Jump to content

Καλοκαιρινές διακοπές


leo123
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

αμαξι ή μηχανακι ουτως ή αλλως θα νοικιασω/παρω

 

σκοπος ειναι να ενημερωθω κυριως για παραλιες ;)

 

να προτιμησεις ανατολικη-νοτια πλευρα που ειναι πιο... ζεστα :lol:

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

 

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 958
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τα ζεστά είναι και πιο βρώμικα όμως...:rolleyes:

 

δεν ειπα οτι ειναι ζεστα... αλλα πιο ζεστα απο τα βορεια :lol:

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

 

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα Κεφαλλονιά παρά Ζάκυνθο. Στο λέω γιατί έχω πάει και στα δύο. Στη Ζάκυνθο αξίζει μόνο το ναυάγιο! :)

εγώ λέω Κρητη!ειναι φοβερό νησι με τελιες παραλιες!:Dγια προορισμο θαλασσα να πατε Σειτια,ερμουπολη,Ξεροκαμπο,Κουρεμενο!

αν θελετε διακοπες πιο λα'ι'κες πιγενετε Χαμεζι,βρουχα(αποκατο ειναι η...Σπιναλογκα για ζευγαρακια:love:)

:*
Link to comment
Share on other sites

εγω ειμαι αναμεσα σε Σαντορινη και Ζακυνθο. εχει παει κανεις να μου πει εντυπωσεις???

 

 

Ζάκυνθο δεν ξέρω, αλλά Σαντορίνη είναι γα.....α!

Εκπληκτικό τοπίο, καθηλωτική θέα όσο θα πλησιάζει το πλοίο προς το λιμάνι, ανηφόρα που σου κόβει την ανάσα μέχρι να ανέβεις στην χώρα, εκπληκτικό νησί γενικώς, πολλά και καλά μπαράκια, καλούτσικες παραλίες, νυχτερινή ζωή ως το μεσημέρι, αξίζει να επισκεφτείς και το ηφαίστειο και το γειτονικό νησάκι νομίζω λέγεται Θηρασία, όπου έχει υπέροχα ταβερνίδια, πιο προσεγμένα, καλύτερης ποιότητος και πιο οικονομικά απ την Θήρα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

Αν θες να κάνεις κάποιον φίλο σου

άκου με προσοχή τους καημούς του

και δίνε του ελπίδες...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

για 19-26 Ιουλίου και ενδιαφέρομαι για παραλίες και φαγητό...

για παραλίες εντάξει, λίγο πολύ τις έχω διαβάσει πιες είναι καλές αλλά θα ήθελα αν ξέρει κάποιος κανένα καλό σημείο για μπάνιο.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι, με την δικιά μου, κάνουμε... μπάνιο στην... Λ. Αμαλίας (Σύνταγμα), τις τελευταίες 10-13 μέρες! ( :lol::lol::lol: )

 

Eπίσης, το να σου δώσει κάποιος συμβουλή ΠΟΥ ΕΣΥ να πας διακοπές, είναι μάλλον... τζόγος. Δηλαδή, πρέπει να πέσεις "πάνω στην περίπτωση", να 'χεις τα ΙΔΙΑ ΓΟΥΣΤΑ με τον τύπο που θα σε συμβουλέψει.

 

Εγώ προσωπικά, αν και είναι μαγευτικό το Αιγαίο, ΔΕΝ μου πολυ-αρέσουν οι Κυκλάδες - είναι ξεραΐλα, ελάχιστα δέντρα, καίγεται ο τόπος, λιγοστό το νερό και ενδείκνεται κυρίως για πιτσιρικαρία για ξεφάντωμα στα κλαμπάκια (Πάρου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σκιάθου κτλ.)... Εγώ, προτιμώ είτε τα Δωδεκάνησα, είτε τις Βόρεις Σποράδες, είτε (κυρίως!) τα Επτάνησα. Γιατί; Διότι (λόγο και του κατά το ήμισυ βρετανικού αίματός μου), θέλω να βλέπω και... ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ, βρε αδερφέ! Δεν αντέχω αυτό το καφε-γκρι-άσπρο των Κυκλάδων - τουλάχιστον, δεν το αντέχω μετά την τρίτη μέρα. Δηλαδή, για μένα, πάνω από ένα τριήμερο, δεν αντέχω τις Κυκλάδες, εκτός κι αν (που μου έχει τύχει) έχω κάποιον φίλο με σκάφος (1-2 έχω) και να πάμε να αγκυροβολήσουμε σε μια απάτητη παραλία με βαθιά νερά και να 'μαι με τις μπουκάλες και την μάσκα ΟΛΗ τη μέρα κάτω απ' την επιφάνεια του νερού! (Έτσι, μάλιστα, πάω Κυκλάδες...)

 

Όσο για την Σαντορίνη, που είναι ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, για μένα είναι το κατ' εξοχήν νησί "του τριημέρου"! Δηλαδή, εγώ προσωπικά, μετά τις τρεις μέρες που έχω μαγευτή απ' το "σεληνιακό τοπίο" και το φοβερό ηλιοβασίλεμα/ανατολή απ' τα απόκρυμνα βράχια της... Αγίας Ειρήνης ("Σάντα-Ειρήνη"=Σαντορίνη), αφού έχω επισκεφτεί τα αρχαία και το ηφαίστειο και αφού έχω... λιώσει στα άπειρα κλαμπάκια... νιώθω έντονα να φύγω τάχιστα, διότι από ΠΑΡΑΛΙΕΣ... "μάπα"!!! Λόγο του ότι η (σημερινή, όπως είναι τώρα) Σαντορίνη προήλθε από μια τεράστια έκρηξη ηφαιστείου, ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ η παραλίες είναι ηφαιστιογεννής με κατάμαυρη/καφέ άμμο-βότσαλα και μέσα στο νερό... σε απόσταση... πέντε μέτρων απ' την ακτή, το βάθος πηγαίνει... ΑΒΥΣΣΟΣ! Μπορεί να δεις και... υποβρύχιο να αναδύεται στα δέκα μέτρα! (Κατάμαυρα και ΑΚΡΩΣ ΒΑΘΙΑ τα νερά! ΠΟΥ είναι η ομορφιά των γαλάζιων ακτών της Ελλάδας μας, στην Σαντορίνη;;; )...

Αν θες ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ - αλλά και με ΦΟΒΕΡΕΣ ακτές και πρασινάδα, καλύτερα στη Σκιάθο.

 

Από Επτάνησα, για μένα ΟΛΑ είναι όμορφα (λίγο λιγότερο η Ιθάκη - που ουσιαστικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η Ιθάκη του Οδυσσέα, όλοι οι ιστορικοί λένε ότι η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ είναι η πραγματική αρχαία Ιθάκη), με πρώτη την Κεφαλονιά μαζί με τους Παξούς και μετά, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα.

 

Η Ζάκυνθος, που 'χω πάει σερί 8 χρόνια (!!!), είναι ΦΟΒΕΡΗ! Εγώ προσωπικά, δεν χορταίνω να πηγαίνω...

 

Άλλα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ νησιά (γενικώς, εκτός Επτανήσσων) είναι: Αλόνησος, Αστυπάλεα, Ικαρία & Φούρνοι Ικαρίας, Αμοργός, Κουφωνήσια, ΚΡΗΤΗ (φυσικά!), Σαμοθράκη... και εννοείται (και κοντά στην Αθήνα)... ΚΗΘΥΡΑ (άπαιχτα!)... Αγκίστρι, Σκορπιός & Τζια (πολύ-πολύ κοντά στην Αθήνα).

 

Αυτά... Γενικά, να ξέρετε - έχω πάει μπόλικα ταξίδια, εντός κι εκτός Ελλάδος.

ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! Σαν το Αιγαίο (απ' την... μια ή την... "άλλη" όχθη του!), δεν υπάρχει άλλο (μαζί με την ΚΥΠΡΟ, βέβαια!)... Γενικά, η Μεσσόγειος ΣΚΙΖΕΙ - αλλά εάν πάτε σε ΑΛΛΕΣ μεσσογειακές χώρες για καλοκαίρι, θα δείτε ότι ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ το Αιγαίο, πλην όπως είπα η Κύπρος - αλλά ΚΑΙ η Σικελία!

 

Όλα τα άλλα τα "εξωτικά", που οι Έλληνες έχουν "κολλήσει" τα τελευταία χρόνια να πηγαίνουν (για μήνα μέλιτος ή γενικά) όπως π.χ. Άγιος Δομίνικος, Καραϊβική, Χαβάη, Μπαλί και τέτοια... είναι μεν ΕΞΩΤΙΚΑ και μαγευτικά, αλλά ΤΟΟΟΟΣΟ ΚΑΛΑ να ζήσεις και να χαρείς το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, σαν το Αιγαίο ΔΕΝ υπάρχει!!!... Εδώ, έρχονται κάθε καλοκαίρι ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, από κράτη που είναι ΚΑΙ ΑΥΤΑ μεσσογειακά!!! Γιατί έρχονται, ειδικά για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα, αφού "έχουν κι εκείνοι μεσσογειακό τοπίο/θάλασσες/παραλίες";... Διότι, ΔΕΝ έχουν ΤΟΣΟ όμορφα, όσο εμείς - κι οι Τουρκαλάδες - στο Αιγαίο).

Edited by andrewmaslim
Link to comment
Share on other sites

Καθε μέρος έχει τα δικά του,και το εξωτερικό το ίδιο ,και ανάλογα τι κάνει περισσότερο κανείς σε διακοπες.

 

Θα πρότεινα επίσης από Ελλάδα και την Σκύρο.:) .Ακούγεται συνήθως λόγω θητείας Αεροποριας και Ναυτικού ,αλλά είναι

πολύ οργανωμένο, με καλές παραλίες,φαγητό ,ήσυχο ,πράσινο ακόμα ,και έχει και νερό για νησί.Παει κανεις από την παραλία Κύμης.

Link to comment
Share on other sites

Καθε μέρος έχει τα δικά του,και το εξωτερικό το ίδιο ,και ανάλογα τι κάνει περισσότερο κανείς σε διακοπες.

 

Θα πρότεινα επίσης από Ελλάδα και την Σκύρο.:) .Ακούγεται συνήθως λόγω θητείας Αεροποριας και Ναυτικού ,αλλά είναι

πολύ οργανωμένο, με καλές παραλίες,φαγητό ,ήσυχο ,πράσινο ακόμα ,και έχει και νερό για νησί.Παει κανεις από την παραλία Κύμης.

 

Την ξέχασα την Σκύρο - κι υπηρέτησα για λίγο με απόσπαση εκεί ("Μπατζής") το '93.

Link to comment
Share on other sites

για Ζακυνθο τι εντυπωσεις εχετε??απο αποψη παραλιων,διασκεδαση,καμια ταβερνουλα και γενικα για παρεα 4 ατομων...
Link to comment
Share on other sites

Έκλεισα 20-25/7 Σκιάθο με το μωρό!

Can't wait!!:rolleyes:

 

καλα να περασεις, αν και η σκιαθος ειναι οτι πρεπει για παρεοκατασταση:cool:

Link to comment
Share on other sites

για Ζακυνθο τι εντυπωσεις εχετε??απο αποψη παραλιων,διασκεδαση,καμια ταβερνουλα και γενικα για παρεα 4 ατομων...

 

Έγραψα παραπάνω, δεν διάβασες; ΟΚΤΩ ΦΟΡΕΣ συνεχόμενες έχω πάει!!!!!... Φοβερό νησί! Ό,τι θες, ρώτα με...

 

Περιληπτικά

 

Παραλίες:

Γενικά, υπάρχουν πολλές παραλίες για να πας. Φυσικά, μιας κι αν δεις σε χάρτη, η Ζάκυνθος ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, χρειάζεσαι οπωσδήποτε αυτοκίνητο και να ΓΥΡΙΣΕΙΣ το νησί, να το "φχαριστηθείς". Δεν λέω, μόνο μέσα στην πόλη της Ζακύνθου να κάτσεις και να πηγαίνεις στις γύρω παραλίες, καλά είναι κι έτσι. Αλλά, ΧΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!... Τεςπα... Κοντινές παραλίες καλές, είναι...

...η παραλία ΚΑΛΑΜΑΚΙ, όπως βλέπεις την πόλη φάτσα... στα αριστερά, προς τον δρόμο για αεροδρόμιο. Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ παραλία, με πολύ ρηχά νερά (στα πρώτα 20-30 μέτρα), ιδανικά για παιδάκια/οικογένειες ή για θαλάσσια παιχνίδια (πχ. μπάλα, βόλλεϋ κτλ.) - εννοείται έχει μπαράκια και αναψυκτήρια κοντά, αλλά και ΜΕΣΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ μπορείς να πας και να αράξεις στο μπαράκι και να πιεις κάτι.

Άλλη κοντινή παραλία, είναι φυσικά στην περιοχή ΤΣΙΛΙΒΙ, 5-7 χιλιόμετρα εκτός πόλεως Ζακύνθου - όπως βλέπεις την πόλη φάτσα, απ' το δεξί μέρος, ανεβαίνεις τον περιφεριακό και βγαίνεις απ' την πόλη, συναντάς μια πεδιάδα με ελαιόδεντρα και αμπέλια και προς τα δεξιά είναι η περιοχή ΤΣΙΛΙΒΙ με την παραλία της. Εκεί, είναι "Βρετανική οικογενειακή περιοχή" κυρίως, δηλαδή πηγαίνουν ΞΕΝΟΙ με οικογένειες (φυσικά πηγαίνουν κι από άλλες χώρες). Έχει όμορφα και φθηνά μέρη να πας, ενώ η παραλία (ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙΡΟ - που μοιάζει με... Χαβάη απ' τα κύμματα!), είναι πολύ καλή. (Να πάτε "έτσι", χύμα, να ανεβείτε τα σκαλιά του ΠΡΩΤΟΥ πάνω στην άμμο ξενοδοχείου - "Υάκινθος" - να ζητήσετε τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ο γιος του ιδιωκτήτη - και να πείτε ότι ένας γνωστός σας έστειλε εκεί, να σας φτιάξει ένα σπέσιαλ κλαμπ σάντουιτς και να χαλαρώσετε στην πισίνα, βλέποντας την θάλασσα στα 5 μέτρα...)

Άλλη καλή παραλία, είναι και στο ΑΡΓΑΣΙ, πολύ κοντά...

Επίσης, άλλη κοντινή είναι ο ΛΑΓΑΝΑΣ, αλλά εκεί γίνεται ΤΗΣ Π**ΤΑΝΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ απ' τους ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ - πιτσιρικάδες!!! (Μοιάζει πολύ με το ΦΑΛΗΡΑΚΙ της Ρόδου!)... Κι εκεί είναι ωραία η παραλία, αλλά ΜΕΤΑ το μεσημέρι προς απόγευμα, καλύτερα να αποφεύγεται, διότι αρχίζουν (πάλι) οι Βρετανοί την πόση ΑΠΕΙΡΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ αλκοόλ και γίνεται ο κακός χαμός!

Επίσης... η παραλία στο ΚΕΡΙ, λίγο πιο μακριά. ΦΟΒΕΡΗ παραλία κι εκεί. Και πιο πριν, η παραλία στο ΚΟΥΚΛΑΚΙ ΠΟΡΤΟ ΚΟΥΚΛΑ). Επίσης, η παραλία ΠΟΡΤΟ ΖΟΡΟ - με ΦΟΒΕΡΗ ΑΣΠΡΗ ΑΜΜΟ, τεράστια και εκπληκτικά νερά. (Αν και λιγότερο οργανωμένη, έχει ψάθινες ομπρέλες κι ένα ξύλινο μπαράκι). Eπίσης, στον ΓΕΡΑΚΑ και το ΡΙΛΑΞ - φοβερές!

 

ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΕΣ παραλίες - και ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ! - είναι φυσικά...

...στον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, που είναι (ήταν; ) και πολύ οργανωμένη, με beachbar και φοβερά happening.

Εννοείται, παραλία ΜΑΚΡΥ ΓΥΑΛΟΣ.

 

Αλλά, ΤΑ ΜΑΚΡΑΝ ΤΟΠ-ΚΟΡΥΦΑΙΑ μέρη για μπάνιο ΟΛΩΝ, είναι φυσικά η ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ με τον κόλπου του "ΝΑΥΑΓΙΟΥ", ενώ τα ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, είναι στην περιοχή ΛΙΜΙΩΝΑΣ!

 

Διασκέδαση:

ΠΑΝΤΟΥ! Έχει παντού διασκέδαση. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ βρίσκεις φοβερά μέρη να πας (π.χ. στην κεντρική πλατεία προς Αγίου Μάρκου, είναι το γνωστό στέκι μπαρ/καφετέρια με το ρουφ-γκάρντεν, "μαστ" για την Ζάκυνθο), ενώ φυσικά ΠΑΝΩ απ' το λιμάνι και την πόλη, στην πασίγνωστη ΜΠΟΧΑΛΗ, πας για ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ γλυκά και παγωτά (και φαγητό - αλλά ακριβό)... και πιο πάνω στην ανηφόρα (είναι βράχος, έχει περπάτημα, αλλά αφήνεις το αμάξι στο Δημ. Πάρκιν), έχει 2-3 ΦΟΒΕΡΑ κλαμπ, με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ θέα "πιάτο" όλη η πόλη και το λιμάνι - και με... σεζλόνγκ/ξαπλώστρες να... ξαπλώνεις και να πίνεις το ποτό σου ΔΙΠΛΑ στο πεζούλι (πάνω απ' τον γκρεμό) αγναντεύοντας!

Φυσικά, για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, η διασκέδαση ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ, είναι στην περιοχή ΑΡΓΑΣΙ, 5-6 χιλ. έξω απ' την πόλη, που εκεί... κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, είναι... παραταγμένα ΠΑΝΩ από... 10-12 μαγαζιά (μπαρ, κλαμπ, "σκυλάδικα", κτλ.) και γίνεται ΤΗΣ "ΠΟΠΗΣ"! (Όλοι εκεί πηγαίνουν!)...

Επίσης, στο ΤΣΙΛΙΒΙ και στον ΛΑΓΑΝΑ, γίνεται ΤΗΣ ΜΟΥΡΛΗΣ από τα αγγλικά παμπ/μπαρ (λιγότερο στο Τσιλιβί, γιατί είναι πιο οικογενειακό μέρος και νωρίς "κουλάρει"). Στον Λαγανά, γίνεται... ΠΑΝΖΟΥΡΛΙΣΜΟΣ!!! Όρεξη για περιπέτεια και... καμιά φάπα (με μεθυσμένα αγγλάκια) να 'χεις!

Στο ΚΕΡΙ επίσης, έχει φοβερά μέρη να πας για βράδυ - ΕΙΔΙΚΑ ΔΕ, το απομακρισμένο μπαράκι "Κερί", πάνω-πάνω στην πλαγιά, που βλέπει τα πάντα πανοραμικά και είναι ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ οι βραδιές εκεί.

Γενικά, έχει παντού να πας και να "την βρεις"...

 

Φαγητό:

Εντάξει, λέμε για Ζακυνθινούς, έτσι; Μετά τις καντάδες, είναι εθισμένοι στην "μάσα"! ΠΑΝΤΟΥ μπορείτε να πάτε για φαγητό!... Μέσα στην πόλη, θα "τιμήσετε" τα σουβλάκια και τους λουκουμάδες στον πεζόδρομο δεξιά στην Αγίου Μάρκου. Επίσης, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στο τυροπιτάδικο απέναντι απ' το δημαρχείο ("Ζάκυνθος" - το έχουν 2-3 κοπέλες, αδέλφια) - που ΤΕΤΟΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑ, ΔΕΝ έχετε ξαναφάει!

Εννοείται, δεξιά τέρμα (όπως βλέπεις την πόλη), είναι κάτι παραλιακά μαγαζιά/ταβερνάκια/ρεστοράν, όπου ΕΚΕΙ μάλιστα είναι και οι ΠΙΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΙ (απέναντι απ' το θερινό σινεμά και την παιδική χαρά).

Φυσικά, πάνω στην Μπόχαλη (που είπαμε και πιο πάνω), έχει τα ΠΙΟ ΑΠΑΙΧΤΑ ΓΛΥΚΑ & ΠΑΓΩΤΑ - αλλά και φαγητό (όμως είναι "τσιμπημένες" οι τιμές εκεί, διότι η Μπόχαλη είναι το ΠΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ μέρος!). Εάν πάτε, θα διαλέξετε ΚΥΡΙΩΣ να πάτε στο ΑΚΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ (όπως βλέπεις την θέα) μαγαζί, ΔΙΠΛΑ ακριβώς απ' το καμπαναριό της εκκλησίας. Είναι μακράν το κορυφαίο. Θα ζητήσετε "ΦΡΥΓΑΝΙΑ" (με παγωτό) - το ΣΠΕΣΙΑΛ γλυκό ("ΘΑΝΑΤΟΣ"!) των Ζακυνθινών! Επίσης, ΕΞΩ απ' την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου (κάτω στην πόλη), υπάρχουν πλανόδιοι που πωλούν μαντολάτο και άλλα, πολύ σπέσιαλ. Αλλά, ΕΣΕΙΣ θα ζητήσετε "ΦΥΤΟΥΡΑ"!!!...

(Και γύρω στις 4-5 το πρωί που θα 'σαστε πεινασμένοι, ΠΙΣΩ απ' την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου, είναι ένας ΦΟΥΡΝΟΣ που ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙ και... απλά "μαμεί"!!!... Εννοείται, για την ΤΟΠ-ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΡΕΠΑ, στον δρόμο από Ζάκυνθο προς Λαγανά - στο αριστερό χέρι, ένα μικρό μαγαζάκι γωνιακό... "Άντε γεια" η κρέπα, λέμε!)

 

Επίσης, απ' την πόλη της Ζακύνθου στο δρόμο για την ενδοχώρα, υπάρχει πάνω στο δρόμο μια ταβέρνα/σουβλατζίδικο/γκριλ, που σκίζει!

Στην περιοχή (μέσα στην ενδοχώρα) ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ, έχει φοβερά μέρη και ταβέρνες για να φας, όπως και στο χωριό ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ!

 

Βέβαια... η ΜΑΚΡΑΝ ΤΟΠ ταβέρνα... είναι στο ΟΡΕΙΝΟΤΕΡΟ μέρος της Ζακύνθου (πάνω στο βουνό), μεταξύ των χωριών ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΓΥΡΙΟ-ΛΟΥΧΑ! Δυστυχώς, δεν θυμάμαι ακριβώς που είναι, πηγαίνουμε "ψάχνοντας"! ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ, επειδή είναι ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ, θα σας πουν! Έχει εκεί ΚΥΝΗΓΙ, γουρουνόπουλο, κοκορέτσι και τέτοια, αλλά μιλάμε... εκεί πας ΝΗΣΤΙΚΟΣ απ' το πρωί... και επιστρέφεις χορτάτος για... ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ (αρωσταίνεις απ' το φαί)!

 

Διαμονή:

Βασικά, καλύτερα να μείνετε ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΕΩΣ Ζακύνθου - πλην του κεντρικού παραλιακού μεγάλου ξενοδοχείου, που αξίζει τα χρήματά του.

(Αποφύγετε, γενικά, τα περισσότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια. ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ στην πόλη, μακριά! - εκτός κι θέλετε να κάνετε... "σαφάρι" και να κυνηγάτε... ΙΠΤΑΜΕΝΕΣ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟΤΑΤΕΣ... κατσαρίδες!)

Για μένα, το ΤΟΠ μέρος για διαμονή, είναι στο Κερί - αλλά επίσης, βρίσκεις ΦΟΒΕΡΑ ξενοδοχεία (και φθηνά) στο Τσιλιβί (τελευταία φορά, έμεινα ΠΑΝΩ στο δρόμο προς παραλία Τσιλιβί, σ' ένα ξενοδοχείο με πισίνα φάτσα με το που κατηφορίζεις την ράμπα και ροζ/σομόν χρώμα βαμμένο το κτίριο. Είναι σούπερ.)

 

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι.

Edited by andrewmaslim
Link to comment
Share on other sites

καλα να περασεις, αν και η σκιαθος ειναι οτι πρεπει για παρεοκατασταση:cool:

 

Thanks man!

Για παρεοκατάσταση κανόνιζα για Μάλια αλλά έχει μείνει στάσιμη η κατάσταση λόγω υποχρεώσεων ενός

http://www.thepicz.com/pictures/782bc7a1a565ced1682d0073f326a863.jpg
Link to comment
Share on other sites

που θα μεινετε? στη χωρα ή προς τα εξω?

 

επισης οχημα θα εχετε?

προτεινω ενοικιαση μηχανης(γιατι οχι και γουρουνα*) για τις βολτες σας.

 

*στη μπανανα θα χρειαστει ;)

Link to comment
Share on other sites

Την μυτιληνη την εχει σκεφτει κανεις? Λογο καταγωγης θα παω τον αυγουστο, και ειναι πολυ ομορφο νησι οικονομικο κ με πολλες επιλογες.

Αλλα για ιουλιο που λεμε με δυο φιλαρακια να τη κανουμε για κανα τριημερο, που να παμε για ξεσαλωμα? Ιο, μαλια, λαγανα, παρο?

Link to comment
Share on other sites

Καλή κι η Μυτιλήνη, απλά οι καλές περιοχές είναι σχεδόν... στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα απλωμένα (δεν είναι μαζεμένα κοντά), ενώ η θάλασσα σχεδόν παντού στην Μυτιλήνη (και στη Χίο), είναι επιεικώς... ΠΑΓΩΜΕΝΗ!

 

Για μένα, είπα... Κοιτάξτε για ΙΚΑΡΙΑ, ΚΟΥΦΩΝΗΣΙΑ & ΚΥΘΗΡΑ! ("ΜΑΜΑΝΕ" ΟΛΑ!)

Link to comment
Share on other sites

Έγραψα παραπάνω, δεν διάβασες; ΟΚΤΩ ΦΟΡΕΣ συνεχόμενες έχω πάει!!!!!... Φοβερό νησί! Ό,τι θες, ρώτα με...

 

Περιληπτικά

 

Παραλίες:

Γενικά, υπάρχουν πολλές παραλίες για να πας. Φυσικά, μιας κι αν δεις σε χάρτη, η Ζάκυνθος ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, χρειάζεσαι οπωσδήποτε αυτοκίνητο και να ΓΥΡΙΣΕΙΣ το νησί, να το "φχαριστηθείς". Δεν λέω, μόνο μέσα στην πόλη της Ζακύνθου να κάτσεις και να πηγαίνεις στις γύρω παραλίες, καλά είναι κι έτσι. Αλλά, ΧΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!... Τεςπα... Κοντινές παραλίες καλές, είναι...

...η παραλία ΚΑΛΑΜΑΚΙ, όπως βλέπεις την πόλη φάτσα... στα αριστερά, προς τον δρόμο για αεροδρόμιο. Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ παραλία, με πολύ ρηχά νερά (στα πρώτα 20-30 μέτρα), ιδανικά για παιδάκια/οικογένειες ή για θαλάσσια παιχνίδια (πχ. μπάλα, βόλλεϋ κτλ.) - εννοείται έχει μπαράκια και αναψυκτήρια κοντά, αλλά και ΜΕΣΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ μπορείς να πας και να αράξεις στο μπαράκι και να πιεις κάτι.

Άλλη κοντινή παραλία, είναι φυσικά στην περιοχή ΤΣΙΛΙΒΙ, 5-7 χιλιόμετρα εκτός πόλεως Ζακύνθου - όπως βλέπεις την πόλη φάτσα, απ' το δεξί μέρος, ανεβαίνεις τον περιφεριακό και βγαίνεις απ' την πόλη, συναντάς μια πεδιάδα με ελαιόδεντρα και αμπέλια και προς τα δεξιά είναι η περιοχή ΤΣΙΛΙΒΙ με την παραλία της. Εκεί, είναι "Βρετανική οικογενειακή περιοχή" κυρίως, δηλαδή πηγαίνουν ΞΕΝΟΙ με οικογένειες (φυσικά πηγαίνουν κι από άλλες χώρες). Έχει όμορφα και φθηνά μέρη να πας, ενώ η παραλία (ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙΡΟ - που μοιάζει με... Χαβάη απ' τα κύμματα!), είναι πολύ καλή. (Να πάτε "έτσι", χύμα, να ανεβείτε τα σκαλιά του ΠΡΩΤΟΥ πάνω στην άμμο ξενοδοχείου - "Υάκινθος" - να ζητήσετε τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ο γιος του ιδιωκτήτη - και να πείτε ότι ένας γνωστός σας έστειλε εκεί, να σας φτιάξει ένα σπέσιαλ κλαμπ σάντουιτς και να χαλαρώσετε στην πισίνα, βλέποντας την θάλασσα στα 5 μέτρα...)

Άλλη καλή παραλία, είναι και στο ΑΡΓΑΣΙ, πολύ κοντά...

Επίσης, άλλη κοντινή είναι ο ΛΑΓΑΝΑΣ, αλλά εκεί γίνεται ΤΗΣ Π**ΤΑΝΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ απ' τους ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ - πιτσιρικάδες!!! (Μοιάζει πολύ με το ΦΑΛΗΡΑΚΙ της Ρόδου!)... Κι εκεί είναι ωραία η παραλία, αλλά ΜΕΤΑ το μεσημέρι προς απόγευμα, καλύτερα να αποφεύγεται, διότι αρχίζουν (πάλι) οι Βρετανοί την πόση ΑΠΕΙΡΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ αλκοόλ και γίνεται ο κακός χαμός!

Επίσης... η παραλία στο ΚΕΡΙ, λίγο πιο μακριά. ΦΟΒΕΡΗ παραλία κι εκεί. Και πιο πριν, η παραλία στο ΚΟΥΚΛΑΚΙ ΠΟΡΤΟ ΚΟΥΚΛΑ). Επίσης, η παραλία ΠΟΡΤΟ ΖΟΡΟ - με ΦΟΒΕΡΗ ΑΣΠΡΗ ΑΜΜΟ, τεράστια και εκπληκτικά νερά. (Αν και λιγότερο οργανωμένη, έχει ψάθινες ομπρέλες κι ένα ξύλινο μπαράκι). Eπίσης, στον ΓΕΡΑΚΑ και το ΡΙΛΑΞ - φοβερές!

 

ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΕΣ παραλίες - και ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ! - είναι φυσικά...

...στον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, που είναι (ήταν; ) και πολύ οργανωμένη, με beachbar και φοβερά happening.

Εννοείται, παραλία ΜΑΚΡΥ ΓΥΑΛΟΣ.

 

Αλλά, ΤΑ ΜΑΚΡΑΝ ΤΟΠ-ΚΟΡΥΦΑΙΑ μέρη για μπάνιο ΟΛΩΝ, είναι φυσικά η ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ με τον κόλπου του "ΝΑΥΑΓΙΟΥ", ενώ τα ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, είναι στην περιοχή ΛΙΜΙΩΝΑΣ!

 

Διασκέδαση:

ΠΑΝΤΟΥ! Έχει παντού διασκέδαση. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ βρίσκεις φοβερά μέρη να πας (π.χ. στην κεντρική πλατεία προς Αγίου Μάρκου, είναι το γνωστό στέκι μπαρ/καφετέρια με το ρουφ-γκάρντεν, "μαστ" για την Ζάκυνθο), ενώ φυσικά ΠΑΝΩ απ' το λιμάνι και την πόλη, στην πασίγνωστη ΜΠΟΧΑΛΗ, πας για ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ γλυκά και παγωτά (και φαγητό - αλλά ακριβό)... και πιο πάνω στην ανηφόρα (είναι βράχος, έχει περπάτημα, αλλά αφήνεις το αμάξι στο Δημ. Πάρκιν), έχει 2-3 ΦΟΒΕΡΑ κλαμπ, με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ θέα "πιάτο" όλη η πόλη και το λιμάνι - και με... σεζλόνγκ/ξαπλώστρες να... ξαπλώνεις και να πίνεις το ποτό σου ΔΙΠΛΑ στο πεζούλι (πάνω απ' τον γκρεμό) αγναντεύοντας!

Φυσικά, για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, η διασκέδαση ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ, είναι στην περιοχή ΑΡΓΑΣΙ, 5-6 χιλ. έξω απ' την πόλη, που εκεί... κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, είναι... παραταγμένα ΠΑΝΩ από... 10-12 μαγαζιά (μπαρ, κλαμπ, "σκυλάδικα", κτλ.) και γίνεται ΤΗΣ "ΠΟΠΗΣ"! (Όλοι εκεί πηγαίνουν!)...

Επίσης, στο ΤΣΙΛΙΒΙ και στον ΛΑΓΑΝΑ, γίνεται ΤΗΣ ΜΟΥΡΛΗΣ από τα αγγλικά παμπ/μπαρ (λιγότερο στο Τσιλιβί, γιατί είναι πιο οικογενειακό μέρος και νωρίς "κουλάρει"). Στον Λαγανά, γίνεται... ΠΑΝΖΟΥΡΛΙΣΜΟΣ!!! Όρεξη για περιπέτεια και... καμιά φάπα (με μεθυσμένα αγγλάκια) να 'χεις!

Στο ΚΕΡΙ επίσης, έχει φοβερά μέρη να πας για βράδυ - ΕΙΔΙΚΑ ΔΕ, το απομακρισμένο μπαράκι "Κερί", πάνω-πάνω στην πλαγιά, που βλέπει τα πάντα πανοραμικά και είναι ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ οι βραδιές εκεί.

Γενικά, έχει παντού να πας και να "την βρεις"...

 

Φαγητό:

Εντάξει, λέμε για Ζακυνθινούς, έτσι; Μετά τις καντάδες, είναι εθισμένοι στην "μάσα"! ΠΑΝΤΟΥ μπορείτε να πάτε για φαγητό!... Μέσα στην πόλη, θα "τιμήσετε" τα σουβλάκια και τους λουκουμάδες στον πεζόδρομο δεξιά στην Αγίου Μάρκου. Επίσης, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στο τυροπιτάδικο απέναντι απ' το δημαρχείο ("Ζάκυνθος" - το έχουν 2-3 κοπέλες, αδέλφια) - που ΤΕΤΟΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑ, ΔΕΝ έχετε ξαναφάει!

Εννοείται, δεξιά τέρμα (όπως βλέπεις την πόλη), είναι κάτι παραλιακά μαγαζιά/ταβερνάκια/ρεστοράν, όπου ΕΚΕΙ μάλιστα είναι και οι ΠΙΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΙ (απέναντι απ' το θερινό σινεμά και την παιδική χαρά).

Φυσικά, πάνω στην Μπόχαλη (που είπαμε και πιο πάνω), έχει τα ΠΙΟ ΑΠΑΙΧΤΑ ΓΛΥΚΑ & ΠΑΓΩΤΑ - αλλά και φαγητό (όμως είναι "τσιμπημένες" οι τιμές εκεί, διότι η Μπόχαλη είναι το ΠΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ μέρος!). Εάν πάτε, θα διαλέξετε ΚΥΡΙΩΣ να πάτε στο ΑΚΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ (όπως βλέπεις την θέα) μαγαζί, ΔΙΠΛΑ ακριβώς απ' το καμπαναριό της εκκλησίας. Είναι μακράν το κορυφαίο. Θα ζητήσετε "ΦΡΥΓΑΝΙΑ" (με παγωτό) - το ΣΠΕΣΙΑΛ γλυκό ("ΘΑΝΑΤΟΣ"!) των Ζακυνθινών! Επίσης, ΕΞΩ απ' την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου (κάτω στην πόλη), υπάρχουν πλανόδιοι που πωλούν μαντολάτο και άλλα, πολύ σπέσιαλ. Αλλά, ΕΣΕΙΣ θα ζητήσετε "ΦΥΤΟΥΡΑ"!!!...

(Και γύρω στις 4-5 το πρωί που θα 'σαστε πεινασμένοι, ΠΙΣΩ απ' την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου, είναι ένας ΦΟΥΡΝΟΣ που ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙ και... απλά "μαμεί"!!!... Εννοείται, για την ΤΟΠ-ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΡΕΠΑ, στον δρόμο από Ζάκυνθο προς Λαγανά - στο αριστερό χέρι, ένα μικρό μαγαζάκι γωνιακό... "Άντε γεια" η κρέπα, λέμε!)

 

Επίσης, απ' την πόλη της Ζακύνθου στο δρόμο για την ενδοχώρα, υπάρχει πάνω στο δρόμο μια ταβέρνα/σουβλατζίδικο/γκριλ, που σκίζει!

Στην περιοχή (μέσα στην ενδοχώρα) ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ, έχει φοβερά μέρη και ταβέρνες για να φας, όπως και στο χωριό ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ!

 

Βέβαια... η ΜΑΚΡΑΝ ΤΟΠ ταβέρνα... είναι στο ΟΡΕΙΝΟΤΕΡΟ μέρος της Ζακύνθου (πάνω στο βουνό), μεταξύ των χωριών ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΓΥΡΙΟ-ΛΟΥΧΑ! Δυστυχώς, δεν θυμάμαι ακριβώς που είναι, πηγαίνουμε "ψάχνοντας"! ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ, επειδή είναι ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ, θα σας πουν! Έχει εκεί ΚΥΝΗΓΙ, γουρουνόπουλο, κοκορέτσι και τέτοια, αλλά μιλάμε... εκεί πας ΝΗΣΤΙΚΟΣ απ' το πρωί... και επιστρέφεις χορτάτος για... ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ (αρωσταίνεις απ' το φαί)!

 

Διαμονή:

Βασικά, καλύτερα να μείνετε ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΕΩΣ Ζακύνθου - πλην του κεντρικού παραλιακού μεγάλου ξενοδοχείου, που αξίζει τα χρήματά του.

(Αποφύγετε, γενικά, τα περισσότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια. ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ στην πόλη, μακριά! - εκτός κι θέλετε να κάνετε... "σαφάρι" και να κυνηγάτε... ΙΠΤΑΜΕΝΕΣ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟΤΑΤΕΣ... κατσαρίδες!)

Για μένα, το ΤΟΠ μέρος για διαμονή, είναι στο Κερί - αλλά επίσης, βρίσκεις ΦΟΒΕΡΑ ξενοδοχεία (και φθηνά) στο Τσιλιβί (τελευταία φορά, έμεινα ΠΑΝΩ στο δρόμο προς παραλία Τσιλιβί, σ' ένα ξενοδοχείο με πισίνα φάτσα με το που κατηφορίζεις την ράμπα και ροζ/σομόν χρώμα βαμμένο το κτίριο. Είναι σούπερ.)

 

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι.

 

μονο βοηθησες??:Dμετα απο τετοια επεξηγηση και αναφορα τ μονο που μενει ειναι να το εκτυπωσω το κειμενο σου απο σημερα και θα το κανω τουριστικο οδηγο να τον πουλαω και στους αλλους τουριστες!:ρ οπως και να χει,το μονο σιγουρο ειναι οτι σχεδον μας επεισες για ζακυνθο!σε ευχαριστω πολυ για τον κοπο να τα γραψεις ολα αυτα:D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...