Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

γιατί αυτή τη ν πρακτική δεν την έχουν ανακαλύψει αλλού(ας πούμε στην Αγγλία) και τη σκέφτηκαν οι φωστήρες οι Ελληνες;

B]

Για να δουμε λοιπόν τους όρους της barclays card Και μετά να λέμε ποιοι την ανακάλυψαν πρώτοι .

We will not charge interest on purchases added to your Standard Balance since your last statement if you pay your current statement balance in full by your payment due date. If you do not do so, we will charge interest on the amount of each purchase from the date of the purchase until the balance is repaid in full.

We always charge interest on all other amounts from the date they are added to your account even if you repay your balance in full by the payment due date. We add all interest to your account on the date of your statement each month. This means that you will generally pay interest on interest. Interest is calculated on a daily basis. If any interest is payable on your account we will charge a minimum of 50 pence.

Edited by Mythozz

Βασίλη αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αν δεν πληρώσεις στην ώρα σου υπάρχει τόκος πράγμα που ίσχυε και εδώ. Δεν είναι το ίδιο με αυτό που πάνε να κάνουν τώρα.

Βασίλη αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αν δεν πληρώσεις στην ώρα σου υπάρχει τόκος πράγμα που ίσχυε και εδώ. Δεν είναι το ίδιο με αυτό που πάνε να κάνουν τώρα.

Prosexe to exis:

we will charge interest on the amount of each purchase from the date of the purchase until the balance is repaid in full

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για να το πουμε και Ελληνικά δηλαδή , Αν δεν πληρώσεις ΠΛΗΡΩΣ ολον τον Λογαριασμό τώτε θα χρεώσουμε τόκο από την μέρα αγοράς και μέχρι την πλήρη εξόφληση .

Δυστυχώς το φαινόμενο είναι Παγκόσμιο .Έτσι πέρα από τον ΛΑΙΚΙΣΜΟ των καναλιών και των Καταναλωτικών οργανώσεων μην περιμένετε κανένα αποτέλεσμα !

if you pay your current statement balance in full by your payment due date. If you do not do so,

Αν δεν πληρώσεις την δόση σου στην ώρα σου, σου κοπανάνε τόκο... αυτό στην Ελλάδα είναι άλλο, είτε πληρώσεις στην ώρα σου είτε όχι, ο τόκος θα τρέχει από την στιγμή της αγοράς. Και φυσικά μην ξεχνάμε το ύψος των επιτοκίων στην ελλάδα... ανεπίτρεπτα υψηλά στις κάρτες...

Αν δεν πληρώσεις την δόση σου στην ώρα σου, σου κοπανάνε τόκο... αυτό στην Ελλάδα είναι άλλο, είτε πληρώσεις στην ώρα σου είτε όχι, ο τόκος θα τρέχει από την στιγμή της αγοράς. Και φυσικά μην ξεχνάμε το ύψος των επιτοκίων στην ελλάδα... ανεπίτρεπτα υψηλά στις κάρτες...

Δεν είναι έτσι. Αν πληρώσεις όλο το λογαριασμό δεν τρέχει κανένας τόκος, ούτε από τη στιγμή της αγοράς ούτε από κάποια άλλη στιγμή.

Αν δεν πληρώσεις ολόκληρο το λογαριασμό, για το ποσό που δεν πλήρωσες δεν χρεώνεσαι τόκο από την ημέρα του λογαριασμού αλλά από την ημέρα της αγοράς.

Στην Αγγλία (που αναφέρθηκε) κάποιες κάρτες χρέωνουν τόκο από την ημέρα αγοράς και κάποιες από την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού. Επαναλαμβάνω ότι όποιος εξοφλεί το οφειλόμενο ποσό δεν πληρώνει καθόλου τόκους (σε καμία από τις προαναφερθείσες χώρες, ούτε με τους παλιούς ούτε με τους καινούριους όρους).

Φυσικά και οι αλλαγές είναι υπέρ των τραπεζών και κατά των καταναλωτών. Απλά όσοι εξοφλούν όλο το λογαριασμό τους κάθε μήνα ΔΕΝ επηρεάζονται.

Σ.Σ: Για άλλη μια φορά επέλεξαν οι τράπεζες να φέρουν από το εξωτερικό μόνο ότι τους συμφέρει. Πόσες ελληνικές πιστωτικές προσφέρουν 0% σε μεταφορά υπολοίπου και σε αγορές για 6-12 μήνες ας πούμε;

Αν δεν πληρώσεις το σύνολο του λογαριασμου ... Δεν αρκεί να πληρώσεις στην ώρα σου την δόση .Όσο αφορά την Ελλάδα το ίδιο ακριβώς ισχύει .Ο τόκος επιβάλεται από την στιγμή αγοράς αν δεν πληρώσεις το σύνολο του λογαριασμού .Αν πληρώσεις όλο τον λογαριασμό δεν υπάρχει τόκος.

Αν έστω είχες κάνει μια επίσκεψη στο site της Barclays που έδωσα δεν θα έλεγες ότι τα επιτόκια στην Ελλάδα είναι υψηλά!

άντε λοιπόν μια βόλτα για αν δείς ότι στην Αγγλία φτάνουν το 25,9% με το 15,9 να είναι η συνηθισμένη περίπτωση .

Edited by Mythozz

Σ.Σ: Για άλλη μια φορά επέλεξαν οι τράπεζες να φέρουν από το εξωτερικό μόνο ότι τους συμφέρει. Πόσες ελληνικές πιστωτικές προσφέρουν 0% σε μεταφορά υπολοίπου και σε αγορές για 6-12 μήνες ας πούμε;

Εθνική Εurobank Πειραιώς Alpha . 'Ισως και άλλες

Στην Barclays για να κάνεις μεταφορά υπολοίπου Άτοκα για 6 μήνες πληρώνεις

A handling fee of 2% (maximum £50) will be charged per balance transfer.

Αυτό τουλάχιστον δεν υπάρχει στην Ελλάδα πουθενά

Edited by Mythozz

Εθνική Εurobank Πειραιώς Alpha . 'Ισως και άλλες

Στην Barclays για να κάνεις μεταφορά υπολοίπου Άτοκα για 6 μήνες πληρώνεις

A handling fee of 2% (maximum £50) will be charged per balance transfer.

Αυτό τουλάχιστον δεν υπάρχει στην Ελλάδα πουθενά

To handling fee einai kainourio frouto. Tha er8ei kata edo siga siga na eisai sigouros ;)

Αν έστω είχες κάνει μια επίσκεψη στο site της Barclays που έδωσα δεν θα έλεγες ότι τα επιτόκια στην Ελλάδα είναι υψηλά!

Ma einai :)

Edited by Mythozz

Διευκρινίστε μου σας παρακαλώ κάτι. Έχω την Barclays card αλλά το μόνο που διαφημίζεται τόσο στο site της όσο και στα διαφημιστικά έντυπα είναι ότι η κάρτα είναι χωρίς συνδρομή για πάντα. Αν όμως καθυστερήσεις να πληρώσεις σου βάζουν 5€ για κάθε μήνα που δεν πληρώνεις . Αυτό όμως που λέτε για τον τόκο δεν τοέχω ξανακούσει για την barclay card. Ισχύει κάτι τέτοιο με τους τόκους ή όχι ;΄

Πήρα τηλέφωνο την citibank για να ρωτήσω αυτό που ειπώθηκε για τους τόκους

μου το διαψεύσανε κατηγοριματικά.

Edited by Mythozz
London for ever

Διευκρινίστε μου σας παρακαλώ κάτι. Έχω την Barclays card αλλά το μόνο που διαφημίζεται τόσο στο site της όσο και στα διαφημιστικά έντυπα είναι ότι η κάρτα είναι χωρίς συνδρομή για πάντα. Αν όμως καθυστερήσεις να πληρώσεις σου βάζουν 5€ για κάθε μήνα που δεν πληρώνεις . Αυτό όμως που λέτε για τον τόκο δεν τοέχω ξανακούσει για την barclay card. Ισχύει κάτι τέτοιο με τους τόκους ή όχι ;΄

Είναι πιθανόν στην Ελλάδα η κάρτα να ακολουθεί άλλη πολιτική από την Αγγλία. Παρεπιπτόντως η barclays δεν είναι και η καλύτερη τράπεζα για να συνεργαστεί κανείς....

Τι ακριβώς τους ρώτησες στη citibank;

Edited by Mythozz

Γιατι δεν περνεις τηλεφωνο την barclaycard να τους ρωτησεις? Οσο για τα 5 Ευρω, εφοσον καταθεσεις εγκαιρα ακομα και την ελαχιστη καταβολη δεν χρεωνονται, αν και θα το ξερεις ηδη.

H Barclays της Αγγλιας δεν νομιζω οτι υστερει σε παροχες ή εξυπηρετηση spartak, αλλα η barclaycard στην Ελλαδα ειναι απαισια! Η μονη πιστωτικη που μου παρουσιαζει συνεχεια προβληματα:

- εξαιτιας λαθους τους εκανε 3 μηνες να βγει

- δεν δουλευε σε μερικα e-shops, και αρχικα ουτε και η καρτα αντικαταστασης που μου εστειλαν

- οι παγιες πληρωμες δεν μεταφερθηκαν στην καρτα αντικαταστασης και χρειαστηκε να τις ξανακανω με την νεα καρτα (αφου απορριφθηκαν ολες οι πληρωμες...)

- δεν εχουν διεθνη αριθμο κλησης και βρισκομενος στο εξωτερικο δεν μπορουσα να επικοινωνισω μαζι τους. Σε δε (επειγον) email που τους εστειλα απο internet cafe απηντησαν σε 3 ημερες...

Βεβαια ειναι δωρεαν για ΟΛΑ τα χρονια συνδρομης... Ποσο πισω ειναι ακομη τραπεζικα η Ελλαδα?

Edited by Mythozz

Γιατι δεν περνεις τηλεφωνο την barclaycard να τους ρωτησεις? Οσο για τα 5 Ευρω, εφοσον καταθεσεις εγκαιρα ακομα και την ελαχιστη καταβολη δεν χρεωνονται, αν και θα το ξερεις ηδη.

H Barclays της Αγγλιας δεν νομιζω οτι υστερει σε παροχες ή εξυπηρετηση spartak, αλλα η barclaycard στην Ελλαδα ειναι απαισια! Η μονη πιστωτικη που μου παρουσιαζει συνεχεια προβληματα:

- εξαιτιας λαθους τους εκανε 3 μηνες να βγει

- δεν δουλευε σε μερικα e-shops, και αρχικα ουτε και η καρτα αντικαταστασης που μου εστειλαν

- οι παγιες πληρωμες δεν μεταφερθηκαν στην καρτα αντικαταστασης και χρειαστηκε να τις ξανακανω με την νεα καρτα (αφου απορριφθηκαν ολες οι πληρωμες...)

- δεν εχουν διεθνη αριθμο κλησης και βρισκομενος στο εξωτερικο δεν μπορουσα να επικοινωνισω μαζι τους. Σε δε (επειγον) email που τους εστειλα απο internet cafe απηντησαν σε 3 ημερες...

Βεβαια ειναι δωρεαν για ΟΛΑ τα χρονια συνδρομης... Ποσο πισω ειναι ακομη τραπεζικα η Ελλαδα?

Για τα 5€ το ξέρω εάν είσαι συνεπείς δεν χρεώνεσαι.Το διαφημίζουν παντού.

Αλλά αυτό το λάθος που λες που σου βγήκε σε 3 μήνες περιέργο γιατί και σε μένα έκαναν λάθος και καθυστέρησε σίγουρα πάνω από 3 μήνες. Τους έλλειπε ένα δικαιολογητικό το πήραν χαμπάρι μετά από ένα μήνα μου στέλνουν επιστολή τους στέλνω το δικαιολογιτικό και σένα μήνα μου ξανα ζητούσαν το ίδιο δικαιολογιτικό.

Όσο για την δωρεάν συνδρομή που λες af9pk υπάρχουν και άλλες πιστωτικές που έχουν δωρεάν συνδρομή για πάντα και όχι μόνον. Εκτός αυτού υπάρχουν και τα φυσικά υποκαταστήματα που πληρώνεις .Στην barclay card άντε να ψάξεις για Πειραιώς ή να έχεις υποχρεωτικά λογαριασμό στην Εθνική αλλιώς ταχυδρομείο και 1,5€ προμήθεια που στην ουσία επί 12 είναι 18€ το χρόνο - δηλαδη μία συνδρομή.

London for ever

Για τα 5€ το ξέρω εάν είσαι συνεπείς δεν χρεώνεσαι.Το διαφημίζουν παντού.

Αλλά αυτό το λάθος που λες που σου βγήκε σε 3 μήνες περιέργο γιατί και σε μένα έκαναν λάθος και καθυστέρησε σίγουρα πάνω από 3 μήνες. Τους έλλειπε ένα δικαιολογητικό το πήραν χαμπάρι μετά από ένα μήνα μου στέλνουν επιστολή τους στέλνω το δικαιολογιτικό και σένα μήνα μου ξανα ζητούσαν το ίδιο δικαιολογιτικό.

Όσο για την δωρεάν συνδρομή που λες af9pk υπάρχουν και άλλες πιστωτικές που έχουν δωρεάν συνδρομή για πάντα και όχι μόνον. Εκτός αυτού υπάρχουν και τα φυσικά υποκαταστήματα που πληρώνεις .Στην barclay card άντε να ψάξεις για Πειραιώς ή να έχεις υποχρεωτικά λογαριασμό στην Εθνική αλλιώς ταχυδρομείο και 1,5€ προμήθεια που στην ουσία επί 12 είναι 18€ το χρόνο - δηλαδη μία συνδρομή.

Ευτυχως εχω Πειραιως κοντα - βασικα εχω ολες τις τραπεζες κοντα (θεση για το αυτοκινητο δεν εχω...). Ποιες αλλες πιστωτικες δεν εχουν συνδρομη για παντα? θα με ενδιεφερε να σταματησω την barclaycard μετα απο ολα αυτα (μου εχουν και χαμηλο οριο και περιμενω το εξαμηνο για "αναθεωρηση"!). Εχω βρει μονο την vodafone citibank οπου μπορεις να αναιρεσεις την συνδρομη του δευτερου χρονου απειλωντας οτι θα φυγεις, αλλα γιατι να το κανεις καθε χρονο ετσι?

Ευτυχως εχω Πειραιως κοντα - βασικα εχω ολες τις τραπεζες κοντα (θεση για το αυτοκινητο δεν εχω...). Ποιες αλλες πιστωτικες δεν εχουν συνδρομη για παντα? θα με ενδιεφερε να σταματησω την barclaycard μετα απο ολα αυτα (μου εχουν και χαμηλο οριο και περιμενω το εξαμηνο για "αναθεωρηση"!). Εχω βρει μονο την vodafone citibank οπου μπορεις να αναιρεσεις την συνδρομη του δευτερου χρονου απειλωντας οτι θα φυγεις, αλλα γιατι να το κανεις καθε χρονο ετσι?

Η πειραιώς Δίνει δωρεάν την συνδρομή αν κάνεις πάνω από 2500 ευρώ τον χρόνο .

Η Dynamic Visa δίνει δωρεάν την συνδρομή αν κάνεις πάνω από 1500 . Επιπλέον έχει και 1% επιστροφή της αξίας των αγορών σου .Και τώρα βγαίνει και χωρίς εκαθαριστικό μόνο με ταυτότητα στα carefoyr και στον Μαρινόπουλο.

Πληρώνεται στην Alpha Bank

Χμ, ισως να αποτανθω τελικα στην Dynamic Visa... ευχαριστω για τις συμβουλες.

Α, και ενα site που τυχαια βρηκα και ισως βοηθησει μερικους: http://www.credit.gr

Η Dynamic Visa δίνει δωρεάν την συνδρομή αν κάνεις πάνω από 1500 . Επιπλέον έχει και 1% επιστροφή της αξίας των αγορών σου .Και τώρα βγαίνει και χωρίς εκαθαριστικό μόνο με ταυτότητα στα carefoyr και στον Μαρινόπουλο.

Και εγώ ψηφίζω Dynamic Visa :D

Σε ότι αφορά το εκκαθαριστικό, πριν από κανά τρίμηνο περίπου γνωστός μου που έκανε την αίτηση χωρίς να δώσει αντίγραφο του εκκαθαριστικού τελικά του την απορρίψανε. Ενώ στα carrefour δεχτήκαν την αίτηση και είπαν ότι δε χρειάζεται εκκαθαριστικό σε τηλεφωνική επικοινωνία με την τράπεζα του είπαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο... άντε βγάλε άκρη δηλαδή!!!...

Τέλος πάντων.. το θέμα είναι ότι η κάρτα μόνο πλεονεκτήματα έχει (κατά τη γνώμη μου πάντα).. πέρα από αυτά που ανέφερε ο Vasileios να συμπληρώσω:

1. Στην ουσία είναι κάρτα της Alpha Bank με ότι αυτό συνεπάγεται (δεν είναι από καμμιά τράπεζα τρέχα γύρευε...)

2. Μπορείς να παρακολουθείς μέσω του web banking της Alpha Bank - Κινήσεις - Υπόλοιπα αλλά και να την πληρώνεις μέσα από αυτό

3. Υπάρχει τηλέφωνο αυτόματης εξυπηρέτησης που μπορείς να καλείς 24 ώρες το 24ωρο και να πληροφορείσαι για υπόλοιπο-κινήσεις-πληρωμές-επιστροφές

4. Τέλος οι επιστροφές ξεκινάνε από 1% για οποιαδήποτε συναλλαγή κάνεις και μπορούν να φτάσουν το 36%

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.carrefour.gr/gr/dynamicvisa.htm

Αθήνα

Επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, μετά τις καταγγελίες ότι οι τράπεζες θέλουν πλέον να εκτοκίζουν τα ποσά των αγορών, σε περίπτωση τμηματικής καταβολής, από την ημέρα εκταμίευσής τους από την τράπεζα μέχρι την ημέρα εξόφλησής τους.

Δηλαδή πλέον δεν θα δίνεται περίοδος χάριτος στους χρήστες των πιστωτικών καρτών, κατά την οποία (20 εως 50 μέρες περίπου)δεν επιβαρύνονται οι συναλλαγές με τόκους.

Επιπλέον, οι έμποροι εκτιμούν ότι το ύψος των επιτοκίων πιστωτικών καρτών στο 15% και πάνω, είναι εξαιρετικά υψηλό συγκριτικά με το επιτόκιο αποταμίευσης και θα πρέπει να περιοριστεί σε μονοψήφιο νούμερο.

«Πιστεύουμε ότι οι παραπάνω συνθήκες, όπως διαμορφώνονται, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στις ήδη επιβαρυμένες οικονομικά επιχειρήσεις καθώς η πρόσθετη επιβάρυνση που προκύπτει εις βάρος των καταναλωτών, θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του περιορισμένου διαθέσιμου εισοδήματός τους, που προορίζεται για αγορές» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΣΠ.

Οι έμποροι προτείνουν τη μεσολάβηση του υπουργού Ανάπτυξης και του προέδρου της ΕΕΤ για την πραγματοποίηση μιας ευρείας σύσκεψης, στην οποία θα μετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς προκειμένου να βρεθεί λύση.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Να συμπληρώσω χωρίς συνδρομή για πάντα εάν θέλεις visa η citibank vodafone visa και δωρεάν bonus στο κινητό ,εάν δεν κάνω λάθος αίτηση μέχρι τις 15/11 .Εάν θέλεις amex πρέπει να κάνεις 2500€ ετησίως αγορές .Εγώ που την είχα ήταν καλή κάρτα αλλά δεν έλεγε να αγχώνεσαι να κάνεις αγορές .Από εκεί και πέρα πας στην δύο σένα. 2 κάρτες πάγιο για μία

London for ever

Αποκτήστε τώρα τη Citibank Visa Vodafone Χωρίς συνδρομή για πάντα καλώντας στο 801 11 11 6 11

Η προσφορά ισχύει μέχρι 31/12/05.

Πηγή http://www.vodafone.gr/live1/page.jsp?pid=0001060000&vars=0000000000

Πριν 2 εβδομάδες είχα κάνει αίτηση για την Dynamic visa των Carrefour, σήμερα μου ήρθε η κάρτα αλλά πρόσεξα ότι είναι Dynamic visa Electron και ότι δεν είναι ανάγλυφη. Θέλω να ρωτήσω σταμάτησαν πια να βγαίνουν η πιστωτικές ανάγλυφες η παίζει κάτι άλλο;
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Οι dynamic δεν ήταν ποτέ ανάγλυφη. Μην σε ξεγελάει το Visa, απλώς αυτή η εταιρεία την εκδίδει, δεν είναι το ίδιο με τις πιστωτικές κάρτες.

Εμένα πάντως είναι ανάγλυφη!... Dynamic Visa κανονική....

@Epicouros: ΣΟυ βγάλαν την electron η οποία είναι χρεωστική... για αυτό δεν είναι ανάγλυφη... πρώτη φορά πάντως ακούω ότι βγάζουν και electron...

Μα πως μου βγάλανε χρεωστική αφού η χρεωστικές είναι συνδεδεμένες με τραπεζικούς λογαριασμούς και εγώ δεν έχω λογαριασμό στην Alpha Bank:confused: :worry: :wacko:
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.