mylogic_x Δημοσιεύτηκε July 9, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 9, 2008 Ο όρος Μποϊκοτάζ ή μποϋκοτάζ είναι ένας διεθνής όρος (γαλλικά boycottage, αγγλικά boycott) που συνήθως αποδίδεται ως εμπορική απομόνωση, άρνηση εμπορικής σχέσης και αντίστοιχων οικονομικών επαφών. Ο όρος αυτός προήλθε από το όνομα του Άγγλου γαιοκτήμονα James Boycott στον οποίο αρνήθηκαν οι καλλιεργητές του κάθε υπηρεσία. Κατά το Διεθνές Δίκαιο το μποϊκοτάζ χαρακτηρίζεται ως ειρηνικό μέτρο πίεσης. από WIKIPEDIA Γνωστό το θέμα...ακούω προτάσεις για μπουκοταζ ώστε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη (και αυτών που την επιβουλευονται εις βάρος μας λίγο χειρότερη) Πχ Μπουκοταζ στις καφετεριες...Για μια βδομάδα...σε όλες και όχι μόνο στις ακριβές...Μπας κ βάλουν μυαλό.. (λέω μια χαζή ιδέα εγώ, σίγουρα υπάρχουν κ άλλα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή απ΄τον καφέ)!!! Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
speed_fire08 Δημ. July 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 μποικοταζ δεν θεωρειται και η κινηση να μην αγοραζουμε γαλατα απο γνωστες εταιριες. αλλα τα φθηνα? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. July 9, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 Βέβαια κ θεωρείται κ απέδωσε όχι σε μεγάλο βαθμό όμως. Κάθε μα κάθε προϊον που βγαίνει στην αγορά κουβαλά μελέτη από πίσω (είτε αυτο το προϊόν είναι καταναλωτικό/υλικό είτε υπηρεσία). Αυτή η μελέτη αγοράς (μαρκετιγκ) αναφέρει, τι? Ο κόσμος (στοχευμένη ομάδα ή αλλιώς target group) είναι διατεθιμένος να πληρώσει κ μέχρι πόσο να το αγοράσει? Προφανώς ο έλληνας είναι...για τα περισσότερα (πλερώνωωωω που λένε κ κάτι μπουζουκόφατσες) Για δείτε τώρα τις διαφημίσεις που κάνουν στο γάλα για εκπτώσεις στις μεγάλες συσκευασίες... Θέλει διαρκείς επαγρύπνηση κ μποικοταζ διαρκειας. Πρόταση έτερη...Μην βάζετε αμόλυβδη βενζίνη όπου την βρίσκεται πάνω από 1.21... Υπάρχουν βενζινάδικα με 1.18, 1.19, 1.20, 1.21? ΒΕΒΑΙΩΣ Ψάξτε τα κ βρείτε τα!!! το πετρέλαιο σήμερα έπεσε στα 134 δολλάρια, θα γίνει μείωση νομίζεται? μπααααα Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. July 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 Πρόταση έτερη...Μην βάζετε αμόλυβδη βενζίνη όπου την βρίσκεται πάνω από 1.21... Υπάρχουν βενζινάδικα με 1.18, 1.19, 1.20, 1.21? ΒΕΒΑΙΩΣ Ψάξτε τα κ βρείτε τα!!! το πετρέλαιο σήμερα έπεσε στα 134 δολλάρια, θα γίνει μείωση νομίζεται? μπααααα το "ψαξε και βρες το" δεν θα αποδωσει.. γιατι σε μεγαλες πολεις οπως αθηνα και θεσσαλονικη,ποση ωρα θα πρεπει να τριγυρνα καποιος μεχρι να βρει βενζιναδικο με χαμηλη τιμη λιτρου?οση βενζινη καψει μεχρι να το βρει,ειναι το κερδος του απο την διαφορα της τιμης. ορθοτερο θα ηταν να υπαρχει ενημερωση σχετικα με το που ειναι αυτα τα βενζιναδικα :) Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. July 9, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 μμμ ΄κοιτα όλοι γυρνάμε..άρα μυρίζουμε ..:lol: Βπλ Θεσνικη..Λοιπό ψάξε προς Δυτ Θεσσνικη, Αμπελοκήπους κ 2 που θυμάμαι τώρα είναι κοντα στη γέφυρα, με έξοδο προς Αθήνα μετά το λιμάνι Βραχυπρόθεσμα έχεις δίκιο, δεν αξίζει, μακροπροθεσμα ομως? Στην Αθήνα πχ Ηλιούπολη, ΕΚΟ απέναντι απ το δημαρχείο, Πειραιώς απέναντι απο δημαρχείο ταυρου, Π.Ράλλη γεμάτη (με κατεύθυνση Αθήνα), Καλλιθέα χαμηλά στην πυροσβεστική (θησέως), Μεταμόρφωση (Ηρακλείου) μετά την στροφη κλπ κλπ κ πάει λέγοντας. Σίγουρα ο ένας μπορούμε να βοηθάμε τον άλλον μέσω φίλων ή από δω. Είσαι η μόνη που οδηγεί στην παρέα σου? Δεν κατεβαίνεις προς Περαία για ψαράκι, η Πυλαία για καφέ?όλο κ κάποιο βενζινάδικο θα χεις δει...σημειώσε το..κ μοιράσου το με φίλους (λεω μια γνωμη τώρα...:cool:) Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. July 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 μμμ ΄κοιτα όλοι γυρνάμε..άρα μυρίζουμε ..:lol: Βπλ Θεσνικη..Λοιπό ψάξε προς Δυτ Θεσσνικη, Αμπελοκήπους κ 2 που θυμάμαι τώρα είναι κοντα στη γέφυρα, με έξοδο προς Αθήνα μετά το λιμάνι :)αυτο ακριβως εννοω.. εγω που ζω και εργαζομαι στην ανατολικη πλευρα της πολης χανω πολυ χρονο απλα για να παω ως την δυτικη πλευρα.σκεψου τωρα ποσο επιπλεον χρονο θα χασω για να βρω και φτηνο βενζιναδικο...και φυσικα μετα παλι θα πρεπει να γυρισω στην ανατολικη θεσσαλονικη και φυσικα να μην βγω και εκτος προγραμματος χρονικα.:) οχι,δεν οδηγω μονο εγω.απλα με το να αλλαζουν τα ταμπελακια καθε μερα εχω μπερδευτει. την μια μερα βαζω βενζινη και το κατατασσω στα φτηνα βενζιναδικα και την αλλη μερα εχει γινει ο πιο ακριβος απο ολους. γιαυτο και εχω πια συγκεκριμενα βενζιναδικα(εκτος αν τυχει κατι) ενα στην περιοχη του ιπποκρατειου και ενα χαριλαου,στο ρευμα προς κεντρο,επι της παπαναστασιου Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. July 9, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 Αναδιομοσιεύω από nemertes. Μου άρεσε αρκετά!!!!! "250 ευρώ κοστίζουν τα ακριβά εισιτήρια της Μαντόνα. 80 τα φτηνότερα. Είδα 100 βλάκες στη σειρά να λένε πως το περιμένανε μια ζωή. Ακριβώς αυτό σκέφτηκαν οι διοργανωτές και τα έβαλαν τόσο ακριβά. Ότι εσύ ως Έλλην και καλός ******ς θα τα δώσεις. Έχω χρόνια να πάω σε συναυλία. Κάθε χρόνο έρχεται και ένα συγκρότημα που θα ήθελα να δω. Όμως δεν. Το θέμα είναι οικονομικό. Η τσέπη μου έχει. Το μυαλό μου δεν έχει. Η τελευταία μου -ή από τις τελευταίες μου- συναυλίες ήταν αυτή στο θέατρο Βράχων. 5 χιλιάρικα το εισιτήριο. Κατσιμιχαίοι με τα καινούρια τους. Ήμουν 16 τότε. Πριν 13 χρόνια το εισιτήριο ενός καλού ελληνικού συγκροτήματος είχε 15 ευρώ. Αν είχε πάρει 100% αύξηση θα έπρεπε να έχει 30 ευρώ. Όμως τα φτηνότερα εισιτήρια που μπορώ να βρω σήμερα έχουν 60 ευρώ. Μιλάμε για αύξηση 300%. Κάνω τους υπολογισμούς μου. Αν το εισιτήριο πήρε αύξηση 300% θα πρέπει και ο μισθός να αυξήθηκε τόσο. Δηλαδή… 2000 ευρώ! Ρε είμαι πλούσια! Τι την θέλω την εταιρεία. Θα πάω να δουλέψω έξω. Δυο άτομα 4000 ευρώπουλα. Πω πω λεφτά… Περίεργο… Ο μισθός λέει είναι 500 ευρώ. Δηλαδή εκεί που θα έδινα το 3% του μισθού μου για εισιτήριο, τώρα θα δώσω το 12%. Με δουλεύεις ε; Θα μποϊκοτάρω τα εισιτήρια. Τέλος οι συναυλίες. Όχι μόνο για φέτος. Συναυλίες τέλος μέχρι να πέσουν στα 15 ευρώ. Άντε 17 αν πούμε ότι παίρνανε αύξηση -που εγώ δεν έπαιρνα- 1% κάθε χρόνο. Δεν αγοράζω εισιτήριο που να έχει πάνω από 17 ευρώ. Έχεις πρόβλημα. Το ξέρω. Δεν έχεις να φας. Μόνο που δεν το λύνεις σωστά. Αν 10 εκατομμύρια Έλληνες δεν πιουν γάλα μια μέρα, καρφάκι δεν θα καεί στις γαλακτοβιομηχανίες. Το πιο πιθανό είναι δε ο Έλληνας να έχει πάρει γάλα για δύο μέρες από την προηγουμένη! Αλλά και να μην έχει πάρει, πάλι χέστηκε η φατμέ στ’ αλώνι. Θα τους μείνει, θα το πάρουν και θα στο ξαναδώσουν πίσω με άλλη ημερομηνία. Τα δε μακαρόνια και τα άλλα προϊόντα μακράς διαρκείας… καλά. Ούτε βλέφαρο δεν θα κουνήσουν οι βιομηχανίες. Τι μας λέει εδώ λοιπόν ο ποιητής; Ότι για να κουνήσουν τα χεράκια τους οι βιομήχανοι, για να πάρουν φωτιά τα μπατζάκια τους, πρέπει να κάνεις μποϊκοτάζ μεγάλης διάρκειας. Όχι μια και δύο μέρες. Πρέπει να σταματήσεις να παίρνεις γάλα, να σταματήσεις να αγοράζεις μακαρόνια, τελείως. Αν οι τιμές δεν πέσουν στα επιτρεπτά για την τσέπη σου όρια, απλά δεν τα αγοράζεις. Το ίδιο ισχύει και για την διασκέδασή σου. Αν πας σε καφετέρια με ακριβό καφέ, απλά φέυγεις. Δεν κάθεσαι. Αλήθεια σκέφτεσαι να μπεις σε μαγαζί, να κάτσεις, να δεις καφέ 5 ευρώ και να σηκωθείς να φύγεις φωνάζοντας δυνατά “Πωπωπω πανάκριβος ο καφές! Άκου εκεί 5 ευρώ!” Αν το κάνεις εσύ, το κάνει ο διπλανός, το κάνει και ο παραδίπλα, ο καφετιέρης θα μείνει χωρίς δουλειά. Άρα θα μειώσει τις τιμές. Αναγκαστικά. Θα αισθανθείς ίσως άσχημα στην αρχή. Θα δεις τον διπλανό να κάθεται, να σε κοιτάει στραβά. Μέχρι που θα πάει σπίτι του. Θα το ξανασκεφτεί. Εκεί θα καταλάβει ποιος είναι ο ******ς. Εκείνος που πλήρωσε τον καφέ 5 ευρώ! Εσύ λοιπόν, που στερείσαι σήμερα, κάντο σωστά. Δείξε την δυσαρέσκειά σου. Παρέσυρε και τους άλλους να το κάνουν. Μην αγοράζεις οτιδήποτε βαράει την τσέπη σου. Όχι μια και δυο φορές. Μην το αγοράζεις μέχρι η τιμή του να γίνει λογική. Ίσως σήμερα στερηθείς κάτι. Ίσως στερηθείς αρκετά. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτά. Ναι, μπορείς. Αν στερηθείς κάτι συνειδητά σήμερα και αύριο και μεθαύριο, να είσαι σίγουρος πως σε λίγο καιρό θα μπορείς να το αγοράσεις. Θα φτάνουν τα λεφτά σου. Μείωσε τη ζήτηση, μείωσε τις τιμές. Είναι στο χέρι σου!" Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
speed_fire08 Δημ. July 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 καλα αισχροκερδια παντου υπαρχει...η πιο τραγικη μορφη ομως που εχω συναντησει ποτε ειναι εξω απο ενα γηπεδο τις τσιχλες να τις πουλανε 20 λεπτα! και το μπουκαλακι νερο 80 λεπτα! απλα ελεος. μολις ακουσα την τιμη, της πεταξα την τσιχλα πισω πηρα το δεκαλεπτο και εφυγα:p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. July 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 Αναδιομοσιεύω από nemertes. Μου άρεσε αρκετά!!!!! "250 ευρώ κοστίζουν τα ακριβά εισιτήρια της Μαντόνα. 80 τα φτηνότερα. Είδα 100 βλάκες στη σειρά να λένε πως το περιμένανε μια ζωή. Ακριβώς αυτό σκέφτηκαν οι διοργανωτές και τα έβαλαν τόσο ακριβά. Ότι εσύ ως Έλλην και καλός ******ς θα τα δώσεις. Έχω χρόνια να πάω σε συναυλία. Κάθε χρόνο έρχεται και ένα συγκρότημα που θα ήθελα να δω. Όμως δεν. Το θέμα είναι οικονομικό. Η τσέπη μου έχει. Το μυαλό μου δεν έχει. Η τελευταία μου -ή από τις τελευταίες μου- συναυλίες ήταν αυτή στο θέατρο Βράχων. 5 χιλιάρικα το εισιτήριο. Κατσιμιχαίοι με τα καινούρια τους. Ήμουν 16 τότε. Πριν 13 χρόνια το εισιτήριο ενός καλού ελληνικού συγκροτήματος είχε 15 ευρώ. Αν είχε πάρει 100% αύξηση θα έπρεπε να έχει 30 ευρώ. Όμως τα φτηνότερα εισιτήρια που μπορώ να βρω σήμερα έχουν 60 ευρώ. Μιλάμε για αύξηση 300%. Κάνω τους υπολογισμούς μου. Αν το εισιτήριο πήρε αύξηση 300% θα πρέπει και ο μισθός να αυξήθηκε τόσο. Δηλαδή… 2000 ευρώ! Ρε είμαι πλούσια! Τι την θέλω την εταιρεία. Θα πάω να δουλέψω έξω. Δυο άτομα 4000 ευρώπουλα. Πω πω λεφτά… Περίεργο… Ο μισθός λέει είναι 500 ευρώ. Δηλαδή εκεί που θα έδινα το 3% του μισθού μου για εισιτήριο, τώρα θα δώσω το 12%. Με δουλεύεις ε; Θα μποϊκοτάρω τα εισιτήρια. Τέλος οι συναυλίες. Όχι μόνο για φέτος. Συναυλίες τέλος μέχρι να πέσουν στα 15 ευρώ. Άντε 17 αν πούμε ότι παίρνανε αύξηση -που εγώ δεν έπαιρνα- 1% κάθε χρόνο. Δεν αγοράζω εισιτήριο που να έχει πάνω από 17 ευρώ. Έχεις πρόβλημα. Το ξέρω. Δεν έχεις να φας. Μόνο που δεν το λύνεις σωστά. Αν 10 εκατομμύρια Έλληνες δεν πιουν γάλα μια μέρα, καρφάκι δεν θα καεί στις γαλακτοβιομηχανίες. Το πιο πιθανό είναι δε ο Έλληνας να έχει πάρει γάλα για δύο μέρες από την προηγουμένη! Αλλά και να μην έχει πάρει, πάλι χέστηκε η φατμέ στ’ αλώνι. Θα τους μείνει, θα το πάρουν και θα στο ξαναδώσουν πίσω με άλλη ημερομηνία. Τα δε μακαρόνια και τα άλλα προϊόντα μακράς διαρκείας… καλά. Ούτε βλέφαρο δεν θα κουνήσουν οι βιομηχανίες. Τι μας λέει εδώ λοιπόν ο ποιητής; Ότι για να κουνήσουν τα χεράκια τους οι βιομήχανοι, για να πάρουν φωτιά τα μπατζάκια τους, πρέπει να κάνεις μποϊκοτάζ μεγάλης διάρκειας. Όχι μια και δύο μέρες. Πρέπει να σταματήσεις να παίρνεις γάλα, να σταματήσεις να αγοράζεις μακαρόνια, τελείως. Αν οι τιμές δεν πέσουν στα επιτρεπτά για την τσέπη σου όρια, απλά δεν τα αγοράζεις. Το ίδιο ισχύει και για την διασκέδασή σου. Αν πας σε καφετέρια με ακριβό καφέ, απλά φέυγεις. Δεν κάθεσαι. Αλήθεια σκέφτεσαι να μπεις σε μαγαζί, να κάτσεις, να δεις καφέ 5 ευρώ και να σηκωθείς να φύγεις φωνάζοντας δυνατά “Πωπωπω πανάκριβος ο καφές! Άκου εκεί 5 ευρώ!” Αν το κάνεις εσύ, το κάνει ο διπλανός, το κάνει και ο παραδίπλα, ο καφετιέρης θα μείνει χωρίς δουλειά. Άρα θα μειώσει τις τιμές. Αναγκαστικά. Θα αισθανθείς ίσως άσχημα στην αρχή. Θα δεις τον διπλανό να κάθεται, να σε κοιτάει στραβά. Μέχρι που θα πάει σπίτι του. Θα το ξανασκεφτεί. Εκεί θα καταλάβει ποιος είναι ο ******ς. Εκείνος που πλήρωσε τον καφέ 5 ευρώ! Εσύ λοιπόν, που στερείσαι σήμερα, κάντο σωστά. Δείξε την δυσαρέσκειά σου. Παρέσυρε και τους άλλους να το κάνουν. Μην αγοράζεις οτιδήποτε βαράει την τσέπη σου. Όχι μια και δυο φορές. Μην το αγοράζεις μέχρι η τιμή του να γίνει λογική. Ίσως σήμερα στερηθείς κάτι. Ίσως στερηθείς αρκετά. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτά. Ναι, μπορείς. Αν στερηθείς κάτι συνειδητά σήμερα και αύριο και μεθαύριο, να είσαι σίγουρος πως σε λίγο καιρό θα μπορείς να το αγοράσεις. Θα φτάνουν τα λεφτά σου. Μείωσε τη ζήτηση, μείωσε τις τιμές. Είναι στο χέρι σου!" Συμφωνώ με την πρόταση "αν σου φαίνεται ακριβός ο καφές, μην πας στην καφετέρια". Συμφωνώ επίσης ότι αν σκεφτόμαστε έτσι θα επηρεάσουμε (προς το συμφέρον μας) τις τιμές. Δεν μπορώ όμως παρά να επισημάνω ότι οι υπολογισμοί του στο θέμα των εισητηρίων είναι τουλάχιστον βλακώδεις. Οι αριθμοί του υπονοούν ότι πριν από 13 χρόνια έπαιρνε 500 Ευρώ και 500 Ευρώ παίρνει και τώρα. Δηλαδή 0% αύξηση σε 13 χρόνια. Επίσης ότι τότε έπαιρνε 500 Ευρώ (170.000 χιλιάδες παλιές δραχμές, πολύ πάνω από τον τότε βασικό μισθό) και σήμερα παίρνει ... ακόμα 500 Ευρώ, δλδ κάτω από το βασικό μισθό. Κάτι δεν κολλάει... Επίσης, για ελληνικά συγκροτήματα κοστίζουν 60 Ευρώ τα εισητήρια σήμερα; Είστε σίγουροι; Μη μου πείτε ότι βλέπω το δέντρο και χάνω το δάσος - ξέρω ότι δεν είναι αυτό το νόημα του μηνύματος. Αλλά έχει ένα ολόκληρο άκυρο κομμάτι και δε μπορούσα να μην το επισημάνω ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. July 9, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 και καλά έκανες...απλά είπα να το δημοσιεύσω αυτούσιο, παρά τις όποιες υπεραπλουστεύσεις! Γιατί δεν διοργανώνουμε, εμείς από δω ένα μπουκοταζ???? κ να το στειλουμε σε φιλους, φίλες κλπ? Πχ δικιά μου πρόταση (ναι τις έχω αχτι αν κ δεν παω συχνα για καφέ) Μπουκοτάρεται 21-27 Ιουλίου ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ...ΟΛΕΣ...Θέλετε να πάτε βόλτα? παρτε καφέ απ το σπίτι κ περπατήστε. Δοξα τω Θεώ..Θησείο, πλάκα, Αντ.Τρίτσης, Προφ.Ηλίας (Ηλιουπολη), Πανεπιστημιούπολη, Ζάππειο, Αλσος Ν.Σμύρνης, Πλατεία κηφησιάς, Παραλίες Αττικής- απ όλα έχει ο μπαξες ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ 1 ΕΥΡΩ...Να δούμε έτσι πως θα αντιδράσουν, περιέργος είμαι Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. July 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 Νομίζω ότι με το να διοργανώνει ο καθένας το δικό του "μποϋκοτάζ", μάλλον σύγχυση προκαλείται στον περισσότερο κόσμο. Το τελευταίο διάστημα μου έχουν έρθει με email και/η μέσω φορουμ προτάσεις για μποϋκοτάζ: - στη Shell - στη BP - μια στη μία και μια στην άλλη - σε όλες - σε όλα τα γάλατα - μόνο στα γάλατα πανω από €1. - και χίλια άλλα 2. Για να πετύχει κάτι πρέπει να είναι οργανωμένο και ακόμα καλύτερα να στηρίζεται από κάποιον φορέα (όπως το ΙΝΚΑ). Αλλά και γενικώς είμαι κατά των "μποϋκοτάζ" της 1 βδομαδας. Αυτό που χρειάζεται είναι αυτό που προτείνει το απο πανω ποστ. Σου φαίνεται ακριβός ο καφές; Κόβεις τον καφέ ή πας στην πιο φθηνή καφετέρια. Τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι, εφήμερα και με αμφίβολα αποτελέσματα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. July 9, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 κοίτα εσύ κάνεις την πρόταση σου κ αν έχει απήχηση, γιατί όχι?Αν όχι απλά ο κόσμος δεν θα ακολουθήσει...Δε νομίζω ότι παθαίνει καμία σύγχυση... Τώρα για μποικοταζ σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ εμένα αυτό μου φανταζει πολυ πολυ ύποπτο... Επειδή όμως εκ του αποτελέσματος κρίνονται τουλάχιστον σε μαζικές προσπάθειες, για το θεαθήναι δεν είναι τίποτα, αν πετύχει πέτυχε αν οχι εχει καλώς... Κοινώς αν σκεφτείς εσύ κάτι καλό κ πρωτότυπο κ προχωρήσει, γιατί όχι? Απ την άλλη ναι, οι καταναλωτικές οργανώσεις πρέπει να παίζουν τον καταλυτικότερο ρόλο συμφωνω, αλλα καμιά φορά η έκπληξη έρχεται απ τον πυρήνα της ίδιας της κοινωνίας... Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. July 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 κοίτα εσύ κάνεις την πρόταση σου κ αν έχει απήχηση, γιατί όχι?Αν όχι απλά ο κόσμος δεν θα ακολουθήσει...Δε νομίζω ότι παθαίνει καμία σύγχυση... Tην παροιμία με το βοσκό με τα πρόβατα και το λύκο την ξέρεις; Έτσι θα γίνει και το θέμα του "μποϋκοτάζ". Θα κάνει ο καθένας την πρότασή του με emails που θα γίνονται fw από εδώ κι από εκεί και στα forums. Στο τέλος θα καταλήξει το θέμα τόσο γραφικό όσο τα emails που λένε "κάνε fw αυτό το email και η Microsoft/Google/Yahoo θα δώσει 2cents στο μικρό παιδί που πάσχει από καρκίνο" ή "υπέγραψε κι εσύ για τη σωτηρία της μύγας τσε τσε, μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί 1.023.034 υπογραφές". Στο τέλος, όταν θα οργανωθεί ένα σοβαρό μποϋκοτάζ ή άλλη σοβαρή καταναλωτική κίνηση, ο κόσμος θα είναι τόσο κουρασμένος και καχύποπτος πλέον που δε θα έχει επιτυχία. Για αυτό και πιστεύω ότι τέτοιες μεμονωμένες προσπάθειες είναι όχι απλά μια τρύπα στο νερό αλλά μπορει να γίνουν και μπούμερανγκ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skabouri Δημ. July 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 Εντάξει τα νούμερα των μισθών μπορεί να ναι λάθος αλλά η ουσία παραμένει .. η γενιά των 700 ευρώ δυστυχώς υπάρχει, είναι εδώ και απειλεί όλους μας. Και υπό αυτάς τας συνθήκας το να μιλάμε για εισητήρια 250 ευρώ είναι τουλάχιστον φαιδρό. .... Αλλά για μισό λεπτό ρε παιδία. Τελικά σε αυτή τη χώρα με τους τόσους ανέργους, τους τόσους χαμηλόμισθους και τους τόσους χαμηλοσυνταξιούχους, πού έχουν κρυφτεί ακριβώς όλοι αυτοί οι αναξιοπαθούντες; Γιατί δε βλέπουμε στους δρόμους ρακένδυτους να παρακαλάνε για γαλατάκι για το παιδί; Γιατί δε βλέπουμε παλιά - ή ακόμα χειρότερα - λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους; Γιατί δε βλέπουμε λιγότερα ή φτηνότερα κινητά; (Έλεος σε τι φόρουμ βρήκα να πω για τα κινητά ... ) Πώς συμβαίνει και ο Έλληνας διαρκώς έχει πρόβλημα αλλά διαρκώς μια χαρά την περνάει; Πώς γεμίζει κάθε χρόνο το Super Paradise; Με Έλληνες γεμίζει by the way, όχι με Ιταλούς. Αυτοί κάθονται σε μια γωνιά και κάνουν χάζι ... Κι εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Όταν καθόμαστε εδώ μια χαρά τα λέμε και συμφωνούμε ότι το πράγμα δεν πάει άλλο. Όταν έρχεται το δημοσιογραφάκι με το μαρκούτσι πάλι μια χαρά τα χώνουμε σε όλους και όλοι μας φταίνε: πολιτεία, κράτος, βιομήχανοι, πολυεθνικές ... Αλλά όταν έρθει η ώρα να επιδείξουμε ΕΜΕΙΣ αυτοσυγκράτηση, ΠΟΥΦ πάει το μυαλό μας χάνεται! Πάμε να πάρουμε αυτοκίνητο, δίνουμε μιάμιση φορά αυτά που μπορούμε και παίρνουμε δάνεια και βάζουμε γραμμάτεια για να έχουμε τη "ρόδα" τη μοδάτη να μοστράρουμε. Πάμε για κινητό, χτυπάμε το τελευταίο υπερ-ντούπερ με 3G και 136 MPixel κάμερα και 84 δισεκατομμύρια TB SDHC και full-qwerty πληκτρολόγιο και Windows Mobile και ... μια καφετιέρα δώρο για να κάνει και καφέ (Χμμμ δε το γλυτώνω το ban, πάλι τα κινητά βρήκα για παράδειγμα). Πάμε διακοπές και πληρώνουμε αναντίρρητα τα αίσχη που μας ζητούν οι ξενοδόχοι, κι ας βλέπουμε την BMW των 100 χιλιάδων ευρώ παρκαρισμένη απέξω, σα να μας λέει "με τα δικά σας λεφτά την πήρα κορόιδα, χεχεχε". Πάμε για καφέ και ποτό και δε θα πω καν τι πληρώνουμε, τι ανεχόμαστε και τι βλέπουμε γιατί θα βωμολοχήσω και το ban το χω στο τσεπάκι. Με λίγα λόγια κύριοι και κυρίες, είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας και μας αξίζουν όλα όσα ζούμε καθημερινά διότι κάποιος κάπου κάποτε μας έμαθε στο "ωχ αδερφέ", την επιδειξιομανία και χειρότερα από όλα, σ' αυτό που λέει η υπογραφή μου. Δεν προμηθευόμαστε τα απαραίτητα, αλλά αυτό που θα δείχνει καλύτερο για να μπούμε στο μάτι του γείτονα. Όχι μόνο δε λέμε στον καφετζή ότι είναι ακριβός, "τη λέμε" σ' αυτόν που το αναφέρει, για να το παίξουμε εμείς ανώτεροι, πιο λεφτάδες ή πιο φιλελεύθεροι. Και κάπως έτσι όλοι έφτασαν να λένε: "ας πατήσω επί πτωμάτων, μπας και ζήσω εγώ. όλοι για την πάρτη τους είναι και στη ζούγκλα ο μεγάλος τρώει το μικρό. εγώ θα κάνω τη διαφορά;" Μποϊκοτάζ: Ένα έγινε στην Ελλάδα με λίγη σοβαρότητα και έπιασε τόπο. Αυτό της Coca-Cola με τους Ολυμπιακούς. Και οι "δημοκράτες" ακόμα κι αυτό χλεύασαν. Ενώ όντως έγινε και όντως είχε αποτελέσματα. Διότι η Coca-Cola όντως έλαβε υπόψιν της την αντίδραση του λαού κι ας μην πόνεσε και τόσο η τσέπη της. Ξέρετε τι θα πει μποϊκοτάζ για τη συναυλία; Να μην κόψει ούτε ένα εισητήριο. Ούτε ένα. Κανένα. Να ακυρώσει τη συναυλία λόγω μη προσέλευσης του κοινού. Αυτό είναι μποϊκοτάζ. Να προβεί εσπευσμένα 10 μέρες πριν σε δραστική μείωση τιμών, μπας και γεμίσει τουλάχιστον την αρένα. Με 20 ευρώ το εισητήριο. Και φοιτητικό στα 10 .... Άντε πες το αυτό στο fashion victim που έσκασε τα 250 και χάρηκε, ή στη γιαγιάκα που για να κάνει δώρο στα εγγόνια έσκασε 6x100 για τα θύματα τα εγγόνια της.... Παράθεση Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. July 9, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 μπα δεν θεωρώ τον κόσμο τόσο αφελή. Δεν είναι τόσο απλό το θέμα στο είτε να ακολουθήσουν είτε να βαρεθούν Μωρέ μακάρι εδώ στην Ελλάδα να μπουχτίσουμε από τέτοιες ενέργειες, και ας έχουμε και καμια 10-αρια false alarms. Αλλα φευ... Αλλά το θέμα του θέτεις εδώ, άλλο οι ενέργειες πολιτών και άλλο τα chain letters γιατί εκεί αναφέρεσαι... πάντως πιστεύω ότι ο κόσμος έχει κριτήριο, αργα ή γρηγορα, θα αναγκαστεί να το χρησιμοποιήσει... Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. July 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 Μποϊκοτάζ: Ένα έγινε στην Ελλάδα με λίγη σοβαρότητα και έπιασε τόπο. Αυτό της Coca-Cola με τους Ολυμπιακούς. Και οι "δημοκράτες" ακόμα κι αυτό χλεύασαν. Ενώ όντως έγινε και όντως είχε αποτελέσματα. Διότι η Coca-Cola όντως έλαβε υπόψιν της την αντίδραση του λαού κι ας μην πόνεσε και τόσο η τσέπη της. Ξέρετε τι θα πει μποϊκοτάζ για τη συναυλία; Να μην κόψει ούτε ένα εισητήριο. Ούτε ένα. Κανένα. Να ακυρώσει τη συναυλία λόγω μη προσέλευσης του κοινού. Αυτό είναι μποϊκοτάζ. Να προβεί εσπευσμένα 10 μέρες πριν σε δραστική μείωση τιμών, μπας και γεμίσει τουλάχιστον την αρένα. Με 20 ευρώ το εισητήριο. Και φοιτητικό στα 10 .... Eνώ συμφωνώ στα υπόλοιπα :) ... η συναυλία της Madonna μας μάρανε; Από εκεί θα ξεκινήσουμε τη διαμαρτυρία μας; Είναι είδος πρώτης ανάγκης το να πας να ακούσεις/δεις τη Madonna και πρέπει να διαμαρτυρόμαστε για την τιμή του εισητηρίου; Αν σου φαίνονται πολλά μην πας ή πήγαινε με το φθηνό εισητήριο. Εδώ και χρόνια είπαμε αμαν και πως να δούμε 5-10 "μεγάλα" ονόματα στην Ελλάδα που πριν από 10-15 χρόνια δε μας πλησιάζαν ούτε με το κυάλι και εμείς θέλουμε να ακυρωθεί η συναυλία γιατί αυτό θα μας σώσει οικονομικά; Κι όχι όλα τα άλλα που αναφέρεις (διακοπές στη Μύκονο, τελευταία λέξη της μόδας σε ρούχα/κινητά, αυτοκίνητο, καφές 5 Ευρώ). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skabouri Δημ. July 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 Εεεεμ όχι. Καμία σχέση. Δεν ξέρω καν τι είναι το chain letter. Εγώ μιλάω για ατομική συνειδητοποίηση. Αλλά αυτά είναι όντως ψιλά γράμματα στο ελάντα ... Παράθεση Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. July 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 Εεεεμ όχι. Καμία σχέση. Δεν ξέρω καν τι είναι το chain letter. Σε εμένα απαντούσε με τα περί chain letter. Απλά ποστάρατε σχεδόν μαζί. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skabouri Δημ. July 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 Eνώ συμφωνώ στα υπόλοιπα :) ... η συναυλία της Madonna μας μάρανε; Από εκεί θα ξεκινήσουμε τη διαμαρτυρία μας; Είναι είδος πρώτης ανάγκης το να πας να ακούσεις/δεις τη Madonna και πρέπει να διαμαρτυρόμαστε για την τιμή του εισητηρίου; Αν σου φαίνονται πολλά μην πας ή πήγαινε με το φθηνό εισητήριο. Εδώ και χρόνια είπαμε αμαν και πως να δούμε 5-10 "μεγάλα" ονόματα στην Ελλάδα που πριν από 10-15 χρόνια δε μας πλησιάζαν ούτε με το κυάλι και εμείς θέλουμε να ακυρωθεί η συναυλία γιατί αυτό θα μας σώσει οικονομικά; Κι όχι όλα τα άλλα που αναφέρεις (διακοπές στη Μύκονο, τελευταία λέξη της μόδας σε ρούχα/κινητά, αυτοκίνητο, καφές 5 Ευρώ). Οκέι αν είπαμε αμάν να έρθουν 5-10 μεγάλα ονόματα και τα σκάμε να τα δούμε μην παραπονιόμαστε μετά για το γάλα ... Αν δεν ξέρουμε να βάζουμε οι ίδιοι προτεραιότητες στην οικονομική μας διαχείριση έχουμε απαίτηση να το κάνουν οι άλλοι; Και μη μου απαντήσεις περί βασικών αναγκών .... Αυτή την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά βλέπουν οι βιομήχανοι των προϊόντων βασικών αναγκών και βαράνε αλύπητα ... @gmac: Oh ... ok σοζ :P Παράθεση Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. July 9, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 Απλά πράγματα-απλά βήματα Ας προτείνω κάποια απλά 1. Κάντε μια έρευνα αγοράς 1 μήνα πριν τις εκπτώσεις,βγαλτε κ καμιά φωτο- πηγαίνετε μια βδομάδα πριν τις εκπτώσεις κ ξαναβγάλτε φωτο.Στείλτε τες με ενα email στο ΥΠΑΝ στην επιτροπη καταναλωτή και αναλαμβάνουν αυτοί (το έχω κάνει-απέδωσε) 2. Στο πλοίο που θα είστε κρατήστε την νόμιμη απόδειξη, με ένα φαξ μετά στην αρμόδια επιτροπή του ΥΠΑΝ στο Υπουργείο Τουρισμού και στην ΕΚΠΟΙΖΟ λχ 3. Αν πήρατε στεγαστικό ενταχθείτε στα αρμόδια προγράμματα επιστροφής των εξόδων φακέλου, ξέρεις τι ωραία είναι να σου έρχονται λεφτάκια απ το πουθενά (πρόσφατα έβγαλα έτσι 2000 από έξοδα φακέλου στεγαστικού) 4. Σε κάθε διακοπή μυνήστε την ΔΕΗ, αμφισβητήστε τις χρεώσεις. Το έχω κάνει κ θα σας δείξω κ την επιστολή, με απείλησαν με διακοπή απ το δίκτυο. 5. Αρνηθείτε να πληρώσετε τον ταξιτζη ο οποίος σας χρεώσει υπερβολικά ή σταματήστε μπροστά σε έναν αστυνομικό. 6. Σταματήστε να δίνετε ελεημοσύνη στις εκκλησίες, έχουν αρκετά λεφτά όχι να τα βγάλουν πέρα, αλλά να αγοράσουν κ την άλλη μισή ελλάδα αν θελουν (έχουν ήδη τη μισή) 7. Αγοράστε από discount markets αποφεύγοντας μεγάλες αλυσίδες. Αν το κ...χαρτο δεν είναι σατεν προσωπικά δε με νοιάζει. 8. Χρησιμοποιείστε τις λαικές αγορές, με 25 ευρώ έχεις φορτώσει μια βδομάδα ΤΑ ΠΑΝΤΑ,πόσοι από δω μέσα πάτε λαικη? Θα με θεωρείτε γραφικό που τα λέω όλα αυτά, αλλά εγώ το ...χαβά μου :D Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. July 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2008 Kαθόλου γραφικό. +1000 από μένα !!!:!: :up: :up: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. July 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2008 Απλά πράγματα-απλά βήματα Ας προτείνω κάποια απλά 1. Κάντε μια έρευνα αγοράς 1 μήνα πριν τις εκπτώσεις,βγαλτε κ καμιά φωτο- πηγαίνετε μια βδομάδα πριν τις εκπτώσεις κ ξαναβγάλτε φωτο.Στείλτε τες με ενα email στο ΥΠΑΝ στην επιτροπη καταναλωτή και αναλαμβάνουν αυτοί (το έχω κάνει-απέδωσε) 2. Στο πλοίο που θα είστε κρατήστε την νόμιμη απόδειξη, με ένα φαξ μετά στην αρμόδια επιτροπή του ΥΠΑΝ στο Υπουργείο Τουρισμού και στην ΕΚΠΟΙΖΟ λχ 3. Αν πήρατε στεγαστικό ενταχθείτε στα αρμόδια προγράμματα επιστροφής των εξόδων φακέλου, ξέρεις τι ωραία είναι να σου έρχονται λεφτάκια απ το πουθενά (πρόσφατα έβγαλα έτσι 2000 από έξοδα φακέλου στεγαστικού) 4. Σε κάθε διακοπή μυνήστε την ΔΕΗ, αμφισβητήστε τις χρεώσεις. Το έχω κάνει κ θα σας δείξω κ την επιστολή, με απείλησαν με διακοπή απ το δίκτυο. 5. Αρνηθείτε να πληρώσετε τον ταξιτζη ο οποίος σας χρεώσει υπερβολικά ή σταματήστε μπροστά σε έναν αστυνομικό. 6. Σταματήστε να δίνετε ελεημοσύνη στις εκκλησίες, έχουν αρκετά λεφτά όχι να τα βγάλουν πέρα, αλλά να αγοράσουν κ την άλλη μισή ελλάδα αν θελουν (έχουν ήδη τη μισή) 7. Αγοράστε από discount markets αποφεύγοντας μεγάλες αλυσίδες. Αν το κ...χαρτο δεν είναι σατεν προσωπικά δε με νοιάζει. 8. Χρησιμοποιείστε τις λαικές αγορές, με 25 ευρώ έχεις φορτώσει μια βδομάδα ΤΑ ΠΑΝΤΑ,πόσοι από δω μέσα πάτε λαικη? Θα με θεωρείτε γραφικό που τα λέω όλα αυτά, αλλά εγώ το ...χαβά μου :D 1.σωστη κινηση αν και προυποθετει χρονο.κατι που λιγοι απο εδω μεσα(περα απο τα πιτσιρικια διαθετουν).εγω θελω να αγορασω ενα τζην εδω και ενα μηνα και ακομα δεν εχω παει καν να κοιταξω.. 2. +1 3. ελπιζω να μην ερθω ποτε στην δυσαρεστη- για μενα - θεση του να πληρωνω δανεια... 4. ενδιαφερουσα κινηση...αλλα εσυ,τι κερδισες? 5. το εχω κανει(αρνηθηκα να πληρωσω διπλασια,σχεδον τριπλασια χρεωση του κανονικου)η απαντηση του ηταν ακρως προσβλητικη. 6. τα χρημματα δε τα δινεις στην εκκλησια για το ταμειο των παπαδων αλλα για καποια ευεργεσια που εχουν προγραματισει...και ελπιζεις τα ευρω σου να πανε οντως εκει.. 7. το σατεν γλιστραει :π παντως τετοια αυξηση στην τιμη του ...ποποχαρτου ειναι ανηκουστη.. 8. παω καθε πεμπτη φευγοντας απο το ιατρειο.εχει λαικη εδω απεναντι.συμφωνω οτι ειναι χαμηλοτερες οι τιμες αλλα διαφωνω στο οτι με 25ε γεμιζεις το ψυγειο και τις φρουτιερες για μια βδομαδα για μια οικογενεια γενικοτερα συμφωνω με οσα λες αλλα σε ορισμενα δεν βλεπω τι θετικες ενεργειες θα γινουν -υπερ του καταναλωτη-αν τα κανουμε ολα αυτα.θα σταματησει η ΔΕΗ τις διακοπες?θα μπουν προστιμα στα κυλικεια των πλοιων και ως δια μαγειας θα μπορεις να παρεις νερο-το μικρο μπουκαλακι- σε τιμη κατω του 1 ευρω? Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. July 10, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2008 Κοίτα ο χρόνος πολλές φορές δεν μας φτάνει για όλα αυτά. Για το θέμα της ΔΕΗ και άλλα κοίτα λίγο μπροστά... Για παράδειγμα, εμένα μου έκαψαν την κουζίνα με τις διακοπές, επίσης μου έχουν χρεώσει λάθος τμ στην αναλογία για το ρεύμα... Κάποια στιγμή θα δικαιωθώ, δεν μπορεί...Ως τότε απλά υπομονή. Ελπίζω να γίνει ότι έγινε κ με τον ΟΤΕ. οταν αγοράζεις σπίτι εκ των πραγμάτων ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ να πάρεις δάνειο, όπως κ για αμάξι, όχι επειδή δεν μπορεί να έχεις το κεφάλαιο (ίσως για αμάξι το έχεις, για σπίτι όμως,έχεις εύκαιρα 250 κ 300 χιλιαρικα?) αλλά γιατί το νομοθετικό πλαίσιο ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. κοινώς, δε σε συμφέρει να δώσεις τπτ cash. Αυτη τη στιγμή που σου γράφω για να καταλάβεις, έχω το κεφάλαιο να αποπληρώσω μεγάλο μέρος του σπιτιού αλλά δεν το κάνω για 2 λόγους. Α.Έκπτωση από τους τόκους στεγαστικού στη Φορολογική κ Β.πόθεν εσχες για το καταβεβλημένο κεφάλαιο. Άσε που το δάνειο τρέχει με 3,75 ενώ οι προθεσμιακές πια φτάνουν και τα 5-6%. Τώρα για την λαική, όχι για μια 4μελής οικογένεια δεν φτάνει, αλλά για ένα άτομο περισσεύει κιόλας. Για μια οικογένεια υπολόγισε όχι πάνω από 40-45 ευρώ (τουλάχιστον στη λαικη που πηγαινω εγώ σε εξάρχεια κ βοτανικό). Εκτός αν θές να πάρειις 3 κιλα κεράσια με 2,5€ το κιλό εκεί αλλάζει :D Κοίτα "δια μαγείας" όπως λες δε θα γίνει τίποτα ποτέ, ειδικά στην ελλάδα... όμως θα τους πονέσει, θα τους τσούξει να ξέρουν ότι πια δεν μπορούν να ασυδοτήσουν. Αποτελέσμα άμεσα μπορεί να μην έχει, όμως κάποια στιγμη θα γίνει από μημιτισμό κ μόνο, δημιουργώντας αναχώματα... Πάντως όποιος θέλει ειλικρινά μπορώ να του αποστείλλω την απόφαση αυτή για τα στεγαστικά δάνεια κ τα έξοδα φακκέλου. Τελοσπάντων είναι τεράστια η συζήτηση, πάντως το όλο πνεύμα είναι "σε ότι περνάει απ το χέρι μας, να τους κυνηγάμε":ninja: Σε όλη αυτή τη προσπάθεια, προσωπικά μιλώντας, ξέρεις πόσοι γνωστοί κ φίλοι με έχουν ειρωνευτεί? Επίσης πόσοι από αυτούς με παίρνουν τηλ κ με ρωτουν, μπορώ να κάνω κάτι εκει?:X Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. July 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2008 ελπιζω να βρεις ακρη. η αληθεια ειναι οτι σχετικα με αυτα που γραφεις για τα δανεια ειμαι παντελως ασχετη;) οσο για τις λαικες για μια 4μελη οικογενεια πιστευω πως ενα ποσο των 50ε ειναι υπερ-αρκετο για να καλυψει τις αναγκες σε λαχανικα,φρουτα,αυγα.(αυτα ψωνιζω εγω απο την λαικη τουλαχιστον) απο εκει και περα οι ενεργειες σου ελπιζω να αποδοσουν.ειμαι βεβαιη ομως οτι αν υπηρχαν και αλλοι σαν εσενα(6 στους 10 και οχι 1 στους δεν ξερω κι εγω ποσους) τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. July 10, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2008 στο χέρι μας είναι, δεν είναι ανάγκη να γίνουμε γραφικοί (όπως εγώ χαχα :lol:) , αρκει να απαιτήσουμε καλύτερη ποιότητα για τα λεφτά που δίνουμε, άρνηση υπηρεσιών κλπ αααα και κάτι σημαντικό, χωρίς νεύρα, με ένα απλό χαμόγελο μηδείαμα στη χειρότερη κ ειρωνία...δε θα σε κατανοήσουν πολλοί αλλά.... Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts