Jump to content

Dexter (Showtime)

Zaxir
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια να πω την αληθεια απογοητευτικα λιγο με το 2ο επεισοδιο, πολυ δραμα η κατασταση πλεον. Ελπιζω στο 3ο επεισοδιο να εχουμε καμια ανατροπη διοτι αν συνεχισει η ιδια κατασταση θα καταντησει βαρετη και ανουσια η εξελιξη της σειρας:(

Maybe you were right

But baby I was lonely

I don't want to fight

I'm tired of being sorry ...:shifty:

• Απαντήσεις 199
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ουτε εμενα μαρεσει οπως δειχνει να πηγαινει.

Το παει - πεθανε - και - πρεπει να επανελθω και να σκοτωσω παλι για να γινω καλα δε μου λεει και πολλα. Και μη ξεχναμε οτι στις προηγουμενες σεζον ο εκαστοτε φονιας ηταν ενας αντιπαλος στην ουσια που φροντιζε την εξελιξη, Εδω τι ?

Ασε που ο μπατσος ο ξερακιανος τωρα θα ξεκινησει να τον κυνηγαει και να αποδειξει την ενοχη του κτλ κτλ κτλ

:X

Εμένα μου φαίνεται λογικό να θέλει να σκοτώσει για να επανέλθει στα κανονικά του.

Επίσης, δεν νομίζω ότι ο νέος αντίπαλος θα κρατήσει και πολύ. Μου φαίνεται προσωρινή ασχολία. Δεν μοιάζει με σημαντική μορφή. Πιο πολύ θα ασχοληθούν με τον Κουίν και την προσπάθειά του να τον αποκαλύψει. Επειδή όμως το έχουν ξανακάνει αυτό με κείνον τον μαύρο συνεργάτη της Ντεμπ μάλλον θα δούμε κάτι διαφορετικό. Λογικά, κάποιος θα μάθει γιαυτόν

Πάντα είχε συναισθήματα ο Dexter, απλά του αρέσει να κλαίγεται λίγο και να λέει ότι είναι κτήνος κ.τ.λ, είναι και λίγο emo. Θέλω τον Cody και την Astor πίσω :(. Ο Dex χρειάζεται μια οικογένεια να επιστρέφει. Που είναι η Julia Stiles; Ελπίζω να εμφανιστεί σύντομα όπως και κάποια υπόθεση. Θέλω να δω που θα πάει το πράγμα με τον Quinn. O χαρακτήρας της Debra με εκνευρίζει μερικές φορές!

Στο 3ο επεισοδιο εχουμε καποιες ενδιαφερον καταστασεις, και επιτελους και λιγη αγωνια. Μου αρεσε η ολη εξελιξη του επεισοδιου, το λαθος του dexter, και γενικα το οτι πιαστικε απροετοιμαστος μεχρι και την τελευταια στιγμη με την κοπελα. Επισεις ο νεος δολοφονος που αποκεφαλιζει τα θυματα του διχνει ενδιαφερον;)

Maybe you were right

But baby I was lonely

I don't want to fight

• 3 weeks later...
To τελευταίο επεισόδιο ήταν πολύ αστείο ειδικά το πως επέλεξε ο Dex να συνδέσει τις δύο "υποθέσεις" στον κατάλληλο χρόνο. Πάντως το main arc ακόμα δεν έχει απογειωθεί και μοιάζει το πιο αδύναμο μέχρι τώρα. Μοιάζει σαν ένα μείγμα της πρώτης με την τρίτη σεζόν. :) ¨Ενας συνάδελφος του τον υποψιάζεται και ταυτόχρονα έχει μια "προστατευόμενη" νέα Dexterούλα (σαν τον Μεξικάνο δήμαρχο στην 3η), και οι πρώτες λέξεις του μωρού είναι "Die die my darling"! Ενδιαφέρον έχει να δούμε αν ο Dexter θα συνάψει και ρομαντικό δεσμό με την νέα του "βοηθό" που ελπίζω να μην έχει την ίδια κατάληξη με τον προηγούμενο. Πάντως ακόμα βλέπεται ευχάριστα!

Πάντα είχε συναισθήματα ο Dexter, απλά του αρέσει να κλαίγεται λίγο και να λέει ότι είναι κτήνος κ.τ.λ, είναι και λίγο emo.

αχαχα!:lol: ναι, ειναι λιγο ιμο οντως

Μοιάζει σαν ένα μείγμα της πρώτης με την τρίτη σεζόν. :) ¨Ενας συνάδελφος του τον υποψιάζεται και ταυτόχρονα έχει μια "προστατευόμενη" νέα Dexterούλα (σαν τον Μεξικάνο δήμαρχο στην 3η), και οι πρώτες λέξεις του μωρού είναι "Die die my darling"! Ενδιαφέρον έχει να δούμε αν ο Dexter θα συνάψει και ρομαντικό δεσμό με την νέα του "βοηθό" που ελπίζω να μην έχει την ίδια κατάληξη με τον προηγούμενο. Πάντως ακόμα βλέπεται ευχάριστα!

Εμενα πιο πολύ μου θυμίζει την ιστορία με την Αγγλιδα στη 2η σεζον - που βρήκε αλλον ενα ανθρωπο να ξερει το μυστικό του και να εχει κι αυτος εναν dark passenger. Απλά αυτη ειναι πιο "διαφανης" σ'εμάς: (όπως φανηκε κι απ τον τιτλο του τελευταιου επεισοδίου "everything is ilLUMENated") πολυ νωρίς μας αποκαλύφθηκαν η ιστορία της και τα συναισθηματά της...κι επειδή αυτά δεν ειναι τοσο σκοτεινα όσο της Αγγλίδας περιμενουμε η σχεση της με το Ντεξτερ να χει καλυτερη καταληξη.

Όσο για τη Ντεμπρα, στους άντρες εχει την ίδια τυχη με την Τάρα του True Blood :p Σε καθε σεζον βρισκουν και οι δύο τον πιο ακατάλληλο... παρόλο που θα θελα να κρατησει με τον Quinn γιατι ταιριαζουν, ειναι προφανες το εμποδιο που μπαινει αναμεσα. Βέβαια, επειδη απ την αρχή της σεζον λεω πως εχει ερθει επιτελους η ωρα της Ντεμπρα να μαθει, ίσως μαθει μεσω του Quinn και ισως παιξει διλλημα ποιον απ τους 2 να συγχωρησει/κατανοησει/υποστηριξει

Όσο για τη Ντεμπρα, στους άντρες εχει την ίδια τυχη με την Τάρα του True Blood :p Σε καθε σεζον βρισκουν και οι δύο τον πιο ακατάλληλο... παρόλο που θα θελα να κρατησει με τον Quinn γιατι ταιριαζουν, ειναι προφανες το εμποδιο που μπαινει αναμεσα. Βέβαια, επειδη απ την αρχή της σεζον λεω πως εχει ερθει επιτελους η ωρα της Ντεμπρα να μαθει, ίσως μαθει μεσω του Quinn και ισως παιξει διλλημα ποιον απ τους 2 να συγχωρησει/κατανοησει/υποστηριξει

Ναι και εγώ θα ήθελα να πάει καλά η ιστορία με τον Quinn αλλά όσο πάει η Debra με εκνευρίζει και πιο πολύ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί :)

Eίμαι ο μόνος που πιστεύει πως φτάνει πια με τους έρωτες της Debra;

Δηλαδή, εντάξει...δε βλέπουμε και τα Ατίθασα Νιάτα. Δε χρειάζεται σε ΚΑΘΕ σεζόν η Debra να έχει έναν (συνήθως, το χειρότερο δυνατό) γκόμενο. Όσο για τον Quinn, μου είναι ο πιο αντιπαθής χαρακτήρας από όλες τις σεζόν του Dexter μέχρι στιγμής. Άχρωμος, άοσμος, αδιάφορος. Και σα χαρακτήρας και σαν ηθοποιός.

Επίσης o Dexter πρέπει οπωσδήποτε να βρεί τον παλιό κακό του εαυτό. Με έχει κουράσει πάρα πολύ αυτή η ιστορία με τη Lumen και πριν με τα ψυχολογικά του. Πλέον όταν ο Dexter λέει "I'm a monster" κτλ. μου μοιάζει πως το λέει περισσότερο για να το πιστέψει ο ίδιος και όχι γιατί έτσι είναι, όπως ίσχυε στις παλιότερες σεζόν. Και με το να μας το επαναλαμβάνουν με ΚΑΘΕ ευκαιρία, δε γίνεται περισσότερο πραγματικότητα ;)

Ας καταλάβουν επιτέλους οι σεναριογράφοι πως δε βλέπει κανείς το Dexter για τις συναισθηματικές διεργασίες του ήρωα και αυτών που τον περιτριγυρίζουν (βρήκε νεο γκόμενο η Debra; πώς θα πάει ο γάμος του Batista και της Laguerta; θα παίξει τίποτα με Dexter-Lumen;; ).

Έλεος.

Λίγο αίμα θέλουμε να δούμε :p και αυτό στη φετινή σεζόν μας το δείχνουν με το σταγονόμετρο :mad:

Edited by DesertSMisSRaiN

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Όσο για τον Quinn, μου είναι ο πιο αντιπαθής χαρακτήρας από όλες τις σεζόν του Dexter μέχρι στιγμής. Άχρωμος, άοσμος, αδιάφορος. Και σα χαρακτήρας και σαν ηθοποιός.

Οχι ενταξει δεν ειναι τοσο αδιαφορος επειδή παίρνουμε αντικρουόμενες πληροφορίες γι' αυτόν: μια εχουμε δεδομενα οτι δεν ειναι και βραχος ηθικής (ψιλοδιεφθαρμένος μπάτσος για την ακρίβεια - δε θυμαμαι τι ακριβώς γινοταν, αλλα σε προηγούμενη σεζον δεν τον ειχαμε δει να παίρνει κάτι λεφτά που δεν έπρεπε?) κι απ την άλλη με τη Ντέμπρα είναι κύριος μεχρι τώρα και εχει ενα ενδιαφερον να δουμε ποια πλευρα του θα επικρατησει.

πώς θα πάει ο γάμος του Batista και της Laguerta;
Α καλα, ναι δεν το συζητώ, το πιο αδιάφορο στοριλαιν που έχει παιξει μεχρι τώρα - by far! Καλύτερα να βλέπαμε στοριλάιν με το Μασούκα που είναι γ@μω τα παιδιά (καλα αυτό το γέλιο του δεν ειναι κορυφή? καθε φορά γελάω, ειναι μεταδοτικό)

Οχι ενταξει δεν ειναι τοσο αδιαφορος επειδή παίρνουμε αντικρουόμενες πληροφορίες γι' αυτόν: μια εχουμε δεδομενα οτι δεν ειναι και βραχος ηθικής (ψιλοδιεφθαρμένος μπάτσος για την ακρίβεια - δε θυμαμαι τι ακριβώς γινοταν, αλλα σε προηγούμενη σεζον δεν τον ειχαμε δει να παίρνει κάτι λεφτά που δεν έπρεπε?) κι απ την άλλη με τη Ντέμπρα είναι κύριος μεχρι τώρα και εχει ενα ενδιαφερον να δουμε ποια πλευρα του θα επικρατησει.

Δεν εννοώ πως δεν έχει δικά του μυστήρια και πως απλώς υπάρχει στη σειρά, αλλά ακόμα και τα μυστήρια που έχει μου φαίνονται υπερβολικά αδιάφορα.

Δεν ξέρω, δεν τον συμπάθησα εξ αρχής.

Α καλα, ναι δεν το συζητώ, το πιο αδιάφορο στοριλαιν που έχει παιξει μεχρι τώρα - by far! Καλύτερα να βλέπαμε στοριλάιν με το Μασούκα που είναι γ@μω τα παιδιά (καλα αυτό το γέλιο του δεν ειναι κορυφή? καθε φορά γελάω, ειναι μεταδοτικό)

Aκόμα και ο Masuka έχει "χαλάσει".

Ήταν ανέκαθεν ο comic relief χαρακτήρας της σειράς, το ξέρω, αλλά στις τελευταίες σεζόν έχει καταντήσει γελοτοποιός. Όλες οι δραματικές σειρές χρειάζονται και κάποιους μικρούς, κωμικούς χαρακτήρες, αλλά ειδικά o Masuka έχει καταντήσει... καρτούν :mad:

Αλλά συμφωνώ μαζί σου, ακόμα και μια ερωτική storyline με τον Masuka θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα από αυτή των Laguerta-Batista. Aπό τα πλέον αταίριαστα ζευγάρια σε σειρά.

Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν τώρα με τον Matsuka είναι να τον κάνουν τραγικό χαρακτήρα. Να εμπλακεί δηλαδή out of the blue σε κάποια πολύ σκοτεινή εξέλιξη (όπου θα πάθει κάτι βαρύ ή πχ θα σκοτωθεί) που θα αλλάξει άρδην το πως βλέπεις τον χαρακτήρα πλέον, γιατί όντως αλλιώς έχει καταντήσει ο joey της υπόθεσης με την κακή έννοια (friends season 10/spinoff) και λίγα λέω.

Πάντως, η σειρά επιτέλους παίρνει τα πάνω της για μένα. Το πρώτο επεισόδιο της season ήταν όμως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Σε σημείο σε απανωτές σκηνές να σκέφτομαι έντονα "τι στο διάολο σκεφτόντουσαν εκεί; Απολύθηκε όλη η παλιά ομάδα των writers; "

Μου αρέσει ιδιαίτερα το υπο-στόρυ (ή main story) με τη lumen (και το παιχνίδι με το όνομά της) και ελπίζω να μη δούμε κάποιο expected τέλος σε αυτό (όπως πχ να τα φορτώσει όλα σε αυτή και να τη βγάλει καθαρή ο Dex). Επίσης, όπως θα προτιμούσα να γίνει στην 3η season, μακάρι να μείνει η lumen για παραπάνω από 1 season και να έχουμε καλύτερη ανάπτυξη/εξέλιξη του συσχετισμού με τον dexter.

Συμφωνώ για Quinn και Debra, (γιατί τόσο in-breeding ξαφνικά; ) και επαυξάνω κι εγώ για Laguerta και Angel. Τουλάχιστον για τους τελευταίους πρέπει να κάνουν κάτι να τους ξεκολλήσουν από το θέμα του γάμου τους ή τουλάχιστον να το περάσουν σε τριτο-τέταρη μοίρα. Δεν πρέπει να είναι και τόσο δύσκολο να τους εμπλέξουν σε άλλες πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες πια.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango

Η παρομοίωση με τον Joey είναι πολύ σωστή.

Μέχρι σήμερα πάντως στo Dexter όλα οι καινούργιοι χαρακτήρες που έχουν σκάσει μύτη ήταν για το πολύ μια σεζόν. Kαι ο John Lithgow και ο Jimmy Smits και (πιστεύω) η Julia Stiles είναι χαρακτήρες που μπήκαν στη σειρά με σκοπό να φύγουν στο τέλος της κάθε σεζόν. Γενικά, με εξαίρεση ίσως τον Quinn, το Dexter δεν έχει εισάγει ποτέ χαρακτήρα που να μπήκε πιο μετά από την πρώτη σεζόν και να παρέμεινε για παραπάνω από έναν κύκλο. Με εξαίρεση το βασικό cast, γενικά η σειρά φαίρεται στου νέους χαρακτήρες σα να είναι απόλυτα "μιας χρήσεως".

Ακόμα και ο Quinn όμως είναι ουσιαστικά ένας...λευκός Doakes. Δεν είναι κάτι ουστιαστικά καινούργιο.

Εμενα παντως ως τωρα δε μαρεσει.

Δε θυμιζει σε τιποτα τις καταπληκτικες προηγουμενες και ειναι αντιστοιχη της 3ης σε ... βαρεμαρα!

Αν εξαιρεσεις τους φονιαδες που κυνηγαει το αρσενικοθηλυκο Ντεμπρα( την γουσταρω τρελλα!) και τους ωραια σκηνοθετημενους φονους, τα αλλα ειναι λιγο οτι να ναι.

• 3 weeks later...
Παιδια που θα βρουμε το νεο επεισοδιο ( το 9) ψαχνω εδω και ωρες αλλα τιποτα :(

Maybe you were right

But baby I was lonely

I don't want to fight

Παιδια που θα βρουμε το νεο επεισοδιο ( το 9) ψαχνω εδω και ωρες αλλα τιποτα :(

Οχι εγω μια χαρα οπως παντα το βρηκα (φαιλς τιουμπ ;) ) κατα το μεσημερακι...δεν πιστευω να προλαβαν και να τα διεγραψαν στο μεταξυ? :confused:

Η αμαρτια μου ειναι οτι εμενα μ' αρεσει η σεζον, κι ας ειναι πιο πολυ επικεντρωμενη στην "ανθρωπινη φυση" του Ντεξ. Και η σχεση του με τη Λουμεν μ'αρέσει και οι κακοι της σεζον - και το τελος του σημερινου scaaary - ακομα και το love story Debra-Quinn μ' αρεσει... Και οι διάφοροι κινδυνοι που τον περικυκλωνουν (γενικα: ο διεφθαρμενος μπατσος, ο γκουρου-τικ τικ τικ- και ο κινδυνος να τον ανακαλυψει η αδερφη του, αλλά και ειδικά - σε καθε επεισόδιο: όπως πχ εκεινο στην αποθηκη που εσερνε τον κακο η Λουμεν και ο Ντεξ ειχε τον αλλο στο πορτμπαγκαζ).

Το στοριλαιν με τη santa muerte ηταν λιγο ακυρο γιατι ο Ντεξτερ δεν αναμειχθηκε καθολου αλλα τελοσπαντων (αν και ποτε δεν ξερεις... 3 επεισοδια δε μενουν?)

ειδατε μηπως και τι γινεται στο επομενο?

προβελπεται χαμος λιγο πριν το τελος.

Αληθεια παει και για 6ο?

Αληθεια παει και για 6ο?

Κάθε σεζόν πάει καλύτερα από την προηγούμενη γι'αυτό δεν νομίζω να σταματήσει. Μ'αρέσει το love story στον τελευταίο κύκλο.:) Και είναι καλή επιλογή ο μανιακός robocop (o ψυχάκιας που παρακολουθεί τον Dex)! Μια καλή επιλογή για τον επόμενο κύκλο θα ήταν ο ηθοποιός που έκανε τον εθισμένο πράκτορα του FBI στο δεύτερο κύκλο του Prison Break. Μόνο παράπονο. Είχα την ελπίδα μετά το φινάλε του προηγούμενου κύκλου ότι ο δολοφόνος της συζύγου του Dex δεν ήταν ο Trinity αλλά κάποιος άλλος, αλλά δεν έχει υπάρξει κανένα στοιχείο προς αυτή την κατεύθυνση.

Κάθε σεζόν πάει καλύτερα από την προηγούμενη γι'αυτό δεν νομίζω να σταματήσει. Μ'αρέσει το love story στον τελευταίο κύκλο.:) Και είναι καλή επιλογή ο μανιακός robocop (o ψυχάκιας που παρακολουθεί τον Dex)! Μια καλή επιλογή για τον επόμενο κύκλο θα ήταν ο ηθοποιός που έκανε τον εθισμένο πράκτορα του FBI στο δεύτερο κύκλο του Prison Break. Μόνο παράπονο. Είχα την ελπίδα μετά το φινάλε του προηγούμενου κύκλου ότι ο δολοφόνος της συζύγου του Dex δεν ήταν ο Trinity αλλά κάποιος άλλος, αλλά δεν έχει υπάρξει κανένα στοιχείο προς αυτή την κατεύθυνση.

Κι εγω τη βρίσκω εξαιρετικη αυτη τη σεζόν! καταρχας εχει το πλεονεκτημα οτι συνεχισε το στοριλαιν της προηγουμενης σεζον -που ήταν απλά τέλεια - και διατηρησε μια συνοχή, ενώ πχ. οι πρωτες 3 σεζον ήταν αυτόνομες και δε συνεδεαν τα προηγουμενα με τα επομενα (πχ. οκ στα πρωτα επεισοδια της 2ης σεζόν ήταν λίγο επηρεασμενος απο αυτο που ειχε γινει με τον αδερφο, αλλα ο κορμος του στορι ηταν ασχετος, η δε 3η σεζον που ηταν και η πιο αδιαφορη ηταν τελειως ασυνδετη και με προηγουμενα και με επομενα)

Ανυπομονω για τα 2 τελευταια...

Αυτος ο Jordan Chase φοβερος χαρακτηρας...ειναι μεν monster σαν τον trinity κι αυτός αλλα σε μια τελειως διαφορετικη διασταση - οποτε δε φαινεται σα να επαναλαμβάνεται η ιστορια. Εχουν χτισει καταπληκτικα το χαρακτηρα του, που ειναι ουσιαστικα ενας "master of puppets" που κινει τα νηματα και βρισκεται ενα βημα μπροστα ακομα κι απ τον Ντεξτερ. Και μ'αρεσει πως σταδιακα αποκαλυπτεται η δύναμή του - στην αρχή βλέπαμε οτι απλα "εκλεβε" τις ατακες του Ντεξτερ σα να ήξερε τι σκεφτόταν, μετά μάθαμε ότι ήξερε πολύ περισσότερα απ' οσα νομιζαμε και τωρα μαθαμε οτι οι

συνεργοι του - η ζωη και ο θανατος τους - ηταν ουσιαστικά στα χέρια του....για να μην πουμε για την τελειως αρρωστημενη σχεση με το πρωτο του θυμα, που ειναι τοσο πολυ μαριονέτα του που νομιζεις οτι θα δεις τους σπαγγους στα χερια της!

PS αμα ο Ντεξτερ ηταν ελληνικη παραγωγή και το 'παρα 5' διασημη αμερικανικη θα λέγαμε: κοιτα να δεις! αυτη η σεζον του Ντεξτερ κλεβει απ το 'παρα5' χαχαχαχ

Αυτό με το "παρα 5" ήταν και μένα η πρώτη μου σκέψη από τότε που μας έδωσαν τη φωτογραφία.

Για μένα η season βελτιώνεται, αλλά καμιά σχέση με την προηγούμενη δυστυχώς.

Το τελευταίο επεισόδιο ήταν πολύ καλό αλλά

1. Το σενάριο με το πρώτο θύμα κσι το γιατί η παρέα συνέχιζε τους βιασμούς (από πότε και για πόσο κλπ) έχει πολλά λογικά κενά imho. Και έχουν δύο επεισόδια να τα γεμίσουν γιατί όπως είναι για μένα δεν στέκει.

2. Δεν μπορώ να δεχτώ τόσο εύκολα το "master of puppets" σκηνικό.

3. Η Lumen και ο Dexter κάνουν σεξ. WTF?!? Και οι δύο είχαν από ένα σοβαρότατο λόγο να μην φτάσουν εκεί. Και τους βάζουν σε αυτή την κατάσταση γιατί; Γιατί αυτό περίμενε το κοινό;

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango

Κι εγω τη βρίσκω εξαιρετικη αυτη τη σεζόν! καταρχας εχει το πλεονεκτημα οτι συνεχισε το στοριλαιν της προηγουμενης σεζον -που ήταν απλά τέλεια - και διατηρησε μια συνοχή, ενώ πχ. οι πρωτες 3 σεζον ήταν αυτόνομες και δε συνεδεαν τα προηγουμενα με τα επομενα (πχ. οκ στα πρωτα επεισοδια της 2ης σεζόν ήταν λίγο επηρεασμενος απο αυτο που ειχε γινει με τον αδερφο, αλλα ο κορμος του στορι ηταν ασχετος, η δε 3η σεζον που ηταν και η πιο αδιαφορη ηταν τελειως ασυνδετη και με προηγουμενα και με επομενα)

Διαφωνώ απόλυτα. Δε μου αρέσει σχεδόν καθόλου η 5η σεζόν. Περίμενα πολλά περισσότερα όταν είχα μάθει πως θα εμφανιστεί η Julia Stiles.

Επίσης, δεν έβρισκα (και δε βρίσκω) κακό το να είναι η κάθε σεζόν ολοκληρωμένη και αυτούσια, χωρίς να εξαρτάται άμεσα ή να συνδέεται στενά με την προηγούμενη.

Η 5η σεζόν μέχρι στιγμής έχει:

- Την πιο βαρετή υπόθεση ever (αυτή με το Santa Muerte που όπως φαίνεται κανείς δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να κλείσει). Πολύ θέλω να δω πώς στο καλό θα δέσουν τις δύο ιστορίες μεταξύ τους. Αν αυτό σκοπεύουν να κάνουν.

- Το ζευγάρι με τη χειρότερη χημεία ever (Batissta-LaGuerta) και όλα τα μικρο/μεγαλοπροβλήματα στο γάμο τους - ειλικρινά τώρα, ποιός από τους fans του Dexter ενδιαφέρεται πραγματικά αν ο Angel κοιμάται στο κρεβάτι τους ή στον καναπέ;;; Και αυτή η LaGuerta είναι η χειρότερη αστυνόμος ΟΛΩΝ των εποχών: όχι μόνο έχει ένα serial killer κάτω από την μύτη της και δεν παίρνει χαμπάρι τόσα χρόνια τώρα, αλλά δεν μπαίνει καν στον κόπο να αναρωτηθεί "βρε μήπως;" όταν το πετάει ο Quinn. Έπειτα, ρίχνει το φταίξιμο για τα λάθη της αλλού. Μετά επειδή έχει "θυμώσει" δεν ξανανοίγει μια υπόθεση για την οποία υπάρχουν νέα στοιχεία, αλλά μετά την ανοίγει γιατί πιστεύει (ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ) πως αυτό θα φέρει τον άντρα της στο κρεβάτι τους... ΕΛΕΟΣ.

- Το δεύτερο και ακόμα πιο ανούσιο ζευγάρωμα του Dexter:

Debra-Quinn

. Ξεκάθαρος οτι-να-νισμός για να βάλουν love story και conflict of interests στη storyline

"Ο Quinn έχει υποψίες

. Και αμαν πια με την

Debra

και τους έρωτές της κάθε σεζόν....Τόλμη και Γοητεία το κάνανε.

- Έναν απίστευτα μυξιάρη Dexter που ή κλαίει, ή κρατάει το μωρό του μέχρι να κοιμηθεί, ή δε μπορεί να σκοτώσει ή παρηγορεί κοπέλες ή καταστρέφει σκηνές εγκλημάτων και στοιχεία ή το παίζει στοργικός πατέρας με τα παιδιά της Rita ή μας τονίζει πόσο "τέρας" είναι - ενώ ταυτόχρονα φτιάχνει κρεμούλα στο μωρό του -... NOT COOL.

- Αδιάφορο story-line που έχει κααααπως φτιάξει στα τελευταία επεισόδια, αλλά τώρα δε σώζεται. Ο δε

Jordan Chase

είναι πολύ λάθος "κακός" μετά τον εξαιρετικό περσινό κακό. Μοιάζει με τους ευαγγελιστές ιερείς που βγαίνουν στα αμερικανικά ραδιόφωνα και κάνουν κηρύγματα.

- Κενα νααααααα (με το συμπάθειο) στην ιστορία. Τουλάχιστον στο παρα 5 που αναφέρετε, ο

βιασμός

έγινε μία φορά. Εδώ υποτίθεται ότι πρέπει να πιστέψουμε ότι 5-6 άνθρωποι είναι ΟΛΟΙ διεαστραμμένοι και ΟΛΟΙ έτυχε να είναι στην ίδια παρέα και ΟΛΟΙ θεώρησαν πως μπορούν να το κάνουν αυτό

13 φορές

;;

Προσωπικά θεωρώ πως η 5η σεζόν είναι η χειρότερη σεζόν της σειράς.

Πήραν έναν ήρωα που έφτιαχναν για 4 ολόκληρα χρόνια και τον έκαναν... νιανια.

Και επιτέλους πρέπει οι σεναριογράφοι κάθε σειράς να ξέρουν τι ζητάνε οι τηλεθεατές τους: ας είμαστε ειλικρινείς - κανένας μας δε βλέπει τον Dexter για τα συναισθηματικά προβλήματα των χαρακτήρων ή για το μεγάλωμα των παιδιών.

Απογοήτευση σκέτη...

Αν συνεχίσει και η 6η στο ίδιο μοτίβο, Dexter is dead to me. :mad:

Edited by DesertSMisSRaiN

Δε διαφωνω με τα σημεία που κριτικάρετε DesertS και stroggoff, απλα για μένα βαραίνουν πιο πολύ τα θετικά που ανέφερα : ο τροπος που χτιστηκε ο χαρακτηρας του κακου, ο τροπος που οι δυο διαλυμένοι Ντεξ+Λουμεν αλληλοστηρίχθηκαν (και το point 3 που λες stroggoff, ναι υπηρχαν αναστολές αλλα η ενταση μεταξυ τους και ο "ενθουσιασμός" της συγκεκριμενης νυχτας το υπερνικησαν, νομιζω το επαιξαν ωραια οι ηθοποιοι, ειδικα ο Ντεξτερ-Hall που ταλαντεύεται καπως και ειναι πολυ προσεκτικος σα να ζηταει την αδεια για καθε κινηση) - το ότι ο Ντεξτερ βλέπει πρωτη φορα την πιθανοτητα να μην ειναι οσο τερας οσο νομιζε (και πρωτη φορα ακουει τη Ντεμπρα να κανει παρομοιες σκέψεις) - ακομα και την ιστορια του Quinn με το διεφθαρμενο χαφιόμπατσο τη βρισκω καλη...

Γι αυτο επιμενω οτι ειναι πολυ καλή σεζον - νομιζω τη βάζω πανω/κατω ισα με τη 2η - δηλαδή το τοπ πάει

1. 1η & 4η

2. 2η & 5η

3. 3η

Το βασικο αρνητικο ειναι οντως το οτι δε συσχετιστηκε το αλλο murder storyline (santa muerte) με την υποθεση. Το μοναδικο που μας έδωσε ήταν ότι η Ντεμπρα σκοτωσε πρωτη φορα (κι αυτη) και αυτο ισως επηρέασε και την θετική της αποψη για τον υποτιθέμενο vigilante και προετοιμαζει το εδαφος για να μαθει για το Ντεξτερ. Για το αλλο με Batista-LaGuerta συμφωνω οτι ειναι επιεικως ελεεινο, αλλα ΟΚ πόσο screen time παιρνει?...σχεδον μηδενικο στο τελευταιο επεισοδιο πχ.

Στο τελευταίο επεισόδιο, μπορεί αλλά για δες το στο γενικό σύνολο:

Όταν ξεκίνησε το ειδύλλιο. Όταν το έμαθε ο Matthews και τους απειλούσε. Όταν παντρεύτηκαν. Όταν ο Batissta άρχισε να ζηλεύει για τα λεφτά που βγάζει η LaGuerta. Όταν έκανε τη φασαρία στο μπαρ ο Batissta. Όταν συζητάγανε (πότε με τον Matthews και πότε με τον Batissta) για το ότι πρέπει να πάει να ζητήσει συγγνώμη σε αυτόν που χτύπησε. Όταν πήγε να βρει τη Laguerta στην αποστολή της. Όταν μπαίνει στο γραφείο (στο προηγούμενο και αυτό το επεισόδιο) και εκείνη του λέει για τα κρεβάτια κτλ.

Eίναι ΠΑΡΑ πολλά "Όταν..." για μια σειρά που α) έχει πολύ λίγα επεισόδια, άρα δε δικαιολογούνται τα fillers και β) δεν ασχολείται με ερωτικές ιστορίες, αλλά με φόνους.

Όσο για το άλλο που λέει ο stroggoff έχει απόλυτο δίκιο με μια μικρή ένσταση εκ μέρους μου:

ποιός ενδιαφερόταν να δει ρομάντζα ανάμεσα σε Lumem-Dexter

;; Δεν είναι δηλαδή μόνο βεβιασμένο, είναι και αδιάφορο για τους fans.

Τι να πω;

*Σεντόνι Alert*

Σίγουρα προσέχουν κάποια σημεία ώστε να μην φανούν εντελώς ξεκάρφωτα. Απλά το στόρι με τη Lumen είναι από τα λίγα πράγματα για τα οποία ενδιαφέρομαι αυτή τη season (το άλλο πλέον είναι *οριακά* το σκηνικό με τον ντετεκτιβ, αλλά μόνο αν οδηγήσει σε κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, αντι για το τραπέζι του Dex ή κάποιο βολικό "ατύχημα" που είναι το αναμενόμενο).

Οπότε, όσον αφορά τη Lumen, το έχω ξαναπεί, προτιμώ την αργή εξέλιξη του χαρακτήρα της (πχ σε διάστημα πάνω από μιας season αν και όπως είπε ο DesertSMisSRaiN αυτό ίσως δεν είναι εφικτό για τεχνικούς λόγους) σίγουρα την προτιμώ ως "broken" παρά ως fast healing. Εδώ σε ένα επεισόδιο

και έχει ντυθεί Dexter, έχει δει την βιντεοκασέτα του βασανισμού της, έχει μιλήσει με το πρώτο θύμα, έχει σκοτώσει έναν από τους βιαστές και έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με το άγγιγμα ώστε να κάνει σεξ. Αυτο για τους φαν το είπα γιατί διαβάζω σχόλια του στυλ "έμπαινε Dexter" κλπ, ενώ και γενικότερα έχω την εντύπωση ότι τη Lumen την έβαλαν δίπλα στον Dexter και με σκοπό να υπάρχει αυτή η δυναμική του "ζευγαριού" που όμως έχει τόσα προβλήματα που δεν είναι πραγματικό ούτε μπορεί να γίνει ζευγάρι.

Εδώ την έβαλαν στις πρώτες σχετικά σκηνές της στην μπανιέρα στη θέση ακριβώς που είχε η Rita (άλλο άκυρο, κυρίως γιατί το έκαναν τόσο βιαστικά και δυστυχώς για κάποιο λόγο το είχα δει να έρχεται από μίλια μακριά). Σαν να έλεγαν οι writers: "the bitch is dead, all hail the new queen!", or sth.

Αντίθετα με τον DesertSMisSRaiN, δεν είμαι υπέρ της αυτοτέλειας κάθε season γιατί αυτό σημαίνει επανάληψη του γνωστού μοτίβου στο φινάλε κάθε season με μερικές παραλλαγές και ένα σχετικό reset από το μηδέν στην αρχή της νέας season. Ο φόνος της Rita ήταν μια συγκλονιστική στιγμή (imho) που λειτούργησε άψογα στο φινάλε της περασμένης season, αλλά στην τρέχουσα έγινε γαργάρα με σχετικά όσο το δυνατόν λιγότερες αναφορές και παροδικές επιπτώσεις στον Dexter (αν εξαιρέσουμε τα άκυρα που τον βάζουν να κάνει στο πρώτο επεισόδιο που μόνο σε ένα βαθμό μπορώ να τα καταλάβω, και τις για μένα πολύ καλές σκηνές με την Astor στο προηγούμενο επεισόδιο που αυτές όντως κάτι προσέφεραν). Ο Trinity εντωμεταξύ αναφέρεται πολύ σπάνια και όχι σε περισσότερο από μία πρόταση σε επεισόδιο. Ενώ ΚΑΙ το ότι η Deb έμαθε την μισή αλήθεια για τον Dexter το έχουν σχεδόν αφαιρέσει από τις εξελίξεις στην 5η season. Σαν να μην υπάρχει λόγος να ξανα-ασχοληθούν.

Για Quinn και Deb, και εγώ συμφωνώ δεν το ήθελα. Η Deb όντως έχει μπει στο μοτίβο κάθε season να έχει ένα love interest, αλλά αυτή τη φορά είναι σαν να ξέμεινε το miami από άντρες, και επιπλέον νομίζω ότι σκόπιμα οι writers δεν είχαν οδηγηθεί σε αυτό το στόρι εδώ και δύο season. Γιατί α) θα ήταν πολύ αναμενομενο (ο new guy στο τμήμα τα φτιάχνει με την Deb) και παράλληλα β) θα φαινόταν πολύ "εξαναγκασμένο" για να εξυπηρετήσει το σενάριο. Στην προηγούμενη season η Deb είχε κάποιες πάρα πολύ καλές σκηνές (αν και κάνοντας σούμα προς το τέλος, το είχαν κάπως παρακάνει με τις σκηνές που η Deb σπαράζει από τα κλάμματα). Στην νέα season δεν συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον το τι συμβαίνει στην Deb ή το πώς αντιδράει σε γεγονότα. Και ο Quinn από την άλλη, είχε κάποιες στιγμές αδυναμίας (ή κακού χαρακτήρα) (όταν πχ κλέβει από μια σκηνή εγκλήματος), μια έριδα με τον Dexter, μια σχέση που έληξε με τραγικό τρόπο. Και σε αυτή τη season ξεκινάει κάτι σχετικά συνεπές με τον χαρακτήρα του και καταλήγει στη σχέση με την Deb, ως "σιδερωμένος" χαρακτήρας που είδε το λάθος των τρόπων του και του φερσίματος του.

Εντάξει, το Batista-Laguerta, την περασμένη season δεν με ενόχλησε τόσο πολύ. Θα έλεγα και ότι μου άρεσε που βλέπαμε και την ιστορία αυτών των δύο, που ήταν αφορμή να τους δούμε να βγαίνουν από το background και επιπλέον είχε γίνει με ενδιαφέρον τρόπο (αποκαλύφθηκε σε μας ως κάτι αναπάντεχο και κάτι που δεν είχαμε πάρει χαμπάρι ενώ συνέβαινε). Σε αυτή τη season το σκηνικό τους έχει γίνει τόσο βαρετό, που και οι ίδιοι οι χαρακτήρες δείχνουν κουρασμένοι όταν τους έχουν ατάκες σχετικές με αυτό.:lol:

Η νταντά δεν ξέρω αν πρόκειται να έχει κάποιο σημαντικό ρόλο (αλλά μακάρι να είναι κάτι πέρα από το νανούρισμα του Harrison και να γκρινιάζει που ο Dex δεν επιστρέφει στην ώρα του). Ίσως σε επόμενη season (αν κάνει την μετάβαση). Ίσως μας βγει τρελή και πάρει μαζί της τον Harrison στον Καναδά, αντί για τους γονείς της Rita (όχι άλλο "they took my son" όμως έλεος) . Πάντως ελπίζω κάτι ενδιαφέρον να προκύψει με αυτή.

Και το άλλο θέμα που έχω είναι με τον Harry-ghost (που τον βλέπουμε λιγότερο συχνά νομίζω). Στις προηγούμενες season είχε για μένα ένα σαφή ρόλο που μπορούσε να κολλήσει ως "υποσυνείδητο"/"δεύτερες σκέψεις"/" του Dexter. Στο προηγούμενο (; ) επεισόδιο τον βλέπουμε σαν πραγματικό φάντασμα να συγχαίρει τον Dexter, να του λέει ότι αν έβλεπε την ανθρώπινη του διάσταση δεν θα τον οδηγούσε στο μονοπάτι του vigilante/monster. What. The. Hell.

Το βασικο αρνητικο ειναι οντως το οτι δε συσχετιστηκε το αλλο murder storyline (santa muerte) με την υποθεση.

πω... όσο αφορά αυτό, το είχα σχεδόν ξεχάσει, και ήμουν από αυτούς που πριν δυο βδομάδες παραπονιόταν για το πώς το κατάντησαν το sidestory με τους αποκεφαλισμούς σε κάτι που σχεδόν περνάει στα ψιλά γράμματα. Θα είναι πολύ "άτιμο" να παιχτεί κανένα σκηνικό στο φινάλε όπου ξέρωγω "πετάγεται από τους θάμνους ο ένας αδελφός και μαχαιρώνει την Deb. See you next season suckers."

Πάντως, στην 3η season έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από το κλείσιμο της ιστορίας και τις αποκαλύψεις/εξελίξεις στο φινάλε. Δεν είχε σωθεί όλη η τρίτη season αλλά δεν μου άφησαν λογικά κενά, και τουλάχιστον αυτό περιμένω από τα επεισόδια που απομένουν στον 5ο κύκλο.

Μοιάζει με τους ευαγγελιστές ιερείς που βγαίνουν στα αμερικανικά ραδιόφωνα και κάνουν κηρύγματα.

Να υποθέσω ότι δεν έχεις δει το Carnivale, σωστά; :)

Edited by stroggoff

Και το άλλο θέμα που έχω είναι με τον Harry-ghost (που τον βλέπουμε λιγότερο συχνά νομίζω). Στις προηγούμενες season είχε για μένα ένα σαφή ρόλο που μπορούσε να κολλήσει ως "υποσυνείδητο"/"δεύτερες σκέψεις"/" του Dexter. Στο προηγούμενο (; ) επεισόδιο τον βλέπουμε σαν πραγματικό φάντασμα να συγχαίρει τον Dexter, να του λέει ότι αν έβλεπε την ανθρώπινη του διάσταση δεν θα τον οδηγούσε στο μονοπάτι του vigilante/monster. What. The. Hell.

Aυτό για να πω την αλήθεια μου έχει φανεί και εμένα κάπως. Νομίζω πως ενώ στις πρώτες σεζόν η εμφάνιση του Harry ήταν καλοδεχούμενη, πλέον με κουράζει όταν τον βλέπω. Ισως βέβαια όλο αυτό να έχει κάποιο βαθύτερο meaning (αφού υποτίθεται πως είναι η φωνή της συνείδησής του, είναι λογικό στις πρώτες σεζόν να ήταν πιο "light" οι εμφανίσεις του - όταν δηλαδή o Dexter ήταν τελείως guilty free και δεν σκεφτόταν τίποτα πέρα από τους φόνους του και στις τελευταίες σεζόν να έχει μετατραπεί σε μπαμπά, σύζυγο, χήρο κτλ.) αλλά...δεν ξέρω.

Πάντως, σε αυτό που λες, εγώ το εξέλαβα ως τις σκέψεις του Dexter πάνω στο τι θα είχε κάνει ο Harry αν πίστευε πως ο Dexter είχε έστω και την παραμικρή ελπίδα να γίνει φυσιολογικός άνθρωπος.

Πάντως, στην 3η season έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από το κλείσιμο της ιστορίας και τις αποκαλύψεις/εξελίξεις στο φινάλε. Δεν είχε σωθεί όλη η τρίτη season αλλά δεν μου άφησαν λογικά κενά, και τουλάχιστον αυτό περιμένω από τα επεισόδια που απομένουν στον 5ο κύκλο.

Εμένα μου άρεσε η τρίτη σεζόν (εκείνη με τον δικαστικό που ήθελε να γίνει συνεργός του δεν ήταν; ). Πάντως παντού βλέπω και διαβάζω πως την τρίτη τη θεωρούν τη χειρότερη σεζόν. Μέχρι να τελειώσει η 6η και να πάρει τη θέση της στον πάτο :mad:

Να υποθέσω ότι δεν έχεις δει το Carnivale, σωστά; :)

Χαχα. Όχι.

Μη με δουλέψεις, αλλά...η φάση circus/clowns/mimes really, really upsets me for some reason :worry: