Jump to content

[Επίσημο] Nokia N79

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν έχει αρχίσει και μου κάνει τα κόλπα που έλεγε η Cute με τις αλλαγές θέματος. Αλλά το αποδίδω στο ότι κουνιέται λίγο το πίσω κάλυμμα και με κάθε κούνημα, επηρεάζει τις επαφές του κινητού και το βλέπει σαν άλλο κάλυμμα... Θα βγάλω ένα άλλο από το κουτί να δω. Μάλλον "χαλάρωσε" από την χρήση και τις 2-3 τούμπες που έχει φάει.
Γιατί δεν απενεργοποιείς την αυτόματη αλλαγή θέματος;

• Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Νταξ με τα θέματα, αλλά έβαλα και μιά άλλη πίσω όψη (πράσινη) για να μην κουνάει γιατί με εκνεύριζε έτσι και αλλιώς. Κατέβασα και μερικά θέματα ακόμα... Ακόμα να βρώ κάτι που να μου αρέσει πολύ.

Σήμερα παραλίγο να το "χάσω". Φεύγω από το σπίτι, ξεκινάει να κάνει τον κατακλυσμό και ενώ συνήθως η τσέπη που το έχω δεν παίρνει νερό, αυτή τη φορά πλημμύρισε και το έσωσε η "πετσετέ" θήκη που το ρούφηξε και δεν πέρασε στη συσκευή! Με το που ήρθα σπίτι, το έβαλα χωρίς την πίσω όψη κοντά στο τζάκι να ζεσταθεί και να στεγνώσει η υγρασία... Όχι τόσο κοντά ώστε να "ψηθεί" απλά να είναι όσο γίνεται σε σημείο με μηδέν υγρασία λόγω ζέστης. Την επόμενη φορά, σε αδιάβροχη θήκη αν έχει υποψία βροχής...

Επίσης, αν μπεις λίγο στο ίντερνετ με κινητό αφής με μεγάλη οθόνη, σε πιάνει μιά κατάθλιψη μόλις ξαναμπείς με το Ν79... Η μεγάλη οθόνη είναι ανεκτίμητη! Σιγουρεύτηκα για το τι θα πάρω φέτος...

προς το παρον τα κινητα με μεγαλη οθονη αφης δεν με βολευουν(βγαζουν τον ντοναλντ ντακ απο μεσα μου)...αρα n79 αγαπη μου!!

Ας κάνω μερικές ερωτήσεις στους κατόχους, αν και η προηγούμενη μεταφέρθηκε και κλειδώθηκε.

Πρώτα για τον FM Transmitter:

1. Όταν εκπέμπει, εκπέμπει αυτό που παίζει ο music player ή οποιονδήποτε ήχο;

2. Πόσο καλά συνεργάζεται με bluetooth ακουστικό; π.χ. Μήπως έρχεται και στο ακουστικό η μουσική; Όταν δεχτώ κλήση είναι εύκολο να σταματήσω τη μουσική και να απαντήσω ή ακόμα καλύτερα μήπως σταματάει ή χαμηλώνει η ένταση αυτόματα; Αν θέλω εγώ να κάνω κλήση είναι εύκολο να κάνω pause, να πάω στο ευρετήριο, να κάνω την κλήση μου και να επιστρέψω στον player; Όλα αυτά οδηγώντας φυσικά.

Για το GPS τώρα:

3. Οι φωνητικές οδηγίες ακούγονται από το ηχείο ή από το bluetooth όταν είναι ενεργοποιημένο;

4. Όταν δέχομαι κλήση στο bluetooth ακουστικό συνεχίζεται κανονικά η πλοήγηση ή μήπως δεν έχω πια εικόνα;

5. Και τέλος μια κάπως off topic ερώτηση και πάλι για το GPS. Τα προγραμματα πλοήγησης που υπάρχουν για το κινητό, έχουν κανένα χάρτη της προκοπής για Ελλάδα ή θα τα βρω μπαστούνια σε σχέση με το destinator που έχω τώρα;

Αρχικά ήθελα να πάω σε κάποιο series 40, αλλά σκέφτομαι το Ν79 για αυτά τα 2 χαρακτηριστικά μήπως και ξεφορτωθώ τις 2 επιπλέον συσκευές που κουβαλάω. Αλλά το θέμα είναι να είναι και λειτουργικό, γιατί αν είναι να έχεται π.χ. ο ήχος στο bluetooth ακουστικό παράλληλα με τον FM transmitter και να μου τρώει την μπαταρία, ή να εξαφανίζεται η οθόνη του gps κάθε φορά που μιλάω και να χάνομαι, τότε δεν κάνουμε τίποτα.

EDIT: Θεωρώ ότι δεν παίζει Destinator με Ελληνικούς χάρτες της GI για το Ν79. Ή μήπως παίζει;

Edited by phph

1)εκπεμπει το τραγουδι που διαλεγεις εσυ να εκπεμπει..απλα διαλεγεις πατας το play και ακουγεται

2)ειχα δοκιμασει το νοκια 105 μια χαρα λειτουργησε.δεν ξερω.αν δεχτείς κληση η μουσικη σταματα και μιλας κανονικα(βεβαια αν θυμαμαι καλα μπορεις και να μιλάς και να ακουγεται απο πισω απαλα η μουσικη...εχω πολυ καιρο να το κανω και δεν θυμαμαι τη διαδικασια) οταν τελειωσει η κληση τοτε σταδιακά αναβαινει η ενταση της μουσικης(τωρα ολα αυτα ειναι απο την εμπειρια μου με ενσυρματα ακουστικα).ναι ειναι πολυ ευκολο..

3)δεν ξερω..

4)απο τις κλήσεις που εχω δεχτει οταν ήμουν με ακουστικα και χρησιμοποίησα gps μπορω να σου πω οτι δεν χανεται εικονα...βασικα οτι και να κανεις και σε παρουν τηλ. δεν χανεται εικονα απλα εμφανιζεται ενα μικρο συννεφακι στο πανω μερος της οθονης

5)οι χαρτες της νοκια ειναι ικανοποιητικοί αλλα αν δεν σε βολευουν βαλε αλλο προγραμμα..

δεν γνωριζω για destinator...αν θυμαμαι καλα ειχε βγει πριν καιρο destinato για κινητα

αυτα:)

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Τον τελευταίο καιρό, από ότι είδα, κρατάς τη σημαία του Ν79 ψηλά σχεδόν μόνη σου.

Μια διευκρίνηση μόνο:

1)εκπεμπει το τραγουδι που διαλεγεις εσυ να εκπεμπει..απλα διαλεγεις πατας το play και ακουγεται

Τι εννοείς διαλέγω τραγούδι και πατάω το play. Ένα - ένα γίνεται; Δεν μπορώ να έχω μια playlist να παίζει και να πω να ακούγονται όλα τα τραγούδια από το transmitter;

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Τον τελευταίο καιρό, από ότι είδα, κρατάς τη σημαία του Ν79 ψηλά σχεδόν μόνη σου.

:superman::lol:

Μια διευκρίνηση μόνο:

Τι εννοείς διαλέγω τραγούδι και πατάω το play. Ένα - ένα γίνεται; Δεν μπορώ να έχω μια playlist να παίζει και να πω να ακούγονται όλα τα τραγούδια από το transmitter;

οχι δεν χρειαζεται ενα-ενα...φυσικα και μπορεις να εχεις playlist με τα τραγουδια που θες

για δες εδω για μια μικρη βοηθεια(χρησιμοποει το n78 αλλα ειναι η ιδια ακριβως διαδικασια):http://www.youtube.com/watch?v=_9TT-lOyuGA

O fm transmitter τι σχέση έχει με το bluetooth? Είναι δύο διαφορετικές "εργασίες", δεν νομίζω να επηρεάζει η μία την άλλη.

Σε μονοφωνικό ακουστικό δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά όλοι οι ήχοι του κινητού παίζουν, λογικά θα παίζει και μουσική. Σε στερεοφωνικό, κόβει τη μουσική όσο ακούγεται ο ήχος κλήσης (ή ήχος sms) και αρχίζει πάλι όταν τελειώσει η κλήση μόνο του.

Για το GPS τώρα:

Όταν γίνεται κλήση περνάει το παράθυρο με το όνομα/φωτογραφία του καλούντος όσο χτυπάει, στην κλήση και αν δεν πατήσεις κάτι με το πέρας της κλήσης είσαι κανονικά πλοήγηση. Αλλά η φωνητική δεν είναι δωρεάν, είναι €100 το χρόνο τελευταία φορά που κοίταξα. Παίζει κανονικα με BT ακουστικό, το είχα δοκιμάσει με τη μηχανή. Αν δεν έχεις ακουστικό BT ή ενσύρματο, με τα ηχεία του κινητού.

Προγράμματα/χάρτες έχει πολλά αν δεν σε καλύπτει το "μαμά" Maps. Για συνήθη αστική χρήση, δεν χρειάστηκα τίποτα παραπάνω ποτέ. Έχει ότι έχει και ένα φτηνό mio που είχα δει.

Το BT με το FM μαζί και με το GPS, αν κρατήσει 3-4 ώρες το τηλέφωνο θα είναι θαύμα... Γιατί θα θέλεις αναμμένα όλα; Αφού με το ΒΤ θα έχεις τη μουσική στα αυτιά σου, το FM γιατί να δουλεύει;

Edited by amyroukai

O fm transmitter τι σχέση έχει με το bluetooth? Είναι δύο διαφορετικές "εργασίες", δεν νομίζω να επηρεάζει η μία την άλλη.

Έχουν σχέση, αφού κατά μία έννοια και τα 2 είναι έξοδοι ήχου.

Σε μονοφωνικό ακουστικό δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά όλοι οι ήχοι του κινητού παίζουν, λογικά θα παίζει και μουσική. Σε στερεοφωνικό, κόβει τη μουσική όσο ακούγεται ο ήχος κλήσης (ή ήχος sms) και αρχίζει πάλι όταν τελειώσει η κλήση μόνο του.

Μιλάς τώρα για ενσύρματα ή bluetooth ακουστικά;

Όταν γίνεται κλήση περνάει το παράθυρο με το όνομα/φωτογραφία του καλούντος όσο χτυπάει, στην κλήση και αν δεν πατήσεις κάτι με το πέρας της κλήσης είσαι κανονικά πλοήγηση. Αλλά η φωνητική δεν είναι δωρεάν, είναι €100 το χρόνο τελευταία φορά που κοίταξα. Παίζει κανονικα με BT ακουστικό, το είχα δοκιμάσει με τη μηχανή. Αν δεν έχεις ακουστικό BT ή ενσύρματο, με τα ηχεία του κινητού.

€100 έ; Το καλό με το symbian είναι ότι έχει κι αλλού πορτοκαλιές...

Το ερώτημα είναι αν έχω bluetooth ακουστικό μπορώ να επιλέξω να περνάνε σ' αυτό μόνο οι ήχοι που σχετίζονται με τις κλήσεις ή υποχρεωτικά θα ακούω και την μουσική από εκεί παρ' ότι θα έχω ενεργοποιημένο τον FM transmitter;

Το BT με το FM μαζί και με το GPS, αν κρατήσει 3-4 ώρες το τηλέφωνο θα είναι θαύμα... Γιατί θα θέλεις αναμμένα όλα; Αφού με το ΒΤ θα έχεις τη μουσική στα αυτιά σου, το FM γιατί να δουλεύει;

Ας είναι και 2 ώρες. Στο αυτοκίνητο θα είμαι, υπάρχει φαντάζομαι φορτιστής αυτοκινήτου.

amyroukai να σου εξηγήσω τι θέλω για να δεις πως σχετίζονται όλα.

Πρώτα απ' όλα το τηλέφωνο είναι τηλέφωνο και πρέπει να λειτουργεί ως τέτοιο. Κι όταν λέμε τηλεφωνο στο αυτοκίνητο εννοούμε οποσδήποτε και bluetooth.

Από εκεί και πέρα επειδή οδηγώ αρκετή ώρα καθημερινά με αυτοκίνητα της εταιρίας, έχω και ένα κινέζικο fm transmitter με πολύ μάπα διαχείρηση των τραγουδιών. Θα με εξυπηρετούσε ιδιαίτερα αν μπορούσα να το ξεφορτωθώ και να το αντικαταστήσω με το κινητό, ώστε αφ' ενός να έχω καλύτερη διαχείρηση των τραγουδιών και αφ' ετέρου να κουβαλάω μια συσκευή λιγότερη κάθε φορά που βγαίνω από το αυτοκίνητο (το οποίο όπως είπα είναι εταιρικό και δεν έχω αποκλειστική χρήση για να αφήνω μόνιμα δικά μου αντικείμενα μέσα).

Κάπου κάπου πηγαίνω Θεσσαλονίκη και εκεί χρειάζομαι GPS. Κι εκεί θα με εξυπηρετούσε να έχω ενσωματωμένω το gps για παρόμοιους λόγους.

Που κολλάνε αυτά με το ακουστικό bluetooth?

Άν δεις οι χρόνοι ομιλίας που ανακοινώνουν οι εταιρίες για τα bluetooth ακουστικά είναι πολύ μικρότεροι από τους χρόνους αναμονής. Υποθέτω ότι όταν λένε ομιλία εννοούν την μεταφορά ήχου από και προς το ακουστικό. Αν όλοι οι ήχοι (μουσική και φωνητικές οδηγίες gps) περνάνε από το bluetooth ακουστικό, θα τελειώνει η μπαταρία του πολύ σύντομα αφού δε θα μπαίνει καθόλου σε λειτουργία αναμονής. Εκτός κι αν κάνω λάθος υπόθεση και όταν μιλάνε για χρόνο ομιλίας εννοούν όταν μιλάς στο bluetooth και όχι όταν ακούς μονο. Και εντάξει το τηλέφωνο το φορτίζεις με φορτιστή αυτοκινήτου, το bluetooth ακουστικό δεν είναι και τόσο πρακτικό.

Αν λοιπόν ξεμένω από bluetooth στο αυτοκίνητο, δεν γίνεται σωστά η βασική δουλειά του τηλεφώνου, που όπως είπα είναι η επικοινωνία.

Τέλος πάντων το παρήγγειλα σήμερα σε λευκό και είπαν ότι θα το έχω την Πέμπτη το απόγευμα. Οπότε σύντομα θα ξερω αν έκανα καλά ή όχι που το προτίμησα.

Έχουν σχέση, αφού κατά μία έννοια και τα 2 είναι έξοδοι ήχου.

Ε ναι αλλά σαν κυκλώματα και σαν λειτουργίες στο τηλέφωνο, καμμία σχέση. Δεν συνδέονται καθ' οιονδήποτε τρόπο.

Μιλάς τώρα για ενσύρματα ή bluetooth ακουστικά;

Δεν έχει σημασία, αν έχεις ακουστικά η φωνή, κλήσεις, μουσική, ήχοι συστήματος, περνάει στα ακουστικά. Δεν έχω φωνητική, όταν είχα πάρει το demo δεν το δοκίμασα με κάθε δυνατό τρόπο οπότε δεν ξέρω αν μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε όλοι οι ήχοι πλην GPS να περνάνε στο ακουστικό.

€100 έ; Το καλό με το symbian είναι ότι έχει κι αλλού πορτοκαλιές...

Αν ψάχνεις να αγοράσεις, όλα τόσο έχουν. Αν είναι να "κλοπιράιτ" τότε όλα τσάμπα είναι... Η Nokia πλέον το δίνει €60 το χρόνο. Αλλά μάλλον συμφέρει να πάρεις ένα άλλο με λίγο παραπάνω για πάντα... Προσωπικά η φωνητική μου σπάει τα νεύρα και ακόμα και σε standalone gps την κλείνω.

Το ερώτημα είναι αν έχω bluetooth ακουστικό μπορώ να επιλέξω να περνάνε σ' αυτό μόνο οι ήχοι που σχετίζονται με τις κλήσεις ή υποχρεωτικά θα ακούω και την μουσική από εκεί παρ' ότι θα έχω ενεργοποιημένο τον FM transmitter;

Το δοκίμασα μόλις. Αν βάλεις το FM, η μουσική παίζει εκεί και όλοι οι άλλοι ήχοι στο BT. Υποθέτω πως έτσι είναι και με το ενσύρματο, δεν το έχω κοντά τώρα.

...έχω και ένα κινέζικο fm transmitter με πολύ μάπα διαχείρηση των τραγουδιών. Θα με εξυπηρετούσε ιδιαίτερα αν μπορούσα να το ξεφορτωθώ και να το αντικαταστήσω με το κινητό...

Μάλλον εννοείς έχεις ένα κινέζικο mp3 player με FM transmitter και μάπα διαχείριση. Τα απλά FM transmitters δεν κάνουν διαχείριση, απλά μεταφέρουν ότι σήμα τους δώσει η πηγή, συνήθως μέσω απλού βύσματος ακουστικών.

Και μιά που επιτέλους κατάλαβα που το πήγαινες, ναι έχεις δίκιο. Δοκιμάζοντας να παίζω μουσική φορώντας το κράνος με στερεοφωνικό BT δεν φτάνω Θεσ/κη με μουσική... Οπότε όντως το να ακούς μουσική μέσω FM (τι στερεοφωνικά σας έχουν στα εταιρικά που δεν παίζουν Mp3 από CD? Έλεος όλα το κάνουν πια) με το τηλέφωνο στη φόρτιση και ακουστικό μόνο για κλήσεις είναι εφικτό, οι ήχοι του κινητού (οδηγίες GPS, κλήσεις, sms, λοιπές ηχητικές ειδοποιήσεις) παίζουν μέσω ακουστικών, είτε ενσύρματο είτε BT. Οι οδηγίες μιά στο τόσο δεν τρώνε τόσο πολύ μπαταρία πια που να πεις ότι αποτελούν πρόβλημα. Η μουσική ξεκινάει στα ακουστικά ή στο ηχείο αν κλείσεις τον FM πομπό. Το να επιλέξεις να παίζουν οι οδηγίες GPS στο ηχείο, οι κλήσεις κλπ μόνο στο ακουστικό, δεν ξέρω αν γίνεται...

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και να μείνει το BT από μπαταρία κάποια στιγμή και να μην έχεις το ενσύρματο μαζί, βάζεις ανοιχτή ακρόαση και είσαι πάλι ΟΚ μέχρι να φορτίσεις.

Δεν πιστεύω να το μετανιώσεις είναι καλό τηλέφωνο. Πάντως λόγω μικρής οθόνης, τόσο βολικό όσο ένα φτηνό GPS (παίζουν πάρα πολλά από καλές εταιρίες στην περιοχή των €100) δεν είναι. Άλλο οι 2.4 ίντσες, άλλο οι 3.5 ή οι 4.3... Και σε ηλιόλουστη μέρα, η οθόνη δεν φαίνεται καλά. Είναι καλή όλα σε ένα συσκευή, αλλά έχει τους περιορισμούς της. Αν είναι για "εντατική" gps χρήση, θα προτιμούσα το 5800XM ή το 5800Navi, λόγω οθόνης.

Και για να πω τη γκρίνια μου (πάλι) το ότι δεν έχει από το εργοστάσιο ειδοποίηση για γενέθλια, διαβάζοντας αυτόματα τις επαφές όπως όλα τα "dumbphones" είναι απλά κωμικό! Να μην πω καμιά κουβέντα για την "εξυπνάδα" των smartphones.... Τελικά πληρώνουμε πιο ακριβά τη συσκευή και για να κάνει τα αυτονόητα των φτηνών πρέπει να σκάσεις ένα σκασμό λεφτά ή να γίνεις "κλοπιράιτ".

Και για να πω τη γκρίνια μου (πάλι) το ότι δεν έχει από το εργοστάσιο ειδοποίηση για γενέθλια, διαβάζοντας αυτόματα τις επαφές όπως όλα τα "dumbphones" είναι απλά κωμικό! Να μην πω καμιά κουβέντα για την "εξυπνάδα" των smartphones.... Τελικά πληρώνουμε πιο ακριβά τη συσκευή και για να κάνει τα αυτονόητα των φτηνών πρέπει να σκάσεις ένα σκασμό λεφτά ή να γίνεις "κλοπιράιτ".

Τι ακριβώς εννοείς; Εγώ χρησιμοποιώ κανονικά για γενέθλια την επέτειο και όλα μια χαρά, ποτέ δεν μου δημιουργήθηκε πρόβλημα ή μπέρδεμα. Να πούμε που δεν έχει ένα χρονόμετρο ή μια αντίστροφη μέτρηση να το καταλάβω, αλλά εδώ δεν καταλαβαίνω την ένστασή σου.

Αν ψάχνεις να αγοράσεις, όλα τόσο έχουν. Αν είναι να "κλοπιράιτ" τότε όλα τσάμπα είναι... Η Nokia πλέον το δίνει €60 το χρόνο. Αλλά μάλλον συμφέρει να πάρεις ένα άλλο με λίγο παραπάνω για πάντα... Προσωπικά η φωνητική μου σπάει τα νεύρα και ακόμα και σε standalone gps την κλείνω.

Δεν με πειράζει να αγοράσω πρόγραμμα και χάρτες (με την προϋπόθεση ότι είναι καλοί και έχουν δωρεάν αναβαθμίσεις), αυτό το €60/το χρόνο με χαλάει.

Το δοκίμασα μόλις. Αν βάλεις το FM, η μουσική παίζει εκεί και όλοι οι άλλοι ήχοι στο BT. Υποθέτω πως έτσι είναι και με το ενσύρματο, δεν το έχω κοντά τώρα.

Αυτό είναι πολύ ευχάριστο, αφού θα ήταν και το μεγαλύτερό μου πρόβλημα αν δεν ίσχυε.

Μάλλον εννοείς έχεις ένα κινέζικο mp3 player με FM transmitter και μάπα διαχείριση. Τα απλά FM transmitters δεν κάνουν διαχείριση, απλά μεταφέρουν ότι σήμα τους δώσει η πηγή, συνήθως μέσω απλού βύσματος ακουστικών.

Αυτό ακριβώς εννοώ.

τι στερεοφωνικά σας έχουν στα εταιρικά που δεν παίζουν Mp3 από CD? Έλεος όλα το κάνουν πια

Το κανονικό που έβαζε η αντιπροσωπεία στη βασική έκδοση των Terios που κυκλοφόρησαν το 2007. Ούτε το προσωπικό μου όμως έχει (Avensis) που το πήρα το 2005. Μπορεί να έχει αισθητήρες βροχής για τους υαλοκαθαριστήρες, αλλά CD/mp3 player δεν υπήρχε ούτε σαν extra.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και να μείνει το BT από μπαταρία κάποια στιγμή και να μην έχεις το ενσύρματο μαζί, βάζεις ανοιχτή ακρόαση και είσαι πάλι ΟΚ μέχρι να φορτίσεις.

Αυτό δεν το σκέφτηκα.

Δεν πιστεύω να το μετανιώσεις είναι καλό τηλέφωνο. Πάντως λόγω μικρής οθόνης, τόσο βολικό όσο ένα φτηνό GPS (παίζουν πάρα πολλά από καλές εταιρίες στην περιοχή των €100) δεν είναι. Άλλο οι 2.4 ίντσες, άλλο οι 3.5 ή οι 4.3... Και σε ηλιόλουστη μέρα, η οθόνη δεν φαίνεται καλά. Είναι καλή όλα σε ένα συσκευή, αλλά έχει τους περιορισμούς της. Αν είναι για "εντατική" gps χρήση, θα προτιμούσα το 5800XM ή το 5800Navi, λόγω οθόνης.

Όχι δεν είναι εντατική χρήση και έχω gps, αλλά θέλω να ξεφύγω από το να σέρνω μαζί μου κάθε μέρα, το Mp3 player/FM transmitter, το gps, το καλώδιό του, τη βάση του, το splitter για να μπαίνουν και τα 2 στην μπρίζα του αυτοκινήτου, χώρια τα 2 κινητά, το bluetooth και ο φορτιστής αυτοκινήτου, τα οποία δεν τα γλυτώνω με τίποτα.

Να σ' ευχαριστήσω κι εσένα για το χρόνο που διέθεσες για τις απορίες μου.

Εγώ χρησιμοποιώ κανονικά για γενέθλια την επέτειο και όλα μια χαρά, ποτέ δεν μου δημιουργήθηκε πρόβλημα ή μπέρδεμα.

Ασε το χρονόμετρο και την αντίστροφη, άλλο ανέκδοτο αυτό, τι δούλεμα έχω φάει από φίλους στα Μέγαρα με κινητά χωρίς καν έγχρωμη οθόνη. Δεν το γκρίνιαξα πολύ γιατί έχω το (δωρεάν) racechrono για την πίστα, πιο χρήσιμο από τα απλά χρονόμετρα και πήρα ένα φτηνό "ξυπνητήρι" αντίστροφου χρόνου πως το λένε για το μαγείρεμα.

Αλλά βλέπεις τι λες μόνος σου; Χρησιμοποιείς την επέτειο αντί για τα γενέθλια. Που σημαίνει ή ότι βάζεις ημερομηνίες γενεθλίων σε άλλο σημείο ή τις περνάς διπλές, μία στην επαφή και μία στις επετείους... Γιατί δεν τα διαβάζει από την επαφή και να τα δείχνει στο ημερολόγιο, με επισήμανση και δυνατότητα ειδοποίησης; Για αυτό "γκρινιάζω". Η παγίδα του "δεν συμπεριλάβαμε όλες αυτές τις μικρές ευκολίες για να διαλέξεις εσύ, αγαπητέ χρήστη, όποια εφαρμογή σου αρέσει" (πληρώνοντάς την φυσικά) με δυσαρεστεί. Όπως με δυσαρεστεί η πατέντα. Γιατί στην τελική, δεν θα κόστιζε απολύτως τίποτα στην εταιρία να τα βάλει όλα αυτά μαζί με το λειτουργικό ή έστω να τα δώσει σαν δωρεάν μικρο-εφαρμογές από το Ovi. Μπορεί όντως κάποιος να "χρειάζεται" μια φανταχτερή εφαρμογή όπως το Best Birthday ή άλλες, μπορεί κάποιος να θέλει απλά ένα κουδούνι να του θυμίζει το γεγονός. Το να αγνοήσεις τα αυτονόητα, τι νόημα έχει;

phph να 'σαι καλά, με'γειά, περιμένουμε εντυπώσεις.... :)

Παιδες να ρωτησω κατι για το GPS,ποση ωρα κανει σε σας να βρει δορυφορο??

Εμενα συνηθως απο 5-15 λεπτα,ειτε με garmin ειτε με Nokia maps. Τι μπορει να φταιει??Μιλαω για συνδεση χωρις internet καθως εχω καρτοκινητο και με πετσοκοβει..

Ειναι λογικο να κανει καθε φορα τοση ωρα?της μανας μου το E66 τον βρισκει σε 1 λεπτο το πολυ..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Εμενα συνηθως απο 5-15 λεπτα,ειτε με garmin ειτε με Nokia maps. Τι μπορει να φταιει??Μιλαω για συνδεση χωρις internet καθως εχω καρτοκινητο και με πετσοκοβει..

Ειναι λογικο να κανει καθε φορα τοση ωρα?της μανας μου το E66 τον βρισκει σε 1 λεπτο το πολυ..

Nokia maps δε χρησιμοποιώ. Το περίεργο είναι ότι, παρόλο που θεωρητικά το πόσο γρήγορα θα κλειδώσουν οι δορυφόροι δεν εξαρτάται ιδιαίτερα από το πρόγραμμα, με Garmin κάνει κανένα δίλεπτο σίγουρα και με το NDrive κλειδώνει αμέσως.

αναλογα το που θα ειμαι.στο κεντρο κανει γυρω στα 5 λεπτα στις εθνικες και γενικα σε ανοιχτους χωρους 2-3...με το garmin εχω προσεξει οτι ειναι ποιο γρηγορα μπορει να ειναι και ιδεα μου.το καλο ειναι οτι απαξ και πιασει σημα δεν το χανει ευκολα.

βεβαια και στις 2 περιπτωσεις πηγαίνω και ανοιγω τα δεδομ. gps για να δω σε τι κατασταση βρισκεται το ψαξιμο(αν ζοριζεται ή οχι και πραττω αναλογα)

αλλα ο περισσοτερος χρονος που μου εχει τυχει ποτε ηταν περσι στο κολονάκι 12 λεπτα:X

Ρε παιδια,τα εβαλα διπλα διπλα κ τα τεσταρα,το Ε66 βρισκει δορυφορους σε μολις 5 δευτερολεπτα,κ το δικο μου σε κανα 10λεπτο,ειτε με Garmin ειτε με Νοκια,πως γινεται τοση διαφορα?Λετε να φταιει το δικο μου κινητο ή απλα ετσι ειναι ο δεκτης μασ?

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Εχω ένα ν79 και με garmin και google maps βρίσκει δορυφόρους το πολύ σε μισό λεπτό. Mε google maps βρίσκει στίγμα και σε κλειστό χώρο αρκετά ευκολα:happy:

Εχω σύνδεση ιντερνετ κάτι που σίγουρα βοηθάει!!

Gilles smiles!

Εχω ένα ν79 και με garmin και google maps βρίσκει δορυφόρους το πολύ σε μισό λεπτό. Mε google maps βρίσκει στίγμα και σε κλειστό χώρο αρκετά ευκολα:happy:

Εχω σύνδεση ιντερνετ κάτι που σίγουρα βοηθάει!!

Μιλάμε για χρόνο με το A-GPS απενεργοποιημένο.

Ρε παιδια,τα εβαλα διπλα διπλα κ τα τεσταρα,το Ε66 βρισκει δορυφορους σε μολις 5 δευτερολεπτα,κ το δικο μου σε κανα 10λεπτο,ειτε με Garmin ειτε με Νοκια,πως γινεται τοση διαφορα?Λετε να φταιει το δικο μου κινητο ή απλα ετσι ειναι ο δεκτης μασ?

Σύμφωνα με αυτά που ξέρω αν παρεμβάλλεται μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις φορές που το χρησιμοποιείς είναι ψιλολογικό να αργεί μέχρι να πάρει κάποια απαραίτητα δεδομένα. Εμένα μπορεί να κάνει 5 λεπτά μπορεί να κλειδώσει και σε μισό λεπτό (με Garmin).

Edited by exelix

Ναι,δε μιλαω για συχνη χρηση,ομως το Ε66 αντιστοιχα με την ιδια χρηση τον βρισκει αμεσως. Εν τω μεταξυ μου εχασε το σημα 2 φορες,κατι που στην ιδια διαδρομη δε το ειχε κανει ποτε..

Παιδες, ΣΟΣ, δε θυμαμαι τον κωδικο ασφαλειας του κινητου,αν κ δοκιμασα ο,τι βαζω συνηθως και δε πιανει τπτ.

Πειτε μου οτι υπαρχει τροπος να τον βρω ή εστω να τον κανω ρεσετ!

Παιδες, ΣΟΣ, δε θυμαμαι τον κωδικο ασφαλειας του κινητου,αν κ δοκιμασα ο,τι βαζω συνηθως και δε πιανει τπτ.

Πειτε μου οτι υπαρχει τροπος να τον βρω ή εστω να τον κανω ρεσετ!

Καλήσπερα.:)

Υπάρχει τρόπος:Εύρεση κωδικού ασφαλείας σε συσκευές Nokia

Για οποιά απορία-πρόβλημα έχεις με τις διαδικασίες που αναφέρονται καλύτερα να απευθυνθείς στο συγκεκριμένο θέμα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

http://maps.nokia.com/explore-services/ovi-maps

Navigation on your Nokia. For free. Forever.

Το ξενέρωμα είναι ότι ακόμα δεν έχει το Ν79... Γμτ!

Τελικά το πήρα σε γκρι (καλά αυτοί στο Nokia shop της Κομοτηνής δεν παίζονται).

Το πρώτο που πήγα να δοκιμάσω φυσικά ήταν το FM transmitter. Πολύ καλό. Πιο δυνατό σήμα από το κινέζικο που έχω (εκτός κι αν τα 7 μποφόρ που υπάρχουν στην περιοχή έχουν κατεβάσει τίποτα κεραίες και καθάρισαν οι συχνότητες).

Μάλλον κάποια πατάτα έκανα όμως και δεν μπορώ να παίξω τη μουσική που έβαλα εγώ. Έστειλα μερικά mp3 με το bluetooth, το N79 τα πήρε ως μυνήματα. Τα αποθήκευσα και μετά διέγραψα τα μυνήματα, γιατί από ότι είδα τα κρατούσε στην εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου. Μετά από τη διαχείρηση αρχείων τα μετέφερα στον φάκελο στον οποίο ήδη υπήρχαν κάποια τραγούδια. Το πρόβλημα είναι ότι όταν πάω από τη μουσική μου βγάζει τα δικά μου με ένα θαυμαστικό και δεν τα παίζει, ενώ αν πάω από τη διαχείρηση αρχείων παίζουν κανονικά. Τέλος πάντων θα το βρω, που θα πάει.

EDIT: Το βρήκα. Έπρεπε να κάνω ανανέωση βιβλιοθήκης.

EDIT2: amyroukai το έχει το N79.

Edited by phph