Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Για να μειωθει το ποσο πιο γρηγορα ( ηρθαν καποια λεφτα που δεν περιμενα) ωστε να αγορασω κατι αλλο με την πιστωτικη παλι σε δοσεις πιο αμεσα. Πχ τελος νοεμβρη αντι για Μαιο

Πληρώνεις τα λεφτά στην κάρτα, το όριο αυξάνεται κατά το αντίστοιχο ποσό της κατάθεσης και επομένως μπορείς να αγοράσεις κάτι άλλο με δόσεις, αλλά οι δόσεις της προηγούμενης αγοράς εξωφλούνται σύμφωνα με το αρχικό μηνιαίο πρόγραμμα.

----- προσθήκη μηνύματος 13 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν ισχυει αυτο. Εκλεισα 3 ατομα χρισ/να πληρώνοντας μονο φορους 40 ευρω

Χαίρω πολύ 3-4 μήνες πριν βρίσκω κι εγώ, αλλά την ίδια περίοδο των χριστουγέννων βρήκα και έκλεισα το καθαρό κόστος 2 εισητηρίων (πήγαινε-ελα) στα 93.24 ευρώ. Εαν τα αγόραζα με εξαργύρωση θα μου κόστιζε 10,000 μίλια (5,000 έκαστο) + 46.24 ευρώ. Δηλαδή θα χαλούσα 10,000 μίλια για 47 ευρώ και μάλιστα 3,50 μήνες πριν που σημαίνει πως αν χρειαστώ αλλαγή θα πληρώσω και άλλα 20 ευρώ ; No way !

Πληρώνεις τα λεφτά στην κάρτα, το όριο αυξάνεται κατά το αντίστοιχο ποσό της κατάθεσης και επομένως μπορείς να αγοράσεις κάτι άλλο με δόσεις, αλλά οι δόσεις της προηγούμενης αγοράς εξωφλούνται σύμφωνα με το αρχικό μηνιαίο πρόγραμμα.

Χαίρω πολύ 3-4 μήνες πριν βρίσκω κι εγώ, αλλά την ίδια περίοδο των χριστουγέννων βρήκα και έκλεισα το καθαρό κόστος 2 εισητηρίων (πήγαινε-ελα) στα 93.24 ευρώ. Εαν τα αγόραζα με εξαργύρωση θα μου κόστιζε 10,000 μίλια (5,000 έκαστο) + 46.24 ευρώ. Δηλαδή θα χαλούσα 10,000 μίλια για 47 ευρώ και μάλιστα 3,50 μήνες πριν που σημαίνει πως αν χρειαστώ αλλαγή θα πληρώσω και άλλα 20 ευρώ ; No way !

κατι δεν μας λες καλα.

την περιδο των χριστουγεννων δεν γινονται εξαργυρωσεις για αγορα εισιτηριων, συμφωνα με τους ορους του προγραμματος

[sIGPIC][/sIGPIC]

κατι δεν μας λες καλα.

την περιδο των χριστουγεννων δεν γινονται εξαργυρωσεις για αγορα εισιτηριων, συμφωνα με τους ορους του προγραμματος

Για το ταξιδι που ηθελα, αναχωρηση 28 Δεκ απο Αθηνα και επιστροφη 7 Ιανουαριου ειχε κανονικα εισιτηρια με εξαργυρωση μιλιων. Ομως οπως αναφερω οι τιμες επισης ηταν χαμηλες και δεν αξιζε η εξαργυρωση. Τωρα ξανατσεκαρω (για τον προορισμο μου) βλεπω πως ακομα εχει για ολες τις ημερες απο Αθηνα εκτος απο 21-24 Δεκ και 29 Δεκ. Επιστροφη δεν εχει απο 19 Δεκ εως 3 Ιανουαριου.

Edited by Georgio81

Αυτό που λες, δεν ισχύει μόνο στα δάνεια; Στην κάρτα πως μπορείς να το κάνεις αυτό;

Έχει αναφερθεί ξανά εδώ ότι δε γίνεται (και από όσο ξέρω, δεν υπάρχει και τρόπος να γίνει στις δόσεις από κάρτα)

3% σε ΕΚΟ, 1% οπουδήποτε αλλού, 6% σε συνεργαζόμενα εμπορικά (μόνο στα συνεργαζόμενα καταστήματα όμως και όχι σε όλα, κατά περιόδους μπορεί να γίνει 10%).

Με την αποδοχή της visa.

Έτσι όπως έχουν γίνει όλα τα προγράμματα (που τα μειώνουν σιγά-σιγά), νομίζω ότι αξίζει αρκετά.

Εχει ανακοινωθει 1% επιστροφη για ολες τις καρτες eurobank σε εκο

https://www.epistrofi-eurobank.gr/companyprofiles/eko.aspx/

Αρα μενει το 1% προς ολους μονον. (Συνεργαζομενα καταστηματα στην περιοχη δεν εχουμε)

Edited by alfeios
Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Αν κατάλαβα τι εννοείς, μπορείς να το κάνεις αυτό.

Να πληρώσεις στην κάρτα ό,τι ποσό θέλεις, αλλά οι δόσεις θα πληρώνονται στο χρόνο που έχει κανονιστεί και όχι νωρίτερα.

Αυτο θελω ακριβως!

Για να βαλω νεες δοσεις αμεσα

I am a man who walks alone..

Αρα μενει το 1% προς ολους μονον. (Συνεργαζομενα καταστηματα στην περιοχη δεν εχουμε)

Αυτό είναι για την επιστροφη όπως έχουμε ξαναπει και πράγματι ισχυει το 1%.

Η καρτα YES έχει άλλο συστημα πόντων και ισχυει το 3% σε συνεργαζομενα ΕΚΟ κανονικοτατα.

Αυτο θελω ακριβως!

Για να βαλω νεες δοσεις αμεσα

Με τον τροπο που λεω δε ξέρω αν μπορείς να χρησιμοποιησεις ολοκληρο το πιστωτικό σου όριο. Ρώτησε στην τράπεζα καλυτερα

Ναι πράγματι άλλο το πρόγραμμα Επιστροφή και άλλο το πρόγραμμα επιβράβευσης της Yes. Όμως εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ούτε η επιβράβευση από την ΕΚΟ γιατί δεν βάζω βενζίνη

Εγω γλυτωσα 100 ευρω

Εγω γλυτωσα 100 ευρω

100 ευρώ κέρδος στα 15,000 μίλια είναι από 0.6% επιστροφή (αν όλες οι αγορές στην κάρτα έρχονται από μη συνεργάτες) μέχρι max 2.6% επιστροφή (αν όλες οι αγορές είναι από συνεργάτες bonus). Δηλαδή κάπου στο 1-1.50% επιστροφή (με ένα ρεαλιστικό μέσο μίγμα συνεργατών-μη συνεργατών) κλείνοντας τα εισιτήρια 2-3 μήνες νωρίτερα και αν βρεις (Από ιουλιο μέχρι μεσα Σεπτ 2018 (!!) για τον προορισμό μου δεν έβρισκα καμια διαθεσιμότητα εξαργύρωσης μιλίων και έψαχνα από τον Μάιο...). Προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου αποδοτικό πρόγραμμα. Αν υπολογίσουμε και τις νέες χρεώσεις της τράπεζας, η % επιστροφή θα είναι ακόμα χαμηλότερη. Αν δεν ήταν πλεον τοσο δυσκολο να ξαναβγάλεις πιστωτική κάρτα, θα την ακύρωνα, τώρα απλά κάνω συλλογή πόντων και ελπίζω κάποια στιγμή να αποκτησουν υψηλότερη χρησιμότητα (αν και το πιθανότερο ειναι η χρησιμοτητα τους να μειωνεται)!

Edited by Georgio81

Αν δεν ήταν πλεον τοσο δυσκολο να ξαναβγάλεις πιστωτική κάρτα, θα την ακύρωνα.

Και θα την αντικαταστουσες με την .............. ???

Και θα την αντικαταστουσες με την .............. ???

Με της Eurobank που αφενός έχω δωρεαν συνδρομη για πάντα, αφετέρου το βρίσκω χιλιόμετρα καλύτερο ως πρόγραμμα επιστροφής διοτι η επιστροφή δίνεται σε ευρώ τα οποία μπορείς να τα ξοδέψεις σαν ευρώ (και οχι σαν προσφορά) σε περισσότερες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Το μονο αρνητικό της Eurobank είναι πως δεν δινει καμια επιστροφή σε μη συνεργαζόμενες επιχειρησεις.

Με της Eurobank που αφενός έχω δωρεαν συνδρομη για πάντα, αφετέρου το βρίσκω χιλιόμετρα καλύτερο ως πρόγραμμα επιστροφής διοτι η επιστροφή δίνεται σε ευρώ τα οποία μπορείς να τα ξοδέψεις σαν ευρώ (και οχι σαν προσφορά) σε περισσότερες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Το μονο αρνητικό της Eurobank είναι πως δεν δινει καμια επιστροφή σε μη συνεργαζόμενες επιχειρησεις.

Συμφωνω απολυτα οτι σε συμφερει εσενα προσωπικα καποια καρτα της Eurobank οπως το περιγραφεις.

Μην το γενικευεις ομως

Οι περισσοτεροι δεν εχουμε δωρεαν συνδρομη και ο καθενας κανει διαφορετικου ειδους αγορες. Εγω προσωπικα δεν εξυπηρετουμε να καταναλωνω απο καμια απο τις συνεργαζομενες με την Eurobank επιχειρησεις για διαφορους λογους. Εννοω αυτες που δινουν επιστροφη

Συμφωνω απολυτα οτι σε συμφερει εσενα προσωπικα καποια καρτα της Eurobank οπως το περιγραφεις.

Μην το γενικευεις ομως

Οι περισσοτεροι δεν εχουμε δωρεαν συνδρομη και ο καθενας κανει διαφορετικου ειδους αγορες. Εγω προσωπικα δεν εξυπηρετουμε να καταναλωνω απο καμια απο τις συνεργαζομενες με την Eurobank επιχειρησεις για διαφορους λογους. Εννοω αυτες που δινουν επιστροφη

Δεν γενικεύω. Αυτό που έγραψα είναι πως το πρόγραμμα Bonus το βρίσκω (προσωπικά) χάλια απ' όπου κι αν το πιάσω (ανεξάρτητα του αν ειχα εναλλακτική κάρτα/επιλογή). Μοναδική εξαίρεση ήταν η εξαργύρωση σε Aegean το οποίο κι αυτό κατά τη γνώμη μου όσο πάει και χειροτερεύει. Και για να μην μιλάω αόριστα. Ας πάρουμε για παράδειγμα εξαργύρωση στον ΑΒ Βασιλόπουλο.

Με 2,500 ποντους σου δίνει έκπτωση 20% σε ενα ποσό λογαριασμου έως 25 ευρώ. Δηλαδή στην καλύτερη 5 ευρώ επιστροφή στους 2,500 ποντους.

Με 5,000 ποντους σου δινει έπτωση 20% σε ενα ποσο λογαριασμου από 25 εως 50 ευρώ. Δηλαδή στην καλύτερη 10 ευρώ επιστροφή στους 5,000 ποντους.

Και πάει λέγοντας, για 20 ευρώ επιστροφή θες 10,000 ποντους!

Συγγνώμη, μπορεί για κάποιους αυτό να ειναι ικανοποιητικό, προσωπικά αυτό το βρίσκω για γέλια.

Νομίζω η πιο συμφέρουσα εξαργύρωση στην Alpha πέραν των αεροπορικών εισιτηρίων(δεν γνωρίζω καθόλου γιατί δεν με ενδιαφέρει) είναι στη Vodafone με 3000 πόντους αφαίρεση 10 € από λογαριασμό και μπορείς να βάλεις όσους πόντους θες.

Κάτι που δεν μου άρεσε τελευταία είναι όταν πήγα σε κατάστημα Vodafone να κάνω εξαργύρωση για λογαριασμούς τελικά το σύστημα δεν έκανε καθόλου αφαίρεση και πλήρωσα όλο το λογαριασμό.

Η υπάλληλος μου είπε να το δω με την τράπεζα αλλά μάλλον ήταν άσχετη η κοπέλα η το έκανε επίτηδες!

Μπορώ μέσω του site της Vodafone να πληρώσω και να κάνω και εξαργύρωση για να μην πετυχαίνω άσχετους στα καταστήματα?

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νομίζω η πιο συμφέρουσα εξαργύρωση στην Alpha πέραν των αεροπορικών εισιτηρίων(δεν γνωρίζω καθόλου γιατί δεν με ενδιαφέρει) είναι στη Vodafone με 3000 πόντους αφαίρεση 10 € από λογαριασμό και μπορείς να βάλεις όσους πόντους θες.

Κάτι που δεν μου άρεσε τελευταία είναι όταν πήγα σε κατάστημα Vodafone να κάνω εξαργύρωση για λογαριασμούς τελικά το σύστημα δεν έκανε καθόλου αφαίρεση και πλήρωσα όλο το λογαριασμό.

Η υπάλληλος μου είπε να το δω με την τράπεζα αλλά μάλλον ήταν άσχετη η κοπέλα η το έκανε επίτηδες!

Μπορώ μέσω του site της Vodafone να πληρώσω και να κάνω και εξαργύρωση για να μην πετυχαίνω άσχετους στα καταστήματα?

Ναι, αυτό ειναι καπως καλυτερο αλλά και πάλι 10 ευρώ στους 3,000 ποντους μιλαμε για επιστροφή κάτω από 1%. Βεβαια αν αναλογιστούμε πως στις υπόλοιπες περιπτώσεις (περαν της Aegean) η επιστροφή είναι κάτω από 0.50%, συγκριτικά της Voda θεωρείται μάλλον ελκυστική προσφορά! :wacko:

ΥΓ: Μάλλον άσχετη ήταν η υπάλληλος.

Edited by Georgio81

Όχι, δεν μπορείς

100 ευρώ κέρδος στα 15,000 μίλια είναι από 0.6% επιστροφή (αν όλες οι αγορές στην κάρτα έρχονται από μη συνεργάτες) μέχρι max 2.6% επιστροφή (αν όλες οι αγορές είναι από συνεργάτες bonus). Δηλαδή κάπου στο 1-1.50% επιστροφή (με ένα ρεαλιστικό μέσο μίγμα συνεργατών-μη συνεργατών) κλείνοντας τα εισιτήρια 2-3 μήνες νωρίτερα και αν βρεις (Από ιουλιο μέχρι μεσα Σεπτ 2018 (!!) για τον προορισμό μου δεν έβρισκα καμια διαθεσιμότητα εξαργύρωσης μιλίων και έψαχνα από τον Μάιο...). Προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου αποδοτικό πρόγραμμα. Αν υπολογίσουμε και τις νέες χρεώσεις της τράπεζας, η % επιστροφή θα είναι ακόμα χαμηλότερη. Αν δεν ήταν πλεον τοσο δυσκολο να ξαναβγάλεις πιστωτική κάρτα, θα την ακύρωνα, τώρα απλά κάνω συλλογή πόντων και ελπίζω κάποια στιγμή να αποκτησουν υψηλότερη χρησιμότητα (αν και το πιθανότερο ειναι η χρησιμοτητα τους να μειωνεται)!

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η χρησιμότητα του bonus για εξαργυρωση στην aegean όλο και μειώνεται. Και εγώ δυσκολεύομαι να βρω εισιτηρια, κάτι που δε συνεβαινε μερικούς μήνες πριν ή πέρσι

Ναι, αυτό ειναι καπως καλυτερο αλλά και πάλι 10 ευρώ στους 3,000 ποντους μιλαμε για επιστροφή κάτω από 1%. Βεβαια αν αναλογιστούμε πως στις υπόλοιπες περιπτώσεις (περαν της Aegean) η επιστροφή είναι κάτω από 0.50%, συγκριτικά της Voda θεωρείται μάλλον ελκυστική προσφορά! :wacko:

ΥΓ: Μάλλον άσχετη ήταν η υπάλληλος.

αν εχεις premium amex και ψωνιζεις απο μεγαλο συνεργατη η επιστροφη ειναι 2.66% για εξαργυρωση σε vodafone

Edited by pexths
[sIGPIC][/sIGPIC]

Σήμερα μου κοινοποίησε την απάντηση της Αλφα μπανκ η προστασία καταναλωτών του υπουργείου Ανάπτυξης για την καταγγελία που έκανα για την δημιουργία καρτέλ στο θέμα της χρέωσης ανανέωσης των πιστωτικών/χρεωστικών καρτών.

Εν περιλήψει μου απάντησαν ότι εφόσον το έχουν αναρτήσει στο τιμολόγιο τους είναι καθ'όλα νόμιμοι.

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η χρησιμότητα του bonus για εξαργυρωση στην aegean όλο και μειώνεται. Και εγώ δυσκολεύομαι να βρω εισιτηρια, κάτι που δε συνεβαινε μερικούς μήνες πριν ή πέρσι

Aν μπορείτε όσοι θέλετε για εισιτήρια να βγάλετε την aegean visa. Πλέον οι εξαργυρώσεις μέσω bonus πόντων είναι ξεφτίλα, θέλουν 32000 πόντους για ένα εισιτήριο πήγαινε έλα κοντινό και 45000 για μακρινό. Με την aegean visa απλά κάνετε τους πόντους μίλια με αναλογιά 1 προς 1 και θα θέλετε λιγότερους από τους μισούς πόντους σε πολλές περιπτώσεις. Πχ Αθήνα Βιέννη μετ' επιστροφής έβγαλα με 15000 πόντους και 66€ φόρους ενώ με bonus πόντους θέλει 32000+φόρους :X Και Λισαβόνα μετ επιστροφής με 30000+50€ φόροι έναντι 45000 που θέλει σε πόντους+φόροι. Και δε το συζητώ για εσωτερικό που θέλει περίπου 5000 μίλια για ενα απλό εισιτήριο ενώ με bonus 10000. Και στα μίλια βγάζει και δεκάδες προσφορές με -30% μίλια πχ το Μυκονος-Αθήνα το έβγαλα για φίλο με 4200 μιλια +15€ ενώ με bonus θέλεις 10000. Μιλάμε για χαοτικές διαφορές

ΥΓ: Kαι μη ξεχνάμε ότι το βασικό πλεονέκτημα των εισιτηριων αυτών (επειδή λένε πολλοί ότι δε συμφέρουν) είναι ότι τα κλείνεις και μήνες πριν και αν αλλάξει κάτι με 20€ τα ακυρώνεις και παίρνεις πίσω φόρους και πόντους μέχρι μισή ώρα πριν τη πτήση ή και αλλάζεις ημερομηνία πάλι με 20€. Οπότε για να βρεις σίγουρα τα κλείνεις και πολλούς μήνες πριν και αν γίνει μια στραβή εντάξει θα χάσεις ενα 20ρικο

Edited by pan82

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Σήμερα μου κοινοποίησε την απάντηση της Αλφα μπανκ η προστασία καταναλωτών του υπουργείου Ανάπτυξης για την καταγγελία που έκανα για την δημιουργία καρτέλ στο θέμα της χρέωσης ανανέωσης των πιστωτικών/χρεωστικών καρτών.

Εν περιλήψει μου απάντησαν ότι εφόσον το έχουν αναρτήσει στο τιμολόγιο τους είναι καθ'όλα νόμιμοι.

Περίμενες κάτι διαφορετικό? Τα ίδια παντού..τράπεζες..εταιρίες κινητής κτλ

Στάλθηκε από το SM-N960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aν μπορείτε όσοι θέλετε για εισιτήρια να βγάλετε την aegean visa. Πλέον οι εξαργυρώσεις μέσω bonus πόντων είναι ξεφτίλα, θέλουν 32000 πόντους για ένα εισιτήριο πήγαινε έλα κοντινό και 45000 για μακρινό. Με την aegean visa απλά κάνετε τους πόντους μίλια με αναλογιά 1 προς 1 και θα θέλετε λιγότερους από τους μισούς πόντους σε πολλές περιπτώσεις. Πχ Αθήνα Βιέννη μετ' επιστροφής έβγαλα με 15000 πόντους και 66€ φόρους ενώ με bonus πόντους θέλει 32000+φόρους :X Και Λισαβόνα μετ επιστροφής με 30000+50€ φόροι έναντι 45000 που θέλει σε πόντους+φόροι. Και δε το συζητώ για εσωτερικό που θέλει περίπου 5000 μίλια για ενα απλό εισιτήριο ενώ με bonus 10000. Και στα μίλια βγάζει και δεκάδες προσφορές με -30% μίλια πχ το Μυκονος-Αθήνα το έβγαλα για φίλο με 4200 μιλια +15€ ενώ με bonus θέλεις 10000. Μιλάμε για χαοτικές διαφορές

ΥΓ: Kαι μη ξεχνάμε ότι το βασικό πλεονέκτημα των εισιτηριων αυτών (επειδή λένε πολλοί ότι δε συμφέρουν) είναι ότι τα κλείνεις και μήνες πριν και αν αλλάξει κάτι με 20€ τα ακυρώνεις και παίρνεις πίσω φόρους και πόντους μέχρι μισή ώρα πριν τη πτήση ή και αλλάζεις ημερομηνία πάλι με 20€. Οπότε για να βρεις σίγουρα τα κλείνεις και πολλούς μήνες πριν και αν γίνει μια στραβή εντάξει θα χάσεις ενα 20ρικο

Προφανώς η ανάλυση που έκανα και βγήκε επιστροφή 1-2% max ήταν με βάση την Aegean Bonus Visa. Με εξαργύρωση bonus ποντων, άστο: για γέλια μεχρι δακρυων. Από την άλλη, γιατί να το κλείσεις μήνες πριν με μίλια; Κάθε μηνα βγαζει προσφορές η Aegean που ο ναύλος είναι κάτω από 10 ευρώ. Να ξοδέψεις 5,000 μίλια για 7-8 ευρώ με σκοπό να πάρεις πίσω τα 12 ευρώ από επαρχία ή 30 ευρώ από Αθήνα αν τελικά το ακυρώσεις; Τα μιλια προσωπικά τα θέλω να τα χρησιμοποιησω σε κάποια έκτακτη στιγμη που θελω να βγαλω εισιτηριο 10-15 μερες πριν και κοστιζει 70-80-90 ευρώ. Οχι 3 μηνες πριν που κοστιζει 19 ευρώ. Παλαιότερα αυτό ήταν εφικτό κι έχω βγάλει αρκετά εισιτήρια έτσι. Πλέον δεν είναι.

----- προσθήκη μηνύματος 91 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Να τους απαντήσεις πως η καταγγελία που έκανες είναι άσχετη με την απάντηση που σου έδωσαν. Δεν διαμαρτυρήθηκες για το αν οι τράπεζες ενημέρωσαν τους πελάτες τους (ως ωφείλουν να κάνουν) αλλά για το ότι υπάρχουν εμφανή σημάδια δημιουργίας καρτέλ μεταξύ των 4 συστημικών τραπεζών. Και αντί να σου κοινοποιεί το υπουργείο την απάντηση της Alpha Bank (!!!!) ας σε ενημερώσει τι μέτρα πήρε με σκοπό να διερευνήσει την καταγγελία σου και που κατέληξε! Εκτός κι αν το μέτρο που πήρε ήταν να ρωτήσει την τράπεζα!!!!! Και τί ακριβώς περίμενε να απαντήσει η τράπεζα; "Ναι, έχουμε στήσει Καρτέλ!" ;;;;!!!!! Ενας απέραντος οικος ανοχής είμαστε.

Να τους απαντήσεις πως η καταγγελία που έκανες είναι άσχετη με την απάντηση που σου έδωσαν. Δεν διαμαρτυρήθηκες για το αν οι τράπεζες ενημέρωσαν τους πελάτες τους (ως ωφείλουν να κάνουν) αλλά για το ότι υπάρχουν εμφανή σημάδια δημιουργίας καρτέλ μεταξύ των 4 συστημικών τραπεζών. Και αντί να σου κοινοποιεί το υπουργείο την απάντηση της Alpha Bank (!!!!) ας σε ενημερώσει τι μέτρα πήρε με σκοπό να διερευνήσει την καταγγελία σου και που κατέληξε! Εκτός κι αν το μέτρο που πήρε ήταν να ρωτήσει την τράπεζα!!!!! Και τί ακριβώς περίμενε να απαντήσει η τράπεζα; "Ναι, έχουμε στήσει Καρτέλ!" ;;;;!!!!! Ενας απέραντος οικος ανοχής είμαστε.

Δεν έχεις άδικο, αλλά ο φίλος μπήκε τουλάχιστον στον κόπο και το έστειλε, σε αντίθεση με εμάς τους υπόλοιπους που καθόμαστε και τα λέμε μεταξύ μας.

Πάντως από πλευράς αρμοδιότητας και δυνατότητας ελέγχου, εικάζω ότι άπτεται και της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ενδεχομένως της Τράπεζας της Ελλάδος.

Άν έχεις όρεξη και διάθεση πέρασε απο το ίδιο κατάστημα,ζήτησε να καλέσουν στο τηλέφωνο που γράφει το POS για να τους καθοδηγήσουν να ακυρώσουν και να ξαναπεράσουν σωστά την συναλλαγή με εξαργύρωση Bonus Πόντων,όπως ακριβώς ήθελες να γίνει!

Μέσω του site της Vodafone μπορείς άν έχεις σταθερό Vodafone,μέσω της υπηρεσίας My Home Account (ή να το αιτηθείς και μέσω καταστήματος),να ενεργοποιήσεις αυτόματη εξόφληση/πάγια εντολή και να επιλέξεις αυτόματη εξαργύρωση Bonus Πόντων. Παραμένει η προσφορά (απο εποχή της HOL) με 1.500 Bonus Πόντοι = 7€ έκπτωση (2€ επιπλέον έκπτωση σε σχέση με τις κατηγορίες προσφορών για το κατάστημα,αλλά μέσω πάγιας εντολής)