Jump to content

Φθηνές κλήσεις από Ελλάδα προς Βουλγαρία;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!Μια ερώτηση σχετικά με το ποια τρόποι υπάρχουν να μειώσω το λογαριασμό και να αυξήσω τα τηλεφωνήματα σε κινητό από σταθερό στην Βουλγαρία...είμαι στην HOL evoice αλλά παρότι φαίνεται ποιό φτηνά δεν μπορείς να μιλάς και πολύ...να παώ για Skype...οι prepaid κάρτες κάνουν τίποτα...κανένας τρόπος υπάρχει?

Η HOL χρεώνει 0.28 για κινητό Βουλγαρίας .

Η ALLO OTE μέχρι 25/5 χρεώνει 0.30 Αλλά αν την βρεις στην Ομόνια με 5 ευρώ αντί για 6 συμφέρει πιό πολύ.

Η χρονοκάρτα ΟΤΕ χρεώνει 0.30 για Βουλγαρία κινητό .

Αλλά η κάρτα των 25 ευρώ δίενι 30.5 Άρα η χρέωση σου είναι 0,24

Η κάρτα αυτή μπορεί επίσης να βρεθεί γύρω στα 23 ευρώ στα Ανταλακτήρια της Ομόνοιας οπότε κατεβαίνει ακόμα πιο πολύ το κόστος.

Εξερούνται τα παρακάτω προθέματα

BULGARIA (πρόθεμα χώρας 00359)

Κινητά προς εταιρεία BTC/VIVATEL πρόθεμα εταιρείας 87: Ζώνη 3

Κινητά προς εταιρεία MOBILTEL πρόθεμα εταιρείας 88: Ζώνη 3

Κινητά προς εταιρεία GLOBUL πρόθεμα εταιρείας 89: Ζώνη 2

Αριθμοί Ειδικών Υπηρεσιών με πρόθεμα 900: Ζώνη 3

Υπόλοιπα Σταθερά και Κινητά : Ζώνη 1

Αlternative WiMax networks με πρόθεμα 99: Ζώνη 3

Τέλος καλό θα ήταν αν δεις και της χρεώσεις της νέας υπηρεσίας της viva που δίνει και κινητά τηλέφωνα

http://www.viva.gr/Phone/Destinations/

Ευχαριστώ φίλε μου.Απ'ότι βλέπω απο αυτά που μου έδωσες και από δικό μου ψάξιμο οι διαφορές είναι ελάχιστες και το γεγονός ότι είναι κλήση από σταθερό σε κινητό...σκοτώνει :)Αν υπήρχε υπηρεσία του στυλ να μιλάς με το ταίρι σου δωρεάν όπως εδώ που επιλέγεις έναν αριθμό θα ήταν τέλεια,αλλά σε αριθμό εξωτερικού...δεν ξέρω άμα συμφέρει η κλήση από κινητό σε κινητό καλύτερα...όπως και να έχει είναι δύσκολα...:(

Υπάρχει και το καρτοκινητό Vodafone International που δίνει --Πολύ φθηνή χρέωση ομιλίας προς όλα τα κινητά στην Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γεωργία, Ουκρανία και Ρωσία) (0.252€/λεπτό)--- http://www.vodafone.gr/live1/page.jsp?pid=0001050000&vars=0000000000

Επίσης στην ομόνοια και σε άλλα σημεία θα βρείς κάρτες που καλούν κινητο Βουλγαρίας από 0.15

Τέλος υπάρχει και η παρακάτω λύση .

Στέλνεις στην Βουλγαρία μία κάρτα VODAFONE a la carte αφού πρώτα ενεργοποιήσεις το Passport

Πρέπει να συνδεθεί με Mobitel

Πέρνεις ένα άλλο a la carte και περνάς τον αριθμό του πρώτου να μιλάς με 0.01 .

Τώρα η χρέωση σου είναι 0.01 για κάθε λεπτό και ο φίλος-η σου στην Βουλγαρία χρεώνεται μόνο 1 ευρώ όση ώρα και αν μιλήσετε μέχρι 60 λεπτά . Αν μιλάς πάνω από 4 λεπτά κάθε φορά σε συμφέρει.

http://www.vodafone.gr/live1/page.jsp?pid=0001080301&vars=0000000000

Τέλος δες και το http://www.smslisto.com χρεώνει 0,095 μαζί με το Φ.Π.Α.

Ακούγεται καλό...θα πάω αυριο στην Vodafone να μαθώ...απλά να σε ρωτήσω για αυτό που λες να στειλω μια κάρτα...στέλνω μια sim αφού πρώτα την ενεργοποιήσω εδώ?Και όταν θα μπει στο κινητό της δεν θα έχει Ελληνικό αριθμό και συνήθως ξέρω ότι γίνεται Globul η εταιρεία οπότε πως γίνεται η όλη ιστορία να μιλάω έτσι?Πάντως βοήθησες πολύ,ευχαριστώ :)

Ναι, η κάρτες της VODAFONE ενεργοποιούνται μόνο στην Ελλάδα. Μετά ενεργοποιείς το passport. Πρέπει να συνδεθεί στην Mobitel πιθανόν με χειροκίνητη ρύθμησι μια που αυτό ειναι το δίκτυο της VODAFONE στην Βουλγαρία .

Ρώτα όμως καλύτερα στην Vodafone γιατί κάτω κάτω γράφει ότι μερικά δίκτυα δεν είναι ενεργά ακόμα.

---Ειδικότερα για τους συνδρομητές καρτοκινητής τονίζεται ότι η υπηρεσία περιαγωγής δεν είναι άμεσα διαθέσιμη σε μερικά από τα παραπάνω συνεργαζόμενα δίκτυα λόγω τεχνικών περιορισμών και σύντομα θα ολοκληρωθεί η υλοποίηση της υπηρεσίας και η επέκταση τους στο Vodafone Passport.----

Ένα ευχαριστώ στον φίλο Vasileio γιατί δεν είχα ιδέα για το Vodafone International και τουλάχιστον τα sms από 0.22 και τις περισσότερες φορές δύο σελίδες δλδ 0.44 τα πληρώνω τώρα 0.04 άντε 0.08 :)...Το τηλεφώνημα είναι από τα χαμηλότερα με αυτό το πακέτο και φτάνει το Skype σε τιμή (0.25 το λεπτό) αλλά παραμένει απαγορευτικό για πολλά πολλά :)

Στέλνεις στην Βουλγαρία μία κάρτα VODAFONE a la carte αφού πρώτα ενεργοποιήσεις το Passport

Τώρα η χρέωση σου είναι 0.01 για κάθε λεπτό και ο φίλος-η σου στην Βουλγαρία χρεώνεται μόνο 1 ευρώ όση ώρα και αν μιλήσετε μέχρι 60 λεπτά . Αν μιλάς πάνω από 4 λεπτά κάθε φορά σε συμφέρει.

το αυγο του κολομβου....απλη λυση και εξυπνη....:)...

..ουτε που το ειχα φανταστει αυτο το κολπο....

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Χμμμ γι'αυτό δεν ξέρω καθώς μου είπαν απο την Vodafone ότι πρέπει να κάνω σύνδεση για να μπορώ να ενεργοποιήσω το passport και ότι σε απλή καρτοκινητή δεν γίνεται...αλλά δεν την είδα την κοπέλα και πολύ σίγουρη και ευχάριστη...απορώ πως δουλεύουν μερικοί άνθρωποι με τέτοια συμπεριφορά....

Χμμμ γι'αυτό δεν ξέρω καθώς μου είπαν απο την Vodafone ότι πρέπει να κάνω σύνδεση για να μπορώ να ενεργοποιήσω το passport και ότι σε απλή καρτοκινητή δεν γίνεται...αλλά δεν την είδα την κοπέλα και πολύ σίγουρη και ευχάριστη...απορώ πως δουλεύουν μερικοί άνθρωποι με τέτοια συμπεριφορά....

δεν νομιζω....το ειχα ενεργοποιησει σε καρτοκινητο Voda....

Προφανώς αυτό είναι κάτι που δεν το είχαν προβλέψει στη vodafone και γιαυτό δίσταζε. Και εγώ έχω ενεργοποιήσει το passport σε καρτοκινητό.

• 1 month later...

προσφατα ο αδερφοσ μου καψουρευτηκε την κορη της γυναικας που εχουν οι δικοι μου για να προσεχει την γιαγια.

το θεμα ειναι οτι η κορη βρισκεται στη βουλγαρια. και φυσικα τα τηλεφωνα εχουν παρει φωτια.

ξερει κανενασ καποιον οικονομικο τροπο για επικοινωνια?

μιλανε απο σταθερο σε κινητο (δικτυο cosmote βουλγαριας) και απο κινητο σε κινητο.

skorpio

adsl έχει ο αδερφός σου; αν ναι, να ανοίξει ένα λογαριασμό στο calleasy.com και να μιλά κινητό Βουλγαρίας με 0,095 ευρώ/λεπτο. Εχει χρέωση ανά λεπτό και δεν ξέρω τι ποιότητα έχει.

...γνωμη μου...

...απο κινητο σε κινητο -> να παρει ενα frog

...απο σταθερο -> σε κινητο να παρει μια καρτα....υπαρχουν καποιες που ειναι ειδικα για βουλγαρια....

ΥΓ...

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=204064

η κορη δεν εχει σταθερο στην βουλγαρια?

ας παρει ενα φρογκ αυτος εδω και ενα φρογκ αυτη εκει...(υπαρχει)

για σταθερα αν δεν διαθετει η κοπελα,μεσω καρτων..

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Αυτή την στιγμή το φτηνώτερο είναι η προσφορά του Carrefour Μαρινόπουλος

Συγκεκριμένα η κάρτα αυτή ( Powered by Vodafone) Χρεώνει για Βουλγαρία 0.25 το λεπτό με χρέωση ανα δευτερόλεπτο .

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου αν βάλεις 20 Ευρώ κάρτα ανανέωσης αυτή διπλασιάζεται δηλαδή βάζεις 20 ευρώ και γίνονται 40 . Φυσικά μπορείς να βάλεις όσες κάρτες των 20 ευρώ θέλεις .

Αποτέλεσμα . Μιλάς με την μισή χρέωση δηλαδή κάθε λεπτό ομιλίας χρεώνετε 0.25 ευρώ αλλά εσένα σου έχει στοιχίσει 0,125 .

Μία άλλη λύση είναι με κάρτα Q . H χρέωση είναι επίσης 0,25 αλλά φορτώνεις χρόνο ομιλίας από την σελίδα της Q me 50 % Κέρδος

Έτσι το κάθε λεπτό ομιλίας σου έρχεται 0,166 .

Αυτή η λύση μπορεί να ειναι καλή μετά τον Σεπτέμβριο αν κόψει την προσφορά η Carrefour και την συνεχίσει η Q.

τιμοκατάλογος Carrefour

http://www.carrefour.gr/mobile_carrefour/pages.asp?page=14&lang=gr

προαφορά Carrefour

http://www.carrefour.gr/gr/kartokiniti_energia_20-06-08.swf

• 1 month later...

http://www.vodafone.gr/live1/page.jsp?pid=0001080301&vars=0000000000

αυτό ισχύει τελικά; το έχει δοκιμάσει κανείς; βασικά εγώ για αλβανία ενδιαφέρομαι. υπάρχει όμως vodafone αλβανίας οπότε νομίζω θα είναι το ίδιο.

Ναι το Vodafone passport ισχύει και για Αλβανία . Η Χρέωση εισερχόμενης κλήσεως είναι τώρα πιά 0,80 Ευρώ.

Άρα μιλάς μία ώρα με 0,80 πληρωμή στο κινητό που βρίσκεται Αλβανία + 0,60 στο δικό σου =1,40 ευρώ.

Από προχθές όμως η Vodafone απαιτεί κάρτα 10 ευρώ πριν ενεργοποιήσεις το 0.01 . Εσένα δεν σε πειράζει αυτό όμως αν θές να μιλάς πολύ.

Το έχω δοκιμάσει με Βέλγιο και Με Ολλανδία .

Προσοχή πρέπει να είναι συνδεμένο (χειροκίνητη επιλογή ) στην Vodafone Αλβανίας και όχι σε άλλο δίκτυο. Αν το έχεις σε αυτόματη επιλογή μπορεί να γίνει αλλαγή δικτύου ακόμα και την στιγμή που μιλάς.

Απο voipdiscount δεν συμφέρει να κάνετε γενικότερα τις κλήσεις?

http://img369.imageshack.us/img369/9788/n222800402208886943te9.jpg

Sleepless Degenerate Drunk.

Απο voipdiscount δεν συμφέρει να κάνετε γενικότερα τις κλήσεις?

είδα στο site του voipdiscount και έχει την ελλάδα στις χώρες με δωρεάν κλήσεις. προϋποθέτει όμως την ύπαρξη σύνδεσης DSL στην Αλβανία. όταν βάλω DSL (ελπίζω να έχει) θα το ψάξω το voipdiscount. Μέχρι τότε θα χρησιμοποιήσω τη λύση που προτείνει ο Vasileios.

• 5 weeks later...
είδα στο site του voipdiscount και έχει την ελλάδα στις χώρες με δωρεάν κλήσεις. προϋποθέτει όμως την ύπαρξη σύνδεσης DSL στην Αλβανία. όταν βάλω DSL (ελπίζω να έχει) θα το ψάξω το voipdiscount. Μέχρι τότε θα χρησιμοποιήσω τη λύση που προτείνει ο Vasileios.

Το voipdiscount και οι υπόλοιποι κλώνοι της Betamax, δεν προϋποθέτουν να έχει DSL ή καν Dialup αυτός που καλείς, επειδή κάνουν κλήσεις σε κανονικά δίκτυα σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας.

Μάλιστα εδώ και καιρό, δεν προϋποθέτει καν να μιλάς μέσω του υπολογιστή σου. Με την υπηρεσία call to call, απλά βάζεις τον δικό σου αριθμό και τον αριθμό αυτού που θέλεις να καλέσεις και η σύνδεση γίνεται μέσω των τηλεφώνων σας (και είναι καλύτερης ποιότητας αφού δε μεσολαβεί υπολογιστής).

Από ότι βλέπω είναι πολλοί οι κλώνοι που δίνουν δωρεάν κλήσεις για Βουλγαρία και Αλβανία. Το πιο ενημερωμένο συγκριτικό εδώ:

http://backsla.sh/betamax

• 2 months later...

Η φθηνότερη λύση για κλήσης Ελλάδα-Βουλγαρία την έχει η Globul ( αγοράστηκε από τη Cosmote ) . Όποιος μένει μόνιμα στην Βουλγαρία (εγώ έχω τον πατερά μου) κάνει σύνδεση στο πρόγραμμα Globul Smart Group με μηνιαία χρέωση 15 leva – 7,69 euro και έχει τα εξής : 500 λεπτά δωρεάν χρόνο ομιλίας προς 7 νούμερα από το δίκτυο της Globul και 3 νούμερα εξωτερικό - σταθερά όμως – Ελλάδα ,Ισπανία …. Εάν δεν σας φτάσουν τα 500 λεπτά προσθέτεις άλλα 50 λεπτά με 5 leva – 2,56 euro μέσα στο μήνα . Κάνεις επίσης συμβόλαιο για 1 έτος , σύνδεση εξόφληση λογαριασμού μέσω Βουλγαρικής τράπεζας – για άτομα που δεν έχουν χρόνο για πληρωμές και ξένοιασες . Τα λεπτά δεν μεταφέροντα στον επόμενο μήνα , αλλά νομίζω ότι είναι υπέρ αρκετά , ποτέ δεν κατάφερα να τα ξοδέψω – έχει υπόψη όταν βρίσκομαι στην Βουλγαρία δουλεύω από το τηλέφωνο . Καλύτερη λύση τόσο καιρό που ψάχνω δεν βρήκα .

http://www.globul.bg/eng/postpaid.07.html?posm=7

Υ.Γ. Κάνω αναπάντητη στον πατέρα μου και με παίρνει αυτός – μιλάμε με της ώρες ….