Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Βασικά χρειάζομαι χρήματα και μόνο για να κλείσω κάποιες τρύπες...

Αν τις κλείσω με την εν λόγω κάρτα τότε θα χρωστώ μόνο για την cofidis.

θΑ μπορούσα βέβαια να πάρω κάποιο δάνειο προσωπικό από κάποια τράπεζα αλλά δεν το σκέφτομαι καθόλου αυτή τη στιγμή.Προτιμώ κάποια κάρτα μετρητών.

Απλά το μόνο που με ξυνίζει λίγο είναι το επιτόκιο.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το εξης.

Διαλέγω ένα από τα 4 πιστωτικά όρια που προσφέρει(1000 , 2000, 3000, 4000)

οκ?

Αν διαλέξω πχ το πιστωτικό όριο των 3000 ευρώ και κάνω ανάληψη 2500 ευρώ θα πληρώνω πάλι 90 ευρώ όπως αναφέρουν?

Τα υπόλοιπα 500 δεν τοκίζονται?

Σε πόσους μήνες εξοφλούνται τα 3000?

και τέλος υπάρχει κάποιο κατώτατο εισόδημα που από εκεί και πάνω προσφέρουν την κάρτα?

Δεν έχω ξανασχοληθεί με παρόμοια εταιρία και δεν γνωρίζω πολλά.

Ευχαριστώ

θΑ μπορούσα βέβαια να πάρω κάποιο δάνειο προσωπικό από κάποια τράπεζα αλλά δεν το σκέφτομαι καθόλου αυτή τη στιγμή.Προτιμώ κάποια κάρτα μετρητών.

Απλά το μόνο που με ξυνίζει λίγο είναι το επιτόκιο.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το εξης.

οκ?

Αν διαλέξω πχ το πιστωτικό όριο των 3000 ευρώ και κάνω ανάληψη 2500 ευρώ θα πληρώνω πάλι 90 ευρώ όπως αναφέρουν?

και τέλος υπάρχει κάποιο κατώτατο εισόδημα που από εκεί και πάνω προσφέρουν την κάρτα?

Δεν έχω ξανασχοληθεί με παρόμοια εταιρία και δεν γνωρίζω πολλά.

Ευχαριστώ

Να τι λέει στο site http://www.cofidis.gr/Cofidis/Pages/1.aspx?mid=3&mpid=3&lang=30&skin=default#_Toc102290083

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μέρος των χρημάτων;

Αν δε θέλετε να πάρετε όλα τα χρήματα άμεσα, αυτά παραμένουν στη διάθεσή σας χωρίς να χρεώνεστε κανέναν τόκο για αυτά πού δεν έχετε αναλάβει

Ποια είναι η διάρκεια;

Η ανοικτή πίστωση Cofidis δεν έχει συγκεκριμένη διάρκεια αποπληρωμής γιατί εσείς επιλέγετε πώς και πότε θα την χρησιμοποιήσετε: το ποσό ανάληψης, το ποσό αποπληρωμής, την ελάχιστη μηνιαία δόση.

Σε ένα ενδεικτικό παράδειγμα για μία ανάληψη 4000 ευρώ με ελάχιστη μηνιαία δόση 120 ευρώ, η διάρκεια αποπληρωμής της πίστωσης υπολογίζεται σε 46 μήνες.

Οποιαδήποτε στιγμή εσείς το επιθυμείτε όμως μπορείτε να αποπληρώσετε όλο το χρεωστικό σας υπόλοιπο χωρίς ποινή προεξόφλησης ή αντίθετα να ξαναχρησιμοποιήσετε το πιστωτικό σας υπόλοιπο χωρίς ανάγκη καινούριας έγκρισης.

στην σελίδα αυτή θα λήσεις και τις υπόλοιπες απορίες σου .

Τότε ναι, σ'αυτήν την περίπτωση σε συμφέρει η συγκεκριμένη κάρτα, γιατί δε δεσμεύεσαι με συγκεκριμένο ποσό δανείου και δεν έχεις ποινή προεξόφλησης.

οκ?

Βασικά, αν και θεωρητικά εσύ διαλέγεις, αυτή που καθορίζει το πιστωτικό όριο είναι η ίδια η Cofidis. Πχ. δε θα δώσει πιστωτικό όριο 4000 σε κάποιον που έχει χαμηλό εισόδημα ή σε κάποιον που χρωστάει της μιχαλούς ή έχει άλλο δάνειο/-α. Ακριβώς τα όρια εισοδήματος δεν τα γνωρίζω, θα πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους. Η' κάνει και το άλλο: εγκρίνει αρχικά ένα πιστωτικό όριο 1500-2000 ευρώ, το οποίο μπορεί να διπλασιαστεί σε ένα εξάμηνο, εφόσον ο πελάτης έχει αποδειχτεί φερέγγυος.

Ναι, γιατί η δόση είναι προκαθορισμένη για κάθε κατηγορία πιστωτικού ορίου, οπότε είτε έχεις κάνει ανάληψη 100 ευρώ (από τα 3000) είτε 3000, η δόση παραμένει 90 ευρώ. Βέβαια στην πρώτη περίπτωση, εξοφλείς την οφειλή σου στο 2ο λογαριασμό, αν δε δανειστείς άλλο ποσό.

Ακριβώς έτσι. Τοκίζονται μόνο αυτά που χρωστάς και όχι όλο το ποσό που έχεις διαθέσιμο να δανειστείς.

Αυτό εξαρτάται από σένα.. αν θα πληρώνεις κάθε φορά την προκαθορισμένη (και παράλληλα ελάχιστη) δόση, ή παραπάνω. Είναι ακριβώς όπως μία πιστωτική κάρτα: αν εξοφλήσεις όλο το ποσό που δανείστηκες (ή χρησιμοποίησες για αγορές στην περίπτωση της πιστωτικής) από τον πρώτο κιόλας λογαριασμό, δεν έχεις χρεωστικό υπόλοιπο (εκτός από κάτι ελάχιστα για έξοδα κάρτας κλπ) και επομένως δεν έχεις τόκους. Όσο περισσότερο υπόλοιπο αφήνεις όμως, τόσο περισσότεροι τόκοι μαζεύονται. Προσωπική μου άποψη είναι να δίνεις κάθε φορά όσο μπορείς περισσότερα, γιατί χωρίς να το καταλάβεις, οι τόκοι σύντομα μπορεί να αποτελέσουν και το μισό ακόμα της δόσης σου..

Edit: Μόλις είδα την απάντηση του Vasileios, αλλά αφήνω και το δικό μου post γιατί ίσως σε διαφωτίσει περισσότερο. Πάντως η σελίδα αυτή είναι όντως πολύ κατατοπιστική.

οκ σας ευχαριστώ.

Την είδα τη σελίδα η οποία ήταν από τις πιο κατατοπιστικές από αυτές που αναφέρονται σε κάρτες απλά είχα αμφιβολίες για κάποια πράγματα....(τα ψιλά γράμματα που λέμε)

nomizw oti poio poly tairiazoun giayti ti periptwsi anoihta daneia. ehoun hamilotero epitokio kai apo pistwtikh kai leitourgoun akribws me ton idio tropo. pas me tin cashcard apo ti trapeza sou, pas sto atm kai bgazeis metrita apo ton logariasmo tou ethnodaneiou kai tokizetai mono to poso pou bgazeis gia oses meres to hrwstas. malista sto daneio tis ethnikis i elahisti dosi einai 15 eyrw opote einai poio eyelikto apo tin cofidis.

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

Και μία άλλη ιστορία με το τραπεζικό σύστημα....

πήγα σε τράπεζα γιανα κάνω μεταφορά υπολοίπου πιστωτικής κάρτας.

κάνω την αίτηση και μου λένε ότι μπορεί να κάνει και 1 μήνα για να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή.

Στις 2 εβδομάδες βλέπω ότι έχουν χρεώσει την καινούργια μου κάρτα με το ποσό της μεταφοράς και η παλιά ακόμα να ξεχρεωθεί!

Παίρνω τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών και μου λένε ότι μπορεί να κάνει και μια εβδομάδα μέχρι η άλλη τράπεζα να δεχτεί τα λεφτά!

Και κάθομαι και σκέφτομαι... για να σε χρεώσουν το κάνουν αμέσως, αλλά για να σε ξεχρεώσουν πρέπει να το σκεφτούν μία ολόκληρη εβδομάδα???? :mad: :mad:

η δύναμη της βλακείας είναι ακατανίκητη... :confused:

Καλά δεν υπάρχει αμφιβολία οτι οι τράπεζες υπάρχουν μόνο για να τα παίρνουν....

έχω μία ακόμα απορία.

Δεν έχω κάνει ποτέ αγορά με πιστωτική βάζοντας δόσεις.

Πάντα έπαιρνα οτι έπαιρνα χωρίς δόσεις χρησιμοποιώντας την πιστωτική.

Λοιπόν....έχω πχ πιστωτικό όριο 5000.

Το υπόλοιπο του ορίου μου είναι μόλις 500 ευρώ.Δλδ χρωστώ 4.500 ευρώ.

Αν θέλω να κάνω μια αγορά ενος προιόντος 800 ευρώ με δόσεις θα μπορέσω να το αγοράσω?

Θα πρέπει να έχω όλο το ποσο της αγοράς μέσα στην κάρτα ή θα αφαιρούνται από την πιστωτική κάθε μήνα οι δόσεις που μου αναλογούν?

Οι δόσεις χρεώνονται μόνο κάθε μήνα μείωνοντας αντίστοιχα το υπόλοιπο της κάρτας σου... δεν παίζει ρόλο το σύνολο της αξίας αυτού που αγοράζεις, οπότε μπορείς να αγοράσεις κάτι που κοστίζει 800 αυρώ

Οι δόσεις χρεώνονται μόνο κάθε μήνα μείωνοντας αντίστοιχα το υπόλοιπο της κάρτας σου... δεν παίζει ρόλο το σύνολο της αξίας αυτού που αγοράζεις, οπότε μπορείς να αγοράσεις κάτι που κοστίζει 800 αυρώ

Είναι σίγουρο αυτό; Αν θυμάμαι καλά κάποια στιγμή είχα πάρει στην εξυπηρέτηση της κάρτας μου και μου είχαν πει ότι όταν κάνεις την αγορά, ακόμα και αν ξεπληρώσεις με άτοκες δόσεις, πρέπει το συνολικό ποσό να μην υπερβαίνει το διαθέσιμο που έχει εκείνη τη στιγμή στην κάρτα σου!

Είχα αγοράσει Η/Υ σε 10 άτοκες, και το υπόλοιπο της κάρτας εμφανιζόταν ολόκληρο μείον την δόση.

Δεν είμαι σίγουρος όμως αν γίνεται κάποιος έλεγχος όπως λες την στιγμή της χρέωσης σε σχέση με το υπόλοιπο. Ένα τηλέφωνο πάλι στην εξυπηρέτη πελατών καρτών θα λύσει την απορία μας.

Το ίδιο μου είχανε πει κι εμένα, harryal. Ότι δηλαδή πρέπει να δοθεί έγκριση για ολόκληρο το ποσό. Αρχικά μου το είπανε σε κατάστημα όπου ήθελα να κάνω μια μεγάλη αγορά και επειδή αμφέβαλλα πήρα και στην εξυπηρέτηση πελατών της κάρτας μου, οι οποίοι απλά το επιβεβαίωσαν. Ίσως βέβαια να εξαρτάται και από την τράπεζα, δεν ξέρω..

Μπα... πολιτική της VISA θα είναι..... το θέμα είναι αν μετά την έγκριση αν είχες π.χ. 1000 ευρώ πίστωση και η αξία αγοράς συνολικά είναι 1000 ευρώ (σε 100 άτοκες δόσεις των 10!!!)... θα μπορείς να κάνεις άλλες αγορές...;;;;

Πρέπει θεωρητικά η κάρτα να έχει όσο υπόλοιπο χρειάζεται για να μπει όλο το ποσό.Απο κει και πέρα χρεώνεται κάθε μήνα μόνο με το ποσό της δόσης.Με το παράδειγμα λοιπόν του 4500 και 500 ελεύθερα,θα μπορείς να αγοράσεις με δόσεις κάτι που κάνει μάξιμουμ μέχρι 500.Άσχετα αν στην κάρτα θα χρεώνεται μόνο η δόση κάθε μήνα.

nomizw oti poio poly tairiazoun giayti ti periptwsi anoihta daneia. ehoun hamilotero epitokio kai apo pistwtikh kai leitourgoun akribws me ton idio tropo. pas me tin cashcard apo ti trapeza sou, pas sto atm kai bgazeis metrita apo ton logariasmo tou ethnodaneiou kai tokizetai mono to poso pou bgazeis gia oses meres to hrwstas. malista sto daneio tis ethnikis i elahisti dosi einai 15 eyrw opote einai poio eyelikto apo tin cofidis.

Ούτε έξοδα πληρώνεις ή άλλες προμήθειες ;

London for ever

Πρέπει θεωρητικά η κάρτα να έχει όσο υπόλοιπο χρειάζεται για να μπει όλο το ποσό.Απο κει και πέρα χρεώνεται κάθε μήνα μόνο με το ποσό της δόσης.Με το παράδειγμα λοιπόν του 4500 και 500 ελεύθερα,θα μπορείς να αγοράσεις με δόσεις κάτι που κάνει μάξιμουμ μέχρι 500.Άσχετα αν στην κάρτα θα χρεώνεται μόνο η δόση κάθε μήνα.

Ακριβώς έτσι είναι, είχα ψωνίσει με visa σε neoset και δεν μπορούσα να βάλω όλο το ποσό στην κάρτα αν και οι δόσεις ήταν πολύ κάτω από το πιστωτικό όριο. Πρέπει να έχει να κάνει με το ότι τις δόσεις τις κάνει η τράπεζα και όχι το κατάστημα οπότε το κατάστημα πληρώνεται ολόκληρο το ποσό από την τράπεζα.

KCB

nomizw 60 E to hrono apo to 2o hrono kai meta, alla gia sigouria rwta ena katastima tis geitonias. kapoia stigmi tha to dw kai egw na to sygkrinw me ti cofidis se ola ta simeia.

oso gia to thema twn kartwn ontws prepei na eheis olo (i shedon olo) to poso diathesimo ti stigmi pou kaneis tin agora. omws otan ekdothei o prwtos logariasmos, tote mporeis na hrisimopoiiseis kai to ypoloipo pou den ehei hrewthei akoma. sto paradeigma mas o filos mas ehei 4500 kai enw den mporei na kanei agora 800 eyrw, mporei na kanei mia agora twn 500 eyrw se 5 atokes dwseis, kai me to pou tha tou erthei o logariasmos tha hrwstaei 4600 kai tha mporei na agorasei alla 400.

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

• 5 weeks later...

Γεια χαρά, μια βοήθεια βρε παιδιά.

Έχω έναν τραπεζικό λογαριασμό με λίγα χρήματα (100~500 ευρώ, κινείται συνεχώς) και στις 30/6 εμβανίστηκαν οι εξής δύο κινήσεις:

-0,05 ΤΟΚΟΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟΙ

0,02 ΤΟΚΟΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΕΣ

Τι γίνεται βρε παιδιά? Από πότε μου δάνεισαν χρήματα ή μου πούλησαν με πίστωση και μου βάζουν τόκους χρεωστικούς?

Θα ξεχάσω και την λογιστική που ήξερα γαμώτο!

Δεν είναι κανά μεγάλο ποσό (προς το παρών...)

Ο θεός και η ψυχή του γιατί σε έχουν χρεώσει... καλύτερα πήγαινε μία βόλτα από κάποιο υποκατάστημα της τράπεζας και ζήτα εξηγήσεις...

Έχω έναν τραπεζικό λογαριασμό με λίγα χρήματα (100~500 ευρώ, κινείται συνεχώς) και στις 30/6 εμβανίστηκαν οι εξής δύο κινήσεις:

-0,05 ΤΟΚΟΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟΙ

0,02 ΤΟΚΟΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΕΣ

Τι γίνεται βρε παιδιά? Από πότε μου δάνεισαν χρήματα ή μου πούλησαν με πίστωση και μου βάζουν τόκους χρεωστικούς?

Θα βοήθαγε λίγο την συζήτηση αν μας έλεγες και για πια τράπεζα πρόκειται .

Τώρα από όσο ξέρω το πρόβλημα σου έχει να κάνει με Valuer δηλαδή ας υποθέσουμε ότι ο λογαριασμός σου είναι μισθοδοσίας

Η επιχείρηση που εργάζεσαι στις 31/05 πιστώνει τον μισθό σου . Η τράπεζα τον εμφανίζει πολύ πρωί και εσύ αποφασίζεις να κάνεια ανάληψη στις 7 το πρωί .

Η τράπεζα λογίζει αυτήν την ανάληψη σαν να έγινε την προηγούμενη μέρα αφού τα ταμεία της ανοίγουν στις 8 το πρωί άρα προκείπτουν πιστωτικοί τόκοι .

Επίσης αν κάπιος άλλος ή εσυ ο ίδιος κάνεις μια κατάθεση ας πούμε στις 20/06 . Τα χρήματα έχουν valuer από τις 21 . Αν κάνεια ανάληψη την ίδια μέρα προκείπτουν πάλι πιστωτικοί τόκοι .

Ελπίζω να βοήθησα .

Μιλάμε για έναν απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου (όχι μισθοδοσίας) στην τράπεζα Πειραιώς.

Δεν νομίζω να τίθεται θέμα valuer καθώς όπως γνωρίζουμε στις περισσότερες τράπεζες για τον λογαριασμό ταμιευτηρίου εφαρμόζεται το σύστημα του λογιστικού και του διαθέσιμου υπόλοιπου. Αν δεν πιστωθεί το ποσό και στο διαθέσιμο υπόλοιποο (μετά από 1-2 εργάσιμες) δεν μπορείς να κάνεις ανάληψη!

Το περίεργο είναι ότι εμφανίστηκε την ίδια ημέρα που μπήκαν οι κανονικοί τόκοι... Θα υπέθετα ότι είναι παρακράτηση (επί των τόκων) αλλά είναι μεγαλύτερο από τους ίδιους τους τόκους...

Τέσπα έστειλα μήνυμα στην τράπεζα, όταν απαντήσουν θα ενημέρώσω...

-0,05 ΤΟΚΟΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟΙ

0,02 ΤΟΚΟΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΕΣ

Ίσως να οφείλεται στο χαμηλό μέσο υπολοίπο που έχει ο λογαριασμός. Κάποιες τράπεζες πχ σου χρεώνουν έξοδα τήρησης (έτσι νομίζω τα ονομάζουν) εαν έχεις μέσο υπόλοιπο κάτω από ένα όριο.

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

-0,05 ΤΟΚΟΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟΙ

0,02 ΤΟΚΟΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΕΣ

Δύο φορές τον χρόνο (30/6 & 31/12) μπαινουν οι 6μηνιαίοι τόκοι και αφαιρούνται οι αντίστοιχοι φόροι.