Jump to content

Συγκρότημα στο σπίτι

pythagoras_7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά γεια σας.Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για το ποια μηχανήματα και ποια προγράμματα θα βοηθούσαν ένα νέο hip-hop lowbap συγγρότημα να φτιάχνει μουσική στο pc καθώς και να ηχογραφεί τα κομμάτια του σε σπίτι.Αν δίνατε links με φωτογραφίες κλπ για τα μηχανήματα θα ήταν ακόμα καλύτερα.Τα παιδιά του συγγροτήματος είναι από 13-17 ετών οπότε δε θέλουμε εργαλία με τρελές τιμές.;)Όταν λέμε εργαλία εννοούμε μικρόφωνα,κονσόλες pick up κλπ.:)

κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!;)

Ευχαριστώ:)

Hip Hop.

Λοιπον!

Πολυ καλη και αξιοπιστη λυση το Stanton T60 ;) Αυτα εχω και με εχουν βγαλει ασπροπροσωπο ;) και ειναι πολυ καλη και η τιμη τους! Στον Νακα εχουν 200€ (το ενα εννοειται) Και επισης πολυ καλο θα ειναι να εχουν κεφαλη Scratchmaster-V3 Stanton

Αν εχεις καλο budget εννοειτε το Techniks Mk2 απλα :respect:

Για μικτη προτεινω καποιον για battle φαση οπως μου λες :) ψαξτο το θεμα οι τιμες εχουν μεγαλες αποκλισεις!

Αλλα πρεπει να εχεις και τα καταλληλα βινυλια για scratch εννοω να εχεις καλες ακαπελες και καλα breaks για scratch για να μην ακουγεται χαλια ;)

Αυτα απο μενα ελπιζω να βοηθησα!:)

Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S

Current devices: iPhone 6s, Ipad 2

Δημήτρης

Λοιπον!

Πολυ καλη και αξιοπιστη λυση το Stanton T60 ;) Αυτα εχω και με εχουν βγαλει ασπροπροσωπο ;) και ειναι πολυ καλη και η τιμη τους! Στον Νακα εχουν 200€ (το ενα εννοειται) Και επισης πολυ καλο θα ειναι να εχουν κεφαλη Scratchmaster-V3 Stanton

Αν εχεις καλο budget εννοειτε το Techniks Mk2 απλα :respect:

Για μικτη προτεινω καποιον για battle φαση οπως μου λες :) ψαξτο το θεμα οι τιμες εχουν μεγαλες αποκλισεις!

Αλλα πρεπει να εχεις και τα καταλληλα βινυλια για scratch εννοω να εχεις καλες ακαπελες και καλα breaks για scratch για να μην ακουγεται χαλια ;)

Αυτα απο μενα ελπιζω να βοηθησα!:)

σε ευχαριστώ πολύ θα πάω στο ΝΑΚΑ να το ψάξω.:)

συγκροτημα,οχι συγγροτημα...

ας διορθωθει ο τιτλος.

οκ θα στείλω pm να το αλλάξουν:!:
Hip Hop.

Επισης ψαξε και στο http://www.djmarket.gr και http://www.djshop.gr

Αν θες πληροφοριες για βινυλια κτλ πες μου ;)

Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S

Δημήτρης

λοιποοον! εμενα η προταση μου ειναι η εξης. 2*numark TT-1650(130euro/1)και μικτης Numark DXM01(177ευρω). τα πικ απ δν τα εχω δοκιμασει αλλα ενας φιλος μου dj σε rap συγκροτημα τα χρησιμοποιει και ειναι πολυ καλα. τον μικτη τον εχω δοκιμασει. πολυ καλος. σε batlle style οπως λεει και ο nos55 απο πανω:D. τις λουπες μπορεις να τις φτιχνεις στο pc σου μεσω του fl studio το οποιο ειναι το καλυτερο για αυτη τη δουλεια. οι τιμες που σου δινω ειναι απο το musicstore.de. θα σου προτεινα οτι αγορα κανεις να την κανεις απο το εξωτερικο γιατι ελλαδα οι τιμες ειναι πολυ υψηλοτερες!:!:

καλη τυχη στο νεο σου συγκροτημα. για οτι χρειαστεις σχετικα με εξοπλισμο η γυρω απο τις λουπες και τα εφε απλα πες μου!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η stanton εχει πολυ καλυτερα πικαπ απο την Νυμαρκ ;) και ο ισιος βραχιονας του Τ60 ειναι πολυ καλυτερος για scratch :) και ο σε συνδιασμο με καλη κεφαλη εχεις ενα παρα πολυ καλο αποτελεσμα :)

Τις λουπες πως να τις φτιαξει στο Fruity loop? Αφου με βινυλια θα παιζει και οχι με cd! :D

Δημήτρης

Τις λουπες πως να τις φτιαξει στο Fruity loop? Αφου με βινυλια θα παιζει και οχι με cd! :D

γινεται να τις φτιαξει και σε βινυλιο. εγω φτιαχνω λουπες τις γραφω σε cd και παω σε εναν γνωστο μου που εχει μαγαζι με ηχητικο εξοπλισμο και τα γραφει σε vinyls. 20/βινυλιο!;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

γινεται να τις φτιαξει και σε βινυλιο. εγω φτιαχνω λουπες τις γραφω σε cd και παω σε εναν γνωστο μου που εχει μαγαζι με ηχητικο εξοπλισμο και τα γραφει σε vinyls. 20/βινυλιο!;)

Μαλιστα ;) Πολυ ενδιαφερον!

Εγω παλι αγοραζω βινυλια μεσω νετ :)

Παιζεις με βινυλια?

Υπαρχουν πολυ καλυτερες λουπες ετοιμες σε βινυλια απο το να φτιαξεις εσυ τις δικες σου και δεν εχουν ολοι γνωστους για να τους φτιαχνουν βινυλια!:D

Δημήτρης

Μαλιστα ;) Πολυ ενδιαφερον!

Εγω παλι αγοραζω βινυλια μεσω νετ :)

Παιζεις με βινυλια?

οχι...με controller παιζω και τωρα ετοιμαζομαι να αγορασω σιντιερες η 2 πικ απ(+timecodes). το καλοκαιρι που ημουν στον ξαδερφο μου ειχα παιξει αρκετες φορες στα μκ2 που ειχε. με δυσκολια βεβαια και πολλα λαθη στην αρχη, αλλα ειχαν αλλη αισθηση τα γ@μημενα!:D

Υπαρχουν πολυ καλυτερες λουπες ετοιμες σε βινυλια απο το να φτιαξεις εσυ τις δικες σου και δεν εχουν ολοι γνωστους για να τους φτιαχνουν βινυλια!:D

ισως απλα πιστευω πως αν ξεκινας να κανεις κατι δικο σου και εχεις φαντασια και γνωσεις μπορεις να κανεις κατι πολυ καλυτερο απο τα ηδη υπαρχοντα! τεσπα, στο τελος ο πυθαγορας θα αποφασισει!:p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επισης ψαξε και στο http://www.djmarket.gr και http://www.djshop.gr

Αν θες πληροφοριες για βινυλια κτλ πες μου

εντάξυ θα το ψάξω και μην ανυσηχεί ότι απορία έχω θα τη πω.Είναι πιστεύω καλή η προσπάθεια που κάνουμε.Άντε και άμα βγάλουμε κανα κομμάτι της προκοπής θα σας το δώσω:p

λοιποοον! εμενα η προταση μου ειναι η εξης. 2*numark TT-1650(130euro/1)και μικτης Numark DXM01(177ευρω). τα πικ απ δν τα εχω δοκιμασει αλλα ενας φιλος μου dj σε rap συγκροτημα τα χρησιμοποιει και ειναι πολυ καλα. τον μικτη τον εχω δοκιμασει. πολυ καλος. σε batlle style οπως λεει και ο nos55 απο πανω. τις λουπες μπορεις να τις φτιχνεις στο pc σου μεσω του fl studio το οποιο ειναι το καλυτερο για αυτη τη δουλεια. οι τιμες που σου δινω ειναι απο το musicstore.de. θα σου προτεινα οτι αγορα κανεις να την κανεις απο το εξωτερικο γιατι ελλαδα οι τιμες ειναι πολυ υψηλοτερες!

καλη τυχη στο νεο σου συγκροτημα. για οτι χρειαστεις σχετικα με εξοπλισμο η γυρω απο τις λουπες και τα εφε απλα πες μου!

οκ θα τα κοιτάξω και αυτά αλλά λούπες μέσω fl δύσκολο...;):)(εκτός βέβαια από κάτι έτοιμες που έχει!:D

Η stanton εχει πολυ καλυτερα πικαπ απο την Νυμαρκ ;) και ο ισιος βραχιονας του Τ60 ειναι πολυ καλυτερος για scratch :) και ο σε συνδιασμο με καλη κεφαλη εχεις ενα παρα πολυ καλο αποτελεσμα :)

Τις λουπες πως να τις φτιαξει στο Fruity loop? Αφου με βινυλια θα παιζει και οχι με cd!

θα το τσεκάρω όσο για το fl όπως είπα ποιο πριν δύσκολα κάνεις λούπες.Καλύτερα είναι από το virtual dj!!!!

φίλε αυτός ο γνωστός σου κάνει επαγγελματικά αυτό?:shifty:

(βέβαια ο dj του συγγροτήματος είναι ο Dj_Nino_mc όπου μόλις μπει στο θέμα θα συμετάσχει περισσότερο μιας και τα ξέρει καλύτερα!;)

Hip Hop.

οκ θα τα κοιτάξω και αυτά αλλά λούπες μέσω fl δύσκολο...;):)(εκτός βέβαια από κάτι έτοιμες που έχει!:D

ρε συ τις λουπες μονο σου τις φτιαχνεις. στην αρχη διαλεγεις κατηγορια hip hop και αρχιζεις να βαζεις οργανα.

http://www.hiphop.gr/page/1244 κοιτα και το παραπανω αρθρο. λεει πολλα ενδιαφεροντα πραγματα μεσα!

φίλε αυτός ο γνωστός σου κάνει επαγγελματικά αυτό?:shifty:

οοοοοχι ρε! απλα ειχε φερει ενα usb vinyl cut pick up απο την αγγλια(HTFR.com) και φτιχναμε βινυλια μεσω αυτου. 7000 ευρω νομιζω εχει καινουριο!

[sIGPIC][/sIGPIC]

ρε συ τις λουπες μονο σου τις φτιαχνεις. στην αρχη διαλεγεις κατηγορια hip hop και αρχιζεις να βαζεις οργανα.

http://www.hiphop.gr/page/1244 κοιτα και το παραπανω αρθρο. λεει πολλα ενδιαφεροντα πραγματα μεσα!

πολύ ωραίο θα το διαβάσω και θα σου πω εντυπώσεις!!!:D

οοοοοχι ρε! απλα ειχε φερει ενα usb vinyl cut pick up απο την αγγλια(HTFR.com) και φτιχναμε βινυλια μεσω αυτου. 7000 ευρω νομιζω εχει καινουριο!

ποιο έχει 7000 το usb vinyl cut pick up???

Hip Hop.

Καλη φαση να γραφεις τα κομματια που θες σε βινυλιο μονος σου. Αλλα ειναι πολλα τα λεφτα...

Με βινυλια ομως να παιζεις δεν συγκρινεται σε σχεση με cdιερες ;) αλλη αισθηση!:D

Δημήτρης

Καλη φαση να γραφεις τα κομματια που θες σε βινυλιο μονος σου. Αλλα ειναι πολλα τα λεφτα...

Με βινυλια ομως να παιζεις δεν συγκρινεται σε σχεση με cdιερες ;) αλλη αισθηση!:D

πράγματι αλλά και πραγματικά πολλά τα λεφτά....:(Κρίμα και ήταν τρομερό σαν ιδέα!!!:rolleyes:

Hip Hop.

Γειά σας μάγκες dj's.Είμαι ο Dj Nino,το άλλο μέλος του συγκροτήματος.;):DΦοβερές οι προτάσεις σας και σας ευχαριστώ!Συνεχήστε να λέτε τις γνώμες σας,τις ψάχνω όλες,μόνο αν μπορείτε και κάνα προγραμματάκι στο pc!:D
N.F.P;)

Α και τωρα που το θυμηθηκα!

Τα πικαπ που θα παρεις σε οτι τελικα και αν καταληξεις ΕΝΝΟΕΙΤΕ πως θα ειναι direct drive!:)

Αλλα απο εκει και περα θελει αρκετη εξασκηση. Το scratching δεν ειναι ευκολο ;)

Δημήτρης

Γειά σας μάγκες dj's.Είμαι ο Dj Nino,το άλλο μέλος του συγκροτήματος.;):DΦοβερές οι προτάσεις σας και σας ευχαριστώ!Συνεχήστε να λέτε τις γνώμες σας,τις ψάχνω όλες,μόνο αν μπορείτε και κάνα προγραμματάκι στο pc!:D

να σ πω φιλε μου, δν εχω και πολυ επαφη με hiphop φαση γτ παιζω house/electro κλπ. απο producing παντως υπαρχουν τα cubase, fl studio και το acid pro. το τελευταιο ειναι πιο ευκολο. τα δυο πρωτα ειναι τα απολυτα εργαλεια!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Cubase ειναι κορυφαιο απλα! ;)

Αλλα θελει αρκετο λιωσιμο! αν το μαθεις καλα φτιαχνεις πολυ καλες λουπες! :)

Δημήτρης

Α και τωρα που το θυμηθηκα!

Τα πικαπ που θα παρεις σε οτι τελικα και αν καταληξεις ΕΝΝΟΕΙΤΕ πως θα ειναι direct drive!:)

Αλλα απο εκει και περα θελει αρκετη εξασκηση. Το scratching δεν ειναι ευκολο ;)

Εννοείτε!!!

να σ πω φιλε μου, δν εχω και πολυ επαφη με hiphop φαση γτ παιζω house/electro κλπ. απο producing παντως υπαρχουν τα cubase, fl studio και το acid pro. το τελευταιο ειναι πιο ευκολο. τα δυο πρωτα ειναι τα απολυτα εργαλεια!
cubase,fl studio & adobe soundbooth χρησιμοποιώ πολύ συχνά.Άκουσα και όμως οτι το καλύτερο πρόγραμμα είναι το reason, αλλά είναι παλούκι...;)

Cubase ειναι κορυφαιο απλα! ;)

Αλλα θελει αρκετο λιωσιμο! αν το μαθεις καλα φτιαχνεις πολυ καλες λουπες! :)

Ναι!Πράγματι θέλει πολύ δουλειά!:blink:
N.F.P;)

• 11 months later...
Βασικά,από μικρόφωνα και συστήματα για ηχογράφηση τι πρωτείνετε?(τιμές,ποιότητα κτλ):blink:

τελικά δε πείραμε απάντηση σε αυτό το ερώτημα...Αν μπορείτε???

Α επίσης αν γίνεται να μου πείτε πως γίνεται καλύτερη και ποιοτικότερη ηχογράφηση!;)

Ευχαριστώ!:)

Hip Hop.