Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Αρκεί το εκκαθαριστικό της εφορίας,

Εισαι τόσο σιγουρος ;

----- προσθήκη μηνύματος 50 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Οταν υπάρχει Refund σε ελληνική καρτα για αγορα που έγινε,αφαιρείται η συγκεκριμένη αγορά από το αφορολόγητο σωστά;

Ναι. Αφαιρειται

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

• Απαντήσεις 27,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• alfeios

1031

• Vasileios

1147

• pexths

1268

• Alex0077

784

Δημοφιλείς μέρες

Αφού έχεις χρεωστική alpha gold mastercard άρα είσαι gold Πελάτης (για την χρεωστική δεν έχεις συνδρομή σωστά; ). Επόμενος αν κάνεις πάνω από 4000€/ετος με την gold Πιστωτική visa τότε δεν θα έχεις και συνδρομή στη gold visa.

Ναι ειμαι gold πελατης.

Θα μιλησω παλι με το καταστημα και θα ενημερωσω.

Sent from my iPad using Tapatalk

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

Εξυπνάδες της Πειραιώς : Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή yellowday σε κινητό θα πρέπει ΝΑ ΜΗΝ κάνει Log in

στην ιστοσελίδα με τους κωδικούς του ebanking ( yellowday.gr ) αλλά να δημιουργήσει νέους κωδικούς yellowday.

Αν το κάνετε τότε πλέον δεν μπορείτε να μπείτε μέσω app παρά μόνο από web καθιστώντας την εφαρμογή άχρηστη:blink:

(θα το διορθώσουν ίσως μελλοντικά , ναι το ξέρουν το πρόβλημα αλλά δεν τους έκοψε να βάλουν ένα Pop up παράθυρο να

σε ενημερώνει κατά τη διαδικασία )

Εισαι τόσο σιγουρος ;

Ναι. Αφαιρειται

Είμαι σίγουρος για το ότι το εκξαθαριστικό της εφορίας αποδεικνύει την διευθηνση κατοικίας σου.

Δεεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το τί δέχεται ο κάθε τραπεζικός υπάλληλος.

Είμαι σίγουρος για το ότι το εκξαθαριστικό της εφορίας αποδεικνύει την διευθηνση κατοικίας σου.

Δεεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το τί δέχεται ο κάθε τραπεζικός υπάλληλος.

Σωστά. Σημερα το εκκαθαριστικό αποδυκνυει την διευθυνση κατοικιας που ειχες οταν εκανε την φορολογικη σου δηλωση. Δηλαδη την ανοιξη του 2018

Το εκαθαριστικο χρειαζεται για την εκτιμηση της πιστοληπτικης σου ικανοτητας.

Ο λογαριασμος δεη, τηλεφωνου, νερου πιστοποιει την διευθυνση.

Απο εκει περα κατα περιπτωση και ανα τραπεζα μπορει να απαιτηθουννκαι επιπλεον εγγραφα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

Εμένα τώρα τον Απρίλη λήγει η χρεωστική της Πειραιώς και ακόμη δεν μου έχουν στείλει την καινούργια. Δεν θα έπρεπε να την έχουν στείλει;

Ισχύει μέχρι 30/4 η κάρτα που έχεις. Μέχρι τις 15 του μήνα θα σου έχουν στείλει την καινούρια.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Και στις 2/5 θα δεις χρέωση 6€ για αντικατάσταση της κάρτας.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ακριβώς !

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Και στις 2/5 θα δεις χρέωση 6€ για αντικατάσταση της κάρτας.

Ξέρουμε τι γίνεται αν δεν υπάρχει υπόλοιπο στο λογαριασμό;

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Θεωρητικά παει μειον.

Αν όχι, στα τραβάει μόλις βρει υπόλοιπο

Στάλθηκε από το Redmi Note 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φανταζομαι οτι αν ζητησεις να μη βγει καινουρια, τοτε δε θα σου εκδωσουν νεα και ΦΥΣΙΚΑ δε θα χρεωθεις για νεα καρτα.

Οταν θα ειμαι Ελλαδα, θα κατσω στην ουρα και θα κανω καταθεση 0.01ευρω και φυσικα θα ζητησω ΟΛΗ ΤΗ ΧΑΡΤΟΥΡΑ.

Μετα θα κανω αναληψη (παλι στην ουρα) 0.01ευρω (θα παω σε ωρες ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ) ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΧΑΡΤΟΥΡΑ. Οχι υπογραφες ONLINE κ.λπ. ΘΕΛΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!

Θα τους κανω να τους βγουν τα 5,6,10 ευρω ΧΡΥΣΑ!!!

Και φυσικα χαρτουρα με αλληλογραφια για διαφορα θεματα. Comments/suggestions, complaints κ.ο.κ. Το πρωτο θα ειναι η ελλειψη αποδειξης (χαρτουρας) για την καταθεση-αναληψη!

Αν και μάλλον δεν είναι το σωστό νήμα θα ρωτήσω..

Γνωρίζετε όταν κάποιος είναι εγγυητής σε δάνειο συγγενή/φίλου (το οποίο αποπληρώνεται κανονικά), αν επηρεάζει τον ίδιο σε περίπτωση που θελήσει να βγάλει δάνειο;

Ξέρει κανείς αν η dynamic amex alpha δίνει επιστροφή αν πληρώσεις τη ΔΕΗ από το site ή μέσω web banking;
Δίνει 0,5%. Μέσω του site το έχω δοκιμάσει

Αν και μάλλον δεν είναι το σωστό νήμα θα ρωτήσω..

Γνωρίζετε όταν κάποιος είναι εγγυητής σε δάνειο συγγενή/φίλου (το οποίο αποπληρώνεται κανονικά), αν επηρεάζει τον ίδιο σε περίπτωση που θελήσει να βγάλει δάνειο;

Θα συνεκτιμηθεί ανάλογα με το πόσο διάστημα απομένει για την αποπληρωμη του δανείου που είναι εγγυητής

και ποιο το οφελος;

Προσωπικα κανενα. Ιδιως αν λιγοι αντιδρασουν.

Αλλα με την ιδια λογικη, της αποδοχης του οτι και να γινει θα αποδεχομεθα τη μοιρα μας, ολο και χειροτερα θα γινονται τα πραγματα.

Εδω μιλαμε για ΚΟΙΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ τραπεζων (νταβαδων).

Και μαλιστα τη στιγμη που το αφορολογητο χτιζεται πλεον ΜΟΝΟ μεσω των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ καρτων-τραπεζων

Εξω λοιπον τετοια σημαδια πρακτικων απο τα λεγομενα "καρτελ" οδηγουνται γρηγορα σε επωδυνα μετρα, ειτε απο το κρατος (βουλευτες λαμβανουν επιστολες και δρουν με βαση τα συμφεροντα των ψηφοφορων τους) ή απο τους ιδιους τους καταναλωτες (κλεινουν λογαριασμους και μεταφερρουν λεφτα αλλου, ακομη και στο εξωτερικο αν χρειαστει!)

Αλλο παραδειγμα καρτελ και παρανομων πρακτικων των ελληνικων τραπεζων

Η χρεωση για αποστολη εμβασματος στο εξωτερικο.

Οταν:

Indicatively, according to the EU consumer’s page, “when you make a cross-border payment in euros, Romanian lei and Swedish krona within the EU, your bank can’t charge you more than it would for an equivalent national transaction. Even banks based in EU countries outside the euro area must apply this rule.”
Edited by JIMJFK

Ξέρουμε τι γίνεται αν δεν υπάρχει υπόλοιπο στο λογαριασμό;

Θα τα τραβήξει και θα πάει το υπόλοιπο στο - 6,00€. Έτσι έγινε σε μενα

Προσωπικα κανενα. Ιδιως αν λιγοι αντιδρασουν.

Αλλα με την ιδια λογικη, της αποδοχης του οτι και να γινει θα αποδεχομεθα τη μοιρα μας, ολο και χειροτερα θα γινονται τα πραγματα.

Εδω μιλαμε για ΚΟΙΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ τραπεζων (νταβαδων).

Και μαλιστα τη στιγμη που το αφορολογητο χτιζεται πλεον ΜΟΝΟ μεσω των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ καρτων-τραπεζων

Εξω λοιπον τετοια σημαδια πρακτικων απο τα λεγομενα "καρτελ" οδηγουνται γρηγορα σε επωδυνα μετρα, ειτε απο το κρατος (βουλευτες λαμβανουν επιστολες και δρουν με βαση τα συμφεροντα των ψηφοφορων τους) ή απο τους ιδιους τους καταναλωτες (κλεινουν λογαριασμους και μεταφερρουν λεφτα αλλου, ακομη και στο εξωτερικο αν χρειαστει!)

Οταν:

Όλες οι τράπεζες εφαρμόζοτν αυτή την αρχή.

Όσο αφορά το αφορολόγητο χτίζεται και με πληρωμές απόχρεωστικές κάρτες.

Το να αποδεχτώ μία πληρωμή 5 ευρώ στα 5 χρόνια δεν συνεπάγεται ότι αποδέχομαι το οτιδήποτε.

Όσο κερδίζω πάνω από 5 ευρώ την κρατάω .Απλά οικονομικά.

Οταν:

Σε αυτο δεν έχεις δίκιο. Το έμβασμα στο εξωτερικό χρεώνεται όσο και στο εσωτερικό, δηλαδή 1 ευρω στις 4 μεγαλύτερες τράπεζες. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις σε αυτο, αλλά ο κανονας είναι αυτός

Όλες οι τράπεζες εφαρμόζοτν αυτή την αρχή.

Όσο αφορά το αφορολόγητο χτίζεται και με πληρωμές απόχρεωστικές κάρτες.

Το να αποδεχτώ μία πληρωμή 5 ευρώ στα 5 χρόνια δεν συνεπάγεται ότι αποδέχομαι το οτιδήποτε.

Όσο κερδίζω πάνω από 5 ευρώ την κρατάω .Απλά οικονομικά.

Πως κερδιζεις πανω απο 5 ευρω με χρεωστικη, οταν ιδιως οπως παει σημερα, ακομα και τα οποια γελοια προγραμματα επιβραβευσης εισαι περιορισμενος στο που μπορεις να καταναλωσεις ποντους.

Βεβαια μην ξεχναμε οτι η χρεωση μπορει να γινει πολλαπλασια των 5 ευρω, αν σε ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ (νεα καρτα και pin) ή πεσεις θυμα απατης!

Α και υπαρχουν ανθρωποι στην επαρχια που κινουνται με μετρητο και δεν εχει καν νοημα η χρηση καρτας και η νταβατζιλιδικη χρεωση της εκδοσης καρτας 5 ευρω. Αντε να δω ομως οταν θα γινει το 5ευρω, 10ευρω κ.ο.κ.

Προσωπικα κατεχω καμια 70αρια καρτες απο λογαριασμους σε ολο τον κοσμο και καμμια πλην Γαλλιας δε σε χρεωνει για εκδοση καρτας (debit, credit) ΑΝ ΘΕΣ. Ακομα και απο τη revolut ηταν δωρεαν (εως τωρα) και φυσικα εχεις εναλλακτικη virtual free.

Τωρα για το αλλο θεμα με τα εμβασματα, ας μην ξεχναμε οτι περιοριζεσαι μεχρι 12Κ (το οποιο λογω cc, ερχεται στα 4Κ). Αν δε κανεις το λαθος της μεταφορας σε αλλο νομισμα εκει δε το συζηταμε ΚΑΝ.

Αλλα ΞΕΧΝΑΤΕ την ΛΗΨΗ ΕΜΒΑΣΜΑΤΟΣ. ΕΚΕΙ ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ!?

Α και κατι τελευταιο. Το SEPA ειναι σαφες. Εγινε με σκοπο τη ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ. Στην Ευρωπη ισχυει. Π.χ ακομα και στο UK απο-προς Barclays Euro account ειναι δωρεαναν στειλω Γαλλια κ.ο.κ. Στην Ελλαδα εχουμε νταβαδες και απο οτι φαινεται ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ (οχι σε ολους)

ΚΑΙ Μηπως ειναι ο μονος τομεας. Αντιστοιχα και η κινητη τηλεφωνια ή μαλλον τηλεφωνια, ενεργεια κ.ο.κ.

Απο περσι εδωσα σε δικους μου καρτες απο εξω οπου τηλεφωνουν με 1p ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΙΝΗΤΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ)!!!

7 Μηνες και εχουν χαλασει καπου 15 λιρες!

Edited by JIMJFK

Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω πως κερδίζω 5 ευρώ σε 5 χρόνια, γιατί τα αυτονόητα παραλείπονται,

Όσο για τις τραπεζικές χρεώσεις είναι ακριβώς ίδιες για έμβασμα στην Ελλάδα και την Ε.Ε. και προφανώς οι μόνες που δεν φταίνε για τα C.C. είναι οι τράπεζες . Φυσικά το όριο των 4.000 αν το παραβιάσουν είναι παρανομία και θα πληρώσουν πρόστιμο.

Μην κατηγορείς τις τράπεζες για τις Ευθήνες της κυβέρνησης

Δείξε μου μία παραπομπή που να δικαιολογεί την "σαφ'η " άποψη σου ότι το Sepa έγινε με σκοπό την δωρεαν μεταφορά χρημάτων.

Ίσως είναι και εμένα εχθρός οι τράπεζες αλλά η αλήθεια είναι φίλη μου.

Για την κινητή τηλεφωνία υπάρχουν δεκάδες νήματα σε αυτό το forum

Πως θα σου φαινόταν αν εγώ άρχιζα να γράφω για τα ταχυδρομεία ; Εδώ μιλάμε για τις τράπεζες, και δεν είναι χώρος για κάθε πρόβλημα.

Edited by Vasileios

Απο περσι εδωσα σε δικους μου καρτες απο εξω οπου τηλεφωνουν με 1p ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΙΝΗΤΑ (ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ)!!!

7 Μηνες και εχουν χαλασει καπου 15 λιρες!

Φίλε βγάλτους και ξένη ταυτότητα αν θέλεις. Εμείς ζούμε στην Ελλάδα, και μας αρέσει