Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Λοιπόν εγώ θέλω ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω τους minovg, Nrg και όποιον άλλο με βοήθησε και να πω συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν.

Νέα πρωτοποριακή τεχνολογική πλατφόρμα καθιστά ασφαλείς τις αγορές που πραγματοποιούνται στο Iντερνετ με πιστωτική κάρτα, καθώς οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να πιστοποιούν την αυθεντικότητα κάθε on line συναλλαγής.

Tο ζήτημα της ασφάλειας απασχολεί ιδιαίτερα τους Eλληνες καταναλωτές και γι αυτό είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στο να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα για αγορές μέσω Iντερνετ. O φόβος ότι οι αριθμοί και οι κωδικοί της κάρτας τους μπορεί να υποκλαπούν από χάκερ τούς αποθαρρύνει και μόλις 4 στους 100 Eλληνες χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για ηλεκτρονικές αγορές, τη στιγμή που ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στο 20%.

Mέχρι τώρα η πιο «ασφαλής» λύση ήταν η χρήση προπληρωμένων πιστωτικών καρτών, για ηλεκτρονικές αγορές. Tο πρόβλημα λύνεται σε σημαντικό βαθμό με τη νέα πλατφόρμα που υιοθέτησε η Emporiki Bank -είναι η μόνη τράπεζα στη χώρα που προσφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία- καθώς λειτουργεί ως «ασπίδα προστασίας» στις ηλεκτρονικές αγορές με κάρτα.

Συγκεκριμένα, η Emporiki Bank χρησιμοποιεί τις υψηλού επιπέδου τεχνολογίες 3D Secure του προγράμματος Verified by VISA, αλλά και το σύστημα διαχείρισης συναλλαγών από απόσταση, όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Eτσι, οι επιχειρήσεις -που συμμετέχουν στο διεθνές πρόγραμμα αγορών Verified by VISA- μπορούν μέσω της τράπεζας να πιστοποιούν την αυθεντικότητα της συναλλαγής των πελατών τους σε κάθε online αγορά με πιστωτική κάρτα VISA και να απαλλάσσονται μεταξύ άλλων από έξοδα αμφισβητούμενων συναλλαγών από κλεμμένους αριθμούς πιστωτικών καρτών πελατών τους, προσδίδοντας στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις μεγαλύτερο κύρος και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην αγορά προϊόντων από το Iντερνετ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Διαχείριση Πολυκατοικίας

H Aspis Bank δημιούργησε νέα υπηρεσία έγκαιρης ειδοποίησης για απάτες σε κάρτες.Tο σύστημα ελέγχει αυτόματα όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με κάρτες της τράπεζας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, όλο το 24ωρο 365 ημέρες τον χρόνο. Mόλις εντοπίσει συναλλαγές που αποκλίνουν σημαντικά από τη συνήθη συναλλακτική συμπεριφορά του πελάτη της τράπεζας, ο κάτοχος της κάρτας ειδοποιείται άμεσα για να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα της συναλλαγής.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Διαχείριση Πολυκατοικίας

ehm nai. i alitheia einai oti stin eyrwpi den gnwrizoun apo tehnologia ta paidia kai giayto den prosehoun pou bazoun tin pistwtikh tous karta (opws kai tin ypografi tous kai kati allo ta opoia omws den aforoun tou forum...) :rolleyes:

etsi eksigeitai i megali diafora stis online synallages...

ola kala kai xrysa ta nea systhmata, alla to mono pou einai aparaithto einai to dikaiwma mou na arnithw ti synallagi kai i antimetwpish hs trapezas sti synexeia.

ayto to dikaiwma to ehw etsi ki alliws opote to mono ousiastiko ofelos einai i meiwsi tou kostous tis hrisis twn synallagwn kati pou afora mono tin trapeza kai tis epiheiriseis.

egw pantws den prokeitai na paw stin emporiki mono kai mono epeidh ehei tetoia karta...

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

Οι Επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Verified by VISA

Δυστυχώς είναι ελάχιστες....

H Aspis Bank δημιούργησε νέα υπηρεσία έγκαιρης ειδοποίησης για απάτες σε κάρτες.Tο σύστημα ελέγχει αυτόματα όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με κάρτες της τράπεζας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, όλο το 24ωρο 365 ημέρες τον χρόνο. Mόλις εντοπίσει συναλλαγές που αποκλίνουν σημαντικά από τη συνήθη συναλλακτική συμπεριφορά του πελάτη της τράπεζας, ο κάτοχος της κάρτας ειδοποιείται άμεσα για να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα της συναλλαγής.

Αυτό το παρέχει και η citibank στις δικές της κάρτες

London for ever

ehm nai. i alitheia einai oti stin eyrwpi den gnwrizoun apo tehnologia ta paidia kai giayto den prosehoun pou bazoun tin pistwtikh tous karta (opws kai tin ypografi tous kai kati allo ta opoia omws den aforoun tou forum...) :rolleyes:

etsi eksigeitai i megali diafora stis online synallages...

ola kala kai xrysa ta nea systhmata, alla to mono pou einai aparaithto einai to dikaiwma mou na arnithw ti synallagi kai i antimetwpish hs trapezas sti synexeia.

ayto to dikaiwma to ehw etsi ki alliws opote to mono ousiastiko ofelos einai i meiwsi tou kostous tis hrisis twn synallagwn kati pou afora mono tin trapeza kai tis epiheiriseis.

egw pantws den prokeitai na paw stin emporiki mono kai mono epeidh ehei tetoia karta...

όσο και αν προσέχεις, ποτέ δεν θα σαι ασφαλής στο Internet.

Δεν είναι η αμφισβήτηση της συναλλαγής το "μόνο απαραίτητο". Τι γίνεται στην περίπτωση που η τράπεζα την αρνηθεί?

Το "μόνο απαραίτητο" είναι η μέγιστη ασφάλεια. Και επειδή αυτό είναι κάτι το ουτοπικό, πρέπει όλες οι τράπεζες, οι ISP, τα site και όλοι οι εμπλεκόμενοι να υιοθετήσουν συστήματα που να στοχεύουν στην ασφάλεια. Και το γεγονός ότι δεν κάνεις κάθε μέρα αμφισβήτηση, είναι απόρεια του γεγονότος ότι ήδη υπάρχουν πολλά συστήματα ασφαλείας, μερικά από τα οποία ίσως και να μην τα έχεις ακούσει ποτέ, που και αυτά στο ξεκίνημα τους ίσως τα θεωρούσες κάτι παραπάνω από το "μόνο απαραίτητο".

Και στο κάτω κάτω, κάποιοι δεν την βρίσκουμε με την διαδικασία της αμφισβήτησης. Δεν θέλουμε να φτάσουμε ως εκεί. Η αμφισβήτηση πρέπει να είναι η τελευταία λύση, και όχι η "μόνη απαραίτητη".

Ρε παιδιά, μπορεί να μου πεί κάποιος τι μπορώ να κάνω με μια χρεωστική κάρτα στο internet εκτός απο το Στοίχημα?

Πλήκτρα: Nokia 3310 > 3510i > 7250i > 7610 > Sony Ericsson W580 > W595

Πλήκτρα / Αφή: HTC Touch Diamond > Sony Ericsson Xperia mini pro

Πλήκτρα: Nokia 113 > Samsung C3530 > E1182 > Nokia 114

Αφή: LG G2 > Samsung Galaxy S7 Edge > S8+ > Huawei Mate 20 Pro > Samsung Galaxy S21 Ultra > S23 Ultra

Smart Watch: Samsung Gear S2 Classic > S3 Classic > Samsung Galaxy Watch4 Classic

εγώ εχω μια άλλη ερώτηση...

το expansys δέχεται electron visa?

Μολις έκανα παραγγελια και εκ των υστέρων το σκεφτηκα...

[ f i l i p p o s ]

Ρε παιδιά, μπορεί να μου πεί κάποιος τι μπορώ να κάνω με μια χρεωστική κάρτα στο internet εκτός απο το Στοίχημα?

τα πάντα... ότι μπορείς να κάνεις και με μια πιστωτική! μπορείς να αγορασείς οποιοδήποτε προϊόν ή υμπηρεσία...

το διαθέσιμο υπόλοιπο του λογαριασμού σου μειώθηκε (υπoθέτωντας ότι έχεις χρεωστική electron visa)? εαν ναι, δεν έχεις πρόβλημα :)

Αν δεν σου έβγαλε σφάλμα, τότε ναι δέχεται. Η απόρριψη θα ήταν Online εκείνη τη στιγμή.

τα πάντα... ότι μπορείς να κάνεις και με μια πιστωτική! μπορείς να αγορασείς οποιοδήποτε προϊόν ή υμπηρεσία...

Πως γίνεται αυτό?

Αφού εχω δοκιμάσει να κάνω register με την χρεωστική σε διάφορα sites(ebay,eshop,rapidshare,klp) και δεν γίνεται.

(έχει μέσα χρήμα η κάρτα)

Αφή: LG G2 > Samsung Galaxy S7 Edge > S8+ > Huawei Mate 20 Pro > Samsung Galaxy S21 Ultra > S23 Ultra

Smart Watch: Samsung Gear S2 Classic > S3 Classic > Samsung Galaxy Watch4 Classic

Πως γίνεται αυτό?

Αφού εχω δοκιμάσει να κάνω register με την χρεωστική σε διάφορα sites(ebay,eshop,rapidshare,klp) και δεν γίνεται.

(έχει μέσα χρήμα η κάρτα)

Χρεωστική ποιας τράπεζας; Είναι έλεκτρον χρεωστική;

Είναι απο Τράπεζα Πειραιώς, Visa Electron..

Είναι απο Τράπεζα Πειραιώς, Visa Electron..

Την κάρτα αυτή τη δέχονται κανονικά. Μήπως είναι πολύ καινούρια και δεν έχει ενημερωθεί το σύστημα;

Τηλεφώνησε στο 801 802 803 804 ακόμα και τώρα (24ωρη εξυπηρέτηση - αστική χρέωση) και ρώτησέ τους. Σίγουρα πρόκειται για κάποιο λάθος, εφόσον συμπληρώνεις όλα τα στοιχεία σωστά. Εγώ την χρησιμοποιώ κανονικά και στο Εbay-Paypal και όπου έχει χρειαστεί. Από Πειραιώς και εγώ χρεωστική.

Την κάρτα την πήρα αυτή την βδομάδα, πόσο θέλει για να ενημερωθεί το σύστημα?

Την κάρτα την πήρα αυτή την βδομάδα, πόσο θέλει για να ενημερωθεί το σύστημα?

Αν πάρεις τώρα στο τηλεφωνικό κέντρο τους μπορεί να στην ενεργοποιήσουν και αυτόματα νομίζω αυτοί. Αλλά ρώτησέ τους καλύτερα να σου πουνε οι ίδιοι. Το ίδιο πρόβλημα είχε και ένας άλλος φίλος με καινούρια κάρτα.

Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν οτι είναι ενεργή η κάρτα.

Μάλλον φταίει οτι έβαλα τα λεφτά σήμερα το απόγευμα και μου είπαν οτι χρειάζεται μια εργάσιμη για να τα βάλουν στην κάρτα.

Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν οτι είναι ενεργή η κάρτα.

Μάλλον φταίει οτι έβαλα τα λεφτά σήμερα το απόγευμα και μου είπαν οτι χρειάζεται μια εργάσιμη για να τα βάλουν στην κάρτα.

Α ναι ρε φίλε. Αυτό είναι. Η Πειραιώς έχει αυτό το κακό. Αν κάνεις κάποια κατάθεση για μια μέρα δεν είναι διαθέσιμα. Είναι μόνο λογιστικό υπόλοιπο. Διαθέσιμο υπόλοιπο γίνεται την επομένη. :)

Α ναι ρε φίλε. Αυτό είναι. Η Πειραιώς έχει αυτό το κακό. Αν κάνεις κάποια κατάθεση για μια μέρα δεν είναι διαθέσιμα. Είναι μόνο λογιστικό υπόλοιπο. Διαθέσιμο υπόλοιπο γίνεται την επομένη. :)

Ακόμα και στο γκισέ να γίνει η κατάθεση ισχύει αυτό?

Ή μόνο για καταθέσεις μέσω ΑΤΜ?

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

αν γίνει απ το γκισέ η κατάθεση, στο διαθέσιμο μπαίνουν την επόμενη ημερολογιακή και στον valuer την επόμενη εργάσιμη.

για ΑΤΜ δεν είμαι σίγουρος, ίσως πάρει καμια μέρα παραπάνω μέχρι να τα τσεκάρει ο υπάλληλος.

Ακόμα και στο γκισέ να γίνει η κατάθεση ισχύει αυτό?

Ή μόνο για καταθέσεις μέσω ΑΤΜ?

Όπως τα λέει ο Λευτέρης είναι. :)

lefteri opws eipa, ola kala kai xrysa ta systhmata, alla den hreiazetai na mou to plasaroun etsi wste na nomizw oti px i emporiki einai kalyteri epeidh ehei ayto to systhma. systhmata asfaleias as ftiaksoun osa theloun, den hreiazetai na ta kserw. apolyth asfaleia den tha yparksi pote osa systhmata kai na ginoun, opws akribws den yparhei apolyth asfaleia kai stis synallages me parousia tou pelath (px poses fores pswnises kai sou zitisan taytothta? i elegxoume oloi kathe mera an i pistwtikh einai sto portofoli mas i an epese?).

fysika thelw na apokleiontai oso to dynaton perissoteres periptwseis apatis, alla akribws epeidh ayto den einai dynato, thelw to kati parapanw, ton anthrwpino paragonta pou mporei na apofasisei kai na me dikaiwsei otan kai an ola ayta ta systhmata den leitourgisoun. ayto thesmika katoxyrwnetai me tin amfisvitisi. fysika einai thema trapezas (basika se megalo bathmo se poioys ypallilous tha peseis) i antimetwpish apo ekei kai pera. an den leitourgisoun opws prepei pera apo dikasthria kai soupes moupes pou anagkastika tha ginoun an einai simantika ta posa, apla tha stamatisw na synergazomai me ti trapeza. mporei an fygw egw mono na min tin peiraksei katholou, alla an oloi ehoume tetoia antimetopisi kapoia stigmh tha arhisoun na prosehoun ligo parapanw se aytes tis periptwseis..

an kai de gnwrizw, upothetw oti den ta emfanizei amesa diathesima gia na prostateyei ton pelath apo ti parabiash valeur wste na min tyxainei na emfanizei xrewstikous tokous an tin idia mera ginetai analipsi kai katathesi panw apo to ypoloipo tou logariasmou.

sta atm, an einai apo ayta pou ta bazeis se fakelaki kai ta metran oi ypalliloi tin alli mera, tote isxyei ayto pou leei o lefteris. fainetai na katatethikan tin epomeni kai einai diathesima tin paraepomeni. yparxoun twra omws kai mihanakia pou metran mona tous ta lefta kai blepoun an einai gnisia, kai ta emfanizoun amesws sto ypoloipo tou logariasmou. ypothetw oti se ayta einai opws i katathesi se tameio, diladi einai diathesima tin epomeni mera..

Έχει ενεργοποιήσει κανείς τηλεειδοποίηση στην eurobank? Θέλω να μάθω αν στα μηνύματα στέλνουν και τον αριθμό κάρτας (οπότε λέμε ευχαριστώ δεν θα πάρω... ) και αν στέλνει μόνο όταν γίνονται κινήσεις ή κάθε μέρα.

Άσχετα με αυτά εμπιστεύεται κανείς την (οποιαδήποτε) τράπεζα ότι θα έχει τον αριθμό κινητού σου και δεν θα τον χρησιμοποιήσει για προώθηση άλλων προϊόντων;

KCB