Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Δες τις αξιολογήσεις των τελευταίων ημερών στο play store. Δεν δουλεύει ούτε το Alpha wallet. Τι να πω.....
Ι need a six month vacation, twice a year.

Δες τις αξιολογήσεις των τελευταίων ημερών στο play store. Δεν δουλεύει ούτε το Alpha wallet. Τι να πω.....

Το Alpha wallet δεν δουλεύει σε μένα γιατί το κινητό μου δεν έχει NFC

Για το myAlpha μίλησα εγώ. Δεν αμφιβάλω ότι μπορεί να μην δουλεύει σε πολλούς, απλά είπα ότι δουλεύει σε μένα

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Σε εμένα δουλεύει κανονικά, και οι πληρωμές με NFC. Κανένα πρόβλημα. Το κινητό μου βέβαια έχει android 8 αν παίζει κανένα ρόλο.

Εχω εχω Τρέχουσα έκδοση 3.7.1 Ειμαι beta

στο myalpha wallet είμαι 3.0.3.

στο myalpha mobile κι εγώ 3.7.1 είμαι, και δε θυμάμαι να είχα μπει ποτέ σε beta (δε ξέρω και πως γίνεται να σου πω την αλήθεια, αν είναι με αίτηση ή κάπως αλλιώς εννοώ)

στο myalpha wallet είμαι 3.0.3.

στο myalpha mobile κι εγώ 3.7.1 είμαι, και δε θυμάμαι να είχα μπει ποτέ σε beta (δε ξέρω και πως γίνεται να σου πω την αλήθεια, αν είναι με αίτηση ή κάπως αλλιώς εννοώ)

Σε καποια αναβάθμιση με ρωτησε και πατησα ΝΑΙ

Παιδιά ξαναλέω μέχρι χτες δούλευε. Μετά την αναβάθμιση μπαχαλο. Παγώνει η συσκευή. Τραγικό app. Και λογικά λόγω αυτού δεν δουλεύει ούτε το wallet που δούλευε μια χαρά μέχρι πριν 3 ημέρες που πλήρωσα σούπερ μάρκετ.

Μy alpha mobile 3.7.1

Alpha wallet 3.0.3

Παιδιά ξαναλέω μέχρι χτες δούλευε. Μετά την αναβάθμιση μπαχαλο. Παγώνει η συσκευή. Τραγικό app. Και λογικά λόγω αυτού δεν δουλεύει ούτε το wallet που δούλευε μια χαρά μέχρι πριν 3 ημέρες που πλήρωσα σούπερ μάρκετ.

Μy alpha mobile 3.7.1

Alpha wallet 3.0.3

Δεν κανεις μια απεγκτασταση και νεα εγκατάσταση;

Τα έχω κάνει 2 φορές και τα δύο. Θα περιμένω update την τύχη μου μέσα. Ειδικά το wallet μου έδεσε τα χέρια γιατί το χρησιμοποιώ πολύ.

Κοιτα να δεις που εγω νομιζα οτι το πιο σημαντικο απο μια τραπεζα ειναι να εχω καλα επιτοκια (καταθεσεων) και φθηνες (δωρεαν συναλλαγες):!:

Τελικα ειναι εξυπνες οι ελληνικες τραπεζες. Αφου καταφερνουν να πεισουν οτι σημαντικο ειναι να ξοδευεις τα λεφτα σου με "τεχνολογικο" fancy τροπο τοτε μπραβο τους!

Παντως και αλλοι καταναλωτες εξω συνηθως ΑΛΛΑ κριτηρια εχουν! Π.χ. moneysavingexpert

Κοιτα να δεις που εγω νομιζα οτι το πιο σημαντικο απο μια τραπεζα ειναι να εχω καλα επιτοκια (καταθεσεων) και φθηνες (δωρεαν συναλλαγες):!:

Τελικα ειναι εξυπνες οι ελληνικες τραπεζες. Αφου καταφερνουν να πεισουν οτι σημαντικο ειναι να ξοδευεις τα λεφτα σου με "τεχνολογικο" fancy τροπο τοτε μπραβο τους!

Παντως και αλλοι καταναλωτες εξω συνηθως ΑΛΛΑ κριτηρια εχουν! Π.χ. moneysavingexpert

Και κάποτε αντί χαρτονομισμάτων υπηρχε η ανταλλαγή προϊόντων. Εξέλιξη λέγεται και μας βοηθάει στην καθημερινότητα μας. Φαντάζομαι με τέτοιες ιδέες είσαι και αντιεμβολιαστης, έτσι; Φτου κακά τεχνολογία.

Άκυρος ο συνειρμός σου. Δεν καταλαβαίνω γιατί το ένα να ακυρώνει το άλλο.

Το πιο σημαντικό για εμένα είναι η επιστροφή που μου δίνει η κάρτα, που στο τέλος της ημέρας είναι πολύ μεγαλύτερο ποσό από το επιτόκιο.

Επίσης, τα επιτόκια έχουν πεθάνει εδώ και κάτι χρόνια (0.01% δεν το λες και επιτόκιο).

Το πιο σημαντικό για εμένα είναι η επιστροφή που μου δίνει η κάρτα, που στο τέλος της ημέρας είναι πολύ μεγαλύτερο ποσό από το επιτόκιο.

Επίσης, τα επιτόκια έχουν πεθάνει εδώ και κάτι χρόνια (0.01% δεν το λες και επιτόκιο).

Το κακό είναι ότι και η επιστροφή που δίνουν οι κάρτες θα καταντήσουν σαν τα επιτόκια καταθέσεων. Ήδη η Πειραιώς έκανε αναπροσαρμογή στην επιβράβευση yellows στους μη συνεργάτες από 6 Οκτωβρίου. Εκεί που έδινε 1 yellow κάθε 2€, τώρα δίνει κάθε 10€ στις χρεωστικές. Το επιβεβαίωσα μετά από τηλέφωνο στην Τράπεζα. Και στο site ακόμα δεν το έχουν αλλάξει. Και θα γίνει γενική αναπροσαρμογή μέσα στο έτος μου είπε για όλες τις κάρτες.

Επανήλθαν μόλις και τα δύο επιτέλους. Το Alpha mobile app ξαναπεραστηκαν όλα. Λες κι έκανε reset η εφαρμογή.

Το κακό είναι ότι και η επιστροφή που δίνουν οι κάρτες θα καταντήσουν σαν τα επιτόκια καταθέσεων. Ήδη η Πειραιώς έκανε αναπροσαρμογή στην επιβράβευση yellows στους μη συνεργάτες από 6 Οκτωβρίου. Εκεί που έδινε 1 yellow κάθε 2€, τώρα δίνει κάθε 10€ στις χρεωστικές. Το επιβεβαίωσα μετά από τηλέφωνο στην Τράπεζα. Και στο site ακόμα δεν το έχουν αλλάξει. Και θα γίνει γενική αναπροσαρμογή μέσα στο έτος μου είπε για όλες τις κάρτες.

Αυτά βλέπω συνέχεια και χαίρομαι με την Affinity που είναι 2.5% παντού...

Αυτά βλέπω συνέχεια και χαίρομαι με την Affinity που είναι 2.5% παντού...

παντού ???

παντού ???

Σε όλες τις αγορές, αλλά η επιστροφή εξαργυρώνεται μόνο σε συγκεκριμένα καταστήματα:

Zara, Zara Home, Bershka, Massimo Dutti, Pull and Bear, Stradivarius, Oysho.

Αν ούτως ή άλλως κάνεις αγορές από αυτά, τότε συμφέρει αρκετά.

Σε όλες τις αγορές, αλλά η επιστροφή εξαργυρώνεται μόνο σε συγκεκριμένα καταστήματα:

Ευχαριστώ ...

Το θέμα η επιστροφή να είναι σε βενζινάδικα, σούπερ μάρκετ, εκεί που τα έξοδα γενικά είναι πολλά οπότε και η εξαργύρωση της επιστροφής θα συνέφερε περισσότερο. Πόσα έξοδα κάνεις για ένδυση το χρόνο για να συμφέρει η εξαργύρωση στα συγκεκριμένα καταστήματα;

Το θέμα η επιστροφή να είναι σε βενζινάδικα, σούπερ μάρκετ, εκεί που τα έξοδα γενικά είναι πολλά οπότε και η εξαργύρωση της επιστροφής θα συνέφερε περισσότερο. Πόσα έξοδα κάνεις για ένδυση το χρόνο για να συμφέρει η εξαργύρωση στα συγκεκριμένα καταστήματα;

Τοτε προτιμας την Yes

Με 2.5% επιστροφή παίρνεις 100€ πίσω για 4000€ αγορών, μια χαρά είναι για τα ρούχα της χρονιάς... Εμένα πάντως με βολεύει, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω τις καταναλωτικές μου συνήθειες.

Και κάποτε αντί χαρτονομισμάτων υπηρχε η ανταλλαγή προϊόντων. Εξέλιξη λέγεται και μας βοηθάει στην καθημερινότητα μας. Φαντάζομαι με τέτοιες ιδέες είσαι και αντιεμβολιαστης, έτσι; Φτου κακά τεχνολογία.

Τι σχεση εχει αυτο με τη βασικη λειτουργια των τραπεζων?

Σε λιγο θα εχουμε και κρυπτο παντου!

Βασικη λειτουργια μιας τραπεζας ειναι

Να δινει επιτοκια καταθεσης )οσο καλυτερα για μενα που ειμαι καταθετης)

Να δινει δανεια (ΠΑΛΙ οσο καλυτερο επιτοκιο για μενα που δανειζομαι)

Δεν ειναι στις βασικες της λειτουργιες το payment processing. Aλλα οταν δεν μπορει να ειναι ανταγωνιστικη (ελλειπης) στα βασικα της καθηκοντα τοτε πουλαει σανο τυπου

Mobile apps και επιστροφη καρτων (που ΗΔΗ την πληρωνεις απο την τσεπη σου!!!)

https://www.scotsman.com/read-this/visa-and-mastercard-have-been-accused-charging-excessive-fees-which-could-cost-shoppers-extra-ps40-year-3009072

Visa and Mastercard accused of charging 'excessive' fees. Στην Ελλαδα εχουμε και τις τραπεζες απο πανω να προσθετουν και αλλα στο σαμαρι ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ των προιοντων!!!

Live your myth with Greek banks!

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλυτερα πριν η γλωσσα προτρεχει να βυθιζεται στο μυαλο πρωτα!!!

Τις ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ που λες ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ χρυσοπληρωσει στις τιμες των προιοντων σου. Μαλιστα στις περισσοτερες περιπτωσεις ειτε δεν μπορεις να παρεις ποντους απο παντου ή δεν μπορεις να τους εξοφλησεις παντου ή πληρωνεις (εμμεσως ή αμεσως) συνδρομη για να εχεις αυτη την "καρτα", εφαρμογη!!!

Δεν πειραζει. Ευτυχως που υπαρχουν σε αλλα μερη καταναλωτες ΠΟΥ περιμενουν μια τραπεζα να πληρωνει (ή χρεωνει) καλα επιτοκια για τις καταθεσεις (δανεια) της.

Και φυσικα ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΛΛΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (software developers . mobile apps) για να κανει το payment processing πιο δελεαρ και fancy!!! (PAYPAL, REVOLUT, MONZO κ.ο.κ. αν και καποιες ειναι fintechs)

Για εμενα ΔΕΝ ΕΧΕΙ και τοσο σημασια ΠΟΣΟ fancy ειναι ο τροπος που ξοδευω ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ οσο το να κερδιζω κατι περισσοτερο απο αυτα ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΑΝΕΞΟΔΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ (μεταφορες, πληρωμες ΧΩΡΙΣ FEES, ΝΑ ΣΗΚΩΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ απο οπου ΘΕΛΩ, δωρεαν)

Ποσα ειπαμε οι σαπα... Sorry Ελληνικες τραπεζες χρεωνουν τους ... πελατες της με τις fancy cards and mobile apps?

Καλα κανουν αφου βρισκουν ... πελατες!

ΥΓ

Εχω καμμια 40αρα debits και 15αρα credit cards στην κατοχη μου (UK, France, Greece)

Τις ελληνικες τις πεταξα μολις τολμησαν να με χρεωνουν για να μου κανουν την τιμη να μου "δινουν" την καρτα τους! Δυστυχως επειδη εχω τους συγγενεις μου κατω δεν εκλεισα και τους λογαριασμους τους, τουλαχιστον ΟΣΟ ειναι ακομα δωρεαν!

Αλλα καλα κανουν οι Ελληνικες τραπεζες αφου βρισκουν τετοια ελευθερια να κανουν πρακτικες που αλλου δεν τολμουν ουτε οι χειροτεροι ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ!

Εως τωρα δεν εχω πληρωσει ουτε σεντς για να εχω στην κατοχη μου μια καρτα (debit or credit). Και φυσικα ενα απο τα κριτηρια επιλογης τραπεζας ειναι οι επιστροφες κ.λπ. marketing κολπα ΑΛΛΑ βασικοτερο κριτηριο ειναι ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κερδιζω απο αυτες (FEES, SAFETY, INTEREST etc) ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ και οχι ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΟΥ!

ΤΡΑΠΕΖΑ = AΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ, οχι ΑΓΟΡΕΣ!

ΕΠΙΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ = ΔΑΝΕΙΑ (που καμμια δεν δινει στην Ελλαδα) ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ, ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ για να κινηθει η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σωστα

Αν ΤΡΑΠΕΖΑ = ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙ και καρτες τοτε πας πισω στο 2010 και την χρεωκοπια!!!

Edited by JIMJFK