non_serviam_ Δημ. January 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2010 Mπορεις να μπεις μεσα στον home και να δημιουργησεις ενα καταλογο με το ονομα .fonts μετα θα αποθηκευσεις οσες γραμματοσειρες χρειαζεσαι απο τα windows (μπορεις κ ολες). Την επομενη φορα που θα ανοιξεις το συστημα σου θα ειναι διαθεσιμες σε καθε εφαρμογη! Άψογος φίλε μου!!!!! :up::up: Το έκανα και έχω όλες τις γραμματοσειρές μου μέσα!!! :D :D Τώρα τα windows τα κρατάω μόνο για δύο προγράμματα που δεν μπορώ ούτε μέσω wine να τα τρέξω...που θα πάει κάτι θα βρεθεί να ησυχάσω μια και καλή... :happy: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mitsos106 Δημ. January 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2010 Τώρα τα windows τα κρατάω μόνο για δύο προγράμματα που δεν μπορώ ούτε μέσω wine να τα τρέξω...που θα πάει κάτι θα βρεθεί να ησυχάσω μια και καλή... :happy: Εγώ τα πέταξα κι αυτά ουσιαστικά από τον υπολογιστή μου, και για κανα δυο προγραμματάκια που όντως τα χρειάζομαι, έχω κάνει εγκατάσταση με το Virtual Box και ενώ ο υπολογιστής μου είναι κομμάτι αρχαίος, βλέπε 1GB Ram, για τον ελάχιστο χρόνο που χρειάζομαι τα windows, δουλεύουν μια χαρά.:D Αν βέβαια έχεις γερό υπολογιστή, κάνεις τα πάντα! Και ούτε ιοί ούτε συντήρηση, τίποτα:rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CHRISTOS_89 Δημ. January 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2010 Εχω ενα περιεργο προβλημα με Ubuntu 9.10. Ενω βλεπω κανονικα βιντεο στο youtube φορτωνοντας τα με μεγαλη ταχυτητα, οι προεσκοπισεις των αλλων βιντεο που βρισκονται στα related φαινονται μονο λιγες, οι υπολοιπες δεν δειχνουν τιποτα,ο firefox φαινεται να φορτωνει συνεχως και μετα απο κανα 4 λεπτο ειναι σχεδον ολες διαθεσιμες. Ξερει κανενας τι μπορει να φταιει; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. January 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2010 υπαρχει περιπτωση να συνδεσω το creative zen x-fi με ubuntu 8.04? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
non_serviam_ Δημ. January 30, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2010 Έκανα κάτι πειραματισμούς με τα windows και τώρα στην αρχική οθόνη μου βγάζει για να boot-αρω old windows version windows 7 :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: Μπορώ με κάποιο τρόπο να το βάλω όπως ήταν... windows 7 ubuntu ή πρέπει να ξαναεγκαταστήσω το ubuntu???????????? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefidis Δημ. January 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2010 Έκανα κάτι πειραματισμούς με τα windows και τώρα στην αρχική οθόνη μου βγάζει για να boot-αρω old windows version windows 7 :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: Μπορώ με κάποιο τρόπο να το βάλω όπως ήταν... windows 7 ubuntu ή πρέπει να ξαναεγκαταστήσω το ubuntu???????????? Επειδή δε διευκρινίζεις, έχει σημασία αν το πρόβλημα προσδιορίζεται στον grub loader του ubuntu ή στο boot.ini των windows.. Στην πρώτη περίπτωση, ρίξε μια ματιά εδώ. Στη δεύτερη, γράφεις msconfig στο command prompt (δε θυμάμαι που είναι στα 7) και τσεκάρεις τα λειτουργικά στην καρτέλα boot.ini. Έτσι όπως τα γράφεις όμως, μάλλον στον grub loader του ubuntu είναι το πρόβλημα οπότε ακολουθείς τις οδηγίες και είσαι οκ. Παράθεση https://www.fragile.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gianpithio Δημ. January 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2010 (edited) Εαν εχεις ubuntu 9.10 δοκιμασε: sudo update-grub Edited January 31, 2010 by gianpithio Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gifΣυντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
non_serviam_ Δημ. January 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2010 (edited) Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!! :D Κοίταξα από τα windows στο msconfig/boot κι έχει μόνο τα windows 7 σαν os... Προσπάθησα να κάνω μετά και τον δεύτερο τρόπο που προτείνατε,αλλά όταν κάνω boot με το cd του ubuntu μου βγάζει να το κάνω εγκατάσταση...πως το κάνω να τρέξει τερματικό από το cd?? :rolleyes: edit...Το έλυσα με τον κλασικό τρόπο...ξαναπέρα το ubuntu και όλα καλά... :D Ευτυχώς που το ubuntu είναι τόσο γρήγορο,έχει τα πάντα και μπορούμε σε λίγη ώρα να το ξαναστήσουμε!!! :D:D Edited February 1, 2010 by non_serviam_ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. February 4, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2010 Παιδες να ρωτησω κατι χαζο, παρολο που ασχολουμαι με το Linux. Υπαρχει δυνατοτητα, οταν δεν ειμαι σε υπολογιστη με περιβαλλον Linux και τοποθετησω μεσα στο pc το Live CD μιας εκδοσης ωστε να το τρεχω απο εκει, να εγκαταστησω ενα προγραμμα του Linux παραλληλα και να το δουλεψω (εννοειται οτι θα πλεον θα βρισκομαι σε περιβαλλον Linux απο το Live CD)?? Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gianpithio Δημ. February 4, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2010 Mπορεις να το κανεις με το virtualbox. Θα κανεις οτι θελεις στην εικονικη μηχανη χωρις να πειραζεις το συστημα :) http://img31.imageshack.us/img31/4710/screenshotxd.png Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gifΣυντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. February 4, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2010 Mπορεις να το κανεις με το virtualbox. Θα κανεις οτι θελεις στην εικονικη μηχανη χωρις να πειραζεις το συστημα :) http://img31.imageshack.us/img31/4710/screenshotxd.png Σε ευχαριστω πολυ, θα το δοκιμασω γιατι μαλλον θα μου χρειαστει!! :) Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. February 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2010 υπαρχει περιπτωση να συνδεσω το creative zen x-fi με ubuntu 8.04? καποιος?:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isidorosr20595 Δημ. February 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2010 Υπάρχει κάποια διανομή Linux που να χρειάζεται λιγότερο από 1,90 GB για την εγκατάσταση;:O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefidis Δημ. February 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2010 Υπάρχει κάποια διανομή Linux που να χρειάζεται λιγότερο από 1,90 GB για την εγκατάσταση;:O Το Xubuntu θέλει 2.0 GB αν σε βοηθάω... :) http://www.xubuntu.org/get Παράθεση https://www.fragile.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isidorosr20595 Δημ. February 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2010 Το Xubuntu θέλει 2.0 GB αν σε βοηθάω... :) http://www.xubuntu.org/get Βοηθάς, αλλά με περιορίζουν τα 1.92 GB.:( Οι εκδόσεις για netbook πιάνουν πάνω από 1.90 GB; Αν κατεβάσω τη παλιότερη έκδοση Xubuntu (8.xx) θα πιάνει λιγότερο χώρο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefidis Δημ. February 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2010 Βοηθάς, αλλά με περιορίζουν τα 1.92 GB.:( Οι εκδόσεις για netbook πιάνουν πάνω από 1.90 GB; Αν κατεβάσω τη παλιότερη έκδοση Xubuntu (8.xx) θα πιάνει λιγότερο χώρο; Οι εκόσεις για netbook δεν είναι τίποτε άλλο από την κανονική έκδοση με προσαρμοσμένη επιφάνεια εργασίας για να αξιοποιεί πλήρως την ανάλυση 1024x600. Αυτό δεν το γνωρίζω. Θα πρέπει να διαβάσεις τα requirements της κάθε έκδοσης για περισσότερες πληροφορίες. Φαντάζομαι ότι ναι, θα πιάνει λιγότερο χώρο. Παράθεση https://www.fragile.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouse Δημ. February 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2010 Τελικά αξίζει να επιλέξω το ... "πιγκουίνο"? Παράθεση :dance: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. February 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2010 για δωσε ινφο.... γιατι να επιλεξεις τον πιγκουινο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bobos_neapoli Δημ. February 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2010 γεια σας..!θελω να ρωτησω καποια πραγματα γιατι ενδιαφερομαι να βαλω Linux στο laptop μου Toshiba A200-1AE..! 1.Αξιζει τον κοπο? 2.ειναι δυσκολη η εγκατασταση και τι χρειαζεται? 3.απαιτησεις? 4.drivers? 5.τι προγραματα θα μπορω να δουλεψω? 6.ποια παιχνιδια? 7.μπορω να χρεισιμοποιησω προγραματα και παιχνιδια απο windows??? 8.τι linux να βαλω? Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις περιμενω να μου δωσετε τα φωτα σας....! Ευχαριστω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lefkal Δημ. February 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2010 Βοηθάς, αλλά με περιορίζουν τα 1.92 GB.:( Οι εκδόσεις για netbook πιάνουν πάνω από 1.90 GB; Αν κατεβάσω τη παλιότερη έκδοση Xubuntu (8.xx) θα πιάνει λιγότερο χώρο; Τελικά φίλε μου βρήκες κάποια έκδοση? Γιατί και εγώ θέλω στο laptop να ξεφορτωθώ το backup της hp με τα vista και σκέφτομαι να βάλω μια έκδοση Linux. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mitsos106 Δημ. February 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2010 γεια σας..!θελω να ρωτησω καποια πραγματα γιατι ενδιαφερομαι να βαλω Linux στο laptop μου Toshiba A200-1AE..! 1.Αξιζει τον κοπο? 2.ειναι δυσκολη η εγκατασταση και τι χρειαζεται? 3.απαιτησεις? 4.drivers? 5.τι προγραματα θα μπορω να δουλεψω? 6.ποια παιχνιδια? 7.μπορω να χρεισιμοποιησω προγραματα και παιχνιδια απο windows??? 8.τι linux να βαλω? Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις περιμενω να μου δωσετε τα φωτα σας....! Ευχαριστω... Φίλε μου έχω ένα laptop με διπλό λειτουργικό: Win7 και Linux Mandriva. Αποτέλεσμα και κατ επέκταση απάντηση στις ερωτήσεις σου: 1. Ησύχασα από ιούς και τα σχετικά. Βρίσκω οτιδήποτε αντίστοιχο πρόγραμμα με MS ελεύθερα και νόμιμα. Πολύ πιο γρήγορος ο υπολογιστής. Στα Win αρχίζω με 580ΜΒ γεμάτα Ram και στο Linux me 120 (σε σύνολο 1024). 2. Η εγκατάσταση είναι πανεύκολη και έτοιμη σε κανα δεκάλεπτο. Χρειάζεσαι μόνο να κάψεις σε ένα cd το iso της διανομής και να κάνεις εκκίνηση από αυτό. Στο διαδίκτυο, υπάρχουν πάρα πολλοί οδηγοί. 3. Οι απαιτήσεις είναι πολύ πιο μικρές από τα Win, και σε κάθε διανομή είναι ξεχωριστές. 4. Σε γενικές γραμμές δε θα χεις πρόβλημα με συσκευές. 5. Υπάρχουν αντίστοιχα προγράμματα με τα Win. Ειδικά τα "καθημερινά" για ιντερνετ, γραφείο κτλ υπάρχει πληθώρα. 6/7. Παιχνίδια είνα πάρα πολλά επίσης, μα αν έχεις κολλήσει σε κάποιο των Win, υπάρχει το Wine, ένα πρόγραμμα που τρέχεις σε Linux .exe 8. Για αρχή θα σου συνιστούσα Linux Mint, ή Ubuntu, ή kubuntu, ή Mandriva. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. February 19, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2010 να συμπληρωσω και γω στα λεγομενα του mitsos106 2. αν θελεις dual boot με windows, μπορεις να χρησιμοποιησεις το wubi installer. ετσι θα γινει η εγκατασταση πανευκολα μεσω των windows. αν για οποιοδηποτε λογο θελεις να ξεφορτωθεις το Linux, απλα το κανεις απεγκατασταση. δεν μπλεκεις με format κλπ. η εγκατασταση και η απεγκατασταση γινεται οπως ολα τα προγραμματα στο windows. 8. θα σου προτεινα να πειραματιστεις αρχικα με ubuntu. πολυ ευκολη διανομη. εχω δοκιμασει αρκετες, αλλα "δεθηκα" μονο με την ubuntu :P Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bobos_neapoli Δημ. February 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2010 ευχαριστω παιδια...εβαλα ubuntu 9.10 και προς το παρον ψαχνομαι...! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. February 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2010 καλο ψαξιμο :P μην βιαστεις να τα απεγκαταστησεις ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mitsos106 Δημ. February 20, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2010 καλο ψαξιμο :P μην βιαστεις να τα απεγκαταστησεις ;) Ακριβώς έτσι. Λίγο υπομονή θέλει να το συνηθίσεις. Μετά, δε θα ξεκολλάς! :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts