PropheT Δημ. February 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2005 xaireto tous agapitous filous tou linux. eimai neos sto forum tou linux. exo egatestimeno RedHat9 pou dystixos h eutixos den mporo na to apoxoristo to exo me samba me ta winxp kai den peftei pote antithetos me tin monadiki aksexasti empeiria tou xaous ton win sta diktya (otan ta piasei oxi panta) kai episis vmware sto linux pou trexo ta anagastika winxp me programata kyrios stin douleia. Tha ithela na mou pei kapoios gia to develop sto linux. Ego asxoloume me Vb sta win prin me delphi kai poio prin me c kai poio prin me pascal. Giati to anafero aplos epeidi aplos epeidi telika kateliksa sto graphic ide tis vb kai i opoia gia ta windows einai e entaxei kali. Auton ton kairo ekatse i fasi kai egrapsa se ansi C gia na balo ena programa dokimastika se mia eidiki syskeyi kai porothika xrisimopoiisa ton gcc gia dokimi kai porothika akomi perisotero. Auto pou me kolaei apo to na afieroso xrono sto linux einai oti i c den exei graphic enviroment tha ithela na mou pei kapoios pou asxoleite isos kai se epagelmatiko epipedo gia to develop se linux (perl,python,gia graphiko peribalon) kai genika gia to develop etsi gia na me fotisi ligo. euxaristo Anjuta: http://anjuta.sourceforge.net/ Σε συνδιασμό με το Glade μπορείς να φτιάχνεις GUI όπως στην Visual Basic και να γράφεις από πίσω κώδικα GTK (C/C++). Κατά την δική μου άποψη το GTK είναι πολύ ανώτερο από το QT του KDE. Επίσης υπάρχει και το Kylix το όποιο είναι της Borland και μοιάζει με τον C++ Builder των Windows. Επίσης με Design tools και διάφορα άλλα... Δες το εδώ http://www.borland.com/kylix/ (άμα σηκωθεί ποτέ το site της borland). Το Anjuta πάντως είναι free και μαζί με το Glade απλά μαμάει :) Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viator Δημ. February 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2005 Συνήθως οι περισσότεροι εγκαθιστούν πρώτα τα Windows και μετά το Linux. Το αντίστροφο μπορεί να γίνει; Δηλαδή σε σύστημα με εγκατεστημένο το Linux να εγκατασταθούν τα Windows και να έχουμε dual boot; Αν έχω δεύτερο φυσικό σκληρό γίνεται ποιο εύκολο; Παράθεση "We don’t see things as they are, we see things as we are." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PropheT Δημ. February 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2005 Συνήθως οι περισσότεροι εγκαθιστούν πρώτα τα Windows και μετά το Linux. Το αντίστροφο μπορεί να γίνει; Δηλαδή σε σύστημα με εγκατεστημένο το Linux να εγκατασταθούν τα Windows και να έχουμε dual boot; Αν έχω δεύτερο φυσικό σκληρό γίνεται ποιο εύκολο; Γίνεται στο περίπου... Δηλαδή: Όταν εγκαταστείς το Linux τοποθετείται ένας Boot Loader στο Master Boot Record (MBR) του σκληρού σου, ή το Grub ή το Lilo. Ως εδώ όλα καλά. Άν μετά εγκαταστήσεις κάποια έκδοση των Windows, πάνε και σβήνουν ότι βρουν στο MBR, "κόβοντας" την πρόσβασή σου στο Linux (Microsoft είναι αυτή...). Έτσι, αφού ολοκληρώσεις την εγκατάσταση των Windows πρέπει να μπεις στο linuxάκι με κάποιον άλλο τρόπο (δισκέττα εκκίνησης, CD εγκατάστασης) και να ξαναεγκαταστήσεις τον boot loader, κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να μπορείς να επιλέξεις και τα Windows κατά την εκκίνηση του υπολογιστή. Πώς το κάνουμε αυτό θα μου πεις... Αν έχεις Grub, αφού ξεκινήσεις το linuxάκι (βλέπε παρακάτω) γράφεις grub-install /dev/hda μετά κάνεις edit το αρχειάκι /boot/grub/menu.lst και προσθέτεις στο τέλος τα εξής: title Windows Server 2003, Standard root (hd0,2) savedefault makeactive chainloader +1 όπου στο root θα βάλεις το δικό σου partition των Windows. Ο πρώτος αριθμός δηλώνει τον σκληρό δίσκο και ο δεύτερος το partition, με το 0 σαν το πρώτο. Τα logical (extended) partitions ξεκινάνε από το 4. Αν έχεις lilo, πρέπει πρώτα να κάνεις edit το αρχείο /etc/lilo.conf και να προσθέσεις στο τέλος τα εξής: other=/dev/hda3 label=Windows όπου hda3 το partition που έχει τα Windows. το τελευταίο γράμμα (hda) ορίζει τον δίσκο (a ο πρώτος, b ο δεύτερος, κλπ) και το νούμερο ορίζει το partition, ξεκινώντας από το 1. Τα logical (extended) partitions ξεκινάνε από το 5. Μετά γράφεις lilo και είσαι έτοιμος :) ..... ένας εύκολος τρόπος να ξεκινήσεις το linuxάκι σου άμα δεν έχεις boot disk είναι να ξεκινήσεις με ένα live cd (πχ knoppix), να κάνεις mount το linux partition σου σε έναν φάκελο και μετά να κάνεις chroot, switchάροντας πρακτικά στο εγκατεστημένο λειτουργικό σου. cd /tmp mkdir hdlinux mount /dev/hda1 hdlinux chroot hdlinux /bin/bash Όπου hda1 το partition στο οποιο βρίσκεται το /. (Αν το /boot βρίσκεται σε άλλο partition θα πρέπει να το κάνεις και αυτό mount πριν το chroot: mount /dev/hdXX /tmp/hdlinux/boot) Ελπίζω να βοήθησα... Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viator Δημ. February 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2005 Σε ευχαριστώ. Παράθεση "We don’t see things as they are, we see things as we are." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viator Δημ. February 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2005 Έχω μόνο Linux Mandrake 10.1 στον υπολογιστή μου. Με το wine (χωρίς να εγκαταστήσω τα Windows καθόλου) θα μπορώ να τρέχω εφαρμογές των Windows; Παράθεση "We don’t see things as they are, we see things as we are." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PropheT Δημ. February 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2005 Έχω μόνο Linux Mandrake 10.1 στον υπολογιστή μου. Με το wine (χωρίς να εγκαταστήσω τα Windows καθόλου) θα μπορώ να τρέχω εφαρμογές των Windows; Ναι, θα μπορείς να τρέξεις μερικές εφαρμογές, αλλά μην φανταστείς τρελή συμβατότητα... Το wine είναι λύση του style δοκιμάζω και μαθαίνω, άλλα προγράμματα παίζουν και άλλα όχι. Απλά προγράμματα όπως το mIRC και το Excel παίζουν χωρίς να έχεις τα original αρχεία των Windows πάντως :) Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. February 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2005 Έχω μόνο Linux Mandrake 10.1 στον υπολογιστή μου. Με το wine (χωρίς να εγκαταστήσω τα Windows καθόλου) θα μπορώ να τρέχω εφαρμογές των Windows; Μια καλή λύση είναι το Crossover Office που σου επιτρέπει να τρέχεις μέχρι και τον Internet Explorer και πολλά άλλα (βέβαια δεν ξέρω γιατί θα ήθελες να το κάνεις αυτό :p όταν έχεις το FireFox αλλά λέμε τώρα). Με το Wine έχω παίξει και Warcraft III στο Linux (με OpenGL). Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
emperor69 Δημ. February 16, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2005 έκανα τη βλακεία να απενεργοποιήσω απτις ρυθμίσεις το γραφικό περιβάλλον οπότε με βγάζει απευθείας στη μαύρη κονσόλα με τις εντολές. πως επιστρέφω στο γραφικο???? Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo.gif Α proud member of the Alliance, opposed to members of the Horde! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
wyclef Δημ. February 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2005 Λοιπόν μπαίνω κατευθείαν στο θέμα... θέλω να εγκαταστήσω την παραπάνω έκδοση σε εναν δεύτερο καινούργιο σκληρό χωρις partitions.. 1) Χρειάζεται να κάνω format τον σκληρό απο μόνος μου σε FAT32 ή NTFS? η απο μόνο του το Linux θα το κάνει κατα την εγκατάσταση? 2) Θέλω να bootarw είτε σε WINXP ειτε σε LINUX απο μόνος μου μέσα από το BIOS..διαλέγοντας το 1st BOOT DEVICE ανάλογα με πιό λειτουργικό θέλω να τρέξω...(σκληρός 1 ή σκληρος 2) ...αυτό συνεπάγεται οτι ΔΕΝ ΘΕΛΩ τα LINUX να εγκαταστήσουν boot manager (LILO)...Γίνεται αυτο??? Ευχαριστω πολυ..! Παράθεση Samsung Galaxy S running Slim ICS 3.5 + Semaphore ICS 1.2.2s kernel Android 4.0.4 ICS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. February 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2005 Λοιπόν μπαίνω κατευθείαν στο θέμα... θέλω να εγκαταστήσω την παραπάνω έκδοση σε εναν δεύτερο καινούργιο σκληρό χωρις partitions.. 1) Χρειάζεται να κάνω format τον σκληρό απο μόνος μου σε FAT32 ή NTFS? η απο μόνο του το Linux θα το κάνει κατα την εγκατάσταση? 2) Θέλω να bootarw είτε σε WINXP ειτε σε LINUX απο μόνος μου μέσα από το BIOS..διαλέγοντας το 1st BOOT DEVICE ανάλογα με πιό λειτουργικό θέλω να τρέξω...(σκληρός 1 ή σκληρος 2) ...αυτό συνεπάγεται οτι ΔΕΝ ΘΕΛΩ τα LINUX να εγκαταστήσουν boot manager (LILO)...Γίνεται αυτο??? Ευχαριστω πολυ..! 1) Θα το κάνει μόνο του το cd εγκατάστασης του Suse. Όχι όμως ntfs και fat αλλά ext2, ext3 και ένα swap partition που είναι τα πιο συνηθισμένα file systems για linux. 2) Boot manager θα εγκαταστήσεις μόνο στο 2ο δίσκο (αναγκαστικά). Δεν υπάρχει λειτουργικό χωρίς boot manager. Απλά στο bios θα διαλέγεις το πρώτο ή το δεύτερο Ide device και δεν θα έχει πρόβλημα. Προσοχή όμως!!!: Έχω κάνει ακριβώς το ίδιο με win2000 master hd και gentoo slave. Χρησιμοποίησα το grub ως boot loader στο δεύτερο δίσκο αλλά πρέπει να βάλεις σαν root(hd0,0) και όχι (hd1,0) διότι την ώρα που διαλέγεις να κάνεις boot από το δεύτερο δίσκο το bios κάνει swap τους 2 δίσκους (τον 1 -> 0 και τον 0->1). Στο /etc/fstab μετά θα δηλώσεις κανονικά τους δίσκους σου δλδ hda και hdb (αν στον δεύτερο για παράδειγμα έχεις βάλει linux). Επειδή το mandrake κάνει λίγο αυτοματοποιημένα τις διαδικάσίες ίσως θα πρέπει να κάνει κάποιες αλλαγές manually. Ελπίζω να βοήθησα. @emperor69: μπορείς να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένος; τι διανομή και τι ακριβώς έκανες; Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimpanourgias Δημ. February 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2005 έκανα τη βλακεία να απενεργοποιήσω απτις ρυθμίσεις το γραφικό περιβάλλον οπότε με βγάζει απευθείας στη μαύρη κονσόλα με τις εντολές. πως επιστρέφω στο γραφικο???? αφου μπείς με username και password, γράφεις startx και μπαίνεις σε γραφικό περιβάλλον. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Reignman Δημ. February 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2005 Καλησπέρα πέρα για πέρα! :p Γνωρίζει κάποιος στο Suse 9.2 Pro πως είναι δυνατό να εγκαταστήσω τον smtpd; Προσπαθώ μέσα από το YAST, στα Services και βλέπω πως έχει NI δίπλα του. Πάω να τον κάνω activate και μου λέει πως πρέπει να εγκατασταθεί το πακέτο smtpd. Του "λέω" προχώρα σε θέλει όλη η χώρα, αλλά δεν... Τί θα μπορούσα να κάνω; :wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MrZ Δημ. February 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2005 Μιάς και είχα λίγο χρόνο να ασχοληθώ και πάλι με το Mandrake 9.2 που έχω είπα να κατεβάσω κανα-δυο πράγματα αλλά...ρε παιδιά είμαι με 56Κ...υπάρχει κανένας αξιοπρεπής download manager? Έπειτα...στο update(με rpm)δεν έχει να επιλέξω νέα έκδοση του wine(από μόνο του έχει μια του 2003) κατέβασα μόνος μου μία έκδοση,έκανα remove την έκδοση που είχα αλλά δεν με αφήνει να το εγκαταστήσω!! :blink: λέει ότι "Όλα τα πακέτα είναι εγκατεστημένα" (έχω και ελληνικά τρομάρα μου)...τέσπα...αυτό λέει και εγώ δεν έχω wine...υπάρχει λύση?Η έκδοση που έχω δεν τρέχει καν mirc ναι έχω φτιάξει το configuration file(μέρες παιδευόμουν)... Αναμένω καλά νέα :O Παράθεση Ride fast Ride hard Ride home. ZX6R Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PropheT Δημ. February 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2005 Καλησπέρα πέρα για πέρα! :p Γνωρίζει κάποιος στο Suse 9.2 Pro πως είναι δυνατό να εγκαταστήσω τον smtpd; Προσπαθώ μέσα από το YAST, στα Services και βλέπω πως έχει NI δίπλα του. Πάω να τον κάνω activate και μου λέει πως πρέπει να εγκατασταθεί το πακέτο smtpd. Του "λέω" προχώρα σε θέλει όλη η χώρα, αλλά δεν... Τί θα μπορούσα να κάνω; :wacko: smtpd πακέτο δεν υπάρχει. SMTP Deamons παρέχουν τα λεγόμενα MTA, όπως για παράδειγμα τα sendmail, postfix, exim4 κλπ. Οπότε άμα θες MTA/SMTP βάλε ένα από τα παραπάνω και λογικά το yast θα βρίσκει το λεγόμενο "smtpd" (κατά προτίμηση το postfix γιατί έχει το πιο εύκολο configuration). Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PropheT Δημ. February 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2005 Μιάς και είχα λίγο χρόνο να ασχοληθώ και πάλι με το Mandrake 9.2 που έχω είπα να κατεβάσω κανα-δυο πράγματα αλλά...ρε παιδιά είμαι με 56Κ...υπάρχει κανένας αξιοπρεπής download manager? Έπειτα...στο update(με rpm)δεν έχει να επιλέξω νέα έκδοση του wine(από μόνο του έχει μια του 2003) κατέβασα μόνος μου μία έκδοση,έκανα remove την έκδοση που είχα αλλά δεν με αφήνει να το εγκαταστήσω!! :blink: λέει ότι "Όλα τα πακέτα είναι εγκατεστημένα" (έχω και ελληνικά τρομάρα μου)...τέσπα...αυτό λέει και εγώ δεν έχω wine...υπάρχει λύση?Η έκδοση που έχω δεν τρέχει καν mirc ναι έχω φτιάξει το configuration file(μέρες παιδευόμουν)... Αναμένω καλά νέα :O Δοκίμασες να εγκαταστήσεις τα RPM manually? Δηλαδή, rpm -i onoma.rpm ή rpm -i --force onoma.rpm άμα δεν δουλέψει το πρώτο :) Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Reignman Δημ. February 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2005 smtpd πακέτο δεν υπάρχει. SMTP Deamons παρέχουν τα λεγόμενα MTA, όπως για παράδειγμα τα sendmail, postfix, exim4 κλπ. Οπότε άμα θες MTA/SMTP βάλε ένα από τα παραπάνω και λογικά το yast θα βρίσκει το λεγόμενο "smtpd" (κατά προτίμηση το postfix γιατί έχει το πιο εύκολο configuration). Δοκίμασα να εγκαταστήσω και Postfix αλλά και sendmail. Το αποτέλεσμα όμως ίδιο. Μπορώ να πάρω mail αλλά όχι και να στείλω... :cry: Έχω καταλάβει σωστά πού είναι το πρόβλημα ή ψάχνω στο πουθενά; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PropheT Δημ. February 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2005 Δοκίμασα να εγκαταστήσω και Postfix αλλά και sendmail. Το αποτέλεσμα όμως ίδιο. Μπορώ να πάρω mail αλλά όχι και να στείλω... :cry: Έχω καταλάβει σωστά πού είναι το πρόβλημα ή ψάχνω στο πουθενά; Μμμμ ο σκοπός σου είναι απλά να στείλεις mail? Γιατί θες smtp? Μπορείς να δηλώσεις κατευθείαν τον smtp server του ISP σου στον mail client σου και να στείλεις mail από εκεί [π.χ. mailgate.forthnet.gr, smtp.freemail.gr κλπ]. Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Reignman Δημ. February 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2005 Μμμμ ο σκοπός σου είναι απλά να στείλεις mail? Γιατί θες smtp? Μπορείς να δηλώσεις κατευθείαν τον smtp server του ISP σου στον mail client σου και να στείλεις mail από εκεί [π.χ. mailgate.forthnet.gr, smtp.freemail.gr κλπ]. Μάλλον έχω παραλείψει κάποια πραγματάκια... Ένας φίλος έχει έναν server με μια aDSL και θέλει να έχει web, ftp και mail server. Στα δυο πρώτα κανένα πρόβλημα. Στο τρίτο αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα που σου περιγράφω πιο πάνω... Ευχαριστώ για τη βοήθεια δεν σου είπα ακόμα ε... 10x a lot! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
wyclef Δημ. February 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2005 Ευχαριστώ murex.... Τελικά έβαλα το LILO και δεν εχω κανένα πρόβλημα στην εκκίνηση...! Παράθεση Samsung Galaxy S running Slim ICS 3.5 + Semaphore ICS 1.2.2s kernel Android 4.0.4 ICS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. February 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2005 Λίγο άσχετο με το λίνουξ αλλά όχι και τελείως: Μπορείτε να κατεβάσετε ΔΩΡΕΑΝ από τη Sun το Solaris 10 για evaluation, δεν είναι άσχημο να το δοκιμάσετε και αυτό. http://www.sun.com/download/index.jsp :alien: Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MrZ Δημ. February 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2005 Δοκίμασες να εγκαταστήσεις τα RPM manually? Δηλαδή, rpm -i onoma.rpm ή rpm -i --force onoma.rpm άμα δεν δουλέψει το πρώτο :) Ευχαριστώ για τις εντολές(τις κράτησα για μελλοντική χρήση) αλλά δυστυχώς δεν με βοηθήσανε, όταν τις έδινα μου έβγαζε ένα error νομίζω είχε σχέση με κάποιο MD5 κωδικό...αν δεν κάνω λάθος.Κατέβασα το source και έκανα make μόνος μου και τώρα δουλεύει αρκετά καλά. ;) Μια άλλη ερώτηση: κάτι που το εγκαθιστάς με make instal(όπως wine/aMsn/Mozilla κτλ)...πώς το σβήνεις μετά? Δούλεψα και το K3b!! :cool: Επιτέλους...μου έβγαλε την πίστη μέχρι να καταλάβω ότι η εντολή --driver generic-mmc πάει στα parameters στα settings του K3b...και πάλευα σε κονσόλες :p Ά...και άλλη ερώτηση...Άν τη στιγμή που κάνω update με rpm πέσει η γραμμή του τηλεφώνου τότε το rpmdrake(όπως λέγεται) παγώνει...αναγκαστικά Xkill...και όταν το ξανανοίξω μου βγάζει fatal error και κλείνει :blink: ενώ αν ανοίξω τη version για instal software δεν μπορώ να περάσω τίποτα από τα cd εγκατάστασης ...βγάζει bad signature σε όλα τα πακέτα!!!Είναι τίποτα temporary που μπορώ να σβήσω να το επαναφέρω?Κανένα recover....κανένας γιατρός?? :cry: Παράθεση Ride fast Ride hard Ride home. ZX6R Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PropheT Δημ. February 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2005 Μάλλον έχω παραλείψει κάποια πραγματάκια... Ένας φίλος έχει έναν server με μια aDSL και θέλει να έχει web, ftp και mail server. Στα δυο πρώτα κανένα πρόβλημα. Στο τρίτο αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα που σου περιγράφω πιο πάνω... Ευχαριστώ για τη βοήθεια δεν σου είπα ακόμα ε... 10x a lot! :) Μάλιστα... Οπότε θέλετε ένα πρόγραμμα για να στέλνει mail (το λεγόμενο ΜΤΑ - Mail Transport Agent) και ένα πρόγραμμα για να αποθηκεύει τα εισερχόμενα mail και να τα παίρνετε πχ μέσω POP. Όλα αυτά τα κάνει ολοκληρωμένα το qmail... Δεν το έχω στήσει εγώ ποτέ, αλλά το έχω δει στημένο και παίζει πολύ καλά γιατί έχει υποστήριξη για pop/imap e-mail και φυσικά MTA/smtp :) ρίξτου μια ματιά εδώ http://mirrors.ntua.gr/qmail/top.html και εδώ http://www.lifewithqmail.org Προσοχή όμως... Το να στείλεις mail γενικά δεν είναι τόσο απλή υπόθεση... Εξηγούμαι: για να μπορείς να λάβεις και να στείλεις e-mail από το domain σου (εφόσον έχεις) πρέπει να είσαι καταχωρημένος. Δηλαδή... έχεις το domain superman.gr και θες να λάβεις mail. Πρέπει σε κάποιον DNS να υπάρχει ένα MX record που θα δηλώνει ότι τα mail του domain superman.gr πηγαίνουν στον mail server mail.superman.gr ή στο ίδιο το superman.gr. Στην αποστολή e-mail μπορείς στο sendmail/postfix/qmail να δηλώσεις ότι δεν θα κάνει το ίδιο το πρόγραμμα την δρομολόγηση των e-mail αλλά κάποιος άλλος MTA Server (πχ mailgate.forthnet.gr), το λεγόμενο Smarthost. Διαφορετικά πρέπει να έχεις ένα fully qualified domain name το οποιο θα αναγνωρίζεται από τους άλλους servers για να σου επιτρέπουν το relaying [με dynamic dns δεν παίζει]. Άμα εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα, παράτα το yast... τράβα στο http://www.sendmail.org (ή σε όποιον άλλο ΜΤΑ θες να δοκιμάσεις - το postfix έχει το πιο απλό configuration και στο προτείνω, αλλά γενικά άμα θες κάτι απλό όλα καλά είναι), κατέβασε το source και ακολούθα τις οδηγίες. Ειδικά άμα θες να παίξεις με το style του smarthost τα πράγματα είναι πολύ απλά. Good luck :) Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PropheT Δημ. February 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2005 Μια άλλη ερώτηση: κάτι που το εγκαθιστάς με make instal(όπως wine/aMsn/Mozilla κτλ)...πώς το σβήνεις μετά? Πρέπει να σβήσεις τα αρχεία που εγκατέστησε χειροκίνητα... Εκτός και αν υπάρχει make uninstall ή make remove... αν και δεν έχω πετύχει ποτέ κάτι τέτοιο :p Ά...και άλλη ερώτηση...Άν τη στιγμή που κάνω update με rpm πέσει η γραμμή του τηλεφώνου τότε το rpmdrake(όπως λέγεται) παγώνει...αναγκαστικά Xkill...και όταν το ξανανοίξω μου βγάζει fatal error και κλείνει :blink: ενώ αν ανοίξω τη version για instal software δεν μπορώ να περάσω τίποτα από τα cd εγκατάστασης ...βγάζει bad signature σε όλα τα πακέτα!!!Είναι τίποτα temporary που μπορώ να σβήσω να το επαναφέρω?Κανένα recover....κανένας γιατρός?? :cry: Στο debian τα πράγματα είναι σχετικά απλά, dpkg-reconfigure -a και apt-get -f install και διορθώνεται το πρόβλημα... Δυστυχώς με rpm δεν ξέρω τι παίζει να σε βοηθήσω. Έτσι όπως το περιγράφεις είναι σαν να χάλασαν τα αρχεία που κρατάνε τις περιγραφές των πακέτων... Πιθανός να υπάρχει κάποια εντολή που να τα ανανέωνει, αλλά δεν έχω ιδέα πως μπορείς να το κάνεις αυτό στο mandrake... :p Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Reignman Δημ. February 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2005 Μάλιστα... Οπότε θέλετε ένα πρόγραμμα για να στέλνει mail (το λεγόμενο ΜΤΑ - Mail Transport Agent) και ένα πρόγραμμα για να αποθηκεύει τα εισερχόμενα mail και να τα παίρνετε πχ μέσω POP. Όλα αυτά τα κάνει ολοκληρωμένα το qmail... Δεν το έχω στήσει εγώ ποτέ, αλλά το έχω δει στημένο και παίζει πολύ καλά γιατί έχει υποστήριξη για pop/imap e-mail και φυσικά MTA/smtp :) ρίξτου μια ματιά εδώ http://mirrors.ntua.gr/qmail/top.html και εδώ http://www.lifewithqmail.org Προσοχή όμως... Το να στείλεις mail γενικά δεν είναι τόσο απλή υπόθεση... Εξηγούμαι: για να μπορείς να λάβεις και να στείλεις e-mail από το domain σου (εφόσον έχεις) πρέπει να είσαι καταχωρημένος. Δηλαδή... έχεις το domain superman.gr και θες να λάβεις mail. Πρέπει σε κάποιον DNS να υπάρχει ένα MX record που θα δηλώνει ότι τα mail του domain superman.gr πηγαίνουν στον mail server mail.superman.gr ή στο ίδιο το superman.gr. Στην αποστολή e-mail μπορείς στο sendmail/postfix/qmail να δηλώσεις ότι δεν θα κάνει το ίδιο το πρόγραμμα την δρομολόγηση των e-mail αλλά κάποιος άλλος MTA Server (πχ mailgate.forthnet.gr), το λεγόμενο Smarthost. Διαφορετικά πρέπει να έχεις ένα fully qualified domain name το οποιο θα αναγνωρίζεται από τους άλλους servers για να σου επιτρέπουν το relaying [με dynamic dns δεν παίζει]. Άμα εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα, παράτα το yast... τράβα στο http://www.sendmail.org (ή σε όποιον άλλο ΜΤΑ θες να δοκιμάσεις - το postfix έχει το πιο απλό configuration και στο προτείνω, αλλά γενικά άμα θες κάτι απλό όλα καλά είναι), κατέβασε το source και ακολούθα τις οδηγίες. Ειδικά άμα θες να παίξεις με το style του smarthost τα πράγματα είναι πολύ απλά. Good luck :) Σ'ευχαριστώ πολύ που έκανες τον κόπο να γράψεις όλα αυτά. DNS server υπάρχει, τώρα μένει να εφαρμόσω αυτά που έγραψες παραπάνω. :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CmP Δημ. February 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2005 Πριν λίγες μέρες εγκατέστησα στο PC μου SUSE LINUX Progessional...Μήπως μπορεί να μου πεί κανείς που είναι οι ρυθμήσεις για το ιντερνετ και τι ακριβως πρέπει να κάνω;;;;;;;; Παράθεση Motherboard: P4 C800 Deluxe CPU: P4 2.80Ghz RAM: 1024Mb Hard Disk: SATA MAXTOR 80Gb x2 Video Card: ATI Radeon 9600 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts