Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Για να μεταφερεις δανεια κ καρτες απο αλλη τραπεζα με την Αρση Βαρων πρεπει αυτα κατ αρχας να ειναι ενημερα! Τα εξοδα ειναι οντως συνολικα 100Ε απο τα οποια τα 35 τα πληρωνεις με την αιτηση και τα υπολοιπα 65 στην πρωτη δοση! Αν θες να μη χασεις τα 35 σε περιπτωση που δεν εγκριθει κανε ενα τηλ στο 801801802802 και παρε προεγκριση!Επισης οσο για το οτι αναφερθηκε οτι μπορεις να κρατησεις τα παλια σου δανεια-καρτες χωρις να τα εξοφλησεις, εντολη για ολικη εξοφληση παει στην αλλη τραπεζα (την οποια υπογραφεις εσυ με την αρση βαρων!!) αλλα εξαρταται απο αυτην αν θα την εκτελεσει σε περιπτωση που το υπολοιπο εξοφληθει ΟΛΟ απο την εντολη η μενει καποιο μικρο ποσο λογω διαφορας ημερων!!!Οπως και να εχει η ΜΗ εξοφληση οδηγει σε προβληματα συναλλακτικης συμπεριφορας και να ειναι σιγουρος οποιος το κανει οτι κατα 90% δε θα μπορεσει να ανταπεξελθει και η black list του ΤΕΙΡΕΣΙΑ τον περιμενει!!!:lol:

Α τελος για να σε βοηθησω πριν πας να κανεις την αιτηση θελει τα 2 τελευταια statements/ λογαριασμους απο καθε δανειο/καρτα, εκκαθαριστικο,αποδειξη μισθοδοσιας+βεβαιωση εργοδοτη για τα χρονια εργασιας.Αν δεν εχεις 2 τελευταια για τα δανεια μπορεις να ζητησεις μια τραπεζικη ενημεροτητα! Αυτα τα ολιγα απο μενα :)

:tease:

Σήμερα βρήκα ότι και το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο έχει μεταφορά από άλλες τράπεζες με πολύ συμφέροντες όρους ...

πρέπει να είναι ακόμα καλύτερο από την Εθνική τράπεζα.

Πρόγραμμα συγκέντρωσης οφειλών της NovaBank (NovaΜισό) με επιτόκιο 6.9%. Μπορεί κάποιος να πάρει και τηλέφωνο στο 801 801 50 50 ;) ;) ;)

Καλησπέρα.

Σήμερα παρέλαβα την καινούρια κάρτα αναλήψεων από την Emporiki Bank αφού η παλιά έληξε. Eίδα με μεγάλη μου χαρά ότι πλέον έγινε Electron VISA ενώ της τοποθετήθηκε και τσιπάκι για έξτρα ασφάλεια.

Επειδή δεν έχω και ούτε θα έχω πιστωτικές θέλω να ρωτήσω:

1. Ο αριθμός που ζητούν είναι αυτός ο 16ψηφιος που υπάρχει στην εμπρός όψη;

2. Τον 3ψήφιο που ζητούν είναι στην πίσω;

3. Μπορώ να την χρησιμοποιήσω σε eshops εξωτερικού;

Ευχαριστώ.

υγ: Πάντως οπτικά σε σχέση με την παλιά είναι άψογη. Απλά καμία σχέση!

Ι need a six month vacation, twice a year.

Καλησπέρα.

Σήμερα παρέλαβα την καινούρια κάρτα αναλήψεων από την Emporiki Bank αφού η παλιά έληξε. Eίδα με μεγάλη μου χαρά ότι πλέον έγινε Electron VISA ενώ της τοποθετήθηκε και τσιπάκι για έξτρα ασφάλεια.

Επειδή δεν έχω και ούτε θα έχω πιστωτικές θέλω να ρωτήσω:

1. Ο αριθμός που ζητούν είναι αυτός ο 16ψηφιος που υπάρχει στην εμπρός όψη;

2. Τον 3ψήφιο που ζητούν είναι στην πίσω;

3. Μπορώ να την χρησιμοποιήσω σε eshops εξωτερικού;

Ευχαριστώ.

υγ: Πάντως οπτικά σε σχέση με την παλιά είναι άψογη. Απλά καμία σχέση!

Σοβαρά μιλάς; :up: Επιτέλους ξύπνησε και η Εμπορική! Άντε σειρά και της Εθνικής τώρα! Ναι όπως τα λες είναι. Ο 16ψήφιος είναι μπροστά, ο 3ψήφιος είναι πίσω και χρησιμοποιείται σε όλα τα eshops (εκτός και αν η ίδια η τράπεζα μπλοκάρει συναλλαγές με συγκεκριμένα μαγαζιά - γίνεται και αυτό και καλά για την προστασία μας...)

Αυτη δεν ειναι electron visa... Ειναι visa debit, φοβαμαι οτι δεν θα ειναι ευρεως αποδεκτη.

Το τσιπακι δεν σου προσφερει καμια επιπλεον ασφαλεια προς το παρον. Στην Αγγλια για παραδειγμα οταν κανεις μια συναλλαγη σε ενα μαγαζι δεν υπογραφεις την αποδειξη αλλα βαζεις το πιν σου σε ενα μηχανηματακι (αυτη ειναι η ενοια του..τσιπακιου :P). Ισως καποια στιγμη να το κανουν και στην Ελλαδα.

Ναι κι εγώ εξεπλάγην.

ιδού μια φωτό της :

http://img48.imageshack.us/img48/2410/wq21yi.jpg

Μόλις ενημερώθηκα από την Εμπορική για την κάρτα. Όντως προσφέρει πλέον την κάρτα αυτή, πλην όμως έχει τα εξής μειονεκτήματα (ακόμα):

1. Είναι όπως είπε και ο Nrg VISA DEBIT και όχι VISA ELECTRON. (ψιλομικρό το κακό)

2. Προς το παρόν ΔΕΝ μπορούν να γίνουν αγορές από ίντερνετ με αυτή την κάρτα. Μόνο λέει αγορές με παρούσα την κάρτα, πχ σούπερ μάρκετ κλπ., κατά τις οποίες χρεώνεται αυτόματα ο λογαριασμός με το ποσό χωρίς κάποια επιπλέον επιβάρυσνη. Προβλέπεται όμως για το άμεσο μέλλον να χρησιμοποιείται και μέσω ίντερνετ, για τον λόγο αυτό κιόλας η Εμπορική προχώρησε σε αυτή την αναβάθμιση.

Μια παρατήρηση: Κινήσεις που ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν κάνει εδώ και δεκαετία, ελληνικές τράπεζες κάνουν σήμερα... Πόσο πίσω είμαστε ακόμα... Και εκτός αυτού τα αυτονόητα τα θεωρούμε και επιτυχία. Όπως και να έχει επικροτείται αυτή η ενέργεια της Εμπορικής.

Kαι για πότε λένε θα γίνει Electron VISA;

Kαλά ρε nrg πώς κατάλαβες ότι είναι DEBIT; Tι σημαίνει DEBIT;

Ειναι διαφορετικες καρτες η electron visa και η debit visa, οποτε δεν χρειαζεται να γινει electron.

Το καταλαβα γιατι εχω ολοιδια καρτα εδω στην Αγγλια :) Οταν αρχισει να δουλευει και για το ιντερνετ, θα ειναι αποδεκτη οπου δεχονται και visa, δηλαδη παντου! Αρα ειναι καλυτερη καρτα απο την visa electron που δεν τη δεχονται σε μερικα καταστηματα (ελαχιστα) στο ιντερνετ.

Debit σημαινει χρεωστικη, και οπως ειπα πιο πανω ειναι πιο ευρεως αποδεκτη απο την electron. Δοκιμασε να αγορασεις κατι, ή να παιξεις ενα στοιχημα μεσω ιντερνετ να δεις αν δουλευει!

Είδες αυτό Electronic Use Only, γιατί το γράφουν;

Eννοεί ότι δεν είναι ανάγλυφη, δε κάνει δηλαδή για κείνο το μηχάνημα το προπολεμικό (που δεν ήταν online...)

mivong σου είπαν πότε θα την κάνουν electron visa;

Σου απάντησε παραπάνω ο Nrg. :)

Ειναι διαφορετικες καρτες η electron visa και η debit visa, οποτε δεν χρειαζεται να γινει electron.

Το καταλαβα γιατι εχω ολοιδια καρτα εδω στην Αγγλια :) Οταν αρχισει να δουλευει και για το ιντερνετ, θα ειναι αποδεκτη οπου δεχονται και visa, δηλαδη παντου! Αρα ειναι καλυτερη καρτα απο την visa electron που δεν τη δεχονται σε μερικα καταστηματα (ελαχιστα) στο ιντερνετ.

Debit σημαινει χρεωστικη, και οπως ειπα πιο πανω ειναι πιο ευρεως αποδεκτη απο την electron. Δοκιμασε να αγορασεις κατι, ή να παιξεις ενα στοιχημα μεσω ιντερνετ να δεις αν δουλευει!

Eννοεί ότι δεν είναι ανάγλυφη, δε κάνει δηλαδή για κείνο το μηχάνημα το προπολεμικό (που δεν ήταν online...)

Αλήθεια υπάρχουν ακόμα μαγαζιά με εκείνα τα μηχανάκια;

London for ever

teleytaia fora akousa gia kati laikes agores sto londino pou ta hrisimopoioun, epeidh den tyxainei na ehoun priza kai tilefwniki grammi sto karotsi tous...

ante kai edw, na pswnizoume kai fasolakia sti laiki me pistwtiki...

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

Είδες αυτό Electronic Use Only, γιατί το γράφουν;

Εναι γιατι δε μπορεις να κανεις συναλλαγες μη αυτοματες οπως αναληψεις απο τον γκισε με την καρτα σου η αγορες σε κατστηματα που εχουν μηχανιμα για πιστωτικες που αποτυπωνει πανω σε χαρτι και οχι αυτοματο ηλεκτρονικο!!!

παιδια στις μεταφορες υπολοιπων καρτων και δανειων σε μια αλλη τραπεζα πχ ολα σε ενα , αρση βαρων , κτλ μηπως γνωριζετε πια τραπεζα ασχολειται αυτη και οχι εσυ με την εξοφληση των οφειλων σου στις αλλες τραπεζες ?

Δηλαδη για να το κανω πιο λιανα , το ταχυδρομικο ταμ. απο οτι γνωριζω πας εκει με τους τελευταιος 2 λογαριασμους σου πχ απο το δανειο και την πιστωτικη σου καρτα και το εκαθαριστικο κανεις την αιτηση και αν εγκριθει σου δινουν τις αναλογες επιταγες για να πας ΕΣΥ στις τραπεζες να ξεχρεωσεις , αυτο θελω βασικα να αποφυγω .Αυτο που θελω (αν γινετε) ειναι να παω δηλαδη στην τραπεζα να τους παω οτι χαρτια θελουν , να πληρωσω ολα τα εξοδα (εγκριση κ.α) και να ασχοληθουν αυτοι με την εξοφληση των υπολοιπων μου στις αλλες τραπεζες, και μια ωραια μερα να μου ερθει ο λογαριασμος απο την νεα τραπεζα για να συνεχισω να πληρωνω σε αυτους, χωρις να τρεχω εγω απο τραπεζα σε τραπεζα σαν τον χαζο και να παιζω το χαλασμενο τηλεφωνο απο υπαλληλο σε υπαλληλο , να φαω ολες τις ουρες στη μαπα κτλ κτλ ..

Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να παραθέσει ότι πληροφορίες-προσωπικές εμπειρίες διαθέτει,σχετικά με άνοιγμα λογαριασμού σε τράπεζα του εξωτερικού αν ο πελάτης είναι κάτοικος ελλάδας..και αν είναι εύκολο να διαθέτει e-banking

ευχαριστώ προκαταβολικά για τυχόν απαντήσεις

ευπρόσδεκτα και φορουμ που ασχολούνται με τέτοιας φύσεως ζητήματα..ξένα ή κ ελληνικά!

minovg Τωρα ειδα οτι απαντησες πιο πανω για το electronic use only....αλλα δεν ειναι προπολεμικο το μηχανιμα αυτο με το αναγλυφο!Χρησιμοποιειται ακομα αλλα απο καταστηματα που εχουν ιδιαιτερα μικρο τζιρο, γιατι για να βαλεις online πρεπει να εχεις και καποιο μηνιαιο τζιρο ικανοποιητικο μεσω των καρτων....:)

Alexasso Κοιταξε δεν ξερω αλλου αλλα στην ΕΘΝΙΚΗ με την αρση βαρων οι εντολες φευγουν απο την τραπεζα προς την πρωιν σου τραπεζα και δε σου δινουν επιταγες να πας εσυ ο ιδιος!!!ΑΛΛΑ δε μπορει τα υπολοιπα να ειναι ακριβως ιδια με το ποσο που εχεις δηλωσει εσυ οταν εκανες την αρση βαρων γιατι θα εχουν περασει σιγουρα καποιες μερες οποτε καποιος επιπλεον τοκος θα εχει τρεξει!!Επισης δεν ξερει η Εθνικη τι εξοδα απαιτουνται για να κλεισει ο αλλος λογαριασμος και τι ποινες εχει γι αυτο!!!Οποτε πρεπει εσυ να πας να τακτοποιησεις παλι τις οποιες μικροδιοαφορες και να ζητησεις εξοφλητηριο!!!!

teleytaia fora akousa gia kati laikes agores sto londino pou ta hrisimopoioun, epeidh den tyxainei na ehoun priza kai tilefwniki grammi sto karotsi tous...

ante kai edw, na pswnizoume kai fasolakia sti laiki me pistwtiki...

Ναι το ξέρω για το Λονδίνο και τις λαικές του .Απλά το μυαλό μου πήγε για Ελλάδα.

London for ever

να ρωτήσω κάτι η VISA της εθνικής δεν έχει συνδρομή???? Της eurobank που έχω εγω γιατί έχει?!?!! γκρρρρρρρρρ! υπάρχει φοιτητική VISA στην εθνική? είναι με συνδρομή?

Γενικά θέλω μια κάρτα για αγορές απο το internet...αλλά εννοείται δεν θέλω συνδρομή!!! Ως φοιτητής μπορώ να βγάλω πιστωτική? όχι ε? άρα να βγάλω visa electron στην alphabank? τι να κάνω???

να ρωτήσω κάτι η VISA της εθνικής δεν έχει συνδρομή???? Της eurobank που έχω εγω γιατί έχει?!?!! γκρρρρρρρρρ! υπάρχει φοιτητική VISA στην εθνική? είναι με συνδρομή?

Γενικά θέλω μια κάρτα για αγορές απο το internet...αλλά εννοείται δεν θέλω συνδρομή!!! Ως φοιτητής μπορώ να βγάλω πιστωτική? όχι ε? άρα να βγάλω visa electron στην alphabank? τι να κάνω???

Φοιτητική VISA έχουν οι: Πειραιώς, Citibank, Αγροτική. Αυτές σίγουρα έχουν. Η Εθνική δεν έχει 100%.

Και η alpha έχει φοιτητική Visa.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]