Jump to content

[Επίσημο] Nokia 5800 XpressMusic (Pre-Release)

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάντως εμένα αργεί η επιδότησή μου (είναι τον Μάϊο), απλώς ψάχνω από τώρα το επόμενο κινητό μου και είμαι ανάμεσα στα Ν79 και 5800. Θα μου πείτε μέχρι τότε θα έχουν βγεί άλλα μοντέλα τι ψάχνεις από τώρα, απλώς το αναφέρω γιατί έτσι όπως πάει μόνο κοντός δεν είναι αυτός ο ψαλμός!!!! :lol::lol::lol:

Όλο έρχονται, έρχονται, έρχονται αλλά ακόμα τίποτα.

Υ.Γ.

Στην τελική θα έχουν βγεί μέχρι τον Μάϊο στην αγορά και τα 2 μοντέλα και θα υπάρχουν πολλά συν και πλήν, οπότε είναι καλό κι αυτό για το πιο να επιλέξω, αν και στρέφομαι προς το 5800 γιατί έχει καλύτερες μουσικές δυνατότητες και είμαι πιο εντυπωσιασμένος από τα όσα έχω δει και διαβάσει.

• Απαντήσεις 1,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ναι, αλλά εδώ δεν είναι το σωστό θέμα για τέτοιες συζητήσεις.

[ΣΥΓΚΡΙΣΗ] Nokia 5800XpressMusic vs Nokia N79

Πάντως εμένα αργεί η επιδότησή μου (είναι τον Μάϊο), απλώς ψάχνω από τώρα το επόμενο κινητό μου και είμαι ανάμεσα στα Ν79 και 5800. Θα μου πείτε μέχρι τότε θα έχουν βγεί άλλα μοντέλα τι ψάχνεις από τώρα, απλώς το αναφέρω γιατί έτσι όπως πάει μόνο κοντός δεν είναι αυτός ο ψαλμός!!!! :lol::lol::lol:

Όλο έρχονται, έρχονται, έρχονται αλλά ακόμα τίποτα.

Υ.Γ.

Στην τελική θα έχουν βγεί μέχρι τον Μάϊο στην αγορά και τα 2 μοντέλα και θα υπάρχουν πολλά συν και πλήν, οπότε είναι καλό κι αυτό για το πιο να επιλέξω, αν και στρέφομαι προς το 5800 γιατί έχει καλύτερες μουσικές δυνατότητες και είμαι πιο εντυπωσιασμένος από τα όσα έχω δει και διαβάσει.

Φίλε ακριβώς στην ίδια φάση είμαι, περιμενα μέχρι τώρα το N79 αλλά χθες που ασχολήθηκε με το 5800 έχω πέσει σε αυτή τη φάση, ουσιαστικά έχουν τις ίδιες δυνατότητες το μόνο που θα με έκανε να κατευθυνθώ προς Ν79 θα ήταν αν είχε τουλάχιστον ένα xenon flash αφού δεν εχει τι τα 5 τι τα 3,2MP κυρίως οι μουσικές δυνατότητες, η οθόνη και οι χρηστικές εφαρμογές με καινε (gps, wifi κλπ). Απλά παντού αυτό διαβάζω ότι τελικά το 5800 βγαινει στην αγορά σε υψηλότερες τιμές από τα ανακοινωθέντα και φοβάμαι, γιατί οκ 400€ για ένα δοκιμασμενο N series να δώσω αλλά τα ίδια ή περισσότερα για ένα νεο είδος τελείως μάλλον δε θα έδινα και πολλοί πιστεύω.

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

mirrorofsorrow συγνώμη δεν ήθελα να δημιουργήσω θέμα! Απλώς λέω την γνώμη μου για 2 μοντέλα που προτιμώ, επεσήμανα τις διαφορές τους που ενδιαφέρουν την επιλογή στο να αποκτήσω το ένα από τα δύο κινητά και τίποτα παραπάνω. Και αναμένω κι εγώ τόσο καιρό να εμφανιστούνε όπως πολύς κόσμος άλλωστε. Τέλος πάντων λυπάμαι για το αν ποστάριζμα μου είναι σε λάθος μέρος.

Φιλικά πάντα!!!

Aλήθεια επειδή έχω δει δεκάδες βιντεάκια και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι σε όλα πίσω από το μενού το φόντο και τα εικονίδια είναι ίδια, πάντα αυτό το μαύρο ειναι από πίσω δεν αλλάζει να βάλεις φώτο η από το θέμα να ρυθμίζεται;; Στην αρχική οθόνη αναμονής αν και εκεί μαύρο βλέπω από πίσω έχει τύχει να δω και σε ελάχιστα βίντεο εικόνα φόντου, στο μενού τι παίζει;;

Επίσης στην αρχική οθόνη πάνω σαν συντομεύσεις εκτός από 4 επαφές συντομεύσεις που μου φαίνεται άχρηστο δε μπορείς να βάλεις 4 δικές σου εφαρμογές που χρησιμοποιείς συχνά όπως στα προηγούμενα series 60;

George Bernard Shaw

Πάνο, μάλλον δεν το είδες το βίντεο-παρουσίαση που σου έδωσα στο ποστ 639. Εκεί δείχνει πολλά πράγματα ανάμεσα στα οποία, και αυτό που ρωτάς. :)

Φυσικά και γίνεται να ορίσουμε δικές μας συντομεύσεις στην πρώτη γραμμή της ενεργής αναμονής. Αλλά οι συντομεύσεις αυτες είναι μόνο 4 (αυτό συμβαίνει για να είναι μεγαλύτερα τα εικονίδια ωστε να είναι εύκολη η χρήση του με το δάχτυλο και όχι με το πενάκι). Υπάρχουν πάρα πολλές κρυμμένες συντομεύσεις όπως προφίλ, ρολόι, ημερολόγιο, wi-fi, bluetooth, κάμερα, έκθεση, ιστός, μουσική κ.α.

Υπάρχουν 3 ήδη αναμονής. Τα βγάζεις όλα για να φαίνεται μόνο το φόντο που έχεις ορίσει (ναι, γίνεται να ορίσεις φόντο), οι ενεργές επαφές οπου ορίζεις 4 επαφές που χρησιμοποιείς περισσότερο και η ενεργή αναμονή οπου είναι σαν την κλασική αναμονή των 3rd edition (η κάθετη αναμονή των FP2, δεν υπάρχει).

Και όσον αφορά τα θέματα, φυσικά και αλλάζουν τα πάντα. Εφέ, χρώμματα, εικονίδια, φόντο αναμονής και μενού. Στο 5800 ισχύει ο,τι ισχύει και στα τελευταία 3rd edition. Δεν υπάρχουν περικοπές. Το αντίθετο, υπάρχουν πολλές νέες δυνατότητες που τις βλέπουμε πρώτη φορά, όπως είναι η προγραμματισμένη και προσωποποιημένη δυνατότητα δημιουργίας back up.

Φίλε nobody4, μην αγχώνεσαι. Δε σε μάλωσα. :) Απλά προσπαθώ να προλάβω οποιαδήποτε κουβέντα έχει να κάνει περι 5800 vs N79.

Πάνο, μάλλον δεν το είδες το βίντεο-παρουσίαση που σου έδωσα στο ποστ 639. Εκεί δείχνει πολλά πράγματα ανάμεσα στα οποία, και αυτό που ρωτάς. :)

Φυσικά και γίνεται να ορίσουμε δικές μας συντομεύσεις στην πρώτη γραμμή της ενεργής αναμονής. Αλλά οι συντομεύσεις αυτες είναι μόνο 4 (αυτό συμβαίνει για να είναι μεγαλύτερα τα εικονίδια ωστε να είναι εύκολη η χρήση του με το δάχτυλο και όχι με το πενάκι). Υπάρχουν πάρα πολλές κρυμμένες συντομεύσεις όπως προφίλ, ρολόι, ημερολόγιο, wi-fi, bluetooth, κάμερα, έκθεση, ιστός, μουσική κ.α.

Υπάρχουν 3 ήδη αναμονής. Τα βγάζεις όλα για να φαίνεται μόνο το φόντο που έχεις ορίσει (ναι, γίνεται να ορίσεις φόντο), οι ενεργές επαφές οπου ορίζεις 4 επαφές που χρησιμοποιείς περισσότερο και η ενεργή αναμονή οπου είναι σαν την κλασική αναμονή των 3rd edition (η κάθετη αναμονή των FP2, δεν υπάρχει).

Και όσον αφορά τα θέματα, φυσικά και αλλάζουν τα πάντα. Εφέ, χρώμματα, εικονίδια, φόντο αναμονής και μενού. Στο 5800 ισχύει ο,τι ισχύει και στα τελευταία 3rd edition. Δεν υπάρχουν περικοπές. Το αντίθετο, υπάρχουν πολλές νέες δυνατότητες που τις βλέπουμε πρώτη φορά, όπως είναι η προγραμματισμένη και προσωποποιημένη δυνατότητα δημιουργίας back up.

Φίλε nobody4, μην αγχώνεσαι. Δε σε μάλωσα. :) Απλά προσπαθώ να προλάβω οποιαδήποτε κουβέντα έχει να κάνει περι 5800 vs N79.

Για το πρώτο σκέλος τώρα ερχόμουν να γράψω ότι οντως το χα δει στα βιντεάκια οτι εκτός από επαφές βάζεις και εφαρμογές οπότε οκ αλλά μέσα στο μενού σαν φόντο από πίσω νομίζω δεν το έχω πετύχει σε κανένα βίντεο γι΄αυτό απόρησα. thanks πάντως. Το καταπληκτικό για μένα είναι αυτό ακριβώς που αναφέρεις μπορείς να μπεις σχεδόν παντού από την οθόνη απλά αγγίζοντας το ανάλογο σύμβολο και έτσι δε χρειάζεται να μπλέκεις με τα μενού για καθημερινές λειτουργιες (άνοιγμα ΒΤ/wifi, alarm, προφιλ)

ΥΓ: Τα βιντεάκια που πρότεινες Γιώργο τα μελέτησα εξονυχιστικά :D

George Bernard Shaw

Μετά τον πανικό που επικράτησε στην Μόσχα, δείτε τι έγινε και στην επίσημη έναρξη διάθεσης του 5800 στο Χονκ Κόνγκ.

http://www.symbian-freak.com/images/news/08/11/hk/009.jpg http://www.symbian-freak.com/images/news/08/11/hk/010.jpg

Δεν πιστεύω να γίνει το ίδιο και εδώ και να μην προλάβω να πάρω το δικό μου... :cry: :confused:

Περισσότερες λεπτομέριες και πολλές φωτο εδώ.

Το μεγάλο review του AAS ολοκληρώνεται και με την δημοσίευση του 3ου και τελευταίου μέρος του. Αξίζει να το διαβάσετε.

Nokia 5800 XpressMusic: (P)Review

http://www.allaboutsymbian.com/images/features/5800/nokia-5800-xpressmusic-tb.jpg

Nokia 5800 XpressMusic Preview - Part 1 hardware / design and touch implementation.

Nokia 5800 XpressMusic Preview - Part 2: Multimedia

Nokia 5800 XpressMusic Preview - Part 3: Software, application compatibility and conclusions

Please bear in mind that these impressions, observations and pictures come from pre-release hardware and software.

Aλήθεια επειδή έχω δει δεκάδες βιντεάκια και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι σε όλα πίσω από το μενού το φόντο και τα εικονίδια είναι ίδια, πάντα αυτό το μαύρο ειναι από πίσω δεν αλλάζει να βάλεις φώτο η από το θέμα να ρυθμίζεται;; Στην αρχική οθόνη αναμονής αν και εκεί μαύρο βλέπω από πίσω έχει τύχει να δω και σε ελάχιστα βίντεο εικόνα φόντου, στο μενού τι παίζει;;

Προφανώς και μπορείς να αλλάξεις το background, τεχνικά τώρα επιλέγουν το μαύρο χρώμα διότι δεν καταναλώνει μεγάλα ποσά ενέργειας στο TFT matrix οπότε κατά κάποιο τρόπο εξοικονομούν ένα πόσο ενέργειας. Είναι από εκείνα τα μικρά μυστικά που συνήθως περνούν απαρατήρητα στον τελικό χρήστη και σπάνια μιλούν για αυτά οι κατασκευάστριες εταιρίες. Το 5800 από κατασκευής είναι μια τεράστια οθόνη με μια τεράστια μπαταρία σκέψου αυτή την οθόνη με λαμπρά χρώματα, αν συνυπολογίσουμε και την ενέργεια που χρειάζεται να δαπανηθεί στο backlight για τον φωτισμό της είναι μάλλον πεταμένη ενέργεια.

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Μετά τον πανικό που επικράτησε στην Μόσχα, δείτε τι έγινε και στην επίσημη έναρξη διάθεσης του 5800 στο Χονκ Κόνγκ.

Δεν πιστεύω να γίνει το ίδιο και εδώ και να μην προλάβω να πάρω το δικό μου... :cry: :confused:

Περισσότερες λεπτομέριες και πολλές φωτο εδώ.

Τιμή δε βλέπω να αναφέρουν :shifty:

Τί σε νοιάζει η τιμή; Και 500 να έχει... Εμάς μας νοιάζει πόσο θα τιμολογηθεί απο την alpha copy. Υπομονή.

Τί σε νοιάζει η τιμή; Και 500 να έχει... Εμάς μας νοιάζει πόσο θα τιμολογηθεί απο την alpha copy. Υπομονή.

παντα τελευταια και καταιδρωμενη η αλφα κλοπυ..........:X

[sIGPIC][/sIGPIC]AEK FC. FUN

δεν εχω εμπειρια απο alpha copy αφου το τελευταιο μου νοκια ηταν το 7710...μετα το εριξα στα uiq uiq 3.0 kai WM....αλλα εχω την εντυπωση οτι το οτι ξεκινησε σε καποιες χωρες η διαθεση και σε αλλες αργει εχει να κανει πιο πολυ με πολιτικη της μαμας εταιριας παρα της alpha copy,απλα σκεφτειτε οτι δεν εχει παρουσιαστει ουτε σε μια αγορα σαν την βρετανικη που ειναι πολυ μεγαλυτερη και σημαντικοτερη απο τη δικη μας...λατρευουμε να γκρινιαζουμε και να νιωθουμε μικροι και μιζεροι?

Οι κινέζοι πάντα γιορτή στήνουν σε κάθε καινούριο μοντέλο της ΝΟΚΙΑ ή για το 5800 ισχύει μόνο αυτό;;;; Πολύ τζερτζελές ρε παιδιά!!! Αν στην Ελλάδα γίνει τέτοιο πάρτυ τότε η τιμή του θα είναι απλησίαστη. Λίγο το κόστος της συσκευής, λίγο η υπηρεσία με τις μουσικές (αν τελικά πληωνουμε 100€ για 1 χρόνο), λίγο το πάρτυ να ένα 700αρι € :lol::lol::lol:

Αν στην Ελλάδα γίνει τέτοιο πάρτυ τότε η τιμή του θα είναι απλησίαστη. Λίγο το κόστος της συσκευής, λίγο η υπηρεσία με τις μουσικές (αν τελικά πληωνουμε 100€ για 1 χρόνο), λίγο το πάρτυ να ένα 700αρι € :lol::lol::lol:

OMG!!! Αν φτάσει εκεί το 5800, πόσο άραγε θα τιμολογήσουν το Ν97? :X

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Έλεος ρε παιδιά, χαλαρώστε λίγο. Πετάει κάποιος μια τιμή που σκέφτηκε καπνίζοντας φύλλα δάφνης (ή αστιευόμενος), την παίρνει ο άλλος την ξεχυλώνει, ο τρίτος την τραβάει από τα μαλλιά, γεμίζει το thread με άσκοπα posts και το κινητό καταλήγει να κοστίζει 250000 Ε.

Δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά. Σε κάθε σελίδα αυτού του φόρουμ υπάρχουν 4-5 post με εικασίες για την τιμή του.

Αν ξανακοιτάξετε λίγο πιο πίσω θα δείτε και πόσο αναμένεται να κοστίζει.

Λεωνίδας

Μάλιστα, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια πάντως σε nokia shop που ρώτησα μου είπαν για τέλη Φεβρουαρίου, "εχετε γεια..." :wacko::X τιμή γύρω στα 350.
Sent neither from iphone nor android phone

Πάντως εαν το καθυστερήσουν κ μετα τις γιορτές μάλλον θα χάσουν αρκετές πωλήσεις. Ήδη εχω επιδότηση απο Vodafone και περιμένω πως κ πως να δω εαν θα βγεί πριν τις γιορτές για να το πάρω. Αλλιώς με κόβω για κανενα άλλο κινητό, δεν αντέχω να περιμένω τόσους μήνες :) (ασχετά που φοβάμαι μην αλλάξει κ το ποσό της επιδότησης ή μηπως χαθεί :) )

Μάλιστα, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια πάντως σε nokia shop που ρώτησα μου είπαν για τέλη Φεβρουαρίου, "εχετε γεια..." :wacko::X τιμή γύρω στα 350.

Σίγουρα ήταν ΝΟΚΙΑ SHOP;;; Μήπως ήταν της SE και ήθελα να σε τρομάξουν;;; :lol::lol::lol::lol:

Δεν ξέρω καθόλου ισπανικά αλλα μήπως εδώ λεει οτι θα διατείθεται στην ισπανία 429 ευρώ?

Έχει αναφερθεί και σε προηγούμενες σελίδες. Κοστίζει τόσο γιατί στην Ισπανία έρχεται μαζί με την υπηρεσία Nokia Music Store, η οποία αν έχω καταλάβει σωστά σου επιτρέπει να κατεβάζεις μουσικά κομμάτια. Μέσα στα 429€ θα υπάρχει και ένα ποσό για το Nokia Music Store και θα σου επιτρέπει να κατεβάζεις δωρεάν κομμάτια για κάποιο χρονικό διάστειμμα.

------------------------------------------------------------

Pictures Nokia 5800 XpressMusic vs Apple iPhone 3G

http://dailymobile.se/2008/12/02/pictures-nokia-5800-xpressmusic-vs-apple-iphone-3g/

http://img155.imageshack.us/img155/2457/nokia5800xpressmusicvsipt1.th.jpg

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Έτσι ακριβώς είναι Κώστα. Κυκλοφορεί πρώτα σε χώρες που προσφέρουν την υπηρεσία Nokia Music Store (στην Ελλάδα, ευτυχώς, δεν υπάρχει) με χρέωση 100 ευρώ παραπάνω απο την κανονική του τιμή.

Αργότερα, θα ξεκινήσει παντού η διάθεσή του στα 279 συν φόρους. Οπότε, συζητήσεις περι "εκεί έχει τόσο αλλού έχει τόσο", καλό είναι σταματήσουν. Όποιος έχει πληροφορίες όσον αφορά την διάθεσή του στην ελληνική αγορά, τις μοιράζεται μαζί μας. Το θέμα έχει πλέον εξαντληθεί.

παιδες το κινητακι με εχει εντυπωσιασει,περιμενω επιδοτηση σε κανα 2μηνο και μαλλον (δεν εχω καταλληξει) θα το τσιμπησω.και η καμερα (3,2) ελπιζω να την παλευει,αλλα αυτο που με χαλασε πιο πολυ απ ολα ειναι οτι ειναι εκτεθειμενη....αυτο δεν το καταλαβαινω,γιατι να μην βαζουν σε ολα τα μοντελα ενα καπακι,εστω κατι,για να προστατευεται η καμερα,αλλα να βαζουν επιλεκτικα σε ορισμενα μονο.....???

..τα σκεπάσματα είναι κρύα

κοιταζόμαστε βουβά

ό,τι απέμεινε απ' την ευτυχία

ξεψυχάει στα σκοτεινά..

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...