Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Νομίζω ότι αυτονόητο είναι . Αν έχω visa και ζητήσω πρόσθετη κάρτα σε άλλο όνομα , θα μου δώσουν amex?

Καθόλου αυτονόητο δεν είναι. Σαφέστατα και ναι, μπορεί να σου δώσουν AMEX. Σου είπα έχω στην Πειραιώς κύρια VISA και πρόσθετη Mastercard. Το αν είναι στο ίδιο ή σε άλλο όνομα είναι άσχετο. Απορώ γιατί σου φαίνεται περίεργο. Άλλο λογαριασμό λαμβάνουν, άλλο -αυτοτελές η καθεμιά- πιστωτικό όριο έχουν, είναι αυτόνομες κάρτες με λίγα λόγια. Απλά και μόνο εκδίδονται υπό τις προϋποθέσεις και στο ολικό όριο της πιστοληπτικής ικανότητας ενός -του ίδιου- προσώπου. Και συνήθως η δευτερεύουσα έχει κάποια "προνόμια" που πηγάζουν από το ότι είναι δευτερεύουσα (δεν έχουν ετήσια συνδρομή ας πούμε).

Και για να εκπλαγείς ακόμα περισσότερο, να σου πω ότι στην πρόσθετη, έχω 1000€ μεγαλύτερο πιστωτικό όριο από ότι στην κύρια. Μου το είχαν ανεβάσει μάλιστα από μόνοι τους πριν αρκετά χρόνια (τις "χρυσές" εποχές) όταν την είχα "σκάσει" για να μην βρεθώ σε υπέρβαση.

Edited by theo1973

εχει κανεις την πιστωτικη Toyota visa της εθνικη; βλεπω πως ειναι χωρις ετησια συνδρομη ,μαλλον δωρεαν για παντα ,ποιοι εχουν δικαιωμα να κανουν αιτηση για την συγκεκριμενη; η toyota τι ρολο παιζει σ αυτην την περιπτωση; Edited by dimtz

εχει κανεις την πιστωτικη Toyota visa της εθνικη; βλεπω πως ειναι χωρις ετησια συνδρομη ,μαλλον δωρεαν για παντα ,ποιοι εχουν δικαιωμα να κανουν αιτηση για την συγκεκριμενη; η toyota τι ρολο παιζει σ αυτην την περιπτωση;

νομίζω ότι παλαιότερα κέρδιζες πριν την ύπαρξη του go4more δώρα σε επιχειρήσεις και την toyota. Λογικά θα υπάρχει και αυτό τώρα!δεν είμαι σίγουρος αν συμμετέχει στο go4more

μπορουμε να εγκαταστησουμε ψηφιακο πιστοποιητικο eurobank χωρις internet explorer? γιατι με firefox δεν μου βγαζει πεδιο για εγκατασταση
υπογραφή εκτός ορίων

νομίζω ότι παλαιότερα κέρδιζες πριν την ύπαρξη του go4more δώρα σε επιχειρήσεις και την toyota. Λογικά θα υπάρχει και αυτό τώρα!δεν είμαι σίγουρος αν συμμετέχει στο go4more

ειναι δωρεαν για παντα φιλε; γνωριζεις κατι; επειδη εχω λογαριασμο στην εθνικη αν ειναι δωρεαν να κανω μια αιτηση μεσα απο το ebanking , ευχαριστω

Debit ειναι;

Γράφει πάνω debit ναι. Η κανονική που βγάζω από το ΑΤΜ είναι. Από αλλού κάνω κανονικά αγορές και πέρασε και στο paypal κανονικά.

Send from my Note 3 with Note 7 Port Rom

μπορουμε να εγκαταστησουμε ψηφιακο πιστοποιητικο eurobank χωρις internet explorer? γιατι με firefox δεν μου βγαζει πεδιο για εγκατασταση

δεν χρειάζεται πια το ψηφιακό πιστοποιητικό στην eurobank...το σταμάτησαν, οπότε κάνεις κανονικά τις συναλλαγές με κωδικούς μιας χρήσης στο κινητό σου.

Γιατί δεν περνάει χρεωστικη Mastercard στο playstore?

αυτό πήγα να ρωτήσω και εγώ προσπάθησα με την χρεωστική της εθνικής master card και δεν μπορώ να αγοράσω κάτι που έχει 1.13 ευρώ δοκίμασε και ό αδελφός μου με pay pall και τίποτα ούτε αυτός μπόρεσε. εκείνος έχει συνδέσει την Πειραιώς του ατμ ! στο pay pall! να δοκιμάσω να βάλω χρήματα στην revolut ; και να προσπαθήσω; η όχι; θα πρέπει αναγκαστικά να αγοράσω κάρτα από τα lidl που έχουν τα ταμεία; για αγορές από το play store; αλλά τι να την κάνω; μια αγορά Θέλω να κάνω με πόσο 1.13 ευρώ.

αυτό πήγα να ρωτήσω και εγώ προσπάθησα με την χρεωστική της εθνικής master card και δεν μπορώ να αγοράσω κάτι που έχει 1.13 ευρώ δοκίμασε και ό αδελφός μου με pay pall και τίποτα ούτε αυτός μπόρεσε. εκείνος έχει συνδέσει την Πειραιώς του ατμ ! στο pay pall! να δοκιμάσω να βάλω χρήματα στην revolut ; και να προσπαθήσω; η όχι; θα πρέπει αναγκαστικά να αγοράσω κάρτα από τα lidl που έχουν τα ταμεία; για αγορές από το play store; αλλά τι να την κάνω; μια αγορά Θέλω να κάνω με πόσο 1.13 ευρώ.

Με paypal balance και Visa Πειραιώς αγοράζω κανονικα. Μόνο η Mastercard δεν περνάει. Αλλά εντάξει στέλνω 100 ευρώ σε paypal. Χάνω τα 3.75 που κρατάει το PayPal στα 100 ευρώ αλλά τι να κάνεις. Αλλιώς revolut.

Γιατί κρατάει 3,75€ το paypal;

😅 "Πλήρες έλεγχος": όταν τα τούβλα γράφουν ιστορία...

Γιατί κρατάει 3,75€ το paypal;

ευχαριστω παρα πολυ για την ενημερωση αρα δεν παιρνει mastercard καρτα και παιρνει visa;

οσο για ta 3,75% θελει να πει οτι στελνει μεσω email χρηματα στο paypall balance οπως αναφερεται εδω http://www.doctorandroid.gr/2015/09/greece-capital-control.html και του κραταει προμηθεια για αυτην την συναλλαγη που ειναι 3,5% +0,35 ευρω ανα συναλλαγη .

Είμαστε εκτός θέματος βέβαια αλλά το paypal μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω εμβάσματος με κόστος 1€.

Είμαστε εκτός θέματος βέβαια αλλά το paypal μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω εμβάσματος με κόστος 1€.

Θέλει σύνδεση το Iban όμως και είναι μια διαδικασία.

Δεν θέλει σύνδεση τραπεζικού λογαριασμού για να στείλεις λεφτά στο PayPal. Αρκεί να είναι στο όνομά σου ο λογαριασμός που θα στείλεις. Σύνδεση θέλει για να τραβήξεις λεφτά από το balance σε λογαριασμό.

Δεν θέλει σύνδεση τραπεζικού λογαριασμού για να στείλεις λεφτά στο PayPal. Αρκεί να είναι στο όνομά σου ο λογαριασμός που θα στείλεις. Σύνδεση θέλει για να τραβήξεις λεφτά από το balance σε λογαριασμό.

δηλαδη για να καταλαβω καποιος που εχει συνδεσει το pay pall του με iban και βαζει λεφτα , δεν θα μπορει να χρησιμοποιησει τον τροπο να γεμισει το pay pall με διαφορετικο email ; . να μπουνε στο paypall balance ;.

οσο για να τραβηξεις λεφτα δεν με ενδιαφερει προς το παρον , βεβαια τωρα με το pockee θα ηθελα να μου βαζουνε εκει τα χρηματα αλλα ακομα το σκεφτομαι.

Καλησπέρα παίδες. Να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Παρέλαβα σήμερα πιστωτική Mastercard της euro bank. Στο χαρτί εγγραφε :

Συνολικό πιστωτικο όριο 1500€

Οριο συναλλαγών με επιχειρήσεις 1500€

Οριο ανάληψης μετρητών λόγω πίστωσης 1€

Ημερήσιο όριο ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ 700€.

Αν καταλαβαίνω καλά αυτό θα πει πως μπορώ να κάνω αγορές από επιχειρήσεις με όριο 1500 ευρώ είτε τραβοντας όλο το ποσό είτε με δόσεις αλλά δεν μπορώ να βγάλω ούτε ένα ευρώ από ΑΤΜ. Σωστά;; άν ναι γιατί μου έχουν και ημερήσιο όριο ανάληψης μετρητών;

Φαντάζομαι αυτό συμβαίνει λόγο capital control...

HTC Touch Diamond 2 ----> LG Optimus G ----> Redmi Note 3 PRO ----> Xiaomi Mi Mix 2  ----> Huawei P30 Pro

Καλησπέρα παίδες. Να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Παρέλαβα σήμερα πιστωτική Mastercard της euro bank. Στο χαρτί εγγραφε :

Συνολικό πιστωτικο όριο 1500€

Οριο συναλλαγών με επιχειρήσεις 1500€

Οριο ανάληψης μετρητών λόγω πίστωσης 1€

Ημερήσιο όριο ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ 700€.

Αν καταλαβαίνω καλά αυτό θα πει πως μπορώ να κάνω αγορές από επιχειρήσεις με όριο 1500 ευρώ είτε τραβοντας όλο το ποσό είτε με δόσεις αλλά δεν μπορώ να βγάλω ούτε ένα ευρώ από ΑΤΜ. Σωστά;; άν ναι γιατί μου έχουν και ημερήσιο όριο ανάληψης μετρητών;

Φαντάζομαι αυτό συμβαίνει λόγο capital control...

η πιστωτικες καρτες και οι προπληρωμενες καρτες λογω capital control δεν μπορει να γινει αναληψη χρηματων .

Ευχαριστώ για την απάντηση John. Το φαντάστηκα και δεν με πειράζει κιόλας γιατί την ήθελα απλά για να κάνω μια αγορά με άτοκες.

Απλα μου έκανε εντύπωση που ενώ μου λέει όριο 1 ευρώ λόγω capital από την άλλη μου λέει όριο ανάληψης ΑΤΜ 700 ευρώ. Χαχα.

HTC Touch Diamond 2 ----> LG Optimus G ----> Redmi Note 3 PRO ----> Xiaomi Mi Mix 2  ----> Huawei P30 Pro

Απλα μου έκανε εντύπωση που ενώ μου λέει όριο 1 ευρώ λόγω capital από την άλλη μου λέει όριο ανάληψης ΑΤΜ 700 ευρώ. Χαχα.

Λογικά αυτό θα ισχύει σε περιόδους κανονικότητας (χωρίς ελέγχους κεφαλαίων). Τώρα το πότε θα επιστρέψουν αυτές οι περίοδοι, είναι άγνωστο.

Προφανώς ναι. Ευχαριστώ πολύ παιδια :-)

Ευχαριστώ για την απάντηση John. Το φαντάστηκα και δεν με πειράζει κιόλας γιατί την ήθελα απλά για να κάνω μια αγορά με άτοκες.

Η πιστωτική αν είναι συνδεδεμένη με λογαριασμό (ταμιευτηρίου ή μισθοδοσίας ή τρεχούμενο ή ό,τι άλλο) τότε λειτουργεί στα ATM της τράπεζας και μόνο στα ΑΤΜ αυτής και σαν χρεωστική από τον λογαριασμό σου.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν έχεις ήδη χρεωστική θα μπορέσεις να πάρεις πάνω από 840 κάθε δυο βδομάδες...