Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

oxi file auta pou anafereis einai exoda analipseos metritwn apo ATM!!!!

oles oi kartes otan kaneis analipsi apo alli trapeza kratane promitheia!

den exei sxesi me to paypal kai tis xrewseis pou tha kaneis mesw agorwn. egw etsi tin xrisimopoiw

Κατάφερες να χρησιμοποιήσεις ELECTRON στο paypal? Επειδή την δικιά μου ELECTRON δεν την δέχεται, και ένας άλλος χρήστης εδώ του myphone μου είπε ότι με 4 διαφορετικές electron που είχε δεν γινόταν τπτ, παρά μόνο με κανονική Visa

Οταν λες οριο εννοεις μηνιαιο ή οριο σε καθε συναλλαγη? Αν εννοεις μηνιαιο, απλα δεν θα δεχτει την συναλλαγη η τραπεζα. Στο οριο ανα συναλλαγη δεν ξερω τι παιζει (και αν υπαρχει).

Οταν λες οριο εννοεις μηνιαιο ή οριο σε καθε συναλλαγη? Αν εννοεις μηνιαιο, απλα δεν θα δεχτει την συναλλαγη η τραπεζα. Στο οριο ανα συναλλαγη δεν ξερω τι παιζει (και αν υπαρχει).

Εννοούσα σε κάθε συναλλαγή, αλλά από το τίποτα καλό είναι και το όριο ανά μήνα. Στη 2η περίπτωση, αν θέσεις κάποιο όριο ανά μήνα και θελήσεις να το ξεπεράσεις, τι κάνεις; Περιμένεις να περάσει ο μήνας ή μπορείς να το "σπάσεις" κατόπιν επιβεβαίωσης;

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Εννοούσα σε κάθε συναλλαγή, αλλά από το τίποτα καλό είναι και το όριο ανά μήνα. Στη 2η περίπτωση, αν θέσεις κάποιο όριο ανά μήνα και θελήσεις να το ξεπεράσεις, τι κάνεις; Περιμένεις να περάσει ο μήνας ή μπορείς να το "σπάσεις" κατόπιν επιβεβαίωσης;

Δεν γνωριζω αν υπαρχει οριο ανα συναλλαγη. Εγω ειχα παει να κανω μια συναλλαγη που ξεπερνουσε το οριο και απλα δεν "περασε", δεν με πηρε κανεις τηλ,τιποτα. Δεν ξερω αν μπορεις να τηλεφωνησεις στη τραπεζα και να γινει τελικα η συναλλαγη...

κάτι άλλο θέλω να ρωτήσω

έχει κανείς εμπειρία απο την Cofidis και το πως λειτουργει?

Αξίζει ? Δεν αξίζει ? Εχει πάρει κανείς τηλέφωνο? Τι χαρτιά χρειαζονται ? Ειδα πως για 1500 ευρώ η δόση είναι 50 ή 60 ευρώ το μήνα...

ξέρει κάποιος περισσότερα ?

:X

electron den uparxei periptwsh na thn parei to paypal...kai mia sumvoulh:sigoura to kalutero e-banking to exei h eurobank,alla meinete makria apo tis pistwtikes ths kartes...eixa karta eurobank gia 4 xronia kai exw milisei kai me logistes kai me allous prwhn katoxous eurobank visa...oloi to idio lene...poli klepsimo,polloi tokoi kai polles fores pernas se doseis thn karta kai h trapeza sto xrewnei olo to poson(kai kala kata lathos)...vevaia mporeis na to diorthwseis an pas thn apodeiksi tou magaziou,ton magazatora pou sou perase thn karta kai ton logariasmo sou kai na pas sta kentrika...oti na nai dhladh...

auto san filikh sumvoulh...ta upoloipa ta exoun pei h prohgoumenoi,gia agores mesw net kalo einai na xrisimopoiithei pistwtikh me xamhlo orio kai to paypal einai apo tis asfalesteres luseis...

epishs kati diavasa parapanw gia telwneia ....prosoxh otan paraggelnete kati ektos eurwpaikhs enwshs aksias anw twn 40 eurw,na zhtate to dema na stelnetai ws dwro wste na mhn xreiastei na prhrwsete ektekwnismous kai forous..

::Simplicity leads to Happiness::

----->pwleitai olokainourgio samsung d410......

prosoxh otan paraggelnete kati ektos eurwpaikhs enwshs aksias anw twn 40 eurw,na zhtate to dema na stelnetai ws dwro wste na mhn xreiastei na prhrwsete ektekwnismous kai forous..

Δεν ειναι 100% σιγουρο οτι δεν θα πληρωσεις εκτελωνισμο, εστω και αν το στειλει σαν δωρο,παντως σιγουρα ειναι καλυτερα να λεει δωρο παρα τιποτα :)

Κατάφερες να χρησιμοποιήσεις ELECTRON στο paypal? Επειδή την δικιά μου ELECTRON δεν την δέχεται, και ένας άλλος χρήστης εδώ του myphone μου είπε ότι με 4 διαφορετικές electron που είχε δεν γινόταν τπτ, παρά μόνο με κανονική Visa

yep! έχω και το χαρτί ως απόδειξη για όποιον δεν πιστεύει :D

electron den uparxei periptwsh na thn parei to paypal...

Αγαπητή μου το paypal δέχεται electron visa, όπως τις δυο μου attica gift cards!

Και χωρίς κανένα πρόβλημα κιόλας!

Τώρα εσύ πως συμπέρανες αυτό που συμπέρανες, δεν ξέρω!

Επίσης έγινα και verified μέσω paypal!

Λειτουργεί άψογα! :)

Δεν ειναι 100% σιγουρο οτι δεν θα πληρωσεις εκτελωνισμο, εστω και αν το στειλει σαν δωρο,παντως σιγουρα ειναι καλυτερα να λεει δωρο παρα τιποτα :)

ennoeitai...paizei rolo kai gia ti poso to exei asfalismeno o apostoleas...paizei ki ena mikro rolo to megethos tou paketou...

genika uparxoun kapoia pragmata pou mporoun na voithisoun thn katastash wste na mhn plirwthei foros(gift,promo,return goods) alla pote den einai sigouro oti thn glitwneis...:( (edw mou zitisan na plirwsw 180 eurw gia ena zeugari papoutsia!!!!ki as itan ws gift).kati paizetai epishs kai me ta hlektronika eidh thewreitai san eisagwgh alla den kserw kai sigoura...

------------------------------------------

"Αγαπητή μου το paypal δέχεται electron visa, όπως τις δυο μου attica gift cards!

Λειτουργεί άψογα! "

nai to paypal einai apsogo:)

den kserw poies electron xrisimopoieite,egw milaw gia tis pistwtikes kartes electron..oxi proplhrwmenes kartes h' xrewstikes kartes...egw prospathisa me 3 diaforetikes,ethnikis,eurobank kai attikis kai epikoinwnisa kai me tis treis trapezes tote kai mou eipan oti den mporei na xrisimopoihthoun gia xrisi mesw internet...ola auta to prohgoumeno etos...twra an allaksan toso polu ta pragmata ti na pw den kserw... :X

oso gia to verification den paizei rolo me ti karta sinallasesai alla ti sunallages kaneis...

pantws an mporoun na xrisimopoiithoun electron pistwtikes sto paypal,auto einai poli kalo giati den xaneis polla lefta se periptwsh apaths.

sxolasa!:up: kalo apogeuma se olous!

::Simplicity leads to Happiness::

----->pwleitai olokainourgio samsung d410......

Έχει κανείς ιδέα τι κρατήσεις παίζουν για ανάληψη από το εξωτερικό με πιστωτική Visa Electron;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχει κανείς ιδέα τι κρατήσεις παίζουν για ανάληψη από το εξωτερικό με πιστωτική Visa Electron;

Ακυρο!Τωρα ειδα οτι λες πιστωτικη Electron και οχι χρεωστικη , για την οποια δεν εχω ιδεα :o

Αγαπητή μου το paypal δέχεται electron visa, όπως τις δυο μου attica gift cards!

Λειτουργεί άψογα! :)

Και την δικιά μου χρεωστική Visa Electron γιατί δεν την δέχεται? Αυτή της τράπεζας Κύπρου έχω...

Σημείωση: Έχω κάνεις κάνει κι άλλες πολλές αγορές απ το internet και μόνο με το paypal έχω πρόβλημα...

• 2 weeks later...

lewton teleytaia fora pou tsekara itan kapou 3 eyrw +2,5%. an einai se kseno nomisma fysika i metatropi ginetai me tin akribh timh.

epishs, omws, ehw eleksei oti an pswniseis me pistwtikh (sigoura stin eyrwpaikh enwsi, den kserw gia poio eksw) den sou kratan kammia promitheia pera apo to poso pou plirwneis.

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

lewton teleytaia fora pou tsekara itan kapou 3 eyrw +2,5%. an einai se kseno nomisma fysika i metatropi ginetai me tin akribh timh.

epishs, omws, ehw eleksei oti an pswniseis me pistwtikh (sigoura stin eyrwpaikh enwsi, den kserw gia poio eksw) den sou kratan kammia promitheia pera apo to poso pou plirwneis.

Thanks.

Πάντως θα επικοινωνήσω και με την τράπεζα πριν ταξιδέψω, επειδή πάω σε χώρα από τα 10 νέα μέλη της ΕΕ (όχι Κύπρο).

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

κάτι άλλο θέλω να ρωτήσω

έχει κανείς εμπειρία απο την Cofidis και το πως λειτουργει?

Αξίζει ? Δεν αξίζει ? Εχει πάρει κανείς τηλέφωνο? Τι χαρτιά χρειαζονται ? Ειδα πως για 1500 ευρώ η δόση είναι 50 ή 60 ευρώ το μήνα...

ξέρει κάποιος περισσότερα ?

Έκανα αίτηση στην Cofidis πριν από κανα-δυό μήνες. Αν θυμάμαι καλά, ζήτησαν φωτοτυπία ταυτότητας, εκκαθαριστικό και αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (βλ. λογαριασμό ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ.), τα οποία έρχεται courier και τα παραλαμβάνει, δίνοντας σου να υπογράψεις και την αντίστοιχη αίτηση. Έχει ετήσιο επιτόκιο 17%, προμήθεια ΑΤΜ 1% κάθε φορά που κάνεις ανάληψη, έξοδα κάρτας αναλήψεων 3 ευρώ μηνιαίως (36 ευρώ ετησίως) και, όπως είπες, μηνιαία δόση 50 ή 60 ευρώ (την οποία και προκαθορίζεις), για εγκεκριμένη πίστωση 1.500 ευρώ (φυσικά για μεγαλύτερη πίστωση είναι μεγαλύτερη και η δόση ). Η πληρωμή γίνεται στο ταχυδρομείο με ταχυπληρωμή ή στο ΑΤΜ της Alpha Bank, απ' όπου εξάλλου κάνεις και τις αναλήψεις σου. Αρνητικά δε μπορώ να πω ότι έχω βρει μέχρι τώρα, εκτός του ότι καθυστέρησαν την όλη διαδικασία περίπου 1 εβδομάδα μέχρι να το εγκρίνουν, χώρια τις 7-8 ημέρες που έκανε να έρθει με συστημένη επιστολή η κάρτα και το pin (στέλνουν την κάρτα αρχικά την επομένη της έγκρισης και το pin 2-3 μέρες μετά, οπότε υπολόγισε πότε φθάνουν στα χέρια σου.. καμία σχέση με τα "μετρητά μέσα σε 24 ώρες" που διαφημίζουν..)

Βέβαια είναι νωρίς ακόμα να βγάλω συμπεράσματα για την αξιοπιστία της Cofidis.. είδωμεν. Αλλά μιας και πρόκειται για πιστωτικό οργανισμό του ομίλου στον οποίο ανήκει και η Alpha Bank (την οποία θεωρώ από τις πιο αξιόπιστες και εξυπηρετικές).. ελπίζω να μην απογοητευτώ :)

Ναι, με την οποία όμως μπορείς να κάνεις μόνο αναλήψεις και όχι αγορές. Είναι σα να κάνεις ανάληψη μετρητών με οποιαδήποτε άλλη πιστωτική κάρτα θα έλεγα..

Έκανα αίτηση στην Cofidis πριν από κανα-δυό μήνες. Αν θυμάμαι καλά, ζήτησαν φωτοτυπία ταυτότητας, εκκαθαριστικό και αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (βλ. λογαριασμό ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ.), τα οποία έρχεται courier και τα παραλαμβάνει, δίνοντας σου να υπογράψεις και την αντίστοιχη αίτηση. Έχει ετήσιο επιτόκιο 17%, προμήθεια ΑΤΜ 1% κάθε φορά που κάνεις ανάληψη, έξοδα κάρτας αναλήψεων 3 ευρώ μηνιαίως (36 ευρώ ετησίως) και, όπως είπες, μηνιαία δόση 50 ή 60 ευρώ (την οποία και προκαθορίζεις), για εγκεκριμένη πίστωση 1.500 ευρώ (φυσικά για μεγαλύτερη πίστωση είναι μεγαλύτερη και η δόση ). Η πληρωμή γίνεται στο ταχυδρομείο με ταχυπληρωμή ή στο ΑΤΜ της Alpha Bank, απ' όπου εξάλλου κάνεις και τις αναλήψεις σου. Αρνητικά δε μπορώ να πω ότι έχω βρει μέχρι τώρα, εκτός του ότι καθυστέρησαν την όλη διαδικασία περίπου 1 εβδομάδα μέχρι να το εγκρίνουν, χώρια τις 7-8 ημέρες που έκανε να έρθει με συστημένη επιστολή η κάρτα και το pin (στέλνουν την κάρτα αρχικά την επομένη της έγκρισης και το pin 2-3 μέρες μετά, οπότε υπολόγισε πότε φθάνουν στα χέρια σου.. καμία σχέση με τα "μετρητά μέσα σε 24 ώρες" που διαφημίζουν..)

Βέβαια είναι νωρίς ακόμα να βγάλω συμπεράσματα για την αξιοπιστία της Cofidis.. είδωμεν. Αλλά μιας και πρόκειται για πιστωτικό οργανισμό του ομίλου στον οποίο ανήκει και η Alpha Bank (την οποία θεωρώ από τις πιο αξιόπιστες και εξυπηρετικές).. ελπίζω να μην απογοητευτώ :)

Καλά το 17% δεν είναι αρνητικό; Κατά τα άλλα και εγώ είμαι ευχαριστημένος από την Alpha bank .και εγώ δεν πιστεύω να έχεις κάποιο πρόβλημα.

London for ever

Καλά το 17% δεν είναι αρνητικό; Κατά τα άλλα και εγώ είμαι ευχαριστημένος από την Alpha bank .και εγώ δεν πιστεύω να έχεις κάποιο πρόβλημα.

Σε σχέση με τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών γενικά.. όχι και τόσο. Βέβαια να μου πεις είναι σα δάνειο, οπότε ξεπερνά κατά πολύ το 11-12% στο οποίο κυμαίνονται τα καταναλωτικά/προσωπικά δάνεια. Ναι, απλά είναι χρήσιμο σε όσους χρειάζονται χρήματα άμεσα, οποιαδήποτε στιγμή τους παρουσιαστεί ανάγκη, χωρίς να έχουν δεσμεύσει ένα Χ ποσό εξ'αρχής και να πρέπει να πληρώνουν σταθερή μηνιαία δόση στην τράπεζα. Εξ' άλλου εδώ μπορείς να καταθέσεις τα χρήματα που οφείλεις οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να έχεις κάποια κύρωση προεξόφλησης και επιπλέον να μπορείς να τα ξαναδανειστείς όποτε το θελήσεις. Εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός. :)