Jump to content

Αυτόπτης Μάρτυς

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από το Χρήστο Μηχαιλίδη…

Κάτι που έχουμε ζήσει όλοι μας… Εγώ τσακώνομαι κάθε καλοκαίρι στις παραλίες με όσους θεωρούν τασάκι την άμμο.

Άντε υπομονή το 2010 δεν είναι τόσο μακριά….

ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ, αργά χθες τ' απόγευμα, την Κηφισίας (κάτι σαν Γολγοθάς ένα πράμα), κάναμε το λάθος, όταν μια νεαρή κοπέλα, οδηγώντας ένα κόκκινο Πούντο, εκεί στο ύψος του «Υγεία», πέταξε το αποτσίγαρό της από το παράθυρο, να επωφεληθούμε του κόκκινου, στα φανάρια, να το μαζέψουμε και να της το επιστρέψουμε με τη φράση «κάτι σάς έπεσε». Η «τύπισσα», μεμιάς, μας στόλισε με τέτοια «γαλλικά», που ούτε στα χαμαιτυπεία των άγριων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων δεν έχουμε... ματακούσει! Φύγαμε εμβρόντητοι. Πιο πάνω, στο ύψος του ΟΤΕ, ίδιο σκηνικό εκτόξευσης της «γόπας», αυτήν τη φορά από νεαρό άνδρα, που οδηγούσε ασημί Μίνι Κούπερ. Αλλά δεν του το επιστρέψαμε, γιατί... ε, μπορεί να τρώγαμε και ξύλο. Αλλωστε υπερβάλλουμε και εμείς «κολλώντας» τώρα σε δύο εξαιρέσεις!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/06/2008

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Έχει παραγίνει το κακό με τα αποτσίγαρα σε παραλίες, δρόμους, πεζοδρόμια, ακόμα και σε κλειστούς χώρους. Στη σχολή μας οι διάδρομοι είναι γεμάτο γόπες παρόλο που υπάρχουν αρκετά ειδικά τασάκια.

Ε και για αυτό υπάρχουν οδοκαθαριστές για να μαζεύουν τέτοιου είδους σκουπίδια, σιγά το πρόβλημα, εμένα με εξαγριώνει όταν βλέπω να αδειάζουν τα τασάκια στο δρόμο από τα αμάξια με 10 και 15 αποτσίγαρα μέσα.

Το πρόβλημα με τα σκουπίδια στους δρόμους δεν οφείλεται πάντως στις γόπες, απλά αυτές συμπληρώνουν το παζλ.

Αν όμως DaTaMaN πας στο Λονδίνο θα καταλάβεις τι θα πει: ούτε γόπα στο δρόμο.

Δε φαντάζομαι πως δεν καπνίζει κανείς εκεί, απλά έχουν εξαιρετικά συνεργεία καθαρισμού.

Και εκτός αυτού, υπάρχουν και ΜΕΡΗ για να σβήνεις το τσιγάρο.

Οι κάδοι με το ειδικό θηκάκι για να σβήνεις το τσιγάρο είναι κάτι σαν τους κάδους ανακύκλωσης, στην Ελλάδα. Όλοι τους έχουμε ακούσει, όλοι ξέρουμε ότι κάπου θα υπάρχουν (δε μπορεί!) αλλά τελικά ποτέ δεν τους βρίσκεις.

Και το θεμα είναι να βάλεις στο μυαλό του καπνιστή ότι δε χρειάζεται να το πετάξεις κάτω, υπάρχουν κάδοι για αυτό. Πώς όμως να το κάνεις αυτό, όταν ή οι κάδοι δεν έχουν καν αυτό το σταχτοδοχείο ή είναι σπασμένο ή είναι γεμάτο;;

Εγώ προχθες στο κέντρο προσπάθησα να βρω τον προαναφερθέντα κάδο γιατί δεν ήθελα να πετάξω κάτω τη γόπα, αλλά πέρασα τρεις σκουπιδοτενεκέδες και κανείς δεν είχε το σταχτοδοχείο...

Να προσπαθήσουμε για την καθαριότητα, δε λέω. Άλλωστε είναι κυρίως δική μας ευθύνη, όχι των οδοκαθαριστών. Αλλά πως θα το κάνουμε όταν δε μας βοηθάνε (συνυπολογίστε δε σε αυτό ότι ο μέσος Έλληνας καπνιστής - και μη! - είναι κάφρος, και βγάλτε αποτέλεσμα).

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Σιγά, δεν είναι και τόσο μεγάλη μόλυνση ενα κομματάκι χαρτί και λίγο βαμβάκι. Δεν λέω, στις παραλίες και εμένα δεν μου αρέσει να βλέπω να σβήνουν τσιγάρα στην άμμο, αλλά στον δρόμο σιγά το πράγμα.

Άλλωστε καλύτερα η κοπελιά με το Punto να το πετάξει απ' έξω να τελειώνει παρά να προσπαθεί να το σβήσει στο τασάκι και να πέσει σε κανένα αμάξι. :p

Τα εργοστάσια ρίχνουν στις θάλασσες κάθε μέρα τόνους απόβλητα και τον αέρα τον γεμίζουν με διοξίδιο του άνθρακα. Οι γόπες από τα τσιγάρα μας πείραξαν;

http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif

Και εγώ το ίδιο κάνω όταν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή, ακόμα και την στάχτη.

Στην πόλη μου όμως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και γενικά όταν η πόλη σου είναι ένα κωλοχανείο με ξεχειλισμένα καλαθάκια και βρώμα και γενικά σου υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής σου τότε δεν την σέβεσαι ούτε και εσύ.

Σε κάποιες πλατείες που είναι όλα σωστά, καθαρά κτλ. δεν σου πάει η καρδιά πραγματικά να πετάξεις το αποτσίγαρο σου κάτω ακόμα και αν δεν υπάρχουν τα τασάκια.

Ε και για αυτό υπάρχουν οδοκαθαριστές για να μαζεύουν τέτοιου είδους σκουπίδια, σιγά το πρόβλημα, εμένα με εξαγριώνει όταν βλέπω να αδειάζουν τα τασάκια στο δρόμο από τα αμάξια με 10 και 15 αποτσίγαρα μέσα.

Το πρόβλημα με τα σκουπίδια στους δρόμους δεν οφείλεται πάντως στις γόπες, απλά αυτές συμπληρώνουν το παζλ.

αυτο το πραμα,το να αδειαζουν τα τασακια στον δρομο ειναι οτι πιο σπαστικο υπαρχει.το κανει και ο θειος μου συνεχεια αυτο και τον κραζω οποτε τον βλεπω!

μια φορα πηγαινα χαλκιδικη και στον δρομο ανοιγει ενας τυπος απο το μπροστινο αυτοκινητο το παραθυρο και εν κινησει,με 110-120 χλμ, αδειαζει το τασακι με απιστευτο αριθμο αποτσιγαρων!τα οποια κετελειξαν πανω στο αυτοκινητο που οδηγουσα.

θα μου πειτε τωρα οτι ενταξει δεν ειναι και τοσο σοβαρο οτι ηρθαν πανω μου ολα αυτα.

Βρε με τί ασχολείστε;;; Απίστευτο τα αποτσίγαρα ανακυκλώνονται σχεδόν άμεσα, αν δεν τα τσιμπήσει ο οδοκαθαριστής....

Εδώ πετάνε από το παράθυρο του αυτοκινήτου ολόκληρα τσιγαρόκουτα, μέχρι και τενεκεδένια κουτιά αναψυκτικών και πλαστικά νερά....

Μερικές φορές γίνεστε γραφικοί και αστείοι....:p

http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif

Άρα υποθέτω οτί και εσύ το τσιγαράλι έξω το πετάς ε?:mad::mad::mad:

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

γιατι δεν εχετε δει ατομα μεσα στο αυτοκινητο να καπνιζουν(τον οδηγο πχ) και την σταχτη να την πεταει εξω απο το αμαξι?

ηθελα να ηξερα τα σκουπιδια τους στο σπιτι,τα πετανε στην πολυκατοικια?η εκει πανε στους καδους γιατι "το σπιτι τους θελουν να ειναι καθαρο"

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Αν όμως DaTaMaN πας στο Λονδίνο θα καταλάβεις τι θα πει: ούτε γόπα στο δρόμο.

Δε φαντάζομαι πως δεν καπνίζει κανείς εκεί, απλά έχουν εξαιρετικά συνεργεία καθαρισμού.

Και εκτός αυτού, υπάρχουν και ΜΕΡΗ για να σβήνεις το τσιγάρο.

Όντως στους δρόμους στο Λονδίνο δεν υπάρχει ούτε γόπα. Βασικά εκεί υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι που μπορείς να καπνίσεις. Εγώ στον δρόμο δεν βρήκα μέρη για να σβήνεις το τσιγάρο.. ούτε καν απλούς κάδους. Είχα ξεκινήσει από το ξενοδοχείο και είχα μαζί μου αναψυκτικό και μέχρι το αεροδρόμιο δεν έβρισκα κάδο να το πετάξω. Ακόμα και στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο δεν είχαν κάδους και τελικά εκνευρίστηκα και το παράτησα σε ένα τραπεζάκι!

entaksei re su freak de peirazei kai h staxth:lol:

gopes sti paralia einai oti xeirotero, sto dromo pali de me peirazei an penane autokinita ktl alla se shmeia pou perpatas einai asxhmo. episis asxhmo einai pou merikoi ta svhnoun mesa se glasters(!) nomizontas einai kalutera apo to na ta petane sto dromo..

egw prospathw na petaw ta tsigara apo to autokinito otan vazw venzini kai den exw ti na kanw mexri na gemisei....alla polles fores ta petaw k apo to parathuro otan variemai na skuvw na svhnw..kakos

I don't live in Greece, Greece lives in me...

δεν ειπα οτι πειραζει.ειπα οτι ειναι ασχημο...και συμβαλει στο να γινει συνηθεια να πεταμε εξω απο το αμαξι τα σκουπιδια.
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

γεγονός είναι ότι και οι γόπες και τα κουτάκια απο αναψυκτικά και οτιδήποτε άλλο είναι άκρως ακαλαίσθητα όταν τα βλέπεις όπου περπατάς, είτε είναι σε δρόμο είτε σε παραλία, και φυσικά μολύνουν και το περιβάλλον...

εγώ την άποψη ότι "σιγά μωρέ, ένα τσιγαράκι είναι...τι πειράζει να το πετάξω κάτω;"!Η νοοτροπία αυτή δεν οδηγεί πουθενά...ένα τσιγαράκι ο ένας, ένα τσιγαράκι ο άλλος, στο τέλος είναι σαν να πετάμε ολόκληρο σταχτοδοχείο στο δρόμο. Αλλά αν δεν ξεκινήσουμε από τα τσιγάρα, πως θα καταλήξουμε να μη πετάμε μπουκάλια και άλλα σκουπίδια στους δρόμους;

Προσωπικά, όταν βλέπω είτε παιδιά της ηλικίας μου, είτε μεγαλύτερους να πετάνε σκουπίδια κάτω, πάω και τους ζητάω όμορφα να το πετάξουν στο καλαθάκι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα τους, και αν μου απαντήσουν με "γαλλικά" θα τους απαντήσω με χειρότερα "γαλλικά"

Καιρός λοιπόν να σταματήσουν οι πόλεις μας να είναι απο τις πιο βρωμερές σε όλη την Ευρώπη...

P!nk it Up...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ας μην φτάνουμε στο αντίθετο άκρο από υπερβολή ή άγνοια...Η στάχτη του τσιγάρου δεν μολύνει την ατμόσφαιρα ούτε είναι άσχημο οππτικό θέαμα, ούτε καν κακιά συνήθεια από την στιγμή που είναι επιτρεπτό να καπνίζουν άνθρωποι περπατώντας...

Από την άλλη η πολιτεία πληρώνει τους λεγόμενους "οδοκαθαριστές" για να καθαρίζουν την πόλη από τα μικροαντικείμενα, όπως γόπες, τσίχλες, χαρτάκια κλπ. Ακόμα και αυτός που καθαρίζει το τασάκι του αυτοκινήτου του στην άκρη του δρόμου δεν βλέπω το μεμπτό της υπόθεσης, αφού τη στάχτη την παίρνει ο αέρας και τις γόπες οι οδοκαθαριστές....

Και για να προλάβω κακολογίες σαφώς είμαι κατά των άφθαρτων σκουπιδιών στην παραλία, κατά των ασυνείδητων που πετάνε ό,τι βρουν από το αυτοκίνητό τους, αλλά μην φτάνουμε στην υπερβολή...Η ατμόσφαιρα και το περιβάλλον δεν μολύνεται από τους καπνιστές όσο κι αν αυτοί προσπαθήσουν....Σύνεση και λογική χρειάζεται και από τις δύο πλευρές....Η υπερβολή και ο παραλογισμός αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος από όπου κι αν αυτό προέρχεται, άσχεται καλής πρόθεσης....;)

δεν βλέπω το μεμπτό της υπόθεσης, αφού τη στάχτη την παίρνει ο αέρας και τις γόπες οι οδοκαθαριστές....

Στο σπίτι σου σκουπίζει κάποιος; Εσύ αν μένεις μόνος, η μάνα σου ίσως ή τελοσπάντων κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας (ή στην τελική μπορεί και μια οικιακή βοηθός/καθαρίστρια). Φαντάζομαι πως ναι.

Θα σου κάνω λοιπόν μια απλή ερώτηση χωρίς καμία διάθεση ειρωνίας. :)

Αφού σκουπίζετε που σκουπίζετε, τα διάφορα μικροσκουπίδια τα πετάτε στο πάτωμα ή στο σκουπιδοτενεκέ;

Σε κάποιο εστιατόριο (που έχουν καθαριστές) τη γόπα θα την πετάξεις στο πάτωμα για να τη μαζέψουν αργότερα ή στο τασάκι;

Το δεύτερο πρόσωπο δε σημαίνει ότι απευθύνομαι σε σένα συγεκριμένα.

Κι αν η δουλειά των οδοκαθαριστών είναι να μαζεύουν τα σκουπίδια του καθενός, έχει τόσα λεφτά το ελληνικό κράτος να έχει από έναν σε κάθε γωνιά για να μην γίνουμε σκουπιδότοπος. Εγώ που θα πατήσω την τσίχλα του αλλουνού και μετά θα την πάω σπίτι μου θα φταίω;

Κι επειδή ανέφερες τις τσίχλες, για κάνε μια αναζήτηση στο google να δεις πόσο κοστίζουν τα ειδικά μηχανήματα που βγάζουν τις τσίχλες από κάτω (αλλιώς δε βγαίνουν).

Κακά τα ψέμματα, αλλά το να πετάς τα σκουπίδια σου (όσο μικρά κι αν είναι) στο δρόμο είναι η απόλυτη γυφτιά και ένδειξη έλλειψης παιδείας, πολιτισμού και σεβασμού στους άλλους.

Πετάς σκουπίδια κάτω (δεν απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένα!!) είσαι γύφτος. Δεν υπάρχει καν αντεπιχείρημα:!:

Στο σπίτι σου σκουπίζει κάποιος; Εσύ αν μένεις μόνος, η μάνα σου ίσως ή τελοσπάντων κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας (ή στην τελική μπορεί και μια οικιακή βοηθός/καθαρίστρια). Φαντάζομαι πως ναι.

Αφού σκουπίζετε που σκουπίζετε, τα διάφορα μικροσκουπίδια τα πετάτε στο πάτωμα ή στο σκουπιδοτενεκέ;

Σε κάποιο εστιατόριο (που έχουν καθαριστές) τη γόπα θα την πετάξεις στο πάτωμα για να τη μαζέψουν αργότερα ή στο τασάκι;

Κι αν η δουλειά των οδοκαθαριστών είναι να μαζεύουν τα σκουπίδια του καθενός, έχει τόσα λεφτά το ελληνικό κράτος να έχει από έναν σε κάθε γωνιά για να μην γίνουμε σκουπιδότοπος. Εγώ που θα πατήσω την τσίχλα του αλλουνού και μετά θα την πάω σπίτι μου θα φταίω;

Κι επειδή ανέφερες τις τσίχλες, για κάνε μια αναζήτηση στο google να δεις πόσο κοστίζουν τα ειδικά μηχανήματα που βγάζουν τις τσίχλες από κάτω (αλλιώς δε βγαίνουν).

Κακά τα ψέμματα, αλλά το να πετάς τα σκουπίδια σου (όσο μικρά κι αν είναι) στο δρόμο είναι η απόλυτη γυφτιά και ένδειξη έλλειψης παιδείας, πολιτισμού και σεβασμού στους άλλους.

Πετάς σκουπίδια κάτω (δεν απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένα!!) είσαι γύφτος. Δεν υπάρχει καν αντεπιχείρημα:!:

Διαφωνώ άρδην....Η διάκριση η δικιά σου (σε γύφτους και μη) δεν αφορά όσους πράττουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο, αλλά ΜΟΝΟ όσους υιοθετούν την υπερβολή στη σκέψη τους και έχουν μπερδέψει το θάμνο με το δάσος, αρνούμενοι πεισματικά να δεχτούν την αλήθεια, ωραιοποιώντας καταστάσεις και βλέποντας χίμαιρες και νεράιδες στη ζωή τους. Γνωρίζουμε πως δεν ζούμε στον Παράδεισο, προσπαθούμε να πετύχουμε καλύτερους όρους διαβίωσης, μας ενοχλούν συγκεκριμένες πρακτικές, αλλά όπως προείπα "γυφτιά" δεν είναι να μην πράττεις σαν γύφτος, αλλά να σκέφτεσαι και διαφορετικά...Αν προσπαθήσουμε να κυνηγήσουμε αυτόν που αδειάζει γραμμάρια στάχτης στο πεζοδρόμιο, χάνουμε την ουσία....Αυτός που πετά την γόπα από το αυτοκίνητο δεν "λερώνει" τον τόπο, αλλά θέτει σε κίνδυνο τον συνάθρωπό του, που βρίσκεται πίσω του και που μπορεί η αναμμένη γόπα να τον κάψει...Η παιδικότητα στη σκέψη δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ώριμους ανθρώπους και το μόνο που πετυχαίνει να εκτρέπει σκέψη και ενέργεια σε λάθος σημεία...Το πρόβλημα των πόλεων δεν είναι οι πεταμένες γόπες ούτε οι αγαθοί Ρομπέν των Δασών που κυνηγούν όσους τις πετάνε, μιμούμενοι ήρωες κομικς του Χόλλυγουντ, περιμένοντας μάλιστα και τιμητική διάκριση για την "καλή" τους πράξη...:rolleyes:

+1000

P!nk it Up...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφωνώ άρδην....Η διάκριση η δικιά σου (σε γύφτους και μη) δεν αφορά όσους πράττουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο, αλλά ΜΟΝΟ όσους υιοθετούν την υπερβολή στη σκέψη τους και έχουν μπερδέψει το θάμνο με το δάσος, αρνούμενοι πεισματικά να δεχτούν την αλήθεια, ωραιοποιώντας καταστάσεις και βλέποντας χίμαιρες και νεράιδες στη ζωή τους. Γνωρίζουμε πως δεν ζούμε στον Παράδεισο, προσπαθούμε να πετύχουμε καλύτερους όρους διαβίωσης, μας ενοχλούν συγκεκριμένες πρακτικές, αλλά όπως προείπα "γυφτιά" δεν είναι να μην πράττεις σαν γύφτος, αλλά να σκέφτεσαι και διαφορετικά...Αν προσπαθήσουμε να κυνηγήσουμε αυτόν που αδειάζει γραμμάρια στάχτης στο πεζοδρόμιο, χάνουμε την ουσία....Αυτός που πετά την γόπα από το αυτοκίνητο δεν "λερώνει" τον τόπο, αλλά θέτει σε κίνδυνο τον συνάθρωπό του, που βρίσκεται πίσω του και που μπορεί η αναμμένη γόπα να τον κάψει...Η παιδικότητα στη σκέψη δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ώριμους ανθρώπους και το μόνο που πετυχαίνει να εκτρέπει σκέψη και ενέργεια σε λάθος σημεία...Το πρόβλημα των πόλεων δεν είναι οι πεταμένες γόπες ούτε οι αγαθοί Ρομπέν των Δασών που κυνηγούν όσους τις πετάνε, μιμούμενοι ήρωες κομικς του Χόλλυγουντ, περιμένοντας μάλιστα και τιμητική διάκριση για την "καλή" τους πράξη...:rolleyes:

Καταρχάς δε μίλησα για τις στάχτες. Μίλησα για τις γόπες και τις τσίχλες, αλλά και τα λοιπά άλλα μικροσκουπιδακια. Για τα μεγαλύτερα σκουπίδια δε νομίζω ότι υπήρχε λόγος να μιλήσω εκτός αν θεωρείς ΚΑΙ το να έρθω να αδειάσω μια σακούλα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο επίσης φυσιολογικό και όχι γυφτιά.

Αφού προσπεράσω τα περί "παιδικότητας στη σκέψη" (τελικά αυτή η "ωριμότητα" σκέψης μας έχει μαράνει εμάς τους Έλληνες, όλοι οι υπόλοιποι λαοί έχουν παιδική σκέψη και μεις με τους Τούρκους, τους Ινδούς και τους Αφγανούς που πετάμε τις γόπες μας κάτω είμαστε οι ενήλικες) και τις αναλύσεις για νεράιδες, Ρομπέν των Δασών και 7 νάνους να σε ρωτήσω ξανά, γιατί δεν απάντησες:

- Τις γόπες σπίτι σου τις πετάτε κάτω ή στα σκουπίδια;

- Αφού η δουλειά των οδοκαθαριστών είναι να μαζεύουν τις τσίχλες από κάτω (συ είπας) έχεις γνώση του πόσο εύκολα ξεκολλάει μια κολλημένη τσίχλα από το πεζοδρομιο.

Και φυσικά είναι γυφτιά να πετάς τις γόπες σου κάτω. Η αναμένη γόπα μπορεί να κάψει κάποιον ή να προκαλέσει φωτιά. Η σβηστή γόπα είναι απλά γυφτιά.

Καταρχάς δε μίλησα για τις στάχτες. Μίλησα για τις γόπες και τις τσίχλες, αλλά και τα λοιπά άλλα μικροσκουπιδακια. Για τα μεγαλύτερα σκουπίδια δε νομίζω ότι υπήρχε λόγος να μιλήσω εκτός αν θεωρείς ΚΑΙ το να έρθω να αδειάσω μια σακούλα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο επίσης φυσιολογικό και όχι γυφτιά.

Αφού προσπεράσω τα περί "παιδικότητας στη σκέψη" (τελικά αυτή η "ωριμότητα" σκέψης μας έχει μαράνει εμάς τους Έλληνες, όλοι οι υπόλοιποι λαοί έχουν παιδική σκέψη και μεις με τους Τούρκους, τους Ινδούς και τους Αφγανούς που πετάμε τις γόπες μας κάτω είμαστε οι ενήλικες) και τις αναλύσεις για νεράιδες, Ρομπέν των Δασών και 7 νάνους να σε ρωτήσω ξανά, γιατί δεν απάντησες:

- Τις γόπες σπίτι σου τις πετάτε κάτω ή στα σκουπίδια;

- Αφού η δουλειά των οδοκαθαριστών είναι να μαζεύουν τις τσίχλες από κάτω (συ είπας) έχεις γνώση του πόσο εύκολα ξεκολλάει μια κολλημένη τσίχλα από το πεζοδρομιο.

Και φυσικά είναι γυφτιά να πετάς τις γόπες σου κάτω. Η αναμένη γόπα μπορεί να κάψει κάποιον ή να προκαλέσει φωτιά. Η σβηστή γόπα είναι απλά γυφτιά.

Εδώ μέσα υπάρχουν βλέπω "γύφτοι" και "σερ" οπότε οποιαδήποτε άλλη γνώμη περιττεύει...Η διάκριση αυτή είναι πλέον νεώτερο χάρισμα των "νεοέλληνων" που πιστέυουν πως είναι περισσότερο Έλληνες (και άρα λιγότερο "γύφτοι") από οποιονδήποτε άλλο, με "ευρωπαϊκές καταβολές" και τρόπο σκέψης....Ας υποκλιθούμε λοιπόν στην αρχοντιά τους (τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; )....:clap:

....και ας χώσουμε την γόπα βαθύτερα στην άμμο.....:p

Εδώ μέσα υπάρχουν βλέπω "γύφτοι" και "σερ" οπότε οποιαδήποτε άλλη γνώμη περιττεύει...Η διάκριση αυτή είναι πλέον νεώτερο χάρισμα των "νεοέλληνων" που πιστέυουν πως είναι περισσότερο Έλληνες (και άρα λιγότερο "γύφτοι") από οποιονδήποτε άλλο, με "ευρωπαϊκές καταβολές" και τρόπο σκέψης....Ας υποκλιθούμε λοιπόν στην αρχοντιά τους (τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; )....:clap:

....και ας χώσουμε την γόπα βαθύτερα στην άμμο.....:p

Φίλε μου, ενώ θαυμάζω την αναλυτική σου ικανότητα και το πως χειρίζεσαι τον ελληνικό λόγο δε μπορώ παρά να επισημάνω πως αποφεύγεις επιμελώς (ή ίσως όχι και τόσο) το ερώτημά μου.

Αφού λοιπόν δε θέλεις να απαντήσεις για το εάν στο σπίτι σου τις γόπες τις πετάτε κάτω ή όχι, θα σου κάνω μια άλλη ερώτηση, το ίδιο ευθέως.

Τελικά τι είναι αυτό που επιτρέπει στον χ πολίτη να πετάει τη γόπα του και την τσίχλα του κάτω; Το γεγονός ότι κάποιος (οδοκαθαριστής) αργότερα θα τη μαζέψει; Αν αυτό δεν είναι αρχοντοχωριατικη συμπεριφορά, τότε τι είναι ακριβώς;

Φίλε μου, ενώ θαυμάζω την αναλυτική σου ικανότητα και το πως χειρίζεσαι τον ελληνικό λόγο δε μπορώ παρά να επισημάνω πως αποφεύγεις επιμελώς (ή ίσως όχι και τόσο) το ερώτημά μου.

Αφού λοιπόν δε θέλεις να απαντήσεις για το εάν στο σπίτι σου τις γόπες τις πετάτε κάτω ή όχι, θα σου κάνω μια άλλη ερώτηση, το ίδιο ευθέως.

Τελικά τι είναι αυτό που επιτρέπει στον χ πολίτη να πετάει τη γόπα του και την τσίχλα του κάτω; Το γεγονός ότι κάποιος (οδοκαθαριστής) αργότερα θα τη μαζέψει; Αν αυτό δεν είναι αρχοντοχωριατικη συμπεριφορά, τότε τι είναι ακριβώς;

To γεγονός που όλοι, ως ενήλικοι πλέον γνωρίζουμε, ότι δηλ. δεν ζούμε σε ένα κόσμο όμορφο, αγγελικά πλασμένο, όπου κάθε 10 μέτρα υπάρχουν στα κοινόχρηστα πεζοδρόμια ειδικά κοινόχρηστα τασάκια για να σβήνουμε τα τσιγάρα μας....Ενώ αντίθετα υπάρχουν κοινόχρηστοι οδοκαθαριστές γεμάτοι όρεξη για δουλειά...Πού λοιπόν είναι το κακό;;; :p

Όσο για το πρώτο ερώτημα, αποφεύγω να απαντώ σε κακοπροαίρετες (τοποθετημένες στα όρια σαχλαμάρας) ερωτήσεις γιατί δεν θέλω να υποβιβάσω το επίπεδο με κακοπροαίρετες (στα αντίστοιχα ή και υπεράνω όρια) απαντήσεις....;)

Αν και "γύφτος" κρατάω επίπεδο σερ....:lol:

To γεγονός που όλοι, ως ενήλικοι πλέον γνωρίζουμε, ότι δηλ. δεν ζούμε σε ένα κόσμο όμορφο, αγγελικά πλασμένο, όπου κάθε 10 μέτρα υπάρχουν στα κοινόχρηστα πεζοδρόμια ειδικά κοινόχρηστα τασάκια για να σβήνουμε τα τσιγάρα μας....Ενώ αντίθετα υπάρχουν κοινόχρηστοι οδοκαθαριστές γεμάτοι όρεξη για δουλειά...Πού λοιπόν είναι το κακό;;; :p

Ρε φίλε, στο thread αυτό μιλάμε εδώ και τόση ώρα για άτομα (πχ) που σταματάνε με τα αυτοκίνητά τους στην άκρη του δρόμου και αδειάζουν τα τασάκια τους.

Δε σου μιλάω για εσένα που μπορεί να προχωράς καπνίζοντας και να μην έχεις που να πετάξεις το αποτσίγαρό σου. Ο άλλος με το αυτοκίνητο δε χρειάζεται κοινόχρηστα τασάκια, χρειάζεται να σταματήσει κάπου που να έχει σκουπίδια και να το αδειάσει εκεί.

Ρε φίλε, στο thread αυτό μιλάμε εδώ και τόση ώρα για άτομα (πχ) που σταματάνε με τα αυτοκίνητά τους στην άκρη του δρόμου και αδειάζουν τα τασάκια τους.

Δε σου μιλάω για εσένα που μπορεί να προχωράς καπνίζοντας και να μην έχεις που να πετάξεις το αποτσίγαρό σου. Ο άλλος με το αυτοκίνητο δε χρειάζεται κοινόχρηστα τασάκια, χρειάζεται να σταματήσει κάπου που να έχει σκουπίδια και να το αδειάσει εκεί.

Δηλ. αν τα πετάξει στην άκρη του πεζοδρομίου δεν θα έρθει ο καθημερινός οδοκαθαριστής της περιοχής για να τα μαζέψει;;; Το πρόβλημα πού βρίσκεται; Στο ότι δεν γνωρίζουμε πότε ένα πρόβλημα είναι πρόβλημα και είμαστε οι πρώτοι στο να βρίσουμε τον άλλον ελέω των "καλών τρόπων μας" και της "γαλαζοαίματης ανατροφής" μας ή θεωρούμε άσχημο το θέαμα του οδοκαθαριστή που κάνει σωστά την δουλειά του; Θεωρούμε πρόβλημα τρόπων κάτι που σε δευτερόλεπτα λύνεται...Και προσωπικά δεν έχω δει τσιγάροσκουπίδια σε πεζοδρόμια (προφανώς όχι γιατί πέσαμε σε συνειδητοποιημένη ορδή νεόγυφτων που αδειάζουν πια σε τενεκέδες τα τασάκια τους, αλλά γιατί φάινεται πως οι περιφερόμενοι οδοκαθαριστές κάνουν σωστά τη δουλειά τους). Και ξαναρωτάω ΠΟΥ το πρόβλημα και για ποιόν λόγο όλη αυτή η κουβέντα; Είναι σαφώς άσχημο το θέαμα να βλέπεις τον άλλον να καθαρίζει το τασάκι του καταμεσής των λεωφόρων, στα φανάρια -πώς άλλωστε θα προσεγγίσει εκεί ο ταλαίπωρος οδοκαθαριστής; - και διαφορετικό να το αδειάζει προσεχτικά στην άκρη του πεζοδρομίου που σε λίγη ώρα θα καθαριστούν από τον καθημερινά διερχόμενο δημόσιο οδοκαθαριστή....Η ισοπέδωση δεν οδηγεί πουθενά....

Κάποτε σταματημένος με το αυτοκίνητο σε κάποιο σημείο μου έκαναν παρατήρηση γιατί είχα βγάλει το φτερό για να ξεσκονίσω το παμπρίζ...Πίστευαν ότι τους μόλυνα....χμ μάλλον την ποιότητα του "ιδιόκτητου" αέρα τους και πιθανώς μικροσωματίδια επικαθόντουσαν στο "ιδιόκτητο" δημόσιο πεζοδρόμιό τους (λες και τα λερωμένα σωματίδια του αέρα του περιβάλλοντος έκαναν διάκριση στο που θα επικαθόντουσαν...:blink: )

Κάποτε άλλοτε κάπνιζα σε ένα ανοιχτό συνοικιακό θέατρο για να με πληροφορήσουν πως στον ανοιχτό χώρο υπάρχει διάκριση καπνίζοντων και μη...:blink:

Στην προσπάθειά μας να πούμε κάτι και πιθανώς να διακριθούμε για τα "ανώτερα χαρακτηριστικά" μας πλέκουμε τον τραγέλαφό μας και γινόμαστε βορά της υπερβολής και ενίοτε και της γελοιότητας....:blink:

Έλεος....(θα ήταν η τελευταία λέξη που θα έλεγα) και επιστροφή στα τσαντήρια...μακρυά από τους "πολιτισμένους νεόγυφτους" που τρέχουν με κάθε μέσο να επιστρέψουν τις γόπες στους "νόμιμους" κατόχους τους !!!:blink:

Υ.Γ. Οποισδήποτε χαρακτηρισμός δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα (εσένα φερειπείν καλοαναθρεμένε σικάτε συζητητή!), αλλά γενικότερα σε όποιους η συμπεριφορά τους προσομοιάζει με τις προαναφερόμενες αχαρακτήριστες ενέργειες καλής θέλησης και "ανωτερης ανατροφής" (neo-gipsy-sic-)....:p

Kαλή σου νύχτα λοιπόν. Ή μάλλον καλή σου μέρα.

Με κάποιον που θεωρεί ότι το να "αδειάσει κάποιος προσεχτικά (:!:) το τασάκι του στην άκρη του πεζοδρομίου" είναι θεμιτό γιατί "θα τα μαζέψει ο οδοκαθαριστής" (:!:) δεν πρόκειται να βγάλω άκρη.

Το ειρωνικό και δήθεν υφάκι είχα αποφασίσει να το προσπεράσω. Αλλά βλέπω ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω αυτή την ανούσια (σε αυτό συμφωνούμε) κουβέντα.

Και πάλι καλή σου μέρα λοιπόν.