Alexkass Δημοσιεύτηκε March 30, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 30, 2008 συγνώμη ανακάλυψε κάποιος τον τροχό? εδώ και χρόνια γράφουμε για τα virtual pc και το vmware. εγώ έχω πάνω από 20 διαφορετικές vm στο πισί. από τα 95 και πίσω δε δουλεύουν τα vm tools άρα είναι σχεδόν άχρηστο το πισί. αλλά από τα nt server sp6a δουλεύουν όλα μια χαρά ;) must εφαρμογές: open office + firefox must κινήσεις: για να δεις network hdds etc σε winxpsp2/3 θες να βγάλεις το firewall. για host καλύτερα xpsp2/3 και όχι vista. αν έχετε λιγότερη από 2GB ram μη βάλετε xp. αν έχετε λιγότερη από 3GB ram μη βάλετε vista. βέβαια η σωστή μαγκιά είναι να βάλεις ubuntu 7.10 στο vpc. θέλει λίγο πείραγμα στα χρώματα και όλα είναι οκ. ;) Υ.Γ. από τα nt sp6a δουλεύουν οκ τα wacom pens. Υ.Γ.2) όπως έχω γράψει εδώ και καιρό το dual boot έχει πεθάνει. το δουλεύουν μόνο οι αδαείς ή αυτοί που θέλουν συγκεκριμένο hardware config. Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrMobile Δημ. March 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2008 συγνώμη ανακάλυψε κάποιος τον τροχό? Όχι βέβαια, απλά νομίζω θα βοηθήσει τους newbies που μπορεί να μην το ξέρουν... Μου ζητήθηκε από το Kaiser group και το ανέβασα εδώ για όλους. Κι εγώ χρόνια δουλεύω VMs (αρχικά VMWare και μετα VPC2004 και VPC2007). Το post μου τονίζει τη χρήση των VMs για screening των "ύποπτων" προγραμμάτων πριν μπουν στον κανονικό PC. Πιστεύω είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση για δοκιμές και πειραματισμούς στο PC. Ειδικά γι' αυτούς που κάνουν ανάπτυξη s/w όπως εγώ, μπορούν να τεστάρουν τις εφαρμογές τους σε πολλά λειτουργικά από legacy μέχρι Vista με 1 μόνο PC. :cool: Φιλικά, Κώστας ______________ Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη. Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει. Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. March 30, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2008 απλά θέλει γερό πισί και μπόλικη ραμ (3GB) για να κάνεις τέτοιες δοκιμές. δλδ να τρέχεις vmpc με xp (δε νομίζω να είναι κάποιος τόσο πειραγμένος ώστε να κάμει testing σε nt4, 2k, 98, Me όπως εγώ :p) και να τρέχεις και μια σουίτα AV από πάνω. αν το έχεις αυτό το πισί τότε είσαι οκ ;) όλα αυτά για τα "περίεργα" προγράμματα. Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aromeo Δημ. March 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2008 Εγω εχω vista για κανονικο os και xp σε virtual pc και τα vista εχουν ram 3GB και τα xp 1GB μνημη (Alexkas εκανα upgrade στην ram μου οπως μου ειπες και παει σφερα το ρημαδι)wink Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. March 30, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2008 :) xpsp3 αν τα έχεις γυμνά (χωρίς πολλά πολλά) 512MB είναι οκ για απλό testing. αλλά αφού έχεις μπόλικη μνήμη το 1GB είναι άριστο. Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. March 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 30, 2008 Εγώ πάλι θα διαφωνήσω στο θέμα της μνἠμης RAM. Κάνω κατα καιρούς δοκιμές στο laptop μου το οποίο τρέχει windows xp proffessional SP3 και έχει 2GB ram. Έχει τύχει να έχω ανοικτό: 1 server 2003 που δούλευε ως ISA (384mb ram) 1 server 2003 που δούλευε ως IIS (384mb ram) 1 xp pro sp2 που δούλευε ως απλό pc (256mb ram) και όλα αυτά έτρεχαν μια χαρά με ένα λογικό μέγεθος ram! Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. March 31, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2008 xpsp2 @ 256MB απλά ΔΕΝ γίνεται. εκτός και αν τα έχεις να τα βλέπεις. τα 2k pro με 256MB και είναι οριακά όταν ανοίξεις open office, metastock, firefox, ftp com. φαντάζομαι έχουμε άλλα στάνταρ στην ταχύτητα. Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. March 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2008 Εντάξει δεν τα είχα για να τρέχω και java compilers,για απλή χρήση πχ internet.Αλλά έπαιζε κανονικά. Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. March 31, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2008 ούτε για internet. ένας δουλεμένος FF ή IE7 (μιας και αν έχεις βάλει όλα τα updates αυτόν θα έχεις) πιάνει τουλάχιστον 100MB... xpsp2/3 -> 512MB για λίγα πράγματα. αν θες τρελές καταστάσεις (προγράμματα που τρώνε πολύ ραμ) τότε βάλε το στο 1GB. εδώ χρειάζονται τα 3GB ram ;) Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrMobile Δημ. March 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2008 xpsp2 @ 256MB απλά ΔΕΝ γίνεται. εκτός και αν τα έχεις να τα βλέπεις. Νομίζω είσαι υπερβολικός! Τα Windows XP (SP2) δουλεύουν μια χαρά με 256 MB RAM για δοκιμές. Δεν μιλάω να τα τιγκάρεις σε s/w και να δουλεύεις για ώρες επάνω τους. Εγώ έχω 2 VMs με WinXP (το ένα με SP1 και το άλλο με SP2) φρεσκοεγκατεστημένα με μόνο WinZip, WinRAR, WS_FTP και μερικά άλλα χρήσιμα utilities. Για browser έχω τον IE6 (δεν μ' ενδιαφέρει ο IE7). Τα χρησιμοποιώ αποκλειστικά για δοκιμές και δεν αποθηκεύω ποτέ αλλαγές (τα κρατάω παρθένα). Έτσι δουλεύουν μια χαρά με 256 MB. Κι αν ποτέ κάποια εφαρμογή χρειαστεί παραπάνω δεν είναι δύσκολο να το ανεβάσεις στα 512 ή παραπάνω με βάση τη διαθέσιμη φυσική RAM που έχεις. Μια επιλογή είναι. Μην τρελαινόμαστε... Αν όμως εσύ κάνεις πολύωρη βαριά δουλειά στα VMs σου τότε αλλάζει το πράγμα και μόνο εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου. Όχι όμως ότι δεν παίζει με 256 MB RAM... Φιλικά, Κώστας ______________ Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη. Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει. Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. March 31, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2008 ως χρήστης και beta tester (των whistler) από το 2001 και μετά μπορώ να πω ότι τα 256MB δεν είναι ικανά για τπτ για τα xpsp2/3. δεν μπορείς να ανοίξεις γρήγορα τπτ και ΟΥΤΕ να σερφάρεις με άνεση (παράθυρα) στο web. αλλά γιατί μαλώνουμε? δεν υπάρχει σοβαρός χρήστης με λιγότερα από 2GB ram. ή 1GB σε περίπτωση που τρέχει xp. οπότε ας το αφήσουμε εδώ. Υ.Γ. με το καλημέρα τα xpsp2/3 θέλουν 180-220MB για να τρέξει το prefetch. το αμφισβητείς? δες τα KB της msft... Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. March 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2008 Ρε Alex μην με αναγκάσεις να παραθέσω βίντεο με το vm να παίζει κανονικά! Εγώ τώρα που το λες είχα το 2004 laptop dell με 128mb ram και έτρεχε τα XP ικανοποιητικότατα,με αυτό έκανα εργασίες στο office,έμπαινα στο net,και άλλα πολλά! Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. March 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2008 Σβήνει κάποιος τα posts ή είναι ιδέα μου? Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. April 1, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2008 τι έσβησες ό,τι βρήκες? το πρώτο ποστ μου ήταν σημαντικό για το θέμα... έλεος... Μεταξωτό έχει γίνει το "εδώ"... Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. April 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2008 Καταρχάς δεν τσακώθηκε κανείς! Απλώς συζητήθηκε το θέμα μνήμη στα xp sp2.Αν αυτό θεωρείτε παράνομο και επειδή εγώ το χαρακτηρίζω λογοκρισία παρακαλώ διαγράψτε με και απο το forum να τελειώνει η υπόθεση... Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. April 1, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2008 στο κάτω κάτω 2 (δύο) είναι τα όρια μιας vm. η cpu και η μνήμη. Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts