Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Παίδες μια ερώτηση, μήπως έχει κανείς ανάλογη εμπειρία για να αποφεύγω τα τηλέφωνα κλπ...

Έκανα μέσω του ebanking της Alpha στις 04/01, αίτηση για έκδοση Enter Bonus AMEX για να μαζεύω πόντους. Η αίτηση εμφανίστηκε σε status ολοκληρωμένη σχετικά άμεσα μετά από 2-3 μέρες και ήδη στην κατηγορία κάρτες βλέπω την καινούργια AMEX με τον αριθμό της κανονικά και μου έχει έρθει ήδη και e-statement. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω παραλάβει ακόμα την κάρτα. Είναι φυσιολογικό αυτό; Στη διεύθυνση που αναφέρεται στην αίτηση, κανονικά δεν πρέπει να την παραλάβω και οχι από κάποιο κατάστημα, καθώς σίγουρα δε δήλωσα κατάστημα παραλαβής... Σωστά;

Θα σου έρθει στην διεύθυνση που έχεις δηλώσει. Περίμενε. Έχω λάβει έτσι 2 κάρτες.

Ι need a six month vacation, twice a year.

Με πήραν τηλέφωνο από την Eurobank και μου είπαν ότι υπήρξε διαρροή σε μια από τις χρεωστικές κάρτες μου και μου την κλείδωσαν και θα μου στείλουν καινούργια εντός ολίγων ημερών !!! Έγιναν δύο συναλλαγές των 3,00 δολαρίων στις 13.01.18 και χρεώθηκα συνολικά κάπου στα 7 ευρώ !! Σημειωτέον την κάρτα αυτήν δεν την είχα χρησιμοποιήσει ποτέ για ηλεκτρονικές πληρωμές, μόνο σε ΑΤΜ και ελληνικά pos την είχα περάσει. Σε επικοινωνία με την τράπεζα, μου είπαν ότι ήταν μεγάλος ο αριθμός των καρτών που χρησιμοποίησαν. Ήταν κανείς από εσάς, θύμα αυτής της ηλεκτρονικής απάτης, χακαρισματος της κάρτας του ;;;

Άγγελε πριν περίπου ένα μήνα με είχε πάρει και εμένα η Eurobank για μια πιστωτική Visa. Δεν είχα όμως χρεώσεις.

Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω ρε παιδιά. Ίσως είναι λίγο παράλογο αλλά τώρα μου ήρθε.

Έχω πάρει κάτι σε 24 δόσεις πχ. Μετά από 10 μήνες έχω χρήματα για να εξοφλησω και τις 14 υπόλοιπες δόσεις. Έτσι παίρνω πίσω και το πιστωτικό υπόλοιπο που έχω και εγώ δεν συνεχίζω να πληρώνω δόσεις.

Το ερώτημα είναι, μπορεί να γίνει αυτό?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Google Pixel 9 Pro XL

Άγγελε πριν περίπου ένα μήνα με είχε πάρει και εμένα η Eurobank για μια πιστωτική Visa. Δεν είχα όμως χρεώσεις.

Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω ρε παιδιά. Ίσως είναι λίγο παράλογο αλλά τώρα μου ήρθε.

Έχω πάρει κάτι σε 24 δόσεις πχ. Μετά από 10 μήνες έχω χρήματα για να εξοφλησω και τις 14 υπόλοιπες δόσεις. Έτσι παίρνω πίσω και το πιστωτικό υπόλοιπο που έχω και εγώ δεν συνεχίζω να πληρώνω δόσεις.

Άτοκες;

Στην ALPHA έκανα μια δοκιμή και έβαλα λεφτά χωρίς να έχω κάποιο αρνητικό υπόλοιπο και τα λεφτά αυτά προστέθηκαν στο πιστωτικό πχ είχα 100 ευρώ πιστωτικό και έβαλα άλλα 50, και έγραφε ότι είναι 150 το νέο πιστωτικό μου. Το θέμα με αυτό δε γνωρίζω αν μπορεί να υπολογιστεί στο ποσό για δόσεις. Με την ίδια λογική θα μπορούσες να βάλεις τα λεφτά για τις υπόλοιπες 14 δόσεις και να πάει αθροιστικά στο πιστωτικό σου.. Όπως είπα όμως, δε γνωρίζω αν υπολογίζεται στο ποσό για δόσεις.

Στη eurobank το γράφει με λίγο διαφορετικό τρόπο στο ebanking και δεν είχα κάνει δοκιμή για να σου πω.

Για πρόωρη αποπληρωμή όπως το περιέγραψες, δε γνωρίζω.

Όχι δεν γίνοταν μέχρι και πέρσι. Μπορείς να πας στην τράπεζα και να το ζητήσεις και να σου πουν αναλυτικά. Γίνεται όμως αν θέλεις να κλείσεις την κάρτα

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

Παλιότερα το είχα κάνει για τον πατέρα μου στην citybank και λέγεται ωρίμανση δόσεων

Παλιότερα το είχα κάνει για τον πατέρα μου στην citybank και λέγεται ωρίμανση δόσεων

στην alphabank δεν παρεχεται αυτη η δυνατοτητα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστώ παιδιά! Θα το κοιτάξω όταν έρθει η ώρα και θα το αναφέρω εδώ σαν ενημέρωση.

Google Pixel 9 Pro XL

Έχω κάνει αίτηση για υπερανάληψη σε ένα λογαριασμό μισθοδοσίας eurobank. Μπορώ να δω μέσω web banking πότε θα είναι διαθέσιμο (μου είπαν ότι εγκρίθηκε αλλά θα επαιρνε καποιες μερες που θα ταν διαθεσιμο); Θα αλλάξει εννοώ το διαθέσιμο υπόλοιπο μήπως του λογαριασμού; Πώς θα φαίνεται;

γινεται με την προυποθεση ομως αν η καρτα σου ειναι eurobank το pos που εγιναν οι δοσεις να ειναι και αυτο eurobank
υπογραφή εκτός ορίων

Οσοι χρησιμοποιουν χρεωστικες καρτες της ΕΤΕ απολαμβανουν τα παρακατω προνόμια !!!:lol::lol::lol::lol::lol::p:p:p

Νέες επιβαρύνσεις: 1. Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας/κλοπής/φθοράς/μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης 5€ 2. Προμήθεια άμεσης έκδοσης και παράδοσης στο εξωτερικό 15€ 3. Προμήθεια επείγουσας έκδοσης κάρτας εντός 48 ωρών i) εντός Ελλάδος: 25€ ii) εντός Ευρώπης: 50€ iii) σε λοιπές χώρες: 80€ 4. Επανέκδοση PIN με αποστολή του ταχυδρομικά 3€ 5. Αγορές σε άλλο νόμισμα 1% επί του ποσού αγοράς. 6. Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ με το σήμα Mastercard στο εξωτερικό 0,14€ 7. Αλλαγή ΡΙΝ σε ΑΤΜ με το σήμα Mastercard στο εξωτερικό 0,50€ 8. Αποστολή μηνιαίου statement ταχυδρομικά 3€/μήνα
Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Οσοι χρησιμοποιουν χρεωστικες καρτες της ΕΤΕ απολαμβανουν τα παρακατω προνόμια !!!:lol::lol::lol::lol::lol::p:p:p
Η αμεση εκδοση με την επειγουσα εκδοση τι διαφορες εχουν

Προς τι το αγχος αγαπητε; ποιος θα κανει ελεγχο στο αφορολογητο του γνωστου σου;
Έχει γίνει λάθος. Οι συναλλαγές ξεκινάνε να μετράνε για το 18 με το κλείσιμο του φορολογικού έτους 17. Τέλους Μαρτίου 17.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Η αμεση εκδοση με την επειγουσα εκδοση τι διαφορες εχουν

Η επείγουσα λέει και παράδοση εντός 48 ωρών.

Το τάλιρο για απλή επανέκδοση πάντως είναι ντροπή τους.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Νομίζω οι χρεώσεις αυτές έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο. Τραγικό επίσης να μην εκδίδουν την κάρτα άμεσα στο κατάστημα, πόσο μάλλον να επιβαρύνεσαι με χρεώσεις σε περιπτώσεις που δεν φταις εσύ.

Έχει γίνει λάθος. Οι συναλλαγές ξεκινάνε να μετράνε για το 18 με το κλείσιμο του φορολογικού έτους 17. Τέλους Μαρτίου 17.

Πώς το σκεφτηκες αυτό;

Ρε παιδιά λίγο την βοήθεια σας όποιος γνωρίζει. Στις 31 Νοεμβρίου κάποιος χρησιμοποίησε μέσω διαδικτύου την χρεωστική μου κάρτα και έκανε 3 αγορές σε καταστήματα αθλητικών ειδών που εδρεύουν σε Τσεχία και Ουγγαρία. Ευτυχώς το αντιλήφθηκα άμεσα και εκανα ακύρωση της κάρτας και την επόμενη το πρωί αίτημα για αμφισβήτηση συναλλαγής. Απο τότε μέχρι και προχτες παρότι έκανα συχνές επισκέψεις στην τράπεζα το αίτημα μου ήταν στα αζήτητα με την ηληθια δικαιολογία ότι εκκρεμούν πολλές υποθέσεις και δεν έχει έρθει ακόμη ή σειρά μου. Σημερα λοιπόν σε τηλεφωνική επικοινωνία μου είπαν ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες και ότι έχουν στείλει αίτημα στους εμπόρους που έγιναν οι συναλλαγές και αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες. Επιπλέων μου ειπαν οτι στα αρνητικά είναι και η χρήση του secure code που έγινε στις συναλλαγές.

Αν κάποιος έχει εμπειρία περί του θέματος ας πει την άποψη του.

Ρε παιδιά λίγο την βοήθεια σας όποιος γνωρίζει. Στις 31 Νοεμβρίου κάποιος χρησιμοποίησε μέσω διαδικτύου την χρεωστική μου κάρτα και έκανε 3 αγορές σε καταστήματα αθλητικών ειδών που εδρεύουν σε Τσεχία και Ουγγαρία. Ευτυχώς το αντιλήφθηκα άμεσα και εκανα ακύρωση της κάρτας και την επόμενη το πρωί αίτημα για αμφισβήτηση συναλλαγής. Απο τότε μέχρι και προχτες παρότι έκανα συχνές επισκέψεις στην τράπεζα το αίτημα μου ήταν στα αζήτητα με την ηληθια δικαιολογία ότι εκκρεμούν πολλές υποθέσεις και δεν έχει έρθει ακόμη ή σειρά μου. Σημερα λοιπόν σε τηλεφωνική επικοινωνία μου είπαν ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες και ότι έχουν στείλει αίτημα στους εμπόρους που έγιναν οι συναλλαγές και αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες. Επιπλέων μου ειπαν οτι στα αρνητικά είναι και η χρήση του secure code που έγινε στις συναλλαγές.

Σε περίπτωση δική μου (όχι υποκλοπής στοιχείων όμως) κράτησε η διαδικασία περίπου 45-60 μέρες στην τράπεζα Πειραιώς. Κομματάκι ύποπτο πάντως αν πραγματικά χρησιμοποιήθηκε το secure code. Για ποια τράπεζα μιλάμε;

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Eμένα είχαν αγοράσει αεροπορικά εισιτήρια κάπου στην Ινδία ή το Πακιστάν,αν θυμάμαι καλά,με κάρτα της City.Κάνανε πάνω από 2 μήνες να ξεκαθαρίσουν και μου κάνανε refund.Δεν μπόρεσα να καταλάβω πως βρήκαν τα στοιχεία,υποψιάζομαι σε βενζινάδικο που πλήρωσα με ασύρματο pos.

Μήπως σε ξεγέλασαν με κάποιο phishing attack;Γίνονται κάθε μέρα τέτοια.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Ή τράπεζα είναι η εθνική και αυτό που με έχει εξοργίσει είναι ότι ενω έδωσα το περιστατικό άμεσα οι διαδικασίες ξεκίνησαν μετά από 2 μήνες. Αν είχαν ενεργήσει άμεσα ήταν θέμα ημερών και σαν να μην έφτανε αυτό η υπάλληλος μου είπε ότι είναι αρνητικό που έγινε χρήση secure code και έχω αγχωθεί.

Τώρα το πως έγινε η διαρροή των στοιχείων μου πιθανών να μην το μάθω ποτέ πάντα θα έχω την αμφιβολία.

Πώς το σκεφτηκες αυτό;
Δεν το σκέφτηκα. Τυχαίνει να γνωρίζω πως δουλεύει το σύστημα. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Αποκλείεται να εγινε αυτο στις 31-Νοεμβρίου

Αποκλείεται να εγινε αυτο στις 31-Νοεμβρίου

Σωστά δικό μου λάθος αλλά από τα νεύρα μου γράφω ότι να ναι.

1) Δεν μου έχει τύχει αλλά φαντάζομαι ότι η αμφισβήτηση χρέωσης δεν είναι τόσο απλό και σίγουρα χρονοβόρο, πόσο μάλλον δε στην Ελλάδα. Τους 2 μήνες για επίλυση του θα το είχα προσωπικά στον στάνταρ χρόνο.

2) Για την χρήση του secure code θα μπορούσες με μία απλή δικαιολογία ίσως να τους το αντισταθμίσεις. Αυτό είναι ότι δεν υπάρχει υπογραφή σου σε παραλλαβή των δεμάτων από τις υποτιθέμενες παραγγελίες. Κατά συνέπεια ασχέτως αν έκανες εσύ την παραγγελία ή όχι, δεν έχεις λάβει κάτι που πάλι είναι αρκετό για αμφισβήτηση χρέωσης!

3) Οι συναλλαγές είχαν κάποια περιγραφή που να μπορούσες γουγλάροντας να βρεις αυτά τα αθλητικά καταστήματα? Και αν ναι, τότε μαζί τους επικοινώνησες για να ζητήσεις αντιλογισμό από τους ίδιους πριν παρέμβει η τράπεζα?

Για το "3" λοιπόν πριν καμιά δεκαετία είχα δει στην χρεωστική μου μάλιστα, χρέωση από μία υπηρεσία VPNUK. Μάλιστα ήταν και μέσω paypal. Οπότε πριν καν πάω στην τράπεζα μου, επικοινώνησα πρώτα με την εταιρεία και ταυτόχρονα με το paypal. Το paypal ήταν άμεσο στις ενέργειες του ωστόσο ακόμα πιο άμεση τότε ήταν η ίδια η εταιρεία που δέχτηκε ότι αυτή η συναλλαγή δεν ισχύει και προχώρησε μόνη της σε αντιλογισμό πριν καν επέμβει το Paypal ή αργότερα αν δεν γινόταν τίποτα μέσω αυτών, η τράπεζα μου.

Google Pixel 9 Pro XL

Σχετικά με το 3 που αναφέρεις έψαξα και βρήκα μέσω Google από την χρέωση της κάρτας το ένα από τα δύο καταστηματα και σκέφτηκα να επικοινωνήσω μαζί τους αλλά τι να τους έλεγα? Έγινε μια αγορά από την κάρτα μου που δεν έκανα εγώ παρακαλώ ακυρωστε την συναλλαγή.