mirrorofsorrow Δημ. January 2, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 μίλησα πρόσφατα με έναν φίλο, ο οποίος είναι εξπέρ στις νέες τεχνολογίες και με απογοήτευσε λιγάκι όσον αφορά τις GPS-δυνατότητες των τηλεφώνων με Symbian Software και άρα και του πολυαναμενόμενου Nokia 5800 Xpress Music. Μου εξήγησε ότι για τα τηλέφωνα με Symbian Software δεν υπάρχουν δωρεάν GPS εφαρμογές (χάρτες κλπ.) που μπορείς να κατεβάσεις τζάμπα από το Ιντερνετ, Πες στον φίλο σου οτι όχι απλά εξπερ δεν είναι, μαύρα μεσάνυχτα έχει. Το garmin που κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό ια symbian, όχι απλά είναι εντελώς δωρεάν, αλλά έχει και τους καλύτερους χάτες που υπάρχουν για Ελλάδα καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα τους χάρτες auto drive και ανάβαση οι οποίοι καλύπτουν όχι απλά όλο το δικό δίκτυο, αλλά και off road διαδρομές. Ακόμα όμως και το Nokia Maps αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις, πάλι θα έχεις δωρεάν πλοήγηση. Βλέπεις, δεν περιοριζόμαστε στις επιλογές που μας δίνει η Nokia αλλά μπορούμε κάλλιστα να εκμεταλλευτούμε τα σπασίματα όλων σχεδόν των προγραμμάτων που μας προσφέρουν άτομα που ασχολούνται πραγματικά με την πλατφόρμα. xxxxxxxxxxxx, δες πόσες εφαρμογές θα βρεις για την πλατφόρμα, σπασμένες αν κάνεις μια αναζήτηση για Gps. Και ναι, για να έρθουμε στο θέμα μας, το 5800 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή πλοήγησης και να αντικαταστήσει μια πολύ καλή εκειδικευμένη συσκευή καθώς διαθέτει 4 χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό για τέτοια χρήση, καλό δέκτη με λειτουργία A-GPS για πιο γρήγορο λοκάρισμα, μεγάλη οθόνη υψηλής ανάλυσης, πάρα πολύ δυνατά στερεοφωνικά ηχεία για να κούς καθαρά τις φωνητικές οδηγίες και πολύ καλή μπταρία. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gianpithio Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Υπάρχει εφαρμογή για αναπαραγωγή .divx/ .xvid/ avi (και αν γίνεται και με υπότιτλους .srt) για symbian (που να δουλεύει στο 5800? Για τα προγραμματα gps με καλυψε πληρως ο mirrorofsorrow[/member] και ο panosz75[/member] :) http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2631425#post2631425 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2631447&posted=1#post2631447 Μπορεις να βαλεις την εφαρμογη Smartmovie 4.00 και να μετονομασεις τους υποτιτλους σε .sub Οτι εχει να κανει με τις εφαρμογες καλυτερα να το συζηταμε στο επισημο θεμα: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=219853 http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gifΣυντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ksino1100 Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Οτι εχει να κανει με τις εφαρμογες καλυτερα να το συζηταμε στο επισημο θεμα: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=219853 Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Συγνώμη για τα off topic! To link με θέμα «Εφαρμογές Symbian OS v9.4 & v9.5» που ανέβασες δεν το είχα δει. Γιατί ενώ (όπως φαίνεται από myPhone Forum > My Devices > Nokia > Nokia S60 (5th Edition) > [ΕΠΙΣΗΜΟ] Εφαρμογές Symbian OS v9.4 & v9.5 ) είναι thread στην κατηγορία Nokia S60 (5th edition) όταν ανοίγω τη σελίδα αυτή δεν μου εμφανίζει το ενδιαφέρον thread που μου υποδεικνύεις. Κάνω κάτι λάθος? :O Γιάννης! :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. January 2, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Για μένα η μοναδική χρήση της πλοήγησης από το κινητό, θα ήταν ως πεζός σε άγνωστη πόλη. Πχ για να έχω βάλει/ αποθηκεύσει την θέση του αυτοκινήτου / μοτοσικλέτας μου στον χάρτη για να επιστρέψω εύκολα να το πάρω. Ή να βρω κάποια αλυσίδα καταστημάτων, βενζινάδικο κλπ. Θα με ενδιέφερε να διαβάσω τι παίζει με πρόγραμμα που επιτρέπει την χρήση του δέκτη gps στο 5800 για τέτοιες περιπτώσεις. Οπότε ας μας ενημερώσει κάποιος που έχει δοκιμάσει τέτοιες εφαρμογές σε symbian. Δες στο παρακάτω βίντεο τι μπορεί να κάνει το 5800 με την νέα έκδοση του mobile google maps. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gianpithio Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Συγνώμη για τα off topic! To link με θέμα «Εφαρμογές Symbian OS v9.4 & v9.5» που ανέβασες δεν το είχα δει. Γιατί ενώ (όπως φαίνεται από myPhone Forum > My Devices > Nokia > Nokia S60 (5th Edition) > [ΕΠΙΣΗΜΟ] Εφαρμογές Symbian OS v9.4 & v9.5 ) είναι thread στην κατηγορία Nokia S60 (5th edition) όταν ανοίγω τη σελίδα αυτή δεν μου εμφανίζει το ενδιαφέρον thread που μου υποδεικνύεις. Κάνω κάτι λάθος? :O Oχι δεν κανεις κατι λαθος. Σιγουρα δεν σου το εμφανιζει εψαξες καλα? Εαν δεν μπορεις να δεις καθολου το θεμα καλυτερα να το αναφερεις στο Bug Reports :) http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gifΣυντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ksino1100 Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Oχι δεν κανεις κατι λαθος. Σιγουρα δεν σου το εμφανιζει εψαξες καλα? Εαν δεν μπορεις να δεις καθολου το θεμα καλυτερα να το αναφερεις στο Bug Reports :) Όχι...Δεν κάνω κάτι λάθος!! Θα κάνω report. Ευχαριστώ!:) Γιάννης! :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matrix Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Για τα προγραμματα gps με καλυψε πληρως ο mirrorofsorrow[/member] και ο panosz75[/member] :) http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2631425#post2631425 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2631447&posted=1#post2631447 Μπορεις να βαλεις την εφαρμογη Smartmovie 4.00 και να μετονομασεις τους υποτιτλους σε .sub Οτι εχει να κανει με τις εφαρμογες καλυτερα να το συζηταμε στο επισημο θεμα: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=219853 Τα avi αρχεια σερνονται στην κυριολεξια, πρεπει να τα κανεις convert, η περιμενουμε την νεα εκδοση του coreplayer 1.3.0 για το 5800, αλλα και παλι χλωμο το βλεπω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pan82 Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Τα avi αρχεια σερνονται στην κυριολεξια, πρεπει να τα κανεις convert, η περιμενουμε την νεα εκδοση του coreplayer 1.3.0 για το 5800, αλλα και παλι χλωμο το βλεπω! Aλήθεια αν κάνεις convert ένα αρχείο dvix περίπου 700mb για την οθόνη του κινητού πόσο χώρο θα πιάνει;; δοκίμασε κανένας; θα παίζει καλά για να δεις μια ταινία; θα αξίζει γιατί στο youtube βλέπω πολύ καλή εικόνα που δείχνει δοκιμές Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του... Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του... Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!! George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. January 2, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Κάτι mp4 που έκανα αναπαραγωγή σήμερα στο 5800 τα έπαιζε άψογα. Τα πείραζα συνεχώς και τα πήγαινε μπρος πίσω αλλά δεν κόλλησε ούτε για μια στιγμή. Δεν μπορεί κάποιος να σου απαντήσει στην ερώτηση. Εξαρτάται τι ανάλυση θα έχει το αρχείο που θα μετατρέψεις, πόσα bitrate θα είναι και τι φορματ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
highwatcher Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Πες στον φίλο σου οτι όχι απλά εξπερ δεν είναι, μαύρα μεσάνυχτα έχει. Το garmin που κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό ια symbian, όχι απλά είναι εντελώς δωρεάν, αλλά έχει και τους καλύτερους χάτες που υπάρχουν για Ελλάδα καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα τους χάρτες auto drive και ανάβαση οι οποίοι καλύπτουν όχι απλά όλο το δικό δίκτυο, αλλά και off road διαδρομές. Ακόμα όμως και το Nokia Maps αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις, πάλι θα έχεις δωρεάν πλοήγηση. Βλέπεις, δεν περιοριζόμαστε στις επιλογές που μας δίνει η Nokia αλλά μπορούμε κάλλιστα να εκμεταλλευτούμε τα σπασίματα όλων σχεδόν των προγραμμάτων που μας προσφέρουν άτομα που ασχολούνται πραγματικά με την πλατφόρμα. xxxxxxxxxx, δες πόσες εφαρμογές θα βρεις για την πλατφόρμα, σπασμένες αν κάνεις μια αναζήτηση για Gps. Και ναι, για να έρθουμε στο θέμα μας, το 5800 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή πλοήγησης και να αντικαταστήσει μια πολύ καλή εκειδικευμένη συσκευή καθώς διαθέτει 4 χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό για τέτοια χρήση, καλό δέκτη με λειτουργία A-GPS για πιο γρήγορο λοκάρισμα, μεγάλη οθόνη υψηλής ανάλυσης, πάρα πολύ δυνατά στερεοφωνικά ηχεία για να κούς καθαρά τις φωνητικές οδηγίες και πολύ καλή μπταρία. Δηλαδή με λίγα λόγια θέλετε να μου πείτε ότι το Windows Mobile 6.1 και το Symbian S60 (5th edition) έχουν τις ίδιες ΔΩΡΕΑΝ (το τονίζω ΔΩΡΕΑΝ) GPS δυνατότητες?? Ότι και για τo Symbian υπάρχουν αμέτρητες δωρεάν (free) εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσεις από το Ίντερνετ και να εγκαταστήσεις στο κινητό σου?? Γιατί αυτά που μου είπε ο φίλος μου, τα έχω ακούσει και και από άλλες αξιόπιστες κατ' εμέ πηγές - περί υπεροχής δηλαδή του Windows Mobile έναντι του Symbian στο κομμάτι της δυνατότητας επιλογής πολυπληθών δωρεάν εφαρμογών ΚΑΙ ΟΧΙ το ποιό είναι το καλύτερο λογισμικό για συσκευές. Αυτό είναι άλλη συζήτηση.......... Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες που μου δώσατε!! ;););) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. January 2, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Δεν μας ενδιαφέρει ποιο λειτουργικό έχει τις περισσότερες εφαρμογές αλλά αν αυτή η συσκευή που θα επιλέξεις θα σε καλύψει στον τομέα της πλοήγησης. Και σε αυτό το ερώτημα, πιστεύω, σε καλύψαμε. ;) Όπως σου τόνισα και προηγουμένως, μιλάμε για δωρεάν πλοήγηση και όχι για το τι μπορείς να αγοράσεις. Κοίταξες στο λινκ που σου έδωσα πριν; Θα διαπιστώσεις και μόνος σου, οτι οι αξιόπιστες πηγές μάλλον δεν έχουν δίκιο όταν λένε οτι δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές πλοήγησης για symbian 3rd edition. Όλες οι εφαρμογές του λινκ, είναι σπασμένες. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nobody4 Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Φίλε μου προσωπικά το Garmin που έχω "τρέξει" μέσω ενός κινητού ενός φίλου ναι ήταν δωρεάν. Αν και δεν νομίζω να υπάρχουν πολλές ... ΔΩΡΕΑΝ εκδόσεις!!! :D Ή θα είναι κάτι δωρεάν ή δεν θα είναι. Λογικά 50-50 κατάσταση δεν θα υπάρχει. ΥΓ Σε κάποιο άλλο thread εδώ μέσα είχα κάνει αναφορά για το αν τα ακουστικά ή το handsfree είναι καλά σε ακουστική (δεν θυμάμαι να έγινε κάπου αναφορά). Ακόμα και για το αν φέρουν πάλι εκείνο το λαστιχάκι που σε 2-3-4-5 φορές από το βάλε-βγάλε μπορεί να χαθεί και να μείνει μόνο το μεταλλικό κομμάτι που δεν βολεύει στο αυτί. Αν έχει γίνει κάπου αναφορά ζητώ συγνώμη αν δεν το πρόσεξα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALEX19 Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Λιγο ασχετο στο 5800 θα μπορουμε να βαζουμε ταινιες?? ΕΛΛΑΣ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pan82 Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Λιγο ασχετο στο 5800 θα μπορουμε να βαζουμε ταινιες?? Δεν είναι καθόλου άσχετο, κι εγώ αυτό έχω ρωτήσει αλλά είναι λίγο δύσκολο να απαντήσει κάποιος χωρίς να δοκιμάσει. Όπως κατάλαβα για να περάσουμε απευθείας dvix δε παίζει, με συμπίεση κάτι θα γίνει αλλά το θέμα είναι αν το δοκιμάσει κάποιος να μας πει αν μπορεί στο μέγεθος της οθόνης να δει κάποια ταινία με υπότιτλους Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του... Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του... Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!! George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ostvarivanje Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Και υποθέτουμε ότι το φέρνει η alpha copy (... κάποια μέρα τέλος πάντων). Σε πόσο καιρό από τότε ενδέχεται να το φέρει η vodafone; Εννοώ κατά μέσω όρο από την πρότερη εμπειρία που υπάρχει από προηγούμενες συσκευές. Ο λόγος που το ρωτάω είναι επειδή ήδη από αρχές Δεκεμβρίου έχω επιδότηση στη Vodafone και περιμένω αυτό ή το htc touch 3g (μιας και κανένα από αυτά δεν έχει κυκλοφορήσει ήδη από τη Vodafone). ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
interseptoras Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Και υποθέτουμε ότι το φέρνει η alpha copy (... κάποια μέρα τέλος πάντων). Σε πόσο καιρό από τότε ενδέχεται να το φέρει η vodafone; Εννοώ κατά μέσω όρο από την πρότερη εμπειρία που υπάρχει από προηγούμενες συσκευές. Ο λόγος που το ρωτάω είναι επειδή ήδη από αρχές Δεκεμβρίου έχω επιδότηση στη Vodafone και περιμένω αυτό ή το htc touch 3g (μιας και κανένα από αυτά δεν έχει κυκλοφορήσει ήδη από τη Vodafone). ζησε μαη μου να φας τριφυλλι..............:X [sIGPIC][/sIGPIC]AEK FC. FUN Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Και υποθέτουμε ότι το φέρνει η alpha copy (... κάποια μέρα τέλος πάντων). Σε πόσο καιρό από τότε ενδέχεται να το φέρει η vodafone; Εννοώ κατά μέσω όρο από την πρότερη εμπειρία που υπάρχει από προηγούμενες συσκευές. Ο λόγος που το ρωτάω είναι επειδή ήδη από αρχές Δεκεμβρίου έχω επιδότηση στη Vodafone και περιμένω αυτό ή το htc touch 3g (μιας και κανένα από αυτά δεν έχει κυκλοφορήσει ήδη από τη Vodafone). Αν δεν απατώμαι κάποιοι φίλοι έχουν βρει ήδη την λύση σε αυτό. Νομίζω στο Πλαίσιο μπορείς να χρησιμοποιήσεις την επιδότηση που έχεις από την εταιρία κινητής. Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomXxXx Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Αν δεν απατώμαι κάποιοι φίλοι έχουν βρει ήδη την λύση σε αυτό. Νομίζω στο Πλαίσιο μπορείς να χρησιμοποιήσεις την επιδότηση που έχεις από την εταιρία κινητής. Ακριβώς!!!!Το Ν82 το ειχα παρει με τον τροπο αυτο, με επιδοτηση απο Βοδαφοουν(!) πηρα την συσκευη απο το Πλαισιο της Θεσσαλονικης.Το ιδιο θα κανω και με το 5800!!!Εχω επιδοτηση σε 2-3 μηνες και μολις ερθει βουρ για πλαισιο!!!!! ..τα σκεπάσματα είναι κρύα κοιταζόμαστε βουβά ό,τι απέμεινε απ' την ευτυχία ξεψυχάει στα σκοτεινά.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ksino1100 Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Παιδιά, το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε κάποιο κατάστημα Vodafone. Αρκεί να είστε standard πελάτης ώστε να σας γνωρίζουν (και αυτό μπορεί να μην είναι απαραίτητο....). Δοκιμάστε, δεν χάνετε και τίποτα να ρωτήσετε ;) Γιάννης! :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. January 2, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Μιας και ο φίλος μας ο Μιχάλης δεν ψήνεται να γράψει τις εντυπώσεις του από την νέο αποκτηθείσα συσκευή του, ας μοιραστώ τις σκέψεις του μαζί με τις δικές μου, μαζί σας. :) Η συσκευή την πρώτη φορά ήταν η μπλε, και όπως όλοι περιμέναμε μας άρεσε πάρα πολύ. Εκτός από την πλαϊνή μπλε ρίγα που διατρέχει την περίμετρο της συσκευής, όλο το πλαϊνό μέρος αλλά κα η πρόσοψη έχουν μια σκούρα απόχρωση του μπλε που σε κερδίζει με την πρώτη. Όλοι λοιπόν συμφωνήσαμε ότι το μπλε είναι το χρώμα που προτιμούμε και το κόκκινο θα το αποφύγουμε (εγώ λιγότερο). Το 5800 λοιπόν του nervous είναι κόκκινο (δεν είχε βέβαια την δυνατότητα να επιλέξει καθώς ήταν το τελευταίο κομμάτι). Προς έκπληξη όλων μας, είναι πολύ μα πάρα πολύ πιο όμορφο απ’ ότι φαίνεται στις φωτογραφίες και στα διάφορα βιντεάκια που έχουμε δει κατά καιρούς. Το σκούρο κόκκινο της πλαϊνής επιφάνειας είναι πάρα πολύ όμορφο και δένει καταπληκτικά με το πίσω καπάκι. Δεν ξέρω, είναι θέμα γούστου αλλά, η συσκευή από θέμα εμφάνισης, σε αυτή την δεύτερη επαφή μου μαζί της, με κέρδισε ολοκληρωτικά. Η μεγάλη διαφορά με την προηγούμενη συσκευή του esykas είναι ότι το συγκεκριμένο είναι αναβαθμισμένο στην έκδοση 11.0.008 και έχει περασμένο τα ελληνικά. Το μενού είναι πολύ όμορφα μεταφρασμένο/αποδοσμένο και πολλές συντομεύσεις τύπου αναζ.διαθ.δικτ. είναι πλέον πιο καλογραμμένες. Τα qwerty πληκτρολόγια είναι πολύ καλά δομημένα και έχουν μεγάλη ομοιότητα με το qwerty στο ΚΒ του πισι μας. Αυτό το τονίζω γιατί σε πολλά προηγούμενα μοντέλα όπως 9500, Ε60, Ε90 έχω δει πολλές αλλαγές που τελικά δεν βολεύουν. Ευτυχώς, στο 5800 δεν θα υπάρξει τέτοιο πρόβλημα. Δεν βρήκα κάποιο πλήκτρο για να κάνω άμεση αλλαγή από εεληνικά σε αγγλικά και το αντίστροφο, πράγμα που θα έκανε την σύνταξη πιο γρήγορη. Η αλλαγή πραματοποιείται με ένα πλήκτρο επιλογών αριστερά πάνω από το qwerty το οποίο είναι κάτι σαν την δίεση στα 3rd edition. Ότι έχω πει την προηγούμενη φορά για τα πληκτρολόγια, δεν έχει αλλάξει. Το mini είναι αποκλειστικά για χρήση της γραφίδας ή της πένας. Κατά την πλοήγηση θα προτιμηθεί. Για χρήση όμως με δάχτυλο το qwerty πλήρους οθόνης και το αλφαριθμητικό είναι ασύγκριτα πιο βολικά. Το πρόβλημα με το μεγάλο qwerty είναι ότι αν χρησιμοποιείς την συσκευή οριζόντια πρέπει κάθε λίγο να την γυρνάς πλάγια και μετά να επιστρέφεις, κάθε φοράς που εισάγεις κείμενο. Το ότι δεν είναι multitouch η οθόνη, έχει σαν συνέπεια το ότι θα πρέπει να πληκτρολογείς έναν έναν τους χαρακτήρες. Αν προσπαθήσεις να αυξήσεις ταχύτητα, θα χαθούν πατήματα καθώς το ένα δάχτυλο θα πατάει πχ το Α και το άλλο το Κ ταυτόχρονα, κάτι όμως που δεν το επιτρέπει η συγκεκριμένη οθόνη. Έτσι, αναγκαστικά θα πρέπει να γράφουμε με σταθερούς ρυθμούς. Το αλφαριθμητικό από την άλλη είναι η χαρά του texter καθώς επιτρέπει ταχύτατη εισαγωγή κειμένου με το ένα δάχτυλο. Πάρα πολύ γρήγορη η οθόνη στην απόκριση, έκανα μπόλικες δοκιμές και σε καμία περίπτωση δεν χάθηκε ούτε ένα χαρακτήρας. Αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο, τα πράγματα θα ήταν σίγουρα διαφορετικά. Όμως η Nokia έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά. Το ελληνικό Τ9 δουλεύει άψογα. Πάμε τώρα στις εφαρμογές. Το X-plore 1.30, που είναι για μένα η πιο σημαντική εφαρμογή για την πλατφόρμα series 60, δουλεύεις άψογα. Τα πάντα φαίνονται σε ολόκληρη την οθόνη και χρειάζεται διπλό κλικ πάνω στους φακέλους για να γίνει ανάπτυξη – σύμπτυξη, πράγμα λογικό καθώς το μονό κλικ είναι για να μαρκάρεις ένα αντικείμενο/φάκελο και να χρησιμοποιείς το πλήκτρο επιλογών. Δυστυχώς η έλλειψη πλήκτρων σε αναγκάζει να πραγματοποιήσεις περισσότερα πατήματα καθώς δεν υπάρχει πλέον πχ το # για page down ή το 5 για το show details και το 4 για το inbox. Έτσι αναγκάζεσαι και πατάς πχ για το inbox επιλογές-εργαλεία-inbox. Όσοι δεν χρησιμοποιούν τις πάμπολλες συντομεύσεις που προσφέρει το X-plore δεν θα δυσκολευτούν, εγώ όμως ένοιωθα κάπως περιορισμένος και ότι δεν μπορούσα να χειριστώ όσο γρήγορα θα ήθελα την συσκευή. Ίσως μια νεότερη έκδοση της εφαρμογής προσφέρει πολλές συντομεύσεις με την μορφή μπάρας στο κάτω άκρο της οθόνης. Προς το παρόν υπάρχουν πάντοτε οι συντομεύσεις αντιγραφή, μεταφορά και διαγραφή. Το handy taskman 2.00 λειτουργεί επίσης πολύ ωραία καθώς κάνει πλήρη εκμετάλλευση της οθόνης του 5800. Και εδώ παρατήρησα κάτι περίεργο. Οι εφαρμογές επαφές, μητρώο και μηνύματα μένουν πάντα ανοιχτές. Δεν ξέρω αν είναι κάτι που προστέθηκε με την 11 ή αν υπήρχε εξαρχής αλλά μου φαίνεται περίεργο που δεν το έχει επισημάνει κανένας μέχρι τώρα. Ακόμα και kill να κάνω τις εφαρμογές αυτές, ξανά πετάγονται ο μόνες τους. Φυσικά δεν καταναλώνουν καθόλου ενέργεια και μνήμη και, προφανώς, έγινε ηθελημένα ώστε να ανοίγουν ακαριαία. Κατά την έναρξη η συσκευή έχει ~60ΜΒ ελεύθερης RAM και όση ώρα το χρησιμοποιήσαμε, παρόλο που άνοιξαν σχεδόν όλες οι εφαρμογές της και ζορίστηκε αρκετά, δεν φάνηκε να υπάρχει το λεγόμενο memory loss. Γενικά η συσκευή, ακόμα και με μπόλικες εφαρμογές ανοιχτές, δεν έδειξε να ζορίζεται ούτε να κολλάει. Και αν σκεφτούμε ότι η συσκευή δεν έχει κυκλοφορήσει καλά σε όλες τις αγορές, βγαίνει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για ακόμα μία series 60 συσκευή που, ενώ αποτελεί πιλοτικό μοντέλο, είναι απαλλαγμένη από τις παιδικές ασθένειες που λογικά θα συνόδευαν το νέο λειτουργικό της. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση καθώς σε μερικές στιγμής που πιέστηκε περιμένα να φάει κανένα κόλλημα ή να μας κάνει κανένα restart, όμως τίποτα δε συνέβη - το 5800 βράχος. Το πρώτο μπλε 5800 αλλά και αυτό το κόκκινο είχαν και τα δύο από ένα μόνο θέμα, το αντίστοιχο του χρώματός τους. Έτσι, το συγκεκριμένο είχε μόνο το πολύ όμορφο κόκκινο θέμα. Το μόνο αρνητικό είναι ότι αν απενεργοποιήσεις τα εφέ του θέματος τα πάντα γίνονται πιο γρήγορα αλλά γενικά, το όλο UI δεν εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της οθόνης. Πχ στο κεντρικό μενού πίσω από τα εικονίδια υπάρχει ένα μαύρο φόντο ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να το εμπλουτίσουν με κάποια στάνταρ εφέ ή τουλάχιστον ένα πιο όμορφο default φόντο. Αυτά όμως είναι ασήμαντες λεπτομέρειες καθώς το σημαντικό είναι ότι τόσο στο rotation της οθόνης όσο και στο multitasking όλα γίνονται ομαλά και η καθυστέρηση που είχα παρατηρήσει στο πρώτο FP2 Ν78 καθώς και όλα τα προβλήματά του, απλά δεν υπάρχουν στο 5800. Αυτό μου δημιουργεί την εντύπωση ότι η Nokia όλο αυτό τον καιρό έβγαζε τα FP2 για να μας κρατήσει απασχολημένους όσο αυτή ετοίμαζε και τελειοποιούσε το 5th edition. Είναι η πρώτη φορά που μιλάω μόνο με θετικά για μία έκδοση symbian από την εποχή που εμφανίστηκαν τα πρώτα 3rd edition. Δοκίμασα ένα θέμα, το Blue design το οποίο προσθέτει πάρα πολύ όμορφα φόντο σε ολόκληρο το μενού και έχει εξίσου εντυπωσιακά, όμοια με τα εργοστασιακά, εικονίδια. Όμως φαίνεται ότι δεν λείπουν ελάχιστες ασυμβατότητες, παρόλο που είναι δημιουργημένο για το 5800. Όταν ανοίγω τον taskman το πάνω μέρος της οθόνης μένει άσπρο ενώ σε μερικές στιγμές που πατούσα επιλογές το πάνω μισό της οθόνης έμενε επίσης άσπρο. Δεν ξέρω αν και σε άλλα θέματα υπήρχαν αυτά τα μικροπροβλήματα γιατί ο κάτοχος δεν με άφησε να το τεστάρω περισσότερο, α ρε nervous. :) :p Το screen snap ενώ αρχικά δείχνει να λειτουργεί καλά όταν τραβάς screenshots αυτά αποθηκεύονται με άσπρο πλαίσιο στα άκρα τους ενώ και οι λήψεις στα πληκτρολόγια που επιχείρησα να κάνω, εξαφάνιζαν το Κβ και μετά γινόταν η λήψη. Επίσης σε πολλές εφαρμογές όπως Νokia maps δεν γινόταν η λήψη καθόλου. Αυτό βέβαια θα λυθεί άμεσα με κάποια νεότερη αναβάθμιση. Ένα άλλο στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι αγοραστές είναι ότι μερικές εφαρμογές που συναντάμε στα νεότερα 3rd edition δεν υπάρχουν ακόμα στο 5800. Έτσι δεν πρόκειται να βρείτε quickoffice, adope pdf, zip manager, quick search, ενεργές σημειώσεις και μερικά άλλα μικρότερης σημασίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορεί ο χρήστης να τις προσθέσει μεταγενέστερα. Λογικά, εντός λίγων μερών θα υπάρχουν για κατέβασμα απευθείας μέσα από την συσκευή μέσω του μενού Λήψη. Έγινε ένα μικρό συγκριτικό στην ποιότητα της αναπαραγωγής σε σχέση με το Ν81 και, όπως ήταν αναμενόμενο, υστερούσε. Όμως είναι σε ίδια επίπεδα με το Ν79 και Ν78 και καλύτερο από όλα τα προηγούμενα 3rd edition (πλην του Ν91 φυσικά). Και στον τομέα της αναπαραγωγής βίντεο τα πάει εξίσου καλά καθώς έπαιξε απροβλημάτιστα και χωρίς κανένα κόλλημα ότι βίντεο του έβαλα (mp4) ενώ και η διαχείριση με τα on screen πλήκτρα ελέγχουν ήταν άμεση. Δεν είχα μαζί μου κάποια ταινία για να δω πως συμπεριφέρεται με μεγάλα αρχεία όπως ταινίες. Γενικά, μετά την δεύτερη αυτή επαφή μου με την συσκευή, η άποψή μου δεν άλλαξε. Το 5800 είναι αναμφίβολα μια ευχάριστη έκπληξη. Είχα μπόλικες επιφυλάξεις αλλά μετά από 2 ημίσκληρα τεστ απέδειξε πως είναι μια ικανότατη συσκευή, γρήγορη και κυρίως εύχρηστη. Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη είναι για μένα η σταθερότητά της αλλά και το μέγεθος, εμφάνιση και η ποιότητα κατασκευής τα οποία ήταν όλα πολύ καλύτερα από αυτό που περίμενα να αντικρύσω. Σίγουρα η μετάβαση από τα 3rd edition θα φανεί δύσκολη σε μερικούς που έχουν βολευτεί τις συσκευές με τα hardware πληκτρολόγια και, ως κάποιο βαθμό, πρέπει να γίνουν ορισμένες υποχωρήσεις. Όμως η συσκευή έχει να αντιπαραθέσει πάρα πολλά προτερήματα και σε τελική ανάλυση, είναι στο τι περιμένει ο καθένας από την συσκευή αυτή. Για μένα το 5800 και γενικά η Nokia, πέρασε με επιτυχία το πρώτο αυτό στάδιο της μετάβασής της στην νέα 5η έκδοση της πλατφόρμας series 60. Από δω και στο εξής, θα περιμένουμε μόνο βελτιώσεις και προσθήκες τόσο στα μελλοντικά μοντέλα όσο και στο ίδιο το 5800. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nervous Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Ωραια τα ειπες Επίσης σε πολλές εφαρμογές όπως Νokia maps δεν γινόταν η λήψη καθόλου. Αυτό βέβαια θα λυθεί άμεσα με κάποια νεότερη αναβάθμιση. Κατι δεν παταγες σωστα :p http://farm4.static.flickr.com/3255/3160864232_28ff4c5943_m.jpg Μερικα screenshots : http://farm4.static.flickr.com/3096/3160876436_33390f1d67_m.jpg http://farm4.static.flickr.com/3105/3160876596_ab5496d414_m.jpg http://farm4.static.flickr.com/3117/3160041191_04c826e697_m.jpg http://farm4.static.flickr.com/3258/3160041335_b610962c39_m.jpg Σε μεγαλυτερη εικονα θα τα βρειτε εδω [imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign] Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου! iPhone 5S Space Grey Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chocbhed_6630 Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 αυτα διαβαζουμε κα θα εχουμε πεσει στα ναρκωτικα μεχρι επιτελους να το αποκτησουμε...... πολυ καλο και αυτο το review mirror να εισαι καλα αντε και στα δικα μας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Δηλαδή με λίγα λόγια θέλετε να μου πείτε ότι το Windows Mobile 6.1 και το Symbian S60 (5th edition) έχουν τις ίδιες ΔΩΡΕΑΝ (το τονίζω ΔΩΡΕΑΝ) GPS δυνατότητες?? Ότι και για τo Symbian υπάρχουν αμέτρητες δωρεάν (free) εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσεις από το Ίντερνετ και να εγκαταστήσεις στο κινητό σου?? Γιατί αυτά που μου είπε ο φίλος μου, τα έχω ακούσει και και από άλλες αξιόπιστες κατ' εμέ πηγές - περί υπεροχής δηλαδή του Windows Mobile έναντι του Symbian στο κομμάτι της δυνατότητας επιλογής πολυπληθών δωρεάν εφαρμογών ΚΑΙ ΟΧΙ το ποιό είναι το καλύτερο λογισμικό για συσκευές. Αυτό είναι άλλη συζήτηση.......... Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες που μου δώσατε!! ;););) Όταν το είχα ψάξει πριν αρκετό καιρό βέβαια, freeware ή open source GPS λογισμικά για Symbian δεν είχα βρει, οπότε αν εννοεί κάτι τέτοιο ο φίλος σου τότε πιθανόν να έχει δίκιο. Αν τώρα μιλάμε για παρανομίες, δηλαδή σπασμένα προγράμματα, ε φυσικά και θα βρεις ένα σορό από δ' αυτά. Αν θες πολλές εφαρμογές καλύτερα δες προς Windows Mobile, έχει πολύ περισσότερες από το Symbian και είναι σχετικά εύκολο μάλιστα αν θες να το προγραμματίσεις και μόνος σου (πχ. μέσο .NET CF) -λέμε αν ... Το κακό είναι ότι τα WM δεν είναι τόσο εύχρηστα όσο το Symbian οπότε κάτι κερδίζεις & κάτι χάνεις. Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. January 2, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Ωραια τα ειπες :D Κατι δεν παταγες σωστα :p Ε τότε δεν θυμάμαι σωστά σε ποια εφαρμογή το έκανε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά οτι άνοιξα την εφαρμογή (ίσως x-plore ή handy taskman ή best taskman) πάτησα 2 φορές το πλήκτρο για λήψη screenshot και δεν έγινε τίποτα. Και μετά από λίγο, μόλις βγήκα από την εφαρμογή ακούστηκε 2 φορές ο ήχος τηςλήψης. Δηλαδή τα τράβηξε μόλις βγήκα. Για ψάξτο. :) Μιας και το έχεις το κινητό αλλά και όλες τις εφαρμογές και τα θεματάκια που σου έφερε ο Άγιος Βασίλης, κάνε καμία παραπάνω δοκιμή και γράψε τις εντυπώσεις σου. Μην τα περιμένεις όλα από μας. :rotfl: :rotfl: :p Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chocbhed_6630 Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 ναι βρε μιχαλη,κανε την καλη pleeeeeeaaassssssssssseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts