα προτιμω την Ελλαδα...εχει πολλα στραβα...παρα πολλα.....αλλα ειναι πατριδα μου και δεν την αλλαζω για ολα τα λεφτα του κοσμου....:)...

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

...μπα...εξωτερικο δεν θελω...

γενηθηκα γερμανια εζησα πολλα χρονια εκει...εζησα και σε αγγλια, σουηδια, πηγαινοερχομαι ΗΠΑ....αλλα προτιμω την Ελλαδα...εχει πολλα στραβα...παρα πολλα.....αλλα ειναι πατριδα μου και δεν την αλλαζω για ολα τα λεφτα του κοσμου....:)...

Αν ήσουν 22 χρονών, φρέσκος απόφοιτος από κάποιο πανεπιστήμιο, χωρίς ιδιαίτερη πατρική περιουσία, και έπρεπε να χτίσεις τη ζωή σου με μέσο μισθό όχι μεγαλύτερο από 1000 ευρώ, θα έλεγες το ίδιο? :rolleyes:

Αν ήσουν 22 χρονών, φρέσκος απόφοιτος από κάποιο πανεπιστήμιο, χωρίς ιδιαίτερη πατρική περιουσία, και έπρεπε να χτίσεις τη ζωή σου με μέσο μισθό όχι μεγαλύτερο από 1000 ευρώ, θα έλεγες το ίδιο? :rolleyes:

..καποτε ημουν και εγω 22 ;)...το δοκιμασα, γι' αυτο εγραψα οτι εγραψα...:)

..τεσπα...οπως το βλεπει κανεις

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Γιατι βρε παιδια θελετε να πατε εξωτερικο;Που αλλου θα βρειτε τοσα αυτοκινητα και μηχανακια παρκαρισμενα στα πεζοδρομια;Που αλλου θα βρειτε τοσους δρομους με τρυπες;Που αλλου θα βρειτε τοσα σκουπιδια και τοση μολυνση;Που αλλου θα βρειτε τοση ανοργανωσια του κρατους;Και βεβαια που αλλου θα βρειτε φραπε;

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Γιατι βρε παιδια θελετε να πατε εξωτερικο;Που αλλου θα βρειτε τοσα αυτοκινητα και μηχανακια παρκαρισμενα στα πεζοδρομια;Που αλλου θα βρειτε τοσους δρομους με τρυπες;Που αλλου θα βρειτε τοσα σκουπιδια και τοση μολυνση;Που αλλου θα βρειτε τοση ανοργανωσια του κρατους;Και βεβαια που αλλου θα βρειτε φραπε;

Η μόλυνση δεν είναι αποκλειστικότητα της ελλάδας.Σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ίσως θα βρείτε μόλυνση σε (πολύ) μεγαλύτερο βαθμό.

Η μόλυνση δεν είναι αποκλειστικότητα της ελλάδας.Σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ίσως θα βρείτε μόλυνση σε (πολύ) μεγαλύτερο βαθμό.

Ισως στο Λονδινο να ειναι μεγαλυτερη.Αλλου δεν νομιζω απο τα μερη βεβαια που εχω παει εγω και μιλωντας παντα για ευρωπαικες χωρες .Α και ξεχασα κατι.Που αλλου θα βρειτε χωρα με τοση ελλειψη πρασινου;

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

http://img510.imageshack.us/img510/5639/pm10hw6.th.pnghttp://img510.imageshack.us/images/thpix.gif

το οριο επιφυλακης ειναι στα 90. το οριο ληψης εκτακτων μετρων ειναι 110.

στη Θεσσαλονικη η απαντηση ειναι http://www.envdimosthes.gr/index_daily.html

σε μια χωρα που προωθει λυσεις για το αυτοκινητο κ οχι για τα μεσα μαζικης μεταφορας ειναι αστειο να μιλαμε για την ρυπανση σε συγκριση με αλλες χωρες.